Hoppning ute med båda hästarna

Det hade kunna varit en bra onsdag, ingen skola och utan stall på eftermiddag men eftersom jag fick en söm rakt igenom stöveln så blev jag inte så glad. Det började extremt dåligt för mig och blev lite förbannad att inte kunna rida i stövlar, omöjligt om det sticker upp en söm i foten. Den var lite vass så man kände lixom att det skavde när man gick, det var typ som en sten som bara satt fast under foten, inte så behagligt. Tur den inte gick in i foten/tån och bara igenom stöveln men kan inte förstå hur svårt det ska vara att ta undan ordentligt efter sig. Jag hade väl tur i oturen iallafall för att jag hade ridskor ute i bilen som fick bli min räddning för kvällen. Först på schemat stod alla stallsysslor på mig medan syrran red Boye sedan var det dags för mig med, att få rida.
BLÅ - Studs
LILA - Oxer
GUL - Räcke
RÖD - Räcke
KUPIDO
Red fram självständigt och Pia ville att jag skulle få K lite längre i halsen och även lite lägre så vi jobbade med det i början jag red fram. När vi värmde upp sedan tillsammans så började vi med att rulla på två galoppbommar med 19 meter emellan och red på både fem och sex galoppsprång. Kupido kändes lydig och bra, rätt mjuk och avslappnad så där kändes det toppen. Sedan skulle vi hoppa studs (två blå sträcken), sex galoppsprång till ett räcke. Därefter kunde vi sedan hoppa oxern (lilla) till studsen eller räcke (röd) till studs. Vi hoppade alltså lite olika linjer och avslutade med en liten bana. Vi fick lite problem när vi hoppa eller jag tycker vi hade lite dålig galopp så jag rider på vilket inte pia håller med om riktigt men det kanske kändes annorlunda än vad det såg ut. Han hoppar ju så det är ju inget sånt utan det har mer att göra med när han hoppar av, så Kupido kändes bra däremot jag har en del att jobba på. 
 
AVALON
Red fram självständigt här också, A var pigg redan från start men bättre hästarna är framåt än att man ska behöva driva på. Med andra ord fick jag ta tillbaka honom mellan hindren och vi hoppade i princip samma sak som jag tidigare gjort med K. Han hoppar bara bättre och bättre, vi fick till några riktigt bra språng idag med så Avalon var duktig och lika så Kupido. Får försöka få ihop någon film från dagens hoppträning med Avalon, syrran fick agera kameraman men skulle va kul att få lite bilder också men det får vi väl ta nästa gång. Imorgon är tanken att vi trimmar. Nu säger jag tack och godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0