Bildbomb med lite text

Måndag, åkte upp till näset på morgonen och var där strax före 9 och träffa alla deltagare som skulle vara med, det var 7 stycken, jag, Madicken, Alva, Johanna, Unni, Yvonne och Christian. Sen vid halv 10 kom Maggan och vi började med att bli tilldelad hästar vi som skulle låna Det var 4 st som hade ridskolehästar jag, Madicken, Alva å Christian och jag fick Munsboro Campfire, en 7-årig d-ponny som kallas Charlie.
 
Vi började med markarbete och jobbade lite lösgörande och efter vi ridet första passet var det lunch (spaghetti & köttfärssås) sedan gick vi ner och byggde fram till hoppningen. Vi hoppade serier och kombinationer och slutade på 1,10 om jag inte minns fel, mådde inte jätte bra på det ridpasset, kände mig alldeles tom i kroppen, hade druckit dåligt men piggnade till efter en halv flaska vatten, trocadero och lite saft och kakor.
 
Började regna efter så vi släppte ut hästarna lite senare och sen åt vi middag vid 18 tiden (lax, köttbullar &makaroner) sedan mockade jag och smörjde sadel och därefter spelade vi kort och senare på kvällen såg vi Abductionoch sedan gick vi och la oss, somnade hyfsat snabbt faktiskt för att vara mig.
 Hästen Campfire som jag red...
 Skiss på när vi hade hoppning på måndagen
Lite godis till filmen, Abduction! 
 
 
 
Tisdag, Vi började med att äta frukost vid halv 9 och sedan hämtade vi in hästarna från hagen och mötte de andra ridskolehästarna som var på rymmen men började göra oss iordning eftersom, vi började att rida halv 10 och vi hade först markarbetes med lite olika tempon, där vi skulle korta galoppen och rida i 250 och sedan längde vi till 300 och sedan till 350 och sedan kortade vi till 250 igen. Så det är nått jag inte visste först att det stod på banskissen när man tävlar vilket tempo man ska ha. så lägg det på minnet, står det "250m" så menas det att du ska rida 250m/min.
250 är ett normalt ponny tempo och storhäst var 300. Till lunch fick vi pannkaka och halluomi sallad men valde pankis, sedan spelade vi kort.
 
Andra ridapasset hade vi hoppning och det gick mycket bättre, jag vågade inverka mer på Charlie vilket jag måste göra då han är väldigt storgalloperad. Men som sagt var jag mkt nöjd över hopplektionen även fast det finns saker jag måste förbättra. Han är gärna vänsterställd hela tiden och man måste verkligen jobba hela tiden med det annars så flyter han ut mot sidan och kommer snett. Iallafall så hoppade vi linjer och slutade på en meter och måste säga att hästen hoppar i alla lägen oavsett om man kommer nära elr långt ifrån..

Sedan har vi bara tagit det lugnt och chillat, spelat kort och lärt de andra bubblan vilket visade sig vara riktigt kul, gick ut med hästarna och middag när vi kom tillbaka och åt kött, potatis, pommes med bea och fick även glass till efterätt sedan kl 20 vart det en föreläsning eller en lektion, vad man ska säga, om psykologi och förberedelse för tävling och även träning. Det var lite hur man ska tänka, rida och hur man ska fortsätta oavsett vad som händer runt omkring en. Fika senare på kvällen, ost bricka och lite annat gott som på måndagen.
Charlie i hagen när jag hämtade honom...
Lunchen (pannkaka)
Alva & Johanna, alltid lika glad!
 Middagen (kött, potatis, pommes & bea)
 Efterrätt (glass)
 
 
 
Onsdag, sista dagen av hoppkursen och vi klev upp vid 8 som vanligt, åt frukost och hämtade in hästarna vilket tog sin tid då inte Charlie ville in, hur skitig som helst och hann inte med mycket utan vi skulle rida så fort vi var klara och vi började med att hoppa linjer och sedan hoppade vi vattenmatta, pullermanngraven och vattengraven och sedan var det dax för lunch (enchiladas) och sen var det bara raka vägen ner och fixa hästarna för nästa pass skulle börja kvart över 13, vi hoppade bana först på låg höjd och sen en högre bana på 80-90cm och vad bra det gick sista rundan med Charlie, måste säga att vi har utvecklad tillsammans till ett mycket bättre team på bara 3 dagar, man blir lite småkär i honom, underbar kille. Helnöjd med hästen på dessa 3 dagar jag har ridit honom och han var värd att gå på bete efter, haha!
Charlie när jag fick tag i han från hagen...
 
Lunch (enchiladas)
 
Bilder från "TÄVLINGEN"
 
Så efter vi hoppat så var det bara att rida ut han till betet, så det blev en barbackatur det sista vi gjorde.
När vi kom tillbaka så städade jag i stallet jag stått i och smörjde alla Charlies grejer som jag använt och mockade. Sedan for i proincip alla hem som vart med, jag och syrran och Unni stannade och sov över en natt till så vi mockade 4 stall och sopade och fixade inför tävlingen som var och är än idag, smörjt sadel träns osv, ätit pizza och spelat kort och satt uppe lite och prata om hur allt har varit och sedan la vi oss för att vara taggad för en tävlingsdag dock bara som hästskötare.
  
Efter vi ridit iväg hästarna så var det dags att slava, haha
 
 
Torsdag
Var hästskötare åt Beccis och tänker bara bjuda på lite bilder..
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kattie

Fina dagar ni ser ut att ha haft. Hoppas ni kom hem med nya utmaningar.

Svar: Helt rätt
None None

2013-07-20 @ 18:20:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0