Ffffalk......

Sitter och ser på Johan Falk med lite godis och även sett café bärs, efter Falk blir det Partaj, att alla bra program/filmer ska gå samtidigt, tur man kan se programmen när man vill på tv, ibland har man tur. Imorrn ska vi kanske åka till kungsnäs och titta på hopptävling och även rida om vi hinner, jag rider väl Columbus jag, Madicken tar lill Andy.


Söndag

Mormor och morfar var förbi och fikade förut, fick en liten påskpresent, 500 kr istället för godis, det är lika bra det. Pengar räcker längre en vad godiset gör och den som spar han har, är det inte så dem säger?
Så jag tackar mormor och morfar med ett leende och hoppas ni har det bra i helgum,
då jag stannar hemma och lever i stallet. ;)

Påskmiddag!

Nyss ätit påskmiddag med familjen och nu tänker jag slappna av lite och kolla på de 2 senaste avsnitten av "the vampire diaries" och kanske se lite gamla efteråt. Iallafall så är jag mätt och belåten och hoppas ni har en bra påsk!


Klubbtävling på Homer 80cm!

Långfredagen den 29 mars, vår första start tillsammans!


Tävlingen!

Tävlade som sagt Homer idag, vilket gick jättebra. Han var jättefin, hur lugn som helst, koncentrerade  sig på de han skulle göra och nu vet jag varför jag gillar hästen. Han är ju hur cool som helst, första tävlingen och han reagerar nästan inte på något, utan lyssnar snällt. Han hoppade super på framhoppningen, ibland när andra smackade så ville han iväg, men inte alls som på en lektion. Sedan på banan, händer mycket runt omkring men han brydde sig inte om något. Det enda jag tyckte var att hinderna kändes höga, även fast jag brukar hoppa de på en ponny, men. Han var iallafall  jättefin, vi kom lite fel på tvåan och fick en rivning, och på fyran sprang han på sidan, så jag inte hade riktigt koll på vänsterbogen som åkte ut, resten av banan gick hur bra som helst, nu hoppa jag att jag kan fortsätta tävla han, för han är speciell och så himla bra, inte alls lik Donald, nästan raka motsatsen, men det är kul att få lära sig olika hästar, nu hoppas jag det går som jag vill! :)
 
 
Tänkte fixa ihop en film från tävlingen imorgon, hinner inte riktigt göra det nu! ;)
Också väntar jag på lite bilder från min moster! :D

Home!

Nu är det slut på festandet ;)
Hemma efter en lång dag, kom nyss hem från kusinen som jag åkte med hem från stallet vid halv fem tiden och har  haft skoj, blev bjuden på middag, mycket god! Fick först en förrätt som var krustader med två olika smaker, sen vart det grillat kött och kroketter, mycket gott och sen har jag faktiskt prövat spelat sims 3 med lite olika andra spel..
Har bara spelat med husdjur förut, haha gillat verkligen en viss frisyr. Aja kul är bara en kort beskrivelse av vad vi hade, också kvällshumor alltså, herregud vad vi skrattar/skrattade......
Måste bara säga att jag är otroligt nöjd över båda ryttarna idag, 
Linnéas första tävling gick super och hon klarade det super även fast Donald var lite busig
Madickens debut med Homer, har aldrig sett honom så lugn, dock blev det en rivning och så men vad gör det, det tar dem nästa gång ;)

Tävlingsdagen is over.......

Haft en fullspäckad dag på stallet och varit häst coach åt både syster och kusin, har hunnit kollat på många klasser och även ätit pizza efteråt, snackat lite skit, närå skoja bara, haha.

Nyss kommit hem till kusinen, de lägger pussel och det är inte min roligaste grej!


Taggad?

Nee vad ska jag vara taggad för? blir ingen tävling för mig imorgon då Kupido inte får hoppa på ett tag, eller vi får ju se hur länge det "taget" blir. Han ska ta det väldigt lugnt med hoppningen och han får inte alls gå för många lektioner på samma dag, men har inte nämt något om ridpasset i onsdags, det var nog det bästaste sen han varit halt eller haft hälta, han var väldigt fin, även i det vänstra varvet men det tar lite tid innan han blir mjuk i det, det är hans svåraste varv och det ska vi träna mycket på, är mycket nöjd över onsdagens ridpass och älskar honom så. Aja ska hjälpa kusinen och syrran imorrn, sen får man väl se om man behöver hjälpa någon annan, kusins första tävling imorgon och syrrans första på Homer, tror det kommer gå bra för båda men dem är nog liute nervösa båda 2 inför morgondagen på 2 helt olika sätt.
 

Bara lite nervös..

 
Imorgon ska jag vara med på klubbtävlingen på Homer. Blir spännande, har inte ridit han på länge nu, så jag hoppas att det går någorlunda. Han har aldrig tävlat förut, iallafall inte sedan han kom till ridskolan, så det blir kul att se hur han reagerar. Antingen kommer han vara tittig och bry sig om allt, eller kommer han koncentrera sig, det är bara att se, hoppas på det sist nämda men har ingen aning. 
Jag ska hoppa 80cm, vilket inte borde vara något problem, jag hoppas han sköter sig och lyssnar på mig och att han inte bryr sig om de andra hästarna som han brukar göra på lektion. Haha, lite nervös jag kommer vara. Andra gången som jag ska tävla storhäst, det är ingen liten Donald jag ska sitta på nu. Han litade jag på till 100% och nu ska jag hoppa en häst jag inte alls hoppat så mycket med, rättare sagt en gång. 
Matilda hänger med och hoppas hon är villig att hjälpa mig, fota, filma osv, och sedan försöka få mig lugn, haha det blir inte lätt. 
Men imorgon då kör vi, då ska vi hoppa och hoppas på det bästa. Homer ska ju faktiskt få visa att han kan! ;)

P Å S K L O V

Lovet är i full gång och kan nog vara den segaste dagen, läsa ska man göra från 8-11 med 2 raster och så men ändå, tur man har lärare som bryr sig, spelade chicago och gick riktigt bra tills EN tar chicago och kommer om mig, fan men tar honom nästa gång, hann inte spela klart men Matte vann, jag kom på en andra plats av 4 och kollade även på alla filmer som vi 9:or har gjort pga våran musik uppgift/projekt så jag tänkte dela med mig ett projekt....
 
Börjar med att visa Harlem Shaken som vi 9:or gjorde (inte alla)
 
 
 

Ridpass, dressyr

Gammal bild!
 
Red Exxet idag och han var faktiskt riktigt fin. Allting började så mycket bättre, vilket gjorde att hela lektionen gick super. Han var vaken och uppmärksam och tog mina hjälper redan från början. Jag kunde korta och länga han och ställa och böja utan att han spände till och blev seg. Han brukar sega ihop sig ibland, och när man går på med skänkeln så spänner hn till och kommer upp med formen. Men, idag var det inte så, vi gjorde volter, typ som musse piggs huvud, eller vad det nu blir. Ni kanske förstår, han var väldigt samarbetsvillig och gjorde allt som han skulle. Vi hade bra takt och kunde så småning om öka och få fram lite bättre steg, så han var fin. Riktigt nöjd, idag var Exxet så där bra som jag minns honom. Roligt, hoppas han fortsätter så! :)

Hickstead...

Historien om Hickstead blir film

Spruce Meadows TV håller på att producera en dokumentärfilm om den fantastiske hoppkanonen Hickstead, som tragiskt nog dog inför hela världens ögon under en världscup-klass i Verona. Den lilla hingstens historia är osannolik på många sätt. Många ansåg att han inte hade det som krävdes, men Erik Lamaze såg någonting som de andra missade. 

The Legacy of Hickstead släpps under 2013.


En dag kvar...

Började med att hade engenslka sen idrott, lunch, tyska och idrott igen (idh) så det har varit en rätt bra dag, imorgon ska vi bara "läsa i en bok" sen slutar vi vid lunch, hur drygt som helst men vad gör man inte för skolan?
Glöm inte att rösta på min outfit!
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=6457 

RÖSTA DU MED!

RÖSTA PÅ MIN OUTFIT :)
(måste ha fb för att kunna rösta)
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=6457 
Är verkligen i behov för det, stövlarna är halvt trasiga men dem funkar väl, ridbyxorna är inte dem bästa, hjälm vill jag också ha, det ända jag inte behöver är väl tröja, men det skadar aldrig att få lite nytt känner att min ridoutfit är lite utsliten, tyvärr.......
 
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_140330159473974&app_data=6457  

Tisdag

Riktiga vänner är som stjärnor...

Du ser dem inte alltid, men du vet att de alltid finns där för dig.

Lugn och och kort matte lektion var halva tiden hos Ulla och spelade spel sen hade vi idrott och fick själv bestämma och det blev bandy och handboll fast han bara köra 2 matcher handboll medans 6 matcher innebandy men men blir väl mer handboll imorgon kanske, sen kom man försent till tyskan eftersom vi har så kort tid att byta om efter idrotten, så missade en kvart och fick jobba lite snabbare då jag kom ikapp sen såg vi på film och sen slutade vi tidigare också, wiho och sen var det lunch, pasta och skinksås riktigt gott och sen hade vi so, där vi inte gjorde ett skit rättare sagt och slutade tidigare därifrån också så vi flyttade fram engelskan så vi kunde gå hem sen, såg bara film på engelskan :)


Ridpass,

Nu är vi på rätt spår. Idag så fick Columbus ta sina första travsteg på rätt länge.
Red han typ 30min, skritt och lite trav runt fyrkantspåret, seg i skritten, men fick mycket bättre bjudning i traven och då blev han riktigt fin också, haha. Imorgon går han en nybörjarlektion och sedan rider jag han typ onsdag och fredag, eller om det kanske blir någon annan dag. 

Två helt olika hästar....

Red först Gregory som varit halt sen förra onsdagen, alltså stått i nästan 2 veckor skulle skrittas och även trava lite smått, friskförklarades idag och han börjar gå nybörjarlektion imorgon lite lätt, fick rycka in och rida han för att han var så pigg men han var raka motsatsen, han var seg som en bromskloss. Men han var mycket finare i traven faktiskt dock hade han lite undertempo men det blev bättre, sen red jag även Kupido eftersom att han inte får hoppa så tog jag ett dressyrpass och han gillar inte en del hästar så det blir svårt när man är i lilla och med någon av sådana hästar han inte tycker om men han kunde ha vart värre.


Veckan ar börjat...

Måndag var det idag som veckan brukar börja med, haft bild, svenska, matte, lunch
 tyska och hk och haft en ganska normal dag, blev inge prov idag utan veckan efter lovet ska jag ha 3 är det sagt men vi får väl se hur det blir, gjorde någon köttgryta med klyftpotatis
nu åker jag till stallet och rider dock ska jag bara skritta eventuellt trava.

Vinst

Haft en riktigt rolig dag idag. 
 
Några från våran ridklubb var nämligen med på en tävling på SRK, idag och vi tävlad såklart för THF. Vi var 19 stycken ungdomar i blandade åldrar. Vi hade två lag lika så den andra klubben. Så först fick vårat ena lag möta de ett lag och det slutade lika och blev helt enkelt lottning om vilka som skulle gå vidare till final vilket vårt lag gjorde, och glad blev vi alla. Sedan var det vår tur att möta deras andra lag och det gick bra, vi vann. Så det slutade med två Timrå lag i final och vi vann där men det var inte det viktagste, klubben vann och båda lagen kom i topp, så vi alla vann. En fin pokal fick vi också, såklart fick jag ta emot den eftersom jag var typ "lagledare". Det har varit jag som tagit tag i det och anmält oss så då fick det bli så. Till veckan kommer pokalen stå på ridskolan så alla får se den. Tack alla som var med, och tusen tack till vårat härliga timrågäng som åkte iväg idag, så himla bra! :D

Timråhästsportförening vann dagens tävling......

Låten beskriver oss idag mycket väl, riktigt bra kämpat och hoppas alla hade skoj!
Idag fick vi visa va THF gick för och det gjorde vi bra....
1:a Timråhästsportförening (flaggttävling)

Taggad till tusen?

Vaknade runt 6 och har inte haft något att göra så plattade håret och fixa mig för dagens tävling, flaggleken på kungsnäs fast som tävling klubb mot klubb, men först åker vi till usports och shoppar lite kanske, får se vad man hittar. Men det är inte det viktigaste det är ju att klubben vinner och vi tävlar med 2 superbra lag och vi kommer inte hem utan någon vinst!


Stalljour, yeah!!

Fick sovmorgon idag även fast vi skulle hjälpa till på jouren, vaknade halv 7 låg i sängen till 7 sen klev upp och gjorde sig iordning för dagens stalljour, tog ut ridskolehästarna samt privata och det gick bra,
fikade därefter sen har vi mockat stallet och fodrat, städat ridskolestsllet + privatstallet, höat i privat och höat ute till alla hästar, sen var det lunch för oss, åt pizza och nu åkte vi nyss därifrån pga att vi söka på kalas för moster fyllt år.

Fredag

Idag har jag varit trött hela dagen, men har iallafall hunnit med en hel del saker.
 
Skrittade Columbus idag, han kändes inte så bra, vet inte om han är stel eller om han kanske inte är bra. Men till veckan ska de kolla han för att se om han kan börja gå en nybörjarlektion i veckan, och sedan ska jag rida han resterande dagar om han är bra vill säga. Han var seg och hade inte alls samma bjudning som i onsdag, då jag red han senast. Hoppas han blir bra så han får börja gå riktiga lektioner snart. 
 
Imorgon ska vi hjälpa till en kompis som har stalljour, så hoppas att det blir bra väder! :)

Skönt är bara rubriken!

Fredagen började med att vi var bara fem stycken på so lektionen, vilket gjorde att vi inte kunde fortsätta med våra grupper eftersom det var en från varje grupp där, bara tjejer och vi hade inget annat val än att spela kort, inte för att vi hade något emot det. Vann gjorde man också först på Chicago och sen på plump, sen fick vi sluta tidigare också eftersom att vi egentligen ska ha 90 min långt pass, men fick sluta kvart kvart över då vi vara klara med kortspelet.Sen fick man bara invänta svenska så vi spelade plump igen och vann åter igen. På svenskan var vi lite fler, killarna hade kommit från dansen och vi gjorde dikter utav ord som vi hittat i tidnigar, det var det ändå och det tog sin tid. Sen var det lunch och det var schnitzel med dragonsås och klyftpotatis, super smarrigt sen var vi i öppehållsrummet och spelade kort. Sista lektionen innan idh var musik, lyssnade bara på olika låtar som både vi och Anders valt. Satt i bussen i över en halvtimma och först var vi tvungen att vänta på dem som varit och besökt gymnasium (samhälle) på Timrå och sen när väl det kommit på så startar inte bussen så sen vart vi men vi kom iväg tillslut. :)

Red Homer och det är ingen häst jag tycker är (whao) men visst han var väldigt fin idag och lite lugnare men han har ändå mycket nerver och energi, hur som helst var han bättre idag på alla sätt, antar väl att jag börjat hitta knapparna men vill helst rida någon annan efter lovet.....
Sen hade vi även u-sek möte idag och planerade lite saker till påsklovet, sen gjorde vi en snabb uttagning och ni kommer få ett svar imorgon, efter att alla sprungit hämtade pappa oss och vi åkte in till usports. Inte var det 70% som det var sagt utan 50% och hittade ett linne som jag ska träna i och köpte även en keps.

Ridpass, markarbete

Hade markarbete på Rick idag, gick helt okej. Tycker han är väldigt svår då han är stor att rida, men hur snäll som helst som ställer upp i alla lägen. Vi hade en bomserie och hinder på en böjd linje och ett litet hinder på medellinjen. Först red vi lite sjävlständigt över bommarna och det gick bra. Men han blev piggare och piggare. sedan lades de upp till små hinder eftersom och då hoppade vi dom på volterna till att börja med för att sedan hoppas som på en åtta. Gick väl sådär, ibland lyckades jag få tillbaka honom och ibland inte. Han vill gärna gå i sitt tempo hela tiden, så när man vill ha något från honom så får man verkligen jobba. Men han är kul, och även fast han är hur bra som helst så är han svår, men en fin häst! :)

21/3

 
Har ni ideér om vad jag ska skriva om på bloggen så hoppas jag ni lämna en kommentar som kan vägleda mig lite, kan väl berätta om skoldagen.
 
Kvart över 8 började min slöjd och gjorde lite frågor där och vad gör man mer, pratar och sen hade vikarie på tekniken, så det blev inte mycket till jobb, kort tror jag det heter, nämen spelade chicago och sen hade vi lunch och gick och åt på simhallen då det var hemlagad potatismos på skolan och nån korv, åt kyckling och ris+sallad och mackor och det var riktigt gott. Sen hade jag matte och gjorde då gammalt nationella och sen hade vi en rast och sen kemi, gick igenom någon fråga som kommer på provet och sen labbade jag med Fifa, kollade b.la vilka ämnen som leder elektrictet, sen slutade man för dagen och åkte hem och såg då 2 avsnitt av The following, sen åt jag hemlagad pizza, super!

Godnatt

Ridningen gick inge vidare idag, Kupido är inget för skimmlar, usch och fy tycker han, haha sen har jag varit så trött men såg Sveriges mästerkock och helt sjukt, nu tänkte jag sova!


Ridpass, dressyr

Skrittade först Columbus i cirka 30min, sedan var det dags för nästa ridpass på Exxet. Var inte riktigt min dag, Exxet var seg och inte så kul, inte lika rolig som jag minns att han var. Han har liksom varit busig och så nu när han börjat gått lektioner, men inte alls idag. Trött och seg och inte alls så bra. Traven kändes bäst då han gick i ett bättre tempo och jobbade på bra. Skritten gick han alls frammåt i kändes det som, och galoppen gick verkligen hur sakta som helst. Men men, får hoppas på att han blir roligare, det var ju faktiskt ett bra tag sedan jag red honom. 
 
Imorogn blir det lite markarbete på någon häst, vet inte vilken än. Så det blir spännande och se vem man får imorgon! :)

Onsdag

Morgonen blev rapp, klev upp halv och slängde i lite gympa kläder och åkte till skolan, hade engelska och skrev ett brev, sen hade vi en muntlig övning då vi skulle beskriva substantiv och det gick jätte bra, härligt att vi bara är fem i klassen också. Sen hade vi idrott och började med att dansa och sen körde vi en hinderbana. Sen var det lunch och 3/5 fick hår i maten så fick ingen vidare bra aptit och sen hade vikarie ännu en gång på tyskan, jobba 20 min sen fick vi se turkiska för nybörjare säsong 3 som går på tv just nu om jag inte är helt ute och cyklar. Sen hade jag hål och då låg jag bara i gympa salen i princip och sen var det elevensval som vanligt bandy och gick riktigt bra idag vann med hela 17-6, de blev utspelad ett tag, haha sen fick man väl va man förtjänade om jag inte tror fel.....
Nu har man nyss kommit in på usports och hoppas det finns något att fynda, sen blir det stallet! :D


Timrå levererar!

Kan ni tänka er Timrå vann över dagens motståndare Södertälje med 4-1 riktigt bra spelat och detta behövde vi och nu fortsätter vi såhär tills vi har klarat av kvalserien, tack till både Alva och Pontus som hållt mig sällskap! :)


Dagen lite kort

Sitter och kollar på kändishoppet nu, resten av familjen lyssnar/kollar på hockey.
Åkte till stallet och skrittade Columbus idag också, han var seg, men det är han jämt så!:)


Nationella i fysik✔

Hade nationella från 8:15-11:45, det var 3 olika prov och har bu vara rtt kvar i fysik som är efter lovet, efter nationella hade vi lunch, kebab med ris och sedan hade vi so och vikarie (Danne) spelade kort, vilket vi först inte fick sen fick vi, lätt övertalad?
Sen såg vi på film på engelskan och sen slutade vi, åkte direkt upp till stallet med Olivia, hon håller nu på med grönt kort provet och jag är snäll och hjälper henne!


En skrittande Columbus


Stora Columbus och lilla jag, bilderna är från Alba som knäppte lite bilder med sin mobil. :)
 

En kul grej....

Vet inte vad jag ska säga haha, tro det eller ej?

Nationella i fysik, wiho avklarat!

Då var alla nationella för dagen avklarad i fysik bara ett kvar efter lovet, och kan väl bara säga att det gick bättre och bättre, men nu sitter jag på maten och äter kebab med ris.....

https://cdn1.cdnme.se/2813959/7-3/pic_51484168ddf2b37337e6364a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2813959/7-3/pic_514841bce087c34bcac47475.jpg" class="image">


Skrittat Columbus

Columbus var duktig idag, han var så snäll. Jag kunde till och med tränsa alldeles själv, han stod snällt och det gick super. Han har också blivit lite piggare men han är fortfarande seg, men han lyssnar bättre på mig nu. Ska väl skritta han den här veckan också, sedan får vi se om Matilda kanske vill skritta han nån dag då Kupido börjar gå lektioner. Hoppas Columbus blir bra sedan så han får börja trava och göra lite roligare grejer! :)

Igång i verksamheten......

Då är min lilla prins igång i verksamheten imorgon efter att haft hälta i typ 3-4 veckor och sen har jag skrittat och travat igång han nu i 2 veckor, idag galoppera och det hick bra inget bus, fortfarande irriterad när man hoppar upp men när man väl är uppe så går allt nästan super, förutom att han var väldigt stel och hänger sig i tyglarna i galoppen. Härligt att bara vara 3 i stora manegen också hade inte kunnat vara bättre, men imorgon går han sin första lektion på 6 veckor och på onsdag tar jag honom på min. ;)

Tack för hjälpen idag, Freja och Alba! :D


Planer...

En vanlig måndag i skolan är väldigt trög, börjar med att ha mentorssamling med Pia + en 7:a pga att Curt inte var här, gick igenom lite info i te så bra, nationella i fysik i morgon, 3 olika delprov, först teoretiskt, sen ett bär man ska ta ställning och slutligen ska vi planera en labb. Efter mentorssamlingen hade jag bild, gjorde ingenting förutom satt och lyssna, redovisade bilderna vi håller på att rita/måla i ett par veckor, min bild var "popkonst". Målade starbucks märket och är inte riktigt klar utan det fixas nästa vecka, sen hade vi svenska och vikarie Johan, satt i grupprum och jobbade med dikter tillsammans med Sofie, Bryan, Alex, Simon och Fredrik.

Den slutade vi tidigare därifrån som ledde till det ena från det andra men sen hade vi lunch. Kom tillbaka hade vikarie på tyskan också, Jocke och då gjorde jag nått papper som skulle göras och sen fick vi även sluta tidigare därifrån med, sen mattelektionen, då fick vi tillbaka vårat prov......

sen gjorde vi ett gammalt nationellt prov. Sen sista lektionen som var HK hade vi också vikarie på, Jens och då fick vi jobba med vad vi ville, så då blev det Chicago och man kan ju bara gissa vem som vann......

kom hem såg att detta var på tv, vårat pogram som vi ALLTID såg i 8, varje lektion, så fort pappa kommer sticker jag och rider Kupido, syrran rider Columbus, glad chey som ska rida Kupido, han skulle egentligen börjat gått idag men jag klagar inte! ;)

finfina prinzen min

Ingen rubrik

Då var min skoldag klar för dagen. En timmes simning, inte jobbigare än så! Tror jag ska iväg till stallet och skritta Columbus på eftermiddagen. Resten av dagen vet jag inte vad som väntar!


Hästar! :))))

Satt och kollade igenom lite bilder, hittade på en massa hästar. Så tänkte bjuda på lite bilder! 
 
 
 
 

Extremt skönt!

Nyss kommit upp från duschen/bastun, det var riktigt skönt att både duscha och basta, otroligt skönt. Denna veckan har gått alldelst för fort känner jag, haft någonting att göra hela tiden, tror Kupido börjar gå lektioner imorgon och hoppas det funkar bra, hoppas dom inte låter honom gå så mycket och hoppas han håler sig frisk!:)
 

Vanlig lördag

Vaknade tidigt och gjorde en enkel frukost, yoghurt med flingor och såg på några gamla avsnitt av "the vampire diaries" sen såg jag den nyaste som kom igår, anledningen till att jag såg gamla var för att jag skulle se vad som hänt eftersom det inte varit på hela lovet så det var ett tag sen sist. Maten är serverad nu och vi ska äta, lite hemma gjord thaimat, sen har jag mest legat eftersom jag har så ont i ryggen och även nacken, men mår bättre än igår, st sett på "Beck" nyss och nu ligger jag vid tv och ser "mission impossible ghost protocol"


Ridpass, markarbete + skrittning

Åkte till stallet och skulle kolla när Matilda red för att sedan skritta Columbus. 
Men då hade jag tur, jättemånga var borta och Ida (ridläraren) frågade om jag ville rida Andy då hn tyckte han behövde gå. Så jag fick vara med på lektionen. Andy var pigg, väldigt väldigt pigg, men han var rätt fin. Vi hade lite bommar också vilket han tyckte var roligt. Han kändes bra i både skritten och traven, men mycket halvhalter. Galoppen blev han väldigt springig och jag blev väldigt trött, haha. Men han är fin och ja, det var lilla Andy det. 
 
Efter det passet så var det Columbus jag skulle rida, han var seg men när jag skänklade på en gång så kom han igång riktigt bra. Han är lite stel, särskilt i höger om jag minns rätt. Måste försöka jobba lite med det, få han mjuk i båda sidorna och sedan hoppas på att han snart är tillbaka i verksamheten. Men han känns bättre för varje gång nu, så det är bra. Ska skritta han en vecka till tror jag, sedan börja trava lite om det går som det ska! :)
Blev ingen bild på Columbus, istället blev det en liten film! ;)
 

Columbus

Skrittar Columbus!:)


hemma hemma hemma......

Skolan idag var skaplig, först so i drygt en timma bara eftersom vi fick sluta tidigare och diskuterade i grupper om invandrare och asyl och mer, sen hade vi en liten rast sen hade vi svenska, fick börja om på mitt häfte som vi hållt på med eftersom Marlene tydligen har slarvat bort det, jobbigt läge. Gillar verkligen inte när man måste göra om allt igen......
Lunchen var sådär, kyckling wook men kycklingen såg jag inte glimten av, förmodligen urplockad av alla andra klasser, sen spenderades tiden i gympa salen och sen var det dax för musik projektet som vi hållt på med ett par veckor, det blev väl lite sisådär eftersom datorn vart konstig och en i bakrunden som på ett saboterar men gör ändå filmen lite rolig, haha! (den kommer upp inom kort tid......
Sen slutade vi även tidigare från musiken så jag passade på att åka upp tidigare till stallet, pratade med Ida och fick ta och rida Homer idag, har ridit han förut när han kom men han har förändrats en del sen sist, var faktiskt första gången jag red ett ridpass med honom för att vara helt ärlig, inget fel på hästen men inte så att jag säger "wow, vilken häst" men han är helt okej, han är lite stelare i vänstervarv och åker väldigt mycket in med rumpan, väldigt känslig häst också med mycket energi.
Hade lite markarbete och det var inte så avancerat, jobbade både på rakt och böjda spår och sedan red jag Kupido som var lite bättre idag men ganska loj ändå, får se om jag rider honom något i helgen, tror han börjar gå lektion på måndag om det inte blir några ändrade planer.
kollade där efter på hoppträning och nu sitter jag här hemma och ska kolla på the vampire diaries! :)

Ridpass, dressyr

Gammal bild när Homer kom, jag klappar han därav sitsen! ;)
 
Fick rida Homer idag, och han var pigg som vanligt. Vi jobbade mycket i skritten idag, för desto bättre skritten är desto bättre blir traven osv. Vi jobbade med att ha bakdelen lite innanför spåret för att förbereda dom för bakdelsvändning, gick sådär. Fick mest jobba med att han gick i låg form och att han slappnade av och blev lugnare, så det gick frammåt hela tiden. När vi sedan började med bakdelsvändingarna så fattade inte Homer riktigt, men efter några gånger gick det bättre. Han blir lite otålig och vill gärna göra allt så fort som möjligt men han var duktig. Sedan travade vi lite och jag jobbade med att kunna lägga an skänkel som sidförande eller mothållande då Homer just nu bara uppfattar skänkeln som frammåtdrivande. Gick bra och dåligt, ibland ville han springa på fortare och och ibland så lyssnade han på skänkeln och flyttade undan. Sedan gick vi ner till skritt igen och ryggade. Inga problem för Homer, kramade bara lite i tygeln och han ryggade, utan problem. Vi ryggade ett två steg bara för att testa lite, eftersom vi inte gör det så ofta på ridskolan. Vi jobbade sedan i galopp och jag gjorde liknande som i traven, försökte öka och minska volten och så. Sedan travade vi av, han är fin Homer men pigg är han. Han älskar att springa och ah, vi får fortsätta att jobba vidare, för framsteg gör han! :)

Favoriterna i final!

Kan det bli bättre, favoriterna är nu i final och imorgon koras en vinnare i farmen, blir det Jannike eller Erik?

Namnsdag today!

Jaa 05:17 var filmen uppladdad, tog en riktigt lång tid, började ladda upp lite efter 23 igår kväll, men nu är den klar och idag visade några den och imorgon visar min klass upp den tro jag, vi får se. Hade ingen slöjd idag pga att jag hade nationella istället, muntligt på engelska och det gick väl hyfsat bra, ganska nöjd men man blev väl avbruten ett x antal gånger och det tog typ en timma att göra, sen var det bara att vä'nta in nästa lektion som var teknik, gjorde en skiss på högtalaren och de är då konstigt med alla regler och vis det ska göras på, struligt struligt......
Sedan vare lunch och thaien som vi har planerat för flera veckor sen, friterad kyckling, super!
Efter lunchen var det ännu ett prov, inte ett nationella men ändå och det var inte lätt, men hoppas det gick rätt bra ändå, sedan vart det inte så mycket tilll kemi lektion eftersom matte provet tog sin tid och tog även en stor del av kemin men vi jobbade på, hihi! :P
Mina fina vänner!.♥
Sedan hade man ju namnsdag också!

herregud!!

Stressad dag och lite irreterad när inget går som man vill, musik projektet går inte bra, får in det på datirn men går inte att redigera eller ladda upp i ett pogram, aja  madicken fick rida Kupido idag eftersom att jag inte kände mig helt fräsch eller vad man ska säga, gick väl bra, en riktig latis är han ju
 
och Kupido var lite galen så tur jag lämna han åt syrran, men på fredag rider jag Kupido igen och imorrn vilar han, sen efteråt vvar det bara att ta av columbus sätta sig och vila sig i form i en kvart sen dags vad dagens vanliga ridpass, hoppning på schemat och Linnie.
Tycker verkligen att Linnie är en rolig häst att rida, mycket nerver och energi på hoppningen, det gick mycket bra, dock lite väl fort på slutet och kontrollen då var inte den bästa lite bockningar blev det och en miss som jag gjorde, trodde vägen var omöjlig för mig och henne, eftersom att hon sticker både för och efterhindren och antingen kastar upp huvudet eller ner, men vägen gick och jag blev oerhört glad och slutade red då vi hobbade bågen som var 3 hinder, nytt hinder och jag slutade helt enkelt att rida, my bad! Satt iallafall kvar och har balansen att tacka för men vi bjöd på en riktig spännade och rolig show tro jag, haha
Hästen slutar aldrig förvåna mig! ;)

Ridpass, hoppning

Red först Kupido och det gick inte alls bra så jag hoppar över det.
 
 
Efter jag ridit han så var det dags för mitt vanliga pass, idag på Donald. Vi hade hoppning och det var jättekul för Donald var superfin och bra idag. Han var fin på marken och han gick att jobba, vilket är väldigt kul. Sedan var han lite pigg också så han hade bra sug mot hinderna. Vi red fram självständigt och jag sken som en sol, han var fin. Jobbade på utan att ens göra något litet motstånd. Sedan hoppade vi fram och han hoppade av bra och vi fick fina språng. Sedan hoppade vi bana, inte så höga hinder men ett låg på 90cm. Banan kändes bra, sedan när jag liksom tänker att Donald hoppar så kom han nära och det blev lite fel, jag kom fram på halsen en gång och när jag är fram på halsen så hoppar Donald utan att riva och jag kommer tillbaka i sadeln och vi kör på. Jag brukar inte göra sån stor grej av allt utan brukar köra på. Han hoppade iallafall riktigt bra idag och jag är supernöjd. Avslutade dagen riktigt bra helt enkelt, ett toppen pass på en toppen ponny, bättre kan det inte bli! :))

Columbus

:)


Polishästen

 
 
Ibland har man tur, då man får rida en föredetta polishäst!?
Haha, närå, men ridskolans stora Columbus som "var polishäst" eller ja något sådant. Han blev ingen polishäst för att han hatar att åka transport och reagerar bara då han se en transport. Ni förstår. Han har varit halt (höger bak?) och ska nu skrittas i två veckor sedan trava två veckor osv. innan han ska börja gå lektion så det blev min uppgift. Har inte alls ridit han så jättemycket, tror jag ridit han 3 gånger kanske om ens det. 
Men han är världens snällaste och segaste, sedan har han sina små dumheter. Han är stor och är expert på att sträcka ut halsen när grimman och tränset ska på, vilket gör det lite svårt annars är han hur snäll som helst. 
Skrittade i kanske 30min och det bra, väldigt seg men det är likt Columbus, så imorgon skrittar jag honom innan mitt vanliga ridpass och då ska vi hoppa så hejdå! :)

Home sweet home❤

Är ganska nöjd att vara hemma, blev lite lång tråkigt att vara där från lite före 15 tills nu, red Kupido vid halv 4 och han har ju nu börjat trava och han var väldigt seg enligt mig men lugn som vanligt, lite irreterade när man ska hoppa upp, men när man väl är uppe är han hur snäll som helst jämfört med hur misterz va idag. Sedan smörjde ja stövlarna, pratat med alla möjliga alla kom och sen skulle de hem, åt lite gotta, kakor, kexchoklad och nutella, hann göra mycke eftersom syrran satt i möte så där satt man på slutet helt forever alone.....


Stallet, here we come!

Börjar skolveckan med friluftsdag i skönviksbacken och promenera lite och spela kort, härligt och skolan bjöd på hamburgare+festis och slutade strax innan 13 och åkte hem till Olivia, där vi fika lite och skrev två annonser om sadlar hon ska sälja, lyssnade även på spotify, anton - begging såklart ;)
Nu är jag på väg till stallet, ska rida Kupido 20 i 5 i lilla då det är ledigt.


NYHET!

Kupdio är på rätt väg, imorgon börjar jag och travar på denna pålle, helt umazing you know.
Hoppas det fortsätter så här nu så han kommer tillbaka i sin gamla form så fort som möjligt!
GLAD CHEY!♥

Hm, bortglömd?

Idag blev bloggen helt bortglömd haha, har egentligen haft tid till att blogga men det blev helt enkelt inte så. Jag har iaf varit duktig, tog med syrran till simhallen där vi simmade eftersom jag har det på min idrottslektion just nu. Så var på simhallen ett tag sedan hem och här hemma har jag varit resten av dagen. Datorn har varit min vän idag, som vanligt och tvn såklart. Kollat på junior SM på datorn och massa andra program. 
Imorgon blir iallafall dagen lite roligare, skritta en häst och sedan styrelse möte som jag ska gå på. Hoppas jag inte behöver säga så mycket på mötet, men strunt samma. Också är jag ju ledig från skolan! (Y)
 
Hejdå! :))
 

Over

Då var detta korta sportlovet över och imorgon börjar skolan, ingen jobbig dag precis, friluftsdag i skönviksbacken och ska nog ha en ganska skön dag och hoppas på fint väder, inte för kallt bara. Aja hoppas det blir skoj, blir nog inge skidor utför, då jag inte (bokat) skidor, visste inte att man skulle göra det men sak samma då blev valet lättare. Har iallafall bakat muffins till morgondagen, det blev lite torrare än sist jag gjorde men har även köpt nå småkakor och en festis.  Aja tänkte visa att jag inte bara har haft så roligt, även städat och rensat en del. Smink, rensade jag för bara någon dag sen och fick slänga rätt mycket men kan inte säga att jag bara har lite kvar, märkte att jag har så mycket smink som jag inte använt och mycket slänges för det var så gammalt, men mycket oöppnat också, fattar inte det tar typ alrig slut men snygga till i väskorna där jag har allt smink nu. :D

Bakat

Tog fram den kvinnliga sidan i mig ich ställde mig och vaja muffins till familjen och så jag kan ta med mig imorgon på friluftsdagen som spenderas i skönviksbacken;)


Dollarstore, here we come!

Åkte och simma lite imorse, eller vid 11 tiden, längesedan man var och bada måste jag säga och det var riktigt skönt och lugnt med. Sen åkte man hem åt lunch och plugga lite matte, nu är jag på väg till det som rubriken lyder, just det dollar store med brodern, måste ju köpa fika till morgondagens friluftsdag! :)
Har fortfarande inte bestämt mig om jag ska åka skidor eller pulka, haha kan ju också åka längd med men det är jag inte så intresserad av :P


Memories

Sitting here alone with my memories, staring at a picture of you and me!♥

Ingen passande rubrik

Haft ett riktigt bra lov faktiskt. Stallet nästan hela veckan och gjort en massa skoj, det som var mindre bra var gårdagen då vi såg på mello. Fattar inte att Robin ska representera Sverige, hans låt var bra, men han kan inte sjunga den. Tycker inte alls att han sjunger bra, men nu är det väl bara att hoppas på att han kan vinna och att Sverige får ha nästa Eurovision. Jag hejade iaf på Anton, fast tyckte Ulrik skulle ha vunnit även fast jag inte gillar han så jättemycket. Men han hade en riktigt bra låt i år och jag tror den hade gått långt. Men nu blev det inte så. 
Jag har lite tur iallafall, ingen skola för mig imorgon. Jag har en lektion gympa och då har vi fördjupning så då går jag och simmar. vilket jag inte räknar som skola, så jag börjar inte förns på onsdag eftersom jag är hel ledig på tisdagar, skönt det. Fast det känns som lovet är slut, vilket är lite tråkigt, men jag har inte så jobbiga skoldagar så veckorna går rätt fort ändå. 
 
 
 

Söndag och lovet börjar ta slut...

Åkte till stallet vid 11 tiden och skulle ha barnridning, Farao och Musse fick ställa upp idag, hästarna skötte sig fint, barnen med, de är så gulliga så. Musse var lite seg men han gjorde de han skulle, farao var lite piggare och efter alla barn hade ridit var det bara att ta av grejerna och hämta in Kupido, skrittade i lilla och han var lugn som han varit hela veckan faktiskt!


"Vi har ett resultat"

Jadå vet vi vem som kommer att representera Sverige 18 maj i Malmö, Robin Stjernberg med låter You, det var väldigt nära att yohio, sundvalls pojken vann, men gillar Robins låt även fast det inte var min favorit!


Måndagens lektion i bilder! 


Fina Andy, en riktigt fin ponny. Vilken tur jag hade som red han så mycket förut, nu känner jag en sån otrolig skillnad. Han är fortfarande lika pigg och glad, men när han kom kunde han inte mycket. Det är mycket arbete kvar men vilken ponny alltså. Han kommer bli helt perfekt! :)

Är jag sjuk?

Sitter på lovet och pluggar, dessutom är det lördag och detta är inte vanligt för mig, en helg ska man slappa och roa sig, men måste ju ta tag i pluggandet då jag haft fullt upp med stallet alla vardagar denna vecka, blivit väldigt mycket, började med att vi hade övernattning på stallet helgen då lovet skulle börja och sen mån-fredag har jag ridit Kupido och haft min riktiga lektion på det med, sen har syrran ridit för kusin och Tilly, så tillbringat långa dagar från tex 13-21:30 på stallet och det blir väldigt jobbigt tillslut men vad gör man inte för hästarna, iddag är väl min ända slappar dag hemma, Kupido vilar och imorrn blir det att rida inne i ridhuset och sen har jag barnridning också, fullt av grejer på detta lov, haft lite stressat detta lov men underbart ändå. Prov till veckan och känner mig inte helt taggad, kanske har två men tycker inte det eftersom jag bara gå i skolan onsdag, torsdag och fredag veckan som kommer. Studiedag på måndag åh friluftsdag på tisdag kan det bli en bättre vecka att börja skolan i? 
Har ni haft en full späckad vecka med härligheter och annat eller har du bara slappat?
 

☆★☆Fredag☆★☆

Skritta ut en sväng på Kupido idag och han är så himla fjantig och feg så att det inte är sant, så från början var han bara lite fjantig och så, men det gick ju, på slutet fick han damp och stås och hoppa bara, galoppera på ställe och så, han har lite damp ute. Ingen förebild för de andra hästarna inte ;) Sen var det möte eller möte och möte, men u-sek pratade om en tävling vi skall vara med i och hur det är med lag och sånt.

★Helt klart en stjärna, älskar hästen så otroligt★

Sen måste jag vara åter igen säga att jag tycker inte alls om de som ljuger, falska människor är något av det värsta jag vet och jag vill hålla mig så långt borta som möjligt från dem alla, du väljer själv om du vill ljuga mig rakt upp i facet, you decide men det blir så fel när jag ser sanning rakt igenom dig och det är inte positivt ska jag säga men ska inte bry mig så mycket om det men det är svårt, det gör mig riktigt förbannad och får jävligt dåligt humör! Tänk efter vad du säger innan du öppnar käften, jävligt less på allt lögner du kommer med....

 

 

 


käka nu..

Jadå ska man bara käka och ta på sig ridkläderna för att åka till stallet därefter och får se hur länge vi stannar, hoppas syrran ställer upp och fotar lite men kan ju inte begära att hon ska gå i skogen men, haha!
 

Ridpasset på Fleur i bilder! 
Matilda som fotat alla bilder! :)

Vaken?

Ja då är man snart hemma igen, tidningarna gick väldigt segt, fick vänta så himla länge men nu är vi på väg hem. Riktig kallt men det är smällar man få ta när man är ute sådan tid, Aja det begär av till stallet idag för att rida, tänkte skritta ut en sväng med Julia och sen har vi möte också. :)


I'm alive!

Tänkte bara meddela att jag lever. Vet inte när jag kommer igång med skrivandet igen. Har ingen motivation att sätta mig och skriva massa saker. Har massa annat att tänka på. Så jag tar en paus på obestämd tid. Jag kommer såklart att titta in och kolla vad som hänt och så men vänta er inte att inlägg från mig finns varje gång ni tittar in här! Nu ska jag gå och leta efter min borttappade motivation. Hadé bra, love you all! :*

Kram Sofia


tävling jag är med i......

http://www.nattstad.se/Fannystorsjo?cat=175745 direkt till tävlingen...
 

livet...❤

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Är det så här livet ska vara, det kan vara så himla drygt ibland så man bra vill fara långt åt pipan och börja om på nytt, förstår inte hur en del tänker och ljuger gör dom också, för att få viljan igenom och så dåligt när man genomskådar den/dem och då kommer denna urdåliga ursäkten som också bara är påhittad. oh herregud, ni måste ju ta lite på allvar annars ger jag upp och skiter i hur det går och hur det blir med framtiden. Allt är så hopplöst så att det inte finns.......
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Denna måltid var super!
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Morfar kommer och bjuder på semla, världens bästa! ;)
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Bilder från gårdagens ridpass på Homer!


 
Alva som har fotat alla bilder! :)

Birsta med bror

Åker till birsta så fort min bror kommer hem från jobbet, vet inte om jag ska ska shoppa något men vi får se skulle vilja ha ett pannband men vi får se hur det blir med det. Aja har inte gjort så himla mycket idag utan haft en lugn avslappnad dag, imorgon blir det stallet, uteritt om vädret är fint, inte blåsigt som det var igår och sen har vi u-sek möte också och kollar kanske på några hoppträningar också eftersom vi ändå är där.


älskar detta/dessa ridpass❤

Åkte till stallet till 13 som syrran sa och väntade in på att Julia skulle komma, red sedan i lilla manegen och han var lite stelare idag faktiskt och rätt så lat, blev lite mer fart när vi gick tillbaka till stallet i värsta blåsten, blev två bakut sparkar bara rätt vad det var, knäppojken. Tur jag tycker om honom ändå ;)
Sen så blev det lite vila för mig och ridpass klockan 20, lite drygt att vänta och trött blir man, hade markarbete då och inte på vilken häst som helst utan Linnie av alla hästar, var en evighet sen sist jag red henne och förra veckan då jag hjälpte till på torsdags gruppen så blevj ag bara så sugen att rida henne, så ja jag blev hyfsat nöjd med min häst, alltid tyckt om henne fast ingen stjärna men hon är bra på sitt sett, hon går ju mest nybörjar lektioner nu då dem dragit ner på henne eftersom hon vart skadad och är rätt så gammal. Men idag fick jag henne då det var lite kris med hästar och hon var riktigt bra, tog in planket, grinden som vi hoppade dock på det lägsta som gick då det bara var markarbete, hade gärnat hoppat högre då hon verkligen var på humör. Har aldrig ridit henne när hon varit så pigg, hon hade glädje skutt innan hindren och vet inte om hon stegra, men hon hoppade då till ett par gånger och så och hoppa det gjorde hon, duktig chey!
Gillar verkligen båda fuxarna på bilderna, kommer mer på Kupido imorgon fast från onsdagen,
för imorgon har han vilodag!

Ridpass, markarbete x2

Kom till stallet vid ett då Matilda skulle rida Kupido, sedan var det min tur att rida lektion tio i fyra på Fleur. Haha, hon var snäll. Det gick väl sådär, hon var pigg och seg och väldigt stark. Men jag kom åt henne efter ett tag och kunde jobba lite mer med henne, hon är en som gärna springer ifrån arbetet och är väldigt bestämd av sig. Vill hon inte göra något så gör hon inte det, som tex när man ska svänga så vrider hon ofta huvudet och bara fortsätter springer. Hon lyssnade idag och var inte alls svårstyrd, istället gick hon ifrån och försökte smyg öka tempot hela tiden. När jag fick tillbaka henne så blev hon fin, men sedan när man istället börja komma åt henne så blir hon seg och bryter av. Kan henne inte alls så bra eftersom jag inte rider henne ofta, men nyttigt med lite andra typer av hästar, inte alltid man rider ridskolans fjording, pansar-Fleur som hon kallas. Vi hade lite bommar och hinder vilket Fleur tycker är kul så det gick bra! :)
 
Sedan mitt riktigs pass på Homer. Han gick innan så när jag hoppade upp var han spänd och lite trött. Kändes liksom som han var överallt. Hade inte någon superbra koll på honom alls, han var fin i traven haha, där kunde jag vara med och bestämma lite. I skritten var han spänd och liksom inte så samarbetsvillig och i galoppen ville han iväg. Haha, känns ju inte så bra, men vi travade lite bommar som uppvärmning och det gick skapligt, ju längre vi gjorde det desto bättre blev det. Sedan hade vi små hinder och hoppade lite bana. Homer såg alla andra hoppa och fattade precis, nu får man springa. Han bestämde nästan allt, jag styrde. Haha, han var liksom så pigg och när jag satt och skulle ta tillbaka så var det som att det kom ännu mer energi så jag hade det lite svårt. Han blev lång i galoppen och rann ifrån mig precis hela tiden. Jag satt och hoppades på att jag skulle få någorlunda kontroll vilket jag fick mer och mer. Mot slutet då han började bli trött så gick det bättre, haha. Han är lite små galen Homer, han älskar att springa och vill springa hela tiden, han hatar att stå still. Men det finns ju mer att göra än att springa, Homer måste lära sig det, och då kommer han bli super, även fast han är bra redan! :D
 
Jag och Homer idag! :)
Mera bilder kommer imorgon både på Fleur och Homer, så håll utkik! ;)
 
 

Till stallet..

Åker mot stallet nu och rider Kupido tillsammans med Julia som rider Mistrz. Det ska nog gå bra och hoppas det ute är så många som rider, men sen får man se vad man gör lite drygt att vänta tills klockan ska slå 20 sen och då har man markarbete, vet inte på vem än men det får vi helt enkelt se lite senare, hoppas ni har ett bra sportlov med mycket kul för det har jag, ha en toppen dag!


Besviken!

Rubriken säger väl hur jag känner, bilderna idag blev så hilma dåliga allihopa i stort sett och vet inte vad som är felet, provade alla inställning princip och bytte iso och allt vad det kan vara, vet ju att ljuset inte är det bästa inne men det brukar bli bättre än dom jag knäppte idag, skit surt och hoppas det blir bättre bilder imorgon och blir väl stallet hela dan då också, på torsdag vilar han och på fredag blir det kanske en uteritt, vi får se hur vädret är och så.
 
ett litet enkelt schema inför slutet av veckan....
❤ Onsdag- Skritta+markarb
❤ Torsdag- Vilodag
❤ Fredag- Skritta ut
❤ Lördag- Vilodag
❤ Söndag- Skritta ut?
 
Sötprinsen min

Ridpass, hoppning

Hoppade Donald vid elva ungefär, vi byggde fram lite hinder innan som mur och lite andra roliga hinder. 
Vi värmde upp dom och sedan började vi hoppa fram lite smått på alla hinder. Det kändes bra, Donald hoppade och blev bara ett litet stopp som han egentligen skulle ha hoppat men men. Vi kom helt rätt och allt, men Donald lade in ett lite galoppsprång och bara stopp. Ingen tvärnit utan ett snällt stopp, som han tappat all fart och bara vad ska jag göra nu. Han hoppade sen utan några problem. Han är modig den ponnyn, med lite övertygning så hoppar han. Det kändes bra att hoppa han eftersom jag vet hur han hoppar och hinner liksom tänka om om det blir fel. Vi hoppade sedan en bana med alla hinder och det gick rätt bra, vi hoppade inte så högt runt 70-80cm, men det var kul ändå. Han var pigg och glad och jag var riktigt nöjd med passet. :D
 
Sedan på eftermiddagen blev det ett ridpass till på lillen, stackarn. Närå men det var hans sista lektion för dagen, hoppning nu också men lite annan övning. Vanliga hinder på serpentinbågarna. Med det gick inte alls lika bra, vi kom hela tiden fel in på hinderna, han har mycket lättare att hoppa av rätt med lite högre hinder och dt visade sig. Vi hoppade inte alls högt men det var mycket annat att tänka på. Sista rundan var jag iaf nöjd med, men han var inte alls lika bra som på morgonen när han hoppade kanonbra. :)
 
Skrittade också lite på Kupido, kul kul. Han kändes lite stel, men det kommer nog att förändras. :)
 
 
 
Bilderna blev väldigt suddiga denna gång och det var för att Matilda glömde ställa in en viss grej, men sånt händer. Man ser iaf en häst och det är väl det som är meningen! ;)
Bilder från igår när jag red Andy får ni en annan dag! :)
 

bildbomb från dagen

Idag var det andra dagen jag skrittade Kupido och han var åter igen otrolligt lugn, kom till stallet vid halv 10 var ut och hämta Sarah med Susanna eftersom syrran skulle hoppa, aja fotograferad dom och de var 3 st och sen hjälpte jag Maria att bygga bort och klantigt nog så släpper jag en bom rätt ner på handen av något konstigt skäl, lite ont men man får tåla det.
Sen så red Jag Kupdio samtigit som Vickan red Jack, hon hoppade litegrann och jag skrittade ju bara men det ska göras det med, han är så otrloig lugn fast dock lite stel men det går över, imorgon ska jag kanske rida med Julia vi får se sen är det markarbete på kvällen så blir väl en heldag till på stallet, kom hem för drygt en timma sen och har laddat in bilder som jag tänkte ni kunde få se. :)


Ridpass, dressyr

Red lille Andy idag, väldigt länge sedan sist. Men han har blivit så fin, han är fortfarande väldigt pigg men jag kunde rida han i balans och i en lite lägre form vilket han inte gör ofta. När barnen rider springer han oftast och lyckas komma undan arbetet, men han brukar gå med snodd. Iallafall så var han fin, fick jobba med mycket halvhalter och så. Men han jobbade på bra, Ida var nöjd också och tyckte han såg fin ut. Vi jobbade med lite skänkelvikningar vilket Andy tycker är svårt, skänkel betyder för det mesta bara frammåt än så länge, men ibland flyttade han undan riktigt bra. Vi gjorde de i skritt och trav, sedan jobbade vi med att rakrikta hästarna. Och allt var svårt för Andy men vi gjorde så gott vi kunde. Han blev hela tiden bättre och jag är nöjd, han är kul. 
 
Men imorgon då är det hoppning på bästa Donald. Kommer bli jätteroligt, det ska bli så kul att få hoppa och typ bara var två stycken på lektionen. Hihi, inte alls dåligt! ;)

Kupido!❤

Åkte till stallet så fort pappa sluta vid kvart över 4 och syrran red för Linnea, knäppte lite kort när hon red sen så skritta jag Kupido i 30 min typ och trodde han skulle vara mycket piggare men han var rätt lugn för att ha stått i över 3 veckor nu och nu skrittas han bara för att hålla igång lite och han ska kollas på måndag så jag hoppas det blivit bättre. Aja imorrn åker jag dit kanske tidigt då Madicken ska rida med sin skola, så jag rider väl någon gång efteråt, måste också hitta några tyglar då någon tagit hans gamla eller får jag helt enkelt rida utan martingal, det går ju det med. :)

Avslutar inlägger med en låt....

Anton Ewald- Begging, snygg kille+bra låt


Rubrik?

Nu säger jag godnatt, imorgon är det måndag, och ingen skola. Det är verkligen skönt att ha lov, så imorgon blir det kanske ett ridpass, vå får se, tror att det blir så i alla fall. Matilda ska skritta Kupido också, så imorgon följer kameran med till stallet, så förhoppningsvis kommer det bli en massa bilder. 
Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt, badat hunden och suttit med hästarna på internet(howrse). Så nu har jag fixat och gjort en hel del där. Men nu är det sängen som väntar, och imorgon blir det stallet, kul det. Ska även ha ett litet möte med mina vänner där, kommer bli kul om det nu blir så som vi planerar. Hejdå på ett tag och godnatt! :)

Harlem Shake

Mariedals Harlem Shake (bara 9:or), hope you like it! ;)

Är det här det ska vara en rubrik?

Som sagt ingen rubrik, sov till 13 idag vilket var riktigt skönt och har bara slappat, vek en tvätt och damusgit några rum det är väl det ända ansträngade jag gjort idag, sett en film och såg även när det blev SVENSKT Guld för Olsson, kanon. Nu tänkte jag snart äta, kött och potatis gratäng, perfa för en söndagskväll, imorgon åker jag till stallet till älsklingshästen Kupido, ska verkligen bli roligt och mycket bilder förmodligen!<3
älskardigsådetgöront
 
(såg nyss klart på förra veckans avsnitt av PA eftersom jag inte såg det när jag var sjuk förra veckan)

Övernattningen

Varit väldigt trött idag, vi hade övernattning på stallet och det blir inte mycket sömn då. Särskilt inte med 17 barn som kan springa hela natten om de så fick. Haha, förstår inte hur dem orkar men, de var i alla fall väldigt snälla ändå måste jag säga. Ibland får man säga till men dom är lyssnar oftast, men det är jobbigt när man har ansvar över så många. Men det är ju alltid kul med övernattning. Vi gjorde en massa skoj, gick gula gången, lekte i manegerna, fikade, berättade spökhistorier och gick en lite frågeslinga ute på kvällen. Och frågeslingan tyckte jag var jätte rolig, hehe för när jag och nägra barn gått klart slingan så kommer två av ledarna in till mig och är jätterädd, det är tydligen nån som skrämt dom ute i skogen och det var ju inte så väntat. Rätt kul, dom blev faktiskt räddare än barnen. Aja, nog om de, det bev en lång natt. Men barnen älskar att få busa och vara på stallet så övernattningarna kommer nog alltid vara omtyckta! :)

Borta bra men hemma bäst...

Åker nu hem efter att alla barnen lämnat stallet och slappar lite, erkänner att jag är lite trött, några hade svårare att sova än andra, lite mardrömmar och svårt att somna var ju men drygt två timmar sömn fick man ju. ;)

 (Tack för alla som hjälpt till på alla sätt)

Men u-sek tackar alla barn och hoppas ni tycker det var skojsigt!

 

 


Fredag+lördag!

Blev ett sent inlägg men ändå tidigt, fredagen började med skola som vanligt och red Rick på idh, körde mycket sistträning själv och mycket volter, han var väldigt stark och jag var väldigt slut men det kan ju inte alltid gå bra, detta var en av våra sämre dagar. Sen har vi ju också övernattning så efter idh så fixade jag och syrran bort alla bord+stolar från teorisalarna och sen åt vi mat i caffy och kolla lite när dom red, barnen börja kom halv 5 och vi tog emot en efter en hur de ramla in här, bytte av så kollade lite på träningen också och sen var det att duka fram fika i caffy, (glass & kakor). Efteråt lekte de i manegen medans några röjde undan och man kolla på lite mer träning, sen rulla tiden iväg och mot 23 tiden så drog vi med dom ut på en frågeslinga i skogen, som vi planerat så hade vi fått hjälp från 2 andra så super stort tack till dom! Frågeslingan blev bra, blev lite rädd där ute och det blev super, fick även gå gula gången, blev lika mycket skrik där med, rädda ska de vara och sen har dom lyssnat på spökhistorier och annat skoj, fick även vara med om "vita bilen" haha och en del fick och sov tidigare än andra men det är bara bra, en del har svårare att sova och en del är bara spidad med energi. Aja tog ett tag och få de i säng, kan tycka att alla borde få ner barnen först innan det bara sitter och väntar och bäddar ner sig själv, vart lite jobbigt då man inte fick så mycket hjälp men det är väl smällar man får ta i. Aja nu är jag nerbäddad och ligger här precis vid caffy dörren, godnatt!


:)

Nu har jag packat det sista inför övernattningen som är på stallet idag. Kommer bli en massa skoj och lek. Så nu säger jag tack och hej, vi syns imorgon! :))

RSS 2.0