đŸžđŸœ đ”ŹÌˆđ”łđ”ąđ”Żđ”°đ”­đ”ąđ”ąđ’č𝔞đ’č𝔱 đ”Ÿđ”žđ”Żđ”« đ”­Ă„ đ”ŹÌˆđ”łđ”ąđ”Żđ”«đ”žđ”±đ”±đ”«đ”Šđ”«đ”€..

Som ni ser har jag inte hunnit bloggat nĂ„got igĂ„r heller, bara pĂ„ morgonen och hade fullt upp frĂ„n att jag klev upp ur sĂ€ngen tills jag la mig. Hade ju det roliga biologi provet som gick sĂ€mre Ă€n sĂ€mst, all tid man hade lagt ner för att lÂŽplugga var ju bara förgĂ€ves. Jag hade kunnat lika mycket om jag inte pluggat alls, ingenting som han sagt kom pĂ„ provet, det som han sa hundra gĂ„nger om, var sĂ„ himla viktigt. Tydligen inte som att det inte kom pĂ„ provet skulle jag sĂ€ga, det var otroligt svĂ„rt prov mĂ„ste jag sĂ€ga men nu Ă€r det iallafall överstökat. Hade vanlig mattelektion, glosor pĂ„ engelskan och muntligt pĂ„ tyskan, skrev en kort berĂ€ttele med Evelina som vid döpte till Der Enthauptete. Åkte sedan hem för att packa till övernattningen och stack sedan till stallet och förberedde lite till övernattningen och sedan red jag ut Prince i skogen med syrran och sen var det dax. Övernattning med fĂ„ngarna pĂ„ THF, barnen kom och det var typ fullt upp hela tiden, energin tar aldrig slut pĂ„ dem. Körde lekar och sĂ„klart tĂ€vlade dem i olika lag, precis som i fĂ„ngarna pĂ„ fortet, svarade pĂ„ gĂ„tor, stoppa hĂ€nder i olika hinkar och andra smĂ„ tĂ€vlingar. PĂ„ kvĂ€llen blev det spökhistorier och mer lek och jag tror faktikst att barnen tyckte det var en kul övernattning. Somnade sent och upp vid 8 och fixa frukost, sov riktigt dĂ„ligt men det Ă€r ju ingen nyhet precis utan det Ă€r ju som alltid. Efter vi alla barn hade lĂ€mnat blev det en lugn ridtur ute i snön, Kupido fick komma ut en svĂ€ng och det verkade han tyckta var kul. Sen hem och vila, nyss kĂ€kat middag och kommer att sova sĂ„ himla bra inatt, nybĂ€ddad sĂ€ng Ă€r nĂ„got av det bĂ€sta jag vet.


 

hann inte igÄr..

Hade fullt upp hela dagen gĂ„r och hann inte blogga nĂ„got som ni kanske sett, Ă„kte till skolan strax efter 8 och kom vĂ€l hem halv 3. Hade kemi första lektionen, svenska dĂ€r jag hade bok-seminarium vilket jag tyckte gick dĂ„ligt och veckans bĂ€sta lektion avslutade vi skoldagen med. Först spela vi frisbee vilket jag tycker Ă€r rĂ€tt kul sen avslutade vi med dans (bugg) och det Ă€r inte det roligaste kan jag sĂ€ga. Åkte sedan hem och pluggade lite biologi, sedan blev det stallet och sedan hem, plugga biologi. Tog paus frĂ„n pluggande och sĂ„g farmen och sedan gick jag tillbaka till pluggandet. KĂ€nns som det Ă€r alldeles tomt i skallen och inget fastnar riktigt om det borde. Biologi prov idag, nu första timmen sĂ„ det Ă€r vĂ€l bĂ€st man kliver upp och klĂ€ pĂ„ sig och pallrar sig till skolan. 
 

tvÄ hÀstar ridna...

Åkte till skolan imorse lite tidigare Ă€n vad jag egentligen börja för att plugga och det blev lite för lite pluggande för min del, alltid kommer det nĂ„got och man tĂ€nker att man kan plugga senare. Gjorde lite svenska och sedan blev det kortspel istĂ€llet. Hade typ bara typ 3 lektioner idag, engelska, fysik och tyska eftersom att jag slapp ha seminarium pĂ„ svenskan idag, kanske blir imorrn men jag hoppas inte. 
Efter skolan blev det stallet sÄklart, först en uteritt pÄ Masse som var jÀtte snÀll ute i skogen och sedan markarbete pÄ studsbollen som var riktigt peppad pÄ lektion. Det var ju tok kul att det var markarbete, för dÄ kan man ju flyga runt och göra sÄ mycket mer Àn vad man egentligen behöver göra.


 

M j a u.....

 

en Àlg mitt i vÀgen....

Klockan har bara flygit förbi och jag hinner inte med mig, tĂ€nkte att jag skulle hunnit gjort sĂ„ himla mycket mer idag men har inte hunnit med mig riktigt. Skolan först och hade 3 lektioner och sen Ă„kte man hem och började skrev lite om boken, typ stöd till vi skall ha seminarium. Vet dock inte om jag har det redan imorgon men skall försöka göra klart det imorgonbitti helt enkelt. Sen skulle man ju Ă€ven fixa klart det personliga brevetvilket jag nu NÄSTAN Ă€r klar med, bara nĂ„tt litet pet kvar. Sedan Ă„kte jag och red Inigo och det blev en skogstur med Annelie och vi stötte Ă€ven pĂ„ en Ă€lg och jag har nog aldrig varit sĂ„ nĂ€ra en tror jag, om man bortser frĂ„n typ djurpark. Iallafall sĂ„ var det mĂ„nga spöken ute denna tisdag, allt ifrĂ„n sina egna skuggor till Ă€lgar, hĂ€starna var uppmĂ€rksamma under hela ridturen. 
 

F j À l l b a c k a 1983...

FĂ„tt reda pĂ„ vem/vilka som Ă€r mördare men det Ă€r fortfarande pĂ„ fri fot, skall pĂ„börja det sista kapitlet nu i hopp om ett bra avslut pĂ„ denna bok. MĂ„ste erkĂ€nna att jag kĂ€nner mig faktiskt rĂ€tt sĂ„ duktig som Ă€r i tid för en gĂ„ng skull och inte behöver jĂ€kta och ha en massor kvar dagen innan. Haft en relativt bra upplĂ€ggning med lĂ€sning NÄSTAN varje kvĂ€ll och det gick ju fin fint, vĂ€rd en stor eloge tror jag, haha!

I bilen pÄvÀg hem...

Första lektionen var instÀlld dÄ lÀraren var sjuk, sÄ istÀllet för att börja 8:10 fick man vÀnta pÄ nÀsta lektion som började 10:20. 2 timmar efter och hade gÀrnat varit hemma och fÄtt en sovmorgon istÀllet. NÀr jag ÀndÄ var hÀr passade jag pÄ att göra kemin som skall vara inne imorrn. Vi skulle göra provet hemma som vi gjorde i torsdag och sedan jÀmföra
imorgon om/hur vi gjorde det annorlunda. Vanligtvis pÄ mÄndagar har jag 5 lektioner men idag var det undantag, matten var ocksÄ instÀlld eftersom han var sjuk. SÄ dagens lektioner var biologi, engelska och tyska vilket var rÀtt skönt att börja veckan pÄ. Engelska fick vi tillbaka gamla nationella som vi gjort de senaste veckan. Nu blir det hem och lÀsa ut svenska boken som Àr prio ett sen kanske man tar och pluggar nÄgot annat eller inte.



Byte av hÀst...

Åkte till stallet runt 2 kanske och skulle rida Prince och Maestro men blev lite Ă€ndring och istĂ€llet tog jag Prince och Madicken fick ta Romeo dĂ„ M hade lite skoproblem.Vi tog en uteritt med hĂ€starna och det skötte vĂ€l sig, lite rĂ€dd för nĂ„gra hundar men annars sĂ„ gick det kanon. Det Ă€r sĂ„ snĂ€lla sĂ„ men tror Mistrz Ă€r lite coolare ute faktiskt men inga bushĂ€star hĂ€r inte.


 

GĂ„rdagens middag




Mistrz🐮

Vid tvĂ„ tiden Ă„kte vi till första stallet, Madicken red ut Inigo och medan satt jag och lĂ€ste LejontĂ€mjaren som jag ska lĂ€st ut innan tisdag. NĂ€r vi var klar i det stallet Ă„kte vi till THF, red ut Mistrz och Prince en svĂ€ng i skogen. Nu Ă€r det strax mat och ikvĂ€ll blir det TVD👍


Svartvitt...

Blev lite Ă€ndrade planer, Ă„kte och red Inigo först. Jag och Madicken red ut pĂ„ Inigo och Amie, fixade i stallet med hö och mockning. Sedan till THF dĂ€r red vi istĂ€llet inne eftersom att det var fjorton minus grader och ville inte frysa ihjĂ€l oss. Det fick rĂ€cka med en uteritt, sĂ„ istĂ€llet red vi i manegen, Madicken Prince och jag Maestro. M kĂ€ndes lite sĂ„dĂ€r, var mĂ„nga andra hĂ€star dĂ€r sĂ„ det kĂ€ndes som det var fullsmockat i ridhuset. Fanns ju lĂ€skiga hörn ocksĂ„, stod pallar och lĂ„g tecken. Aja men han Ă€r Ă€ndĂ„ sĂ„ gosig hĂ€st, tycker ju sĂ„ mycket om M. 

En lektion ifrÄn helg...

Snart fÄr man ta helg, endast en tyska lektion ifrÄn. Efter skolan blir det stallet, tvÄ hÀstar ska rida pÄ tvÄ olika stall och det blir uteritt pÄ bÄda ocksÄ. Sedan fÄr man se var fredagen mer har att erbjuda.



FörrÀtt & efterrÀtt...

 

Hockey....

Åkte till skolan idag, sĂ„ jag var dĂ€r i tid men det hade Ă€ndĂ„ hunnit börja, jag hĂ€mtade kemiböckerna i skĂ„pet och gick in pĂ„ lektionen och dem sĂ€ger att det Ă€r prov och jag Ă€r helt borta.....
Dagen innan eller om det var i tisdags sÄ sa dem att provet var flyttat eftersom vi inte hade nÄgon kemi i tisdags. Det var bara att bita ihop och köra, lite chansningar hÀr och dÀr tro jag, var bara 6 frÄgor + a, b, c. Sen hade vi svenska och sist idrott, det var frisbee vilket var kul men hade Àven dans (bugg). Inge kul alls och vill verkligen ute fortsÀtta med dans nÀsta vecka, man kan ju hoppas att han glömmer bort det. Efter skolan blev det stallet dÄ jag skulle hinna rida innan hockeyn, en uteritt pÄ Misterz som var jÀtte snÀll i skogen och sen hem och vid 19 satt man pÄ hockeyn, TimrÄ - Karlskrona och dem förlorade pÄ straffar, s À m s t!
 

Halva veckan klar...

Över halva veckan Ă€r avklarad och det Ă„terstĂ„r bara tvĂ„ skoldagar nu av denna vecka. Började 10:40 och slutade 16, innan man Ă„ker hem ska det köras nĂ„gra burar till posten och sen blir det hem en snabbis bara och sen Ă„ka till stallet och rida. Dressyr pĂ„ schemat idag ocksĂ„, fortsĂ€ttning av förra veckan.
Kupido💖


fullt upp i skolan...

Laboration pÄ biologin, dÄ vi skulle kolla pÄ blod och Àven en rödlök sedan skissa vad vi sÄg och en massa annat sedan blev det lÄnglunch eftersom vÄr kemilektion hade blivit intÀlld, Olle var sjuk sÄ det blev lÄnglunch och lite kortspel istÀllet för pluggande. Tiden bara flög ivÀg och sen hade vi en fysik lektion innan vi fick komma hem och tvÄ lektioner kÀndes mycket idag och nu skall det fortsÀttas plugga efter att haft en liten paus sen jag sluta. Engelska bokrecensionen skall jag göra klar sÄ jag bara kan smÄ justera imorgon om det behövs. Sen sÄ blire svenskan dÄ jag ligger ett halv kapitel efter
 

Inigo igÄr & idag...

Hann inte med att blogg nÄgot igÄr utan hade fullt upp med en massa annat, red igÄr kvÀll och sen nu imorse tog jag en tidig ridtur/ridpass. Avslutade med Inigo pÄ ridplan och jobbade lite sluta och skÀnkelvikning, Inigo skötte sig exemplariskt och hade inga bus för sig. Nu Àr det bara att skynda sig att hoppa i duschen och sen kÀka innan man Äker till skolan, 3 lektioner idag och det kÀnns nice.
 

ᮍᮀᮇs᎛ʀᎏ♄

Söndagen Àr snart över, blir lite tv tittande nu innan jag gÄr och duschar inför skolan imorgon. Var pÄ stallet och red Mastro och kÀnns trÄkigt att det kanske var sista gÄngen jag red honom men jag önskar honom det bÀsta. Det har varit kul och fÄtt rida han nu i 3 dagar och han Àr ju lite speciell pÄ ett sÀtt som Àr svÄrt att förklara, tycker iallafall om honom och han försöker alltid att göra sitt yttersta. 
 

mer frÄn Helena P.....

 

T h a i . . . .

Jamen dÄ sitter jag hÀr vid datorn oxh ser pÄ andra avsnittet av Viva Hate men ingen serie som var sÄ bra men tÀnkte att jag kunde se den dÄ det bara var tre avsnitt. Iallafall sÄ har dagen gÄtt rÀtt snabbt, tog sovmorgon och struntade i att Äka och kolla pÄ tÀvlingen. Man blir ju bara sugen att tÀvla dÄ men skall vara med pÄ nÀsta. Har varit och firat faster som fyllt 40Är och ikvÀll blir storlÀsning av Camilla LÀckberg, kÀnns som jag inte kommer hinna lÀsa ut den till vi ska ha seminarium, panik....



Kinamat...

Skolan gick ju faktiskt rĂ€tt bra Ă€ndĂ„, lite för lĂ„ng lektion pĂ„ morgon bara men det Ă€r bara att hĂ€rda. Provet tycker jag inte gick nĂ„ bra men fĂ„r se resultatet. Efter skolan Ă„kte jag till stallet och red, Maestro var riktigt duktig och vi var nöjda bĂ„da tvĂ„ tror jag. Åkte sedan hem och det blev Kinamat till middag och det satt som en smĂ€ck!


nya bilder frÄn Helena PŽs hopptrÀning...

 

Freitag....

Skall nu Äka till skolan för sista gÄngen denna vecka och det kÀnns skönt att ska fÄ helg fast det blir nog lite pluggande dÄ ocksÄ, kan behövas. Idag sÄ börjar jag skolan med ett lite lÀngre biologi pass och sen matte, lunch och sedan sprÄk, bÄde engelska och tyska. Har prov pÄ engelskan, glosor pÄ tyskan annars Àr det inget speciellt. PÄ eftermiddag blir det stallet och sen fÄr vi se vad som hÀnder.
 

Sovgott allihopa


Efter ett trettiotal sidor lÀgger jag mig nu och sover för att orka med sista skoldagen för den hÀr veckan.

torsdagen har passerat....

Skola först och en bÀttre torsdag Àn vad jag haft förut, schemat har gjort att torsdagen Àr veckan höjdpunkt just nu och sen onsdagen Àr och helt okej ocksÄ. Har nu tre lektioner pÄ torsdagar och det kan typ inte bli bÀttre, kemi -> svenska -> idrott sista lektionen. Efter att jag blev hem skjutsad sÄ hann jag inte sÀtta mig i soffan förren vi skulle Äka upp till ridstadion. Maestro skulle egentligen longeras men blev lite Àndring sÄ jag red honom lite lungt i skritt och trav. Kul att sitta pÄ hans rygg igen efter sisÄdÀr 4 mÄnader ungefÀr men nu blir han min kompis iallafall nÄgra dagar framöver och syrran ska fÄ knÀppa lite kort tÀnkte jag. Imorrn blir det ett ridpass efter jag slutat skolan, mÄste hinna rida innan hopptrÀningarna börjar men först mÄste man orka med skolan. Ingen sovmorgon imorrn inte utan 8:10-14 och dÄ har jag fyra lektioner. Tillbaka till dagen, efter jag red honom idag Äkte vi till nÀsta stall eftersom att Madicken skulle hopptrÀna Inigo. Efter vi lastat hÀstarna sÄ Äkte vi tillbaka till ridstadion och Annelie och Madicken trÀnade och jag agerade fotograf, sedan tillbaka till Annelies stall och sedan raka vÀgen hem efter att vi var klar i stallet. Blev mycket fram och tillbaka.....
Bild pÄ Maestro frÄn nÀr han kom och stod i karaktÀn

skÀnkelvikning/sluta gick mindre bra idag......

KÀnns som man inte hunnit med dagen, allt har gÄtt sÄ fort eller kanske inte med skolan men den gick ÀndÄ relativt bra bortsett frÄn provet vi hade. Fyra lektioner och lite lÀngre lunch Àn vanligt och samt hÄl, dÄ det blev kortspel, vilket var ett tag sen. Hann nÀstan bara hem sen skulle man pÄ stallet, hade dressyr och pÄ schemat skÀnkelvikning samt sluta och det gick inte riktigt som vi ville men vi tar nya tag nÀsta vecka dÄ vi fortsÀtter. Hann inte mer Àn komma hem sÄ fick vi gÀster och nu har dem Äkt och innan jag somnar inatt skall det lÀsas ytterligre ett kapitel, för dÄ kommer jag att hinna lÀsa ut boken.
 
 
 

A horse without a rider is always a horse, but a rider without a horse is just a human!

 

Inigo pÄ ridstadion...

Vi Ă„kte till ridskolan och red i lilla manegen som var ledig, inte ridit Inigo sen jag gick pĂ„ lov eftersom jag var sjuk hela lovet. Nu Ă€r jag ju tillbaka och Inigo var lite seg men hon kommer igĂ„ng efter att hon fĂ„tt galopperat litegrann, hon kĂ€ndes faktiskt fin efter sisĂ„dĂ€r halva passet. DĂ„ gick allt som det skulle och jag Ă€r faktiskt nöjd efter det hĂ€r ridpasset och det borde jag vara ocksĂ„, ingen ork kvar efter det dĂ€r ridpasset. Antar att inte orken har lkommit tillbaka sen jag var sjuk men mĂ„r mycket bĂ€ttre. Sitter just nu och ser pĂ„ vĂ„ra bĂ€sta Ă„r och innan jag somnar ikvĂ€ll blir det ett kapitel av Camilla LĂ€ckbergs bok, "TĂ€mjaren" som mĂ„ste lĂ€sas👊



hopptrÀning för Helena Persson...

KnÀppte lite bilder nÀr Helena Persson var hÀr under helgen som var....
 

kemi & fysik...

Hade en riktigt lugn dag pÄ skolan idag, endast tvÄ lektioner och sen kunde man Äka hem igen, nu skall det pluggas lite, bok recension ska skrivas eftersom det inte blev nÄgot gjort igÄr. Sedan Äker man och rider Inigo pÄ ridstadion.
 

ItÂŽs doneeee!!!!

Har nu Àven sett filmen The fault in our stars och nu tÀnkte jag se om jag kunde pÄbörja recensionen sÄ jag kommer nÄgonvart. Har legat och vilat lite nu i soffan efter att jag först sÄg ett avsnitt av Viva Hate och sen var det glamour. Nu tillbaka till pluggandet, kÀnde att jag behövde en paus frÄn det nÀr jag kom hem frÄn skolan. MÄndagarna Àr vÀldigt tighta, typ 5 minuter mellan varje lektion, sÄ man hinner inte lÀmna grejerna förns du skall ta ut nya. Har typ 6 lektioner pÄ mÄndagar och nu imorgon har jag bara tvÄ, sÄ det tar ut varandra men vanligtvis skall jag ha tre pÄ tisdagar. Hade prov/test idag pÄ engelskan, hörförstÄelse och fick inge vidare eftersom jag mÄste minst höra det tvÄ gÄnger. Missar man en frÄga sÄ Àr resten typ kört, nÀÀ uscha jag tycker inte alls om hörförstÄelse men nÄgot jag mÄste trÀna pÄ...
 

On the school....

Sitter pÄ skolan och har nÄgon form utav lektion, fick tidigare tillbaka vÄrt prov i natur specialisering (biologi) och nÀsta vecka byter vi Àmne samt lÀrare till kemi och Leif. Ser nu en film som vi redan har sett, sÄg den innan provet som var innan lovet. Ingen aning varför vi skall se den igen, onödigt kan jag tycka, vilket resten tycker ocksÄ. Efter den hÀr lektionen sÄ har vi biologi 2 med samma lÀrare som vi haft nu sen 8:10 imorse.

Helgen över..

DÄ var denna helg förbi och jag har inte gjort sÄ mycket mer Àn varit pÄ stallet. Helena Persson har haft hopptrÀning pÄ ridskolan som jag och syrran Äkte och kolla pÄ bÄda dagarna och sedan har vi varit till Inigo och Madicken har ridit henne. Har faktiskt Àven hunnit med att lÀsa ut min engelska bok och nu ÄterstÄr bara bok recensionen som ska vara inne senast pÄ fredag. Jag har till och med, nyss pÄbörjat att lÀsa ytterligare en bok, fast pÄ svenska dÄ. LejontÀmjaren och den skall vara utlÀst om ca tvÄ veckor tror jag dem sa och dÄ kommer vi ha seminarium dÀr vi kommer fÄ frÄgor om boken vi lÀst. Hur skall detta gÄ, jag Àr inte nÄgon som tycker det Àr minsta kul att sitta och lÀsa utan jag ser dÄ hellre en film. Visst fÄr man mer detaljer i en bok men det kan jag lixom leva utan och jag tycker mycket Àr sÄnt man inte ens behöver veta, men jag lÀser inte mer Àn vad jag behöver......
Vad tycker ni bÀst om, bok vs film
 

ᎄʜᎀ᎘᎛ᎇʀ áŽ›áŽĄáŽ‡ÉŽáŽ›Ê ғÉȘᮠᮇ

 
DÄ var det dags att pÄbörja det tjugofemte och sista kapitlet av denna bok, The fault in our stars!

Taco




ғᎏ̈ʀsᮛᮀ ᎘ʀᎏᎠᎇ᎛ Ɏᎀ̈ʀᎀ ɮᮜ....

Imorrn sÄ smÀller det, första provet för iÄr Àr riktigt nÀra nu och jag ska passa pÄ mig att lÀgga mig sÄ jag fÄ lite sömn ocksÄ. Ingen sovmorgon utan direkt pÄ morgon, det Àr dÄ det gÀller och det Àr 2 timmar lÄngt och jag hoppas det Àr lÀttare Àn jag tror. SÄklart skall jag iallafall göra mitt yttersta för att fÄ det bÀsta resultatet. Efter provet har jag kvar 3 lektioner av den kommande fredagen.

Back in school📖

DÄ var skolan igÄng med hel skoldag pÄ en gÄng, det var bara att slita sig upp frÄn sÀngen Àven fast jag mer Àn gÀrna hade legat kvar. Hade iallafall sovmorgon till halv 11 och det var fulla muggar pÄ direkten. Skall nu lÀsa ytterligare en bok fast pÄ svenska, Àven fast vi inte avslutat att lÀsa den vi har pÄ engelskan. Blir galen och hur ska man hinna med tvÄ böcker nÀr jag knappt hinner lÀsa en.
 
Efter skolan sÄ Äkte man hem och kÀka för att sedan Äka upp till stallet. Ett riktigt dressyrpass vart det med Kupido och det var lite sisÄdÀr men avslutade med att jag var helt nöjd. Gick super pÄ slutet och allt flöt pÄ, duktig kille! Jag Àr nu tillbaka och Àr frisk och hoppas det hÄller i sig, lovet var vÀl inget som jag tyckte var riktigt kul eftersom jag legat sjuk frÄn början och Ànda in till slutet. Jag hoppas jag hÄller mig frisk ett par Är nu innan jag blir sjuk igen, blir sÀllan sjuk men man ska aldrig sÀga aldrig..



HOWRSE

 
 
 
 

𝟐𝟎𝟏𝟓, đ“±đ’†đ“»đ’† 𝔀𝒆 đ“Źđ“žđ“¶đ’†..

Gᮏᮛᮛ Ɏʏ᎛᎛ Ă„Ê€ ᎀʟʟÉȘʜᎏ᎘ᎀ
Ɏʏ᎛᎛ Ă„Ê€ïč ÉŽÊáŽ€ ᎍᎏ̈ᎊʟÉȘÉąÊœáŽ‡áŽ›áŽ‡Ê€Â 
 

RSS 2.0