Torsdagkväll..

Här sitter jag och har kollat på det senaste avsnittet av Pretty Little Liars, en dag efter att det kom ut men det var av den enkla anledningen till att man jobbade övertid igår. Hann inte med att se det då och nu återstår säsongsavslutningen av Game Of Thrones efter att ha gjort ett sluttest. Det går sakta framåt nu men snart är det dax för en körlektion igen då jag är klar med utbildningen med jobbet. Till veckan så kör jag igen men teorin har jag nu kört på med lite till och från. Ett fel nu på det jag gjorde idag och då ett slarv, kan ni tänka er att jag var så snabb att jag gjorde fel på frågan som handla om "häst". Aja det är bra att veta att det bara var ett litet fel annars så såg det ju fint ut.


Väntar på skjutsen

Just nu väntar man in skjutsen för att åka hem.

trött är bara förnamnet...

Ytterligare en dag av denna vecka har gått och det är nu bara två dagar kvar innan det blir helg. Jag måste bara ner och hoppa in i duschen så man är fräsch inför morgondagen. Är så himla trött efter denna långa dag men det kändes som allt satt lite bättre med allt det nya (koncern) man fick lära sig igår. Det rullar på och visst tittar man ett par extra gånger för att vara helt säker när man kör helt själv. Nu får jag mest problem/frågor när det kommer till engelskan, eller det handlar väl kanske mer om att jag blir väldigt osäker då jag har svårt att förstå allt och det är hur mycket text som helst. Bättre fråga en gång för mycket en för lite, haha. Så nu har vi jobbat klart med övertid för den här veckan, imorgon blir det vanlig tid och det vill säga till halv fem. Det känns ju underbart men nu måste jag hoppa in i duschen så att jag hinner komma i säng innan klockan blir alldeles för mycket. 
Hoppas kissen ligger och väntar på mig när jag har duschat, man kan alltid hoppas!

Det är en dag imorrn också

Det har varit jobb idag med, nya saker inlärda och nu är det inte direkt något mer att tillägga utan det är bara att köra på och nöta på nu innan vi blir helt självständiga. Känner att min engelska inte är så bra då jag fattar typ nada i alla katalogen som de skickar med och man blir snurrig av alla papper. Som sagt så är det en ny dag imorgon, en väldigt lång dag och just nu känner jag att det kommer bli tungt men ska väl lägga mig och sova. Behöver få en massa sömn när klockan är ställd på halv 7.

Jag tänker på dig varenda dag♡

DU
ÄR
DEN
ABSOLUT
VACKRASTE
&
UNDERBARASTE
HUNDEN
NÅGONSIN!
JAG ÄLSKAR DIG♡
ZILK´S SECRET TO MAGGIDOSAN
They say memories are golden, well maybe that is true. 
I never wanted memories, I only wanted you. 
 
If love alone could have saved you, you never would have died. 
 In life I loved you dearly, In death I love you still. 
In my heart you hold a place, no one could ever fill. 
 
If tears could build a stairway and heartache make a lane, 
I'd walk the path to heaven and bring you back again. 

8-19

Idag blev det en lite längre arbetsdag än vanligt. Nästan hela min avdelning skulle jobba övertid då vi har en massa årsredovisningar som ska granskas för att sedan registeras. Vi började på förmiddagen med att endast hålla på att granska sådan som var kopplat med koncern. Det kanske inte säger er så mycket men det kanske inte spelar någon större roll. Vi höll på att granska "koncern" enda fram till halv fem och där började vi istället och bara granska sådana som inte behöver ha revisionsberättelse och då kunde vi även variera mellan att granska och registera. Dagen gick rätt fort ändå, det gick mycket fortare än jag trodde men man hade ju fullt upp också och man har ju något att göra hela tiden. Det har även varit en lite extra tung dag, både för att det blev lite för mycket hund snack under lunchen så tårarna kom fram. Allt är så jobbigt och har så svart att prata om hundar sen en månad tillbaka. Inte direkt så att man vill grina på jobbet lixom. Man kämpar sig för att inte brista ut i gråt, man måste ju trots allt få prata om hundar i ens omgivningar. Ibland blir det för mycket och jag bara tänker på allt jag förlorat. Iallafall så har dagen bortsett från detta gått bra, tiden gick fortare än väntat och det är bara att hoppas att det känns lika bra på onsdag då det blir en likadan dag typ. 8-19 då med men imorgon slutar jag halv fem, så du hinner man kanske göra lite mer. ledsen om det blir dålig bloggning nu när man slutat skolan och så men det är inte lätt när jag jobbar åtta till halv fem och det är i stan, tiden bara flyger iväg när man slutat jobbet.

En månad med stor sorg!💔

As long as I live, you will live in me. 
As long as I live, you will be remembered. 
As long as I live, you will be loved.
Saknaden efter denna underbaraste hund är enorm, ord går inte att beskriva hur mycket jag älskar henne. Det är en månad sedan hon lämna oss och jag gråter fortfarande, jag vill bara hålla om henne. Det finns ingen som hon, den allra finaste vovven, vi ses snart igen!❤️

#skarahästsportsommarbild

Nu är det bara att hoppas på vinst, en ny hjälm är något jag behöver!

Workout

Igår hade man en chillar dag. Jag gjorde inte alls mycket, inte mycket mer än vad jag gör idag. Gjorde klart alla repetionsfaser igår så det står nu att jag är 100% klar med teorin även fast jag inte gjort allt där men jag kör på. Ska göra en fas idag också innan det blir kväll, blir nog inget imorgon då jag jobbar typ hela dagen. Ville passa på att duscha så håret skulle torka innan jag lägger mig inatt och vill inte komma med blött hår på morgon, svin kallt skulle det bli. Jag tänkte att det var lika bra att träna lite eftersom jag skulle duscha, man passar på att göra lite workout innan det blir duschen, hängde även lite tvätt med mamma. Nu har jag käkat middag och funderar nu på om jag ska göra lite körteori nu på en gång så man har det gjort. 
Lite småsugen att åka på semester, vill till liseberg igen. Här är något matställe med thai/kina mat!

flower power

 

Glad midsommar allihopa!🌸

Dagen har gått fort, fredagen är snart över och jag har varit hemma hela dagen. Käkat god middag hemma då vi haft eller fortfarande har mormor och morfar här. Har nyligen ätit lite efterrätt efter att ha gjort klart ännu en repition "fas". Man ska ju göra tre stycken så gör den imorgon och hoppas även då att jag blir godkänd, jag tycker ju att man lär sig frågorna vilket kan vara lite synd fast kanske ändå bra. Man lär sig snabbt dem man har fel på och vissa frågor måste man läsa mer än en gång för att inte tolka fel. Vissa fall kan jag tycka att det till och med finns mer än ett svar som är rätt, det gäller att tänka som datorn eller ni fattar. Nu ska jag fortsätta att njuta av ledigheten genom att kolla på ett till avsnitt av GOT som jag faktiskt måste kolla ikapp, man måste ge sig själv belöningar.

Pretty Little Liars S7

Har faktiskt inte sett på någon serie sen 16 maj, inte någon serie som jag vanligtvis följer iallafall och det är ganska bra gjort för att vara mig. Visst har man sett på något enstaka avsnitt här och där men inte någon serie jag brukar titta på. Anledningen är enkel och det är att datorn inte har velat göra detta möjligt. Klickar jag på play kommer jag bara till start sidan tråkigt nog, på syrrans dator kan jag se så i onsdags, det vill säga igår så såg jag nyaste avsnittet av PLL, Pretty little liars. 
Säsong 7 drog igång igår och Hanna är tillfångatagen medan de andra försöker på något sätt hitta henne och även klura ut vem som döda Charlotte för att i hopp om att få tillbaka Hanna. Hanna hallucinerar eller frågan är om hon verkligen gör det, det kanske bara är någon som är utklädd till Spencer. Det skulle lätt kunna vara så, eller så är det inte så bara för att jag har en känsla om att det är så. De tror iaf tillslut att Ali är den skyldiga och med en kappa vill lämna bevis, jag tror att de kommer att användas emot dem senare. Ali är inlagd på något sjukhus som hons make äger och som jag anade verkar han vilja ha henne inlåst där och drogar henne så att hon blir galen och alla tror att hon är det. Jag tror verkligen inte att det var hon som dödade Charlotte men hon kommer snart tro det själv med allt hon får i sig. Man ser i det här avsnittet att Caleb verkligen bryr sig om Hanna mer än vad han gör om Spencer cilket jag tycker är mer än rätt. Haleb är det bästa och dem måste bli ett igen, det vi håller tummarna för. Hannah är ju min favorit karaktär av dessa tjejer och Caleb som kille, vilket ni kanske förstå. Hanna kommer inte att dö, även om de ska se ut så när de andra står och gräver i någon grav. Det scenario finns inte på kartan, hon tog sig ju fri från stället hon var fångatagen däremot mötte hon "Mary Drake" som hon kallar sig. Vad som händer nu återstår att se.
 

L Å N G H E L G !

Nu är andra veckan avklarad och man har helg. Har varit en sväng på affären direkt efter jobbet så kom hem någon gång vid sex. Jag har dessutom hunnit göra en repetitionfas på körteorin, 1 av tre är nu avklarad av ett försök. Råkade även somnade till en stund i soffan tidigare, man blir slut och trött på dagarna nu och därav lite dålig uppdatering också. Det finns inte mycket att säga/skriva. 
 
 

2 veckor sedan..


jobb & shopping√

Så här kändes det imorse och nu återstår bara en dag, yey!!!
Dagen började med jobb precis som alla andra vardagar nu för tiden. Kan inte riktigt förstå att jag bara har en dag kvar innan helg och då är det dessutom tredagars lång helg. Dagen har rullat på, det har varit fint väder vilket kanske är bättre för er som inte jobbar hela dagarna, höll bokstavligen på att dö imorse när jag skulle gå och möta upp mig skjuts. Men man ska absolut inte klaga för vill samtidigt inte ha regn, ska det regna får det gärna göra det när jag jobbar. Jobbet bjöd på midsommarlunch idag som bestod av salladsbuffe med mm. det var faktiskt super gott. Längesen man var så hungrig alltså och just det, jag har hittat min absoluta favorit i kaffemaskinerna, Kakao Cream. Det är så mycket godare med mjölk i "oboy" och det fanns en, provade först en vanlig choklade men det smakar ju lite för mycket vatten enligt mig. Slut pratat om jobbet, efter jobbet så åkte syrran och jag in till birsta och där blev vi kvar några timmar. Ska vara ärlig och säga att det gick segt i början och hittade inte något jag direkt ville köpa men tiden gick och när jag lämna birsta vid stängning så fick jag med mig tre plagg hem endå. Det är mycket bra gjort för att vara mig ändå, vanligtvis kommer man tomhänt hem men är nöjd med mina köp och fick även bort ett presentkort, en applåd för det. Två plagg var på rea som jag tyckte va saker som man alltid behöver, en funktionströja plus en svart kofta som jag inte ens har på bild. Det var en tunn kofta man kan ha nu på sommaren, den gick bra precis över rumpan. Sedan köpte jag även en grå topp med en högre krage. Dessa kommer nog jag ha bra användning av.

Bilder sen terrängen 19/6


stallet en sista gång innan alla åker på betet....

Vi har ju haft Boye idag med eftersom det är tisdag, precis som alla andra tisdagar. Idag fick syrran rida då jag red igår och dessutom har jag på något vänster blivit svälld i vänster tumme. Vet inte riktigt vad jag gjort men var riktigt svälld idag på jobbet, tycker att svullnaden gått ner rätt mycket under dagen. Det gör svin ont men det är bara att härda alltså, försöker använda den så mycket jag kan så att svullnaden ska gå ner. Imorgon åker de sista ridskolehästarna på bete och även Boye får åka på sommarbete. Därav är anledningen till att jag och syrran har packa ut och rensat skåpet på stallet. Ifall det blir någon tid över till ridning i sommar, det är inget inplanerat så här på rak arm men det är inte omöjligt. Det är väl tiden som är det största problemet. Man är rätt trött när man kommer hem från jobbet och sen har jag nu körkortet utöver det. Har inte gjort något på flera dagar så imorgon ska jag nog göra en fas igen. Nu blir det lite fika då mamma och pappa firar bröllopsdag 20 år.

Igår och idag..

Stallet igår
Åkte till stallet senare mot kvällen igår efter att jag käkat middag. Red ut i skogen och först mötte jag ett gäng löpare som var ute och sprang, de varnade om att de sätt älgar nere vid älven så jag undvek ju självklart att rida där. Men jag mötte en eller två älgar ändå eller inte riktigt mötte men jag red förbi ett par gånger faktiskt, det var bara det att jag såg det inte förrän sista gången. Jag märkte att Boye blev lite uppmärksam men tror inte han såg något, sen ser jag hur en stor fet älg ligger i skogen, inte speciellt långt in men det var en bit in i skogen. Där har jag ridit runt den, tyckte jag såg två men vet inte alls nu i efterhand. Det kanske bara var en men det såg ut som det stod en bakom den som låg men det spelar ju ingen roll. Boye var pigg men väldigt fin igår, det gick att jobba honom. Han blev lite överallt där nära älgen men inte rädd eller så, utan bara lite taggad.
 
Idag, tisdag
Jobb idag med, åkte in så att jag var där kvart i åtta och missade brandlarmet precis. Det kändes ju perfekt det, det var bara någon test och skönt att man slapp ljudet. Jobbet rullar på, hade en kort genomgång idag av lite halv nya grejer som kan uppstå. Sedan har vi suttit på möte från halv tre tills att vi sluta, två timmar i sträck. Om lite olika saker, det var tre olika personer som var upp och prata om tre olika grejer skulle man kunna säga.

Övernattning på stallet och sen jobb...

Efter gårdagens terränghoppning så blev det raka vägen hem efter lite fika och snack om upplägget. Åkte hem duscha och packade, käkade middag och sedan var det bara att åka upp till stallet igen. 

Barnen fick köra flaggleken i manegen. Vi förflyttade oss upp mot caffy och körde ett par omgångar maffia och sen blev det även soffan som man lärde sig när man gick på mellanstadiet typ. En minneslek som går ut på att få fyra av sina egna lagkamrater på den så kallade soffan. Det blev toast till kvällsfika innan vi gick ner och la oss. 

Vaknade vid sex, börja göra mig iordning och packa ihop. Skulle hem för att sedan åka iväg till jobbet. Tuff dag kan man säga men den gick ändå rätt bra. Bara tre dagar kvar denna vecka nurå när man är ledig på fredag, det känns ju ganska bra det med.

Grillning




Atm

Nu sitter man i bilen påväg till stallet för andra gången. Den här gången stannar jag här till imorgonbitti.

Terrängträning med Flamenco

Idag var det terrängträning och inte på vilken häst som helst utan det blev på Flamenco, den vita springaren. Vi började med att rida fram och hoppa lite i paddocken över några stockar och tunnor. Med tanke på att det var typ andra/tredje gången jag red Flamenco såg gick det väl ändå bra. Han hoppade och gjorde det jag ville att han skulle göra. Inte direkt någon häst som föll mig i smaken direkt, visst att det inte är något fel på hästen men tyckte han var lite tråkig. Det är dock bra att det finns lite alla möjliga slags hästar, vissa gillar man mer än andra helt enkelt. Han är ju verkligen hur snäll som helst och hoppa kan han ju, han var riktigt duktig idag. Provade även att hoppa dike vilket han inte brydde sig det minsta om, i skogen tog han det lugnt. Inte för taggad men var väl inte seg heller, fick gasa lite mer på plan för att få lite tryck i honom, det behövdes inte i skogen. Han får klart godkänt och det var kul att hoppa trots att det var på fel häst. Kupido åker på betet till veckan, de börjas köra redan imorgon tror jag. Han förtjänar ett tidigt bete ändå, så glad att vi fick vara med vår första lokaltävling iår även om han varit mycket skadad, därav blev det ingen andra tävling men det är sånt som händer.
Lite svårare att få bilder i skogen, fick bara någon enstaka men skulle få någon fler skickad till min mejl så ni får ålla utkik.

Fler bilder från studenten

Tänk att det gått över en vecka, saknar dagen!

Hur skall detta gå?

Imorgon är det terrängträning ja men det är inte med någon häst jag brukar rida. Ska jag vara ärlig så har jag suttit på honom en gång tidigare och det var när han ändå va en av dem nya. Det var längesedan och tror knappt jag galopperat på hästen men imorgon ska vi hoppa i skogen. Det fanns med andra ord ingen annan häst och sorgligt som det är hade man ju hellre haft Kupido men han får avstå detta och allt annat. Jag menar hur dåligt kan det gå, har ju iallafall ridit honom en gång. Det blir nog toppen det här, hoppas jag!

3 veckor med en stor saknad!❤

Kommer aldrig finnas någon som du!❤

En fas till godkänd✔️

Gjorde klart en fas för en halvtimma sedan och godkänd på även den. Dock tyckte jag att det var lite svårare frågor på denna fas men fyra fel är inte jätte dåligt. Får göra om den senare. Tänkte att jag gör det första fyra faserna så att jag blir godkänd en efter en vilket inte krävs så mycket tid egentligen. Sedan gör jag om dem igen en efter en så att jag inte sitter och gör samma fas om och om igen. Det är min plan dessutom gör jag väl bara en om dagen, skulle kanske kunna göra två på helgen men eftersom jag inte haft orken på topp nu när jag varit lite krasslig så har det blivit mindre tid åt detta. Min första prioritet är att bli fullt frisk men ändå hålla igång, kör så mycket jag orkar.

Fredag och nu har man helg..

Det är fredag, blev en godare kvällsfika igår. Hårdbrödmackor med ost och gurka, arraksboll, te, oboj och vatten. En blandning av allt men det var gott med jämna mellanrum. Idag var det sista arbetsdagen innan helg, känns sjukt skönt men veckan har gått fort och allt känns bra. Förutom min näsa kanske, är lite snorig och väldigt hes men halsen är bättre, mycket bättre. Vi hade fotografering idag och det gick relativt snabbt ändå. Nu ska jag försöka krya på mig lite så jag blir helt frisk och kry. Ska även försöka ta tid för mig att göra några fler faser på körteorin.

Torsdag och ett senare inlägg...

Försökte lägga upp ett inlägg i min fikapaus men internet strulade så det blev tydligen inget. Dagen har rullat på, med lite varierande arbete. På morgonen blev det lite granskning och ja kontrollera så allt stämmer och notera om inte. Fick även lite mer inblick av vissa saker vi kan tänkas stöta på och sedan återgick vi till att kontrollera sådana som alla innehöll utdelning av något slag. Efter lunchen blev det dax att registera en hel mängd av sånt som är klart för skanning, blev väl fem buntar som jag registerade så ungefär tvåhundra årsredovisningar. Sedan återgick man till att kontrollera och läsa igen. Nu efter att jag har sovit någon timma innan jag åt så tänkte jag göra ett körtest på datorn. Man måste hålla i med körteori även om jag inte hinner övningsköra något just nu.

Bilder sen hoppningen igår med Prince

Fotograf: Susanna

Sista ridlektionen för denna sommar...

Förra inlägget blev knas, kortare än jag skrev men också utan bild. Lite tråkigt men ni fick klara er. Jag åkte iallafall nästan raka vägen till stallet efter jobbet, blev bara en kort stund här jag kommit hemma för att byta om till ridkläder. Åkte till stallet och fixade all mat och vatten åt Boye, har ju inte blivit något stall för mig måndag tisdag då jag är snorig och så. Kunde inte motstå ridning och det var dessutom sista ridpasset för denna termin i träningsgruppen. Vi hade lite hoppning som planerat och det gick väl ända bra trots att kroppen blev slut. Jag fick Prince, inte så pepp på att rida honom då jag stör mig så mycket på att hästen är så sne, det går verkligen inte att rätta till. Extra svårt när det är olika ryttare som sitter på dem varenda dag lixom, men han har alltid varit sne och får man han rakt ett galoppsprng så byter han eller så bryter han av helt, knas häst. Bortsett från det så gick det bra, han var väldigt pigg så fick ta upp och ihop honom lite för att få plats på fem språng som det var på två linjer och där det skulle vara ett galoppsprång ville han hellre köra studs, det blev väldigt tight men det var bara ett varv som han var omöjlig eller kan inte säga omöjlig för jag fick ju till det efter andra gången men. Vi hoppade lite olika linjer från början och avslutade med en bana. Ena ridskolehästen gick omkull när vi hoppa bana, det var hemsk att se hur dem volta men som tur såg det ut att gå bra för både häst och ryttare. Tillbaka till Prince, han har en bra bjudning på hindrena och det går att reglera och tyckte faktiskt att jag fick ett par språng som jag kan vara väldigt nöjda med. 

Onsdag och det blir stallet nu

Det är tredje dagen och har fått lärt oss mer och mer idag. På förmiddagen fick vi börja och lära oss hur vi skulle göra med utdelning, i allafall hälften av oss nya sommarjobbare. Sedan på eftermiddagen fick vi även registrera årsredovisningar för första gången. Det gick ju kanon om jag får säga det själv, inte direkt komplicerat.

Dag 2

Måste hålla mig frisk nu när man börjat jobba, andra dagen är nu avklarad och det känns ändå bra. Det verkar som allt rullar på och har inte fått något tillbaka som jag gjort. Nu det första veckorna kommer allt vi gör kontrolleras så inget blir fel och det känns toppen. Jag tycker även att tiden rullar på när man väl kommer in det och visst känner man att orken i kroppen inte är på topp. När man kommer hem och får man sova för att återhämta sig. Vaknar tusen gånger om när jag sover men all sömn jag lyckas få behöver jag. Nu taggar vi om till en ny dag med lite nya utmaningar. Dessa två dagar har vi kollat lite grundligt på årsredovisningar, vi stoppar undan i högar ifall vi inte vissa saker och dem ska vi sedan fortsätta med men så långt har vi inte kommit än. Man har redan kommit in och försöker hitta dessa ord som man då vet ska sorteras i en viss hög. Aja slut pratat idag, ligger i sängen nu och vilar upp mig.

Första dagen..

Då var första dagen gjord. Vi har nu påbörjat vår så kallade utbildning och den kommer att fortsätta månaden ut. Det drog igång med lite information om brand och vad man kommer att göra under sommaren. Efter en rundvandring fick vi träffa vår utbildare och har nu börjat kolla igenom våra första årsredovisningar. Nu ska det kollas, så att de vet om vi gjort rätt samt se om vi missat något. Slutade halv fem och det är vad man kommer göra framöver, börja klockan 8 och sluta halv 5.

Att tränsa är inte alltid det lättaste...

Det är söndag och imorgon drar min första jobbvecka igång. Gymnasietiden är över och nu ska jag träffa nya människor som jag kommer jobba med i juni, juli och augusti. Det är ett lite längre sommarjobb än vad jag haft förut, då har det bara varit två veckor men det känns kul att få jobba och jag hoppas det blir kul. Idag så sov jag rätt länge, ungefär till tolv någon gång och har börjat fått ont i halsen, slut i kroppen. Flera tecken på att jag inte känner mig hundra procent frisk men jag hoppas det går över. Vi åkte till stallet vid ett och började med att mocka och red det sista vi gjorde. Det tog rätt lång tid innan vi kom ut, Avalon ville inte ha på sig tränset utan fick stå och jävlas med han en stund. Tillslut var det på och ridpasset gick super. Vi började med att rida ut en sväng, i skritt och trav, sedan gick vi in i paddocke och trimmade lite. Avalon skötte sig mycket bra där, han kändes fin och tyckte faktiskt att det gick bättre än vanligt och det är super kul.

Bildbomb


Atm


Hopptävling på klubben...

Hade ringning ställd på klockan halv 9 för att vi eventuellt skulle hoppa idag men jag tyckte inte att de fanns någon häst för mig. Syrran bestämde sig för att hoppa Lagos så istället fick jag agera skötare och fotograf, det gick ju det med. Självklart blev man ju sugen på att hoppa men det är ju ingen överraskning direkt. Får iallafall göra det på onsdag och kanske något tidigare, det får vi se.


 

klubbhoppning 11 juni 2016

Börjar väl med att presentera banan så gott det går, jag knäppte aldrig något på tvåan och åttan. Här är några olika ekipage jag fota, fler bilder kommer upp inom kort.

Seg dag

Dagen har varit riktigt seg, har inte haft någon lust att göra någonting egentligen utan har bara slappat och vilat upp mig lite inför nästa vecka då man ska jobba. Närå men man blev rätt slut efter gårdagen, klev upp tidigt och la mig sent skulle väl man kunna säga. Kom väl i säng vid fyra tiden imorse efter att ha varit på oscars och for hem efter att ha varit på donken. Berättar mer utförligt imorgon om det finns något att berätta, haha. Pappa fixade baugette till frukost, vilket var super gott. Och syrran lyckades få med mig upp en sväng till stallet idag, pysslade om Kupido som nu bara står. Känns inte som jag riktigt vet något mer än innan om hur det är med honom men jag hoppas verkligen att han kommer tillbaks på banan igen. Det är så otroligt tråkigt att han nu är skadad och det verkar inte bli bättre, jag håller tummarna för att en vänding kommer snart. Imorgon är det klubbtävling och jag hade väl inte tänkt att vara med och sen tänkte jag det men tror ändå inte att jag kommer vara med, jag avvaktar.

2016-06-09, S T U D E N T D A G E N !

Jag hade ställt klockan på kvart i sex för att hinna med allt. Duschade håret dagen innan så det var fortfarande fuktigt och blött, så torkade det torrt på morgonen och la drickan på kylning så att den skulle vara lite kall, gjorde även iordningen en baugette också. Sedan började jag platta håret och klockan blev mycket och jag for iväg mot skolan och mot champagnefrukosten.
Champagnefrukost - Det var här dagen började på riktigt, kom dit, drack, åt och snackade. Vi alla var lite beskymrad eller kanske snarare orolig hur dansen skulle gå men försökte att inte lägga så mycket energi på det. Vi hann spela lite kort innan vi drog till skolan för att hinna byta om inför, framförallt dansen men också tävlingarna vi skulle ha och tiden gick rätt snabbt men det gör väl det när man har roligt, visst?
Guldkotten - Vi kom ut och alla samlades, det var alla klassers presentation som vi skulle börja med och det inkluderade ju dansen då. Vi fick vänta rätt länge innan det blev vår tur, vi var väl någon gång i mitten skulle jag tro. Man hann ju bli kall innan vi fick köra men när det var vår tur så körde vi all in. Vad jag vet så grejade vi det relativt bra, vi kanske inte var bäst men vi var typ det enda som inte kopierat en dans rakt igenom. Bara det gjorde oss till vinnare, sedan har jag hört från vissa att vi var bäst och hade bäst dans, så det är bra att andra ser oss som vinnare ändå. Jag hade inte förväntat mig att vi skulle vinna så det var inte direkt någon överraskning om jag säger så. När stafetten eller de andra tävlingarna drog igång så var vi pepp som aldrig förr, man går ju in för att vinna, alltid! Det började strålande, vi var sist ut och det var äggkastning. 3 personer skulle kasta ett ägg så långt som möjligt, d.v.s. ettan kastar till tvåan, tvåan till trean osv. Det blev vinst för våran klass NATE. Den andra tävlingen kom vi typ 3:a och den gick ut på att man skulle kasta ner petflaskor som innehöll 1/3 med vatten, petflaskorna skulle representera käglor och sedan skulle man kasta ner dem, precis som i bowling fast istället skulle vi använda oss utav en stövel, 6 kast totalt och få ner så många flaskor som möjligt sammanlagt. Sista tävlingen var att man först skulle snurra ett par varv innan man med ögonbindel skulle springa till fotbollen för att sedan driva in den i mål, snabbast tid vann och till hjälp hade den med ögonbindlen två som fick berätta vägen, vart man skulle. Har inte en blekaste aning om vi kom tre eller fyra typ men jag vet däremot att vi kom tvåa när alla tävlingar var ihopslagna. Tyvärr förlorade vi bara med ett ynkligt poäng över samhällsklassen B. Det kändes surt men att komma två var väl helt okej det med.
Trappan & flaket - Eftersom att vi blev tvåa på guldkotten, betyder det att vi gick ut som andra klassen på trappan. Vår lastbil åkte trea från slutet trots att vi hade den vinnande lastbilen, vi hade det snyggaste flaket och det stämmer faktiskt. Det var helt klart det snyggaste flaket, måste varit p.g.a. skissen var så otroligt bra. När vi åkte på flaket gick tiden väldigt fort men det var fruktansvärt kul. Vill göra om det här igen, inte en gång utan flera gånger. Dagen var GRYM!
Jag har gått ut gymnasie och efter tre år i natur så är jag väldigt nöjd över mig själv och min insats samt mina betyg för den större delen iallafall. Vissa är jag mindre nöjd med men nu är det över, nu blir det inge gymnasium mer. Det återstår och se om det blir någon skola till höst eller om jag avstår det. Det var trångt på flaket men det var bokstavligen kung och är glad över att vi slapp regn. 

STUDENTEN 2016



För jag har tagit S T U D E N T E N !

Fy fan vad jag är bra!
Då var det över, kom tvåa på guldkotten tidigare idag vilket gjorde att vi var tvåa att gå ut på trappan. Det blev ju perfa och när vi åkte på flaket gick tiden väldigt fort men det var fruktansvärt kul, jag säger det igen. Det är så jäkla kul på samma sätt som det känns lite sorgligt att skolan är över. Jag har gått ut gymnasie och efter tre år i natur så är jag väldigt nöjd över mig själv och min insats samt mina betyg för den större delen iallafall. Vissa är jag mindre nöjd med men nu är det över, nu blir det inge gymnasium längre. Det återstår och se om det blir någon skola till höst eller om jag avstår det. Det var trångt på flaket men det var bokstavligen köng och är glad över att vi slapp regn. Nu sitter jag fortfarande hemma med släkten och blir väl mer uppdatering imorgon. 

Champagnefrukost & Guldkotten...

Det blev en tidigt morgon, upp klockan sex för att torka håret så att det skulle vara torrt. Fixade iordningen en baugette som jag kunde äta på skolan, sedan Plattade jag håret och klädde på mig innan jag begav mig mot skolan. Klockan sju var det, den så kallade champagnefrukosten. Jag är inte någon människa som vanligtvis käkat frukost även om jag vet att det är en viktig måltid. Magen vill bara inte ha det men vissa dagar händer det. Idag är en sådan dag, det är champagnefrukost på skolan så det är klart jag käkar frukost lixom. Älskar verkligen baguetter så klev upp och gjorde en sådan, med egen röra som pappa fixat ordning dagen innan och gott var det.
 
Guldkotten gick väl bra, vi klarade dansen utan några större misstag och med tanke på hur mycket vi tränat så kunde det inte vara så mycket bättre än det blev. Det var iallafall fruktansvärt kul och så otroligt skönt att det är den absoluta sista dagen på skolan. Tävlingarna gick väl bra dem med, vi vann första tävlingen som var kast med ägg och andra tävlingen kom vi typ 3:a, vilket var kast med stövel och sista tävlingen var blindfotboll där vet jag inte riktigt om vi kom trea eller något liknande. Vi Kom iallafall två, vi torska med ett ynkligt poäng över samhällsklassen som kallar sig b. Det kändes surt men vi ville ju inte heller gå ut på trappan allra först, det var bra att komma två, fy fan vad bra vi är. Tänk att det var den allra sista dagen jag gick i na3, tänk vad tiden går fort...

Dax att duscha...

Det är nu dax att hoppa i duschen efter att ha varit i stallet. Idag skuttade vi över lite hinder, så det blev ett ridpass med lite lättare hoppning skulle jag vilja kalla det. Hade inte Kupido, eftersom han fortfarande inte är fräsch, Rick hade jag inte heller utan idag skulle jag provhoppa Roland. Den nya storhästen, de första skutten här på ridskolan och han skötte sig. Det är verkligen en hur snäll häst som helst, orädd för det mesta och väldigt vänlig, han har det lite svårare i galoppen då han inte är så stark just där men han känns fin och rida, vilket är kul. Hästen får över godkänt och jag säger att det är en av de bättre jag ridit som "ny" häst, dock är det ingen som Maestro och tror även att jag tycker Lagos var/är roligare. Däremot tror jag att Roland kommer bli en bra ridskolehäst, han verkar ha det här lugnet, är trevlig att rida och framförallt väldigt social i spiltan. 
Ridpasset gick som sagt bra, Roland skötte sig men blev lite trött mot slutet vilket gjorde att de sista sprången inte blev lika bra som de andra. Han hoppade faktiskt helt okej, känns dock som att huvudet åker ner mot backen och man måste ge honom långa tyglar när han hoppar. Galoppen är svår att hålla mot hindret och om det är några galoppsprång till nästa hinder medan att hoppa med ett galoppsprång emellan gick bättre. Han fick ett bra flyt och hade lite mer bjudning. Han var duktig och han måste få upp orken/kondisen lite bättre så kommer det bli toppen det här.

Dagen innan studenten...

Började dagen med en körlektion och avslutade den på skolan. Tränade lite på dansen för allra sista gången, gjorde klart lakanen och lämna ifrån mig skissen på flaket.
Plus att jah ska få tillbaka mitt leg, de fick ut det med lite hjälp från bernes. 

en kväll i stallet...

Det blev en sen vistelse till stallet idag, Exxet fick vila idag då tiden inte fanns och Boye fick sig en liten lugnare tur i skogen. Mycket skritt jobb, flyttade skänkelvikning från sida till sida. En lydig och duktig häst, inte heller lika pigg som han var förra veckan. Innan jag red ut fixade jag klart allt till Boye eller det kanske var att dra i, jag fixade all mat och sedan underbara alnötjejen som hjälpte mig att mocka, tusen tack till dig.Sedan fyllde syrran på vatten i boxen, jag fixade vattnet nere i hagen. Så det blev en kort och snabb vistelse på stallet. Svängde in till moster som hjälpt mig att fixa fram en skiss eller två. Sedan blev det en tripp till skolan för att fixa med lakan igen, innan jag åkte hem och åt en lite senare middag....

Vilken dag, AM-körkortet borta, halkbanan mm.

Denna bil nedanför åt upp mitt körkort....
Det blev en tidig morgon, klockan sju åkte jag ner till körskolan för att bege mig mot Härnösand där vi skulle ha risktvåan, även kallat halkbanan. Det var bara jag som åkte från Timrå, vilket gjorde att jag fick köra första biten. Hämtade upp två killar påvägen dit, i Torsboda och den fjärde åkte dit på annat sätt, de fick vi veta när vi var utanför körskolan i Härnösand. Aja rätt ointressant att läsa detta såhär rakt upp och ner men nu kommer väl det lite roligare. Körläraren jag med, hade bort mitt AM-körkort. Det börja med att han ville skriva av det hära numret och så, jag körde och när vi bytte förare efter att jag kört halva biten så börja han leta i hela bilen efter det. Tillslut fråga han om jag fått tillbaka mitt körkort, vilket jag inte hade fått. Tillslut slog det att det hade försvunnit in i bilen och han kunde inte få ut det utan behövde hjälp med att få upp. Han hade lagt det mellan förarsätena, svårt att förklara men öppnade denna sak när kortet låg på och det försvann bokstavlingen. Det slutar med att jag åker hem utan något körkort alls men som han sa, en rätt intressant historia att berätta om man blir stoppad. 
Framför denna makapär någonstans under eller i, så ligger nog mitt körkort
Därborta på halkbanan så gick det väl bra, vi började med lite teori innan vi fick köra två och två. Fyra varv med olika hastigheter i varje, 30, 50, 60 samt 70 och varje varv innehöll två bromssträckor, en på halt väglag och en på strävt/asfalt. Sedan fick vi köra lite slalom på den "hala" sträckan och sedan även köra en kurva som var hal eller vad man kan kalla det. Det blev som en sväng åt höger och sen åt vänster. Som sagt är jag nöjd, jag höll mig på vägen även om jag ett tag trodde jag skulle hamna i diket, känner mig helt klart säkrare när jag satt bakom ratten om jag säger så, haha. Efter all körning var klar avslutade vi med att få testa volta med bilen och typ köra ner i diket.
Efter att jag var färdig i Härnösand med halkbanan så var mitt nästa stopp, skolan. Jag tycker inte det lät så smart att ha kvar allt till den allra sista dagen. Så nu har vi nästan tre lakan klara och bara ett återstår att skriva på, sedan att vi kan fylla på dem lite mer är bara något vi kan göra allteftersom. Vi klarar oss hur dem är just nu också, det tog sina timmar att skriva, två tappra elever drog sig till skolan för att göra det och jag är iallafall nöjd med den ena texten. Att spraya var allt svårare men när man kommer in i det, går det ju bra. Texten jag skrev för hand tycker jag är snyggast även om jag inte är helnöjd men i sin helhet är det lakanet finast. Klassen lät nöjd och kan inte påstå att det kan vara något annat än det, det är ju verkligen INGEN som tar tag i något i dessa klasser. Får se hur långt de kommer imorgon, det är dansträning först och sen måste allt bli färdigt för på torsdag smäller det.

Dax för risk tvåan


nationaldagen, barnridning...

Ändrade planer påväg mot stallet. Det blev ingen ridning före, utan istället åkte vi och hälsade på familjen Vesterlund innan vi drog till stallet. Åkte upp till stallet och fixade inför barnridningen innan vi brassa ner mot vivstavarv. Det var fullt med barn som ville rida och vädret kan vi inte heller klaga på utan det var solsken hela dagen. Efter ett par timmar med en massa barn på ryggen så fick ponnysarna Farao och Zauron åka hem till stallet igen. De var verkligen hur lugn och snäll som helst, tänk att man rider på så snälla djur, tror även ponnysarna tyckte det var kul att komma iväg, de verkade inte klaga. Dessutom fick det ju gröngräs att käka, det var ju svårt att undgå lite gotta när man ändå förtjänande. Duktiga hästar båda två och nu efter att man har duschat så har man hunnit gjort ett prov elelr körtest, fas A med fyra fel. Får se om man hinner göra en till fas senare ikväll. Nu väntas gäster efter lite städning.

7-0

Alnö - Söråker, det slutade sju noll till Söråker om jag inte minns fel👏

fyra bilder från gårdagens ridpass


Ett år har gått!

Vad tiden går fort, tänk att det var ett helt år sedan Lagos kom till ridskolan.
 

En nyttig måltid....

Blev en nyttig middag idag och gott var det. Tänkta att jag skulle lägga in bilderna från systemkameran nu, syrran fick agera lite fotograf idag när jag hoppade. Precis som jag fick vara då hon red Exxet efteråt.

Lördagshoppning med A...

Har varit upp till stallet idag, vi hade planerat in lite hoppning för Avalon och vädret var fint så jag hoppade ute i paddocken. Det gick ju fin fint de, värmde upp med lite galoppbommar. Det var tre på rad och sedan hoppade vi ett enkelt räcke med en galoppbom före. Avalon hoppade bra, någon enstaka gång kom vi fel på bommen så det blev lite trångt men lektionen i helhet så hoppade han väldigt bra. Lite bakutsparkar i vänstervarvet i början men annars skötte han sig. 

känsloladdat ämne

Det har nu gått en vecka sedan vår hund fick somna in, en vecka med otroligt mycket tårar och får inte tala om saknaden, den är enorm. Det är så mycket saker som man kopplar ihop med vad Meicie brukade göra, det finns ingen som städar golvet om man råkat tappa en matbit, det finns inte heller någon som stjäl kattmaten längre och ingen som väntar nere i duschen eller när man kommer hem. Jag skulle kunna rabbla upp hundra grejer till men ni fattar principen. Det spelar ingen roll vad jag gör hemma, tänker på henne konstant och hon finns med mig vart jag än är. Tårarna kommer fram lite då och då, jag har otroligt svårt att hålla dem tillbaka då alla börjar prata om hundar hit och hundar dit. Jag undviker gärna tårarna när jag är ute och jag försöker tänka på något annat men det är svårt, senast igår så kom de fram lite tårar när vi var ute och åt med klassen. Det gick bra till en början när de pratade om hundar men dem bara fortsatte och de slutade aldrig, tillslut så kunde jag inte hålla mig och tårarna kom. Tur som det var, så var det inte någon mer än Hannah som såg att det blev för mycket, hon satt rakt emot mig. Anledningen till att det blir så känsligt är för att hela detta är rätt nytt, det är fortfarande färskt. Det här går inte över på en vecka utan det får ta sin tid, den tid jag behöver. Bara för att det just nu är ett känsligt ämne så dyker det upp överallt, jämt och man vill bara därifrån. Hemma behöver jag inte hålla tårarna tillbaka, då är det ingen som ser mig men att vara bland folk och gråta, det känns inte bra men varför har jag inte något riktigt bra svar på. Det kanske beror på att jag inte vill ha deras medlidande eller rättare sagt, jag vill inte att dem ska tycka synd om mig samtidigt som man vill att de ändå ska visa sympati eller respekt, vet inte vad som är rätt ord. Till skillnad från en del när man står där i tårar och bokstavligen gråter och de säger något som gör att de ska handla om dem själva, sånt förstår jag mig inte alls på. Samma sak om jag nu är delaktig i en konversation så vill jag inte stå och höra om att någons kusin har en hund som är si och så, när hen aldrig har nämt något om hundar förut. Vet inte om personerna i fråga inte bryr sig eller om dem inte tänker på det men jag blir fundersam. Jag vill bara avsluta och skriva att jag i vanliga fall inte är någon som pratar känslor och så vidare men jag har nog lättare att skriva ut det än att prata om dem. Dessutom vill jag tacka mina vänner som får mig att tänka på annat, som i lördags och även igår förmiddag. Ett skratt förlänger livet och känner att jag behöver lite skratt och saker som gör mig glad.

Vilken vecka alltså!

Hur mycket har man gått i skolan denna vecka, haft en lektion och nu i efterhand har jag insett att det var den allra sista lektionen jag hade på Timrå gymnasium. Tänk vad tiden går fort alltså, tre år har man gått. Idag har natur och teknik tränat lite dans inför guldkotten och nu ska jag strax käka lunch innan jag sätter mig och gör ett prov till körkortet. Det är otroligt fint och bra väder nu och jag hoppas det håller i sig och att det är det när vi tar studenten med, alltså på torsdag. Jag vill ha fint väder från morgon till kväll, det är verkligen mitt största önskemål och det är bara att hålla tummarna.

Middag med skolan & ett ridpass på Roland

Denna torsdag har faktiskt varit riktigt bra, i sin helhet. På förmiddagen var min klass ute och paddla, vilket var jätte kul. Två i klassen ramla i och fråga mig inte hur men på något sätt lyckades dem tippa bara efter cirka 100 meter typ. Paddla var iallafall roligt, precis som jag visste att det skulle vara.
Efter det var man hemma en stund, vila upp sig lite innan man börja göra sig iordning inför middagen vi skulle ha. Det var min klass tillsammans med fyra lärare, det var mycket god mat och väldigt trevligt. Vi åt på Allstar och det var faktiskt första gången jag åt där, beställde Quesadillas vilket var typ ett tortillabröd som innehöll kyckling, lök, jalapeños, koriander, tomat och ost inslagen i ett stekt. Det var gott och man blev otroligt mätt att det inte fanns någon plats till efterrätt. Det får man ta nästa gång, för nog vill man prova på det också. Vi satt ganska länge och bara prata innan vi åkte hem.
Efter den tidiga middagen så åkte jag hem och bytte om för att sedan åka upp till stallet för att hinna rida. Hade tidigare under dagen fått frågan om jag kunde rida Roland. Klart man hinner, man får ta sig tid så klämde in honom efter allt var klart med klassen. Det gick ju det med, red ute i paddocken samtidigt som sista hoppgruppen. Pia ville se honom ridas och antar att hon lär ta över honom nu. Han hade ju nu vilat sedan fredags, allstå nästan en hel vecka då han fått sår vid sadeln men det har läkt bra. Det var inge värsting sår men han har varit lite känslig däruppe så därav vilan men nu så får han ridas och tränas. Jag tycker att hästen är helt okej, det finns saker som måste förbättras men en trevlig häst att sitta på. Få inte tala om vad gosig han är i stallet, vill vara med på ett hörn hela tiden. Vi jobbade lite tempoväxlingar samt övergångar och han lyssnar bra, har lite svårt att hålla igång galoppen när jag sitter ner men det blir bättre. Vi får se när dem börjar gå lektioner om det hinner göra det innan de åker iväg på sommarbete. Det har varit här ett tag nu men har inte gått alltför mycket.


 

Rakt från snap..


En vecka kvar till studenten!

Det är redan torsdag och det är endast en vecka kvar till studenten och har en högst en lektion innan. Det är sjukt, ingen vanlig skola idag. Vi i klassen natur med mentor åkte och paddla i ljusstårspån vid Lögdö bruk stannade vi till och grilla lite innan vi fortsatte paddla lite längre. Har snart varit hemma i en timma och nu är det vara att fixa sig och göra sig ordnin då vi ska ut och äta redan klockan fyra.

Ett av de bästa ridpassen på Rick!

Det har varit en riktigt varm dag och solen var fortfarande framme när vi red. Vi började med att värma upp i skogen lite valfritt, delade upp oss i grupper. Det blev jag och syrran i ena och de andra fyra bildade en, var tydligen ingen som vågade hänka med oss. Red Rick på lektionen och i skogen flyttade vi lite från ena sidan till den andra, la in övergångar och innan vi fick till plan tog vi två terränghinder. I paddocken fortsatte vi att hoppa, där hoppade vi serie och gud vad bra det gick. Hela passet flöt på bra, Rick lyssnade, han kändes fin rakt igenom och även jag själv red bra. Tyckte att min sits var bättre än vanligt och det är positivt. 
Boye stod näst på tur, red fram i skritt och trav i skogen. Gick sedan in på plan för att trimma lite. Boye var pigg idag med och han ville bara springa men han blev fin mot slutet han med. Vi har det lite svårare med vänstergaloppen.

dubbel dubbel körlektion idag...

Onsdagen har varit lugn, känner mig fruktansvärt trött och slut i kroppen. Sov till strax efter 8 då jag insåg att jag precis hade missat ett samtal. Sommarjobb nummer tre och även det fick jag men eftersom jag redan har ett så tackade jag självfallet nej. För någon sommar sedan så hade man inget och att man nu lyckas få alla jobb man sökt till är ju lite otur ändå. Hade jag inte haft något hade jag ju tagit det jag fått så synd man inte fick något av dessa förr förra året då jag var utan. Har ett sommarjobb över hela sommaren och de är ju ganska svårt att få ett bättre jobb än det. Så i sommar kommer jag jobba jobba jobba, det är planen. Det blir på Bolagsverket, ska bli kul att få prova något nytt och någon annans stans. Har bara sommarjobbat genom Timrå kommun förut och det har alltid varit på stallet, där känner man sig hemma och där kan och vet man allt sen innan. Så vi får se hur det är att jobba en sommar på bolagsverket, det blir väl lite längre dagar också. Får ändra om sovrutinerna då man knappt går eller gått i skolan iår. 
Klockan tjugo över nio hade jag min första körlektion på 80 min, det vill säga en dubbellektion och vi var och körde lite över allt. Lite i stan men även utanför och man får verkligen träna på behålla lugnet. Dök upp en ambulans mitt i stan vid trafikljusen, det var trångt men den lyckades ta sig förbi. Måste säga att jag blev iinte uppstressad av den, ganska var det tack vare att det hänt tidigare. Trodde jag skulle få panik men det gick ju fin fint. Sedan hade jag ytterligare en dubbellektion vid ett. Så åkte hem, vilande och käkade innnan jag åkte upp dit igen. Nu sitter jag här och ska bege mig till stallet.

RSS 2.0