Hej då 2018

(null)
Enligt Instagram så är det här mina topp nio bilder, en summering av det här året. Varit både mycket tårar då jag fick säga hej då till min älskade katt och har inte haft så flyt på hästsidan heller, majoriteten av detta år har inte varit så kul men en av det bättre händelserna var att vi köpte en ny hund. Mitzie fick bli norrlänning och är busfröet i vår famlij.

The weekend!

(null) (null)
Två härliga uteritter denna helg och nu laddar vi upp för ett nytt år och det blir full rulle på en gång. Får njuta av sista dagen av 2018 imorgon!

Vinst två gånger om...

(null)
(null)     
Provade att spela hundspelet för första gången och som sagt, vann två omgångar. Det var väl inte det roligaste spelet jag spelat men en vinst är alltid en vinst.

Julafton☃️

(null)
Började julafton med en körning vid halv två för att skjutsa hem brorsan. Sedan blev det sovmorgon och sen har man varit hos mormor och morfar och firat jul med en del av släkten från mammas sida.  
(null)

(null)
Första julen för lilla Mitzie och tror hon gillar det rätt så mycket.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


Uppsittarkväll

(null)
(null)      (null) (null)


Julklappshoppning...

Vaknade klockan fem i morse och hade svårt att somna om, någon gång efter sju tiden så lyckades jag tillslut för att sedan vakna av att hunden skulle ut och kissa. Blev lite frukost för att sen bege sig mot stallet. Tanken var att jag skulle hoppa 80cm eftersom jag var anmäld till det pga att det var max höjd på typ alla hästar vilket har blivit en vana nu, står alltid max 80. Det känns ju lite konstigt att det alltid ska stå en maxhöjd när det vet att man tävlar högre, jag menar på en lokaltävling hoppar man 90cm och 1m vilket borde det göra det självklart att man vill träna på minst den höjden också. Jag tänkte att jag frågar i hopp om att få gå upp en klass och efter en övervägning så fick vi starta 90cm. Red fram Kupido och hade ingen brådska alls utan i lugn och ro hann jag hoppa fram och kupido verkade taggad och jag försökte ta det lite lugnt med tanke på skavsåren. Inne på banan gick det bra, Kupido var pigg och han är bokstavligen överlycklig när han får hoppa och även jag tycker att det är kul. Vi rev trean då vi kom lite nära, vilket var mitt fel egentligen men överlag så var rundan helt okej. Efter tävlingen fick även Kupido träffa Mitzie och Mitzie träffa Kupido. Ingen verkade vara rädd och Kupido hade öronen fram för en gång skull, han verkade nyfiken på den lilla svarta. 


Första snön!

(null)
Måndag - Vaknar upp till att marken har blivit vit vilket innebär att det är första snön för Mitzie. Hon verkade glad över att få springa runt ute i den lilla snön som hade kommit. Blev uppe någon timma och medan jag satt uppe med henne kollade man självklart serie, man passar på varje tillfälle man får. Sen blev det en powernap för lillan och hon klev upp igen vid elva, ut och kissa emellanåt och sen blev det lunch och skola. En föreläsning mellan 13-16:00 sen blev man hemma med hunden på eftermiddagen. 

Tisdag - skola hela långa dagen och vi blir bara färre och färre på föreläsningarna. Alla andra åker hem nu vid jul. Hade två föreläsningar idag, så en heldag på skolan vilket innebar att vi om dit nio och slutade fyra, på sista föreläsningen var vi sex stycken kvar. Efter skolan var vi hemma med hunden sedan skulle vi in till Birsta för att handla julklappar men kom hem tomhänt.

Onsdag - sista föreläsningen innan jul och första julbordet om man ska säga så, ingen större hit men  det lär ju inte vara sista för den här julen. På eftermiddagen var det stall och det fick ett eget inlägg. 

Torsdag & Fredag - Ett pulserande finger som gjort ont  större delen av natten och har inte lyckat sova om jag säger så. Somnade mer eller mindre på morgonen och klev upp efter ett någon gång. Alla fingrar blev typ svullna, andra mer men har försökt och röra så mycket som möjligt trots att det står emot. Det är ju en nackdel att få det precis där man  böjer fingrarna men det läker tillslut. Har gjort ett par fynd till julklappar och har den större delen klar, kanske ett kvar innan jag är helklar. Julkorten är utskickad och majoriteten av julklappar är inslagen. Idag är det dags för klubbhoppning så bara hålla tummarna att man inte får ett nytt skavsår men skam den som ger sig.Aj

Äntligen tillbaka på K igen, 5 småa hinder på långsidan med ett galoppsprång mellan det gröna och tre till och från det orangea, sen från det lila till det gröna skulle vi rida på fem galoppsprång vilket bildade en båge. K var hoppglad och hoppade väl även om han inte behövde, det märks att han älskar att hoppa och han vill ju ut på banan. På lördag tänkte vi vara med pp en klubbtävling och som vanligt är det maxhöjd så vi får se hur det blir.
(null)
(null)
Förra veckan när jag red så fick jag skav och plåstrade om det men fick ett litet skav av plåstret så jag tog av det vilket jag inte skulle gjort. Rev upp det lilla och fick ett större än förra veckan, lyckat. Så medan ett har läkt så får man ett nytt, känns bra inför klubbhoppningen, lär riva upp allt igen då...

tredje advent och helgen är över...

Det var en något jobbig dag igår som innehöll en och en annan tår som föll men man tar sig igenom dagen. En rätt lugn dag där jag egentligen bara kolla serie, bastade och duschade håret för att håret skulle hinna torka och det skulle vara möjligt att locka håret idag. Det har blivit mycket bastande nu när kylan har kommit och då känns det extra bra att ha en bastu hemma. Idag skulle jag ut till Alnön för att fira Viktor som fyllde 19 år i fredags och där blev det först middag, tacos med mera. Så klev upp och käkade frukost/lunch sen fick vovven ett bad eller ja, syrran badade henne och jag var med och torka och föna Mitzie, antar att det är min tur att bada henne nästa gång. Sen efter det gjorde jag naglarna för att sedan locka håret som tar sin lilla tid, hinner inte göra mycket mer än så på en dag.
 

Grattis❤️

Idag är det ingen vanlig dag utan det är Mallis födelsedag. Hon skulle ha fyllt 17 år idag och som jag saknar henne. Tänker på en extra mycket en sån här dag när hon fyller år och jag hoppas hon firar den tillsammans med Meicie. Det här kommer även bli den första julen utan henne, saknar henne i min säng och hennes tomrum kan ingen någonsin fylla. Älskar dig till tusen.❤️
 Helvetesveckan är över...

Då var det fredag och alla tentor är skrivna, bara invänta resultaten och ett eller två mirakel, haha. Känner mig inte helt säker på någon av dem men jag hoppas turen är på min sida och skulle vara en lättnad om man hade klarat allihopa. Utöver plugg så var det stall i onsdags och där blev man av med hästen. Kul att slippa Kupido, nä det skulle jag inte påstå och att man måste vara snäll att dela med sig det tycker jag redan att jag gör. Syrran har fått ridit honom när man har ridit igång honom efter skador och dessutom bara på luciashowen ställde man ju upp och bytte häst på kadriljen. Medan syrran fick Kupido så fick jag Rick och det är ju verkligen en bra ridskolehäst precis som alla andra. Jag skulle aldrig tacka nej att rida men när man bara rider en gång i veckan är det katt man vill rida hästen man har, det är väl det som är grejen. Andra hästar sitter man ju på när det uppkommer något problem eller om ryttarna inte känner sig bekväm annars är det dåligt med hästar nu vilket är tråkigt.
(null) 
(null)     


Luciashow!

Igår var det dags för årets luciashow och den bjöd väl på det ena och det andra hoppas jag iallafall. Såg  inget nummer men det var ett par nummer och som vanligt red jag kadriljen men dock lite annorlunda val utav ryttare iår, nu var det en mix av både ridskoleryttare och privata. Senaste åren har det varit tränginggruppen eller träningsgruppena på storhäst men nu blev det handplockade eller vad man ska säga. Tror programmet var bra som syrran och jag satt ihop tillsammans, försökte göra lite annorlunda från hur vi ridit de andra åren och det var ingen som ville göra någon ändring så det verkade som de var nöjda. Hoppas kadriljen även såg fin ut från läktaren, hästarna skötte sig väl bra måste jag säga men väl där kändes det som att programmet gick väldigt fort att rida men vad gör det så länge det såg snyggt ut. Ingen av oss fick pröva flyga som Karlsson gör, ja precis showen gick i Astrid Lindgrens tema och vi var Karlsson på taket eller kanske jag skulle säga Karlsson på hästen. Lite tråkigt nu i efterhand att vi varken har någon bild eller film men det kanske kommer. Vi, jag och syrran åkte hem så fort vårt nummer var klart pga av tentan som jag hade idag. Lördagseftermiddag var det tänkt att vi skulle plugga men det blev till att bygga propeller och hitta kläder till showen istället, snacka om prioriteringar. Så det återstår att se om söndagens plugg räckte för tentan men kan ju säga att jag har inte så höga förväntningar, det kändes som det gick så dåligt det kunde gå. 
(null)
 

Dagarna blir inte riktigt som planerat...

(null)
Hade morgonpasset i fredags igen med lillan här hemma. Trodde att vi skulle åka in till skolan då det var sista föreläsningen innan tentan men så blev inte fallet. Blev kvar här hemma med hunden istället och det fick bli lite spa för Mitzie. Hon fick bli badad, lite friserad både lite päls och klor. Sedan for vi in på eftermiddagen mot Birsta och det blev lite shopping faktiskt. Dock mer strul än någonsin och ja, inte något fan av presentkort alltså. Aldrig varit och kommer aldrig att bli. Hade över ett år kvar på det och nu när jag använde en del av det så for man ett kortare datum för hur länge det gäller till. Helt sjukt att det skulle gå ut över ett år tidigare än vad som gällde innan, nu går det tydligen ut på måndag istället så tack för den. Bara hålla i tummarna att det går att fixa tillbaka när det inte kunde fixa på plats, kanske ett återköp hade fungerat?
(null)

Prince i centrum och Roland där bak, andra bilden är också på Roland och dessa är tagna i sommar.
(null)
(null)
Idag var det sista genrepet inför luciashowen och det blev lite ändringar. Några små justeringar i programmet och sen blev det ett hästbyte för mellan mig och Alva så här mot slutet. Gick väl bra fet med men i och med hästbytet så rider jag nu inte längre först utan näst sist men det går bra det med. Prince är alltid snäll och Roland skötte sig han med, får hoppas alla hästar sköter sig lika bra imorgon också då det gäller. Efter stallet har det varit plugg, lite iallafall och sen har vi fixat allt som man ska ha på sig när vi rider kadriljen imorgon. Karlsson har ju propeller så det har vi byggt och tror vi fött ihop alla grejer nu.
(null)

Dax för skola igen..

Har haft lite ledighet från föreläsningar vilket har gjort att man har sluppit åkt in till skolan på två veckor, så skönt. Inte lika skönt att komma tillbaka, två föreläsningar denna vecka också tre tentor den kommande veckan. Så tillbaka i föreläsningssalen med ny lärare fast samma kurs, det skulle både vara seminarium och föreläsning inräknat i samma lektion. Frivilligt att presentera så det är ganska givet vad man väljer att göra eller inte att göra, haha. Det borde vara mer frivilliga presentationer i skolan, det gillar jag mer än att det ska vara obligatoriskt. Blev även lite kahoot på föreläsningen för att träna lite räkning innan tentan och en tredjeplats är inte illa. Efter skolan hämtade jag ut ett paket där mina två nya skal fanns. Ett av dem är redan på, frågan som återstår är ju bara vilket man valt. 
(null)
(null)


Alltid!

Dålig planering är ju det enkela svaret. Haft tre inlämningsuppgifter som alla hade deadline samtidigt och precis som alltid sitter man in i det sista och gör klart allt. Sedan på eftermiddagen blev det stall och känns som det var en evighet sen man sist var där. Hade dressyr eller markarbete, vet inte riktigt vad det blev för ridpass men lite bommar var iallafall inblandad och avslutade med att skutta över en stående sockerbit. Kupido kändes fin och det var ett bra ridpass.


Mamma fyller år!

Idag fyller världens bästa mamma år och idag har vi bara hunnit varit hemma då vi fick gäster som inte kunde fira henne igår. Började dagen med att basta precis som vi avslutade dagen typ igår. Sen har det blivit lite tårta och faktiskt inte så mycket kakor för min del. Igår var släkten och fira henne så det vlev rätt sent men på morgonen efter katterna fått mat och allt så åkte vi och red. Hade träning inför årets lucia show, första träningen på kadriljen och vi gjorde faktiskt klart skissen kvällen innan. Det har varit lite mycket den senaste tiden att jag inte hinner med det jag borde. Träningen gick ändå hyfsat för det var ju bara första gången, kanske att det måste justeras något men nu återstår det bara kläd och låtval också. Däremot kan ju inte allt hänga på oss, kadriljen består ju inte bara av två personer. Så Fredagen var vi kattvakt till Svea och Selma, Selma hade blivit så stor. Det var ett tag sedan man träffat dem eftersom vi skaffade hund har det blivit mycket här hemma. Kollade haövt på idol medan vi gjorde ett program till kadriljen. Igår blev kalas för mamma som fyller år idag och nu blir det plugg.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)Onsdagen 28/11

Ett bra ridpass på Kupido. Vi skulle få hoppa, inte nå högt men skutta lite iallafall. Det såg ut att vara inspirerat av Björneträningen som var i tisdags, liknande upplägg och samma hinder. Vi red fram självständigt vilket vi normalt gör och K kändes bra, han lyssnade och kändes fin. Vi börja sedan hoppa fram på några hinder och linjer för att sedan avsluta med en bana på samma höjd. Kupido är fortfarande lika glad över att få hoppa och det är en härlig bjudning han har mot alla hinder, man känner suget hos honom. Fick till och med beröm för att jag inte red iväg och trycker på honom det sista galoppsprången vilket är bra. Det går framåt och vi tränar på och försöker bli bättre och bättre, finns alltid saker att förbättra.

RSS 2.0