Sista juli, inte agusti!

Önskade faktiskt att jag kunde säga att idag skulle ni vara få se dagen i bilder men är bara eftermiddagen jag har på. Det får bli en annan gång men det var jobb som vanligt och sen hem och käka skaldjur med familjen dock bara vi tjejer som äter. Sen bar det av till katterna och där stod vi ett par avsnitt på den tredje säsong av Prison break.
(null)
(null)
(null)
(null)Skaldjur

(null)
(null)


Inte en lugn stund!

(null)
Det börjar närma sig sista juli och stressen ökar hos de flesta. Telefonerna har ringt konstant hela dagen och man har betat av samtal efter samtal kommer nya hela tiden. Jag antar att det blir minst lika många imorgon för då är det verkligen sista dagen att lämna in för de som har vanligt räkenskapsår. Blev kvar någon timme på jobbet idag bara för att det varit så mycket av alt egentligen. Efter jobbet mikrade jag lite rester från gårdagens middag och sen blev det serie. Har nu kollat igenom säsong 2 av prison break, ja precis det blev säsongsavslutning idag!
(null)


Katter eller kattor?

Då var vi här igen och kvar blir vi bara några dagar denna gång men lite skillnad till sist. Nu är det inte en utan två vildingar som springer omkring här inne och de lär väl ha sina morgon runda precis som Svea brukade ha när hon var här själv. Vi åkte hem och käkade med familjen innan vi åkte tillbaka till katterna. Här har vi sett på avsnitt efter avsnitt av Prison break och börjar närma oss säsongsfinalen, den blir väl imorgonkväll. Fick även lite besök på eftermiddagen här, moster var upp och träffade katterna och det var första gången hon träffade lillan, 
(null)
(null)
(null)
(null)


Jobb 7-12 avklarat

(null)
(null)Söndagsjobb och idag var det bara att granska och registrera, fick ihop fem högar och första timmen gick bara åt till att registrera vilket gjorde att antalet på högarna är något fler än vanligt. Första halvtimme är den första bilden sen blev det ingen bild på det resterande högarna fast vad gör det egentligen, vem vill se en bild på en hög med massa årsredovisningar men nu har man iallafall jobbet klart för idag. Otroligt härligt att sluta tolv även om vädret inte är tipp topp men nu får man se vad det blir att käka till lunch. Gäller att njuta medan man kan för det blir en lång kommande vecka.

F Ö R E - - > E F T E R

Stövlarna fick sig en liten makeover skulle man kunna säga. Det behövde en smörjning vilket innebär att de är nu lite renare än vad det var tidigare iallafall. Bilderna till vänster är före och de två bilderna på högra sidan är efter. Provade någon ny sprej som gjorde rent och har väl fått bättre resultat måste jag nog ändå säga.
 

En tröst...

(null)
Vaknar upp och det är inte till det bästa vädret, kommer regnskurar när som och annars ser det målning ut. Då känns det lite bättre att åka till jobbet, kanske att solen är framme när jag slutar. Jag håller tummarna för det vilket som, bättre solen kommer fram lite än inget alls för min del.


Lördag & ledig

Fick en välförtjänt sovmorgon och det var otroligt skönt att slippa stiga upp vid sex tiden kan jag konstatera. Har inte haft några planer för idag utan det har varit ganska lugnt här hemma. Dagen har både bjudit på sol och regn men klart det regnar när man är ledig, ingen nyhet lixom. Provade någon schnitzel med ost och skinka i, till middag vilket var lite annorlunda men gick faktiskt att äta. Har städat lite smått, fått in lite nytvättat i garderoben sen fick ridstövlarna sig en smörjning vilket innebär att de är nu lite renare, bilderna på resultatet kommer imorgon. Annans så har jag inte gjort så mycket mer än att spela kort där jag för övrigt kammade hem vinsten men det blev jämt. Nyduschad och inte så redo men har ju ett fem timmars långt arbetspass imorgon så måste lägga mig och sova nu.
(null)(null)

Ännu en bildbomb!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 

o p u s

Äntligen fredag och denna dag har gått fort men ändå så segt. Började jobba vid sju och kom hem väl hem vid tio i fem. Tyckte det ringde mycket vid nio tiden och egentligen hela förmiddagen och sen en stund efter lunch men i det stora hela har det gått bra. Som tidigare uppdaterat gick jag och några arbetskamrater ut på lunch idag, opus var det bestämt i förväg. Jag åt fläskfilé och pasta med gorgonzolasås vilket var gott och faktiskt första gången jag äter där. Kul att prova något nytt ställe även om jag inte ätit på alltför många ställen, så nästan allt blir ju nytt. Precis som igår var det bara att lägga undan eller snarare ge en annan handläggare de som kunde registreras. Det var en repris av gårdagen ungefär och vi passerar datum efter datum men det är fortfarande mycket kvar. Det tar aldrig slut men vi jobbar på och nu får man vila upp sig denna helgdag för att sedan orka med en längre arbetsvecka med jobb. Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Somnade...

Igår var det jobb precis som vanligt, för att göra det mer effektiv och jämnare så registrerade jag själv ingenting. Detta ska vi köra på i någon dag, nu så sitter man på backen 9-15, tar och skriver brister, gör kompletteringarna och granskar som vanligt på under dagen. Efter jobbet blev det käk direkt och sen åkte vi upp till hästarna. Skulle umgås och ta lite bilder på framförallt Kupido men maten lockade mer, det hade fått hö så ni kan ju gissa vad alla hästarna stod och gjorde. Efter betet så var vi en sväng in till brorsan och såg två eller tre avsnitt av Prison Break innnan vi begav oss hemåt.
(null)
(null)
(null)
(null)
En dag efter den mittersta bilden kan jag säga att, jag är typ lite gladare nu för det är helg. Är ledig en dag den här veckan iallafall.

ATM

(null)


brandalarm!

Hur var dagen på jobbet idag då kan man fråga sig, den skiljde sig nämligen lite från hur en vanlig dag brukar se ut. Det var nämligen så att brandalarmet gick igång och jag hann bara sätta mig ner och ta en eller två tuggor så tjöt det som bara den. Det var raka vägen ner och ut till parkeringen som är en bit bort vilket är samlingsplatsen. Efter dryga timmen fick vi komma in igen och då var allt checkat och klart, bara att fortsätta sin måltid för att sedan börja jobba igen. Arbetet idag har bestått av efterkontrollering på en annan handläggare också, brister har skrivit, ett flertal samtal under dagen har besvarats, granskning, tagit hand om kompletteringar och registrering. Nu är det dags att hoppa i säng iallafall för det är en dag imorgon också men halva veckan är gjord, så tre dagar kvar. Ledig på lördag!
 
 

Variation...

Det alltid bra med variation för att hålla sig fokuserad och humöret på topp. De ordvalen får man tolka hur man vill men idag efter jobbet åt vi grillat. Därefter åkte vi ner till katterna, det vill säga busfröna och sitter just nu och kollar prison break. Inne på säsong 2 nu och det
(null)
(null)


Lönen är på G

Det har varit väldigt fuktigt i luften idag på jobbet och har gått från att frysa till att det varit skönt. Det har blåst kallt när man suttit ute på lunchen och fika. Det blev bullfika på jobbet idag också då det var en på avdelningen som fyller år, så det blev lite gofika till eftermiddagsfikat. Jobbade lite mer än dryga timma extra bara för att fortsätta öka flexen för snart blir det inte något mer flexande, då blir det till att använda flexen vilket jag kommer att göra mot slutet. Lönen är påväg in och det är ju en härlig känsla och extra roligt när det rullar in lite mer än tidigare månad och det får man tacka övertidskvällarna för. Efter jobbet åkte jag och syrran hem en snabbis innan familjen åkte och körde en runda frisbeegolf i fagervik och det blev väldigt blandade resultat mellan banorna eller korgarna. Första gången jag körde de "korgarna/banerna" och tror jag måste ha mer tur och mer träning för att de ska ge mig ett bättre resultat, hamnade på en tredjeplats idag.

Happy birthday!🎉🎁

(null)
(null)
Först jobb som har blivit en vardag nu i sommar precis som det tidigare sommrarna jag varit där eller haft sommarjobb i överhuvudtaget. Det är väl inte så konstigt heller att man jobbar när man har ett somamrjobb, det brukar väl vara så men efter jobbet blev det paketfix till Svea som fyller 1 år idag, hurra för henne. Båda katterna fick lite gofika skulle man kunna säga, en liten tallrik var och paket var det också. Den ena var gladare än den andre men det verkade nöjda båda två.

2 år sedan

I två år har jag nu haft körkort, hurra för det👏
(null)Kvällspromenad...

(null)  (null)     
Kvällspromenad blev det ikväll, lite fuktigt ute men inte så kusigt iallafall. Man är väl så gott som uppladdad inför ännu en arbetsvecka men ingen begärd övertid denna vecka men det är mycket jobb ändå. Har ägnat mig några timmar till att kika på böcker till skolan som tyvärr börjar närma sig. Huga vad jag inte längtar tills den börjar och det är ju galet vad böckerna kostar egentligen. Sen är det ju ofta man endast ska ha en bok till varje kurs heller så det är tur vi är två som delar, två flugor i en smäll.storasyster och lillasyster

Igår var det filmkväll hos brorsan och vi passade på att se filmen It men tyckte inte den var så bra faktiskt, hade förväntat mig att den skulle vara bättre. Kul daga tt vara ledig på igår, med en massa regn, åska och blixtrar. Hade jag fåt bestämma så hade det gärna fått vara någon dag vi jobbar men man får ju inte alltid som man vill.  Det är aillafall bra att det kommer regn nu när detbara varit så torrt och en hel del bränder i landet. Tog lite mer bilder på katterna men blev väl inte några bra egentligen men bjuder på det jag ahde iallafall.

ATM

(null)


Varför ha en när man kan ha två?

Finally fredag och äntligen helg, ännu en arbetsvecka avklarad och efter jobbet blev det raka vägen hem till brorsan. Nu har Svea blivit storasyster åt denna sötnos som blir lillasyster. Vi får se om det är en till prinsessa, kanske en något lugnare än den vilda syrran, kanske de kan lära sig ett och annat av varandra. Hon verkar iallafall hur snäll som helst, lite försiktigt nu i början men det måste ju få vänja sig av varandra först. Jag hoppas dessa tjejer bli bästa kompisar för man kan väl säga att det är kul att leka ensam men det är mycket skojigare att va två.


Bildbomb på S...

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Medan jag jobbar får ni lite bilder på Svea tagna förra veckan😎


Safari...

Det är nästan fredag och ännu en dag på jobbet avklarad, är på 2/7 nu och förhoppningsvis passerar vi det imorgon. Jobb  sju till halv fem, kanske blev lite över men tanken var att sluta halv fem. Kom hem någon gång vid halv sex efter att ha varit in på affären en snabbis för att sedan äta middag hemma. Spelade bismarck och nog måste jag har tagit hem vinsten även om vi inte riktigt spelade klart. I ett set tog man hem såhär många stick, se bilden. Det var riktigt bra spelat där och ibland är det inte det högsta korten som vinner även om man inte bara hade låga. På kvällskvisten åkte vi ut med bilen vilket resulterade i en liten safari. Först ser vi en hare och sen en älg, vi hoppas alla att det håller sig borta och klarar sig ifrån bränderna.
(null)(null)
(null)

Sista övertidenskvällen

(null)
Mätt och belåten ligger jag i sängen nu, har nästan nyss käkat middag efter att ha jobbat 7-19 idag. Detta innebär att jag har jobbat den sista övertidskvällen. Nu blir det flexen som byggs på om man jobbar över eller börja tidigare. Har en lördag att jobba i augusti men vi jobbar på. Det finns gott om jobb så att säga och tror jag börjar sju imorgon. Då hinner man få bort kompletteringarna och fått en liten start innan man ska sitta på backen eller uppkopplad vi telefon..

vi är ungefär i mitten av juli

Dagarna rullar på och jag, åkte dit till sju och jobbade även över en kvart så flexen växer men ska man ha tenta i augusti är det bra att ha flex att ta av. Vi har fortfarande mycket på jobbet men imorgon är det vår sista övertid så det blir jobb 7-19 men sitter ju på backen 9-15 med paus och lunch däremellan så fixar väl kompletteringar innan 9 och bristerna från de andra sommarjobbarna som inte skickar föreläggand. Sen blir det granskning hela kvällen men det blir ju lite fram och tillbaka beroende på hur mycket det ringer. Blir skönt att lägga undan telefon och bara sitta och granska, blir mest av det på övertiden.


Nedräkningen börjar nu!

(null)
Det är den sjunde arbetsveckan jag har gått in på idag och det innebär att jag har jobbat halva sommaren nu och det är bara hälften kvar, tiden går fort. Det är nu jag börjar nedräkningen lite smått, vecka för vecka även om det finns dem som redan har börjat, haha. Det är många borta nu men vi kämpar på och håller stämningarna, nä men det blev jobb 8-16.45 idag och en aning sovmorgon. Trodde det var två övertidskvällar denna vecka men det visar sig att vi bara ska ha en men vi är redo. Ge oss lite regn medan vi jobbar, det skadar inte.


Helgen har gått fort!

(null)
Helgen har gått fort och det har blivit en hel del serietittande medan man har varit kattvakt. En serie som jag har blivit rekommenderad att se är prison break och nu efter ett par år så har jag även börjat sett den. Har sett igenom hela första säsongen nu och grabbarna har tagit sig ut men mer än det ska jag inte spoila. Har väl sett en tredjedel av säsong 2 men nu vet jag inte när nästa gång blir då jag inget Netflix konto har men att jag är en person som ser en säsong om dagen och inte ett avsnitt, det är det ingen snack om. Låg och inatt bra länge och brorsan och Elin kom hem någon gång efter fem. Vaknade vid tio och sen blev det några avsnitt efter frukosten. Åkte hem och åt grillat, spelat lite kort då Pontus och Elin med Svea kom och åt med oss. Nu efter att ha vunnit på Chicago ska jag sätta mig vid datorn innan jag hoppar i säng. Ny vecka imorgon!
(null)
Vinnarhanden

Bästa K!😍

(null)
(null)


Skönt!

(null)
(null)
Skönt är bara förnamnet på hur det känns att ha helg, två dagar ledigt för att sedan ta nya tag. Blir mycket jobb på vardagarna och blev kvar denna fredag lite till för att man skulle få lite mer klart, blir mindre tid till att granska från start eftersom man gör kompletteringar och bristar, sedan tar vi samtal från backen. Fler samtal på backen är gjorda och det känns väl bättre än igår och man blir väl mer och mer van. Vaknade kvart i sex, åkte dit tidigare och åkte även hem senare, måste ha lite flex till det är tenta dax i augusti. Efter jobbet blev det Birsta men kom hem tomhänt och sedan åkte vi till lägenheten, Svea fick komma ner till mormor och morfar där vi satt ute ett bra tag och sen spelade vi Chicago på altanen, självklart tar man hem vinsten.

Svea

(null)
(null)


En dag närmare fredag...

(null)
Övertid idag igen och dagen har bestått av kompletteringar, granskning, eftergranska på en ny, tagit samtal och även fått mitt första backen samtal. Imorgon blir det fler men hoppas det inte ringer alltför mycket nu bara. Efter jobbet blev det donken vilket var välförtjänt kan jag lova men nu ör det godnatt efter något avsnitt av Prison Break.
(null)


Kort dag

(null)
Det sades att vi att hade en kort arbetsdag idag, kom dit till tio över sju och gick kvart i fem. En timmas flex skadar inte när tentorna börjar närma sig. Första samtalet jag fick ta som inte rörde just ett föreläggande jag hade skickat men det gick ju bra det, det kankse var en liten träning inge backen. Nu ska jag försöka sova, lång arbetsdag imorgon.


Tisdag med massa jobb....

(null)
Man vaknar ett par gånger om natten men klev upp ordentligt vid sex tiden, käkade frukost innan jobbet. Från 7-16:30 skulle man kunna säga att det var som en repris av måndagen. Idag var det även övertid så idag blev man där från 7-19 och inte så kul när det är fin väder direkt. Jag önskar ju faktiskt att det regnar lite när man jobbar, inte tycker jag det ska vara en av det varmare dagarna. Nu ligger jag i sängen med blött hår sedan jag duscha och det är rätt svalkande att ha det blött  på sommaren med all värme.
(null)


Medlyssning nummer två..

Vaknar upp av katten vid tre tiden och kan inte riktigt somna om på en gång men lyckas tillslut. Sen vaknade man lite innan alarmet men inväntade att det skulle ringa, för lat för att stänga av men klev upp efter en stund och fixade innan vi åkte till jobbet. Kompletteringar, brister och granskning är en del av vardagen och sen samtalen såklart men hade inte så många som ringde under dagen. Hann även med att medlyssna på backen idag och som sagt, där kan vad som helst komma som fråga. Efter jobbet blev det middag och lite vila sen blev det Chicago till lotta på liseberg.
(null)


☀️-day

Sista dagen innan en ny vecka med jobb väntar. Har sett ikapp Riverdale nu så det är bara att invänta säsong 3, har gått vidare och kollat på någon ny. Det blev en med hästar, kanske inte världens bästa men det var inte så många avsnitt så det går fort att komma igenom, haha. Inte bara sett serie idag utan har varit ner till mormor och morfar, var hem och åt grillat. Nu är vi tillbaka till serietittandet och antar att vi har sett klart serien innan det är dags att sova. Svea var ju med ut hon också men ingen bild på henne men det kommer väl upp lite här och där under veckan.
(null)
(null)


God morgon!

(null)
En pigg Svea lever loppan så här på morgonen och har hållt på ett bra tag. Full fart på hon så finns ingen risk för att lyckas somna om.

Då börjar det...

Ett par dagarna framåt ska man nu bo i lägenhet och va kattvakt åt busfröet medan P och E ska p bröllop i Cypern. Det blev en sovmorgon och sen på förmiddag åkte vi upp till farmor som fyller år och vid fyra satt man och kolla fotboll men nu är det slutspelat. Synd och väldigt tråkigt men det var inte Sveriges dag. Efter fotbollen blev det serie och man passar på att kolla då man själv i te har Netflix. 
(null)
(null)
(null)


Nästan en vanlig dag....

(null)
Började sju idag och gick hem halv fyra, vilket var skönt att få komma hem ett par timmar tidigare än de senaste dagarna. Vi har kört på som vanligt, granskat, bristat, tagit samtal, reggat men även haft utbildning eller kanske snarare lite mer information inför vår kommande arbetsuppgift. Snart ska vi sitta på backen, det vill säga i en slinga som tar samtal om det som rör årsredovisningar för det mesta. Så en liten genomgång om vad som kan komma, hur vi ska gå tillväga. Nu är det vila, helg och hoppas på fint väder hela helgen och Sverige spelar imorgon. Vi håller alla tummarna för vinst mot England.


Sliten...

Klockan ställd på sex och jag vaknar, syrran ville sova lite till så åkte till jobbet en timma senare än vad vi gjort tidigare i veckan. Var på jobbet tio i åtta och måste faktiskt säga att vi förtjänade den sovmorgonen även om det inte blev någon sovmorgon direkt då jag vaknade av alarmet först. Låg i sängen en timma längre men jobbade fram till sju eftersom vi hade övertid och efter tre övertidskvällar så har man inte hunna gjort mycket mer än att jobba. Var en snabb sväng till Birsta påvägen hem från jobbet, blev ett fynd på guldfynd.


3 av 5 men även 2 av 3👍

Jobb precis som alla andra vardagar nu i sommar och lång dag, 7-19 vilket är två av eventuellt tre övertidsdagar men samtidigt tre arbetsdagar av alla fem för denna vecka. Efter en massa årsredovisningar, samtal och annat arbete så gick man vidare till thaifestivalen för att köpa med sig middag hem när man slutat. Tog lång tid att få maten, vi var inte hemma förrän klockan var åtta så har inte hunna gjort så himla mycket sedan man kom hem. Åkte upp och hämta ena bilen i samma veva som vi lämnade lastbilen. Man kan ju inte ha hundra bilar parkerandes här utanför. 
(null)

Skimlarna som myser...

(null)
(null)
Center och Farao från i söndags när vi var ut till Söråker.

Jobb och VM matchen i hörlurarna...

Tisdag och första övertiden för den här veckan är överklarad och har några frågor som är sparade tills imorgon. Dagen består av samma arbetsuppgifter som tidigare. Tycker dock att jag stöter på mycket knas nu men annars tycker jag att dagarna brukar rulla på. Sist kvar på jobbet och det är ju väldigt lugnt må jag säga men det har väl ändå varit en bra dag. Sverige vidare till kvartsfinal efter att kammat hem matchen mot Schweiz med 1-0 genom Forsberg i den andra halvleken och nej, jag kunde tyvärr inte se matchen men lyssnade på den genom lurarna. På lördag kan jag se iallafall, då är man bänkad framför tv:n dock tror jag att England kankse är något svårare att slå men jag hoppas och tror på fortsatt vinst. När man kom hem från jobbet blev det typ först en dusch för att sedan käka mat och kolla matchen mellan Colombia och England där England vann på straffar. Hittade en liten rolig bild på insta som jag tänkte dela med mig av, tyckte den var rätt kul.
(null)Avalon lever livet!

(null)(null)(null)
(null)
(null)
Igår var jag och syrran precis som jag skrev igår, vi var och hälsade på min fyrbente kompis som flyttade från ridstadion (privatstallet) i mitten på december förra året. Som jag saknat honom så det var ett kärt återseende och härligt att få klappa och krama om den underbara men speciella individ. Finns faktiskt ingen annan häst som honom, han är fantastisk på många sätt men har väl precis som vilken annan individ några så kallade mindre bra egenskaper. Jag tycker om honom lika mycket nu som då, det här här en snäll kille som älskar att använda hjärnan och vara ute i naturen. Det var riktigt kul att möta hans blick och höra honom på något sätt att säga hej, att känner han igen mig. Han kom gående emot oss precis som han brukade göra på stallet. Han såg ut att leva livet och han älskar verkligen att vara ute i naturen och kompisar att busa med hade han också, nog för att han kan roa sig själv. Härligt att se honom igen och lär inte vara sista gången jag hälsar på honom. Jag tyckte att det hade gått alldeles för lång tid innan igår men det har varit annat som gjort att besöket till honom dragit ut på tiden. Jag vet iallafall att han mår toppen och han njuter av livet precis som han bör göra, älskar denna gula underbara ponnyhästen som gjort mina dagar enormt rolig. Ingen dag var den andra lik och det var roligt att jobba med en sådan individ som har en strak vilja och vet vad han vill.

Vecka 27

Då var man inne på ännu en vecka med jobb, två dagar är det jobb 7-19 och sen idag så började vi sju och gick hem kvart i. Dagen har bestått av sätta ihop kompletteringar, granska, brista, efterkontrollera en som är under utbildning så att säga, haft samtal och registrera. Imorgon börjar vi sju igen så det börja närma sig läggdags för att vara pigg och imorgon spelar Sverige mot Schweiz och jag hoppas på vinst. 


Mer

(null)
(null)
(null)
(null)


Kan inte få nog!

Jag kan aldrig få tillräckligt många hästbilder, finns alltid plats för fler i min telefon kan jag lova. Så det här är inte alla men varje bild visar en annan häst men mina favoriter så att säga kommer att dyka upp mer i veckan. Tänkte att jag kunde bjuda på ltie olika hästar för vi har ju en hel del ridskolehästar, känns som mycket skimlar på bilderna men detta är inte alla, vem vet kanske kommer en del två. lla dessa är tagna idag då vi eller iallafall jag ville upp och träffa hästarna. Det är fler man saknar nu än det som står på ridskolan och det är många ridskolehästar som saknas på betet, det känns att de har försvunnit vissa hästar med personligheter som man som ridelev kommer ihåg. Förutom betet på tomatodlingen där ridskolehästarna står ute i söråker så var jag även till den söta gula ponnyhästen som var en del av min vardag för lite mer än ett halvår sedan. En kille som jag saknat massor, lille Avalon min buse. Så sista bilden här nedan är på honom och det kommer fler bilder på honom också såklart, han förtjänar ett eget inlägg så skriver mer imorgon om honom.
(null)
Lite kort om denna dag, vi har inte bara varit med hästarna hela dagen även om jag kunnat. Tog en tripp till birsta och kollade läget lite och avslutade med en mjukglass som var välbehövd.
(null)


ATM

(null)


RSS 2.0