Plugg rakt igenom...

Igårkväll blev det sent men det resulterade att jag eller vi blev klar idag innan klockan slagit tolv och nu är det bara att gå och lägga sig så fort drickan är uppdrucken. Hyfsat less på att suttit och hitta på förkortningar och göra stavfel medvetet för att så mycket text som möjligt ska få plats till duggan imorgon. Klarar jag den inte så är det illa måste jag säga, slitet i onödan typ. Hoppas båda duggorna går som en dans för efter det har jag inte direkt någon mer skola bortsett från PM som ska justeras efter seminariumet idag. Sen är det jobb på måndag, ingen vila här inte men först blir det hästarna i helgen också. C fick vila idag också kör vi imorgon igen fast då kanske syrran ska få testa om hon vill.

Ny ridhjälm!

Idag när jag satt på seminarium fick jag ett sms om att vinsten hade kommit, så det bara var att hämta den så direkt jag kunde. Åkte efter skolan och hämtade ut hjälmen och såklart öppnade jag den så fort jag kom hem och provade. Den satt bra, lite ovant och har väl inte haft tanken att köpa en hjälm men solskärm men vad gör det, det är bara att man ska vänja sig vid det. Super att få en ny hjälm, och nu sparade man lite pengar också, två flugor i en smäll kan man säga. Det här var en bra tävling jag vann, så glad och så nöjd. Vi får se när premiärturen blir, hoppas inte jag får vänta alltför länge bara men tänkte inte ha den när jag rider karantänhästarna, det vill säga nyhästen.

Ett steg framåt på C men ingen K!

Vaknade till att en geting hade tagit sig in här hemma och sen någon timme senare åkte man in till skolan, gjorde en powerpoint vilket man lika gärna hade kunna gjort hemma. Onödig trip in till stan om jag säger så, trodde det skulle vara effektivare men nu är den klar och sen fick man lägga tid på att läsa lite fler PM men har fortfarande inte läst alla, alltså jag har varken lust eller ork till det just nu. På eftermiddagen gav vi oss iväg till stallet för att hinna med två hästar var. Jag red nyhästen först på plan och sedan ute i skogen en sväng, vi jobbade lite övergångar och försöka få honom lite kvickare. Det gick bättre idag trots att han började med att vara något spändare än gårdagen men det blev bättre. Han fick skritta ett tag och försökte bara få honom att tänka framåt egentligen. Försökte rida ifrån T och det gick faktiskt bättre idag även om jag känner att han dras mot han eller gärna tvärnitar om T är för långt bort. Det är bra att det går framåt iallafall och jobbade lite övergångar mellan skritt och trav, bjudningen är lite sådär men han kanske inte känner sig helt hemma än. Han är rätt så modig, vågar gå först i skogen nästan överallt, ibland är det vissa saker som Han tycker är konstiga men det går att övertala honom tillslut. C är en fortsatt snäll häst skulle jag kunna säga.
(null)
 Sen var det ett ridpass till och börja bli en vana att mitt namn står på flera hästar så det är väl bara att välja antar jag. Dock så red jag varken Kupido eller Lagos utan det blev Rick istället då vi ändrade om och passade på att hoppa. K har gått en vecka i verksamheten nu så det är klart han inte ska hoppa men vi är förhoppningsvis tillbaka efter sommaren. Denna termin har inte varit bra alls för vår del, den bestod mestadels av en stående Kupido. Tyvärr blir det inte någon hemmatävlingen nu heller då jag står utan häst men så sugen man är att vara med. Det blev en snabbis ner till mormor som fyllde år och firades idag för att sen åka hem och plugga, hur skoj låter inte det?

Fullt upp?

Egentligen så har man väl inte fullt upp men det känns samtidigt som man ska hinna med tusen grejer på ett och samma dygn. Dagen är fullspäckad tror jag, vi har ett par "ärenden" att göra och det innebär allt från plugg på skolan, kalas och stall. Sitter just nu och försöker ta mig igenom allas PM som ska vara med på seminariumet imorgon, har gjort powerpoint till presentationen vi ska göra och jag bara vill inte ha något mer att göra med den här kursen. Väldigt less med allt som har med skolan att göra nu och här sitter man med ett år kvar att plugga. Ska bli oerhört skönt att komma ifrån plugget och jobba ett tag istället men har deadline för sista inlämningen på måndag, än är det inte över men det är även på måndag jag börjar jobba. Det vill säga att det här är sista veckan jag är i skolan, det är bara att försöka härda ut det sista dagarna nu.

Ny häst!

I måndags 21/5, förra veckan anlände en ny häst till ridskolan som kommer att stå i karantän ett par veckor och den lilla svarta hästen Kenzo fick åka tillbaka. Hästen som kom är en större storhäst, valack på 7-8 år vid namn Center. Han har fått landat och igår satt jag upp på honom för första gången. På marken var han lite stissig men det var trots allt första gången han var i ridhuset och det är fortfarande väldigt nytt för honom. I stallet är han snäll, reagerar på nått ljud medan jag var i stallet men annars verkar han vara en lugn häst. Snäll att hålla på med i box och intag och uttag till hagen. Första ridpasset tog vi det ganska lugnt, började med att leda honom några varv innan jag bestämde mig för att hoppa upp. Han var faktiskt lungare när jag väl var uppe i sadeln, i och med att det var första gången skrittade jag och tog lite trav. Han verkar vara en häst mot det segare hållet men det återstår att se fortsättningsvis. Något fäst vid T som han står med i stallet men han får inte bli alltför fäst, måste kunna rida själv också. Vi får hoppas det är eller blir en bra ridskolehäst, en som är mer åt det segare hållet och lugn, alla behöver sådana också även om man önskar lite fart.
Idag var det andra dagen jag red honom och vi började faktiskt med att rida ut och han var snäll, han kunde gå först nästan hela vägen. Det blev ett stopp vid ett terränghinder som låg åt fel håll, det var konstigt tyckte han men bortsett från det var han modig och snäll. Kändes något piggare ute i skogen tills han stannade för terränghindret och ville vända men han gick först mer efter vi kommit förbi. Gick till ridplan och försökte rida lite mer där och han ville inte vara ifrån T, han segade ihop rejält kan man säga. Efter hårt slit så avslutade vi med att skritta av hästarna runt vallen bara. 

Klar inför det sista seminariumet✔️

(null)
Snart har man fått alla seminarium överstökad och det här arbetet är klart för opponering så nu är det bara att invänta alla PM jag eller min grupp ska opponera på. Bara ta tag i nästa del, att skriva ett A4 inför respektive dugga som vann har på fredag.

Morsdagen igår

(null)
(null)
Det blev en tripp till stallet på morgonen och syrran red medan jag fick mysa med K i hagen då jag inte hade någon häst att rida. Sen var vi till farmor och farfar för att sedan åka till mormor och morfar. Hem för att äta middag och till efterrätt blev det denna goding. Tårta efter tårta kändes det som men man får väl äta när det bjuds och sen får man jobba bort det. Några timmar gick ju till plugg också, skoj sätt att avsluta en helg.

Två år

Idag har det gått två år sedan vår finaste hund somnade in och nu är det en vecka och två dagar sen vår katt somnade in. Det känns som maj är en väldigt trist och sorgsen månad, mycket tankar och minnen som snurrar i hjärnan. Det finns alltid med mig var jag än är och det går inte en dag utan att jag tänker på dem. De har iallafall varandra nu och jag hoppas att en dag få träffa dem igen. Ligger just nu i sängen med tårar som faller ner på kudden, saknaden är stor alltså.❤️
(null)
Vackraste hunden, som jag älskar dig!😍

Vad visar resultatet?

Hade en bra känsla när jag lämnade in duggan igår men vad resultatet visar är en hel annan femman. Jag tycker jag borde bli godkänd men man kan aldrig veta säkert med poängsättningen för ibland visar det sig att det inte alls går lika bra som det kändes men hoppet finns. Efter duggan och efter nattens sömn så har jag väldigt ont i nacken, tror faktorerna till det är just extramapperet vi fick ha med oss samt att jag sova lite för högt med 2-3 kuddar. Två duggor ska skrivas nästa vecka och dessutom ska ett fjärde seminarium äga rum av PM4, så det måste bli klart så fort som möjligt för den kommande veckan blir det mycket att göra. Satt ett bra tag igårkväll och kom en bra bit även fast det känns som det är mycket kvar att göra. Har suttit även lite mer på förmiddagen men nu är det dags att hoppa i duschen för sen på eftermiddagen ska familjen iväg och fira moster som fyllde år tidigare i veckan. 
 

En vecka idag❤️

Det har gått en vecka utan min allra bästa vän,finaste Mallis. Jag saknar henne enormt mycket och det är något jag kommer fortsätta att göra tills jag tar mitt sista andetag. Hon kommer alltid att finnas i mitt hjärta och jag är glad att hon nu får vara tillsammans med Meicie igen. Jag är glad för alla år hon varit i min närhet och tacksam för att hon fått bra många år här hos oss. Rummet och även huset känns tomt, jag som alltid har delat rum med henne. Älskar henne oändligt mycket, världens bästa och finaste katt.❤️

 

 För mycket arbete...

(null)
Började torsdagen med att läsa klart de arbeten man skulle opponera på sen var det seminarium. Seminariumet gick bra och sen åkte man hem, började läsa lite inför duggan men sen avbröt man det och fortsatt skrev på hjälpmedlet vi nu får ha. Efter att endast tre klarade första duggan har de nu ändrat tillbaka till hjälpmedel men vi får endast ha ett A4 papper med text. Man utnyttjar det så gott det går och har väl en textstorlek så att man iaf ser vad det står. Laddat med mig ett par glasögon bara ifall jag känner att jag behöver det. Att fixa det där papperet tog bokstavligen hela dagen och tillslut blev det nog. Nu är det fredag och det är prov klockan två, ska åka dit snart och vill bara få det överstökad, håller tummarna på att den går bra.
 


Kupido tillbaka i verksamheten!

Tillbaka i verksamheten igen efter ett uppehåll och han verkade glad och peppad till att vara med på lektion igen. Tanken var att han skulle börja gå i måndags men ryttaren dök inte upp, igår tisdag red jag honom i och med att det var markarbete på schemat. Idag fick han vara med på lektion med mig, skrittade fram ute i skogen och trimmade sedan på gräsplan. K var väldigt pigg och glad, det var tryck i honom och han var fin. Ett bra ridpass och jag är väldigt glad att han är tillbaka nu, han känns trevlig med mycket energi. Det har inte bara varit stall utan har suttit med skolarbete också. Det ska läsa PM efter PM och de ska skrivas kritik inför seminariumet vi har imorgon och jag har ännu inte läst klart alla. Sitter här med blött hår som jag nu ska borsta innan jag lägger mig i sängen. De resterande PM får man läsa imorgon eller om man hinner innan jag somnar.
(null)


När man har deadline klockan tio

 
Då börjar de närma sig deadline och dessutom börjar det äntligen bli klart. Sedan är det bara seminariumet på torsdag och sen är det fjärde och sista PM:et kvar innan sommaren. Försöker lägga mig och sova ett par timmar för att förhoppningsvis orka upp så det andra i gruppen kan läsa igenom innan utskick till opponenterna. Man hade ju hoppats på en pluggfri dag imorgon men det behövs plugga inför dugga också, får se hur mycket ork man har till det. De två tidigare duggorna har väl inte gått så bra, vi fick resultat av bland annat första idag och endast tre i klassen av typ 45 personer har klarat den. Det måste väl endå säga något men omdugga nästa fredag, tagga men först dugga på fredag.  

Nu ska hjälmen finnas i lagret igen

Vann en uvex hjälm för drygt två veckor sedan men hjälmen var slut i lagret så det fick bli väntetid och nu ska den  va inne på lagret igen så nu dröjer det förhoppningsvis inte länge. En ny ridhjälm har stått på inköpslistan en längre tid så det är verkligen något jag behövde införskaffa mig. Alltid trevligt att få saker och ännu roligare när man annars aldrig vinner något, så jag är glad och har inte ens fått hjälmen än.
 
Vägen till skolan idag tog väldigt lång tid, stod i 40 minuters bilkö och det var typ halv kaos inne i stan när det är vägarbeten och bilarna kör fastän det då typ står och blockerar en annan körriktining. Vi kom fram tillslut och det var en kvart kvar innan seminariumet skulle dra igång. Deadline på PM3 förlängdes och ska skickas till opponenterna innan klockan tio imorgon. Det blev lite plugg efteråt satt kvar på skolan i en datasal och försökte få lite gjort. Kom hem och sen blev det lunch och sedan stall, fick rida Kupido idag då det var markarbete på schemat. Red fram ute i skogen och trimmade lite på plan  men det tog inte lång tid förrän det kom andra och börja plocka fram titthinder och det blev en spänd Kupido. Reagerade på när han såg dem bära regnbågar och när de drar vattenmatta efter marken och flytta från det ena till den andra platsen. Egentligen borde han inte bli upprörd eller spänd men det var som att han bara ville galoppera därifrån ett tag och endå höll jag mig på den nedre delen vill jag tillägga. Fick skrittjobba honom lite mer och tillslut kunde han lugna sig någorlunda inte lika spänd utan blev allt mer avslappnad däremot blev det bra krut i honom. Energi utav tusen men det är bra att han har lite motor härligt att vara ute sig. På kvällskvisten blev det en tripp in till morfar som sedan i fredags har fått åkt in men han kommer hem imorgon. (null) (null)

Den eviga kön...

Påväg till skolan och har stått i kö i snart en halvtimme, det går knappt framåt. Tur man är i tid men det blir inte mycket tid till för att sammanställa kritiken inför seminariumet som det var tänkt. 
(null)


Snabba puckar...

Ibland undrar man hur schemat ska kunna gå ihop, det är verkligen allt på samma gång eller ingenting alls men samtidigt borde man vara van efter alla dessa år i skolan. Man har skrivit klart PM1 också är det seminarium och parallellt med det ska man skiva PM2 på 1-2 dagar för att sedan ha seminarium dagen efter det första seminariumet. Då ska PM3 skrivas och lämnas in samma dag, på detta ska man också läsa fem andra PM som vi ska opponera på varje seminarium. Här får man inte ha någon fritid kan man säga. Hur tror dem man ska hinna plugga till dugga på det här, bättre upplägg kunde vi haft.
 
Det blir inget stall idag och känner faktiskt att det hade jag inte riktigt haft tiden till heller så tur kan man säga att man blev av med hästen. En stallfri dag blir en pluggdag och det är inget jag föredrar men det är inte direkt någon chock. Nu är det snabbläsningen genom de PM man fått som jag ska opponera på imorgon sen blir det att påbörja PM3 som ska lämnas in eller över till de andra redan imorgon efter seminariumet.

En pigg och glad häst..

Ridtur i finvädret på K och han var på strålande humör. Han var pigg och glad, han har varit relativ lugn och lite mer mot det segare hållet men idag var det full energi. Det märktes tydligen på honom att han hade spring i benen för han ville knappt komman in från hagen, så fort han såg mig gåendes mot honom sprang han iväg. Jag hann knappt närma mig honom men han kom tillslut till mig och han verkade nöjd över att få komma ut en sväng. Han kändes bra och jag är glad över att det känns som att han är tillbaka. Behöver få lite mer positivitet just nu. Nu har man suttit med skolarbetet och det här är min paus. Dags att återgå till skrivandet så man blir klar, det blir mycket skola den kommande vecka, tre seminarium och två PM som ska in. Ogillar att man har typ en dag på sig att skriva innan nästa ska in, hur ska detta gå.
(null)
(null)
(null)Vila i frid älskade Mallis❤️

(null)

(null)

(null)

Det har gått en dag sedan den här fantastiska katten, min bästa vän somnade in och det är med stor sorg jag skriver det här. En dag man inte vill uppleva som djurägare men det är något vi inte kommer ifrån trots hur mycket vi vill. Ett eller hundra farväl det gör det inte lättare att säga hej då, jag älskar henne så att det gör ont. Nackdelen med att ha husdjur är att det gör så himla ont när de lämnar oss och det blir inte lättare med åren utan man får lära  sig leva med sorgen och saknaden. Dock är det väl ett tecken på äkta kärlek och jag kan inte riktigt beskriva med ord vad jag känner nu men det är värt ett försök. Huset känns otroligt tomt utan hennes närvaro och det är en del av mig som saknas. Gråter mig till sömns och just nu kan jag inte hålla mig men hon är värd alla tårar som jag fäller. Jag kommer alltid att älska och minnas henne som den absolut finaste och underbaraste katt hon var och ingen kommer någonsin kunna ersätta henne. Hon var speciell men det är också en anledning till att jag älskar henne så, vi har delat rum och allt som varit mitt har varit hennes. Jag är så glad att hon varit med mig den större delen av mitt liv, tack för allt mitt lilla hjärta. Jag älskar dig Mallis, du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Vi syns på andra sidan, hälsa Meicie!❤️ 

(null)

         


Älskar dig så det gör ont!❤️

(null)


Samma dag och samma tid...

(null)
(null)
(null)
Idag var det ingen skoldag jag sett fram emot direkt, både dugga och jökententa. Samma tid fast på olika platser, hur är det möjligt men man lyckades. Gjorde duggan lite snabbt, satt nästan en halvtimma med duggan och sedan stack jag till tentan för att hinna komma in till sista insläppet. Satt med tentan och en fråga förvirrade mig rejält, hur ska man svara på en fråga när den är ställd så att det är omöjligt att svara även om jag förstår vad de menar, haha. Svarade iallafall utan att påpeka felet så hoppas man på full poäng. Stall på eftermiddagen, först ett ridpass på Prince i paddocken. Det var väldigt blåsigt men rätt skönt att rida även om det var rejält blåsigt ibland. P kändes finare och bättre än sist men jag orkade rida lite mer idag då jag är på bättringsvägen med förkylningen. Blev väldigt slut men jag tyckte ändå jag red bättre och hade en bättre känsla i ridningen idag så jag är nöjd. Förra veckan kändes det katastof typ. Kupido fick först gå lite i skogen och sedan avslutade jag inne. Jag tycker han känns bättre och jag hoppas att det fortsätter i den här riktiningen så han snart är tillbaka i verksamheten igen. 


Dagen före dugga och tenta..

(null)


Har inte tid...

Onsdag var det idag och det kommer jag till sen men först, gårdagen bestod av att variera plugg med det jag orka. Mådde inte bättre igår än i måndags och det blev väl inte mycket plugg egentligen, läste precis ut sammanfattningen vid tolvslaget och då hade jag läst allt men inte förstått mycket utav det jag egentligen läst. Det gjorde det inte enklare för att allt var på engelska heller men hjärnan var och är inte på topp just nu så kan inte göra mer för tillfället. Tenta eller ja dugga som det säger fast som funkar precis som en tenta förutom att idag hade vi inga tentavakter utan det var det som höll i kursen bortsett från att det dök inte upp i tid. Vi fick vänta i en timma på att den ansvarige dök upp och duggan kändes inte vidare bra heller allt kändes sämst. Mår inte sämre idag och inte bättre än igår men det blir en tripp till stallet och ska försöka orka med två hästar. Ska försöka att inte ta ut mig för mycket för det är en dag imorgon också och man måste påbörja det nya PM:et som ska skrivas. 

Jag vill inte...

Vem vill bli sjuk nu, vaknar upp idag med alla symptom till att bli sjuk men jag hoppas jag har fel för jag vill inte bli sjuk. Haft lock för örat sedan tre dagar tillbaka annars halsont, snorig och huvudvärk. Hade skola 8-15 idag och kanske var det bara för att säga att timmarna i skolan blir alldeles för mycket. Hade två föreläsningar så dagen hade kunna förkortas, var klar innan tio och sen började vi ett igen. Vi fick fördriva tiden med kortspel och syrran ville hem vilket även jag ville men jag tänkte, åker jag hem kommer jag inte åka tillbaka för nästa föreläsning. Vi blev kvar och istället blev det en promenad till Bettan och Kattie, gick ut och åt lunch på ågläntan. Tillbaka i skolan efter det och sen blev jag liggandes så fort jag kom hem. Insåg när jag vaknade att jag kammat hem en hjälm, så det ser jag fram emot att få hemlevererad.
(null)
(null)


En lycklig vinnare!

(null)
Ligger i soffan och känner mig inte riktigt pigg och kry, ont i halsen, huvudvärk och orken är inte alls på topp. Det som fick mig på bättre humör är när jag fått meddelande om att jag vunnit en tävling på facebook. Man kan väl inte vara annat än glad när man får reda på att man vunnit en ny hjälm så här en måndag eftermiddag. En bra födelsedagspresent som kommer i efterskott men vad gör det. En ny hjälm har varit något jag kollat över och nu har jag snart en Uvex Suxxeed lady och jag längtar tills jag får hem den.  

Det är inte bara han!

Idag när jag åkte upp till stallet så red vi, jag, syrran och Sara ut med varsin häst. Det blev först en sväng i skogen och sen en stund på plan, blir ju mindre ridningen för min del då inte Kupido är igång. Han kändes lagomt pigg och han var något fjantig i skogen. Han reagerar på saker så att man ibland tror att det är myrerna han ser röra på sig för jag märker knappt något. Däremot var det inte bara K som var fjantig idag, kusarna är tillbaka och jag hatar kryp. Det flög en på mig så jag fick lite panik men då är det bra att veta att man har en stabil häst som litar på mig. Vi är nog kanske mesiga både två men samtidigt modiga individer, det beror bara på vad det är. Det värsta jag vet är nog kryp även fast jag vet att vissa inte är farlig så är jag lika rädd för dem, haha.
(null)


Andra klart√

 

Mycket i huvudet på en och samma gång...

(null)
(null)
Kupido har fått vilat två dagar och så han kanske var sugen på att komma ut en sväng idag. Han stod vid grinden och väntade på mig, det blev det en uteritt för man passar väl på medan vädret är på topp. Skönare att komma ut både för hästen och mig, K var lite piggare än vanligt kanske pga vilan. Det var många som var ute efter vägarna så det var mycket att hålla koll på idag, kanske lite för mycket enligt K. Det blev lite miljöträning för hans del men han gjorde inget som var utöver det vanliga egentligen. Däremot märkte man på han att det var mycket i huvudet, stackaren men han får godkänt. Han gör inget dumt iallafall och det skulle han inte göra heller, han är bara lite mesig ibland.

S e m i n a r i u m

(null)
Seminariumet gick väldigt bra annars skulle jag ljuga, har aldrig fått höra att handledaren inte har någon kritik utan tyckte arbetet såg bra ut. Bra med feedback men vi ska väl försöka finslipa lite innan den ska vara inlämnad. Sen har pappa firats som fyller år, så stort grattis till honom!
(null)
Skola, Kupido och teori

(null)
Skola i knappt två timmar, egentligen var det bara lite introduktion för den nya kursen och det är lite roligt att man knappt har kunna registrerat sig och kursen har redan påbörjats. Hunna läst igenom de PM som ska opponeras på imorgondagens seminarium och sen blev det stallet efter det. Red Kupido inne och han kändes fin, något seg men annars så. Efter Kuppe var det teori och jag som trodde vi skulle rida ute idag men hoppas det blir så nästa vecka.
(null)
(null)
(null) 
(null)     

Majmånad...

Redan maj eller ska man säga äntligen maj, nu ska den sista kursen av år två påbörjas och sen får man lite skolledigt. Fick lite gäster hit mot eftermiddagen så det blev inte stall förrän mot kvällen. Knutarna fick ridhuset för sig själv och det var faktiskt ändå rätt mycket folk där ni vi kom men de flesta red i stora. Red Kupido i lilla i skritt och trav, han sköter sig som precis vilken häst som helst. Imorgon blir det ett pass på plan och förhoppningsvis kan någon av ridlärarna slänga ett öga på honom. 
(null)


YES!

En sak gjord idag och skolarbetet är inskickat och nu blir det vila till ikväll då det blir att läsa igenom de gruppers arbeten vi ska opponera på. Har jag sagt att jag inte tycker om att läsa, det är inget jag föredrar men tänk om det så vore då hade det varit något lättare. Nu ska det städas, oj vad kul det låter och sen får vi besök och sen ikväll blir det en tripp till stallet.

RSS 2.0