√3 hästar ridna denna onsdag

Dagens utfall blev inte riktigt som planerat men det löste sig ändå och det är bra att man får veta i tid så man hinner planera om lite snabbt. Vi åkte upp till stallet medan det fortfarande var ljust ute eftersom Madicken skulle rida ut Boye idag. Hela dagen var välplanerad av oss idag, jag skulle fixa stallsysslorna medan Madicken red Boye och sen var tanken att vi skulle rida ridskolehästarna. Direkt efter jag ridit Kupido skulle jag rida Amie och sen skulle Madicken få hoppträna Avalon men tydligen var gruppen full så jag red Avalon istället också får Madicken hoppa honom något i helgen. 
Det blev först en sväng ute och sedan fortsatte jag med lite galopp och travarbete inne i ridhuset. Han kändes pigg och glad precis som igår och han behövde få jobba för att göra av med energi. Det är verkligen så kul att rida honom när han känns så pigg, inställningen till allt blir mycket bättre. Tyckte jag fick igenom honom och han blev mjukare i sidorna och jag kände att arbetet lönat sig.
 
Näst på tur var fuxen, det var dressyr med Kupido och han kändes riktigt fin idag, han var eller blev mjuk redan när jag värmde upp. Det kändes som allt var på sin plats och övade på lite halter till klubbdressyren och allt måste verkligen sitta tills dess och det är bara en och en halv vecka kvar. Sedan jobbade vi mycket samlande arbete i galoppen, gick ut på att vi skulle göra ett mindre fyrkantspår också att vi gjorde kortsidan så liten som möjligt. 
 
 Sist ut idag var Amie och det var över två år sedan jag red henne så det var kul att vara uppe på hennes rygg igen men ovant. Vår första gång i ridhuset och ridpasset med henne gick bra, red mest och försökte hitta lite knappar och det gick bättre och bättre ju längre jag red. Allt sitter ju inte på plats direkt och hon känns större att rida än till exempel Kupido som jag red direkt innan. Det tog ett tag innan vi kom igång båda två tror jag men det ska nog gå bra det här. Blir en uppdatering imorgon gällande Amie hur nästa, morgondagens ridpass går.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0