Hoppa i blåsten🌪💨

Plugg och sedan på eftermiddag bar det av till stallet men endast för min lektion, så blev bara en häst riden idag. Fick höra att vi skulle hoppa lite idag och det säger man aldrig nej till, alltid lika roligt att hoppa. Red fram hästarna självständigt till en början och då fick jag jobba mycket med att få honom mjuk i sidorna då han riktigt inte hängde med mig. Precis innan jag börja galoppera och efter galoppen så släppte allt, då kändes han rund och fin. Det var väldigt blåsigt men måste säga att det var både skönt men lite jobbigt att rida när det västa vindarna kom. Det var några terränghinder framtagna i paddocken så det passade vi på att hoppa och sedan avslutade vi med att hoppa en linje. Det var en linje med tre hinder, med tre galoppsprång mellan varje. Första gången jag kom in på linjen var jag lite avvaktande, samlade ihop honom för att jag förstod att det skulle bli trångt ifall jag hade en större galopp men det är bra att få känna på avståndet lite först men efter den gången justerade jag galoppen och kom istället in med en bättre galopp och fick jobba tillbaka honom för att få plats med tre men det gick bara bättre och bättre. Kan faktiskt säga att sista gången jag hoppade linjen blev bäst och det kändes riktigt bra och härligt att komma in och ut bra första gången när hon höjde upp lite också. Han är ju för bra den här ridskolehästen, tänk om han vore min!

Dagens och gårdagens träning...

Måndag

Ett ridpass som delades upp på två hästar skulle man kunna säga. Skrittade fram ute i skogen och sedan gick vi till paddocken för att trimma hästarna. Jobbade mycket voltarbete med Avalon som jag börja red, ställde och böjde honom i volterna och försöka få honom på yttertygeln. Efter lite galopparbete så bytte vi hästar, jag hoppade upp på Boye och syrran fick rida Avalon. Boye började jag först flytta och när det kom till galoppen jobbade vi lite tempoväxlingar, samlad galopp i volterna och ökad galopp på på spåret. Avslutade även dagen med en promenad senare mot kvällen, 7,07 km totalt.

 
Tisdag
Idag blev det en uteritt i alla gångarter för Avalon men vi gick in och tog lite mer galopp och trav i paddocken. Försökte göra en hel del galoppfattningar vilket han gjorde bra så en tumme upp för det. Avslutar även denna dag med en promenad på totalt 4,42 km.

Morsdag och en uteritt på det

På förmiddag var vi upp till farmor och farfar, tog en fika och satt och prata. Sedan bar det av till stallet för en ridtur i skogen och avslutade med lite galopp i paddocken. Hem för att käka middag och även efterrätt idag bara för att det är morsdag, så grattis på morsdag bästa mamma!

stall och firande av mormor..

Vaknade väldigt tidigt idag och kunde inte somna om utan låg kvar i sängen ett bra tag efter att jag ätit frukost. Det bar av till stallet några timmar senare och idag fick hästarna skutta lite inne. Vi hade ett sockerbitshinder på volten, ett räcke på de båda diagonalerna. Efter vi värmt upp och hoppat fram lite så la vi ihop några korta banor med ungefär 4 språng. Det är en skillnad på bjudningen mellan varven och något som ibland inträffar i vänstervarvet är att han helt plötsligt tappar farten och bara dör av och det är nog envishet hos honom som spelar in. För det är inte pga att han inte orkar utan han verkar mer bestämma sig för att bara lägga ner allt just där, i en speciell riktning. Förstår att han kanske bara testar mig om han eventuellt kan komma undan. 
Snabba puckar efter stallet. Hem och hoppa in i duschen för att åka och fira mormor som fyller år på tisdag. Det blev grillning först och sedan marängsviss till efterrätt. Nu sitter man här hemma, alldeles för trött och redo för en ny dag imorgon.
 

Det har gått ett år, saknar❤️

Det är mycket som får en att tänka tillbaka och jag kan knappt beskriva saknaden. Att se många, en efter en lägga ut balbild efter balbild och se hur glada och vackra alla är. Det får mig att minnas tillbaka men kanske inte på just det ni tror jag tänker på, för det är nämligen inte balen som först dyker upp i mitt huvud, utan det är vår älskade fyrbenta Meicie. Den lilla svarta vovven som älska att åka bil, som älska korv och som är älskad av många. Efter att ha varit en krigskämpe i 11,5 år med alla dessa sjukdomar som hon levde med. Dagen som man aldrig vill vara med om som djurmänniska kom, vi sa hej då och hon fick somna in. Det var min absolut värsta dag i hela mitt liv.
 Det har nu gått ett år sedan hon lämnade oss, ett år sedan hon somnade in, ett helvetes år med mer tårar än vad jag genom alla mina tidigare år har gråtit. Det man måste förstå är att det är okej att visa känslor. Ibland kommer tårarna lättare fram och jag är ingen människa som vanligtvis visar känslor men tycker däremot att man måste få göra det. Kärleken till henne är obeskrivlig och det är svårt att sätta ord på hur fantastisk fin hund Meicie var och fortfarande är, hon har gett oss så otroligt mycket. Alla borde ha en som henne och jag är så ledsen över att hon inte finns med oss i vardagen längre. En av flera saker jag önskar att få göra med henne är att visa henne ratten och att få ta med mig henne ut, bara hon och jag på en biltur som jag vet att hon skulle älskat.
Det är med en stor saknad och med tårar i ögonen jag har skrivit det här inlägget. Det går inte en dag utan att jag inte tänker på henne och hon kommer finnas med mig tills jag tar mitt sista andetag. Jag har insett att saknaden inte kommer bli mindre utan man får lära sig att leva med den. Vissa dagar är jobbigare än andra men jag försöker vara glad för att hon funnits den större delen i mitt liv. Ta vara på alla dagar ni har med nära och kära!

F r i d a y !

Sov verkligen sämst inatt, låg bara och kolla rakt upp i taket och somna jag så vakna man lika snabbt. Det blev lite ändrade planer då Pappa fick en körning ner till Stockholm och syrran fick hänga med som sällskap. Så från en till två hästar för min del idag och stallet helt själv. Det är ju skönt om man hade haft all tid i världen men nu blev jag och mamma bortbjuden på mat så det var ju bara hem en snabbis för att åka vidare och det blev kebabtallrik och den satt riktigt fint i magen.
Hästarna var duktiga, båda två. Det blev ett pass ute i paddocken med Avalon där vi jobbade övergångar och skänkelvikning även lite voltarbete bara för att han inte bara ska göra en och samma sak. Dessa grejer kunde man rulla på i ett par varv, skänkelvikning på långsidan, volt på kortsidan och övergångar lite där det passa. Boye fick en lugnare tur i skogen, fundera ett tag på att rida ut en sväng barbacka men tillslut så blev det med sadel ändå. Skönt att avsluta stallvistelsen med en uteritt för med värmen blir det varmt att köra två ridpass. Imorgon ska det förhoppningsvis bli lite hoppning, Avalon har ju inte fått skutta något den här veckan och han vill ju så gärna och jag med för den delen. 
AVALON
BOYE

K R I S T I H I M M E L S F Ä R D S D A G

 
Låg kvar i sängen ett tag och hade turen att bli serverad räkmacka på sängen. Klädde på mig och gick upp och åt frulle. Sedan blev det lite rensning ur lådor och sedan fick det bli en paus..
 Paus från städningen och medan åkte jag och Madicken upp och jag red. Det blev lite markarbete för mig och Boye, Madicken fick agera tränare för oss. Tre plastbommar på ena långsidan också hade vi först tre travbommar på volten som sedan ändrades till galoppbommar. En bra övning för både häst och ryttare, både att komma på volt och bara enkla bommar på marken. Jag märker ibland att yttersidan vill gärna glida ut i ena varvet på honom och det är ju lite si och så med bommar. Det är inte Boyes favorit om jag säger så, han föredrar att kolla på dem först annars åker bromsen i. Det blir en stor skillnad när man känner att det flyter på och vi fick till det tillslut till allt och B var duktig.
När vi kommer hem har vi besök av Pontus, Elin och Saga. Det är dags för middag och det blir grillning och därav fortsatte jag inte med städningen, rensning ur lådorna. Det blev grillat och sedan blev det lite singstar och klockan börja rulla iväg, Vet inte om jag ska sätta mig en stund men man vill ju gärna få bort det innan man ska sova sedan. 

Alltid kul att få hoppa😁

Dagarna går och vi närar oss varmare tider och det blir allt svårare att somna, snart kommer fläkten tas upp. Denna onsdag har jag hunnit varit en sväng ner till mormor och hjälpt till att lyfta lite saker. Det har varit stall, vilket varje onsdag innebär men ingen hoppträning för mig och Avalon pga av att tränaren var sjuk så vi får hoppa lite själva på fredag istället. Fick bli en vilodag för honom och det måste man ju få ibland, självklart fick han bli lite ompysslad ändå. Som sagt så var Pia sjuk, vi hade Julia istället och det blev några språng för vår del. I början av ridpasset var Kupido otroligt seg, lyssnade inte alls på skänkeln utan han gick mest och sov kändes det som. Fick verkligen jobba med att få honom lite kvickare och mer lyhörd, det blev bättre när vi kommit igång med galopp. När vi börja la till bommar som låg på 24 meters avstånd skulle vi variera antal galoppsprång och det tyckte jag vi gjorde galant, bommarna blev sedan upphöjda i sockerbitshöjd. Avslutade med att hoppa ett räcke och där fick vi ett par fina språng och måste säga att jag fick en riktigt bra känsla när jag red så fort vi kommit igång, det var kul. När vi kom hem blev det dags för middag, raclette grill och det var super gott men kan erkänna att det ser inte så gott ut på bilden dock.

R.I.P FRAXINUS 2002-2017

Det har gått två veckor och jag har fortfarande inte publiserat detta inlägg, det var tisdagen den 9:onde maj då jag kom in i entrén och fick höra det sorgliga. En trogen ridskolehäst som stått på ridskolan i nästan tio års tid har tyvärr fått somna in. Att få höra detta fick mig nästan till tårar, det dyker upp ett och ett annat minnen som jag delat med just honom, det är lektioner som igångsättningar. Har insett att man har en och en annan koppling till nästan varje häst som står i stallet, det har stått här så länge och även om det inte är den här hästen man gillar/gillat lite extra så känns det. Det finns många som har en plats i mitt hjärta och det är klart eftersom jag spenderar min mesta fritid på stallet, har ridit här sedan 15 år tillbaka, sedan jag var fem år gammal började jag rida på ridskolan. Frasse var en fantastisk ridskolehäst som hade hjärtat på rätt ställe och lärt många elever rida. Han hade cancer, blodcancer för att vara mer exakt och det är aldrig roligt när djuren lämnar oss.

Kvällspromenad på 7,56km

En mycket god, halvnyttig middag som jag även bjuder en bild på idag, måste bättre mig på det och sedan blev jag sittandes vid tv: ett tag tills jag förflyttade mig till datorn. Vid halv tio tiden börja vi, jag och pappa bege oss ut på en kvällsrunda och vi gick totalt 7,56 km. Det var rätt så bra promenadväder, lite blåsigt i början men när man blivit varm i kroppen så var det fläktande.  

Stall och en hel vecka utan skola...

Idag blev det en liten lugnare uteritt för hästarna, red förbi scoutstugan och fortsatte in i skogen där. Det var och blev en bra stalldag och imorgon blir det en stallfri dag, inte för att jag behöver det men ibland kan det vara skönt men nu när man inte har någon skola skadar det inte att behöva åka till stallet.

Sverige ett mål, ett steg närmare GULD!

Sverige har gjort mål och leder nu över Kanada och håller dem nollan så kommer Sverige ta hem guldet, man kan ju alltid hoppas. Det har varit en schemalagd dag, först till stallet och sedan kalas. Åkte upp till stallet och idag red jag Boye, första och även den enda gången för den här veckan. Jag red ut honom i skogen och det gick ju smidigt det och herre vad varmt det blir så jag höll mig i skogen hela tiden men det går ju bra det med. En snäll och pigg Boye var det ute i skogen och sedan var det bara åka hem, duscha och fixa sig inför firandet av min moster. Åt tacos där och blev kvar tills vi åkte hem för att kolla på hockeyn men har inte suttit något vid tv:n. Hörde att Sverige gjorde mål så sprang dit och kolla men ska väl se den sista perioden nu och håller tummarna på att Lundqvist inte släpper in en enda puck.
Tyvärr fick det bli en gammal bild, måste bli bättre på att ta nya så jag kan få upp lite grönare bilder, snön är ju faktiskt inte längre kvar.

Stall och bortbjuden på middag...

Allt planerat men ont om tid ändå. Låg kvar i sängen kanske lite för länge men klev upp och satt mig vid tv:n. Klockan blev tillslut tolv och vi började göra oss iordning för att hinna med stallet, klockan var väl nästan ett innan vi var iväg och vi gjorde klart alla stallsysslor åt både Avalon och Boye innan vi hämtade in dem båda. Hämtade in hästarna och red först ute i skogen, fortsatte med lite trim på plan innan vi avslutade ridpasset. Snälla hästar både ute i skogen och i paddocken. Efter att vi var klar i stallet så brassade vi hem, duschade för att sedan åka ner och äta middag som vi var bjuden på av mormor och morfar. Det blev grillning där tillsammans med alla som var bjuden och som kunde komma. Kom hem någon gång vid åtta tiden och sen dess har jag tillbringat min tid vid datorn. Det blir lite plugg innan jag lägger mig ikväll också, tenta nästkommande fredag.

Uteritt med Avalon

Finally fredag, vaknade så pass tidigt idag att jag hann somna om en gång till, underbart. När jag väl kom upp ur sängen så blev man allt piggare och man har ju varit vaken sen dess. Lite frukost i magen och någon timme senare så bar det av till stallet. Bra väder dock lite kvavt ute men det överlever man, nöjd att det inte regnar. Vi red ut idag jag och syrran med Avalon och Boye, otroligt varmt men vi klagar absolut inte på värmen för det får man inte göra och hästarna var snälla. En härlig ridtur i värmen.
När vi kom hem blev det dags för lunch och sedan for vi ner till mormor och morfar, kom hem någon gång vid sex sju tiden. Nu får vi se hur kvällen avslutas.

Ett ridpass inne tack vare vädret...

Inge kul väder idag inte, hade tänkt trimma lite på plan idag men det fick bli inne då det regna hela långa dagen. Fick passa på att rida innan hoppträningen så att vi inte skulle bli på stallet hela långa dagen men som tur va fanns det plats och syrran kunde träna tidigare, tummen upp för det. Då var vi hemma lite mer än två timmar tidigare, hur skönt är inte det. Avalon var inte lika pigg som igår och det är väl inte konstigt när han blev av med lite energi och tror inte han tycker dressyr är lika roligt för den delen heller. Han var väldigt lugn idag, nästan åt det segare hållet men fick igång han bättre och bättre. När jag värmde upp så jobbade jag mycket övergångar och lite voltarbete sedan när vi börja bli varma så red ajg serpentinbågar med övergångar på ena långsidan och skänkelvikning in mot mitten och ut till spåret, på den andra. Imorgon om vädret vill så hade vi tänkt att rida ut och eftersom vi inte har någon skola passar det perfekt att åka upp tidigare till stallet, någon gång på förmiddagen kanske. 

Hoppning ute med båda hästarna

Det hade kunna varit en bra onsdag, ingen skola och utan stall på eftermiddag men eftersom jag fick en söm rakt igenom stöveln så blev jag inte så glad. Det började extremt dåligt för mig och blev lite förbannad att inte kunna rida i stövlar, omöjligt om det sticker upp en söm i foten. Den var lite vass så man kände lixom att det skavde när man gick, det var typ som en sten som bara satt fast under foten, inte så behagligt. Tur den inte gick in i foten/tån och bara igenom stöveln men kan inte förstå hur svårt det ska vara att ta undan ordentligt efter sig. Jag hade väl tur i oturen iallafall för att jag hade ridskor ute i bilen som fick bli min räddning för kvällen. Först på schemat stod alla stallsysslor på mig medan syrran red Boye sedan var det dags för mig med, att få rida.
BLÅ - Studs
LILA - Oxer
GUL - Räcke
RÖD - Räcke
KUPIDO
Red fram självständigt och Pia ville att jag skulle få K lite längre i halsen och även lite lägre så vi jobbade med det i början jag red fram. När vi värmde upp sedan tillsammans så började vi med att rulla på två galoppbommar med 19 meter emellan och red på både fem och sex galoppsprång. Kupido kändes lydig och bra, rätt mjuk och avslappnad så där kändes det toppen. Sedan skulle vi hoppa studs (två blå sträcken), sex galoppsprång till ett räcke. Därefter kunde vi sedan hoppa oxern (lilla) till studsen eller räcke (röd) till studs. Vi hoppade alltså lite olika linjer och avslutade med en liten bana. Vi fick lite problem när vi hoppa eller jag tycker vi hade lite dålig galopp så jag rider på vilket inte pia håller med om riktigt men det kanske kändes annorlunda än vad det såg ut. Han hoppar ju så det är ju inget sånt utan det har mer att göra med när han hoppar av, så Kupido kändes bra däremot jag har en del att jobba på. 
 
AVALON
Red fram självständigt här också, A var pigg redan från start men bättre hästarna är framåt än att man ska behöva driva på. Med andra ord fick jag ta tillbaka honom mellan hindren och vi hoppade i princip samma sak som jag tidigare gjort med K. Han hoppar bara bättre och bättre, vi fick till några riktigt bra språng idag med så Avalon var duktig och lika så Kupido. Får försöka få ihop någon film från dagens hoppträning med Avalon, syrran fick agera kameraman men skulle va kul att få lite bilder också men det får vi väl ta nästa gång. Imorgon är tanken att vi trimmar. Nu säger jag tack och godnatt!

God middag och kvällspromenad√

God mat och mot kvällen blev det en promenad med pappa på nästan 5km.

Sista föreläsningen, YES!!

Som rubriken lyder, sista föreläsningen innan sommaren avklarad och nu har man endast två tentor att beta av om ungefär en och en halv vecka. Så skönt att det snart blir pluggpaus ett längre tag framöver för jag är less, aldrig gillat och pluggat och har nog insett att jag aldrig kommer tycka att det är speciellt roligt. Har väl inte haft en sådan bra start på universitetet, det kunde varit bättre.

Tänk om det alltid gick så snabbt!

Kan inte förstå hur snabbt jag fick respons eller betyg på uppgiften jag skickade in igår, har redan idag fått reda på att den är godkänd. Ingen är gladare än mig för det och det är väldigt skönt att slippa sitta och vänta på svar i typ en månads tid vilket är vanligt, så en tumme upp för det
Var på skolan och hade två timmars föreläsning och stallet åkte vi inte förrän på kvällen till. Mellan skola och stall så var vi ner till mormor en sväng och fikade bland annat. Tiden bara rullar på men imorgon har vi skola tidigare och även då två timmars föreläsning.

Dagen....

Det har varit en vilodag och den var välbehövd, det enda som är värt att nämna av det jag gjort är att skoluppgiften är inlämnad. Fick tillägna minst en timmas arbete för att få ihop två figurer som skulle passa in i min text, datorn ville inte riktigt samarbeta med mig så fick hålla på ett tag men det är bara att hålla tummarna att han förstår vad jag menar. Nu är det bara att vänta och hoppas på att den var allt den behövde vara och lite till. Imorgon är det föreläsning vid ett, gillar mer att ha på morgonen så man har dem gjorda och sedan hela dagen framför sig. Får väl se om vi tar stallet innan eller efter.
 

Bilder från klubbhoppning 13/5

A v a l o n ↑
↑ K u p i d o 

Klubbhoppning & jour på det

Vart ska jag börja.....
Sov uselt inatt, för det första så tar det en evighet tills man somnar och när man väl gör det så vaknar man. Spelar ingen roll om jag är lite trött, somnar ändå inte och dålig sömn och sedan ska man upp tidigt efter en sådan natt, inte så roligt. Stalljour var det ja, tur det är bara en dag, hade två dagar förra veckan och det är bra mycket skönare när man delar upp den. Efter att alla hästar kommit ut i hagarna, privatstallet fixat och man käkat frukost så blev det paus i jouren och det blev en lång paus. Två hästar skulle tävlas och totalt tre starter för mig (60, 80, 100cm) och självklart fick vi ett schysst väder, man skulle kunna tro att sommaren är påväg men inget är säkert här i krokarna.
 
A V A L O N
Det här var Avalons andra tävling och första ute, en runda på 60cm och jag vet att den höjden inte är något problem för honom men bättre han kommer runt med lätthet nu i början så han tycker det är kul. Nu var vi ju inte felfri men vad gör det, man kan inte alltid plocka rosetter säg. Då kan han få för många, nä men skämt åsido, han skötte sig men det blev fyra fel idag men nästa gång är vi felfri. Vi är nöjd med rundan och prio ett är att vi ska ha kul och det har vi båda två så vi är nöjd ändå. 
 
K U P I D O 
Först en runda i 80cm och det var väl bra att jag fick med mig den rundan ändå, där var vi felfri och den rundan kändes bra mycket bättre än andra rundan. Det blev lite för mycket kaos på framridningen innan jag skulle hoppa en meter. Kort och enkelt sagt skulle jag kunna säga att Kupido blev livrädd för en annan häst. K visste allvarligt inte vart han skulle ta vägen och däruppe satt jag och försökte få honom att stå still och lugna ner honom. Kupido slutar aldrig att förvåna en, detta skedde alltså pga ett par boots. Det smattrade av hästen som hade dem och Kupidos reaktion är bara så överdriven. Vad ska hända men det gick bättre när den skritta men det var en väldigt spänd Kupido. Såklart var vi efter varann i startlistan vilket kändes bara som pricken över i:et  just då men Kupido var ju varm och det var nog tur det. Väl inne på banan fick vi inget bra flyt helt enkelt och jag måste helt enkelt rida bättre, jag tror att det blev lite kaos hos båda vilket resulterar till hur rundan blev. Övning ger färdighet och det är bara att fotsätta att träna. Det ska bli kul när vi kan hoppträna ute på lektionshästarna, har ju inte hunna gjort det nu iår för det kommer mer snö men ser fram emot att hoppa ute lite framöver.
Kommer fler och förhoppningsvis bättre bilder imorgon, håll utkik....

Dagen innan tävling & en ridtur barbacka...

Fredagen är nästan avklarad och imorgon är det dags för ännu en jourdag plus tävling på det och inte en utan med två hästar för min del. Planen för dagen var egentligen att jag skulle smörja alla grejer inför tävlingen imorgon men fick en häst på det också. Det kan aldrig bli för mycket ridning eller hästar för min del och är det något ställe jag spenderar mycket tid så är det just, i stallet. Klagar inte på att behöva åka dit oavsett om jag ska rida eller inte men visst föredrar man att rida när man åker dit. Med lite ändrade planer så blev det först en mysig ridtur barbacka på Avalon som var jätte snäll, även Madicken på Boye var med och det var en lugn och trevlig uteritt om jag få säga det själv. En skön ridtur såhär på fredags eftermiddagen med ett helt okej väder, vad skulle man kunna klaga på.
Efter ridturen blev det teamwork som alltid, delade upp stallsysslor och smörjning av alla dess formar. Klar blev vi och nu är vi alla redo inför tävlingen men kanske inte lika taggad inför resten av jourdagen. Kan tänka mig att dagen går rätt snabbt fram till hästarna ska få lunch ungefär men man får hoppas att dagen flyter på hyfsat bra efter tävlingens slut också. Är anmäld till tre starter och först ut blir Avalon i 60cm, det gick ju kanon sist i tävlingsdebuten för honom i 50cm och vet att 60 inte blir problem men det är bättre att han får komma runt och känna sig duktig, vi tar oss an en höjd i taget. Det blir första tävlingen ute för honom och vi får väl se vad han tycker om det, tror han kan tycka det blir extra kul. Andra hästen är Kupido och där kör vi två rundor, en i 80cm bara för att han var ledig och hinner andas lite innan nästa klass. Dessutom har han inte hoppat ute sedan förra året och vi har knappt hunnit ridit något på plan heller så vi kör en uppvärmningsrunda och sedan är jag anmäld till 1m. Ska bli riktigt skoj att få hoppa ute och allt jag hoppas på är bra ridväder.

Hur kallt är det inte ute...

Torsdag idag och har väl fått ihop en bra text gällande skoluppgiften jag har hängande över mig och den är väl klar antar jag men det känns ändå som att det är något jag missar. Är lite kluven men vi får se, har en halv vecka på mig innan den ska vara inlämnad så det är väl ingen stress samtidigt som det hade känns bra att ha lämnat in den för att få det överstökad. Det har inte endast varit plugg idag utan det var bara någon timmes arbete egentligen men har kollat ikapp lite på yt där jag kollar JO, det finns en del man måste se ikapp lixom. Fixade även ihop filmen som jag la upp även här på bloggen tidigare idag från gårdagens hoppträning med Avalon. Tyvärr inga filmer på Kupido då jag inte har någon som filmer helt enkelt men ska försöka fixa någon till helgen. Det blir mycket på lördag då det både är klubbtävling plus jour på det men vi ska nog hinna med allt, hade varit bra med en hästskötare på varje häst men det ska nog gå ändå. Stallet idag var väldigt kallt och jävligt måste jag säga, syrran som hoppträna idag. Hoppas på bättre väder eller varmare väder på lördag iallafall.
Nu lägger man sig med denna sötnos här ovan och kollar på eotb innan man somnar..

Film från gårdagens hoppträning med Avalon!


Kupido & Avalon, båda två fick skutta idag..

DAGENS ÖVNING och tolkning av min fina skiss!
Blålila - Sockerbitshinder, 16m emellan och 4-5 galoppsprång
Orange - Bom på marken | Rosa - Ett räcke | Gröna - Oxer | Röd - Plank 
 
Vi började med att hoppa de tre sockerbitshindren med olika antal galoppsprång, först med fem och sedan med fyra galoppsprång mellan varje. Hindrena med bom hoppade vi åt båda håll, först med bom efter och sen med bom före hindret. Avslutade med att lägga ihop allt till en bana och detta upplägg var för båda Kupido och Avalon.
Tyvärr blev dagens två ridpass inne och jag kan väl gissa att det beror på vädret men i det hela så tyckte jag att det var lite tråkigt. Det är så mycket större yta att rida ute i paddocken jämfört med inne i manegen plus att man hade velat hoppa några språng ute på framförallt Kupido innan årets första utetävling. K har inte hoppat ute på hur länge som helst och det brukar vara lite annorlunda men det ska nog gå bra, vi gör det ju för träningens skull. A har hunnit varit ute lite mer, både trimmat och hoppat lite i paddocken men han är ju privat häst så där kan man bestämma lite själv över vart man vill rida. På lördag är det nämligen dax för klubbtävling och det känns kul att få vara ute, bara hålla tummarna för vädret, man kan aldrig veta vad det blir för väder här.
 Ridpasset med K gick bra, han lyssnade verkligen på mig och man kan ju bara älska honom. Så himla glad varje gång jag ser på listan att det är honom jag ska rida, alltid lika glad. Det känns som evigheter man red honom om man inte gjort det en onsdag. Nu har vi både haft teori och gången innan fick jag hoppa Darwin men vi var ju med och tävla dressyr emellan det men det verkar jag glömt bort helt. Kupido känns väldigt bra i ridningen nu och det är väl bara jag som måste göra så vi har alla förutsättningar till att det blir bra, det kan alltid bli bättre säg. Att variera antalet galoppsprång mellan fem och fyra galoppsprång var inga problem och tycker att det mesta hos honom bara flöt på. Det var väl jag någon gång som måste rida så att vi får plats med två galoppsprång efter hindret och gör jag det så blir det toppen. Han är verkligen bäst den där fuxen och på lördag hoppar vi en meter, vi är taggad till tusen och vi hoppas på bilder.
Hoppträning på Avalon gick också bra, han om någon var taggad som bara den idag och jag tror nästan A hade en plan på att försöka få av mig ett tag. Han var på tårna skulle man kunna säga och jag fick verkligen hålla tillbaka honom idag. Problemet var bara att vissa gånger så får man inte direkt någon kontakt med honom utan han bara springer iväf och man försöker bromsa men det händer verkligen ingenting. Jag får ingen respons alls, kanske är det tungan som bråkar med mig eller kanske vi får ta och prova ett annat bett. Han hoppade bra och med en väldans bjudning på allt faktiskt och ska försöka slå ihop en film som förhoppningsvis kommer ut imorgon. Det roliga är att det var varvet vi brukar ha sämre galopp i, det varvet var det fullfräs idag i men det är kul att han är på. Alltid bättre att vara på en att man ska sitta och driva men bromsen och halvhalterna måste ju fungera dem med. Denna kille är också med och tävlar på lördag, han var ju så duktig sist så det är klart han måste få vara med också.
 

❤❤❤


9 maj 2017

En kort skoldag precis som många andra, föreläsning mellan 10-12 och efter skolan blev det lunch hemma innan syrran och jag for upp till stallet. Idag fick gulingen hänga med mig, det blev en liten mix mellan uteritt och trimning för honom på grund av vädret. Tanken var att vi skulle rida ut jag och Madicken, som planerat red vi ut i majvädret. Vi skritta och travade lite ute, efter vi travat en stund börjar det snöa mer och mer. Det går knappt att kolla när vi rider och det blir kallare än vad vi hade klätt oss, så vi gick in och trimmade i ridhuset istället. Det blev lite skänkelvikning, en övning som vi båda kunde rulla på då vi hade hela ridhuset för oss själva. Red ett halvt timglas, red skänkelvikning på långsidan, in mot mitten och sedan ut mot spåret igen. Andra långsidan la jag in lite blandat, volter som övergångar bara för att Avalon inte skulle få göra samma lika varje gång. Det gick ju bra och sedan hade vi snälla Karin som tog hand om stallsysslorna, imorgon blir det lite hoppning för gulingen.

 
När vi landat hemma igen blev det dags för middag innan jag skulle iväg och köra ett styrkepass på etic, vilket ni kanske såg i det förra inlägget. Det gick väl bra, armarna alldeles skakiga i den sista övningen bara men det är en bra känsla efteråt. Är lite småsugen att ta en joggingtur upp till stallet imorgon men det beror på hur vädret blir, vi får se men inget är huggit i sten.

Dagen tagen direkt från snap


Inget stall bara plugg...

Måndagen avklarad och jag är fortfarande inte klar med min kompleteringsuppgift vilket jag hade hoppas på men har kommit igång och det är ett plus. Det har inte varit något stall idag utan det har varit en pluggdag, hade skola efter lunch men bara en föreläsning. Sedan har det blivit lite plugg här hemma också i hopp om att skriva klart uppgiften men det får jag försöka göra imorgon, vill inte stressa men har en vecka kvar innan den ska vara inne. Det ska börjas i tid och bättre att försöka göra det.

K U P I D O ❤

 

Häst på rymmen!

Det blir bara tidigare och tidigare man ska upp ur sängen, jour idag och det gick väldigt bra trots att det var islandstävling. Hästarna var lugna och skötte sig mycket bra men vi hade ju den här lilla skimmeln som var på rymmen ett antal gånger under dagen, totalt fyra gånger så smet han ut vid hagen och det slutade med att han fick stå inne. Det är väl tur att han ändå är så pass snäll så han kommer till en om man ropar hans namn, hade kunnat vara värre. Det måste fixas någon undertråd så han inte kan smita under så lätt, roligast var när jag släpper in han en tredje gång i hagen. Z sätter igång i full galopp och springer direkt ut på nästa sida lyckligare än någonsin. 

What a day...

Första halvan av dagen var inte så rolig om jag säger så, tenta som inte gick nå vidare bra men det finns väl fortfarande hopp men det återstå och se vid slutet av denna månad. Efter det var det hem en snabbis innan vi for till banken en sväng, sedan hem för att käka lunch innan vi sedan begav oss mot stallet. Madicken börja jobba ett och själv fick man ta alla stallsysslorna, det tackar man för eller inte, fick hänga med ena ridgruppen ut. Sen tog man en paus från allt innan man fick stå och borsta av all damm i timmar, nä men stod iallafall över en halvtimma och borsta minst och hade bestämt tid med Emelie men hon var lite försenad men det var väl lika bra. Det fanns nog med damm att borsta av och han blev vit tillslut. Vi red snägden en tur och det blev en roligt ridtur och inte minst med ett toppenväder, sommarkänslan kom fram idag. Red inte allt för långt utan det blev en lagom ridtur i alla gångarter och Boye såg nöjd ut. 
Innan hemgång så hann man se lite av hoppträningen innan vi höade och natta alla hästar, då var en jourdag avklarade eller kvällsjouren för fredagen. Heldag imorgon och det taggar man till genom att se serier. Först ut blir PLL och därefter skam.

7,53km👍

Det har varit en rätt lugn dag, har tagit den med ro och inte stressat. Har pluggat till morgondagens tentamen. Det är väl egentligen bara att hålla tummarna på ett mirakel för det känns inte så värst bra, det kommer inte att sluta bra. Hoppträning för syrran idag och den blev framflyttad, pluggade lite mer när vi kom hem innan jag och papp tog på oss skorna för att bege oss ut en sväng. 7,53 km blev det och vi kom till fagerviksfältet. Rätt skönt väder när inte solen är framme men nu ska jag inte dra ut på detta inlägg men det blev mer plugg nu ikväll.

Ett steg närmare femtio

Kan väl börja med att gratta pappa som faktiskt fyller år idag, trots det så är det en dag som liknar många andra. Vi, jag och syrran var på en föreläsning vid lunch ungefär. Pappa jobbade ju så vi var och köpte blommor innan han kom hem, så vi käkade lite god mat så fort pappa kom hem och sedan var vi tvungna att åka till stallet för att hinna med allt. Vi kom dit till tio i sex men vi var medvetna att vi skulle ha teori så det var inte direkt någon brådska. Skulle fixa stallsysslorna men Karin hade varit snäll och mockat och fixat vatten, så det var bara maten kvar att göra till B. Vi hade lite teori och där blev det gofika, senare vid åtta tiden var det dags för hoppträning. Red fram själv och Avalon var åt det piggare hållet, kanske berodde på att vi var ute men det spelar ingen roll. Han bjöd på lite busigheter här och var under första halvan av ridpasset iallafall men det är roligt att det var lite mer krut i honom och tycker han fick till fina spång, så det blir bara bättre och bättre. 

En promenad i ett högre tempo..

Kvällen går mot sitt slut och man har nyss sett klart på PH och Det största äventyret. Tidigare ikväll eller klockan var runt tio i åtta, då tog jag och pappa en promenad mot fagga. Det blev ett högre gå tempo och ytterst lite jogg men det var skönt att komma ut, röra på sig lite. Jag tycker det är rätt härligt att bara gå ut och gå såhär, bra väder dessutom. I början kändes det lite kallt om händerna men när man blivit varm i kroppen så var det kanon och vi hade tur, det blåste inte direkt något idag när vi var ute annars har det ju varit lite kalla vindar. Nu ligger kissen i sängen och förhoppningvis väntar hon på att jag också ska lägga mig. Imorgon fyller pappa år, det blir skola vid lunch, stall nästan hela eftermiddagen och vi ska väl försöka hinna fira pappa mellan alla dessa aktiviteter.

Sen skoldag...

Då går vi in i den fjärde delkursen vilket är den sista innan sommarn plus sista delkursen i nationalekonomin. Föreläsningen idag började inte förrän kvart över tre och klockan var typ halv sex när vi kom hem igen. Tur det fortfarande är ljust ute när vi kommer hem. Klockan blev så mycket så det blev middag på direkten men dock ingen styrketräning idag utan istället tänkte vi ta på oss skorna för lite vandring. Det är lite oklart vart vi ska gå än men vi ser ju vart vi hamnar i slutänden.

Första maj

Vi har gått in i en ny månad och idag har det varit en rätt lugn dag. Pontus och Elin frågade om man ville hänga med och köra frisbeegolf nere vid faggastranden. Efter det blev det en repa upp till stallet där Elin har sin häst och sedan till stadium. När vi kom hem blev det grillat och sedan bar det av till stallet. Det blev först en ridtur ut i skritt och sen tog man lite trav och galopp i paddocken. Det var lite fart på Boye, tror han fick lite motor efter att ha skrittat ute och det var lite hästar överallt idag. Han blir ju dessutom piggare när man rider tillsammans med någon än om man rider ut själv. Idag var vi fyra stycken som red ut en sväng tillsammans innan vi gick till plan. Sedan mot kvällen när vi kommit hem, blev det en tur i kusinens moppebil när hon kom förbi och vi tog en sväng mot laggarberg och sedan en sväng genom vivsta innan vi for hemåt igen. Imorgon blir det skola...

RSS 2.0