Kupido & Avalon, båda två fick skutta idag..

DAGENS ÖVNING och tolkning av min fina skiss!
Blålila - Sockerbitshinder, 16m emellan och 4-5 galoppsprång
Orange - Bom på marken | Rosa - Ett räcke | Gröna - Oxer | Röd - Plank 
 
Vi började med att hoppa de tre sockerbitshindren med olika antal galoppsprång, först med fem och sedan med fyra galoppsprång mellan varje. Hindrena med bom hoppade vi åt båda håll, först med bom efter och sen med bom före hindret. Avslutade med att lägga ihop allt till en bana och detta upplägg var för båda Kupido och Avalon.
Tyvärr blev dagens två ridpass inne och jag kan väl gissa att det beror på vädret men i det hela så tyckte jag att det var lite tråkigt. Det är så mycket större yta att rida ute i paddocken jämfört med inne i manegen plus att man hade velat hoppa några språng ute på framförallt Kupido innan årets första utetävling. K har inte hoppat ute på hur länge som helst och det brukar vara lite annorlunda men det ska nog gå bra, vi gör det ju för träningens skull. A har hunnit varit ute lite mer, både trimmat och hoppat lite i paddocken men han är ju privat häst så där kan man bestämma lite själv över vart man vill rida. På lördag är det nämligen dax för klubbtävling och det känns kul att få vara ute, bara hålla tummarna för vädret, man kan aldrig veta vad det blir för väder här.
 Ridpasset med K gick bra, han lyssnade verkligen på mig och man kan ju bara älska honom. Så himla glad varje gång jag ser på listan att det är honom jag ska rida, alltid lika glad. Det känns som evigheter man red honom om man inte gjort det en onsdag. Nu har vi både haft teori och gången innan fick jag hoppa Darwin men vi var ju med och tävla dressyr emellan det men det verkar jag glömt bort helt. Kupido känns väldigt bra i ridningen nu och det är väl bara jag som måste göra så vi har alla förutsättningar till att det blir bra, det kan alltid bli bättre säg. Att variera antalet galoppsprång mellan fem och fyra galoppsprång var inga problem och tycker att det mesta hos honom bara flöt på. Det var väl jag någon gång som måste rida så att vi får plats med två galoppsprång efter hindret och gör jag det så blir det toppen. Han är verkligen bäst den där fuxen och på lördag hoppar vi en meter, vi är taggad till tusen och vi hoppas på bilder.
Hoppträning på Avalon gick också bra, han om någon var taggad som bara den idag och jag tror nästan A hade en plan på att försöka få av mig ett tag. Han var på tårna skulle man kunna säga och jag fick verkligen hålla tillbaka honom idag. Problemet var bara att vissa gånger så får man inte direkt någon kontakt med honom utan han bara springer iväf och man försöker bromsa men det händer verkligen ingenting. Jag får ingen respons alls, kanske är det tungan som bråkar med mig eller kanske vi får ta och prova ett annat bett. Han hoppade bra och med en väldans bjudning på allt faktiskt och ska försöka slå ihop en film som förhoppningsvis kommer ut imorgon. Det roliga är att det var varvet vi brukar ha sämre galopp i, det varvet var det fullfräs idag i men det är kul att han är på. Alltid bättre att vara på en att man ska sitta och driva men bromsen och halvhalterna måste ju fungera dem med. Denna kille är också med och tävlar på lördag, han var ju så duktig sist så det är klart han måste få vara med också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0