Ridlägret, Näset 2011

Tänkte att jag skulle försöka skriva så utförligt som möjligt om ridlägret! :)

Vi som var på ridlägret var jag, Matilda, Alva, Tim, Sofia, Nele, Merle, Rebecka, Romina och Fanny!! :)

Vi har varit mycket tillsammans allihopa, men jag har varit mest med Tim och Sofia och måste säga att det var skönt att jag och Matilda kunde dela på oss lite! :D


MÅNDAG:
Iaf så kom vi dit på måndag och Alva var där när vi kom och hade redan valt rum nummer 5. Det var fyra platser där så vi paxade en plats till Tim på en gång då vi inte ville dela rum med någon okänd. När vi packat upp lite grejjer gick vi till ridskolestallet och fick hästar, jag fick Pinnen (Pinoccio) en fux d-ponny som tävlat upp till L:A som verkligen var jättesnäll, och väldigt väldigt lat. Iaf så tog det halva veckan innan jag började gilla han, han hade ingen skön galopp och han gick verkligen inte framåt, men jag fick beröm av Maggan och hon tyckte det gick bra! :) Matilda fick Paco, också en fux eller isabellfärgad, vet inte riktigt men ah.
Sedan fick vi en bok som vi skulle ha under lägrets gång där vi skulle skriva en massa saker om oss själv och så.
Efter det gjorde vi ordning hästarna och red vårat första pass som var dressyr, vi var uppdelade efter typ hur duktiga vi var så vi red i den bättre gruppen med Tim, Sofia, Fanny, och Merle. Och vad ska jag säga, gillade inte Pinnen efter fösta passet, ingenting gick och men han gick att jobba och så och det tar ju ett tag innan man lär känna ponnyn. Vi tränade iaf på att ställa i volten och typ opportionellt tygeltag, eller vad det nu hette.
Efter det så tog vi av hästarna grejjorna och skulle äta lunch om jag inte minns fel, så vi från Timrå höll ju ihop och satt tillsammans och då kom två tjejer och satt sig med oss (Sofia och Fanny) och Sofia blev vi alla väldigt bra kompis med. Sedan hade vi lite fri tid som jag faktiskt inte minns vad vi gjorde, men skulle tro att vi spelade kort. Sedan red vi igen och hade markarbete, och det gick bättre än förra passet. Lite piggare och så och fick lite bekvämare galopp, liksom lite rundare galopp. Iaf så bytte jag och Matilda hästar efter halva lektionen så jag testade Paco, och han kändes bättre, men Matilda gillade inte Pinnen så jag fick fortsätta ha honom. Efter det ridpasset gick vi och åt och delades in i grupper vilka som skulle ha köktjänst och stalltjänst. Min grupp började med stalltjänst och det tog en himla lång tid. Efter det lekte vi lite lekar i ridhuset och spelade lite kort och var vaken till typ två somnade sedan i soffan.

TISDAG:
Vaknade vid åtta då vi skulle vakna då, hästarna skulle vi hämta kvart över åtta och sedan frukost. Efter frukosten hade vi vårt första ridpass för dagen. Lite dressyr och det gick mycket bättre. Hittade fler och fler knappar på han och Maggan tyckte jag var duktig. Efter det var det lunch och sedan en stund innan andra ridpasset som var hoppning, kommer inte riktigt ihåg vad vi gjorde under tiden, men vi hoppade iaf och det gick bra. Vi fick hoppa en meter och det var kul, Pinnen tyckte det var mycket roligare med hoppning än dressyr. Sedan efter det så var det middag och skrev lite i böcker som vi hade fått. Sedan gick vi tillbaka till vårat lilla tv-rum och spelade kort, och vi somnade kanske vid tvåtiden nån gång. Vi var liksom inte så trötta och jag och Tulda sover dåligt borta.

ONSDAG:
Klev upp som vanligt vi åtta hämtade hästarna och åt frukost red. Vi red ett dressyrpass på morgonen som gick rätt så bra. Och jag började gilla Pinnen mer och mer. Fast han var fortfarande väldigt seg, men världens snällaste. Efter ridpasset var det lunch och sedan skulle vi rida ut en skritttur alla tillsammans. Så vi red två bredvid varann, Maggan valde par och jag Red med Rebecka, så vi pratade och så. Började även småregna när vi red och det var riktigt skönt. Sedan efter det så skulle vi bada med hästarna. Det var skitskojj. Vi typ simmade med dom och hästarna tyckte det var skönt och naturligtvis lurade Tim ut mig så jag bara sjönk ner så efter det så gick vi och badade utan hästarna. Jag tog mitt första dopp för i år tack vare Tim som skätte vatten och försökte dra ner mig hela tiden. Sedan gick vi och bytte kläder och åt middag och pratade och skrattade en hel del. Sedan efter det sjöng vi lite singstar och slog rekord, så Thf har jättemycket rekord där nu, sedan efter det vid elva gick vi till våran soffa och spelade kort och pratade en massa och somnade sedan där som vanligt.

TORSDAG:
Vaknade åtta och hämtade hästarna sedan frukost och sedan red vi. Hade hoppning och hoppade en massa linjer och det gick helt okej, ibland gick det riktigt bra och ibland jättedåligt. Vi hoppade iaf en linje där det sista hindret låg på en meter. Sedan blev det lunch och efter det var det gymkhana. Vi blev uppdelade i två lag, mitt lag bestod av mig, Tim, Romina, Nele och Fanny och vi hade ponnyn Tucker. Det andra laget hade Egon. Vi vann en gren av tre, och jag och Tim blev rätt sura då det var en i laget vi ansåg inte kunde göra någonting. Men iaf efter det badade vi med hästarna och tog ett dopp efter det som vanligt. Sedan blev det middag och efter lite singstar. Sedan så höll vi oss vaken för vi hade listat ut eftersom att hästarna stod inne så skulle det bli kvällsuteritt så vi höll oss vaken, men det blev aldrig nån så då somnade vi i soffan.

FREDAG:
Vi klev upp av att Maggan väckte oss och var lite sur och vi hade typ listat ut vad. Åt frukost och Maggan berättade att kvällsuteritten var inställd pga av några inte gick och la sig. Ja, det var vi det, alla andra sov förutom jag, Matilda, Tim och Sofia, vi var vaken. Men iaf så fick vi bestämma om vi ville rida ut med Maggan och skritta och trava eller med Maggans syster Maria då fick vi galoppera, så vi valde med Maria och red ut en sväng. Jag fick gå näst sista då dom sa att Pinnen kunde sparkas, men han var jättesnäll. Tim red efter mig sist då Lady var lite galen, så då hade jag nån att prata med. Efter det så åt vi lunch och sedan spelade vi kort, sjöng singstar och en massa annat, vi red sen vid halv fem då Maggan blev sen då hon skulle köpa nya borstar på Hööks. Red barbacka och hade lite balansträning, och jag ramlade inte av en enda gång. Sedan efter det fick vi bada med hästarna och ha poängjakt efter det. Jag var med Nele, en liten tjej från tyskland så det var lite svårt, men vi lyckades få lite poäng iaf. Sedan la vi oss i soffan och spelade plump och sedan blev klockan typ tolv och Beckis kom ock väckte oss för att vi skulle få rida kvällsuteritt. Innan vi red gjorde vi lite grejjer som jag inte tänker berätta, det var iaf läskigt, sedan hämtade vi hästarna i hagen och skrittade ut barbacka i mörkret. Riktigt mysigt var det! Sedan efter det la vi oss i soffan och spelade klart och sedan somnade alla utom jag. Vi hade iaf ställt mobilerna på ringning till fyra då vi tänkte gå och bada. Så jag var vaken tills fyra och väckte dom, men då ville dom inte bada. Så då somnade jag tillslut, för dom hann jag bara väcka så somnade dom.

LÖRDAG:
Vi fick lite sovmorgon idag, till nio. Hämtade hästarna kvart över nio åt frukost och sedan så skulle vi småhoppa lite innan tävlingen klockan ett. Hoppade några av hinderna och gick igenom banan och så som vi skulle ha sen. Hoppad cirka 50cm och det gick väl bra, varmt var det. Sedan gick vi och åt vår sista lunch tillsammans och gjorde startlista. Jag tog 80cm på Pinnen! :) Matilda fick byta till Ruby då Paco hade svällt upp på benet. Vi hade ungefär en och en halv timme på oss, så vi gick banan och började packa ihop våra saker. Sedan gjorde vi ordning hästarna och sedan blev det tävling. Vi red fram lite och hoppade fram lite grann. Sedan startade tävlingen. Pinnen kändes bra inne på banan och jag lyckades till och med att få fart på han, klarade oss till omhoppningen och satsade allt vilket lönade sig, Pinnen var otroligt duktig och vi vann! Något glad jag blev, att Pinnen kunde galoppera och vinna! :) En lycklig tjej på en otroligt fin ponny. Så stolt och jag är glad över att Maggan inte lät mig byta ponny! Vi fick gå in först på banan och hämta våran blågula rosett och leda ärevarvet, fast då var Pinnen lite trött. Efter det fikade vi tillsammans med föräldrarna och fick diplom, jag blev lägrets super allround ryttare. Maggan skrev det också en liten kommentar, Begåvad på allt men kom ihåg att relaxa ibland! Kram Maggan :) Så himla snällt och jag tror Maggan tyckt att jag varit riktigt duktig för hon har kallat oss syskonen perfekta! :)
Efter det fick vi som ville bada en sista gång med hästarna göra det! Och sedan säga hejdå!

Det har varit en helt otroligt underbar vecka med fantastiska människor och jag hoppas att vi kan åka dit nästa år igen! :D

Nu tänkte jag visa er lite bilder från Sofia!

Jag och Pinnen! <3


Sofia och El Ninjo & Jag och Pinnen! :D


Hela ridläger gänget! :)


Jag och världens bästa Pinnen!♥


Matilda och Ruby! :D


Tim och Lady! :D


Alva och Mulle! :D


Sofia och El Ninjo! :D


Kommentarer
Postat av: guess who!

hahaha ja börja typ garva när ja läste de :D men lite vemodig när jag tänker på att de kan dröja väldigt länge innan jag får träffa er igen.. <3

2011-07-31 @ 20:33:22
Postat av: guess who!

hahaha börja typ garva när ja läste de! :D men blir också lite vemodig när jag tänker på att de kan dröja väldigt länge innan jag får träffa er 4 igen.. <3

2011-07-31 @ 20:40:45
Postat av: Madicken

hihi, jaa :)

underbara människor, har du pratat med Tim något då? ;)

2011-07-31 @ 21:54:06
URL: http://knutarna.blogg.se/
Postat av: guess who!

nepp, skicka ett sms till han om bilderna på han och lady på fb men han svara inte ;)

2011-07-31 @ 22:37:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0