𝟸𝟽 𝔬̈𝔳𝔢𝔯𝔰𝔭𝔢𝔢𝒹𝔞𝒹𝔢 𝔟𝔞𝔯𝔫 𝔭å 𝔬̈𝔳𝔢𝔯𝔫𝔞𝔱𝔱𝔫𝔦𝔫𝔤..

Som ni ser har jag inte hunnit bloggat något igår heller, bara på morgonen och hade fullt upp från att jag klev upp ur sängen tills jag la mig. Hade ju det roliga biologi provet som gick sämre än sämst, all tid man hade lagt ner för att l´plugga var ju bara förgäves. Jag hade kunnat lika mycket om jag inte pluggat alls, ingenting som han sagt kom på provet, det som han sa hundra gånger om, var så himla viktigt. Tydligen inte som att det inte kom på provet skulle jag säga, det var otroligt svårt prov måste jag säga men nu är det iallafall överstökat. Hade vanlig mattelektion, glosor på engelskan och muntligt på tyskan, skrev en kort berättele med Evelina som vid döpte till Der Enthauptete. Åkte sedan hem för att packa till övernattningen och stack sedan till stallet och förberedde lite till övernattningen och sedan red jag ut Prince i skogen med syrran och sen var det dax. Övernattning med fångarna på THF, barnen kom och det var typ fullt upp hela tiden, energin tar aldrig slut på dem. Körde lekar och såklart tävlade dem i olika lag, precis som i fångarna på fortet, svarade på gåtor, stoppa händer i olika hinkar och andra små tävlingar. På kvällen blev det spökhistorier och mer lek och jag tror faktikst att barnen tyckte det var en kul övernattning. Somnade sent och upp vid 8 och fixa frukost, sov riktigt dåligt men det är ju ingen nyhet precis utan det är ju som alltid. Efter vi alla barn hade lämnat blev det en lugn ridtur ute i snön, Kupido fick komma ut en sväng och det verkade han tyckta var kul. Sen hem och vila, nyss käkat middag och kommer att sova så himla bra inatt, nybäddad säng är något av det bästa jag vet.


 

hann inte igår..

Hade fullt upp hela dagen går och hann inte blogga något som ni kanske sett, åkte till skolan strax efter 8 och kom väl hem halv 3. Hade kemi första lektionen, svenska där jag hade bok-seminarium vilket jag tyckte gick dåligt och veckans bästa lektion avslutade vi skoldagen med. Först spela vi frisbee vilket jag tycker är rätt kul sen avslutade vi med dans (bugg) och det är inte det roligaste kan jag säga. Åkte sedan hem och pluggade lite biologi, sedan blev det stallet och sedan hem, plugga biologi. Tog paus från pluggande och såg farmen och sedan gick jag tillbaka till pluggandet. Känns som det är alldeles tomt i skallen och inget fastnar riktigt om det borde. Biologi prov idag, nu första timmen så det är väl bäst man kliver upp och klä på sig och pallrar sig till skolan. 
 

två hästar ridna...

Åkte till skolan imorse lite tidigare än vad jag egentligen börja för att plugga och det blev lite för lite pluggande för min del, alltid kommer det något och man tänker att man kan plugga senare. Gjorde lite svenska och sedan blev det kortspel istället. Hade typ bara typ 3 lektioner idag, engelska, fysik och tyska eftersom att jag slapp ha seminarium på svenskan idag, kanske blir imorrn men jag hoppas inte. 
Efter skolan blev det stallet såklart, först en uteritt på Masse som var jätte snäll ute i skogen och sedan markarbete på studsbollen som var riktigt peppad på lektion. Det var ju tok kul att det var markarbete, för då kan man ju flyga runt och göra så mycket mer än vad man egentligen behöver göra.


 

M j a u.....

 

en älg mitt i vägen....

Klockan har bara flygit förbi och jag hinner inte med mig, tänkte att jag skulle hunnit gjort så himla mycket mer idag men har inte hunnit med mig riktigt. Skolan först och hade 3 lektioner och sen åkte man hem och började skrev lite om boken, typ stöd till vi skall ha seminarium. Vet dock inte om jag har det redan imorgon men skall försöka göra klart det imorgonbitti helt enkelt. Sen skulle man ju även fixa klart det personliga brevetvilket jag nu NÄSTAN är klar med, bara nått litet pet kvar. Sedan åkte jag och red Inigo och det blev en skogstur med Annelie och vi stötte även på en älg och jag har nog aldrig varit så nära en tror jag, om man bortser från typ djurpark. Iallafall så var det många spöken ute denna tisdag, allt ifrån sina egna skuggor till älgar, hästarna var uppmärksamma under hela ridturen. 
 

F j ä l l b a c k a 1983...

Fått reda på vem/vilka som är mördare men det är fortfarande på fri fot, skall påbörja det sista kapitlet nu i hopp om ett bra avslut på denna bok. Måste erkänna att jag känner mig faktiskt rätt så duktig som är i tid för en gång skull och inte behöver jäkta och ha en massor kvar dagen innan. Haft en relativt bra uppläggning med läsning NÄSTAN varje kväll och det gick ju fin fint, värd en stor eloge tror jag, haha!

I bilen påväg hem...

Första lektionen var inställd då läraren var sjuk, så istället för att börja 8:10 fick man vänta på nästa lektion som började 10:20. 2 timmar efter och hade gärnat varit hemma och fått en sovmorgon istället. När jag ändå var här passade jag på att göra kemin som skall vara inne imorrn. Vi skulle göra provet hemma som vi gjorde i torsdag och sedan jämföra
imorgon om/hur vi gjorde det annorlunda. Vanligtvis på måndagar har jag 5 lektioner men idag var det undantag, matten var också inställd eftersom han var sjuk. Så dagens lektioner var biologi, engelska och tyska vilket var rätt skönt att börja veckan på. Engelska fick vi tillbaka gamla nationella som vi gjort de senaste veckan. Nu blir det hem och läsa ut svenska boken som är prio ett sen kanske man tar och pluggar något annat eller inte.Byte av häst...

Åkte till stallet runt 2 kanske och skulle rida Prince och Maestro men blev lite ändring och istället tog jag Prince och Madicken fick ta Romeo då M hade lite skoproblem.Vi tog en uteritt med hästarna och det skötte väl sig, lite rädd för några hundar men annars så gick det kanon. Det är så snälla så men tror Mistrz är lite coolare ute faktiskt men inga bushästar här inte.


 

Gårdagens middag
Mistrz🐴

Vid två tiden åkte vi till första stallet, Madicken red ut Inigo och medan satt jag och läste Lejontämjaren som jag ska läst ut innan tisdag. När vi var klar i det stallet åkte vi till THF, red ut Mistrz och Prince en sväng i skogen. Nu är det strax mat och ikväll blir det TVD👍


Svartvitt...

Blev lite ändrade planer, åkte och red Inigo först. Jag och Madicken red ut på Inigo och Amie, fixade i stallet med hö och mockning. Sedan till THF där red vi istället inne eftersom att det var fjorton minus grader och ville inte frysa ihjäl oss. Det fick räcka med en uteritt, så istället red vi i manegen, Madicken Prince och jag Maestro. M kändes lite sådär, var många andra hästar där så det kändes som det var fullsmockat i ridhuset. Fanns ju läskiga hörn också, stod pallar och låg tecken. Aja men han är ändå så gosig häst, tycker ju så mycket om M. 

En lektion ifrån helg...

Snart får man ta helg, endast en tyska lektion ifrån. Efter skolan blir det stallet, två hästar ska rida på två olika stall och det blir uteritt på båda också. Sedan får man se var fredagen mer har att erbjuda.Förrätt & efterrätt...

 

Hockey....

Åkte till skolan idag, så jag var där i tid men det hade ändå hunnit börja, jag hämtade kemiböckerna i skåpet och gick in på lektionen och dem säger att det är prov och jag är helt borta.....
Dagen innan eller om det var i tisdags så sa dem att provet var flyttat eftersom vi inte hade någon kemi i tisdags. Det var bara att bita ihop och köra, lite chansningar här och där tro jag, var bara 6 frågor + a, b, c. Sen hade vi svenska och sist idrott, det var frisbee vilket var kul men hade även dans (bugg). Inge kul alls och vill verkligen ute fortsätta med dans nästa vecka, man kan ju hoppas att han glömmer bort det. Efter skolan blev det stallet då jag skulle hinna rida innan hockeyn, en uteritt på Misterz som var jätte snäll i skogen och sen hem och vid 19 satt man på hockeyn, Timrå - Karlskrona och dem förlorade på straffar, s ä m s t!
 

Halva veckan klar...

Över halva veckan är avklarad och det återstår bara två skoldagar nu av denna vecka. Började 10:40 och slutade 16, innan man åker hem ska det köras några burar till posten och sen blir det hem en snabbis bara och sen åka till stallet och rida. Dressyr på schemat idag också, fortsättning av förra veckan.
Kupido💖


fullt upp i skolan...

Laboration på biologin, då vi skulle kolla på blod och även en rödlök sedan skissa vad vi såg och en massa annat sedan blev det långlunch eftersom vår kemilektion hade blivit intälld, Olle var sjuk så det blev långlunch och lite kortspel istället för pluggande. Tiden bara flög iväg och sen hade vi en fysik lektion innan vi fick komma hem och två lektioner kändes mycket idag och nu skall det fortsättas plugga efter att haft en liten paus sen jag sluta. Engelska bokrecensionen skall jag göra klar så jag bara kan små justera imorgon om det behövs. Sen så blire svenskan då jag ligger ett halv kapitel efter
 

Inigo igår & idag...

Hann inte med att blogg något igår utan hade fullt upp med en massa annat, red igår kväll och sen nu imorse tog jag en tidig ridtur/ridpass. Avslutade med Inigo på ridplan och jobbade lite sluta och skänkelvikning, Inigo skötte sig exemplariskt och hade inga bus för sig. Nu är det bara att skynda sig att hoppa i duschen och sen käka innan man åker till skolan, 3 lektioner idag och det känns nice.
 

ᴍᴀᴇsᴛʀᴏ♥

Söndagen är snart över, blir lite tv tittande nu innan jag går och duschar inför skolan imorgon. Var på stallet och red Mastro och känns tråkigt att det kanske var sista gången jag red honom men jag önskar honom det bästa. Det har varit kul och fått rida han nu i 3 dagar och han är ju lite speciell på ett sätt som är svårt att förklara, tycker iallafall om honom och han försöker alltid att göra sitt yttersta. 
 

mer från Helena P.....

 

T h a i . . . .

Jamen då sitter jag här vid datorn oxh ser på andra avsnittet av Viva Hate men ingen serie som var så bra men tänkte att jag kunde se den då det bara var tre avsnitt. Iallafall så har dagen gått rätt snabbt, tog sovmorgon och struntade i att åka och kolla på tävlingen. Man blir ju bara sugen att tävla då men skall vara med på nästa. Har varit och firat faster som fyllt 40år och ikväll blir storläsning av Camilla Läckberg, känns som jag inte kommer hinna läsa ut den till vi ska ha seminarium, panik....Kinamat...

Skolan gick ju faktiskt rätt bra ändå, lite för lång lektion på morgon bara men det är bara att härda. Provet tycker jag inte gick nå bra men får se resultatet. Efter skolan åkte jag till stallet och red, Maestro var riktigt duktig och vi var nöjda båda två tror jag. Åkte sedan hem och det blev Kinamat till middag och det satt som en smäck!


nya bilder från Helena P´s hoppträning...

 

Freitag....

Skall nu åka till skolan för sista gången denna vecka och det känns skönt att ska få helg fast det blir nog lite pluggande då också, kan behövas. Idag så börjar jag skolan med ett lite längre biologi pass och sen matte, lunch och sedan språk, både engelska och tyska. Har prov på engelskan, glosor på tyskan annars är det inget speciellt. På eftermiddag blir det stallet och sen får vi se vad som händer.
 

Sovgott allihopa


Efter ett trettiotal sidor lägger jag mig nu och sover för att orka med sista skoldagen för den här veckan.

torsdagen har passerat....

Skola först och en bättre torsdag än vad jag haft förut, schemat har gjort att torsdagen är veckan höjdpunkt just nu och sen onsdagen är och helt okej också. Har nu tre lektioner på torsdagar och det kan typ inte bli bättre, kemi -> svenska -> idrott sista lektionen. Efter att jag blev hem skjutsad så hann jag inte sätta mig i soffan förren vi skulle åka upp till ridstadion. Maestro skulle egentligen longeras men blev lite ändring så jag red honom lite lungt i skritt och trav. Kul att sitta på hans rygg igen efter sisådär 4 månader ungefär men nu blir han min kompis iallafall några dagar framöver och syrran ska få knäppa lite kort tänkte jag. Imorrn blir det ett ridpass efter jag slutat skolan, måste hinna rida innan hoppträningarna börjar men först måste man orka med skolan. Ingen sovmorgon imorrn inte utan 8:10-14 och då har jag fyra lektioner. Tillbaka till dagen, efter jag red honom idag åkte vi till nästa stall eftersom att Madicken skulle hoppträna Inigo. Efter vi lastat hästarna så åkte vi tillbaka till ridstadion och Annelie och Madicken tränade och jag agerade fotograf, sedan tillbaka till Annelies stall och sedan raka vägen hem efter att vi var klar i stallet. Blev mycket fram och tillbaka.....
Bild på Maestro från när han kom och stod i karaktän

skänkelvikning/sluta gick mindre bra idag......

Känns som man inte hunnit med dagen, allt har gått så fort eller kanske inte med skolan men den gick ändå relativt bra bortsett från provet vi hade. Fyra lektioner och lite längre lunch än vanligt och samt hål, då det blev kortspel, vilket var ett tag sen. Hann nästan bara hem sen skulle man på stallet, hade dressyr och på schemat skänkelvikning samt sluta och det gick inte riktigt som vi ville men vi tar nya tag nästa vecka då vi fortsätter. Hann inte mer än komma hem så fick vi gäster och nu har dem åkt och innan jag somnar inatt skall det läsas ytterligre ett kapitel, för då kommer jag att hinna läsa ut boken.
 
 
 

A horse without a rider is always a horse, but a rider without a horse is just a human!

 

Inigo på ridstadion...

Vi åkte till ridskolan och red i lilla manegen som var ledig, inte ridit Inigo sen jag gick på lov eftersom jag var sjuk hela lovet. Nu är jag ju tillbaka och Inigo var lite seg men hon kommer igång efter att hon fått galopperat litegrann, hon kändes faktiskt fin efter sisådär halva passet. Då gick allt som det skulle och jag är faktiskt nöjd efter det här ridpasset och det borde jag vara också, ingen ork kvar efter det där ridpasset. Antar att inte orken har lkommit tillbaka sen jag var sjuk men mår mycket bättre. Sitter just nu och ser på våra bästa år och innan jag somnar ikväll blir det ett kapitel av Camilla Läckbergs bok, "Tämjaren" som måste läsas👊hoppträning för Helena Persson...

Knäppte lite bilder när Helena Persson var här under helgen som var....
 

kemi & fysik...

Hade en riktigt lugn dag på skolan idag, endast två lektioner och sen kunde man åka hem igen, nu skall det pluggas lite, bok recension ska skrivas eftersom det inte blev något gjort igår. Sedan åker man och rider Inigo på ridstadion.
 

It´s doneeee!!!!

Har nu även sett filmen The fault in our stars och nu tänkte jag se om jag kunde påbörja recensionen så jag kommer någonvart. Har legat och vilat lite nu i soffan efter att jag först såg ett avsnitt av Viva Hate och sen var det glamour. Nu tillbaka till pluggandet, kände att jag behövde en paus från det när jag kom hem från skolan. Måndagarna är väldigt tighta, typ 5 minuter mellan varje lektion, så man hinner inte lämna grejerna förns du skall ta ut nya. Har typ 6 lektioner på måndagar och nu imorgon har jag bara två, så det tar ut varandra men vanligtvis skall jag ha tre på tisdagar. Hade prov/test idag på engelskan, hörförståelse och fick inge vidare eftersom jag måste minst höra det två gånger. Missar man en fråga så är resten typ kört, nää uscha jag tycker inte alls om hörförståelse men något jag måste träna på...
 

On the school....

Sitter på skolan och har någon form utav lektion, fick tidigare tillbaka vårt prov i natur specialisering (biologi) och nästa vecka byter vi ämne samt lärare till kemi och Leif. Ser nu en film som vi redan har sett, såg den innan provet som var innan lovet. Ingen aning varför vi skall se den igen, onödigt kan jag tycka, vilket resten tycker också. Efter den här lektionen så har vi biologi 2 med samma lärare som vi haft nu sen 8:10 imorse.

Helgen över..

Då var denna helg förbi och jag har inte gjort så mycket mer än varit på stallet. Helena Persson har haft hoppträning på ridskolan som jag och syrran åkte och kolla på båda dagarna och sedan har vi varit till Inigo och Madicken har ridit henne. Har faktiskt även hunnit med att läsa ut min engelska bok och nu återstår bara bok recensionen som ska vara inne senast på fredag. Jag har till och med, nyss påbörjat att läsa ytterligare en bok, fast på svenska då. Lejontämjaren och den skall vara utläst om ca två veckor tror jag dem sa och då kommer vi ha seminarium där vi kommer få frågor om boken vi läst. Hur skall detta gå, jag är inte någon som tycker det är minsta kul att sitta och läsa utan jag ser då hellre en film. Visst får man mer detaljer i en bok men det kan jag lixom leva utan och jag tycker mycket är sånt man inte ens behöver veta, men jag läser inte mer än vad jag behöver......
Vad tycker ni bäst om, bok vs film
 

ᴄʜᴀᴘᴛᴇʀ ᴛᴡᴇɴᴛʏ ғɪᴠᴇ

 
Då var det dags att påbörja det tjugofemte och sista kapitlet av denna bok, The fault in our stars!

Taco
ғᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴘʀᴏᴠᴇᴛ ɴᴀ̈ʀᴀ ɴᴜ....

Imorrn så smäller det, första provet för iår är riktigt nära nu och jag ska passa på mig att lägga mig så jag få lite sömn också. Ingen sovmorgon utan direkt på morgon, det är då det gäller och det är 2 timmar långt och jag hoppas det är lättare än jag tror. Såklart skall jag iallafall göra mitt yttersta för att få det bästa resultatet. Efter provet har jag kvar 3 lektioner av den kommande fredagen.

Back in school📖

Då var skolan igång med hel skoldag på en gång, det var bara att slita sig upp från sängen även fast jag mer än gärna hade legat kvar. Hade iallafall sovmorgon till halv 11 och det var fulla muggar på direkten. Skall nu läsa ytterligare en bok fast på svenska, även fast vi inte avslutat att läsa den vi har på engelskan. Blir galen och hur ska man hinna med två böcker när jag knappt hinner läsa en.
 
Efter skolan så åkte man hem och käka för att sedan åka upp till stallet. Ett riktigt dressyrpass vart det med Kupido och det var lite sisådär men avslutade med att jag var helt nöjd. Gick super på slutet och allt flöt på, duktig kille! Jag är nu tillbaka och är frisk och hoppas det håller i sig, lovet var väl inget som jag tyckte var riktigt kul eftersom jag legat sjuk från början och ända in till slutet. Jag hoppas jag håller mig frisk ett par år nu innan jag blir sjuk igen, blir sällan sjuk men man ska aldrig säga aldrig..HOWRSE

 
 
 
 

𝟐𝟎𝟏𝟓, 𝓱𝒆𝓻𝒆 𝔀𝒆 𝓬𝓸𝓶𝒆..

Gᴏᴛᴛ ɴʏᴛᴛ åʀ ᴀʟʟɪʜᴏᴘᴀ
ɴʏᴛᴛ åʀ﹐ ɴʏᴀ ᴍᴏ̈ᴊʟɪɢʜᴇᴛᴇʀ 
 

RSS 2.0