Valborgsmässoafton!

Släkten har lämnat och nu lägger jag mig och ser på tror du att jag ljuger. Det är en ny dag imorgon och om man orkar så blir det en tripp in till birsta och sedan ska man en sväng till stallet. Tänkte också försöka ta med systemkameran för att fota lite på hästarna, det behövs lite nya bilder hit till bloggen.

Uppdatering från mobilen..
Fyller redan 19 år!

Man kan inte förstå att man redan är 19 år, jag lever och känner mig fortfarande som 16 ungefär. Jag vet att vi inte blir yngre men man måste ta vara på den här tiden nu innan man blir alltför gammal. Skolan har jag inte heller många dagar kvar i, vad händer efter studenten? Först blir det jobb i sommar iallafall och sen vet jag inte om det blir universitet för mig eller inte. Jag är nu duschad sen några timmar tillbaka, håret är nästan helt torrt och ska käka lunch nu för att sedan börja fixa mig innan släkten kommer hit på middag. Här blir det grillning på min dag.

I sista minuten, 23:59

Tänk att jag hann, man är ju bra duktig. En av historie uppgifterna är inlämnad och den sista ska in på söndag så vi får göra klart den på söndag. Känns skönt att ha skickat in den men hoppas den håller måttet med allt annat jag lämnat in. Jag vill verkligen ha kvar mitt betyg och man måste ligga i topp hela tiden. Känner mig nöjd som fick plats med allt på en sida, så otroligt dålig på att avsluta saker. Det blir mer att jag skriver i cirklar känns det som men tur inte lärarna tycker det.
 Saker man inte glömmer såhär snabbt är ju när man får så fina kommentarer av lärare som vill använda det som exempeluppgift eller typ hänga upp. Inte fär att skryta eller nått men då får man en liten boost och steppar upp ribban lite högre.
Klockan har ju slagit tolv nu och familjen käkade thai på fredagkväll efter städningen. Blir inge födelsedagsmat imorgon när släkten kommer men thai idag funkade utmärkt, smakade likaså.

en dag närmare 19..

Redan fredag och veckan har bara runnit iväg. Hade matte hela denna fredag, en lektion innan lunch och en efter. Precis som vanligt hade vi problemlösningar vilket jag tycker är så himla roligt om man jämför med att jobba i boken. Har påbörjat uppgiften i historian men är ännu inte klar, två frågor kvar men nu har jag nog städat klart för dagen och kan sätta mig och plugga litegrann. Har skurat golv, dammsugit och torkat lister. Inge vila denna fredag!
 

Stormöte om guldkotten...

När man idag har tagit sig enda fram till skolan och får reda på att läraren är hemma idag. Ilskan för att man ändå orkat ta sig till skolan, helt i onödan. Ingen drömdag precis som jag trodde det skulle bli, utan vi fick ta vara på tiden till att ha ett stormöte med teknikerna angående guldkotten som närmar sig. För vi fick nämligen inte skippa mentorn/gya idag så det var ingen idé att åka hem för att sedan komma tillbaka. Less på folk som bara låtsas vara sjuk för att de inte orkar vänta. De är fan samma för alla men nu har jag tagit mig igenom dagen trots att vi inte gjorde något speciellt. Vi kom väl fram till något om guldkotten men lite oklart än om det kommer att bli precis så. Ideér har de spånats på och det är inte direkt trevlig diskussioner mot alla, de är hårdhanskarna om något ska fixas. När man väl skulle få åka hem var det stängt med branddörrar eller vad de nu kallar detta. Det stod att det var larmat och att dörrarna skulle vara stängda, vi blev lite paffa. Tillslut tog vi oss ut, detta var bara knas. Har aldrig sett dessa dörrar varit utdragna och stängda förut men någon gång skall vara den första.

Drömdag imorgon!

Det verkar som att det blir en toppendag imorgon, bokstavligen. Första lektionen, jobbar jag hemma och sedan har jag svenska innan jag slutar. Det skulle iallafall kunna funka så för resten är sånt jag inte behöver gå på, gymnasiearbetet är klart och inlämnat. Historian är inställd nu torsdag fredag, super skönt att få sluta tidigare de sista två dagarna innan helg. Detta firades med lite bastu och långdusch efter ridningen.
Fick denna skickad till mig och tror jag ska skicka en sådan nästa gång någon frågar mig. Jag menar varför ska man alltid hjälpa vissa när de aldrig hjälper en tillbaka. Man blir less men man är ju schysst eller vad säger ni?

En ponny och en häst...

Efter mycket sökande på den rätta balklänningen så for jag sedan, lite innan fyra till stallet. 
Tanken var att jag skulle rida Tibor men eftersom lilla Avalon också ville bli motionerad och lite trimmad så fick kusin rida Tibor. Red Avalon i måndags också och då var han på bättre humör om jag säger så, idag ville han inte riktigt vara med på mina noter om jag säger så. Vi trimmade lite inne då vädret inte var så fint just då. Det blev lite serpentinbågar och lite skänkelvikning som dagens arbete. Han protesterade lite, speciellt i vänstergaloppen men vi kämpade på och han blev lite gladare när han fick ta några små skutt som avslutning. Vi passade på då ponnygruppen byggde fram några sockerbitshinder medan jag red, det tyckte han var super kul. Han fick lite mer energi då vi tagit oss över det första hindret, det är ju roligt att få hoppa lite också.
I träningsgrupper eller min vanliga ridlektion så hade vi hoppning på schemat och trots vädret så red vi ute men det var ju bra väder så det blev toppen. Duggade lite lätt när vi börja rida men inget som gjorde något. På hoppningen red jag Kupido och det är ingen överraskning direkt. Han var väldigt på och även lite stark idag. Han drog efter alla hinder och bara galoppera i full fart, men han tyckte nog det var kul att få hoppa ute, de har ju inte hunnat gjort det riktigt än. Han hoppade bra, rytmen hade kunnat vara bättre enligt mig. Vi hade lite problem med att få rätt antal galoppsprång på ena linjen, det var kominationen 1a + 1b och sen var det fem galoppsprång till hinder nummer 2 som var ett plank. Först gick vi på fyra och sen tog jag upp honom lite för mycket så att vi fick in sex i stället men, tillslut satt den och det var väl det bästa sprången idag. Hoppade detta åt båda hållen och hinder 3, 4 och 5 gick bättre än förväntat trots att han var på hela tiden. Bara att hinna svänga och bibehålla lugnet själv så går det. Har ritat en fin skiss på snap, bara för att det ska vara lättare att förstå.

Balklänningar

 
 
Har kollat på lite balklänningar och just nu är väl dessa de som fallit mig mest i smaken men vet inte hur det är med att beställa klänningar från Missydress eller fairiyn, sidorna ser typ likadana ut. Någon som beställt därifrån? 

Hemma igen!

Promenade hem från skolan gick på drygt 50 min, bra uppladdning inför stallet. Nu är man hemma igen för andra gången och det blev inte lika många hästar att rida idag, utan vi red ut alla tre. Jag på Tibor, Madicken på Boye, Karin på Avalon och vi tog en lugnare tur ute i skogen idag då Tibor fått nya skor. Haft ont i ryggen hela dagen men hoppas det är borta imorgon, tur man är ledig från skolan. Får vila upp mig och söka klänningar, det är första prio imorgon.

On my way home!

Skolan är slut, matte lektion där vi fortsätter att jobba med problemlösningar. Herregud vad less jag blev på en uppgift, ingen i klassen hade fått ut den och läraren berättar svaret. Fan vilket lätt uppgift alltså men det blir så himla svårt när man väl börjar och försökt klurar ut den på andra vägar, det blev kört för oss naturare. Kanske ni får ut den om jag inte avslöjar lösningen/tanke sättet. Hur följer serien, i fortsättningen av ETTFFSS....? Ni kan ju lämna en kommentar om ni tror er veta. Sedan för att invänta nästa lektion så blev det klänningsletande. Sen när vi väl ska ha lektionen så säger läraren att hon inte kan vara närvarande så vi gjorde dagens frågor och blev klara lite innan tre när vi vanligtvis slutar. Vi jade diskussionsfrågor därav vrstämde vi oss för att göra det på skolan, klassen tillsammans.
Nu är jag nästan halvvägs hem, nä där ljög jag nog men kanske en tredjedel av vägen. Får se om jag hinner att gå hen på under timmen. Det var så pass bra väder så jag tänkte varför inte ta en lång promenad hem.

Två hästar, en ponny✔️🐎

Måndagen har fortsatt på ett bra sätt, det blev stallet vid tre och kom hem för drygt en halvtimma sedan. Har hunnit med att rida tre hästar och det blev två pass inne och en ridtur upp till snäjden. Första hästen som jag red var lille Tibor som jag red inne då det snöade för fullt, trimmade han lite lätt bara och han kändes piggare än han var förra veckan. Den pigga TIbor är tillbaka och han blir så mycket roligare att rida när han har lite steg och lite egen bjudning. Man får nästan hålla tillbaka lite i traven så att han intebara springer iväg från arbetet. 
 
Boye andra hästen för dagen, fick sig en rätt bra uteritt idag i sällskap med Julia. Vi red upp mot snäjden så att båda hästarna skulle få springa av sig, rulla på lite mer i galoppen och det gick ju fin fint. Boye skötte sig och var väldigt snäll, kunde kontrollera galoppen och tror han tyckte det va riktigt skoj att få galoppera lite efter vilan igår. Det blev en lite längre uteritt men en rätt skön trots att det snöa så pass att det kändes som att man grät och det bara rann från ansiktet när vi galoppera. Blev skritt hela vägen tillbaka och man fick prata lite skit, närå men det var trevligt att ha Julia som sällskap och det blir nog fler gånger i den här veckan, förhoppningsvis.
Sista hästen var ponnyn Avalon som fick sig ett dressyrpass i ridhuset, det blev lite trim eftersom han har gått ute de senaste dagarna bara. Måste ju variera lite när man kan lixom och idag måste jag säga att jag tyckte han var super duktig. Ibland så rinner han iväg lite och han försöker gärna komma undan arbetet plus att han är lite svår i vänstervarvet då han gärna går med rumpan/bakdelen lite innanför spåret. Mendet får vi jobba vidare med, annars skötte han sig väldigt bra under dagens ridpass. Det var en rolig dag faktiskt.
Fick ett paket i posten idag, mitt mobilskal på finaste Kupido har anlänt.

Det snöar i slutet av april!

Det är måndag och jag är redan hemma från skolan. En lektion och sen får man åka hem, det finns inget skönare även om det ibland kan kännas onödigt. Man får i stället vara glad att man hade lektion så att det inte blev som förra veckan, då var man inte så glad. Förra veckan åkte man upp dit och när det gått 10 minuter en kvart, då får man reda på att läraren är hemma och vabbar. När jag väl tagit mig till skolan vill jag ha lektioner så man får komma hem. Det var kallt och ta mig till skolan, åkte moppe och det var varken varmt dit eller hem utan på hemvägen snöade. Det kan inte snöa något mer nu, jag vill ju att värmen ska komma och sol gillar vi. Snön skulle vara över för länge sen, tur det inte är något mycket ändå så att det ligger kvar. Allt har knappt hunnit tina bort, fast det är inte så konstigt då det aldrig är varmt och solen skiner.

Bio, smartare än en femteklassare & mästarnas mästare

Denna söndag har jag spenderat genom att kolla efter lite balklänning, vill helst hitta någon från en svensk sida som man har en lite susning om men det är ju tydligen lättare sagt än gjort. Har även små städat hemma idag, rummet blev lite snyggare, har dammsugit och även bytt sängkläder. Måste städa bort lite prylar då jag tycker det är för mycket framm just nu. Kläder måste och kollas och rensas snart igen. Vid sex tiden åkte man på bio med syster som hade fått biljetter, så vi passade på att se Allegiant som är den tredje filmen efter Divergent och Insurgent. Denna var väl helt okej, den var inte dålig utan bättre än andra filmen. I betyg kanske jag skulle ge den 6,5-7 på en skala mellan 1-10. 
När vi kom hem blev det lite kvällsfika och vi såg smartare än en femteklassare & därefter Mästarnas mästare. Tyckte först och främst att Daniel Norberg som var med i det först nämnda programmet var sjukt duktig, ni kanske sett programmet. Han behövde inte använda något fusk en enda gång dock spoila jag inte hur det gick ifall ni vill se. Att han kommer ihåg så himla mycket eller kan sånt man själv lärt sig men inte kommer ihåg. Sen om vi kommer till mästarnas mästare så tyckte jag en av de tre som kom till finalen var fel. Det var lixom fel tävling just denna vecka bara annars är jag nästan säker att han vunnit hela programmet om han gått till final. Det fanns inte mycket han var dålig på utan han ha presterat och legat i topp på nästan alla tävlingar. Samtidigt som man måste prestera när det gäller men tyckte det var synd där på duellen när han åkte ut. 
Till fika ikväll blev det lite broccoli, te och milkshake. Den kombon funkade utmärk bortsett från att jag spillde ut tet på golvet. Inte så lyckat precis men är man klantig så är man.😂

Film från hoppträningen igår med Kupido

Hästen hade bra sug mot hindrena, jag själv måste bara vara lite lugnare och inte jaga på honom. 

Hoppträning 23/4

Det var inte helt klart att man ville vara med på hoppträningen när den väl kom ut på stallet för någon vecka sedan, eftersom Kupido inte fick vara med till en början. Hästarna hade blivit uppdelad, vissa fick hoppträna medan andra fick dressyrträna. Självklart valde man hoppning även om jag var sugen på att rida lite dressyr för Maria, det var så otroligt länge sedan. Men man skrev upp mig och sen blev jag tillfrågad om jag ville ha Kupido i stället för Pince och självklart ville jag det, inget snack om saken. Som man väntat nu och det var en riktigt rolig hoppträning. Vi hann hoppa mycket trots att det gick rätt segt och vi har saker att jobba med och ska verkligen ta tag i detta. Vi tränar på och hoppas att det dyker upp en klubbhoppning snart, kanske i den kommande månad om vi har tur.
Vi fick värma upp lite självständigt först innan vi samla ihop oss och började jobba lite på volter och Kupido kändes väl helt okej. Han lyssnade bra men det kände som han satt fast lite i högervarvet och var inte lika mjuk som jag hade velat haft honom men det blev bättre. Han var väldigt lugn genom hela träningen, han var inte som i onsdags då han bara ville springa iväg och flamsa runt även om han blev lite mer på när vi börja hoppa. När vi började hoppa fram på bara ett enkelt sockerbitshinder så rullade vi på sedan när vi börja och hoppa fram på ett räcke, alltså hinder nummer fyra som ni ser här ovanför. Då kom vi mot hindret i en bra rytm men jag skjuter eller driver på honom i de sista sprången helt i onödan, utan i stället ska jag bara vänta ut honom. Det är något jag gör omedvetet ibland och jag måste verkligen sluta med detta men jag behöver bli påmind ett antal gånger.
 
Vi bytte hinder eftersom och la ihop några till linjer och en bana på typ fyra hinder innan vi hoppade hela banan, d.v.s hindren 1-9 och jag tänkte bjuda på en film som håller på att laddas in men den kommer nog komma ut här imorgon. Det tar tid med uppladdningen, fick lite film från slutet av träningen som jag klippt ihop.
 

Fredag och lördag...

Fredag - Efter att filmen var slut igår och man fick åka hem i regn. Då åkte vid upp till stallet någon gång runt tre. Vi trimmade lite lätt inne och både kändes fräscha. Jag som red Suzuki tyckte att han var lite stel och han vill abslolut inte böja sig åt vänster. Fick jobba med den sidan och det blev bättre och bättre, precis som det brukar. 
Lördag - Åkte till stallet vid halv nio och började dagen med en hoppträning på Kupido vid kvart över tio. Tänkte att jag ett lite mer utförligt inlägg om hoppträningen senare idag, då hag fått lite mat i magen. Efter hoppträningen så fick vi mocka och tog en paus innan de andra hästarna skulle ridas. Idag fick de sig en lugn skrittur i skogen och haglet kom så det blev väl ingen jätte lång tur men de fick iallafall komma ut en sväng och röra på sig. Vi red ut och solen sken och plötsligt börjar det stört hagla. Alla tre hästarna skötte sig och dem tyckte nog det var härligt att komma ut. Vi blev ju bara lite blöt allihopa.

Redovisning och nu film...

Den stora dagen är här och innan lunchen hade alla hunnit redovisat sina gymnasiearbeten för både ettorna och tvåorna. Den gick väl skapligt trots att man var nervös. Förhoppningsvis gick det bättre än vad det kändes som men Gud vad skönt att ha det överstökat endå. Nu känner jag mig färdig med detta utdragna arbete som vi arbetat med i en evighet. Känner friheten, nä men skönt och sido. Ska fortsätta att kolla på filmen som vi ska de innan vi får åka hem. The Martian som är en film om  en kille från NASA med Mart Damon som huvudroll. Han blir ensam kvarlämnad på Mars och försöker att överleva medan hans team är på väg hem. Är väl typ en timma om inte mer av filmen kvar, 2 timmar och 25 minuter lång, hur ska man orka?

Allt klart inför morgondagen?

Få se här nu, texten är utskriven, prezin är klar och korten är gjorda. Allt är som det ska och allt jag behöver göra är alt läsa in det jag ska säga. Det kommer bli  jobbigt att vänta på att få detta överstökat då vi ska ut sist av alla. Hoppas det är någon som orkar lyssna bara så vi inte gör det i onödan. Vi kommer göra succé, hoppas vi iallafall.
Lite pyssel såhär en torsdag eftermiddag/kväll. 
Såhär blev korten, måste ha med mkt text ifall man tappar allt😂

Skolarbetet följer med hem...

Idag har det varit en dag med saker att göra från morgon fram till midnatt, nä men jag sitter än och har väl tagit en paus nu för att hinna blogga lite. Vi hade matte imorse där vi fortsätter och håller på med lite tanke uppgifter, problemlösningar, man får kalla det vad man vill. Idag fick vi ett korsord vi skulle fylla i med siffror i stället för bokstäver i rutorna. Det var mycket kul och man fick tänka lite dubbelt för att kunna utesluta vissa tal för att sedan veta säkert vilket som skulle passa in. En sådan bra känsla när man får klar den för det är lite mycket i huvudet i början men när du väl kom igång var det inte så svårt. Efter det hade vi typ svenska men jobbade lite gymnasiearbete i stället. Sedan fortsatte vi jobba med GYA fram till historian där vi såg andra akten av teatern om Ingvar Kamprad, kapitalism och kommunism. Efter historian fixade vi klart så vi kunde skriva ut allt till imorgon, då vi ska stå och redovisa vad vi gjort muntlig i söråker för alla naturare. När man kom hem var det prezin som skulle fixas klart och den är väl nästan klar, ska bara fixa korten tills imorgon nu så det blir lite snyggare än att stå med en massa papper i handen.
 
Allt stall blev inställt för min del idag då jag kände att jag inte skulle hinna helt enkelt men imorgon tar vi kanske en tur dit och rider, syrran och jag. På lördag är det hoppträning och som det ser ut är vi bara tre vilket blir toppen, mycket hjälp och man hinner göra lite. Hoppas Kupido är på ett bättre humör och likaså jag.
Får inte glömma, att jag gjorde klart beställningen med iphoneskalet idag och bilden blev tajt men förhoppningsvis blir det bra. Kommer helt klart vara det finaste skal jag har och är verkligen i behov av ett nytt så detta var toppen. För en gång skull lyckas jag vinna en tävling, yey, får tacka finaste killen här ovanför för det!! 
 

Hemma i soffan....

Ligger nu hemma i soffan och är rätt så slut efter en hel eftermiddag på stallet, tre hästar ridna. Först ut var Tibor och för han blev det lite dressyrtrim i paddocken och han kändes fin men nästan lite seg. Red inte nå jätte hårt med honom men vi travar lite mer och mer för varje gång. Efter Tibor var det Rick, han fick komma ut på en lugn tur i skogen. Han lät under hela turen och tror han tyckte det var härligt att komma ut. Tråkigt att bara gå inne hela dagarna men nu ska han få gå ute om vädret tillåter det, iallafall under dagarna vi rider honom. Sist men inte minst var det Kupido, det blev markarbete ute i paddocken och det kändes som han var överallt. När jag värmde upp ville han inte riktigt samarbeta och det tog lite tid att få honom avslappnad. Red fram på två bommar som låg på en långsida och sedan hoppade vi en båge och två sockerbitshinder. Kupido flög åt alla håll och var hur på som helst. Han ville bara rinna iväg och dra iväg i full galopp. Det var helt klart varken hans eller min bästa insats. Vet inte om det är mig det sitter i eller om det kanske bara var en dålig dag. Vi får ta nya tag på lördag då vi ska hoppträna, vill ha honom som han var förra veckan, helt jävla underbar. Ursäkta att jag svär men då var jag verkligen nöjd efter ridpasset, kan inte påstå att jag är ens när nöjd. Visst sista rundan blev väl bra men resten kändes typ skit. 
Hoppade denna bana där 1 & 2 är sockerbitshinder och 3 var oxer kommer jag på nu och fyran ett räcke. Vi hoppade banan och båda hållen men svängen från trean till tvåan var lättare sagt än gjort. Får ta med mig sista rundan, det var väl bra att han blev fin på slutet. Då blev han väldigt fin i formen trots att tempot var på topp. Nä men han måste ha varit väldig pigg och glad idag för Gud vad han hade energi. Precis som att han hade haft vila i en vecka typ.
Tycker om denna fux oavsett hur ridpasset blir, det kan inte alltid gå bra.

Skola på en onsdag

Idag var det dax, nationella prov i fyra timmar sträck men nu är det härligt att det är överstökat. Hoppas jag har skrivit ett PM nu så jag inte faila totalt. Det började inte bra, tappade bort mitt texthäfte och sprang som en dåre och leta men fann det inte. Förstod att det var någon som snott det men som tur va fick man ett nytt. Hade varit tungt att åkt dit och inte fått göra provet när jag inte hade något texthäfte. Innan jag åkte hem fann jag svaret, en i klassen hade två. Nu kör man en tripp in till Birsta innan det blir stallet, 3 hästar idag med. Härligt att ha något att göra men det det blir en uteritt och två pass med lite trim. 


Två långa dagar på stallet...

Detta var andra dagen vi stänger stallet, hann rida tre hästar och Tibor som var sist ut var väldigt fin. Inte lika pigg som han varit förut men ändå inte seg. Sedan passade jag på att smörja stövlarna för att få tiden att gå. Började höa ridskolestallet med hjälp av något snälla barn som gärna ställde upp och hjälpte till. Sedan blev det höning i andra stallet och vid tio tiden var man hemma. Har tyvärr inte hunnit köpa något till provet imorgon så får sitta där alldeles tomhänt, inge banan för något mer hade jag inte behövt, haha.

2 av 3 hästar ridna...

Skola som vanligt och två lektioner totalt, typ problemlösningar på matten och film på historian. Kanske snarare någon teater föreställning om Ingvar Kamprad med syftet på kapitalism. Efter skolan åkte jag hem och bytte om för att sedan åka till stallet. Red inne på Rick som kändes sådär, tyckte han kändes lite annorlunda i vänstervarvet men det var bara i början. Sedan kändes han bra, han kanske inte riktigt hade kommit igång men vi får ju se hur det blir, är med honom framöver. Sen nästa häst var Boye, red ut på honom och red lite blandat skog och väg. En pigg Boye som var väldigt glad idag, tyckte det var härligast med galoppen. Han är väldigt snäll, ända han blev rädd för var fågeln som flög rakt framför oss från ingenstans.
Rick, gammal bild 👆
Boye👆
Nu har jag haft matpaus innan det är dax för den tredje och sista hästen för dagen. Känner att jag varit alldeles tom i magen nu efter jag ridit Boye men det är ju klart bär man inte ätit något på hela dagen. Så första måltiden för denna dag blev ostschnitzel och det var gott.

Hela klassen samlad men ingen lärare!

SKOLA
Det är måndag vilket betyder skola. Tog moppen och stack dit till halv tio, hela klassen satt i klassrummet 9:40 men vår lärare saknades. Vi satt nog där 10-15 minuter innan vi fick reda på att han var hemma och vabba, det är bra det skriver ut sånt på edwise. Så otroligt onödigt att jag åkte till skolan idag, man  åkte dit och fick reda på att vi inte har någon lektion. Kan inte säga att det är så kul, för nästa lektion är det nationella och det är då det gäller. Jag hade behövt denna lektion för att veta att jag gjort rätt med källorna i PM. Är inget proffs på det utan det måste bli ett mirakel om detta ska gå vägen för mig. Här satsar man mot A, eller B för att hålla betyget så högt det går.
STALLET
Åkte till stallet vid fyra tiden ungefär och kom hem typ strax innan tio. Ajjemän, sex timmar i stallet och det blev en uteritt på Tibor. Sedan mockning och allt sånt åt Boye, därefter blev det lite mys med ridskolehästarna. Fått lite tillökning på hästar som ska ridas, Rick och Suzuki ska få röra på sig imorgon. Får känna om de känns fräscha och vi håller tummarna på det.

jobb och sen kalas....

Mellan 9-13 idag stod jag som flaggare på banan, det var väl inte så värst många ekipage som tävlade endå. Nu har man duschat och klätt på sig för att åka ut till alnö för att fira kusin vitamin. Där blir det mat och sen får man väl se när man kommer hem ikväll. Sen är det bara att tagga upp inför en ny skolvecka som kommer bli kaos, nationella och gymnasiearbetet ska redovisas muntligt. Kommer typ att dö, har tillräckligt svårt att prata inför klassen bara och nu ska ännu fler sitta och lyssna. Får se om jag överlever typ, har aldrig gillat att riktigt stå i fokus eller hur man ska förklara det. Prata om saker man knappt vär intresserad av men även som det finns någon annan som kan mer om det än jag själv, nää det är inget jag gillar att göra. Saken blir inte lättare när man knappt vet vad man pratar om heller, det är lättare om man får välja ämne själv och prata om sådant man är intresserad och har kunskap om. Med tanke på att det är helg så har jag idag, hunnit läsa ytterligare 2 texter och kör väl igenom en till när jag åker i bilen till alnön. Det är så tungt att läsa alla texter i sträck alltså, blir trött av att bara läsa en sida, men vissa är ju typ tre, fyra sidor långa. 
 

Påbörjat en ny serie

Laddar upp för morgondagen genom att påbörja en ny serie. Tyckte att det var dax att se the 100 och har tagit mig igenom det första och är inne på det andra nu. Det blir det sista för den här dagen för man ska orka upp tidigt imorgon.

s a t u r d a y

Vaknade vid halv nio idag och bestämde mig för att det inte blev något stall, man ska ändå dit och jobba imorgon så istället la jag mig och sov en stund till. Har inte gjort något speciellt idag utan bara tagit det lugnt men det skönt det med, man måste få chilla ibland också. Kollat och läst lite bloggar, läst en text ur materialet eller texthäftet vi fick till nationella. Dock är det totalt 11 texter men tar en i taget, det är alldeles för mycket text och tänk om man var tvungen att läsa detta på provtiden. La till denna bilden som flög upp på fb, den må vara lite överdriven men gud så rädd jag blir för spindlar. Har svårt att döda dem och kan inte heller ta bort dem, usch för spindlar, de ser så äckliga ut. 
 

När man väl kom iväg..

Idag var det grillning som gällde och det var några saker som vi inte hade hemma så tillsammans med pappa åkte vi för att handla det sista vi behövde till grillning. När vi väl var ute så passade vi på att åka till trafikskolan för att jag ska komma någon vart med körkortet men självklart var det stängt just idag, fredagar. Så jag får väl åka dit till veckan istället. Nu kan man väl lika gärna sätta sig och göra lite mer på svenskan, eftersom man inte har något roligare att göra då tv och allt är borta.
 
I helgen eller imorgon blir det nog inget stall, inget planerat då man inte skall tävla längre utan får se vad man hittar på imorgon. På söndag däremot så ska både jag och syrran jobba från start och två klasser framåt, ungefär till ett tiden och på eftermiddagen ska Tedde firas. Han fyller ju år idag, så grattis till honom!

Helgen är här....

Det är äntligen fredag men hemma går det fortfarande segt med internet, komemr inte vara tillbaka förrän måndag, härligt. Skolan bestod av två matte lektioner och sen blev jag kvarsittandes för att göra lite svenska och det går trögt för att jag inte fattar det riktigt. Det går inte att göra på så många sätt känner jag och totalt ska det bli 33 stycken, tydligen. De vill verkligen inte att man ska få någon helg, detta ska allt vara klart tills på måndag och jag har inte ens kommit en tredjedel efter idag. För att lägga upp det bra så måste man göra 11 per dag, allt detta bara för att det snart är nationella. Ska även gå in och kolla och fixa sista grejen med att söka skola, sista anmälningsdag today.

Gällande de tråkiga nyheterna igår

Skrev i ett tidigare inlägg om att jag fått lite tråkiga nyheter och det tycker jag verkligen det är också. Nu har man sett fram emot detta sen vi fick beskedet för drygt två veckor och jag var själv osäker men det såg bra ut för min del också. Kupido var ju ofräsch en dag för några veckor sedan men han blev kollad och det var inget, utan han hade ju varit lös tidigare på dagen och förmodligen bara gjort något litet då som han kanske kännt av. Det var de dem trodde iallafall men jag fick sätta igång honom efter att han fått vila en vecka och red honom i ungefär en och en halv till två veckor innan han var tillbaka i verksamheten igen. Vad jag vet så har han bara gått typ en gång om dagen eller kanske två någon gång och sen vilat på helgerna som han alla ridskolehästar gör vanligtvis. Jag och även syrran var då lite osäker om jag skulle få vara med på vår kommande hemmatävling men det verkade inte vara något snack om saken. Det hade ju inte varit något direkt utan han går ju riktigt och är med på lektioner som vanligt och han har varit bra, mycket lugnare och mer fokuserad på jobb, inte lika mycket flams från hans sida. Han lessnar fort på övningar så det gäller att vara lite kreativ.
 
Vi har haft lite markarbete och kört på men förra veckan så hade Rick varit knackig eller ofräsch helt enkelt. Han gick inget förrän måndag men nu igår (onsdag) var han halt. Så därav blir det ingen tävling för honom med syrran men det blir tyvärr inget tävlande för min del heller. Tråkigt men sant, ridlärarna ansåg att Kupido inte borde tävla heller eftersom han varit lite knackig precis som Rick. Vet inte om det beror på det eller om det är för att syrran inte kan tävla men oavsett så är det verkligen tråkigt. Känns verkligen surt om jag ska vara ärlig, det här har man gått och väntat och nu när vi hade lyckats anmäla oss i tid. Båda två var inställda på att tävla, min oro var borta om att han inte skulle få tävla eftersom vi fick klartecken men nu kommer vi inte ens komma till start. Men självklart lyssnar jag på bossarna och jag vill ju självklart inte att Kupido ska bli skadad. Vi tar det säkra före det osäkra men ska inte ljuga och säga att jag inte hade sett fram emot att få tävla på lördag. Som sagt, speciellt nu när det gått så bra men det kommer förhoppningvis fler chanser, vi får hålla tummarna för det. Vi får träna på och istället så taggar vi om till hoppträningen som är veckan härpå.
Vi får hoppas det inte är nå allvarligt med Rick och att han kommer tillbaka inom kort.

Tordag den 14 april

Skolan är klar för dagen, kan inte säga att jag haft nå många lektioner. En historia lektion där vi hade muntlig genomgång som vi jobbat med i en vecka nu. Utöver det har man jobbat lite på gymnasiearbetet. Hade tydligen ingen matte idag när jag kom till skolan men GYA behövde dem där extra timmarna, så det blev bara bra. Det krånglar ju en massa när man ska lägga in sidnummer efter typ 3 sidor och få över det från drive till word fast slutresultatet blir nog perfekt tillslut. 

Ett bra ridpass med en fin häst!

Det blev en ganska bra stalldag fast dock med lite tråkiga nyheter men de berättar jag mer om imorgon. Vi kom till stallet och fixa allt åt Boye så att det bara var mockningen och ridningen kvar på honom. Sedan blev det ett kort snack med Pia innan jag gick ner och bytte om för att rida Tibor innan min lektion på Kupido. Red Tibor i stora eftersom jag red själv, han är inte någon häst som kan gå ute själv, vare sig det är i skogen men när syrran skulle rida han på plan sist gick det inte så vidare. Han vill inte vara ensam så jag red inne idag och han var fin, red han med en lägre form och inte så kort. Skrittade den mesta delen men la in lite travsträckor på långsidorna emellanåt, red lite innanför spåret och lät han flytta på ena långsidan i skritt och trava andra. Det var ett bra pass med Tibor också men han hat blivit väldigt fin och det är roligt att han fått lite fart. "Två bra ridpass med två fina hästar", Kanske det skulle passa bättre med den rubriken. 
(Gammal bild sen i somras på Tibor och mig när vi satt igång dem efter sommarbetet)
Nedanstående bild är på den, bästa Kupido
Vi trimmade lite dressyr på plan idag efter att vi skrittade fram en sväng bakom vallen. Den lilla svängen var Kupido otroligt taggad, han flög Rut åt alla håll. Studsa hit och dit typ men han var väl glad att komma ut igen, det var ju så många med den här gången än sist han fick gå ute. I paddocken var han helt annorlunda, hovarna på marken och väldigt lyhörd. Vi jobbade med lite samling idag, vi skulle skritta så långsamt att vi nästan skulle höra en halt innan vi fortsatte ta steg. Han väntade och hade inte alls bråttom, han var duktig och otroligt fin. Det var verkligen jätte roligt att rida Kupido idag. Det var en riktigt härlig känsla när allt går som man vill och gud så skönt det var att rida ute trots haglet som kom en sväng. Vi jobbade lite samlad trav också och likadant i galoppen, det blev mycket jobb på volten och mindre fyrkanter med det är precis såhär man vill ha honom när man rider. Han var bra från början till slut och han höll fokus hela tiden vilket han vanligtvis lätt tappar efter en stund om man inte byter övningen.

onsdag förmiddag

Jag har väl bara tagit det lugnt och haft det bra, denna dag iallafall hittills. Vaknade i skaplig tid, ungefär vid halv nio och familjen har fått en sticka med internetuppkoppling, så en i taget kan sitta inne internet. Så jag satt en stund på morgonen, kolla lite på hastnet och sådär. Lite senare slog vi på bastun och jag passade på att ta en dusch då mitt hår behövde det trots att jag ska till stallet senare idag. Det var skönt att basta precis som alltid, satt med lite balsam i bastun och använde bed head som jag tycker är ett fruktansvärt bra balsam lika väl som schampoot. Det är helt klart värt pengarna men jag använder det bara när jag duschar på morgonen eller förmiddagen. Håret går lätt att borsta vilket det inte gör efter vissa balsam, så duschar jag håret på kvällen då jag ska lägga mig använder annat. Kör med lite varierande hårprodukter men bed head är bra för mitt hår och det skulle få topp betyg av mig, jag rekomendera att prova det men som sagt, det kanske beror på hårkvalitén.
Just det, jag får inte glömma och säga att jag var lite extra duktig igår. Hade fått hem någon aktiveringskod och passade då även på att kolla lite program på högskolan/universitet och sökte till några och skickade in. Så nu har jag iallafall skickat in ansökan eller vad man kallar det men kan fortfarande ändra och lägga till fram till nu på fredag. Har väl inte riktigt gjort någon speciell rangordning men det kan man väl fixa imorgon tänkte jag. Inom kort tid så ska man väl snart åka upp till stallet, vet inte om jag är så pepp längre. Jorå men det ska bli kul att rida och om vädret vill så ska vi rida ute i paddocken, det ser jag positivt på eftersom man får mer plats. Idag på mitt ridpass är det planerat att det ska bli dressyrtrim fast med lite bommar, hoppas Kupido är pepp på att arbeta.
 

stallet

Efter skolan så åkte man upp till stallet vid halv tre tiden ungefär. Red ut på Tibor och det hade torkat upp bättre men det var lite blött och lerigt på vissa ställen i skogen. Travade lite i omgångar men det blev inte så mycket utan det blev skritt den mesta delen. Sen passa jag på att putsa ren stövlarna som var väldigt skitiga. Fixa klart åt Boye innan vi åkte hem.
Gammal bild på Tibor men det får duga när jag inte har någon mer plats att fota med mobilen.

N Y S K O L D A T O R

Tisdag och jag tog moppen till skolan, den funkade kalasfint och det är väl bra efter att den har varit avställd ett par månader när snön var här. Hade matte 11.20 och sen fick vi jobba när och var vi ville på historian, det var lättare sagt än gjort. Startade upp datorn i hopp om att jag skulle kunna åka hem typ två timmar tidigare minst. Min skoldator har väl alltid haft något problem rättare sagt, så fort jag klickar in på internet så dör den bara, jag starta om den och den dör, så fortsätter det alltid. Det har hänt de senaste gångerna jag använt den så har fått jobbat via mobilen istället, men har varit till data snubben som finns på skolan men han har aldirg vart där. Eller har varit dit en eller två gånger med datorn tidigare och han har gjort allt möjligt men problem kommer tillbaka lite här och där. Han försökte fixa idag med men det visade sig inte göra någon skillnad, så fort jag tryckte in på internet så dog datorn. Så efter att ha sprungit fram och tillbaka med den gamla skoldatorn så fick jag tillslut en ny. Så nu hoppas jag att den funkar i fortsättningen och håller sig vaken på lektionerna så man inte behöver starta om 5 gånger på en lektion. Var i väl behov av en ny eftersom jag har nationella på onsdag och behöver datorn då. 

Det kan inte bli värre!

Alltså kan ni förstå hur besviken man blir, pappa ringde telia och han fick till svar att det är tillbaka, tidigast på fredag. Kan ni förstå hur jag känner mig, vi kommer inte att ha något internet förrän fredag och det kan även ta längre tid innan vi får tillbaka det. Hur skall detta gå, det finns verkligen ingenting att göra hemma känner jag. Det enda som finns att göra är isåfall att städa men hur kul är det på en skala. Förstår inte hur man klarar sig utan internet. Det roliga är att jag inte hunnit sökt till någon skola heller och det ska vara inskickat innan fredag. Lycka till för mig, måste se till att fixa detta på något sätt men det är ju bra om man vet, vad man vill söka också. Livet är inte lätt men det är bara att bita ihop. Får väl söka en massa och försöka numrera i vilken ordning jag vill ha dem. Det skulle ju vara så lätt om man visste vad man ville läsa men man vet ju inte eller vad man vill jobba med i framtiden, det återstå och se. På tal om jobb så har jag nu fått besked angående ett sommarjobb, hurra för det. Då vet man att man har något att göra efter att jag tagit studenten, närå men skönt att veta att man kommer tjäna lite pengar i sommar. Ett jobb eller sommarjobb är alltid bra och pengar kan man aldrig få för mycket av nu, allt roligt här i livet kostar pengar. Man måste göra det som är kul och allt som kommer med balen kostar massor.
Förresten så har ju startlistan till helgenstävling kommit ut och till skillnad från sist så startar jag nu sist i klassen. Förra gången var jag bland de första men det är väl rätt lugnt på framhoppningen , borde bli ännu lugnare så det här känns bra. Får se vad vi gör på onsdagslektionen, det är ju troligen sista ridpasset innan lördag om inget annat sägs. Jag är pepp och det ska bli super kul, lite tråkigt att det är inne tävling men vi får hoppas vi hinner ha någon klubbtävling ute i år.  
 

Uteritt med Boye

 
Det blev lite ändringar på stallet, medan syster jobbade så passade jag på att rida ut Boye i cirka 50 minuter. Det var väldigt blött i skogen på stigarna och lerigt så ville inte direkt galoppera där utan tog lite trav på det plättar som inte var lerig och blöta. Hittade endast en liten kort sträcka där som man kunde galoppera på, körde en galopp i både vänster och höger innan jag gick till plan. Avslutade lite lätt i paddocken, han fick galoppera lite mer innan jag gick in med honom och han var väldigt pigg idag. Och han var lika modig att gå ensam som med sällskap av lille Tibor. Boye skötte sig super och en guldstjärna till honom.

en längre måndag i skolan..

Det är ny vecka och en skolvecka som innehåller fyra dagar i skolan, idag blev det en lite längre måndag än vanligt men det var jag medveten om också. Hade försst svenska och fick äntligen materialet inför svenska nationella som vi har nästa vecka. Sedan fick man vänta för att ha bokseminariumet och som man väntat på det. Tillslut fick vi ha det och sen blev det en snabb lunch för att sedan läsa igenom gymnasiearbetet man skulle opponera. Själva opponeringen gick väl super, fick inte så mycket på vårt arbete egentligen utan det var någon enstaka grej. Jag antar att det finns mer än vad som sas men vi får väl se.
Nu sitter jag hos mostern min och lånat kusins dator, även kusin har kommit hem och försöker väl hjälpa henne med lite kemi när hon frågar. Inte mitt bästa ämne och gud vad mycket det är man glömmer bort med tiden. Ska vara här fram till syrran kommer och hämtar mig. Då blir det stallet först lite jobb för hennes del sen så ska vi ut och rida, i skogen.

Släkten har åkt hem för dagen

Söndagen är nu överstökad och det är bara familjen kvar här i huset. Min dag har spenderat genom att vi har städat lite på förmiddagen och sen har släkten varit här och firat Madicken. Har inte gjort något mer, fick lite uppdatering av Mathilda som hade tävlat klubbhoppning med Maestro idag. Det är riktigt kul att få höra hur det går och även få lite bilder samt filmer på honom. Så glad att jag hittat honom igen men otur att det är så långt bort för att hälsa på honom. Imorrn är det skola och lite längre skoldag än vad än vanlig måndag är men det är bara för att vi ska opponera GYA.
Idag är det förhoppningsvis sista dagen vi är utan internet och tv. Det måste komma tillbaka imorgon alltså för mobilens internet är helt slut, i och med det går det hur segt som helst. 

Sista gången jag gör högskoleprovet...

HÖGSKOLEPROVET - Klockan var ställd så att man skulle vakna i god tid, aldrig att jag missat detta då man betalt 400 spänn. Att jag ens slänger ut pengar på detta och kommer nog inte få ett bättre resultat en sist, kan inte tro det iallafall. Det här var nog sista gången jag gjorde högskoleprovet. Finns ingen chans att jag skulle vilja göra om det för herregud vad dåligt det gick idag, kan göra något bra mycket roligare än det här. Jag hade svårt att koncentra mig idag, särskilt när en kotrollant går och pratar med oss under tiden vi skriver provet. Vi har ju bara 55 minuter på oss, ska vi inte få dessa 55 min att göra provet, nää tydligen inte för då ska dem prata. Förstår inte vad hen tänkte alltså, jag känner att det är tidsbrist när jag gör proven så jag hade inte alls någon minut över till henne. Frågade snällt och stressat om hon kunde vänta tills jag var klar med provet och det var ju schyyst för det kunde hon nämligen. Det slutar inte där, blev även störd eftersom att det var två kontrollanter denna gång, förut har jag bara haft en. Har inte suttit i några direkt stora saler men det har tillkommit fler regler och blivit lite hårdare nu med typ allt. På tal om störandet, det var när dem snick snackade med varandra, lite för högt, det var inget direkt viskande. Rätt var det var så kunde de lixom börja snacka och man vill ju inte direkt säga till plus att ingen annan gjorde ju det men det är ju en anledning till att man inte vill sitta allra längst fram som jag på något sätt alltid får göra. Hade nummer 18 men satt ändå precis framför katetern eller disken, vad en det nu må heta. Alltid haft provet på miun (Mittuniversitet) vilket känns skönt, man behöver inte vara ensam, det finns alltid någon som man känner. Kan dock inte säga att jag alltid hittar där för jag höll knappt på att hitta till min provsal, skulle vara i R-huset och där hade jag aldrig varit. Att spendera massa timmar på ett högskoleprov är inget jag vill göra om nu utan ska ta och göra något annat roligt för pengarna och tiden man spenderar där. Måste även tillägga att det var inte kul att göra två verbaldelar/prov efter varandra. Gud vad trött man blir av all text, sanning är att jag blir trött av att bara se texten. Läsning är verkligen inget för mig, mattedelen är min starka sida.
 
Annars då, min lördag har inte bara spenderats på miun utan efter alla fem prov så fick vi äntligen åka hem. Det blev grillning och gått med lite käk trots att man inte var alltför hungrig. Lite majs, kött och potatisgratäng, efter det blev det lite singstar. Självklart sjöng man den bästa låten, "kom och ta mig långt härifrån" med brandstacity släckers. Sen drog man en repa till familjen Vesterlund eftersom vi är utan tv och internet. Här fick man en varsin dator i famnen. Nu har fler gäster anlänt så nu blir det lite gotta till gladiatorerna.

Utan I N T E R N E T hela helgen

Borta bra men hemma bäst, nä jag vet inte längre nu när man är utan internet hemma och kommer vara utan det hela långa helgen. Pappa ringde för att säga att det varit väldigt segt men det gick bort helt tidigare idag och de var tydligen ett så stort problem så att dem skulle ta det på måndag, alltså hur ska man klara sig. Det är knappt så man kommer åt internet via mobilen, allt är knas. Vet inte vad det är som är fel men allvarligt är det ju, man har ju rätt tur att man har saker att göra i helgen. Typ hela morgondagen går åt för att jag ska göra högskoleprovet, dagen kommer tillbringas på mittuniversitet fram till halv fem ungefär. På söndag kommer släkten till oss för att fira syster som fyllde år tidigare i veckan. Här sitter jag nu hos farmor och farfar för att komma åt internet, allt för att kunna roa sig, närå men det är väl snart dax att åka hem antar jag och måste lägga mig tidig så man är pepp för dagen. 
Dagen i bilder

Film från markarbeten i onsdags


13 istället för 9:30

Från att gå från torsdag till fredag känns så himla bra. Torsdagen var inge kul och sen får man vakna upp på fredag, veta att vår matte är inställd idag med vilket resulterar till att jag har inte lektion förrän klockan ett. Igår fick man ju sitta på skolan för att invänta lektion som börja två, väldigt glad över att jag slapp det idag. Hade inte kunnat fått en bättre start på fredagsmorgonen och nu när man endå är uppe kan man ju göra något som behövs, nämligen försöka hitta och bestämma mig för en klänning. Först blir det lite mys med denna skönhet och sen ska jag för en gång skulle äta riktig frukost innan jag drar mig till skolan, hinner med att äta lunch innan också. Det här blir en bra dag känner jag.

H A T A R

Rubriken kanske låter lite hård men denna dag har gjort mig irriterad och arg, hatar denna dag. Jag åkte till skolan kvart över 8 för att pappa skulle till Härnösand. Kom till skolan och det var en i min klass som redan var där och sa att matten var iställd eftersom läraren var borta. Så då skulle jag inte ha lektion förrän 10:40, en evig vänta men då passade jag på att läsa klart zlatan boken och det har jag hunnit gjort idag också, hurra för det men det blev ingen lektion 10:40 heller, så hade ingen svenska och seminarium eller bokprat. Så då har man sträckläst bara för att hinna läsa ut den tills idag också har jag inte den förbannade lektionen. På måndag ska jag nu har bokpratet, hade man vetat det hade man ju haft det chill. Så det var bara att sitta rakt upp och ner till klockan slog två, då skulle vi ha historia och där ska vi förbereda en muntlig genomgång tills nästa torsdag men ville datorn vara min vän, nej. Hann bara starta datorn och sedna trycka in på internet så dog den, fick starta om och gjorde det tre, fyra gånger tills jag gav upp och fick köra med mobilen istället. Skolan har gjort mig på dåligt humör idag, från att ha suttit på skolan sen 8:15 för att ha en lektion som börjar 14, hur många timmar är det lixom. Så himla onödig dag. Slänger in en helt obetydlig bild först men en påminnelse till mig. Ska försöka fixa en film från gårdagens markarbete med Kupido.
 
 

Madicken fyller 22 år!

Idag är det onsdag vilket innebär att lilla jag inte behöver åka till skolan, inte ens en liten tripp. Har inga lektioner på onsdagar vilket känns så otroligt skönt, sov rätt länge idag och klev upp, syrran fick öppna paket eftersom att hon fyller år idag. Tänk att hon är 22 år, hon ska vara nöjd att dem tycker hon ser ut att vara 17 medan dem tror att jag är den äldre. Minns inte vad dem sa idag men det var helt klart inte min ålder, 18 år är jag fortfarande. Fyller inte år nå oftare än någon annan. Har läst lite i svenska boken som ska vara utläst till imorgon, har fortfarande en bra bit kvar, hela 11 kapitel faktiskt så ska försöka läsa så många kapitel jag orkar nu. Jag får ta lite små pauser emellan läsandet så jag inte ska somna, fast måste faktiskt säga att det jag läser nu är faktiskt intressant. Zlatan har haft det rätt tufft i sitt liv, allt är inte en dans på rosor för honom och man får en liten annan syn på honom efter man läst boken. 
När det är onsdag så betyder det också att vi ska till stallet, först för att rida Tibor och Boye sen för att ha lektion också. Idag var det till och med dubbellektion, först red vi och hade markarbete, därefter hade vi teori, longering. Först red jag Tibor och det blev inne idag pga vädret, det regna för fullt och hade ju varit ute två dagar nu med honom så lite trim inne dör han inte av. Vi trimmade lite inne i både skritt och trav, han fick jobba lite skänkelvikning och även lite öppna och sluta. 
Kupido fick skutta lite idag, det blev markarbete och det klagar man aldrig över. Hade tre sockerbitshinder på ena långsidan med 4 galoppsprång mellan varje. Sedan på andra långsidan hade vi ett sockerbitshinder på mitten sedan från sockerbitshindret blev det en båge ut med två hinder. Om mobilen har lust att samarbete med mig så ska jag försöka ladda upp några språng på dagens övningar, det blir isåfall någon gång imorgon efter klockan halv fyra. Kupido skötte sig halvskapligt idag, tyckte han blev lite väl på och speiciellt i högervarvet. Lite halv vinglig eller han ville inte vara rak riktigt, han blev lite överallt typ annars så gick det okej. Det var bättre sist tycker jag men han skötte sig, vi fick ju ett par bra språng också. Han är duktig Kupido och vi är så taggad till kommande hemmatävling som är nästa helg. Måste även tillägga och berätta att jag vann tävlingen som jag var med på hos My. Så snart har jag ett mobilskal med finaste Kupido. Nu måste jag fortsätta läsa boken.

En lugnare uteritt med Boye

Skolan - Då var det tisdag och dax att åka till skolan, första dagen sen påsklovet och den gick endå rätt bra. Hade en matte lektion efter lunch vid elva tiden, påbörja ett nytt kapitel och fattar typ ingenting. Precis som det är i skolan, nej men skämt och sido så var det väldigt mycket nytt, förstod väl en liten del eller grunden. Sedan fick man sitta och invänta på att klockan skulle rulla, hann läsa en sida i Zlatan-boken och sen vid två hade vi historia. Ny uppgift där, vi ska planera och söka fakta så att vi kan hålla en genomgång om kalla kriget ur USA perspektiv eller vad man ska säga medan några ska göra från Sovjet. Hann knappt påbörja uppgiften eftersom datorn krånglar och tar sin tid. 
 
Stallet - Vi eller jag och syrran börja med att rida ut, det blev en liten lugnare tur idag för hästarna och Boye var lugn så att säga. Han var lite mer på tårna igår med syrran men det roliga är att han är mycket lugnre med mig, haha. Det regnade faktiskt inte så fruktansvärt mycket utan tur med vädret måste vi haft. Ingen har väl dött av lite regn.

Det blev grillning idag med👍

Laddar upp inför skoldagen imorgon, nyss sett EOTB och nu är det dax för lite läsning innan jag somnar. Allt är planerat, närå men måste rappa på med läsningen. Igårkväll blev det tyvärr vara ett kapitel, orkade inte läsa två sträck. Jag gör ett nyt försök idag men kan som sagt inte lova något. Hoppas boken inte ska vara utläst förrän nästa vecka, på måndag åtminstone. Då ska det nog gå men det blir lite tajt att hinna tills på torsdag. Tycker det står en hel del bra saker, bland annat står det att Zlatan hade en grundläggande princip. Det innebar att han inte skyllde på skador om det gick dåligt, står att han ansåg det vara larvigt och jag instämmer. Har varit med om detta, att spelare i mitt lag kunde klaga på skador när det gick dåligt och jag har aldrig haft några skador så kan inte säga att jag någonsin skyllt på en skada när jag spelat dåligt. Jag var väl inte bättre den matchen helt enkelt men det gäller att ta med sig detta och göra det bättre nästa match/träning. Man spelar inte alltid bra men då får man fan stå för det också. Hade man inte varit fräsch så skulle man ha avstått från att spela alls. Varför dra ner hela laget om du är skadad när det finns andra som är skadefri. 
Grillade hamburgare idag och gjorde haschtags till och det blev super gott, godare än det ser ut om jag säger så.

S T U D I E D A G

Idag är det inget lov men inte heller någon skoldag utan studiedag. Otroligt skönt för det blir ju som att lovet får en extra dag. Passade på att åka till stallet tidigare än vanligt eftersom både Madicken och jag var ledig. Blev en uteritt för Tibor och Boye idag och vi kom undan regnet. Sköt att allt är avklarat och nu ska jag kolla på ite klänningar inför balen, måste snart beställa en om man ska hinna få en i tid. 

Tävling jag är med i....

Jag är med och tävlar om ett egetdesignet mobilskal från Themobilestore hos My, även ni kan vara med och tävla. Direktlänk till tävlingen finns på namnet My snett ovanför, tävlingen avslutas imorgon tisdag den 5 April så anmäl dig på direkten. Tänkte att en sommarbild skulle passa bra inför denna sommar som jag hoppas snart är här. En bild på mig tillsammans med favorithästen Kupido.
Det skadar aldrig att ha en bild på honom vart man än må vara, bättre kille finns det inte.
Finaste Kupido. Får inte glömma och berätta att vi har anmält hos på vår hemmatävling som är nu i April, det ska bli så kul att tävla honom igen. Så roligt att vi faktiskt får vara med på lite hopptävlingar.
 

Godnatt

Måste ta tag i läsandet lite bättre om jag ska hinna läsa ut boken innan vi har seminarium. Det blir inte måndag eftersom jag inte ska till skolan, nä just det. Flyttad till torsdag om inget annat står i vägen. Har hört något om att syon ska komma och prata med oss på svenskan, vet dock inte säkert. Ska försöka att läsa två kapitel nu.

Är man sämst eller?

Idag spenderade jag min förmiddag uppe i skönviksbacken. Min familj åkte dit till klockan 11 och först gick vi upp via skogen till branten. Senare blev det lite hamburgare och fika, fint väder var det men väldigt lite snö. Sista dagen att åka var igår va jag vet och det var ju bokat för oss idag. Drygt 40 personer kanske det var på ett ungefär iallafall. Jag var lite sugen på att testa ett åk igen, det var ju över 4 eller 5 år sedan jag sist åkte, när jag gick i 7:an så fick jag testa genom skolan. Det var första gången jag åkte och sen efter det så åkte jag på friluftsdag i hassela också via skolan och det var pga friluftsdagen jag fick prova på att åka slalom. Sedan har jag åkt en gång med pappa också efter det men som sagt det var typ 2011 eller något. Jag kan ju räkna på min ena hand hur många gånger jag åkt utför i mitt liv och det gick väl skapligt antar jag, fram till sista branten där det tog stopp. Bilden som är precis nedanför här, denna bit, från toppen och ner hit gick allt bra. Jag kunde svänga lite, behövde inte göra det särskilt mycket eftersom man vill ju ha fart när man åker.
Efter detta tog det tvärstopp. Jag tycker det är otäckt att svänga i den branten, det går liksom för fort när jag just vänder eller svänger, vet inte hur jag ska förklara det. Tror inte att jag har riktigt kontroll över skidorna riktigt utan jag tycker det är så mycket lättare att åka utför, iallafall den sista branten i skönviksbacken. Jag åker helst rak ner i full fart istället för att åka och svänga, har inga problem med att det går fort utan bättre det så kan jag svänga när jag kommer dit ner och bromsa. Det låter kanske knas men det känns på något sätt enklare, hatar att svänga. Kom en bit ner i branten men hade fortfarande över halva branten kvar ner då jag gav upp efter ha gjort en misslyckad sväng. Man klarar sig en bit på att inte svänga iallafall, nästa gång kör jag rakt ner, problemet löst.
Blir ingen slalomåkare av mig iallafall utan det är bara att lägga ner den karriären. Jag får tacka Matilda som orkade stå ut med mig idag, för hur lång tid kan jag ha stått och vela om att skulle våga testa den förbannande svängen i branten. Andra hann ju åka cirka fyra gånger innan jag tillslut kom ner från backen efter ett åk. Kissnödig var man också och det gjorde ju inte saken lättare och när de andra visar ser det ju så förbaskat enkelt ut, det är så mycket lättare att rida. För det har jag ju gjort sedan jag var 5 år, Svensson har åkt slalom sen hon var i 5 års åldern, klart hon kan åka lixom. Jag har knappt åkt fem gånger men det gick ju inte lättare när det stod en massa folk och kolla. Visst det var ju ite fullt i backen men det fanns den som stod och kolla, ännu mindre som åkte i backen. Tillslut när jag provade att göra den förbaskade till höger så typ känner jag hur jag står rakt ner med båda skidorna nästan och jag vet inte vad jag ska göra. En liten del av mig tänkte, kör störtlopp ner för då har jag kommit ner. Det finns ingen återvändo då utan det är bara, kör bara kör typ. Tror det var min tanke på att köra rakt ner som ställde till det och därför blev svängen som den blev och jag slängde mig ner i backen för att jag skulle stanna på min plats. Hade ingen kontroll på skidorna och jag gav tyvärr upp och gjorde inga mer försök på att svänga. 

Gårdagen...

Benen fick jobba lite extra igår, efter ett ridpass så blev det en tripp till gymmet. Avslutade med lite bad, bubbling och det blev bara några enstaka längder simning. Sen blev det middag med familjen, schnitzel och potatis med sås. En väldigt god middag och hungrig var man efter denna dag.

Slutkörd men vi fortsätter kör på💪👊

Vi har landat hemma och fått främmande, man är rätt slut eller helt slut efter övernattningen. Vaknade mellan 7 halv 8 och det blev frukost vid nio tiden ungefär. Vi städade och gjorde klart så snabbt vi kunde för klockan 11 hade vi bestämt med Karin att kag skulle hoppa lite. Trots att man var hyfsad trött efter några få timmars sömn på denna övernattning. Så hoppade Avalon i stora manegen och hade lyxen med att ha hela ridhuset för mig själv trots att andra manegen var boken hela dagen. Det var nog bästa gången idag om man ska tänka tillbaka så det är ju positivt, det blir bättre och bättre. Snart kan vi prova och vara med på en riktig hoppträning, kanske inom en snar framtid. Avalon var duktig idag och han har ju bjudningen och tycker det är roligt, vilket även jag tycker. 
Nu efter att ha vilat lite eller haft främmande så sticker man och tränar lite. Måste jobba på formen inför sommaren så det blir väl lite gym och lite simning antar jag.

klockan tickar...

Alla barn ligger och sover efter att ha haft fullt ös hela kvällen i princip. Det verkar ha haft roligt och det är ju verkligen prio ett, bara någon enstaka som valde att inte sova över här med oss. Jag har som alltid problem med att sova, det är inte något nytt och det gör det inte lättare när syrran och jag är tvungen och dela på en liten säng. Madrassen  syrrar skulle sova på hade tydligen ingen propp eller vad det nu än heter så luften ville ju inte direkt stanna kvar, proppen som jag nu kallar den verkar vara helt borttappad. Så istället delar vi nu på min säng som är stenhård men man ligger ju inte på golvet iallafall. Ska väl klica upp vid 8 tiden (lördag) för att fixa frukost åt hela hänget och sen är övernattningen nästan överstökad. Då blir det städning för fulla muggar och sedan ett litet ridpass med hoppning, får se om man orkar rida ut något. Vi lär vara ganska trötta när vi vaknar men först måste man ha somnat och det är bäst jag gör ett nytt försök igen nu. Behöver alla timmar sömn jag kan få för att orka med sista timmarna innan barnen åker hem.

K u p i d o ❤️

Fredagen har bara flugit iväg, åkte till mormor på förmiddagen och hon skulle nämligen få en tidigare present. Hon fyller ju 80 år snart oh behövde en liten present i förväg så klart vi fixa det. Sedan åkte man hem, syrran fick dammsuga medan jag plocka ur och i, diskmaskinen samt hängde och vikte tvätt. Sedan brassade vi iväg till stallet så fort pappa kom hem och först skulle vi hinna rida innan vi hade samling med u-sek. Jag red Kupido och Madicken Tibor, Kupido fick gå först och det gick väl bra. Vi kom framåt, visst fick vi ett stopp men vi kom förbi tillslut, han är modig ibland. Han var väldigt lugn ändå, inge trippig som han kan vara ibland. 

Efter vi ridit var det samling med ungdomssektionen innan övernattningen, lite saker som behövs fixas innan man drar igång. Insläpp av alla barn som är full av energi. Har hunnit varit ute på påskäggsjakt, kört fångarna på THF, den kände gula gången och självklart en massa annat skoj också. 

RSS 2.0