Sista mars

Det blev en tripp till skolan idag trots att vi inte hade någon lektion men vi skulle dra igång med PM skrivandet. Det går ju segast i början men när man väl kommit igång så rullar det på. Känns ju inte så pepp på att skriva heller då tiden inte finns till och då är de inte vår tid utan vi ska skriva ett PM bara för att skriva typ. Vi kan bara få godkänt eller icke godkänt och man tycker ju att det man gör ska räknas in i betyget, däremot kanske tentan väger mer men att det ska vara helt uträknas känns bara knas. Vi satt iallafall på skolan några timmar och la upp arbetet, så nu måste det skrivas lite innan tisdag då vi ska ses igen. Efter skolan blev det en snabb sväng in på Birsta och sedan mot farmor och farfar. Var där ett bra tag innan vi åkte hem igen. Till middag idag blev det efterlängtad tacos, var så himla sugen på tacos så det var riktigt gott och vi äter det inte så ofta, vilket gör det godare när vi väl äter det. 

Snö igen och snart april...

Det blev lite av en städardag här hemma. Jag torkade fönstret och gjorde rent de flesta hyllorna, de sista jag har kvar för jag imorgon. På eftermiddagen vid fem tiden var det dags att träna. Nästan två timmar efter blev det stall då det var Madicken tur att hoppträna idag och jag fick agera hinderpersonal. Nu får man knappt sitta och kolla, närå men det blev en sen kväll på stallet igår.
Lite tv tittande innan jag gick och la mig bredvid denna sötnosen❤️
Vaknar upp och man kan tro att det är december men imorgon går vi in i april och det får räcka med snö för den här gången. Det är ingen som vill ha någon mer snö, jag tänkte ställa bort vinterskorna och med sagt då var det tur jag hade kvar dem ett tag till.

Dubbla ridpass denna onsdag!

Åkte tidigt till stallet idag för att hinna med allt innan jag skulle rida Kupido. Idag hade vi dressyr och vi trimmade på, red öppna och skänkelvikning innan vi börja använda oss utav bommarna. Tre bommar på ena långsidan som vi la volter emellan varje bom, avslutade med att galoppera över alla tre utan några volter. Kupido kändes fin, satt fast lite i vänstervarvet men det blev mycket bättre ju längre vi red. En bra ridkänsla!
Bara att hämta andan och ta nya tag. En lektion emellan och sedan var det Avalons tur. Hans första hoppträning och det gjorde han bra. Ridpasset var väl upplagt på liknande sätt som vårt dressyrpass fast nu var det hinderstöd och lite upphöjda bommar. Började med tre kryss och sedan lades mittenhindret upp till ett räcke. Han gjorde det riktigt bra, det var ju trots allt första gången han var med och hoppa med andra såhär i grupp. Han fick lite fart av dem och tror han tyckte det var kul att få vara med.

Skola✔️stall✔️styrketräning✔️

 Tisdagmorgon var det bara att kliva upp och åka till skolan, började kvart över åtta och bättre det en att börja precis innan lunch. Det verkar bli mycket i denna kurs, det är både PM på 5-10 sido som ska skrivas och tentamen. Läraren är på plats varannan gång är tanken och PM grupp är fixad och tanken är att vi drar igång med skrivandet redan på fredag. Innan dess ska de läsas på om de teorier vi gått igenom måndag tisdag. På eftermiddagen blev det stall och jag red ut på Boye. Vi red så gott det gick ute, en del vägar är fortfarande väldigt isiga konstigt nog. Jag tycker det borde tinat bättre än såhär men det var en pigg Boye på dagens uteritt. Jobbade lite skänkelvikning och han kändes faktiskt väldigt fin. Ser också fräsig ut när han sin turbo skritt och bara vill takta när man rider hemåt. Det är inte många som hänger med i hans fart. När jag kom hem blev det middag och sedan ett träningspass på etic. Träningen gick väl bra, överlevde den så jag är nöjd.

kort tråkigt inlägg en måndagskväll..

Det var skola idag, ny kurs och eftersom läraren var i Östersund och hade föreläsning fick vi sitta i ett rum där det fanns, videokamera, mikrofoner ifall man behövde ställa frågor. Finns inte så mycket mer att säga bara det att det var lite märkligt att sitta där men imorgon blir det vanligt. Eftermiddagen har jag inte gjort mycket mer än att fixa till lite i garderoben.
Och om ni inte visste så är jag rätt så tävlingssugen nu, precis som alltid!

Slut på bilder, det höll inte länge...

Många som säger det men det är faktiskt sant, tiden går fort när man har roligt. Det har varit stall även idag men började dagen med simkurs så man var blöt i håret när jag åkte till stallet och vi hade planerat att hoppa lite jag och syrran. Så blev det också, jag hoppade Avalon, red fram och försökte bara få honom att tänka framåt. En bra bjudning från honom är det jag först och främst vill ha. Började med lite travbommar också la vi ihop en liten övning vi kunde börja med lite lätt bara, travbommar på medellinjen också galoppbommar på volten. Vi byggde upp en fem och en halva av alla bommar. Det var en duktig ponny som skuttade idag och vi får se om det blir någon hoppning den kommande veckan. När vi var klara med hästarna på THF bar det av till det andra och sista stallet för dagen. Där fick hästarna vila idag och det var lika bra då det varit så blåsigt, bra planering av oss där.

Ponnyryttare hela dagen🤗!

Stötte på ett ensamt rådjur på vägen till stallet idag men det var faktiskt inte det enda vi såg..
Vaknar upp cirka fem minuter innan alarmet ska sättas igång, stänger faktiskt av det och kliver upp direkt. Det händer inte ofta utan jag är väldigt bra på att snooza men skulle träna vid tio tiden så jag ville ju vara lite pigg inför det. Tredje och sista styrkepasset för den här veckan och nu blir det vila tills på tisdag om man bortser från ridningen. Har varit rätt mycket med hästarna nu också då vi är hästvakt men det har ändå rullat på med alla hästar, de har skött sig. Visst tar det tid men det är ju helt klart värt det, så härligt att vara i stallet och extra skönt när man har vädret på sin sida och hästar att rida. Nu på helgen har vi också haft gott om tid nu när vi varit hästvakt så är det dubbelt upp men det kan aldrig bli för mycket häst för knutarna, nej nej. 
Stallsysslorna först och sedan fick ponnysarna komma in. Det blev en uteritt längst lögdövägen med de två ponnyskimlarna och de är verkligen hur snälla som helst. Inga konstigheter utan det var två snälla killar och två knutar i ett bra ridväder och ingen snö idag, det tackar vi för. 
Sedan bar det iväg till ridstadion för att rida ytterligare en häst, red ut Avalon och syrran red Boye. Vi hann inte komma långt förrän Avalon får syn på ett springade rådjur och flåsar som bara den, han blev alldeles till sig och man kände hur hjärtat slog. Han måste bara har varit på tårna för aldrig sett honom reagera så där men vi red iväg till snägden där Avalon började med lite bus men det var bra att komma dit så han fick springa av sig lite, för det var full fart i honom. Jag hoppas han har kvar lite krut till imorgon då vi hade tänkt skutta lite. Det tror jag han ser fram emot, kul med lite bommar och hinder.

Boye & Abbe

Det var tenta på morgonen och sedan äta lunch, ladda om inför stallen.
 
Begav oss först upp till THF då vi hade stallgrejer däruppe. Kom bra precis när de skulle ta in privata så hämtade Boye ute i hagen, red ut i ett hyfsat bra väder, varken för kallt eller varmt. Boye var riktigt pigg, ville nog helst bara galoppera av sig all energi. Var väl ute i cirka 45 minuter innan jag var tillbaka och då var syrran såklart klar med stallsysslorna. Redo för stall nummer två.
 
Vi åkte vidare till nästa stall, där blev det min tur att mocka medan Madicken fixade andra stallsysslor. Det gick snabbt åt första hästen, tog längre tid med den andra. Ut och hämta in hästarna för att sedan bege oss ut på en ridtur. Red mot komtorillen och det var snälla båda två, Abbe var dock lite tveksam mot islandshästarna som vi red förbi men vi kom ju förbi dem. Mitt i eller när vi börjar rida hemåt så börjar det snöa, när ska det sluta. Marken hinner inte tina för det kommer bara nytt, om och om igen. Det räcker med snö nu, det har jag sagt och det står jag fortfarande för. Dock så är det lite härligt att rida när det snöa men nu vill vi ha sol och värme, bar mark. 
Men visst är han för söt den här ponnyn, vill vara med en och gosa hela tiden.

Stall, timmars pluggande och ett träningspass✔️

Hur ska man beskriva denna dag, har hunnit med ett par saker och jag kan konstatera att man är less allt pluggande. Vi började med att åka till stallet och göra klart det på morgon. Hästarna fick vila då vi har tenta imorgonbitti. Så när vi var klar i stallet så åkte man hem, pluggade lite innan det var dags att käka lunch. Mer pluggande och det har varit plugg lite till och från hela dagen. Blev en längre paus då jag drog på ett träningspass på etic, vilket börjar bli en standard för mig. Styrketräning tisdag torsdag varje vecka och undra om det inte blir ett nu på lördag också. Hem, duscha och in i pluggandet igen, körde igenom en gammal tentamen och nu är det dags att sova.

Jag har tid för allt och ingenting..

Igår (tisdag) hade man ett kortare möte på förmiddagen och sen plugg. En snabb sväng iväg till stallet för att plugga mer efter det. Sen iväg på träning och sedan hem och plugga en sista gång för dagen.

Idag så har det varit jobb, stall och sedan plugg. Jobbet rullade väl på och trots ett uppehåll på en vecka så gick det bra, minnet finns kvar. Jag fick stå på helt egna ben idag också, vilket är givande och det kändes bra det med. Det rullar på som sagt och det är roligt att känna att man kan hjälpa kunderna med det jag kan. Det är väl ungefär samma grej när det gäller simundervisning eller oavsett vad man än hjälper/lär ut. När jag jobbat klart för dagen blev det en snabbis ner till mormor för att sedan åka hem, käka och dra mot stallet. Stallsysslorna först och sen väntade ett ridpass på ingen mindre än Kupido. 

Ridpasset gick bra om jag ska vara fåordig, vi värmde upp självständigt i alla gångarter innan vi gemensamt värmde upp med galoppbommar. Sedan hoppade vi bågar eller en kortare banan som bestod av tre bågar. Första och andra såg likadan ut, det var en markbom och sedan en båge till ett räcke, tredje bågen bestod bara av hinder, både in och ut. Avslutade med att köra en bana som liknade åttor och banan på slutet gick väl bra, det är bara jag som måste låta han få lite mer plats så han hinner upp med frambenen och inte kommer för fort in på hindret. Bara behålla lugnet utan att sluta rida men han är ju för bra denna pärla, kul att vara tillbaka på honom. Gladare kan jag inte bli, tänk om han vore min!


Godnatt från mig och Mallis!

Klockan närmar sig tolv och jag ligger i sängen med katten bredvid mig. Kan inte bli mycket bättre. Kom på att jag inte bloggat men samtidigt tänker jag, att det är väl inte så roligt att läsa vad jag gör om dagarna. Det är ju roligast med bilder så antar att jag får bättra mig på den biten, mer bilder och mindre text. Får försöka ta någon fotodag på stallet men då var det ju det här med tiden. Känner att jag inte har någon tid men var tar all tid vägen, det är skola, jobb, stall och träning typ, Fortfarande inte fått upp skrivbordet, behöver jag säga mer. Idag var det skola och inget stall, därifrån var vi ledig. Drog till Birsta för att kolla på skor, med hela familjen vilket inte händer alltför ofta. Alla som känner mig vet att jag inte är så glad i att gå på Birsta. Gör det inte i onödan om jag säger så även om jag oftas kommer hem tomhänt de fåtal gångerna jag tar mig dit. Hittade ett par skor och det var faktiskt inte det enda jag köpte, hitta någon sport bh på rea som fick hänga med hem också. Väl här hemma blev det lite plugg innan det var dax att krypa ner i sängen. Morgondagens planer är att först åka på ett litet ärende, möte på morgon, förmiddagen och sedan blir det plugg för fulla muggar tills vi behöver en paus, då blir det stallet för att sedan komma hem och plugga lite till.

Vi närmar oss vecka 12...

Inte gjort så himla mycket idag känns det som, jobb på förmiddagen och kalas på eftermiddagen. Där blev det tacos och nu sitter man hemma i soffan, ska se sista avsnittet av Innan vi dör. Därefter går jag och lägger mig, ny vecka och ny tenta väntas.

Min finaste ögonsten!♡


Birsta på fm. Två hästar och tre stall på em.

Birsta hela förmiddagen, åkte in för att kolla efter något till min moster som fyller år till veckan och hon ska firas redan imorgon. Ut och handla sista dagen men också fick vi med oss "presenter" hem också, uppdraget slutfört. Blev lite käk på donken för att så fort vi kom hem så var det raka vägen till stall nummer ett. Ingen tid får gå till spill. Åkte upp till stallet där Sky står, gjorde klart alla stallsysslor och sedan red jag och syrran ut på en lugnare ridtur då underlaget inte är det bästa just nu, bara en massa is. När jag var tillbaka i stallet så tog jag en springtur/promenad till ridstadion.
När man har det lite jäktigt är det ju klart man stöter på allt och alla men det är bara att andas och inte stressa i försök att hinna med allt. När jag väl kom fram till stallet så gjorde jag iordning Avalon och började rida fram honom medan syrran fick göra alla stallsysslor för att vi skulle vara effektiva, precis som alltid. Jag skrittade fram på långa tyglar och han fick även trava fram på lite längre tyglar för att jag skulle känna att han gick fram och det gjorde han. Avalon kändes piggare än vanligt vilket var roligt då man ibland tycker att han segare ihop sig. Så redan från start kändes han positiv och jag galopperade honom och galoppfattningarna tog han utan några påhitt. Det var verkligen inget bus elelr sura miner från hans sida och det var så roligt att se/känna. Började med att trava över några travbommar och fick till och med bromsa lite för att han inte skulle komma för snabbt över dem. Madicken la ut till galoppbommar innan vi la upp dem i sockerbitshöjd och det blev lite studs. Det går ju bra bara ryttaren gör rätt, Avalon försöker och gör det bästa han kan och idag tror jag han var riktigt glad över att se lite bommar och småhinder. Blev tyvärr varken några bilder eller filmer idag då vi
inte hade den tiden men det kommer väl fler gånger. Därav blir det en gammal bild på Avalon och mig.
Efter vi ridit färdigt så åkte vi sedan till det allra sista stallet för denna dag. Ingen häst där skulle ridas utan det var väl bara lite information, repetition om vart allt finns och står. 

Vad hände igår och vad har jag gjort idag?

Torsdag - Dags för tenta, har ingen susning om hur det gick egentligen men jag håller tummarna att det gick bra. Jag gjorde det jag kunde och mer än så kan jag inte göra. Hem och andas ut, ladda upp inför ett träningspass på etic och sedan har man hunnit med stallet en sväng också. Fick även samtal gällande sommarjobb, tummar vi upp för.När jag kom hem från stallet var det dax att hoppa in i duschen och på stallet blev det prat om hår och klippning så tänkte jag att det var dags igen att toppa håret på mig själv. Några centimeter kortare och inga slitna toppar och jag är nöjd. 
Fredag
Vaknar upp och man ska åka till skolan, lika peppad varje gång. Det var sagt att vi inte skulle gå hela dagen men så blev det visst ändå. Började skolan med lite föreläsning, genomgång och avslutade dagen med lite räkneuppgifter dock ska det bara va max två räkneuppgifter på tentan och det var inte det viktigaste att kunna dem tydligen.
Efter skolan kom vi hem och ladda upp inför stallet och åkte dit, började med att rida ut i finvädret men det är väl lite tråkigt att det är så hårt på vägarna. Vissa stigar i skogen funkade bra att skritta på så det blev lite blandning av skog och väg, Madicken på Boye och jag på Ricken, han har ju haft lite av en vilovecka nu så det blev en lugnare uteritt men han njöt och tyckte det var skönt att få komma ut.

Tentaplugg och hästbyte, kul?

Idag har det varit plugg, plugg och ännu mer plugg. Jag låg kvar i sängen ett bra tag innan jag klev upp och tog tag i pluggandet. Haft lite småpauser men i det stora hela så har jag nästan bara pluggat och det behövs det med. Tenta imorgon och ska snart hoppa i säng, tänkte bara dra igenom anteckningsblocket igen lite snabbt nu innan jag lägger mig.
Efter en hel förmiddag med plugg blev det en längre paus. Åkte till stallet och red men det blev dock inget ridpass med Kupido, visste att vi skulle ha med lite bommar så jag var förväntansfull men det blev hästbyte för mig, Darwin istället för Kupido. Jag blev inte så glad då jag sett fram emot att rida Kupido men det är inget fel på hästen, det är inte det jag menar. Det är bara inte Kupido men Darwin är fin häst och kommer bli en bra häst med rätt träning. Just nu rinner han iväg lite speciellt vid hoppningen, han blir het emellan eller man kanske ska säga efter hindren och bara springer och det går inte riktigt att bromsa och göra halvhalter. Ridpasset gick väl ändå bra, andra gången jag rider honom för ridlärare och han är lite annorlunda om jag jämför hur han var när jag red honom när han kom till ridskolan och stod i karantän. I början av ridpasset jobbade jag mycket med att bara få honom mjukare och vara lugn. Väldigt stel och det var en stor skillnad efter ridpasset, blir ju även lite mjukare när han skuttat lite. När vi hoppade fram kändes han väldigt lugn, han lyssnade bra och hade ett bra tempo. Sedan hoppade vi tre hinder som bildade två bågar och han gjorde det bra men efter mitten hindret, speciellt när det blev högre då blev det fart utav bara den nästan. Vissa gånger får man tillbaka honom på nolltid och ibland tar det längre men han gör inget dumt utan han bara springer. 
 När jag avslutade honom blev han väldigt lång och låg, avslappnad och framförallt mjukare i sidorna.

Tiden rinner iväg...

 
Sitter här och pluggar lite efter en förmiddag på skolan. Hem och sen iväg till stallet, trimmade Boye i stora. Hem en snabbis för att sedan åka och träna, styrkepass som vanligt.

torsdag och fram till nu...

Torsdag
Alla lektioner var inställd så jag jobbade istället och sen var det dags för ett träningspass på eftermiddagen. Efter det så blev det hem en snabbis för att sedan åka till stallet. Det beskriver min torsdag kort och gott. 
Fredag 
Veckans enda skoldag för mig. Det kändes rätt skönt men man vill ju ändå ha lektioner så man kan få lära sig något. Att jag tycker det är roligare att jobba än att gå i skolan, det är de inge snack om. Efter skolan blev det en tripp till stallet och sedan hem, for ner till mormor och morfar med blommor och tårta då de varit gifta i 55 år denna dag.
 
Lördag
Själva dagen går väl inte direkt att klaga på. Fint väder och det fick bli en liten sovmorgon trots att jag vaknade innan sex, lyckades somna om. Räkmacka till frukost/lunch och sedan blev det en rätt lång vistelse i stallet. Åkte först upp till ridstadion, hämtade hjälm och stövlar för att åka till stallet där Sky står. Borsta och gjorde iordning honom för att sedan möta upp Madicken och Boye vid THF. Red ut i alla gångarter och det gick ju hur bra som helst, precis som förväntat. Denna herre är som han alltid varit, lugn och väldigt väldigt snäll.
 
Sky som han kallas heter Sky walker och ni har säkert sett honom här förut, om ni följt bloggen tidigare men inte som privatägd. En föredetta ridskolehäst helt enkelt som såldes förra sommarn. Född 2000 och har ett hjärta av guld, genomsnäll på alla sätt. Red honom mycket framförallt när han kom men har även ridit honom lite emellanåt av olika anledningar. 
Klockan hade slagit halv fem innan vi var hemma från stallet igen. Då blev vi erbjuden att åka med och äta på dragon house. Så det var bara att hoppa in i duschen, klä på sig och försöka få håret någorlunda torrt för att sen åka in och käka middag i sällskap med mormor och morfar, moster och kusin. Aldrig ätit där förr men jag tyckte det var gott och kanske åt man lite för mycket, som vanligt. Det var kinamat och buffé, så det var lixom bara att prova allt som såg gott ut och man var ju hyfsat hungrig efter en lång dag på stallet. Efter vi ätit så gick vi en runda i stan innan vi åkte hem för att se mello, och Robin Bengtsson tog hem segern och det var kanske lika bra det. En av de bättre låtarna så det är bara att gratta. Efter tolvslaget åkte vi hem från kusin och hoppade raka vägen i säng.
 
Söndag
Sista helgdagen men är faktiskt ledig från både skola och jobb imorgon. Tillbaka till denna morgon, började med att man åkte och jobba lite för att sedan komma hem, landa lite och antar att vi snart åkter upp till stallet. Tar väl med kameran så det blir lite bilder, inget är roligare än att ta nya bilder.

jobb, ridpass och jobb imorgon igen

Då var backen vit igen och det kommer bara mer eller snarare ny snö hela tiden. Det blir bara en massa slask och elände, jag tycker det räcker för iår, man är hyfsat less på snön nu. Snö vill man ha till jul men den är förbi och nu vill jag bara ha sommar och sol. Efter en ledig dag var man iallafall tillbaka på jobbet och det blir även jobb imorgon, egentligen skulle jag gå i skolan men då morgondagens lektioner blev inställda så kunde jag jobba istället. Tummen upp för det för nu blir det en mindre dag i skolan och en mer på jobbet. På eftermiddagen var det stall, hann äta lite middag innan ridningen.
När vi väl kom upp till stallet så fick vi höra att vi skulle skutta litegranna och vem blir inte glad över att höra detta. Så hoppsugen som jag var och fortfarande är. Ridpasset gick väl sisådär, jag blev lite lurad skulle man kunna säga. Vi red fram lite självständigt innan Pia drog in oss på volterna där vi fick jobba lite övergångar, flyttade in samt ut på större/mindre volter. Framridningen eller första halvtimmen gick verkligen hur bra som helst. Kupido lyssna och verkade alert och jag tyckte jag fick honom lösgjord men när vi skulle komma på bommarna så bara dog han av. Det kanske var jag som sluta red men det var som att han blev en helt annan häst och plötsligt kände jag att bakbenen inte alls hängde med riktigt. Vi fick göra om och göra rätt, men vad lurad man kan bli men vi fortsatte göra små banor och rätt var det var så fick Kupido krut som bara den. Då ville han nästan bara springa och ta ett språng över allt tror jag, då fick jag istället ta tillbaka honom efter varje och vi avslutade ridpasset på ett mycket bra sätt. Det var ett givande pass och jag märkte vad mycket Kupido förändrades under ridpasset och det blev lite strul i mitten av ridpasset men det är bra att sånt kommer fram det med. Det känns kanske som att det går för lång tid mellan gångerna och jag rider ju bara honom en gång i veckan men vi kämpar på. Vi måste ju ladda inför nästa hopptävling.
Vid nio tiden rörde vi oss ut mot bilen, ner till ingo för att tanka och nu är man duschad, ska borsta ur håret som fortfarande är blött och sedan hoppa rakt i sängen för jag är dötrött må jag säga. Det är en dag imorgon också och snart är det helg igen, veckorna går fort. GODNATT.

En dag ledig...

Som jag skrev igår så blev detta en ledig dag från att åka till skolan eller till jobbet. Däremot har jag pluggat lite här hemma, började med att läsa i boken som vi har denna kurs. Har även lyssnat på lite genomgångar som jag kommer att ha nytta av, jag som person lär mig mer av att se och lyssna än vad jag gör av att läsa en bok så det får bli en mix av allt. Till lunch så slog man till med thai och det var hur gott som helst men det är inte direkt någon nyhet.
Till maten blev det Parneviks och på eftermiddagen  åkte man upp till stallet. Eftersom jag skulle träna så fick jag ta stallsysslorna medan syrran red ut Boye en sväng. Åkte hemåt och raka vägen mot etic. Körde ett pass och sedan blev det hem och käka middag.

The weekend och sportlov?

Startade helgen med att åka till stallet. Vi skulle till två olika stall idag, syrran och jag. Vi tänkte ändå rida tillsammans så vi åkte först till ett stall som ligger nästan på vägen till ridstadion. Kollade in stallet och fick en liten rundtur om vart allt var och så. Sedan åkte jag till THF,  hämtade in Boye från hagen och sedan mötte jag upp Madicken och Sky vid busshållplatsen. Vi red en sväng innan vi stötte på Elin, såg först inte att det var hon men tillslut så och vi skrittade med henne en stund. Boye behövde få springa lite så jag red ifrån syrran och Elin som fortsatte skritta. Travade och galoppera Boye lite på vägarna och det var en pigg pålle igår. På kvällen blev det mello och det var andra chansen, första gången jag såg hela elller i stort sett hela. 
 
Söndagen blev som en söndag brukar se ut för mig om man bortser från att vi inte åkte till stallet. Det blev lite av en vilodag kan man säga. Började dagen med lite jobb och på kvällskvisten blev det lite tv. Mästarnas mästare drog igång, såg även farmen och såklart var det Innan vi dör och den serien lär snart vara slut. Den har varit skaplig om jag säger så, jag har ju fortsatt tittat så den är ju inte dålig men skulle inte säga att den är super bra heller. När jag väl börjat se en serie så blir jag fast, då måste jag se klart den om den inte är kass. Någon måtta får det ju vara.
Är det nu det är sportlov? Man vaknar upp till en ny vecka, sportlovsveckan som alla barn har. Det är förbi min tid nu, det blir inge sportlov för mig men det var ingen skola heller utan det var jobb som gällde idag. Efter jobbet fick man ta en promenad till pappas jobb för att sedan få ta bilen därifrån och åka hem. Imorgon är jag ledig från jobb och skola men däremot är ju tanken att jag ska plugga hemma, läsa något kapitel och även lyssna på ett par genomgångar. Sedan en sväng till stallet också blir det ett träningspass på eftermidaggen
 
 

Alla dessa rubriker..

Skola mellan 10-15 ungefär och sedan hem en sväng för att göra sig redo att åka till stallet. Syrran red ut och jag fixade stallsysslorna och kollade lite hoppträning då jag stötte på lite sällskap i stallet. Efter stallet blev det hem och käka middag, satt mig lite framför tv och kollade glamour som jag missat och efter maten övergick jag till datorn. Nu är det dags att ta skolboken i handen och läsa ett kapitel innan jag säger godnatt. Ett styrkepass och ett ridpass

Duktiga lilla jag tog mig igenom styrkepasset rätt bra idag och man känner att det tar på en, är medveten om att jag är svagare i armarna än benen så dem får kämpa extra mycket. Tycker nästan alla övningar går bra förutom en på slutet, det är bara en övning som inte är gjord för mig, haha. Det gick iallafall lite lättare idag trots att det bara är tredje passet jag går på men det är ju bra att det tar sig, sakta men säkert. Nu gäller det att man håller igång med någon form av träning varje vecka. Ska nästa lägga upp ett minimum på minst en gång för det är alltid bättre med lite än inget alls. Man har ju dock inte all tid i världen men det gäller att prioritera trots allt. Tur att det är träning att rida också, det blir ju några ridpass i veckan så ligger inte på latsidan direkt. 
Efter man käkat middag (korv och mos) så åkte man upp till stallet och red Boye. Det var lite plastbommar framtagna så klart man passade på att använda sig av dem. De var väldigt farliga i början fast efter lite om och men så insåg Boye tillslut att de inte var så farliga ändå och det gick inte till attack. Ibland undrar man ju vad som försiggår i deras hjärna fast samtidigt så är ju jag livrädd för spindlar och andra små kryp så jag kanske inte har någon talan, det är nog lika bra att vara tyst. Får ju däremot inte glömma att han tog sig över dem tillslut så han är ju duktig lillhästen.

jobba jobba

Klockan går och jag har jobbat klart för denna vecka, nu väntas skola imorgon. Däremot är denna dag inte över än, ska styrketräna, en vecka sedan sist nu så det är bäst man håller igång. Det är bra tid att byta om till träningskläder för att vara redo att bege sig ner i tid. Senare ikväll, etfter att jag har tränat blir det nog stallet, Madicken ska rida men det är tyvärr ingen hoppträning på grund av sjukdom men tror syrran hoppar lite endå. Det brukar vara hinder där även fast det inte är någon hoppträning, vi får väl se hur många som är där och rider/hoppar så kan man göra det tillsammans.
 

Ont om tid...

Vi är redan inne på mars månad och jag började dagen med jobb och efter det hann jag knappt hem innan morfar ville att jag skulle hänga med honom för att hjälpa till med lite handling. Sedan stannade vi till hos kusinerna där i fikade wienerbröd som morfar fixat. Sedan var det hem för att byta om och åka till stallet och som alltid är det lite ont om tid men man är väl van. Pia sjuk så vi hade typ självständig ridning, gorde någon övning i skritt och lite i trav. Kupido var lite seg när jag skulle flytta honom i skritt i början men gjorde det bättre i trav, lättare att man ska stämma av istället för att driva på. Vi red skänkelvikning på hörnlinjerna och sedan fortsatt vi red öppna på resten av långsidan. När vi väl kom hem från stallet blev det middag, hemlagad pizza samtidigt som vi såg tv syrran och jag. Nu sitter man redo att lägga sig, nyss flätat håret för att inte bli så kall av det blöta håret.  
Gud vad jag tycker om den här hästen, finaste K!

RSS 2.0