Sista januari och helg!

Idag har man jobbat och idag var det sista dagen för V och det var ju tråkigt för det är ju roligare ju fler som jobbar. Hela dagen har gått åt till att granska men nu har man tagit helg. 
(null)
(null)
Stallet igår var det teori, mindre kul om jag får säga så för de flesta föredrar väl ridningen antar jag iallafall.

Sista och första, två flugor i en smäll...


Skola och sista föreläsningarna innan duggan eller numera är ju duggorna exakt likadan som en tenta fast man har mindre tid på sig att skriva, onödigt. Det var garanterat bättre förr men jag hoppas den kommer att gå bra men först kanske man måste plugga så förutsättningarna är goda att man ska kunna klara den. På tal om betyg, mötte förra läraren som stoppade oss på vägen ut från skolan och ville veta varför jag inte fick högsta betyg. Klart jag hade gett mig det om jag fick välja själv men sådan tur har man ju inte, haha!  
(null) (null)
Idag på eftermiddagen så åkte vi till Söråker så att vi kunde träna lite. Jag trodde inte det skulle vara mer än femton stycken men oj så fel jag hade, det var över ett femtiotal hundar där så kändes som lite kaps i början. Det blev miljöträning deluxe det här men i det stora hela så var Mitzie väldigt duktig. Klart det var mycket att kolla på men efter att ha landat lite så gick det bättre, någon gång ska ju vara den första. Efter denna träning åkte vi ner till mormor och morfar då det var en säng som skulle lyftas in och det blev lite av en släktträff där nere nästan. Nu är man trött och redo för att hoppa i säng efter lite serietittande.
(null)Så himla roligt!

(null)
(null)
Börja med det roligaste även fast man brukar spara det till sist. Igår fick jag en bild på finaste Maestro och så glad man kan bli över bilder och veta att han mår bra. Jag hoppas att jag någon mer gång kommer att åka och hälsa på dennna häst igen. Det var ett tag sedan vi sågs sist men det är så roligt att man ändå kan veta att han har det bra och ger säkertligen samma glädje där som han gav mig, charmig kille det här.

Ny vecka var det nu och det innebär mer föreläsningar och sista veckan innan duggan. Två föreläsningar idag och typ en heldag på skolan. Hade turen att få låna hem den kursbok som vi inte lyckades få tag i innan, så en tumme upp för det. Vovven här hemma fick sig ett bad då hon ska på lite träning imorgon. Det blir även sista skoldagen för den här veckan så, jag hoppas på att dagen går bra och snabbt.

Dagarna bara rusar förbi med skola & jobb...

Den här veckan har bara rullat iväg efter att ha jobbat tre av dagarna och dessutom gå i skolan dubbelt så många timmar än vad vi gjorde innan nyår, man hinner ingenting känns det som. Något trött efter den här veckan när man vaknat tidigt och somnat sent. Skolan är jag less på men det är ingen surprise så det har faktiskt varit skönt att få jobba när man har den möjligheten. 
Det var en ny kurs som drog igång i måndags och jag hade inte trott att man skulle ha en tenta/dugga i mitten av kursen men självklart har man det. Har ännu inte fått tag i boken som halva duggan baseras på så det känns ju toppen det här. Gick i skolan typ heldag och det känns som en evighet när man vanligtvis max går 3 timmar på en dag. På tisdagen blev skolan inställd och skulle väl egentligen kanske ha läst men det tog jag mig inte tid till att göra, så omotiverad. Resten av veckan var det jobb, onsdag och torsdag blev det två halvdagar då jag hade skola på eftermiddagen på torsdagen. På onsdag eftermiddag var det stall, red K och i början gick det inte alls nå vidare bra. Tappade sidorna på honom så han såg nog mest ut som en orm när vi påbörjade första övningen eller uppvärmningen. Sen när vi skulle byta galopp efter en bom så fokuserade jag för mycket på det, vilket resulterade till att det bara blev dåligt men när jag gjorde riktigt så byter han, han gjorde sedan byten utan bom utan konstigheter. Ridpasset blev bättre mot slutet men kan inte alltid gå bra, saknar dock tiden i stallet. Den har ju blivit minimerad nu tyvärr, tråkigt. Fredagen jobbade vi heldag och nu är det en välgörtjänad helg. Hoppas på att få något gjort, vore bra om man fick tillgång på den andra boken till duggan och kanske det som blir målet eller att påbörja på det material jag faktiskt har, haha.

veckan...

Vecka tre är som sagt över så en summering av veckan kan man väl försöka dra, hade tenta i mitten av veckan så pluggade en del till den. Känslan var inte på topp men säg mig om den någonsin är det efter att man skrivit en tenta. Hjärnsläpp på saker jag pluggat in men tror jag krånglade till det med vissa frågor men hoppas det går vägen trots allt, får hålla tummarna. Då tentan var gjord i veckan så skulle jag jobba fredagen på Bv och arbetet rullade på, det var lite brister och reggade ett bra antal års, bara den dagen fick jag ändra datumet på stämpeln tre gånger så det går verkligen framåt. Dagen rullade ändå på bra och sen blev det helg. Blir allt mindre stall nu när man inte direkt har någon häst att rida. Nu i januari har det inte blivit mer än en gång i veckan vilket är tråkigt men förhoppningsvis dyker det väl upp någon som frågar framöver. Kanske det är någon häst som blir busig eller något, kan alltid hoppas. Red i allafall Kupido i onsdags och honom var det krut i. Red fram självständigt och tycker att han kändes bra från start faktiskt och pigg som bara den kan jag säga. Han verkar lägga i gasen så fort det kommer bommar och lite småhinder  in i bilden, och att få honom lugn och avslappnad är inte det lättaste just där och då. Han suger tag i hindren, fjantar inte till sig på vattenmattan ens utan det är full fart från början till slut. På helgen var vi även en sväng till Näset då det var hoppträning för Henrik Ankarcrona och lite hoppsugen blir man ju alltid av att sitta på läktaren.
(null) (null) (null) (null)      (null) (null)


Lördagsjobb...

Vaknade någon gång innan sex utan alarm eller det var ställt på tio över sex, så jag bestämde mig för att duscha håret innan jobbet. Pigg och alert som man kan va, var det jobb 7-16 och +300 års registrerad av mig och vi passerade tillsammans drygt tre datum. Det blev en hel del gjort och nu har man en välförtjänt helgdag att vila upp sig för tentaplugg. Efter jobbet fick Mitzie bada som blir 16 veckor idag. Hon har vuxit på sig och blir större och större, dessvärre är hon ofta för snabb för att vara med på bild vilket gör det svårt att hinna med att fota henne. För mycket bus i kroppen och blir kanske lätt uttråkad att sitta still, haha.
(null)
(null)      (null)

Varannan dag?

(null)
Uppdatering varannan dag. Igår var det jobb, sen hockey på kvällen där Timrå förlorade med 3-2 mot växsjö. Mormor och morfar plus moster var här och såg hockey också. Sen mot kvällen blev det serie och passade på att öppna en julklapp. Fick Tommy och Jerry kex som vi åt mycket när vi var små, det var hellre kex än godis och ja skulle faktiskt fortfarande äta kexen istället för godis efter att ha ätit de igen. Dirigenten är en ny serie med Adam Pålsson som huvudroll och efter att ha sett två första avsnitten, så kan jag bara att säga att den verkar inte vara en av de bättre serierna. Vi för se om jag ändrar åsikt längre in men tycker tex innan vi dör som han var med i bra mycket bättre. 
(null)
Idag tog jag sovmorgon efter att ha varit uppe lite inatt. Vaknade ett par gånger men somnade om och det var skönt att få sova ut. En ledig dag som denna ska man ta vara på genom att vila ut för att imorgon är det jobb igen.

Ops

Missade att uppdatera något igår men var bara hemma lite hastigt eller på förmiddagen var jag hemma innan skolan. Så var med vovven på förmiddagen och tränade på att springa lite "fint" om jag säger så. Sen var man på skolan och vi hade någon gästföreläsning med en från Länsförsäkringar som berättade om hur det jobbar med riskmanagement osv. Kände väl att denna föreläsning birde ha varit innan våra inlämningsuppgifter skulle in då det kändes väldigt givande inför den också. Istället fick man ju känna igen det han pratade om och visserligen var det ju nya saker som kom på tal också vilket hade kunnat varit bra till uppgifterna. Jag håller tummarna på att de gick bra ändå. Sen på eftermiddagen blev det Birsta men kom hem tomhänt. Idag var det skola igen, frivilligt seminarium och det gillar vi. Två tappra grupper hade anmält sig men en backade ur.  En grupp bjöd på en kahoot och det är det roliga vi får ha på skolan, haha. Efter skolan blev det faktiskt Birsta idag igen men inget kom med hem idag heller, kollade på lite ringar var väl det ända jag gjorde egentligen. Sen stall och vi hade några krysshinder och markbommar framtagna som vi användes oss utav. Red fram självständigt och K var väldigt stel i början av ridpasset men blev mjukar och mjukare, krut i rumpan hade han också. Han log på hela passet med gasen i och fick tillbaka honom bra när vi red på spåret eller men så fort det kom bommar i bild så var det fullt ös. Nu laddar vi upp inför en arbetsdag imorgon!👊
(null)
(null)


Korttidslån, nej tack!

Uppgifterna skickade vi in igår och idag var det föreläsning igen. Det var tal om att ha seminarium så något nervös men det var frivilligt och jag kunde pusta ut, så då förstår man säkert vilket val vi tog, haha. Efter att ha suttit med uppgifterna i helgen så märkte jag att det kanske vore bra att ha boken till tentan iallafall, eftersom det bara är teorifrågor och ingen räkning på denna tenta. Har även gjort mitt kortaste lån idag och även det första boklånet på universitet. Lånade en bok men visade sig att den var inställd på korttidslån även fast det stod att det inte var det och eftersom jag fick veta det i efterhand så lämnade jag tillbaka den efter mindre än en timma. Däremot ska jag få en likadan bok att låna om några dag så det löser sig ändå förhoppningsvis.
(null)

Sista minuten

 Då var samtliga inlämningsuppgifter klara och inlämnad i sista minuten men i tid. Att man alltid sitter in i det sista och skriver klart, ja det blir alltid så himla stressigt och datorn kämpar på. Det är ju bra mycket skönare när man bara har en uppgift att lämna in men det gick med tre ännu en gång bara hoppas vi får fullpott på allihopa. Tänk att för över 48 timmar sedan var vi knappt halvvägs på någon av dem så bra jobb och teamwork på knutarna.

Helg och ledighet?

(null)
Sista arbetsdagen för denna vecka är gjord och åkte dit lite tidigare vilket innnebär att man kom hem lite tidigare. Dagens lunch blev pizza och det var smarrigt såhär på fredagen. Granskningen rullade på bra och en drös årsredovisningar är registrerad och några datum framåt har vi kommit. Trots att jag gått på helg så blir det inte direkt någon ledighet, har knappt kommit igång med de tre inlämningsuppgifter som har deadline nu i helgen. Efter jobbet så vet jag inte vart tiden flög iväg, mådde inte hundra så somnade i soffan en stund. Har agerat lite hundvakt och tränat lite med henne på olika sätt för att aktivera och få hemne att tänka litegranna. Suttit en stund med en av inlämningarna som ska in på söndag och förstå inte artikeln vi hade tänkt att skriva/opponera på så får se om vi väljer en annan tillslut. 

Torsdag..

(null)
Då var andra arbetsdagen avklarad och även torsdagen i sig börjar närma sitt slut. Jag tog en powernap efter jobbet också blev det till att basta och duscha senare mot kvällen. Fick tillbaka någon tenta också, inväntar fortfarande svar på en som jag gjorde tidigare så undra när man får svar på den då. Hoppas verkligen att jag klarat den för jag orkar inte plugga till den igen senare men jag tar inte ut något i förväg, speciellt inte då det kändes skit efter att jag skrivit den. 

Jobb och stall

Igår blev det slut på ledigheten och dags att jobba några dagar innan föreläsningarna drar igång. Efter jobbet hann man bara hem för att åka iväg till stallet. Där blev det trim på Kupido med lite markbommar och tyckte K kändes bra, vi är hoppsugna båda två precis som alltid.
(null) (null)
Nu är jag inne på andra dagen och halva veckan är avklarad och det känns hur skönt som helst. Mätt och belåten efter lunchen som jag nyss ätit. Redo att granska vidare för att sedan börja registrera alla som är redo för det.
(null)


Planering av första veckan på 2019..

Då var det 2019 och efter att ha lagt sig sent inatt så trodde jag inte jag skulle vakna så tidigt och faktiskt gå upp. Blev väckt av hunden och lika bra är väl det så det är lättare att kliva upp när man jobbar senare i veckan. Utöver det så har man tre inlämningsuppgifter som måste skrivas och det blir även stall, det skippar man inte.
(null)
(null) (null) (null)
Lite bilder från gårdagen..

Gott nytt år!

(null)
(null)
Tack för det gångna året, vi välkomnar det nya!

RSS 2.0