Jobbveckan slut och helgen är här!

Jag är medveten om att det varit uselt med uppdatering men det är jobb som vanligt, dag efter dag. Kommer hem sent och har väl inte så mycket att skriva om mer än det. Jobbade övertid i onsdags och det ser ut att bli övertid nästa vecka också och tycker faktiskt inte att det gör så mycket för man kommer ändå hem sent. Hela dagen går ju åt när man jobbar så övertid gör mig inte dugg. Det kanske blir lite enformigt men oftast brukar dagarna rulla på bra, känns som den här sommaren kommer gå fort. Man granskar och registrerar årsredovisning, en efter en. Det jag hunna gjort mer än att jobba de här senaste dagarna är att vi var upp till Boye och Avalon en sväng i onsdags för att kolla hur dem mådde. De såg ut att trivas som två fiskar i vattnet och just nu har dem fått sommarvila då vi jobbar men förhoppningsvis åker vi upp och rider något i sommar, är bra ridsugen redan nu. Igår torsdag så var vi en sväng hos kusin och det blev lite badmintonspel och nu sitter jag här och har ont i armen efter allt spelande, haha. 

Tillbaka vid skrivbordet...

Det blev en sen dusch igår så jag passade på att göra mindre flätor för att håret skulle hinna torka innan jag åkte till jobbet, annars brukar håret vara alldeles fuktigt. När jag vaknade tog jag ut alla flätor innan jag klev upp ur sängen men det var inte förrän jag borstade håret som trollhåret dök upp. Väldigt fluffigt men torrt som jag önskade, de fick bli en hästsvans så länge jag klarade av det. Slut diskuterat om håret, efter tre dagars helg så är man tillbaka på samma plats igen. Sitter vid skrivbordet och kontrollerar och registrerar årsredovisningar en efter en. Vi är inne på det allra sista rb buntarna som inkom den sextonde och tycker faktiskt att det gick riktigt bra idag. Allt flöt på och dagen gick fort, det var inte så mycket att brista innan lunch däremot blev det en och en annan efter. 


ajaj...

Otroligt dålig uppdatering det kan jag erkänna men har varken något att skriva eller några nya bilder att lägga upp. Så får väl bjuda på en bild av efterrätten som man åt på midsommar, den var god måste jag säga. Det var den enda rätten jag kom ihåg att fota, måste bli bättre på detta. Vädret har ju varit kass igår, lördag så det blev ingen tripp till hästarna men hoppas vädret är med oss imorgon så vi kan åka dit och kanske rida en sväng. Det återstår att se vad vi vaknar upp till imorgon, godnatt! 

Glad midsommar allihopa!🌸


4 av 4

Då har man jobbat klart för denna vecka, 4/4 dagar avklarad och nu blir det helg, långhelg. Igår blev det god mat efter jobbet då mamma och pappa varit gifta i 21 år, så vi köpte haga woken och åt till middag. Gott och blev kvar rester så det blev en godare lunch än vanligt. Senare igår kväll så blev det en tripp till birsta utan några påsar med sig hem, ingen överraskning. Idag tycker jag det rullat på rätt bra på jobbet, dagen gick fort och är glad för dessa tre lediga dagar nu. Jag vill och ska försöka åka upp till hästarna med syrran i helgen, kanske tar vi oss ut på en mysig ridtur och utforskar området.

 

sommarjobb

Det är ganska stor skillnad från att studera på universitetet till att jobba, det blir längre dagar nu men kan ärligt säga att det är roligare att jobba än att plugga, inget snack om saken. För er som inte vet så sommarjobba jag på samma ställe som förra året, tillbaka till att handlägga årsredovisningar. Är inne på andra arbetsveckan och eftersom det är kort vecka nu pga av midsommar så har jag redan gjort halva denna vecka, känns super. Igår var det en helt vanlig måndag, vi låg ungefär en vecka efter. Efter idag så har vi tagit oss igenom alla ärenden som kom in den trettonde juni då vi jobbat övertid, från 8-19 idag. Det ger resultat, man märker det mest på allt stämplande, när man får ändra datum efter datum. Fått lite mer sällskap nu också då de andra inte är på utbildning längre. 


Semester för båda A och B..

Steg upp vid tio tiden och åkte till stallet strax före elva. Vi fixade klart i stallet och åkte med hästarna till betet någon gång vid tolv tiden. När dem släpptes var väl det ingen av dem som visade glädje utåt utan det började bara äta på direkten. De verkar iallafall nöjda med att vara här och nu får dem lite semester säg, välförtjänt av dem båda skulle jag vilja påstå. Mot kvällen så bestämde vi i familjen oss för att åka och gå en sväng nere vid fagerstranden och sedan blev det en liten roadtrip efter det med bilen till vi mötte upp släkten vid Y:et, de följde sedan med hem till oss och tog en fika. 
 

en varm helgdag och en ridtur på det..

En välbehövd sovmorgon och bara en dag där man kan slappna av och ha det chill ungefär. Sett lite serie och gosat med katten. Det blev stallet senare mot kvällen eftersom det varit varmt väder, för varmt för att rida så att säga. En ridtur på en pigg Avalon och vi passade på att ta några skutt ute i skogen som en avslutning innan det blir bete och det var verkligen super kul tyckte han. Avalon verkade hel nöjd med att få hoppa några språng i skogen och lika glad var jag för det.

Första jobbveckan👍

Första veckan på sommarjobbet är avklarat och det är helg. Ska bli skönt att få sova ut då det blivit tidiga mornar och sena kvällar, det har varit lite ont om tid nästan hela veckan men nu har vi tagit oss igenom den och vi har helgen kvar sedan är det dags för en ny. Veckan som kommer blir lite lugnare då hästarna åker på söndag, alltså privathästarna Boye och Avalon. Ridskolehästarna blir kvar en eller två veckor till innan de far på bete. Precis som typ alla andra dagar den hör veckan så blev det såklart en tripp till stallet men bara stallsysslor för min del idag, imorgon blir det ridning igen.

Jobb och ännu en hoppträning!

Precis som typ resten av alla vardagar den här sommaren så var det jobb 8-16:30 idag med. Efter jobbet fick vi skynda oss hem för att hinna få i oss lite mat innan vi begav oss mot stallet. Stallsysslorna först åt de båda hästarna och sedan var det hoppträning för min del idag igen men självklart på en annan häst. Avalon fick vila idag efter hoppträningen igår och idag var det Boyes tur att hoppa och har nog aldrig hoppat honom ute innan. Hela truppen red ut en sväng först då gruppen innan blev försenad, Boye blev mer än taggad ute i skogen vilket bara var bra att få lite hjälp med att starta turbon på honom, han är ju lite segstartad. De tre första sprången var lite sisådär men det gick bättre och man kommer in hur hästen hoppar och fick vara på honom lite då han var lite tittig och det gick väl bra i början, fram till hindret jag trodde han inte skulle bry sig om alls, jag slutade plötsligt rida och han stanna. Sedan hoppade han det direkt och det fanns en del språng jag är väldigt nöjd med också finns det en del som jag är mindre nöjd med. Han hoppade vattenmattan riktigt bra och det gäller bara att han kommer igång på en gång. Jag får väl tacka syrran för att jag fick hoppträna honom sista gången innan grönbetet nu när hon inte kunde, ibland ska man ha tur men fick betala med en avramling men den hann hon inte se....

Två hästar hoppade idag....

Det var självklart jobb först till halv fem, brassa hem för att få i sig något innan man åkte till stallet, mockade först lite snabbt innan det var dags att göra iordning hästarna för att sedan hinna hoppa de två jag red idag. Man får ju inte klaga på värmen men herregud så varmt det var att rida och två ridpass på det, jag var helt slut när jag kom hem ikväll och skönt att duscha.
Kupido - Det var sista gången jag red honom innan han åker till betet om någon vecka. Vi hade lite hoppning som avslutning vilket var kul. K var väldigt pigg och tyckte det var kul likaså jag. Hoppade olika banor med det hinder vi blivit tillsagda att bygga, det fanns lite allt möjligt skulle man kunna säga. Kupido blev riktigt fin och han är välförtjänt att få lite vila och bara vara på betet i Söråker. 
Avalon - Hoppträningen var typ samma lika som vi ridit med träningsgruppen, hoppade lite olika banor. Avalon var lite klurig att rida idag, ibland hade han en bra bjudning mot hindrerna och ibland fanns det ingen bjudning alls, den bara försvinner på en sekund. Spelar ingen roll vad jag gör han bara dör av typ så det är lite svårt vissa gånger att rida fram honom men han var ändå duktig större delen av passet och vi fick en del riktigt fina språng, det tar vi med oss.

Då var man igång igen!

Igår var det dags att börja jobba igen och jag är tillbaka till att granska och registrera årsredovisningar precis som förra sommaren. Det var lite information först, vi fick kolla vart vi skulle sitta och sedan hade man en liten genomgång i form av repetition innan vi fick börja jobba direkt, startade med att kontrollera ej rb. Har fortsatt idag med att bara kollat ej rb och det känns bra. Direkt efter jobbet igår blev det typ bilen upp till stallet, skrittade fram ute i stogen för att sedan gå in och trimma lite.

 

Uteritt en söndagseftermiddag!

På förmiddagen svängde vi förbi en hundutställning, kollade på lite hundar så att säga och blev kvar en stund innan vi åkte hem. Sent på eftermiddag for vi upp till stallet då det varit 3-års test där. Vi red ut en sväng i alla gångarter och hästarna var väl snäll som vanligt, inga konstigheter här inte.

Kupido var med han också!

Den andra hästen jag hoppade idag på klubbhoppningen var ju självklart Kupido. Vi hoppade sista klassen och det var även vår första nolla i 1m, har alltid haft ett pet på lokala och bommarna har inte legat kvar på klubbtävlingarna heller. Idag satt vi nollan och rundan kändes bra, så mycket bättre än förra klubbisen. Han hade fokus på rätt saker idag och självklart hade väl jag det med. På framhoppningen kändes han precis som Avalon väldigt fin, kom bra till hindren bortsett från när jag ska ta sista språnget innan jag ska in på banan. Jag hade alldeles för dålig galopp och känner själv att detta kommer inte gå, så ingen chock för mig att han stanna. Det var väntat och helt klart mitt eget fel, tog om och satt bättre galopp och han hoppa som bara den.

Inne på banan hade vi ett bra tempo, vi tog ett hinder i taget och han hade bra bjudning mot hindrena. Det flöt på och det var bara att ta lite halvhalter och styra på för att uttrycka det i få ord. Han är ju för bra den här ridskolehästen, tur jag har honom men om han ändå vore min.
 

Han är nu en rosett rikare!!

Vaknade upp helt otaggad inför att tävla på dagens klubbhoppning för att vara helt ärlig, var däremot pepp igår men samtidigt är det ju alltid roligt att hoppa. Vi tar det väl lite mer som en träning och var anmäld till två starter på två olika hästar. Det gick ju strålande idag för dem båda och klart vi avslutar på topp med två felfria rundor innan hästarna åker på sommarbete, det var ju sista hopptävlingen innan de åker iväg. Det var en ganska lång bana, väldigt långa vägar med åtta hinder och stor ridplan, jag själv hade nog önskat att framhoppningen var lite större, bredare lixom.
Först ut idag precis som förra klubbhoppningen var Avalon och det kändes som det tog en evighet innan det blev vår tur. Red fram Avalon innan vi gick in på framhoppningen och vi tog ett par språng på varje hinder,  han kändes väldigt bra. Vi kom bra till alla hinder på framhoppningen och han var verkligen super duktig och inne på banan var han också duktig. Det var väl andra hindret det blev ett litet kråkhopp men där kändes det som han blev lite tveksam i sista sekund och tog ett kort språng till och därav kom vi nära men han ville vara snäll så han hoppade. Felfri och Avalon blev en rosett rikare och lite mer erfarenhet säg, duktig kille.
 

Allt klart inför morgondagen...

När vi kom till stallet idag var det fullt med folk överallt i privatstallet så jag och syrran bestämde oss för att rida först och ta alla stallsysslor efter ridningen istället. Vi begav oss ut på en uteritt i samtliga gångarter och hästarna var snälla trots att de båda var väldigt uppmärksam mot de som rörde sig i skogen. Utrustningen är putsad och vi är mer än redo inför hoppningen imorgon och målet är egentligen bara att vi ska ha kul, komma runt banan och känna oss nöjda och glada. Håller tummarna på att vädret är på vår sida men här vet man inte vad det blir för årstid....

Tiden går fort...

Jag kan inte riktigt förstå att det redan har gått ett år sedan jag tog studenten, ett helt år, det vill säga 365 dagar. Det är helt galet vad fort tiden går och nu efter ett år har jag även tagit mig igenom första året av universitetet. Ett avklarat men två kvar, orkar jag hålla ut så länge är den största frågan. 

Onsdag och tillbaka till två ridpass👍

Tiden rinner iväg och det är ju torsdag men här kommer lite uppdatering kring gårdagens ridpass.
Inställd och inställd kanske jag inte skulle påstå men man är väl alltid hoppsugen eller är det bara jag. Åkte till stallet någon gång efter fyra tiden och stallsysslorna stod först på att göra listan. Sedan var det bara att göra iordning Kupido, blev inge markarbete eller hoppning utan bara ren dressyr ute på det gröna gräset. Red på gräsplan och började med att vi skulle rida fram själv och sedan börja vi rida på en åttvolt för att beskriva det kort och enkelt, detta gjorde vi i samtliga gångarter. Kupido kändes lite slö i början, ville inte riktigt lyssna på skänkeln och var bara allmänt seg. Det blev bättre när vi kommit igång och han blev även finare ju längre in i ridpasset. 
20:00 var det dags för Avalon att vara med på en hoppträning men denna gång var fokus lite mer på dressyr/markarbete och det blev ju super det. Jag tyckte det var ett bra och roligt ridpass, i överlag så kändes Avalon super fin. Tyckte han tog bra stöd i yttertygeln redan i början och han lyssnade väldigt bra, några saker vi kan rätta till och vi längtar redan till nästa vecka men först är det tävling på lördag. Som jag skrev så var det ett riktigt bra ridpass enligt mig. Gemensamt börja vi med att skrittjobba hästarna på en volt, flyttade lite emellanåt i volten. I trav blev det åttvolten precis som med Kupido men på ena volten hade vi även två bommar och vi rullade på och fick flytta hästarna lite här och där. I galoppen fortsatte vi på åttvolten, bommarna blev upphöjda och i den andra volten skulle vi samla galoppen och rida på en liten mindre volt. Avalon kändes positiv och han kändes glad över att få vara med och det är kul. Vi gick ifrån åttvolten och hoppade en linje med två sockerbitshinder med fyra galoppsprång emellan och avslutade med att hoppa tre terränghinder som var framtagna på plan.
 

Blöt häst..

Igår var det stall och ja hästen var hyfsat blöt när jag hämtade in honom. Hade funderat fram och tillbaka på om han skulle få vila när ändå vädret var som det var, valet blev lätt när jag såg hur blöt han faktiskt var. Avalon fick sig en vilodag och lika bra när vädret inte var på topp, istället blev han ompysslad, fick en snabbdusch för att få bort all sand. Nu idag blir det en dag ledigt från stallet och på onsdag blir det dubbla hästar, Kupido och hoppträning för Avalon. Jag och Avalon har inte varit med på två veckor så vi är riktigt sugna på att hoppträna igen. Tror han tycker det är roligt att få vara med i en grupp istället för att hoppa själv och ännu bättre när man får lite hjälp.

Snart måndag igen...

Sovmorgon blev det idag, somnade sent så sov lite längre på morgon istället. Har varit till mormor en stund på förmiddagen och fram till det blev hem och göra middag. Grillat och sedan blev det en tripp till stallet för att rida. Skrittade ut en sväng och sedan trimmade vi på plan då vi var där så sent idag, man vill inte direkt bli utelåst. Började som vanligt med att försöka få honom på yttertygeln och i uppvärmning blev det lite övergångar och volter i hörnen och mitten av långsidan. När vi var varm så fick han jobba lite skänkelvikning på ena sidan också galopp på andra långsidan. Nu på kvällskvisten blev det en promenad till fagerviksfältet och det var lite kusigt om ni frågar mig men inte så värst kallt, rätt skönt väder att promenera i och det blev ett par km.
 

Uteritt och lite trimning inne☑️

Stallsysslorna först och sedan red vi ut en sväng i skritt, blev lite trav på tillbaka vägen mot ridhuset. Vi gick in och trimmade lite i ridhuset, jag jobbade mycket med att få honom på yttertygeln sedan jobbade även med lite galoppfattningar och det må jag säga, dem tog han väldigt bra. Guldstjärna till Avalon också får vi se om det eventuellt blir lite markarbete eller om det blir en uteritt, vi får se hur vädret är imorgon. Påväg hem från stallet blev det in och köpa thaimat, alltid lika gott om ni frågar mig!

Dålig uppdatering, jag vet


Jag vet att det har varit dålig uppdatering men har haft tentor och inte haft något att dela med mig av så därav har det inte blivit något inlägg. Idag blev det räkmacka till frukost och sedan var man upp en stund och kollade vad sca bjöd på för skoj, det var någon så kallad skogsdag här upp på merlo så tog en promenad för att kolla vad det var. Det fanns lite blandat, frågeslinga, ponnyridning, helikopterflygning och gissa djurspår mm.

RSS 2.0