it's my birthday..

Skoldagen är klar och inge mer skola för den här veckan och det känns väl lite sisådär, skönt men ändå tungt. Har tre skriftliga prov och två muntliga nästa vecka och det känns som det är alldeles för mycket och det finns inte tid att plugga. Ska iallfall försöka att fortsätta njuta av min födelsedag också får ni ha en fortsatt trevlig valborg, kan käka lite tårta för er alla.V A L B O R G S M Ä S S O A F T O N & 1 8 Å R !

Det fanns en tid då man hade tur och fick vara ledig när man fyllde år, valborgsmässoafton var faktiskt en gång i tiden en röd dag och vi behövde inte då gå i skolan sista april men för 5-6 år sedan så ändrade dem det till en "vanlig" dag eller vad man ska kalla det. Nu är det inte längre en röd dag och vi måste gå till skolan även fast jag med glädje hade kunnat vara ledig. Dagen består av 3 lektioner plus ett seminarium där vi skall prata om praktiken vi var på förra veckan, av dessa tre lektioner så är faktiskt den sista idrott och det är väl den lektionen som gör dagen till den bästa på hela veckan. Skolmässigt iallafall, nu ska jag börja dra mig mot skolan, tyska nu på morgon och sen hål till kvart i 11

sista timmen som 17år...

Då var det inte länge kvar innan klockan slår tolv och den sista timmen spenderar jag framför The Vampire Diaries och laddar upp inför morgondagens sista skoldag för veckan. Man önskar ju lätt att man var ledig men samtidigt så har jag längtat efter idrottslektionen och jag hoppas vi ska göra något kul. Har inte haft idrott på flera veckor eller vi hade teori veckan före praktiken men det räknas inte riktigt för man vill ju helst spela fotboll, bandy eller vilken sport som helst egentligen.
Åkte iallafall upp till stallet vid halv 5 och började med att rida ut en sväng och sedan var det u-sek möte och sedan var det bara att kila iväg hemmåt igen. Försökt att göra lite tyska men lite oklart vad vi skulle göra, det är svårt när man får det i sista sekund lixom men får se vad som händer imorgon. Nu efter att man tagit en dusch, käkat godmat och sett Robinson, så avslutar jag dagen med TVD.
 

Uteritt....

Skolan gick väl hyfsat bra och snabbt, hade 3 stycken lektioner och ser var inget som va speciellt avancerat. Instuderingsfrågor och lite laboration, inte något som var svårt direkt men det gillar vi. Nu är jag ute och rider på sky tillsammans med Madicken och Linnea med varsin häst. Härligt ridväder och klockan sex blir det möte med u-sek.

Skogstur & GOT

Sky var lika pigg och glad idag som han var igår. Det känns så härligt att kunna rida ut när det är så pass bra väder, det är inte för kallt och det är fortfarande ljust när man rider vid halv 8 på kvällen. Nu längtar man bara tills man får hoppa ute i paddocken, det hade varit något nu eftersom att inte sommarvärmen ligger på. 

Only one lesson today....

Tog moppen till skolan vid 20 i 12 och hade en kort mentors och sedan var Olle sjuk så det blev ett hål och fick invänta fysiklektionen som började halv 2. Nu ska jag se på glamour och käka, efter det så åker man upp till stallet för att Sky ska få röra på sig lite. Har försökt att rensa mobilen min litegranna, så nu håller den på at uppdateras iOS 8.3 har jag alldeles strax också. Sky har fått börjat skritta...

Då var man hemma igen, kaj står nu på boxvila och Sky har fått börjat skritta idag. Tog en sväng ute i skogen och han kändes pigg och glad att komma ut och få röra på sig. 

Tillbaka i skolan...

Då var man tillbaka i skolbänken eller snarare i skolan, vi sitter ju inte direkt vid bänkar längre. Efter en veckas praktik så känns det som alla ämnen har trillat av lite, det känns väldigt tajt med prov och andra saker som också ska göras, nationella börjar nästa vecka. Denna måndag var väl helt okej måste jag säga, lyssnade på muntliga presentationer hela morgonen fram till tio över tio och sen en lång biologi lektion men den gick relativt snabbt då vi labbade eller gjorde praktiska grejer. Statisk och dynamiskt arbete var det vi jobbade med och en lektion ifrån prov nu, vilket känns lite kaosigt om jag får säga det själv. Efter lunch så var det sista matte lektionen innan provet och sen hade vi lite engelska. Tyskan var inställd av någon anledning som jag inte riktigt fattade men att sluta tidigare är aldrig fel. Nu tänkte jag vara lite duktig och göra lite matte och senare ikväll ska man upp till stallet och rida, det blir bra med lite variation av plugg och hästar.
 

D I P L O M !

Efter 2 helger eller 6 dagar så är vi nu helt klara med utbildningen allihopa och jag vill tacka er allihopa för dessa dagar. De har varit långa jobbiga dagar men samtidigt väldigt roliga men lite tråkigt att det är slut nu. Fast jag är oerhört glad att jag klarade alla 5 prov, kan inte bli mer nöjd!
Utbildad poollivräddare...

Blev en riktigt snabb hotellfrukost idag. Som rubriken lyder är jag nu en utbildad poollivräddare efter att ha klara dagens alla prov. Det började med ett praktiskt prov i vattnet med livräddning utan hjälpmedel. Därefter körde vi nordisk lagkapp och det gick ju suveränt, vann hela tillsammans med Pontus och Marcus. Snabb dusch och sen dax för teoretisk prov och därefter fick vi lunch, sen var det bad igen. Ännu fler badprov, alltså praktiska, kan väl säga att skillnaden mellan det första och andra badprovet var att nu skulle vi använda oss utav ett hjälpmedel. Vi fick välja mellan torped eller livboj och sedan de sista praktiska badprovet var att hämta en docka på botten genom skrådyk och sedan bogsera tillbaka till kant. Sedan var det bara ett praktiskt prov kvar, på land eller vad man ska säga och det var sjukvård. Där fick vi komma in i ett senario där tre var inblandade och skadade.
God middag på Sabai

Vi gillade matstället i Gävle som vi åt på veckorna vi var på simlärarutbildningen och eftersom vår utbildning slutade fem på lördagar så passade vi på. Åkte till Gävle och åt på thai restaurangen Sabai, käkade en god kycklingrätt med röd curry och kokosmjölk. Det var mycket gott och mätt blev man.


En lördag i Sandviken

Det är en upprepande lördag, klev upp lite innan klockan 7 och åt lite hotellfrukost innan jag åkte på utbildningen. Idag spenderades hela förmiddagen i vattnet, vi har kört och gjort guldbojen/elitbojen, kört olika olycksfall med allt från brännskadorn till benbrott, barn och junior HLR och dessutom en massa teori på efter middagen. Dag 5 av 6 är nu klar och har varit på utbildning från 8-17, nu ska syskonen knut snart åka och käka middag. Vi tänkte fara till Gävle och äta på Sabai, vi åt ju där när vi gick simlärarutbildningen för bara några veckor tillbaka. Har även haft cirkus alldeles utanför simhallen så man passade ju på att gå och kolla lite på djuren iallafall, elefanter, åsnor, kameler och en massa hästar.
 
 

Let's Dance final....

Efter att man nu har suttit och haft teori sen klockan fem så är man rätt så trött och det fick bli donken till middag nu efteråt. Har bara suttit och lyssnat på allt ifrån juridiska aspekter, kundservice och olika olycksfall. Vi fick pröva på och känna hur det är att ha astma genom att springa och sedan fortsätta och springa och bara andas in och ut genom ett sugrör. Fredagen är avklarad och bara lördag och söndagen kvar nu, det känns nära men ändå så långt ifrån att vara klar med kursen. Har nyss käkat klart och slog på fyran för att se det sista som är kvar av let's dance finalen och sen blir det ack värmland och sen bör man nog plugga lite också, har varit dåligt med pluggandet tidigare i veckan och nu i efterhand känner man att man borde ha läst på lite men man kan ju alltid göra det dagen innan, bättre sent än aldrig!Sista dagen...

Då var det fredag igen och sista dagen på praktiken är igång, slutar vid 11 tiden. Blir bara hem och packa i de sista småsakerna inför helgen för att sedan vara klar för avfärd.


Skadad....

Blev inge rolig visit till stallet idag, hann knappt börja borsta hästen. Han fick vila och tog Suzuki istället och det var första gången jag satt mig upp på honom. Det var ju bara en kort skrittur i skogen men dem är ju under igångsättning nu. Förutom att vi, jag, Madicken och Linnea var ute och red en sväng på Suzuki, Aron och Elf så försökte vi så gott vi kunde att göra rent såret. Det var lättare sagt än gjort men rent blev det iallafall och nu hoppas vi han blir ta så fort som möjligt,lillhästen❤️

Besök av Pelle!

Jag har nyss kommit hem från den näst sista praodagen, imorrn går vi till lunch. Torsdagen har rullat på, precis som alla andra dagar gjort den här veckan. Vi började med att väga ett antal plantor som vi mätte och höll på med igår, sedan efter att vi vägt alla så skulle dem malas sort för sort, precis som vi gjort med andra plantor. Med andra ord kan jag säga att vi gjort allt möjligt, blev ingen filtrering men annars var det ungefär samma visa som vi gjort tidigare i veckan. Fick besök av vår mentor Pelle också, han kom väl någon gång efter 8 halv 9, hörde hur det har gått och kollade läget lite.

tävling jag är med i....

Passar väl på att tävla om ett equiline set, det blir en perfekt födelsedagspresent till mig. Håller tummarna att jag vinner bara för att tävlingen avslutas när jag fyller år, ibland ska man ha tur kanske är det min tur?
Vill du vara med och tävla, tryck in på hennes blogg "JSdressage" och kommentera...

Äntligen!!

Har väntat länge nu på att denna film "Micke & Veronica" skulle komma ut på swefilmer och nu ska jag äntligen få se den, vilken kick jag fick såhär på en onsdagskväll. Nu blir det MOVIETIME!

Fuxarna..

Sitter nu framför Robinson och kollar vilket av lagen som ska på ö-råd imorgon, det är alldeles strax dax för tävling. Det två fuxarna Kajtek & Kupido är ridna, kaj fick sig återigen gå en sväng i skogen medan det blev dressyrtrim med Kupido. Jag passade även på att ta dressyrsadel, det ända sim saknades var mina ridstövlar. Det har ju gått sönder tyvärr.

Mer än halva praon är avklarad...

Måste säga att dessa tre dagar har gått väldigt fort, snart är det helg och praoveckan är då över. Nu blir det bara att hämta andan lite, var väldigt blåsigt och det kändes när man körde moppen.Dag 3...

Då var det dags för tredje dagen på praktiken. Vi fortsätter med plantorna som vi hämtade i måndag, det ska filtreras nu efter vårt morgonfikat. Vi fick börja med att väga och räkna och sedan skriva in skriva in provnunmer och alla andra siffror i ett protokoll. Vi slutar senaste tre, vilket känns bra för vi brukar vara klara strax innan men vi ska hinna göra mycket idag men vi har ju en dag imorgon också.Godnatt...

Då har man sett sista programmet av  "under samma tak" och dagens "Robinson", blev lite glamour tittande innan jag for till stallet och red. Red ut en sväng på Kajtek och syrran red Suzuki, kaj var pigg och väldigt framåt. Han har inte hunnit varit så mycket ute så det var mycket nytt men inget han brydde sig om bara han fick lukta på allt bajs han passerade på vägen. Nu är det dags att lägga sig, det väntas en ny praktikdag imorgon och två hästar skall ridas, yey!
 Bogrundet dag 2√

Andra dagen på bogrundet började met att vi fortsatte med plantorna vi höll på med, det låg i torrskåp över natten och idag malde vi ner alla plantor, både barren och rötterna var för sig. Därefter vägde vi allt som vi malt ner och räknade på lite siffror. Efter det mättade vi ännu ett lass med plantor men idag var det tall som vi mätte och delade av och efter det så satt vi dem i torkskåp. Fick även tillsätta salpetersyra i 31 stora provrör och sen förberedde vi också inför morgondagen med burkar, trattar osv. Då ska det filtrerasoch sedan mätte vi upp och lade i det malda av plantorna i olika provrör. 

Grillat!

Blev grillat idag efter att varit på stallet en snabbis, blev en kort skrittur på Kaj.Första praktikdagen √

Måndagen har rullat på, började min praktik klockan halv 10 på Bogrundet vilket var skönt med lite sovmorgon efter den långa helgen. Vi började med att ta cykeln långt ner och hämtade lite plantor, fem av varje sort och hämtade totalt 100 plantor idag på olika ställen. Cyklade tillbaka till labbet där vi började med att ta bort torven (rengöra) alla plantor och med en påse kvar så var det lunch, sedan tillbaka till arbetet. Efter att vi rengjort alla plantor och inget torv var kvar så skulle alla mätas, både diametern och längden såklart och rötterna skulle klippas av så vi fick längden av granen. Eftersom när vi var klar med ena sorten skulle rötterna ner i ett kuvert och granen i ett annat. Sedan när vi var klara med alla fem olika granar var det bara en sista uppgift kvar innan vi fick gå hem och det var att lägga in dem i torkskåpet så att vi kan väga dem imorgon. Denna dag gick rätt snabbt men imorgon börjar vi klockan 8, då blir det inge sovmorgon.
Det är sådan här lådor ute fast hundra fler MINST..

hemma innan åtta, perfect!

Kom hem strax innan åtta och kollade först på lite hockey Skellefteå AIK vann med 2-1 över Växsjö och det står nu 2-2 i matcher. Efter hockeyn såg vi mästarnas mästare och där utsågs det de två första finalisterna som blev Björn och Danijela. NU blir det TVD och sedan the following, därefter säger jag godnatt. En veckas praktik väntar och andra hälften av utbildning fre-sön, ska även försöka hinna plugga lite i veckan så inge vila här inte.

Sandviken till Timrå...

Klev upp vid sju tiden och började packa ut allt till bilen, åt sedan frukost som det äntligen fixade lite tidigare så att vi hann äta och slapp frukostpåsen. Åkte sedan till Parkbadet för den tredje och sista dagen för den här helgen. Kan inte fatta att jag tagit igenom mig halva kursen nu men man måste erkänna att man känner sig sliten efter dessa 3 dagar. Nu sitter jag iallafall i bilen med båda syskonen och vi har börjat vår färd hem, håller tummarna att vi är hemma till 20.

Malaysia butterfly...

Mätt och belåten efter en middag på Malaysia butterfly, ligger nu halvdöd på hotellet med både datorn i knäet och mobilen i handen, lyssnar på lite musik. Nu blir lite kortspel med syskonen och sen lite serie senare mot kvällen, måste orka med morgondagen också.

Inväntar middagen...

Då var andra dagen av utbildningen klar,  började med att bada och sen teori både före och efter lunch och sedan avslutade vi med att bada. Kört  lite alla möjliga övningar både i vatten och på land. Man blir hyfsat slut efter en 9 timmars lång dag med bad och ren teori, det som gör att man orkar är att vi får göra övningar också annars hade man somnat. Sitter nu på någon Kina restaurang och väntar på maten.
Första dagen i Sandviken✔️

Härligt att ha klarat av första dagen fast det kvarstår ju 5 dagar till, hur skall jag klara detta? Dagen som vi nu har tagit oss igenom är hälften av morgondagen. Idag gick vi igenom lite kort om hur och vad kursen innehåller, en rundvisning på Parkbadet och sedan körde vi ett fyspass. Avslutade med att först simma 200m bröst och 50m rygg med ändas ben och sen fick vi prova allt som badet innehöll. Hopp-bassäng (hoppa trampolin + klättervägg), forsen, vågor och ruschbanorna som fanns.
Efter vi var duschad och klar, blev det en sen middag på donken.Mot Sandviken...

Dagen börja ju välidigt bra, fick en liten sovmorgon och nu sitter jag i bilen påväg mot Sandviken för en utbildning som är fredag till söndag i två veckor. Har läst lite ur boken som ska vara utläst om två veckor, det får underhålla mig under bilresan även fast det är så tråkigt som det är att läsa. Så himla tråkigt, Skoldatorn hänger med också, så man kam se film och serie, något skoldatorn är bra att ha till. Går ju inte och ta med macen precis. Har passerat tönnebro och jag håller tummarna att utbildning är lite skoj ändå.Teori på idrotten...

Slutade idrotts lektion vid tre idag då vi bara hade teori, jag som var så inställd på att det var fotboll eftersom alla sa det. Fick veta sista minuten att det var teori och det var snack om lite anatomi och skador på det. Dagen bestod av fyra lektioner och har nu påbörjat läsa en gamal bok "Gullivers resor". På två veckor ska vi ha läst ut böckerna och läser inge på skolan nästa vecka eftersom jag har praktik. 400 sidor känns mycket på dessa två veckor men det bara att köra, kan ju också passa på att se filmen, det hjälper ju en lite.
Redan på kapitel två, går ju iallafall framåt!

15/4

Det var igår då jag inte hade tid för något bloggande utan slängde iväg ihop en kort film istället. Onsdag morgon, en längre skoldag än var tisdagarna är men dem funkar. Tisdag bjöd på en lektion där man inte behövde göra nått pga muntliga redovisningar sen lunch, lite kortspel och sen engelska och fysik. Sedan var det stallet som stod på schemat, först jobb i caffy och sen bygga inför hoppningen. Vi var bara fyra på dagens lektion och det var otroligt härligt att va så få. Mer tid för oss andra att hoppa, igen mer glad än vi som var där. Kupido var sisådär, det var ju positivt att han inte stod och studsa på stället som han ofta gör nu för tiden. Det negativa eller mindre bra var väl att vi inte hade ett bra tempo under hela lektionen. Utan det var mer att han antingen sprang han på så det blev lite trångt eller tog jag tillbaka honom för mycket. Vill ha ett tempo där emellan, det skulle vara pricken över i:et. Var när ett tag att jag skulle få åka i backen nån gång men nära skjuter ingen hare som man brukar säga. Hoppade inte så högt men vi hann hoppa rätt mycket pga att vi var så få och det gillar vi.

Onsdag
Har haft tyska imorse vid åtta tiden och nu har jag haft hål och passade på att plugga inför kemi provet som börjar halv 11. Känns som jag kan mycket men ändå inte allt, alt hänger på vilka frågor man får.Film från hopplektion 15/4

Bjuder på en kort film från gårdagens hopplektion!

Dagarna rullar på...

Efter att jag kom hem från skolan igår så flög tiden bara förbi, började med att rensa en låda och samtidigt såg jag Våra bästa år sen blev det lite tv tittande på Glamour och en låda till. Sedan var jag ute och övningskörde mindre än 1 timme, kom hem och såg Parneviks och Vem bor här? 
Idag tisdag, börjar jag inte förrän 10 i 12. Hade mentorssamling plus två lektioner, kemi och fysik. Kort och härlig dag, det flöt på det vi håller på med på båda lektionerna. Nu har jag väl gått en tredje del av vägen hem och det är bara att fortsätta tills man blir upphämtad.

Godmorgon världen...

Morgonpigga och pepp för en skoldag? Känner mig faktiskt pigg och alert just nu men peppad är långt ifrån det jag är. Vare sig jag vill eller inte så är det skola och jag hoppas att det inte är alltför jobbigt. Hoppas att man slipper jobba hemma med något mer än ämnena vi har prov i. Jag får inte in så mycket i huvudet på samma gång, det bara snurrar efter ett tag. Slutdiskuterat om skolan i detta inlägg, ska se klart detta avsnitt eller två, sedan måste man börja göra sig iordning.

Dinner...
Sista dagen...

Då var sista lovdagen här, har pluggat lite nu på förmiddagen och nu ska jag ner och duscha. Har ju min längsta skoldag på måndagar vilket är lite trögt men det funkar, har ju lite hål efter lunch men morgonen är det långlektion efter en till långlektion.s o m m a r j o b b ! !

 DÅ var det skickat, tror det är tredje sommarjobbet jag söker iår och jag håller tummarna att man minst får ett iallafall så man får ihop lite under sommaren. Det behövs ju då det finns en del saker man vill göra som kostar mer men det är helt klart värd det. Nu blir det serie, the following.

the following...

Det kom ut vid lunchtid idag och väntan var jobbig men vi bestämde att vi skulle se det mot kvällen och nu är tiden snart kommen. Gillar den nya funktionen på swe, att det står vilka avsnitt man sett ifall det är en serie man kollar ikapp, nu är det ju inte så i just den här serien men finns ju andra, t.ex. supernatural där jag är på säsong 9 men håller på att se ikapp, sakta men säkert skulle man kunna säga.

från en serie till en annan...

Såg klart säsong 4 av Awkward för drygt en halvtimma sen och nu får man vänta till nästa säsong drar igång, efter att ha pausat lite är det dax att se det senaste 100 Code avsnittet som kom ut idag. Om man tänker bort från serie tittandet och tänker på vad som hände på let's dance, alex åkte ut vilket jag tyckte var lite tråkigt men tror Ingemar tar hem let's dance men hade varit roligt och sett Alex enda i finalen. Jag kommer ju att få se let's dance i efterhand nu de sista två veckorna tyvärr, vilket känns riktigt tråkigt men inget jag kan göra åt.

Fredag hela veckan...

Var på Birsta igår och idag, två dagar i rad och det är inte ofta det händer. Har varit på lite alla möjliga affärer, rusta, dollar och avslutade med vi köpta kinamat och kom hem till halv 8. Inväntar lets dance resultaten nu efter att nyss sett ack Värmland. Ska sedan se det två sista avsnitten på säsong fyra av awkward och sen kanske man skulle ta en av dagarna i helgen till att plugga lite. Det är ju skola på måndag igen och det enda man längtar till i skolan är idrotten, kommer blir riktigt tråkigt att inte ha någon idrottslektion i trean.

1 m å n a d . . .

Saknaden är stor

lovet börja dra ihop sig...

Som rubriken lyder så börjar lovet närma sig sitt slut och snart är det dags att gå tillbaka till skolan, skulle gladerligen ville ha minst en vecka till. Känns som det bara kommer vara prov efter prov nu det närmaste veckorna men som tur är går jag en vecka sedan har jag en veckas praktik och sedan blir det mer prov. Helgerna kommer också vara fullplanerad, kommer inte hinna sova ut och ta det lugnt, tråkigt nog. Ska snart hoppa in i duschen efter att jag sett klart avsnittet på Awkward som jag ser på, har ju påbörjat säsong fyra nu och får se om jag hinner se ikapp innan lovet tar slut, hade varit bra.
 

markarbete på fem pers...

GÅRDAGEN
Blev inget bloggande igår av den anledningen att jag inte kände att det fanns något intressant att blogga om, det kändes lixom bara onödigt. Jag hade bestämt mig för att bara ta det lugnt så det blev en massa serie titande & har dragit igenom 3 säsonger på en ny serie jag sett. Ska försöka se klart den innan lovet är slut men inget måste, tror sedan att den håller på att gå på tv så kan man hänga med därefter sen. Fast måste ju se ikapp först & har ju ett flertal serier som jag följer & några få som jag inte sett ikapp men känner att jag inte har någon brådska, det tar ju ganska mycket tid pga serier.
TODAY
Dagen började rätt lugnt, satt lite vid datorn innan jag kollade på serie. Meicie var till vetrinärn & efter det blev det thai till lunch. Vid fyra tiden åkte jag & syrran upp till stallet för att stå i caffy & efter att pappa tog över gick vi ner & fixade hästarna. Byggde därefter eller tog fram bommar & koner till övningen, hade ganska lång uppvärmning idag men allt flöt på helt okej. För mig tyckte jag att det gick mycket bra, Kupido kändes fin & lyssnade bra, tappade lite fokus på slutet. Vilket jag förstår när vi rullar på samma övning varv efter varv men han var riktigt bra idag och är mycket nöjd. Vi är superpeppad för hoppningen nästa vecka och håller tummarna att det går lika bra då, den kommande tävlingen blir ingenting för oss då jag inte är hemma tyvärr. Vi håller tummarna för att vi kan vara med på nästa, vill ju hinna tävla innan han går på sommarbete men det skall nog vi hinna med, ett måste.
 

H O P P S U G E N ! ! !

Så otroligt hoppsugen just nu, får vara glad för att det är markarbete imorrn iallafall...

happy b-day!

Blev en snabbis till stallet idag bara för att mocka och fylla vatten åt hästen och sen var det hem och duscha, förbereda inför att släkten skulle börja ramla in en efter en. Mer än hälften har varit här och hunnit åka hem, tre familjer kvar. Vi inväntar lite käk, inte hunnit ätit något i matväg direkt utan det blir en sen middag men det är väl knutarna rätt van med efter alla dagar i stallet. 
 
Måste även tillägga att syrran fyller 21 år idag & bju väl på en bild då vi var liten. 

Awkward....

Serie tittande just nu efter en dag med städning och hästar. På eftermiddagen åkte vi till stallet. Mockade och gick lite med Lena och sedan när vi var helklar med henne så red vi ut en sväng. Aron var väldigt snäll, kollade in läget eftersom han aldrig varit ut på en tur i skogen.  

Morgonpromenad√

Klev upp lite efter klockan tio och gick då ut och gick i drygt en timma och nu blir det lite frukost och sedan ska det fortsättas med städning och sedan på eftermiddag blir det stallet, som en upprepning av gårdagen kan man säga. Såg ett avsnitt av vardera serie igår, The following & 100 Code och har nu börjat sett en ytterligare serie Awkward och är redan på avsnitt 5. 
 
 

Paus i städningen...

Efter att ha sett ytterligare tre avsnitt av the following igår kväll så är jag pepp att se det sista ikväll. Sen är man ikapp och kan se nästa så fort det kommer ut. Idag började jag med att städa, fönstret är putsat, hyllorna är torkade och nu har vi fått gäster. På grund av gästerna så blev det en paus i städningen, ingen är mer glad än jag. Sedan åker vi till stallet och rider ut en sväng och sen ska det även mockas åt Olivias häst.

Friday..

Åkte hem från farmor och farfar vid halv 5 ungefär och då var det bara hem och sedan fortsätta mot stallet. Börja med att kolla Kaj när vi kom dit och sedan medan vi väntade på svar om vi skulle rida så passade vi på att mocka och fixa åt Nivena. Sedan red jag Kaj men blev inte alls långvarigt då han inte alls kändes nå bra i högervarvet. Kom hem bra vid åtta tiden och bra tajming till lets dance. Alla har nu dansat klart, både rumba och swing och nu blire Ack Värmland....Lovet är igång...

Tog en lång sovmorgon till runt halv 12 och började med att fixa lite i garderoben och klädde på mig. Var bjuden på brunch hos farmor och farfar, ska snart åka till stallet och rida. Håller väl tummarna att Kaj är bra. 

Season 3....

Då har man sett det två första avsnitten på säsong 3 av The following som jag väntat att se, första avsnittet kom ju ut för några veckor sedan men har inte haft tid att se. Ser den här serien tillsammans med min syster så idag fick det bli två avsnitt och imorgon blir det förhoppningsvis två nya. Nu tänkte jag switcha serie, tänkte se det senaste avsnittet av 100 Code, har även hunnit sett ett femtal avsnitt av Zoey 101, de enda som är tråkigt med den är väl att den är dubbad men det får duga. Bortsett från serie tittande så tycker jag det är extra skönt att veta att jag inte behöver åka till skolan imorrn/idag för att nu är det påskolv i allafall en vecka.

Ä n t l i g e n, L O V

Sista dagen i skolan är klar, en skoldag med fyra lektioner och det var väldigt lugna och väldigt slappa. Idrotten var ju klart roligast men det är ju svårt att slå idrotten, spelade fotboll i NCC. Efter att jag tagit lov så passade jag på att övningköra lite innan vi åkte hem, började att köra lite på industriområdet och sen körde jag också hem. Får hoppas man hinner köra lite nu på lovet. Har några hästar som man tar hand om iallafall i början av lovet, iallafall fram till måndag, några ska ridas. Vi får väl se hur det blir den kommande veckan, skulle inte bli missnöjd att få rida lite ifall det skulle behövas. Åkte sedan in en sväng till birsta eftersom en pall från mitt media print skulle köras. Gick på lite olika affärer ända fram till att jag tröttnat och blev less och nu hoppas jag och håller tummarna för att det var nått bra köp som jag fick med mig hem.april april....

Då var första april snart över och dagen har rulat på rätt bra måste jag säga Efter skolan passade jag på att ta det lite lugnt. Såg lite serie och sedan stack jag till stallet, först hade vi sitsträning på Sky och Rick. Rick var ju inte den lättaste att sitta på, väldigt spänd med mycket fart. Efter att vi kört lite sistträning och longerat så var det dags för ett dressyrpass. Vi hade ju fått lite annorlunda hästar idag, vissa trodde det var ett april skämt men icke sa nicke. Skulle haft Tibor men fick ta Homer istället, hade hellre ridit Tibor då jag känner att Homer och jag inte går ihop. Blev inte något lyckat ridpass för min del, det enda som gick bra var väl skänkelvikningen. Nu innan jag somnar blir det lite serie, sov gott people!
 Homer

En promenad hem från skolan...

Dagens första lektion var hemsk, hade muntlig redovisning på svenskan om språkhistoria. Finns inget jag tycker är så hemsk som att ha något muntlig, alla bara står och glor på en och man bara längtar tills man fått allt överstökat. Känslan när man är klar är så otroligt mycket bättre och ännu en gång så klarade jag det utan att svimma. Har aldrig hänt något men det är alltså på gränsen, skönt att det är över vara. Har två muntliga redovisningar efter lovet som måste göras klart. Alla kommer på en och samma gång, antingen har vi inget som behövs ta hem och göra eller måste vi ta hem allt. Förutom att vi hade svenskan så hade vi också engelska och fysik. Nu har jag iallafall påbörjat min promenad hem, är en bra bit från skolan hem till mig men det är ju fint väder så varför inte?RSS 2.0