Jour, hopptävling och så vidare....

Jour
Vi måste ta oss igenom helgen innan det riktiga lovet drar igång. Det var jour idag och även klubbtävling. Man var ju ganska glad för att skippa gå ut med de hästar som skulle tävla men det har blivit en ändring på det. Alla hästar skulle släppas ut i hagen ändå, så efter att man tagit ut dem så är det någon som kommer en timma senare och tar in. Jobbigt men det är ju snälla att gå ut med, inget sånt men det blir jobbigare med fler hästar såklart. Efter ridskole samt privathästarna hade kommit ut var det dags att mocka. Därefter var det dax att gå banan eftersom att vi trots allt blev uppskrivna även fast vi stod på reserv så det var ju kul att vi gick vara med.
Tävligen
Framhoppningen gick fruktansvärt bra, tyckte Kupido kändes väldigt fin därinne och hoppade bra. Det kändes mycket bättre än vad det gjorde på framhoppningen förra helgen då det var lokal. Däremot inne på banan gick det sämre än i söndags. Fick ett pet på första hindret och besvikelsen kom direkt. Jag hade igen bra rytm inne på banan utan han blev mycket av och på. Visst att det inte alltid kan gå bra men nu känner jag att vi har ett pet på varje klubbhoppning, det är ju lite surt men tur han höll koll på hovarna på lokala och var felfri. Vi tar nya tag till nästa tävling, som jag tidigare sagt blir det ingen klubbtävling i april men vem vet om det blir en lokal. Det är fortfarande oklart men inget snack om saken att de hade varit kul. Inte lika glad som sist men inget kan stoppa oss.
Tillbaka till jouren
Efter tävlingens slut, då allt var bortplockat och Kupido hade kommit ut till hagen igen. Då var det dax att fixa man och sedan blev vi sittandes typ rakt upp och ner, hade inget att göra. Det fanns inte en enstaka som red man kunde kolla utan vi satt och prata för att få tiden att gå. När klockan slagit tre fick hästarna komma in och det var dax för nästa häst att hoppa. Kupido hade jag tävlat på men nu hade vi tidigare i veckan bestämt att hoppa lite på Avalon   såhär en lördag då igen rider. Många privata hade tävlat tidigare så det var inte många som red. 
Hoppning med Avalon
Tredje gången jag sitter på honom nu och vi tog fram, byggde tre rätt enkla hinder. Hoppade fram på ett lågt räcke på långsidan och sedan ett kryss på diagonalen. Till slut satt vi ihop dessa tre hinde till en kort liten bana på fyra språng. Vi hade lite problem med att fatta högergalopp idag, han försöker komma undan arbetet denna lilla pojk. Så lätt vinner han inte men sist jag hoppade kände jag inte av detta men han kanske testar en. Det skulle ju vara bra ifall man kunde hoppa honom åtminstone en gång i veckan och då kanske man kan vara med på någon hoppträning för Pia eller så framöver. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0