Onsdagens två ridpass!

Det blev stall redan klockan fyra idag då syrran från frörsta början inte skulle ha Boye idag men det blev ändring så Madicken red medan jag fixa alla stallsysslor bortsett från hönäten, det fick hon göra själv. Hönäten var väl egentligen mest för naglarna men det hade nog gått bra, allt annat i stallet har fungerat lika bra med långa klor, trodde det skulle vara betydligt svårare. Efter jag fixat stallsysslorna åt både Boye och Avalon så passade jag på att kolla lite när dem red bara för att jag hade den tiden och det är kul att kolla ibland också även om man föredrar att sitta på hästryggen själv. 
Mitt första ridpass för den här dagen var Kupido och det var dressyrtrim och det avslutades med att skutta över några småhinder precis de som vi hade på hoppträningen senare på kvällen. Fyra hinder på diagonalerna typ. Kupido kändes väldigt trött i början fast det var väl inte så konstigt när man ser att han står och blundar medan jag gör iordning honom. Han kom igång iallafall, vaknade till och i början satt han fast lite i sidorna, blev mjukare och mjukare. Känner dock att vi inte är tillbaka där vi var innan sommaren men det finner vi nog, känns tråkig att bara kunna rida honom en gång i veckan. Dock måste jag tillägga att ridskolehästarna gör det bra, med olika ryttare från lekton till lektion.
Hoppträningen med Avalon började lite sisådär men det blev bättre när vi kom igång och hoppa. Han tycker det är roligt att hoppa och gillar när det händer något, att hoppa banor är superkul och det behöver inte alls vara långa. När hästarna var framridna så hade vi en gemensam uppvärmning med två bommar strax innan för spåret. Började med att trava över dem och ett avbrott mitt emellan och sedan likaså i galoppen, galopp över bommen, avbrott och ny galopp. Sedan skulle vi variera antalet galoppsprång mellan två galoppbommar och det gjorde han det riktigt bra. A fick en del riktigt fina språng över hindrena också och med det sagt förtjänade han sina morötter efteråt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0