Exxet & Boye

Stallet som alla andra tisdagar, inget konstigt med det. När jag kom dit började jag med att rida Exxet i stora, han var väldigt seg. Han var faktiskt ganska mjuk måste jag säga, det var evigheter sen jag red honom och han är ju numera en ponny, så i samma veva fick jag vara ponnyryttare igen. Han var väl helt okej men inte någon häst som faller mig i smaken om jag kan säga så. Därefter blev det en liten paus, mamma och pappa kom och kollade förbi. Sen red jag ut i skogen på Boye då det var så otroligt varmt för att trimma dressyr, Boye var väldigt pigg och glad. Han hade ju vilat lite också men det är bra att dem är pigg och glad, många hästar ute i skogen idag.
Härligt att vara ledig, vilka onsdagar man haft det sista året alltså men har förtjänat dessa onsdagar!

Studentbal 2016


Studentfotografering

Det blev en mycket kort skoldag, dit klockan tio över åtta för att ta studentfoto och sen var man klar för dagen tydligen. Det var egentligen tänkt att vi skulle ha lektion två men den slapp vi då vi fått betyg och kunde få skriva utvärderingen en annan dag. En del lärare är ju verkligen jätte snäll för det kändes ju onödigt att åka dit för att fylla i ett papper lixom. Dock är studentkläderna kar på skolan, alltså klänning mössa och skor eftersom jag har haft körlektion. Fick veta nu att jag inte behövde åka tillbaka. En skön nyhet, imorgon har jag dubbla körlektioner och ingen skola. Nu blir det iallafall lunch.

söndag och måndag...

Söndag
Det blev lite sömn efter balen, stannade kvar tills att verka dö ut typ och vet inte riktigt när jag var hemma men klockan hade rullat iväg och var mellan fyra fem när jag gick och la mig. Vaknade inte så jätte sent utan någonstans mellan tio elva tiden, trodde jag skulle va mycket tröttare än vad jag var. Jag trodde även att jag skulle ha mer ont i fötterna än vad jag fick, hade mest ont i någon enstaka tå bara annars så var det inte så mycket smärta. Det gjorde ju ont och stå och dansa i klackar just där och då men inget efter. Iallafall söndagen blev rätt chill har jag för mig. Vi åkte först upp till stallet en sväng för att brorsan skulle hämta bilen och sen hem och bytte om. Brorsan och Elin kom hit och fika, åkte upp till farmor men dem var inte hemma så då åkte vi till mormor för att fira henne på morsdag. På kvällen vid sju så var vi upp till farmor och fika/fira henne, sen hem och chilla. Elller faktiskt så körde vi lite land och stad, vilket var längesen sist.
 
Måndag
Idag är det tio dagar kvar till studenten, det är ganska nära nu alltså. Jag har inte fattat det och en del av mig vil knappt sluta skolan, det finns en trygghet i att veta att man ska upp till skolan fyra gånger i veckan. Just nu är skolan chill, vi har inget arbete igång utan idag körde vi bara kahoot på svenskan. Vi fixade lite inför studenten med lakan och så, ett av fyra är klart. Efter skolan åkte jag raka vägen till mormor som fyller 80 år idag. Där var jag fram till klockan fyra och åkte hem en snabbis och bytte kläder. Åkte tillbaka dit och fortsatte fira henne. Nu har vi nyss kommit hem och jag håller på att funderar hur morgondagen kommer bli. Jag har studentfotografering klockan 8.10, 9.20 har jag körlektion och klockan 14 börjar min historia och enda lektion på hela dagen. Så något att göra finns det alltid, kanske blir lite tid för serier också eller lite plugg inför körkortet vore kanske bra.

Gårdagen

Det börjades i tid men ändå blev det lite tidsbrist mot slutet, ungefär halv 2 gjorde jag första locken och där stod jag en timma innan jag tog en paus och sminkade mig. Därefter var det bara att fortsätta locka håret och fick lite hjälp av syster som ställde upp och locka emellanåt. Jag var väl helklar någon gång vid fem tiden med klänningen på och då var det bara att gasa in mot stan till Emma. Där skulle vi träffas alla tjejer för att sedan åka till södra berget. När jag väl kom till Emma blev det skit jobbigt, hann bara komma in i dörren och där möttes jag av en hund, jag kunde bara inte hålla tillbaka tårarna, de blev för jobbigt helt enkelt. Att se hunden så frisk och glad när jag själv förlorat min älskade hund dagen innan, det var riktigt tugnt kan jag säga. Jag hade inte direkt någon motivation till att gå på balen alls innan men jag är glad att jag gick. Samtidigt var det bra att komma ifrån hemmet där man får tillbaka blickar och saknaden är så enorm. Det är bra att få tänka på något annat för ett tag, att komma ut och umgås. Andra tankar var något som verkligen behövdes för mig och det var bara att bita ihop och torka tårarna innan vi gick ut för att ta lite kort innan vi skulle åka iväg. Sminket höll som tur var och vi satt oss i limmon och körde mot vår studentbal. Det fanns ju inget självklarare val än att åka limousine till balen eller vad tycker ni, detta gör man en gång så klart man slår till. Någon gång måste bli den första lixom.
Vi kom fram och klev ur limousinen vid sex tiden och inte bara syntes man i live sändingen utan de måste ju intervjua en också. Det är alltid lika hemskt alltså och jag förstår inte hur jag alltid lyckas komma med, detta var något jag fruktade och bara ville springa förbi. Fast det enda som jag hade i hjärnan var att inte snubbla typ, det hade varit fett pinsamt men som tur va, snubblade man inte. Allt är inte lätt när det kommar till balen, har man inte tänk på att ta med sig leg blir det kämpigt. Det var ju bara för pappa att åka och hämta leg för att man skulle få stämpla in sig. Efter att pappa kom med körkortet så kom även lilla jag in men det kollade knappt mitt leg han for hem och hämta, rätt besviken då alltså men tillslut så kom de fram någon annan och bad om att få kolla på det, haha. 
Man kan väl säga att jag missade minglet som var inne, med fördrinken och så men jag klarade mig bra ändå ute i värmen. Vi får vara glada över att vi klarade oss från regn helt, det var något som var pricken över i:et alltså. Det var lite snack och så innan förrätten rullade in, ceasarsallad med räkor och det var verkligen gott. Till varmrätt fick vi parmainlindad kalvfilé med potatisrösti & vårprimörer och det var ju inget fett på köttet så det kunde man ju också äta. Härligt att maten gick och äta, den var god. Minst tyckte jag om efterrätten som var chokladterrin och hallonsorbet, tyckte att det blev för mäktigt med chokladen och är ju ingen choklad älskare.

limousine gänget!


Vila i frid älskade Meicie❤

Älskade Meicie, jag älskar dig till tusen & du kommer alltid att vara den bästa hunden,
ingen kan någonsin ersätta din plats.
11/11 2004 - 27/5 2016 Världens finaste och underbaraste hund har nu lämnat oss, jag är oerhört glad över alla de år vi haft tillsammans även om tårarna rinner som aldrig förr. Meicie är värd alla tårar jag fäller. Jag och hela min familj är lyckligt lottad som har haft henne i över 11,5 år, tjejen var stark men nu var det dags att säga hej då. De trodde inte att hon skulle bli så pass gammal, hon levde på övertid och vi får vara glad för de år vi haft med henne och hålla kvar vid minnena. Livet är så otroligt tungt just nu, jobbigast är det hemma och vara bland folk, se andra hundar osv. Det finns så mycket som påminner om henne i huset, så det är inte lätt att hålla tårarna tillbaka. Det känns som hela vårt hus är tomt utan henne, ingen Meicie det är en stor omställning. Nu när man kommer hem är det ingen som ligger vid dörren och väntar på att man ska komma, det finns ingen Meicie. Ifall man var sjuk, ledsen eller bara nere så kunde hon ligga bredvid en, en hel dag och bara finnas där och trösta en. Agillity på sommaren och alla bilturer som hon älskade, visade man med händerna "ratten" som vi sa, då visste hon att vi skulle åka bil. Få inte tala om mosbrickorna som hon fick vid födelsedagar, det uppskattades mycket. Vilken kämpe hon har varit alltså, allt hon fått gå igenom med alla problem hon haft, jag beundrar hennes styrka. Sanningen är att hon har varit stamkund hos veterinären från att hon var valp, det har varit allt från öron, blodkroppar och anfall men nu hade knölarna på henne växt på bara någon dag. Lilla hjärtat förtjänar inte ett liv om hon kanske har ont eller kommer få ont så småningom. Så tråkigt att det slutar här, önskade att hon hade varit frisk och kry för att vara med oss i ett par år till men så är inte fallet och detta var helt klart det bästa vi kunde göra för henne. Allt för att hon inte ska få lida och hennes bästa är ju vårt bästa och vi kommer att mötas igen, det ska vi! Meicie förtjänar att ha ett bra liv och jag hoppas hon har det bättre nu. Hon var och är en av familjen och det kommer aldrig att förändras, mitt hjärta är i kras. Kan fortfarande inte riktigt förstå att hon är borta men jag vet att det var för hennes bästa och det är det som räknas. Meicie kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, bästaste Meicie du är värd det bästa. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och vi komma aldrig att glömma dig, du lever kvar i våra minnen för alltid!❤ 
Sometimes the hardest thing and the right thing are the same!

Tårarna bara rinner

Det var lite extra jobbigt att gå på skolan idag även om det inte var för en heldag utan bara för drygt en timme. Jag övervägde ett tag på att stanna hemma för att jag helt ärligt inte orka men kändes dumt att va hemma när jag bara gått 1 dag denna vecka. Slängde på mig några kläder, tog kepan och pappa skjutsade bort mig, la på ett smile och bara försökte verka glad. Tydligen funkade det, då det trodde man var ute sent igår men så är verkligen inte fallet men jag bryr mig inte vad dem tror. Har sovit pissdåligt, typ gråtit mig till sömns och skulle inte förvåna mig om jag gör det inatt med. Orka inte skriva något mer ikväll, kanske berättar mer imorgon om jag orkar. Hoppas ni mår bättre än mig!
Mallis vill också va med på en bild, finaste katten, älskar djuren till tusen!

Världens finaste hund!

Vi har världens underbaraste och finaste hunden på hela jorden, det är en sak som är säker.
Jag älskar dig till månen och tillbaks, tusen gånger om!❤

Torsdag 26 maj

Vaknade riktigt tidigt imorse och har legat i soffan och myst med vovven. Vid 12 gjorde jag mig iordning för skola, det var bara mentors som jag skulle gå på. Nu är jag hemma och skoldagen över efter en lite längre mentorssamling än vanligt. 

Tuff dag...

Nyingarna Roland och zigie har flyttat in i stallet.
Vissa dagar är värre än andra helt enkelt och detta har varit en tung dag för mig, inte alls som väntat. Från att vara skitpeppad inför stallet så vände det helt. Trots att jag inte var så peppad så åkte jag och Madicken till stallet ändå, mest för att komma på andra tankar för en stund. Vi började med nyingarna och det gick faktiskt riktigt bra med dem idag. Jag kunde rida självständigt på Roland utan några bakutsparkar eller något annat bus. Han kändes väldigt cool jämfört med hur han var sist i ridhuset. Han vänjer sig nog mer och mer, vi ska väl försöka trimma lite mer imorgon. Vädret är ju inte på topp direkt utan det hade kunna varit bättre. Sedan passade jag på att mocka och sedan var det dax för nästa häst. Lite tidspress var det ju men man utnyttjar all tid man kan. På lektionen fick jag Rick och vi hade dressyr fast med lite bommar. Vi hade självständig uppvärmning och om kg får säga det själv tyckte jag att första halvan av ridpasset gick bra, den andra halvan av ridpasset gick mindre bra eller kanske jag skulle ha sagt övningen. Först red vi skänkelvikning längst spåret och sedan gick vi in och gjorde det på hörnlinjerna och när vi nästan kommit till spåret red vi över en bom och galopperade efter, bytte sen och gjorde galoppfattningen några galoppsprång innan bommen. Denna övningen gjorde vi riktigt bra om kag får säga det själv. Han lyssnade på mina hjälper och gjorde hela övningen galant. Väldigt lydig och allt flöt på men det gjorde det inte under hela ridpasset. När vi skulle rida över tre upphöjda bommar längst långsidan, det var som att det inte var samma häst jag satt på. Ungefär så kändes det, han blev väldigt på och fick verkligen jobba för att ta tillbaka honom, annars skulle han gått på fyra. Vi ville ha in fem och visst vi lyckades men det känns som vi hade kunna gjort det bättre.
Bild sen någon tävling för länge sedan, på Ricken.

Sega dagar...

Dagarna ser näst intill likadana ut, mer eller mindre. Igår var en dålig dag och tycker att denna dag känns lika seg som gårdagen. Dock är jag lite mer peppad för att jag ska rida på eftermiddagen, tanken är väl att vi ska hinna med nyingarna före eller efter vår lektion. Blir det nyingarna före lektionen, blir Boye efter och tvärtom. Undra vilken häst man hamnar på idag, blir det Prince som förra gången tro. Nu har jag iallafall varit inne i stan och haft körlektion. Gick ju rätt smidigt, är ju inte värsta trafiken där vid tio tiden precis. Nu ska jag sola innan jag åker hem och käkar lunch.

Första testet klart

Det har inte bara varit stall idag utan har även varit en sväng på skolan och haft redovisning och på torsdag är vi ledig från svenskan och det är ju nice. Efter skolan och lunchen så satt jag mig och gjorde det första testet, alla rätt, yey. Visserligen var det bara 16 frågor men hade ju fortfarande inget fel, fort gick det också och det får ju mer än gärna fortstätta så här, då syftar jag på alla rätt men det är ju bra om det går snabbt också. Tid är pengar, närå men skämt åsido så behöver jag göra några fler tester imorgon, något låg på drygt 102 frågor. Har även hunnit med att sola lite idag efter skolan, brännan jobbar jag fortfarande med. Synd att det är så mycket regn här alltså, så himla tråkigt.

Boye och Roland riden✔️

Fem hästar skulle ridas av mig och syrran men vi fick en häst mindre att rida då en grupp skulle rida ut. Vilket resulterade till att vi kom hem lite tidigare än väntat. Det kändes faktiskt rätt skönt men ändå kom vi hem vid sju tiden. Vi började med att göra alla stallsysslor vilket vi egentligen inte borde ha gjort. Vi hann skritta en sväng ute i skogen innan spöregnet kom från ingenstans. Vi valde att gå in och fortsätta rida inne. Red lite öppna och trimmade bara lite lätt då han trimmat ett par dagar i rad nu.
Efter Boye var helklar så var det dax för nyingarna. Ronald blev rädd för lite av varje idag. När barnen lämnade läktaren och ibland när kompisen kom för långt bort. Ibland så kom det några hopp och lite sparkar men det är härligt med lite bus om det är så. Så länge han gick gå, springa efter Zigge så var det lugnt.

5.01

Efter några dåliga timmars sömn så sitter jag nu här, klockan har nu passerat halv sex från att klockan var fem när jag vakna och jag lyckas inte somna om. Har bara legat och vridit mig åt alla möjliga håll och vaknat lite då och då men nu vill kroppen tydligen inte somna om trots att jag själv vill det. Dagen kommer bli rätt lång, har ett gäng hästar som ska ridas, fem av det jag kan räkna till såhär på morgonen men tur vi är två så vi kan fördela upp. Jag känner att två räcker bra, för man blir så himla trött av att rida och sen stallsysslorna på det, det tar sin tid det också. Det är tur man bara har en lekition, kanske en onödig men det är trots allt en lektion. 

Bild i repris

Moster fyller år idag så på eftermiddagen åkte vi dit och åt tacos. Av mitt förra inlägg kanske ni också förstår att jag tog mig tid att locka håret idag och som sagt, det tar sin tid. Fattar inte hur jag orkar, det är nästan så att man får lägga in lite pauser. Sedan har jag slängt ihop en kahoot som har med vår presentation att göra, som vi ska ha imorgon. Pepp eller inte. Temat eller ämnet är Disney.

Över två timmars lockande..


En vecka kvar till balen...

Hemma har jag inte riktigt gjort något speciellt men syrran och jag åkte till stallet efter lunch någon gång. Jag börja med att mocka och gud så skönt det när det är lätt mockat, en del hästar har sina ställen där dem gör sina behov och helt klart ett plus i kanten. Sedan hämtade vi in hästen efter alla stallsysslor var klara. Gjorde iordning Avalon och gick ut i paddocken och byggde fram. Den lilla busen passade på att bita mig när jag gick och byggde, tror jag haft en lite otursdag just idag. Hoppade fram på ett sockerbitshinder som jag rullade på tre fyra gånger på en volt i båda varven. Sedan förflytta vi oss till andra hinder, en linje på omkring plusminus 21 meter. Innan vi la ihop detta till en bana hoppade jag även en oxer snett igenom. Det blev ganska likt vad vi hoppade med ridskolan i onsdags, fast vi tänker bort hinder nummer 1, 5 och 8 plus att det var lite annorlunda placering på den dåvarande hinder 4 samt 7. Avalon var mycket piggare idag än vad han var sist, galoppfattningarna satt som dem ska och man fick nästa tänka lite tillbaka mellan hindrena. Han är lite piggare ute när vi hoppar och solen låg ju inte direkt på idag så han höll energin uppe under hela ridpasset. Det var garanterat ett av de bästa gångerna jag hoppat honom. Det behövs lite träning men det tar sig.
Efter att man ridit ponnyn och svampat av honom och så, då var det bara att byta kläder för att vara redo för nyingarna. Vi tänkte att vi skulle prova att rida ut eftersom det inte är så kul att bara skritta runt i ridhuset och dem verkade rätt lugna igår. Ponnyn är väl lite modigare än hästen och fick gå först, R var lugn lite tittig men inget problem i början. Vissa saker var läskigare än andra och man kände lite att han ville helst springa raka vägen därifrån men det gjorde han inte såklart. Det blev nog mycket att ta in, han var på tårna innan vi gick in. Lite piggare blev han ju ute än inne men det är bra att veta att dem har lite energi i sig. Får se om det blir lite trav till veckan, vi får höra med Maria på måndag.

Roland

Storhästen heter Roland, han är en skimmel och jag är inte säker på åldern så den säger inget om, har helt enkelt glömt bort hur gammal han är. Det spelar ändå inte så stor roll här utan tänkte berätta hur jag uppfattade honom och hur han verkar vara. Nu har ju både Roland och Zigie stått här i över två veckor, (de anlände 4/5) i och med det så har dem hunnit landat och känna av stället och området litegrann. Första ridpasset på dem idag, jag på Roland och Madicken på Zigie. Vi fick ju självklart som alltid prova ut grejer till dem båda två, två ridlärare hade redan plockat ihop träns så det var klart men sadel fick vi prova oss fram lite och leta fram stigbyglar och läder, ibland är det svårt att hitta och att match framförallt. Vi borstade igenom dem ordentligt då dem stått ett tag nu men båda var väldigt snälla i boxen, R var lite nyfiken var man gjorde och ville gärna vara med hela tiden och hålla koll. Det är inte så konstigt med en ny människa och allt, han verkar jätte go i stallet iallafall. En väldigt mysig häst som gärna vill vara med hela tiden eller kanske det bara var idag för att det var nytt alltihop, jag vet inte riktigt. Han lyfte alla hovar utan problem men när vi provade sadlar verkade han lite känslig, det syntes att han var lite osäker, fast osäker måste de få vara också. Det blir nog bättre med dagarna!
I ridhuset gick R lugnt därinne, kollade lite men det var inget som han direkt brydde sig om eller så, utan dem fick lugnt gå och kolla överallt innan vi hoppade upp. Medan hästen var lite lugnare och mot det försiktigare hållet så hade ponnyn lite mer fart på stegen och var lite spändare enligt syrran. När vi hoppade upp och börja skritta så tog R väldigt korta steg bak vilket gjorde att det kändes som han bara gick på stället men efter stund så våga han länga stegen och gå normalt om man kan säga så. Vi började som ni kanske förstå lite lugnt och vi tar en dag i taget. Hästarna känns coola båda två så det känns jätte bra, hoppas att det blir två bra ridskolehästar utav dessa. Vi får väl försöka få tag i någon som kan fota lite så att det kommer upp lite bilder. Inte bästa kvalitén på bilder, tagna med mobilen!

Fredag och helg igen, känns skönt...

Skoldagen gick fort när vi väl hade lektionen, att invänta att den skulle börja är en annan femma. Hade ju körlektion kvart i elva till fem över tolv och klockan ett börja min historielektion. Knappt att jag behövde vänta i en timme men det var dryga femtio minuter ska jag säga. Hade inte något annat vettigt att göra under tiden heller. Efter skolan har jag kollat på lite eventuella studentpresenter, eller har mer visat vad jag tycker är snyggt och vad som blir för mycket och så. Vi har även hunnit med att vara på stallet. De två nya hästarna fick ha sin premiär idag och fick skritta lite i stora ridhuset. Tänkte att jag lite senare berättar lite mer om dem och hur allt var första gången för R, fast i ett eget inlägg så håll utkik på ett nytt inlägg senare ikväll. Bjuder på en bild på nyhästen så länge detta är alltså R.

En lektion denna fredag, kan inte klaga!

Det är fredag och snart helg, hur skönt är inte det men först måste jag ta mig igenom en lektion. Vi har haft i uppgift att skriva diskussionsfrågor utifrån genomgångar både förra och denna vecka. Idag gäller det att diskutera dem som blir utvald, jag antar att det inte är alla och det gäller väl att ha lite koll på varje folkmord antar jag. Tror ändå inte det skall vara så jätte svårt att besvara, något måste man ju komma fram till. Innan jag åker till skolan har jag körlektion, så jag är redo inför det som väntar.

lång skoldag, kort vistelse på stallet...

 
Skolan kanske egentligen inte var så lång utan två vanliga lektioner plus mentors och GYA, vi hann inte göra ett dugg på det sistnämnda. Det var helt klart inte vårt fel måste jag säga, allt tog bara lite för långt tid med att skriva ut och det var bara massa strul kändes det som. Betygsnack på svenskan där jag inte kan säga att jag är helnöjd men finns inte mycket att göra. På historian var det den sista genomgången innan vår debatt eller diskussion som vi har imorgon. Nu måste jag bara få ihop tre frågor så jag kan skicka in dem.
 
När jag kom hem la jag mig på soffan och sov typ, tog en alvedon och är väl lite piggare nu. Åkte upp till stallet men det blev bara en snabbis. Tanken var att jag skulle vara med och visa runt på öppet hus då vårt stall har blivit kvalitetsmärkt av Svenska ridsportförbundet och därav hade vi öppet hus. När jag var där var det inte direkt så att det blev någon rundvandring så jag mockade och fixade mat åt Boye innan jag drog mig hemåt igen. 

Alltså, vad ska man säga...

Björn skulle ju helt klart vara den som ledde Eurovision, tänk vilken succe det hade blivit, då hade jag nog till och med tillbringat hela kvällen framför tv:n. Istället såg jag typ bara slutresultatet. Synd att han inte är så aktiv som han var förr. Vill även ha tillbaka Parlamentet där han mer än gärna får vara gäst.

Byte av häst...

Sist jag uppdaterade var direkt från mobilen och då var jag påväg till stallet. Nu har jag nyss förflyttat mig från tv:n till datorn, kollade ikapp lite saker som jag missat. EOTB avsnittet i måndags hade jag missat och glamour så passade på att se det och kom just på att jag inte sett senaste GOT men det får bli en annan dag eller om jag tar det innan jag lägger mig, vi får helt enkelt se vad som händer.
Stallet var det först ja och jag hann mocka, syrran fixade mat och vatten innan vi hade lektion. Det blev ett byte av häst för mig då Rick fått något sår (biten?) vid sadelgjorden så istället fick jag rida Prince (hästen på bilen ovan). Det var ett bra tag sen man red den fuxen och lika sne var han som han alltid varit, något jag stör mig fruktansvärt mycket på när jag rider honom och verkligen i galoppen. Lyckas man få honom rak ett eller två galoppsprång så byter han antingen bak eller bryter av till trav, känns som det inte finns något att göra. Det lät iallafall som att jag kommer få rida honom nu framöver när Kupido är skadad. Han, alltså Kupdio blev ju behandlad i vänster framknä och ska om cirka två veckor plåtas och se om det är någon lös benbit. Jag hoppas verkligen inte att det är någon fara med Kupido, han har varit skadad alltför mycket. Lektionen idag var det lite lättare hoppning. Värmde upp lite självständigt innan vi hoppade fram lite på två hinder där vi la en bom med ett galoppsprång innan och sedan hoppade vi en bana på en lägre höjd som vi red en gång om man inte var tvungen att ta om något. Ritade en skiss via snap men tyckte den var sämst.
Därav så ritade jag en ny som förhoppningsvis var lite snyggare och lättare att förstå. Ni fattar även om titningen kanske inte är exakt, typ som bågen med de tre sista hindrena. Den ser lite knas ut men hur gick det med Prince. Jo han har ett bra sug på hindrena och man får nästan hålla honom lite för att han inte ska rusa iväg, speciellt när vi hoppade fram. Det blev lite trång från början men höll jag kvar lite i honom så blev det bättre. På banan så tycker jag att det började sämst helt ärligt, vi kom alldeles för långt ut på högerkanten vilket jag inte upplevt att han gjort förut så det blev en liten chock att det var så pass mycket. Efter vi kommit in i banan så tycker jag att det gick bättre och bättre. Bågen på slutet med hinder 6, 7 och 8 kändes helt klart bäst, där kom vi bra och hade en bra rytm tycker jag. 
Efter man ridit klart så skulle Prince gå lektionen efter så jag började direkt att göra iordning Boye och han fick trimmas lite på plan. Syrran skrittade och travade fram han lite innan jag hoppade upp och red. Han var väldigt pigg och sprang nästan ifrån mig i vänstervarvet. Det kom hästar som skulle hoppträna också och då blev det ännu mer energi hos honom, han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen i vissa stunder. Tog det endå ganska lugnt då det var lite blött och lerigt i paddocken. I högervarvet har jag så mycket lättare med allt hos honom, det blir en helt annorlunda häst typ, vilket visade sig tydligt idag. Skulle nog behöva rida honom för någon så att man får lite tips. Man glömmer ändå mycket när man rider själv och det finns saker som jag måste bli påmind om. Vissa gånger kan jag tycka tjat är bra och framförallt när man ändå rider så pass mycket. Rider för Pia en gång i veckan, vilket egentligen är alldeles för lite och tråkigt kan jag tycka.

Riskettan✔️

Tog en rejäl sovmorgon idag bara för att jag kan typ. Ingen skola men hade inplanerat riskettan idag och nu är den avklarad. Det känns mycket bra, suttit där i över tre timmar och är hyfsat trött på att lyssna på alla. Nä men skämt och sido så är det skönt att ha det överstökat. Öronen fick lyssna, ögonen fick se och ibland var det diskussionsfrågor man skulle besvara. Nu efter att ha slängt i sig lite tacos så är jag påväg till stallet. Försöker hinna mocka innan lektionen för att sedan kunna rida efter. Eller om det blir syrran som rider, det är oklart ännu.
 

Tiden bara flyger iväg!

Klockan är snart halv tolv och dagarna bara flyger förbi. Känns som vi snart har tagit oss förbi ännu en vecka trots att det vara är tisdag. Det var skola först, två lektioner om man ens kan kalla den första som en lektion. AA men iallafall lite matte, lite mer precis så gjorde vi ett tal och då tillsammans med läraren halvt och om en vecka är det nationella, yey det kommer gå bra. Sen hade vi hål i tyå timmar, hamn träna lite dans till guldkotten och herregud vad sämst man är. Historia som sista lektion och det var en film om förintelsen eller en överlevandes resa som berättar hur allt gick till osv. Helt sjukt att sånt har inträffat, finner knappt ord. 

På stallet blev det först en uteritt på Tibor och det blev en lite nya vägar för Tibor iallafall. Red den förra veckan med Boye men det är väl lite roligare att rida lite överallt. Blev en lite lugnare uteritt idag, ytterst lite galopp och mycket skritt. Sedan var det allt annat som skulle fixas innan man kunde åka hem. Innan jag duscha så passade jag på att köra igenom ett kortare träningspass så att den nedredelen fick jobba lite. Nu har jag sett glamour och ska sitta en stund vid datorn innan jag säger godnatt.

En rätt lång dag på stallet..

Vid tre snåret åkte man till stallet, började med att måla bara för att ha de gjort efter man ridit. Att vänta med mockning efter att man ridit är typ något utav det jobbigaste. Otroligt skönt att ha de gjort och maten fixade jag också innan sedan red jag ut. Först Boye som jag red ut på i 45 minuter. Han fick jobba lite sidvärtsrörelser och lite övergångar. Det var riktigt härligt väder att rida ut i. 18.20 var det Tibors tur, red ut tillsammans med en ridgrupp så att lilla T också fick röra sig. Han kändes fin, kanske lite mot det segare hållet fast man kunde få fram en växel till på honom.  Det var ett tag sen han var ute i skogen eller i huvudtaget gått lektion tillsammans med de andra ridskolehästarna, för han har ju gått med Boye mestadels nu och om inte så har man ridit honom själv.

Skolan klar..

Man brassar upp till skolan för att få en lapp, mhm inte så jätte pepp men ämne är valt och vi har påbörjat vår presentation. 

Man får hålla tummarna för att det inte ska bli regn idag på eftermiddagen då det bär av till stallet. Det ska ridas, mockas osv men nu ska jag fortsätta kolla serie.


Arrow S4 E15

Är man lite besatt i serierna när man nästan blir ledsen över att det inte går som man vill. Man väntar och väntar men jämt är det något som skiter sig. Gillar Felicity starkt och henens färhållande med Oliver är väl lite som en berg och dalbana. De var förlovade men Felicity avbröt den och valde att lämna honom precis som man förstod. De vill bara jävlas med en, närå men något positiv kom ju också med i dagens avsnitt. Felicity kan numera gå igen, hon behöver inte rullstolen utan snacka om mirakel. Fast troligtvis kommer det blir Felicity  och Oliver tillslut, det bara är så. Daimen har jag aldrig gillat och hoppas man slipper honom nu ett par avsnitt men det gör vi troligen inte. Saknar Roy Harper (Colton Haynes), han tycker jag fortfarande skall komma tillbaka och inte bara för ett avsnitt utan borde vara med i serien fullt igen.
Efter att ha sett ikapp the flash så gäller det att ligga på samma ifall avsnitten stöter ihop något. Jag kanske snarare ska säga att avsnitten går in i varandra men det är ju inte hela världen men man vill ju vara på samma ställe plus att man vill ju inte få spoilers i ena serien till den andra. Även om jag inte tror att det riktigt går men man vill vara på den säkra sidan eller hur. Förra avsnittet så kom the flash lite in i bilden eller snarare Barry. Det var om lögnen som Oliver inte berättar om men som Barry och några fler visste om. Oliver fick sitt bröllop i det här avsnittet dock för att stoppa Cupid sen lämna F tillbaka ringen precis som i förra avsnittet. Tråkigt men sant, vissa par ska bara va tillsammans oavsett.


HTGAWM S2 E15

Tyckte det var dax att se klart säsong två av How to get away with murder och det var bra länge sen jag såg det. Har ingen riktig aning om när man kan se säsong 3 för jag tror iallafall inte att den kommit ut än. Man får ha ögonen öppna. Vad hände då i säsongsavslutningen? Till en början tyckte jag att det var ett rätt tråkigt avsnitt eller det var det nästan rakt igenom avsnittet bortsett från sista 10 minutrarna, då börja det hända grejer. Avsnittet avslutades med en cliffhanger, Wes pappa sköts ihjäl.
 

Hårdträning idag👊

Idag var det träning på schemat och körde två progam via mobilen med fokus på ben och rumpa. Sedan blev det lite andra övningar med lite av varje. Det tog bra på benen och sedan har jag även hunnit jobba på min bränna lite, det går sakta men säkert och man börjar bli brunare och brunare för varje gång. Sedan blev lite partaj närå men som belöning körde jag lite kajak vilket jag tycker är så kul. Efter att ha bastat lite och fått tillbaka energin så är man hemma och snart blir det middag. Ikväll blire det väl Eurovision Song Contest som man får kolla på, man förtjänar lite gotta till det.

Hoppträning

Gårdagens hoppträning på Lagos i bilder! :)
 

För ungefär ett år sedan...

Det var en tid förra året runt 10 maj då jag red igång den underbara ponnyn som man tillbringat och ridit mycket under mina år som ponnyryttare. Jag pratar om ingen mindre än Elf. Att få sitta på den ponnyns rygg igen var en sån lycka, ponnyn är ju för underbar. Han hoppar allt och är numera en häst barnen tävlar och får rosett med. Minnen med honom lever kvar hos mig och är glad över att jag ändå slutade på topp. Minst sista lektionen jag red honom, och gud vad jag grät efteråt. Det fanns verkligen ingenting som kunde stoppa tårana och just då när jag skulle övergå till storhäst. Det kom från ingenstans lixom men antar att jag utvecklats mer på storhäst och att det var bra att ta steget. Bästaste Elf. Det som irreterade mig mest var ju att jag fick rida i en storhäst grupp men fick förtsätta att rida ponny. Jag gick princip från en D till en C-ponny. De sa ju trots allt att jag var för lång men samtidigt var man glad för att få rida ponny men hade då lika gärna kunna rida Elf.
 

K U P I D O ❤

Åkte till stallet och var väl där lite efter halv tio tiden då syrran skulle hoppa. Jag agerade fotograf och när ändå kameran var med passade jag på att fota Kupido innan han skulle bli kollad.
Finaste K är skadad eller ofräsch igen, man kan kalla det vad man vill men det är ju iallafall inge bra med honom. Han har stått sedan i lördags då det var uthyrning, då var han tydligen ofräsch igen. Det har varit lite fram och tillbaka med honom men när väl vetrinären har kommit och kollat honom så har det inte visat något utan det har varit bra efter några dagar och han har satts igång och kommit tillbaka i verksamheten. Sen rätt var det är så är han ofräsch igen. Det var väl typ första gången han visade något nu när veterinären var här och kollade honom men det visade sig inte lika mycket eller tydligt som man sett förut. Man såg att han inte var fräsch men så mycket som jag såg så vet jag inte hur mycket, är dålig på att avgöra sånt. Kupido fick bedövning efter bedövning och han visade allt mer och mer hur ofräsch han var/är, han börja nicka och man såg tydligare när han sprang. Så eftersom han fick bedövning i kotan och knäet så tog det längre tid eftersom vi var tvungna att vänta emellan varje bedövning ungefär 20 min. Andra hästar skulle också kollas så Bob fick kollas medan vi vänta på att tiden skulle gå, efter nästa bedövning kollades Exxet. 

En dag med lite allt möjligt....

Skola
Det blev en tidig morgon för mig då jag hade min allra första körlektion idag 7.40 och sen blev det raka vägen till skolan. Blev lite matte och sen ett långhål, så vi passade på att åka till fagga och spela lite frisbeegolf men först var vi en stund hos Issa. Sedan när vi kom tillbaka till skolan så kollade vi lite mer inför guldkotten innan vi hade mentors. Planering av en avslutningsmiddag med klassen och eventuellt tillsammans med lärare vi haft mycket genom åren. Sista hade man historia vilket är en vana, slutar alltid med en historialektion när jag går i skolan, bortsett från måndagar då jag bara har svenska.
Birsta
Så fort jag slutat skolan åkte jag in till Birsta för att köpa ett par studentskor som jag tittat på och dem fick följa med hem. En snabb shoppingrunda och jag är väl så nöjd jag kan bli.

Stallet
Åkte till stallet och började med att rida, först ut var Avalon som fick skrittjobba väldigt mycket idag och det gav resultat. Vi la även in lite galoppfattningar som han tog väldigt bra idag, dem är jag nöjd över. Vet inte riktigt vad jag gjorde annorlunda men något måste det vara.
Tibor fick sig ett dressyrpass han med och eftersom jag red inne fick han gå lite lugnare och han var riktigt trevlig. Han får ut halsen mer nu och kan jobba han i olika former.

O n s d a g . . .

Ingen skola som vanligt för min del. Jag hade tänkt att åka in till birsta för att kolla på lite skor till studenten som nu börjar närma sig mer och mer men så blev det inte utan istället fick jag lite gjort i något körhäfte jag fått av körskolan som man skulle göra innan man skulle ha sin första körlektion.
 
Vid tre tiden drog jag och syrran oss upp till stallet, hon skulle jobba så jag red Boye och Tibor fick vila idag. Mockade innan jag red och sen kom Karin när jag börja göra iordning Boye så hon hänkade med på Avalon och vi red ut en liten längre tur men det blev ganska lugn då hästarna var på sin vakt, speciellt Avalon. Han fick galoppera lite i paddocken innan jag gick in och var klar med honom för dagen. Boye var verkligen super taggad idag och det har han varit de senaste dagarna men hellre en pigg än en seg häst. 
Sedan har vi min veckoträning eller vad man ska säga, onsdag innebär att jag har lektion 18:20 och vanligtvis brukar jag ju ha Kupido. Han är ju inte fräsch, tyvärr utan ska bli kollad någon gång i slutet av denna vecka vilket är typ nu, så vi får väl se vad vi får för svar angående honom. Pia sa att hon trodde det var högerbak men vi får helt enkelt se. Det var i lördags han inte var fräsch  men vi får hålla tummarna att han snart är tillbaka, så himla tråkig när han är knackig fram och tillbaka hela tiden.
Ridpasset på Rick gick väl ändå rätt skapligt antar jag. Vi jobbade med lite samlande arbete och till en början ville han inte riktigt det jag ville men tillslut kunde vi samarbeta. Jobbade honom först lite längre i formen men inte så pass så att han blev tung i handen som han lätt kan bli. Sedan tog jag upp formen och hade lite kortare och avslutade med lite lägre och längre form. Det samlande arbetet gav ju reslutat helt klart för då vi skulle galoppera över två bommar med fem galoppsprång, vet inte riktigt hur långt det var men det blev lite långt. Han var lite för mycket tillbaka sedan vi samlat upp, så fick verkligen jobba för att han skulle länga galoppen litegrann men det fixade ju han också. Pia var nog lite nöjdare än vad jag var men tycker väl inte det gick dåligt men det känns som vi hade kunnat bättre. 

Pappa in action!

Inte varje dag pappa får rycka in som dykare och fiska upp motorcykel som kört ner i vattnet
 

Tråkiga nyheter

Kupido ofräsch, jätte tråkigt och vi får helt enkelt se hur det blir imorgon...

Ändrade planer, skola först sen stallet...

Tanken var väl egentligen att vi skulle åka upp till stallet innan min enda lektion börja vid två. Så blev det iallafall inte utan istället blev det historia först och efter skolan åkte jag upp till stallet. 
Vi red ut och klarade oss helt ifrån regnet, faktiskt ett bra väder att rida i. Vi red först ute i skogen och lite efter vägarna innan jag gick in på plan och trimmade lite också. Boye var pigg och han behövde få ur sig lite energi efter ha haft lite överskottsenergi de senaste dagarna. Efter allt var klar i stallet kollade vi lite på Maggan träning och lite på ridskolan. Nu är man hemma och fått i sig middag och det är dax att se lite serie tycker jag.



Avalon och Boye

AVALON: Vi hade planerat in lite mer hoppning/markarbete idag. Det blev inne och vi hoppade lite studs, började enkelt och bara galoppera bom, bom, räcke och sedan la vi upp till två räcken, alltså bom, räcke, räcke. AA ni fattar och det gick väl väldigt bra i högervarvet när jag väl red som jag ska. Ibland är han inte lätt att anpassa sig till bommen, det är lättare när det är ett litet hinder. I vänstervarvet hade vi verkligen problem idag, det tog plötsligt stopp i motorn när jag just passerat det ena hörnet. Jätte konstigt men vi lyckades några gånger få till nå bra språng i det varvet också. Men vilka skillnad det är på hållen. Vi ska väl försöka rida något dressyrpass framöver i veckan också. Både hästen och jag behöver träna på vänstergaloppen och den där lilla rumpan måste lära sig att vara på plats.
 

Boye: För Boye blev det en uteritt idag, vi blev ett gäng eller det var rättare sagt jag, Julia, Madicken och Jenniefer som red ut en liten lugnare tur bort mot scoutstugan och så vidare i skogen där. Boye var laddad till tusen och ville nog hellre galoppera i snejden men han ska få göra av sig lite mer energi imorgon. Det blir nog en tidigare sväng till stallet då eftersom min första lektion är inställd och jag börjar inte förrän klockan två.

FRI FRÅN NATIONELLA!

Gick ju kalas fint det här. Åkte till skolan till tjugo över nio för att hinna skriva ut papper inför mitt tal och fyllde i blanketten i sista minuten som skulle lämnas in. Fick köra som nummer två, otroligt nervös att jag helt ärligt bara ville kubba därifrån. Skakade något fruktansvärt och tappade bort mig helt när jag kollade på publiken men det hade tydligen inte märkts och det hoppas jag stämmer. Det sägs ju att det låter eller ser mycket bättre ut än vad man själv tycker, får hoppas på det för enligt mig gick det S Ä M S T. Det var skönt att få det överstökat och nu känner jag mig fri från skolan, har inte direkt något i matten som ligger och tär på mig och likaså i svenskan nu, det är väl bara i historian som jag kan tänka mig att vi får någon uppgift. Matten ser ut att bli inställd men vi skulle få svar angående det, det var en lärare som ville ha oss om hon visste vad hon skulle göra. Annars har man en lektion imorgon och det känns nice. Om två timmar eller lite mindre så åker vi upp till stallet och rider och fixar åt hästarna. Måste även prata med bossen gällande Tibor, om han ska fortsätta ridas eller om han är redo för att gå lektion. Får höra vad hon tycker, han känns fräsch, pigg och väldigt glad. Vi har nu galopperat ett tag med lite mer för varje gång. Undviker fortfarande att rida honom på böjt spår, så det är mycket korta sträcker, lite mer som intervaller han har fått travat samt galopperat.
Som ni ser på bilden så har jag varit och spelat frisbeegolf eftersom Issa så gärna ville åka och spela. Hade ju endå bara talet i skolan idag så efter vi var klar med det. Stack vi ner till thaien och åt buffé som en belöning och gott var det, som alltid och blev verkligen proppmätt så att jag mådde illa. Efter vi ätit åkte vi först hem en sväng till Issa och sen ner till banan eller vad det kallas. Andra gången jag spelar och mitt bästa rekord för dagen blev tre kast. Så jag kom inte sist iallafall trots att jag inte riktigt har koll på vart frisbeen flyger.

Har fått ihop ett tal iaf...

 Har fått ihop ett argumenterade tal men är inte riktigt nöjd ändå. Tycker inledningen är sämst fast å andra sidan har jag inget bättre och komma med. Jag vet inte riktigt hur jag ska inleda allt, det enda jag tycker är att min är dålig. Gud vad skönt det hade varit ifall man slapp morgondagens skola men det tror jag knappast. Samtidigt ska det bli skönt att få det överstökat också.  Nu blir det serie innan jag somnar, man måste belöna sig själv lite emellanåt! 

En lugn skrittur på en pigg häst..

På förmiddagen var vi hos mormor och firade henne, fik en liten present i förväg eftersom den var användbar till kommande dagar. Åt tårta och åkte sedan hem vid halv tre, bytte om och åkte till stallet. Jag, Madicken och Karin red ut tillsammans, solen på på och med 26 grader varmt kan man inte klaga. Vi tänkte ta en lugn skrittur i skogen men med en pigg Tibor så blev det lite mer än skritt. Han var väldigt lätt i rumpan och han for åt alla håll typ. Börja galoppera på stallet men han är ju så snäll lilla Tibor, så gullig och gud vad jag tycker om hästens personlighet.

Bästa vovven!


lördag var det och helgen är snart förbi....

Ja vad säger man tiden går fort när man............... är ledig. Snart är det skola igen efter en långhelg, idag blev det först lite fix här ute på gården hemma. Efter man varit ute och klockan slagit två så drog man till stallet för att rimma lite dressyr på Avalon. Det var riktigt varmt att rida så tänkte att syrran ha sagt att hon är sugen på att testa honom så då kunde hon passa på efter att jag ridit litegranna. Vi måste försöka kämpa på med galoppen lite mer, speciellt i vänstervarvet då rumpen gärna vill åka in mot mitten. Kom väl hem ungefär vid halv sex och nu sitter jag här med mitt argumenterade tal och det går lika tungt nu som sist jag satt med det. Kommer inge längre på det utan jag sitter bara och ändra det jag redan skrivit. Ska försöka bli klar helt idag så gäller att lägga in sista kraften nu.

Avalon och pizzakväll...

Nu har man landat och kommit hem efter att ha varit i stallet sedan klockan två idag. Vi åkte upp dit och gjorde klart allt åt både Avalon och Boye innan vi skulle rida. Först ut var Boye som syrran red, jag agerade fotograf medan hon trimmade honom på plan. Efter det var det Avalons tur och eftersom det var lite hinder framtagna så planerade vi in att hoppa lite eftersom att kameran dessutom hade följt med till stallet. Så hoppade honom lite plan och han har en bra inställning mot hindrena och framförallt tycker han det är kul så detta kommer bli super. Imorgon blir det lite dressyrtrim för honom.
 
Vid halv sex var det time för pizzakväll som vi i u-sek annordnat, det blev tillslut ett gäng och vi började med att spela kubb och självklart tog man hem vinsten. Närå men vi spelade kubb och det var bra uppdelade lag, det var inget som var mer överlägset en det andra. Efter vi spelat kubb blev det lite jagis innan vi käkade pizza. Efter maten blev det mer lek och vid halv nio tiden for vi väl hem.
Avalons och mina första skutt ute!

Pause från mitt tänkande...

Nu har jag tagit paus från allt tänkande för en stund, håller på att planera mitt tal och har väl påbörjat lite smått men känner mig långt ifrån klar vilket jag också är. Det känns så himla ovärt att ha ett till sådant som vi haft, hade samma upllägg då vi hade ett argumenterade tal förra terminen. Bortsett från att vi fick välja ämne fritt då vilket är så mycket bättre, plus att det inte är nå kul när typ alla pratar om samma sak heller. Nää inget av det här är positivt och usch för att så i centrum och prata inför klassen. Det finns inget positivt med detta utan det bara plågar en, man gör ändå sämre ifrån sig här en vanliga fall och det tror jag inte bara är jag som tycker.

5 maj och stålande sol...

Man vaknar upp och har inte riktigt koll vad det är för dag men torsdag är jag nu medveten om att det är men det blir så knas när vi inte red lektion igår. Familjen har typ haft en slappar dag och vi har inte gjort något här hemma, vilket är hur skönt som helst. Åkte upp till stallet vid halv två kanske och red ut i skogen på Boye som var pigg som bara den. Han hade energi som tio hästar tillsammans men bättre det en ingen energi alls, de är kul när dem är pigg och pepp för att springa. Efter stallet jobbade jag på min bränna som jag måste bättre innan balen som snart är dax och sen blev det bad och mys. Nu ska jag försöka ta tag och skriva mitt muntliga nationella som är på måndag, känner att jag förskjuter det och får det aldrig gjort. Känns bra att jag knappt bestämt mig för vilken tes, alltså jag vet inte hur det här kommer att gå. Någon som har tips på vilken tes man ska ha, dessa är sådana man får välja och temat är små och stora språk.

Efter två månader, S4 E14

Som sagt, efter två månader så tar jag och kollar på arrow. Man har ju nästan glömt vad som hänt men man fräschar upp minnet med att se det man såg sist. Nu är jag inne på andra avsnittet för dagen och jag tycker det fortfarande är lika tråkigt att Colten Haynes inte är med längre. Hoppas han dyker upp igen alltså, serien blir bra mycket bättre då.

Två nya hästar, Melizza har åkt..

När vi kom till stallet så red jag Tibor, skrittade fram ute i skogen och travade och börja jobba honom på plan. Avslutade sedan i skogen också med lite mer trav och lite galopp. En super snäll Tibor som tyckte det var roligt att komma ut och galoppera, tro om det finns en snällare häst? 
När det var tid för teori så blev det fika och lite snack om nytt kortsiktigt mål. Vi pratade lite önskemål om nya klubbkläder, jag skulle gärna vilja ha en väst att ha på stallet. Sedan var vi också inne på att vi gärna skulle vilja ha en clinic på ridskolan. Inget bestämt utan bara lite önskemål sedan kom det fram vissa andra också.
Som rubriken lyder så har det kommit två nya hästar, eller rättare sagt en ponny och en stor häst, plus att ponnyn Melizza har fått åkt tillbaka till Sven-Inge i samma veva. Så in med två nya och bort med en och vi får hålla tummarna att Melizza får det bra. Vi får se om dessa två blir något till ridskolan, sett filmer på dem båda men jag säger inget förrän jag sett dem här.
Önnarps Melizza, Isabellfärgad här ovan!
Nya ponnyn som ersatte Melizza, ovanför
Nya hästen som ska ersatta *** antar jag, nedanför

Körskolan förut och nu stallet...

Vid lunch så åkte jag till körskolan för att boka in riskettan, halkbana och lite körlektioner. Så nu är det väst man tar tag i detta så man förhoppningsvis har körkort för bil då. 

Nu ska jag till stallet och föst var det tänkt att vi skulle ha ridning på lektionen men nu har hästarna blivit vaccinerade så vi har alltså teori. Vad vi gör vet jag dock inte, hade gärna velat ha tömkörningen men det blir det nog inte. Men det blir ju en häst att rida idag iallafall, Tibor vill röra på sig efter att ha vilat igår när pappa fyllde år.

Atm


Gamle of thrones S6 E2

Förra veckan på måndag kom sjätte säsongen av GOT och idag passade jag på att se andra avsnittet. Som man anat så kom Jon Snow tillbaka från döden eller vad man ska säga. Med lite magi så funkar allt och det är väl tack vare den gamla häxan i serien. Samtidigt som det är många viktiga eller stora karaktärer som har dött tidigare så fick man ju en vibb av att han skulle komma tillbaka. Alla kan ju inte dö och Jon Snow är en av dem plus min favorit karaktär i serien, Arya Stark. Just nu tycker jag det är rätt tråkigt allt kring henne, väntar bara på vad som ska hända med henne. Och vad hon kommer att bli tvungen att göra för att lyckas återfå sin syn igen.

Här är jag...

Veckans enda skoldag är avklarad och ena lektionen var inställd så det blev en väldigt kort skoldag, från 11.20-11.30. Vi kör fortfarande på med problemlösningar och idag fick vi med oss en hem också. Efter en massa olika prövningar och fått resultatet 8 trianglar så lyckades jag tillslut få ut den, jag får iallafall ihop det till 9 trianglar men de blev väldigt småa så gjorde om och visar tydligare mitt resultat på bilden nedan. Nu ska man sätta upp håret och göra sig klar för snart får vi besök, då pappa fyller år idag så det blir tårta när gästerna kommer.

Laddar upp...

Man laddar upp inför skola, två lektioner imorgon och sen så är man ledig igen. Känns perfekt, till middag blev det grillning med potatisgratäng.

H e m m a

Vi åkte vid tolv tiden mot första stallet. Vi eller rättare sagt Madicken hade bestämt med Sara att vi skulle åka upp och rida ut tillsammans med henne. Så det blev en uteritt i Söråker på Blossom. Hästen är ju hur snäll som helst, orädd och väldigt lydig. Det var en härlig tur i fin vädret och efter det så drog vi vidare mot THF. Fixade klart allt innan vi red, Tibor var helt underbar idag. Vi trimmade på plan och han var fin i formen, när jag väl tog en piska så fick han en bra bjudning. Lite galopp på raktspår och det var ett roligt ridpass med honom idag. Han lär snart vara tillbaka i verksamheten, det brukar vara så.


De senaste från my story

Från det ena stallet till det andra

Underbar måndag för jag är ledig!

Kan ni tänka er hur glad man blir när man insåg igår eftermiddag att man är ledig idag från skolan. Man kan inte få det bättre alltså, har dock svenska NP som jag knappt kommit igång med så måste ta tag i det lite senare idag kanske. Detta kan man ju inte klaga över ens. Nu ska man ut till sörråker, det blir första stoppet idag och sedan ska vi till Bergeforsen. Slut på sovmorgonen nu!👊

Avalon idag

Der var planerat att vi skulle rida ut på söndag och så blev det ju också. Första gången jag red Avalon ute och han var snäll som förväntat. Vi red ut i alla gångarter och alla tre hästarna var snälla men väldigt pigga. Den ena var piggare än den andra och alla taggade upp varandra. Vi avslutade lite i paddocken med lite trimning. 

Första maj!

Aprilmånad är över och jag hoppas att vi nu i maj ska få lite sommarvärme. Det blev ganska sent igår så tog en sovmorgon till ungefär 12 och gick upp åt lunch, klädde på mig. Därefter åkte jag, Madicken och Linnea in till Birsta, fick några plagg igår som jag ville lämna tillbaka. Ni kommer bli överraskade för jag fick faktiskt med mig två plagg hem också, det är inte alla gånger man får det lixom. Jag är ju ingen som älskar att shoppa men nu blev jag av med ett presentkort som skulle gått ut om nån vecka. En applåd till mig!👏
Nu sitter jag i bilen på väg till stallet. Det blir en uteritt idag, kanske avslutar lite i paddocken. Vi får helt enkelt se, man får passa på när det är finväder.

RSS 2.0