3 hästar ridna idag

För att summera tisdagen som jag inte hann med att blogga om igår så var jag och plugga hos en klasskompis i ett par timmar innan man åkte hem för att käka och sedan dra sig mot stallet. Det var så himla kallt och det var helt tomt i stora manegen så jag red inne. Trimmade lite dressyr på Boye och sedan var man hemma på kvällen, satt fastklistrad vid tv och kollade på ph, glamour och JO, sedan la jag mig för att läsa lite till tentan men somnade bara efter någon sida. 
 
ONSDAG
Denna onsdag blev det inge plugg på förmiddagen utan vitog det lugnt här hemma och efter vi ätit lunch åkte vi upp till stallet i hopp om att hinna rida ut innan det blev mörkt. Vi åkte dit och började med att ta in hästarna och göra iordning men det hade redan börja mörknat när vi var påväg ut men helt svart var det inte. Madicken på Boye och jag på Avalon, både hästarna var på tårna och hade full energi. Båda ville gå först men det gick väl ändå bra, de skötte sig trots att de bjöd på lite bus. På vissa ställen är det bättre underlag än andra så det blev ytterst lite galopp, mer trav. Efter att dem var avrastad så gjorde vi stallsysslorna innan vi satt oss i caffy för att försöka plugga, just det vi försökte plugga men det gick inge vidare. Fastnade på första frågan och känns inte vidare bra inför tentan. Ska sätta mig nu någon timme innan jag hoppar i säng men jag är så omotiverad jag kan bli då jag knappt tycker det är roligt att plugga. Har jag kanske valt fel program tro, det återstå att se.
När klockan slagit fem så plockade vi ihop alla böcker och gick ner för att byta om och göra iordning hästarna inför träningen. Då var man tillbaka på Rick, det har blivit mycket justeringar inom kadriljen iår och även detta år kommer Kupido att få stå över. Rick och jag i täten och idag tyckte jag inte alls att han var i sitt esse, han kändes loj men var ändå på. Fick lixom sitta och gasa för att han skulle hålla traven samtidigt som att jag fick bromsa. Vi hade inge flyt idag och jag hoppas verkligen det går bättre på lördag samt söndag. Hur ska det här annars gå och hur ska det se ut?
Sedan var det dags för ytterligare en lektion fast då med Kupido. Yey säger jag till det, trodde inte att det skulle bli på honom men han gick inget så jag fick honom iordninggjord. Lycklig kan man säga och jag tycker att det var ett bra ridpass med Kupido. Vi skulle ha lite lätta byten och förvänd galopp tror jag hon sa men vi gjorde även en och en annan bakdelsvändning. Kupido kändes fin och jag tyckte han var rätt avslappnad även om han blev lite på tårna när vissa av hästarna sprang iväg. Han bjöd på lite bakutsparkar men i överlag så var han fin. Det var väl någon galoppfattning som blev fel då han lätt ställer in sig på att göra samma sak om och om igen. Vissa fattingar satt perfekt om jag får säga det själv och jag är mer än nöjd över det här ridpasset. Det kändes underbart att avsluta med det här ridpasset och speciellt när jag inte tyckte det gick nå bra med Rick. Ser fram emot nästa vecka då det blir det hoppning eller markarbete med Kupido, vi längtar redan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0