Ridpass, markarbete

Markarbete idag på ridlektionen. Rider ju jämt Donald som ni kanske vet och det gick väl helt okej. Uppvärmningen gick rätt bra, vissa tillfällen var han ganska fin sedan blev han pigg och ville bara springa iväg. Över bommarna var han riktigt bra, red utan stigbyglar och då blir han bara mer spänd men det är ju bra att träna, red då även lite volter och på volterna gick det väl helt okej. Sedan så hoppade vi två små hinder på långsidan, gick bra. Fina jämna språng över hinderna och bra bjudning, han har verkligen blivit mycket bättre på att hoppa och bedömma avstånd nu. Sedan blev det galoppbommar, vilket gick bra då han var pigg och kom rätt på bommarna för det mesta :') Lillkillen, han är ju bäst även fast det inte går så jättebra jämt, men han är verkligen bäst! :D

Imorgon blir det förmodligen hoppning på Rick, haha får se hur det går! ;)

Markarbete utan stigbyglar! :)

Först skolan lite snabbt och det var matte,idrott,so och hip pop, jävligt tråkig dag men sen på idh var jag med världens bästa Olivia och vi åkte och red Paleja en sväng och sedan  till andra stallet THF där jag då hade markarbete på Sarah och blev väldigt sur för att jag inte fick elf men blev rätt nöjd ändå.
Hade 4 galoppbommar som vi hoppade utan stigbyglar så det blev studs och även 2 små hinder som vi också hoppade utan stigbyglar och måste säga att jag tyckte det var roligare att rida Sarah då. :)
Skulle gärna vilja ha någon annan häst nästa gång också elr vill kommer nog få det!


Blev inge bloggning igår :(

Tyvärr så hann jag inte att blogga igår gick i skolan sedan var jag tvungen att plugga lite som att jag inte var där i fredags och vi hade ju också fått läxa som jag inte hade gjort men sedan spelade jag sims och sedan gjord jag mat så blev inge men lite bilder kommer sedan för nu sitter jag och pluggar engelska som jag ska berätta imorrn och måste bli klar idag så behöver höja tempot. :D

Blir markarbete imorrn på lill fisen!<3

/Matilda


Tillbaka

Ja, som ni kanske vet har jag varit i Stockholm i helgen och varit på Stockholm Horse Show, fredag och söndag och gårdagen hade jag inte tid att skriva något. Har ju inte haft tillgång till internet under helgen heller, men har iaf haft kul. Så nu är man tillbaka i den vanliga vardagen med skolan och allt. Just nu rätt lungt i skolan med läxor/prov, det kommer sen mot slutet. Idag har jag iaf inte gjort något mer än varit på skolan och haft en helt vanlig dag, och hemma städar man och grejjar på inför julen på rummet. Inte så att det är så kul då jag verkligen hatar att städa, men man måste ju göra det. Imorgon är det ridning och sedan simkurs så skulle gissa på sent inlägg imorgon, men ah nu ska jag städa lite!


Saknat lillprinsen också!
Imorgon kör vi =D


Hemma från Stockholm!!!

Då är man äntligen hemma från Stockholm och det har väl varit rätt härligt och så, rolig show i fredags och bilder från då och idag kommr så småningom, så håll utkik.
Träffade faktiskt några vii kände och sen va vi ju även med Alva och cassandra på lördagen då det inte var någon show för oss, sedan idag söndagen gick vi med dem första showen.


Hoppas ni haft lika bra helg som jag! :D


Snart ska man hem! :/

Idag så ska jag och Maicken kolla på den första showen som är klockan 9:30 till 12:00 typ och då är det:

Internationell hoppning!

Internationell tidshoppning - Leksands Knäcke Rundan
Prins Carl Philips Pris - ponnyhoppning uppvärmningsklass
Presentation av Grand Prix-banan
Stockholm Grand Prix - internationell hoppning
Meetingpris VW

Sedan så bär det nog av hem mot Timrå och tråka som vanligt! :(


Hitta på något i Stockholm?

Idag ska man inte göra något speciellt utan ganska gå på stan elr ja och hitta något roligt, elr varför inte göra något kul kanske.
Vi får se hur det blir iallafall, men hoppas ni inte glömmer bloggen bara för att alla 3 ska på horse show utan det kommer ju några inlägg som jag planerat in och så, men ni får ju se lite bilder förmodligen och lite mer fakta om hur det varit och så på söndag när vi kommer hem, ska ju även se en show då! :)

Hare bra!!!


I Stockholm! :D

Nu ska jag & Madicken se på en show som är från klockan 19:00-23:15 ungefär och det ska bli super kul! :D

Invigningsceremoni
Invigningsprogram med magisk touch
Stjärnstafett - hoppning med stjärnor från scen och stall
Internationell hoppning - Leksands Effekt Trophy
Internationellt Shownummer - Jean Marc Imbert
Internationell hoppning
Internationellt shownummer - Lorenzo
Julavslutning

Denna show får ni ju såklart veta mer om på söndag då vi är hemma igen! :D


(Bilden tagen från google)





T U R ! ! !

Åker i säkert i bilen nu men som att jag gjort detta inlägg före så kommer det nu, så det blir lite uppdaterat här!

Var ju ledig ifrån skolan idag som att jag har åkt till stockholm för att kolla på horse show med Madicken och har ju så tur att jag har sluppit gjort lite läxor som typ svenska sida 27-31 och SO som vi skulle ha förhör i från sida 492-518 och även tyska läxan som vi både skulle lyssna på någon text+läsa och sen hade vi även 27 glosor + 11 fraser!
Jag säger bara YES!!!!!!!!!
Däremot är jag lite deppig för att jag missat idh, då jag har ridning, men detta är ju ganska lika roligt det med, har ju med hästar att göra! =D

Kommer en bild från rosetterna jag fick i helgen! :D


Åker nu....

Nu åker vi till stockholm (globen)
 
Hej då syns på söndag! :)


Snart åker vi!

Nu om cirka en halvtimme åker vi till Globen, mamma och brorsan stannar hemma! ;)
Så ingen uppdatering från min och Matildas sida under denna helg, men hoppas på en massa bra inlägg på söndag då vi kommer hem. Sofia åker ju också till globen så vet heller inte om hon kommer uppdatera. Men vi kommer alla tillbaka jag lovar. Men nu ska jag packa det sista och ja ha de så jättebra för det kommer vi ha! :D

Fotball...

Fotbollsträningen idag gick inte så speciellt bra tyckte jag, inte min bästa träning utan allt blev bara fel, iallafall mycket.

Har nyss kommit upp från duschen och nu ska jag äta kyckling och sedan packa till globen imorrn,
gud vad kul det ska bli och hoppas man träffar några man känner där, det är ju många som ska dit ju och så men vi får ju se, har ju varit där typ 3 gånger men det var ju ett tag sen och alltid lika kul men dressyren blir lite urtråkad.
Åker imorrn någon gång vid 10 tiden skulle jag tro! :D

Längtar! =D


Ridpass, markarbete.



Hade markarbet på Rick idag, kan ju berätta att han är en fin fux storhäst som känns väldigt stor att rida. Iaf väldigt fin. Hade som sagt markarbete och hade små hinder på volterna, red i jämna språng runt runt. Gick väl sådär, bröt ut mot sidan några gånger då han blev för lång. Bara i vänster varv, i höger var han mycket bättre!
Sedan red vi över dom små hinderna på serpentinbågarna och det gick ännu sämre, haha de två första gick bra sedan det tredje åt skogen och det sista okej. Annars en riktigt fin häst som jag kanske hellre rider dressyr på än hoppar. Men lite för stor kändes han för mig, han rörde sig väldigt stort och jag van en c-ponny, lite skillnad bara. :)


Lite dåligt med uppdatering idag..

Har varit på skolan och haft matte,bild och fysik sedan har man städat och nu ser jag på missing impossible 2 och sen blire träning och efter det ska jag packa till Horse show imorrn!!

Have a nice day! :)


Ridpass, dressyr.


Tokponnyn! :')

Dressyr på Donni idag blev det. Haha, han var inte på sitt bästa humör kan vi säga, iaf så jobbade vi mycket med tempoväxlingar och sket fullständigt i formen till en början då jag inte orkar med han jämt. Pigg blev han iaf, han kunde till och med länga lite på traven, fast galoppen var bäst i längningen då han blev väldigt laddad efter första ökningen så det slutade med en pigg tokponny. Haha älskar den där busen, han är något alldeles speciellt. Sedan jobbade vi på volterna och då började jag kämpa på mig med formen på han. Skritten går alltid bra men traven, ah den skulle jag bara kunna slänga bort, det går verkligen inte. Fast hade tur att min ridlärare hjälpte mig och gav mig knep så fick faktiskt till han någorlunda med mycket ledande tygeltag och så, när han sedan går där så kan man rida mjukt och fint men bara han tappar takten så spänner han sig och allt blir förstört. Aja måste träna på det där, nån gång måste vi ju komma tillbaka till då det var kul med dressyr! Men, det börjar gå mot det bättre nu så förhoppningsvis är vi inte allt för långt borta.

Men nu ska jag sova, för ska upp tidigt imorgon för att rida klockan åtta med skolan på Rick, vilket blir något nytt. Men godnatt, mer uppdatering från min sida kommer imorgon!


Ridpass (Dressyr)

Åkte till stallet och kolla när några red först och sen bytte om fixade elf tills jag skulle rida han och han var så underbar idag men lite stel i vänter men det gick och jag körde utan stigbyglar och vi körde ökad och minskat tempo och det gick ju kanon de =D
Bilden tagen efter en tävling i spöregn! :P

Gott med kaka och dricka!!!

Har varit på skolan och bara haft 2 lektioner+ idh och det var ju tråkigt som vanligt, pratade lite med Olivia som hade tagit Paleja utanför NCC och sedan kom pappa och hämta mig sedan nuså sitter jag på hans jobb och fick nyss en kaka och dricka.
Väntar bara tills han slutar nu, då det blir stallet.


På fredag bär det av mot...

Nu är det bara två skoldagar kvar, sedan bär det av till Stockholm men syrran, pappa och morfar för att gå på Stockholms Horse Show! :D
Ska gå fredag kväll och söndag morgon, så lördagen vet jag inte riktigt vad vi hittar på. Längtar iaf, skönt att slippa skolan en dag ;) Menmen, missar bara två lektioner så det är ju inte så farligt, och intge mycket läxor nu heller, tummen upp de. Bara redovisning på torsdag i historia och engelska glosor på måndag, så det är rätt bra fast längtar inte till redovisningen.
Aja, imorgon blir det stallet och rida Donald, fast först skola. Men lär ju inte vara hemma förrän sent på kvällen för det blir nog att hjälpa till med simkurs på simhallen också. Men nu ska jag hitta på nå kul! Hejdå

Tråkig dag...

EN jätte tråkig dag som jag verkligen inte gillar och man har haft tyska,teknik,musik,SO och matte finns det nå värre mer än Fysik och bild.
NU när man är hemma vet jag inte vad jag ska göra utan plugga kanske om det blir av annars blir det datan och tv istället som är så mkt roligare.
Men vi får ju se har ju lite läxa som måste göras som att man är ledig på fredag! :D


Svar på kommentar

Anonym
Är donald din ponny? :)
Svar: Nej, Donald är en ridskoleponny på 5 år som jag rider och tävlar. Rider han i träningsgruppen och tävlar klubbtävlingar på han. Han är en c-ponny som inte är så där jätteduktig, och han är väldigt ung så han är lite svår men jag älskar den där ponnyn och hoppas att jag inte kommer behöva lämna han alltför tidigt! :)
/Madicken

Äntligen hemma från skolan nu!!

d

Äntligen hemma från skolan nu!!

Väldigt trög dag men har haft 3 olika språk idag och SO plus idrott som jag och Fifa hade hand om och vi körde jesus boll och handboll, mitt lag var värd guld idag! haha :D Sen har man varit på siimhallen och pratat medans jag väntade på pappa som slutade halv 4 och sen åkte vi och hämta syrran och då gjorde hon även syntest på checkers och nu sitter jag och väntar tills min moster ska komma och hämta mig! Då blir det stallet. Även när jag kom hem så ser jag blåa ljus på motorvägen, det har varit en bilolycka och dem vet inte hur många som är skadade. :(

Hemma efter den långa helgen!

Dressyr KM idag för er som inte vet. Tävlade Donald och det kändes inte bra vilket det heller inte gick. Fick inte alls bra poäng utan en spänd ponny som inte alls vill vara med, men jag är nöjd efter helgen ändå. Vi vann ju faktiskt hoppningen mot alla andra ridksoleponnyer och Donald som är så pass ung och inte hoppar så jättebra, men det stoppade inte oss. Är iaf så otroligt glad att jag har denna ponny och vi har nu gjort klart för oss att det inte blir någon mer dressyrtävlingen, då varken jag eller Donald klarar av det och vi gör mycket mer framsteg i hoppningen så nu satsar vi på den. Min lille grabb, tänka att jag bara kommer få rida han ett år till sedan måste jag lämna världens finaste kille efter mig och gå vidare. Vill inte alls tänka på det, utan jag hoppas att vi kommer få ett underbart år tillsammans framöver, med roliga och framgångsrika stunder. Du är bäst K-Donald!♥

KM i dressy!

Idag så var det ju KM i dressyr och det gick jävligt bra, elr ja det måste ha gjort det kammade hem tredje platsen, kom allstå 3:a med Elf i LC:1 och 61,48%.
Världens bästa häst och en underbar helg fick jag också och som att jag kom 2:a igår och 3:a idag så vann jag även allrounden, så jävla underbar ponny!

Tråkigt att helgen är slut men det har varit en fantastisk helg som vi har tävlat och vunnit!

I love you!


Klubbmästare!

Idag var det tävlingen och ingen vanlig tävling utan KM. Jag tävlade ju naturligtvis Donald och kan inte säga mer än att jag har världens bästa ponny.
Kom dit kvart i åtta, bortade och mockade åt ponnyn, sedan byggde jag bana och gick den, sedan blev det på med sadeln och tränset och rida fram. Hoppade bara 60cm (det lägsta på c-ponny för att tävla KM) då det inte har gått så bra och kände att jag ville få det att gå bra, så Donald var vverkligen super. Hoppade fram och det kändes riktigt bra, hoppade fina språng och så. Sedan på banan så blev det några roliga språng men det blev rätt bra också. Iaf så var vi även snabbast i omhoppningen och vann den klassen. Sedan så var det ju KM också så då fick man hålla tummarna för att man skulle vinna det också vilket gick bra. Donald och jag vann även över alla ridskoleponnyer och blev då klubbmästare 2011. Alltså så glad, en underbar ponny!
Imorgon så laddar vi inför dressyr KM, har inte så stora förväntningar då det inte alls gått bra för oss, men hoppas det går någorlunda och jag kommer ju vara nöjd hur än det går, för vi segrade ju faktiskt hoppningen och Donald som inte ens är så jättebra,  haha men älskar den där gråa skimmeln, han är bara bäst! :')


KM i hoppning!

Nyss hemma från tävlingen och det gick väl skit bra elr ja det måste ju det ha gjort, kom 4:a min klass då jag mötte privata och sedan kom jag 2:a på KM i hoppning med lill bäbisen, som är bäst! Han var helt underbar, jag vet att inte alla hopp blev perfekt men vi tog oss runt och kammade hem en pokal+rosett och det var han värd, bara dressyren kvar nurå och bra att man inte kan pogrammet än då.
Har varit på stallet från halv 8 imorse och sen efter 2 så åkte jag,,alva,madicken och olivia till Paleja och där pysslade vi med Mitzy och Paleja sen red Linnea Mitzy och vi gick med Paleja. Sedan tillbaka till stallet och då var klockan 4 och sen gick timmarna och det var dags för ryttarfest, åt tacos pratade och inte så mycket mer!
Du är bara för underbar min älskling!

Dagen

"Frasse"
Föst skola sedan stallet, haha finns inte så mycket att berätta om skolan så går vidare till stallet. Hade först teori och sedan red jag Frasse som är under igångsättning. Gick väl bra, fin häst att rida dressyr på det där. Lite stel men annars gick det bra red kanske 20-25 min bara. Aja sedan var det sångträning inför luciashowens luciatåg. Var några stycken där sedan fick donald en liten dusch. Smörjde stövlar och benskydd, orkade inte med nå mer, och nu sitter jag hemma framför datorn och har tråkigt! :P

Dressyr idag på idh! :)

Skolan lite snabbt, hade bara 2 lektioner, på svenskan jobbade vi på somvanligt och sen vare teater och den sög så inget mer med det, på tyskan såg vi bara 2 avsnitt av turkiska för nybörjare, ja bara älskar ingela!<3
På idh så fick jag rider Mister och han var väldigt bra och så det var väl inget fel på han bara lite väl stor tycker jag, väldigt roligt att ha en pigg häst men ja det var ju lite studdsigt att sitta ner på men han var väldigt fin och så men sen har man haft sångträning till lucia showen och sen fixat elf till km i hoppningen imorrn och ja är inte så taggad men det börjar jag göra nu, det är bara att satsa allt. :D
You are amazing, just the way you are!

Fotbollsträning!

Äntligen har vi börjat tränat igen och dt gick väl rätt bra för att ha varit uppehåll.
Riktigt kul att få lira litegranna, har fått 2 nya tjejer i laget från matfors, Julia och Olivia! :D
Men nu måste jag sätta igång och plugga svenska som ska vara klart tills imorrn, inte så bra att skjuta upp jobb hela tiden till sista dagen.

Går tyvärr inte att ladda upp bilder, så blir ett rätt tråkigt inlägg antar jag..


Ridpass, dressyr

Hade dressyr idag på prinsen min. Sötaste ponnyn och det gick precis som vanligt.
Vi red fritt hela lektionen och ja superfin ponny i skritt och galopp. Traven går aldrig bra som ni kanske fattat från mina tidigare inlägg, han kändes bättre igår. Han fungerar skapligt efter galoppen men sedan spänner han sig och det blir bara fel. Men aja, han är bäst ändå och igår gick det ju faktiskt någorlunda i traven. Han har liksom inte den där bjudningen i traven som i galoppen och då är han så avspänd och fin, förstår inte varför.
Imorgon ska han iaf få ett bad, och bli snygg inför KM. Så hoppas han vill bli duschad och snygg och att det går bra i helgen!
Jag älskar dig precis som du är!

3 lektionen idag, som en vanlig torsdag!

Har bara haft 3 lektioner idag men ändå så tråkiga och jobbiga, först 40 minuters matte och det gick väldigt trögt och sen hade vi bild och då redovisad jag om Pablo Picasso som målade inom kubismen och det gick väl men jag var jävligt nervös kan jag säga och jag verkligen hatar att prata inför klassen.
Sist hade vi fysik och denna lektion var riktigt rolig och vi körde hänga gubbe för det mesta.


YES, bion inställd! :D

Ännu längre sovmorgon,, skulle ha börjat halv 9 och sett på "I rymden finns inga känslor" nått sånt hette den tro jag  och som bion blev inställd så börjar jag 9:25 istället fast då går jag ju i för sig ända till 14:55 och har bara tråkiga lektioner som Matte, Bild och Fysik!!
Jag & Matilda ;)

Gud så dåligt det gick! :[

Ridningen idag gick skit, det var flera veckor sedan jag red Elf sist och han har blivit så annorlunda på nått sett och han var mycket stelare men ändå kändes så konstigt på något sätt men det är ju trots allt tävling till helgen som jag inte är ett dugg taggad till, men vi red ju igenom pogrammet och det gick ju också skit dåligt och så men man hoppas väl man kan få han på fredag också, men det tror jag knappst. haha Imorrn då blir det redovisning på bilden om Pablo Picasso och jag vill verkligen inte göra det men det har ju gått några veckor nu så att jag är ju tvungen.

Jag hoppas det går bra iallafall! :)


Ridpass, dressyrprogram



Som rubriken lyder, pragramridning blev det idag..
På söndag är det ju så att jag tävlar Donald i dressyr LC:1. Känner mig inte alls taggad, iaf vi hade lite fri uppvärmning och så, gick skapligt och traven fungerade någorlunda, tränade lite halter osv. Sedan så blev det programridning och vi kan säga såhär, jag skit spänd lika så ponnyn. Aja, red bara vidare och det gick skit rent ut sagt, skrittdelarna var iaf bra då går han fint och jag känner mig avslappnad, så serpentinerna gick någorlunda då det var skritt på medellinjen där :). Sedan gick det väl sådär, galoppvolterna blev iaf väldigt bra och där gick det bäst, fina volter och en fin ponny och då fick jag in den där känslan som jag vill ha :') sedan blev det ju lite trav och det kändes mycket bra då i traven sedan tappade jag han lite och sedan halt sedan galoppen igen som var bra. Känns iaf bra att galoppen fungerar så mycket bättre och jag hoppas på något vis att jag kan lyckas få till honom i traven också. Anneli gav mig lite tips så ska testa lite av de imorgon om jag får ha han då vill säga.
Oj, känner att det blev väldigt struligt alltihop, men hoppas ni fattar något. Och kan ju säga att just nu så fungerar vi inte så bra överens i dressyren men hoppningen rullar på bra och det är jag glad över så jag hoppas att dressyren börjar fungera igen snart.


från skolan till stallet

lite snabbt inlägg nurå innan jag åker till stallet, har varit o skolan och haft matte som man gjorde ett tal på och sen satt man och prata som att dem andra hade omprov och sen idrott som vi körde handboll, det var kul bara lite ojämna lag men det gick väl blev lika tro jag tillslut och so:n så fick vi rätta allt vi jobbat med och engelskan fick jag reda på att jag ska vara klar och berätta om mitt projekt på onsdag nästa vecka och jag har nyss börjat idag och hittat  fakta och idh var grymt tråkigt elr ja, vi är typ 9 stycken elr vi va det idag och ingen kör seriöst och några bara klagar, känns inge roligt att ha fotboll längre men ha inget annat val nästan.
Nu åker jag till stallet och hoppas jag får rida elf annars kommer jag inte vara glad och defenetivt inte tävla! :/ men man får väl hoppas men just nu tänker jag inte hoppas för mycket. =/
Saknar dig enormt mycket och kul att dem hittar på ursäkter! <3:(

Nu är det pluggning på G!!

Skolan var väl skapligt lite trögt från början men sen så gick det väl.
Hade först tyska och har fortfarande inte fått något betyg på provet utan vi jobbade på med nya grejer och sedan så hade jag teknik och där håller jag och fifa på med en london buss och det går väl framåt kan jag säga och sen på matten jobbade vi på som vanligt vi som har klarat provet.
Musiken gick vi igenom lite takter och trummor och nå liknande och sist men inte minst hade vi SO och curt är ju sjuk så vi jobbade ju stenhårt eller inte, pratade mest bara.
Gick med olivia hem och sen var ingen hemma så jag följde med henne hem och vityp pratade lite och så, sen betämde vi oss för att åka till Paleja och så vi åkte dit vid typ lite efter 15 och då när vi tog in hon från hagen så haltar hon typ eller ja hon går inte riktigt som hon ska på det högra bakbenet så hon smsade någon som skulle kolla hennne och vi borstade och fixade Paleja och Ann Sofie kom efter ett tag (som hon hette) och kollade på Paleja och sa at om det vore hennes häst så skulle hon ringa vetrinären så vi väntade ett tag och sen ringde vi och berättade och Olivia var tvungen att ringa hennes mamma som var på väg till matfors till en fest hos Olivias kusin men så blev det inte utan vi var där i stallet och fixade och Julia och Linnea var också där som tur va! :D
Dom red och så och vetrinären kom och tillslut bestämde dem sig att dem skulle åka in i morgon och röntga benet och det hela började med att Paleja och Abel hade typ bråkat i hagen och även Abel ska in  morgon och röntgas han med.
Saknar dig så mycket, tiden som jag hade med dig,
finns alltid i mitt hjärta!<<3
Nu blir det pluggning på schemat för mig innan man går
och lägger sig och sover litegranna!
Ha en bra kväll!

Hälsodag idag!

Nu käner jag mig duktig, en riktigt hälsosam dag idag då.
Iaf så hade vi hälsodag idag på skolan för dom som inte var med på bandyturneringen. Så de andra skulle ha aktiviteter med sin mentor/program så vi fick välja mellan vandring eller himla badet. Själv hatar jag att bada då jag är uppvuxen på en simhall så det blev inte alls en tanke på de. Så jag och min kompis valde vandring som resten avtyp vår klass gjorde och det ångrar vi. Klockan åtta imorse så började vi vandra och det var inte en timme utan tre, vi gick totalt drygt en mil och vi klagade och gjorde allt för att få vända men inte gick det heller. Aja, vi fick en fika paus, sedan tillbaka på skolan så var det föreläsning klockan om hälsa så då blev det datorn och sedan när klockan var ett gick vi på föreläsningen som var en timme. Kan säga att man varit väldigt frysen och haft väldigt tråkigt ute i skogen och aldrig tänker vi vandra med vår mentor igen! haha, nu är man hemma efter att ha dammsugit rummet mitt, inte alls kul. Hatar verkligen att städa! Men nu räddar datorn än ett tag! :)

Hemma från stallet....

Jaaa då är man hemma från stallet och Kattie red Linnie och det gick jätte bra sedan så har man kollat när hon ridit och sen har jag även smsat en hel del och nu sitter jag och ser robinsson och sedan blir det glamour för min del, slänger väl i mig nån mat också.
Så himla taggad på att rida på onsdag! :)

:/

Svenska, engelska, tyska, so och idrott ett helt vanlig dag och fick tillbaka provet på tyskan och är väl inte jätte nöjd med resultatet men det var ju iallafall godkänt och så får veta betyget imorrn och ja vad kan man säga på idrotten körde vi killerball spökboll och mitt lag vann och fick även sluta 25 minuter tidigare :)

And it´s Monday today

Som vanligt skola, alltså är inte helt frisk än utan ibland blir man hes och känner mig tung i huvudet. Men skolan går väl, man känner sig trött men just nu är det väl inte så mycket plugg, hoppas jag iaf fall. Men hoppas jag blir bättre snart så man orkar med KM till helgen. Ska ju tävla Donald och då kan jag inte vara trött för då kommer det gå skit vilket jag tror det kommer göra ändå iaf dressyren, hoppningen fixar vi förhoppningsvis.
Iaf halv fem blir det till simhallen och hjälpa till men simkurser till halv åtta, jippi eller inte. Haha kommer inte göra något alls känns det som. Men jag har ju varit lite duktig och gjort lite biologi, men nu ska jag göra något roligt, hejdå!

Barnridning på stallet!!

Då är man hemma från barnridningen, åkte till stallet vid klockan 11 och hämtade in Musse och Farao som jag och Madicken skulle ha med på barnridningen och det kom totalt 22 stycken barn och sen red några 2 gånger så jag är ganska trött.
Nu ska jag skynda mig att göra mig iordning för klockan 16:00 så ska vi till mormor och morfar och äte middag med våran släkt.
Ha en bra farsdag! :D

2 senaste dagarna...

Igår hade man övenattning på stallet och det var ju en halloween övernattning som kom lite efter men barnen blev livrädda när vi berättade spökhitorier och det var ungefär 30 barn som var med och det är ju toppen bra det. Sov inte så bra men det gick väl och sen hade vi möte och barnkalas sedan for jag direkt till Olivia och då red vi och även Julia var där och vi red tillsammans först i typ hagen/paddocken och sen red vi ut en sväng och sedan avslutade vi i hagen/paddocken igen och det var riktigt kul och vi får se om jag får åka dit imorgon om jag inte har för mycket på schemat.

Red både Paleja och Tuxedo och Tuxedo var jätte fin och det var ju han jag red som mest och sen Paleja red jag ju litegrann, väldigt trevliga hästar som är jätte snäll åh söta:)


Har tyvärr inge bilder på hästarna men det kan jag fixa! :D


Lite om vad som hänt!

Ja, nu är man hemma efter allt jobb på stallet.
Först skola då på fredagen sedan bussen till stallet för att ha teori, men blev lite ändrat då dom frågade om vi ville rida hästarna som ska igång, så jag fick ta Elmer då en kompis tog den nya hästen som står tillsammans i karantänstallet. Red Elmer och han var otroligt mjuk och fin, skrittjobbade och travade lite gran för ridlärarna och då visade det att han var halt så han ska nu bara skrittas. Aja, sedan när jag bara fick skritta bytte vi hästar så jag red Suzuki. Han var inte alls bra, hua vilken häst. Gillade han inte alls då han antingen gick i hög form eller bara gick med huvudet mot marken, fick han faktiskt någurlunda efter ett tag och då blev det skillnad. Men ingen häst för mig, så jag får leta vidare, hoppas någon gillar han iaf. :))

Sedan gjorde vi i u-sek ordning för övernattningen, 29 barn kom och vi hade skrämmande roligt. Spökrunda i skogen, gula gången och spökhistorier, skit skoj. Tror alla tyckte det var riktigt kul :D
Idag så åkte alla barnen hem och vi hade u-sek möte och sedan barnkalas.



Imorgon blir det stallet igen för att kolla på lite dressyrtävlingar och sedan ha barnridning.

Halloween övernattning!

Halloweenövernattning på stallet.
Så ingen bloggning från mig eller Matilda ikväll då vi är på stallet hela dagen.
Ha de så braa :))

Grattis Meicie!

Idag fyller min lilla hund år, hon blir 7 år den 11/11-11. Så grattis till hon världens bästa Meicie!♥

Svar till Anonym

Anonym
Kan ni inte lägga upp vilka bloggar ni läser? :)
Svar: Jovisst kan vi de! :)
/Madicken

Ridpass, dressyr

Förväntade mig markarbete på Lotus idag men så blev det inte. Blev inte alls så, först och främst så fick jag rida Donald istället och det såg jag inte direkt fram emot då vi inte jobbar som ett team då han förändrats så mycket. Aja och sedan blev det dressyr istället då det är klubbdressyr till helgen. Ja, red på som vanligt och orkade inte med han, jättefin i skritten men traven blir bara fel och galoppen är mycket bättre än traven, sedan efter galoppen blir han mer avslappnad men naturligtvis är det skrittpaus då. Jobbade lite framridning till dressyren och skit gick det, visst gick det väl bättre än i början men vet inte vad det är för fel. Tycker faktiskt det är roligare att rida typ Sarah eller någon i dressyr då det fungerar så mycket bättre. Men hoppningeen går ju framåt så vi har inte bara motgångar.
Helst av allt vill jag att ridlärarna rider han i en vecka så han får utbildas ordentiligt och så dom också får känna lite på han. Han har verkligen förändrats till mycket sämre så jag hoppas något blir gjort. Älskar min lille prins endå, världens finaste!


The day for me!...

Dagen för mig var väll rätt lyckande tycker jag 2 lektioner bara åh sovmorgon, rätt skönt måste jag säga, hade först matte elr ja vi gick bara igenom om vi hade klarat provet också hade vi genomgång på provet tillsammans, tydligen vad det många som fick F allstå IG om man säger på det gamla betygsystemet.
Jag fick C och är rätt nöjd fast inte riktigt men det står ju för VG, men aja slut diskuterat om provet.
Hade även bild och då började vi med en ny uppgift och den är väldigt svår tycker jag vi ska rita en bild som har med ett ordspråk att göra, vilket jag tycker är skit svårt.

Slutade 1 efter lunchen skulle jag och fyra till tjejer hjälpa till några som skulle bli tränare och då har vi spelat fotboll i lite mer än 2 timmar och det var väll lite spännade, lite nya övningar och lite nytt folk, var ju även 7 från sörberge och 4 från herr laget, så vi var ju några stycken, riktigt roligt var det men väldigt läskigt.

Gick sedan till Linnéa och då åkte vi direkt till stallet och hon red Conan och spelade lite kort också, körde även maffia med Alva,Emma,HG,Linnéa,Kattie och Madicken, haha =P

Saknar dig enormt mycket!♥
Du hade allt!♥


Seg dag idag

Dagarna bara rullar på och jag känner mig sådär. Skola idag då och våra onsdagar kan man inte mer än älska, 3 timmar matte, tummen upp de... -.- Men det gick ju det också, vi har ändå tur som har hål till sista timmen då vi har fysik så man kan hämta igen sig. Skolan gick rätt segt idag också visste man att vi hade teori på stallet så inget man direkt längtade till. Men for till stallet efter skolan och sedan hade vi teori och ja gick rätt fort dedär. Kollade även vem jag ska ha imorgon med skolan och lille Lotus blev det. Haha, gillar han inte men ah vi får se hur det går. Nu ska jag fixa lite på datorn och sedan plugga, hejdå!

STALLET!!

Hemma från stallet och hade teori och gick igenom lite av TR när man ska tävla och sånt och det är väl tur att man har grönt kort redan för man har ju hört att det blivit svårare att klara av men iallafall så spelade vi banka bäver där också och jag vann ju och ägde ut alla, fick kortleken tillslut, hahaha :P
Men nu tänkte jag att jag kanske ska plugga och jag säger ofta det men blir aldrig av
men om inte internet funkar bättre nu så tänker jag plugga...

Glöm inte tävlingen, snälla!


Elf vilar ju fortfarande och har varit tråkigt att inte fått rida honom på flera veckor
 för jag ska ju trots allt tävla han i KM och det känns icke bra allstå! :(

Vad vore jag utan dig!?♥


Snabbt om dagen på......

Tänkte skriva lite snabbt om dagen idag och den var rätt vanlig började med ett matte prov som gick skit och sen hade vi idrott och körde handboll mitt lag kom 3:a och vi var sketa bra tycker jag och senhade vi SO och då hade vi vikarie och då gjorde man typ ingenting utan gjorde 4 frågor i ett häfte om hitler.
Lunchen då vare soppa och den var faktiskt riktigt god må ja säga och sen hade vi engelska och då leta ja information. :)
Idh sedan få som var fotboll, körde kvadraten och spelade match, tjejerna vann som vanligt och sen satt jag och brorsan och spela kort medans vi väntade på skjuts av pappa och nu ska jag snart åka upp till stallet och ha teori, men måste ju vänta på madicken som slutar klockan 4 och pappa jobbar i cafeterian så vi lär ju vara kvar där tills lite efter 8 iallafall.
ville bara säga att mitt internet går väldigt segt och ibland hittar den inte ens internet så därför kommer det samma bilder igen och igen....
Synes Matilda =P

GLÖM INTE TÄVLINGEN!!!

Kom ihåg att vi har den här tävlingen om headern. Vi vill gärna få in några så vi kan dra igång tävlingen! :)

Min lååååååånga dag...


Veckan rullar på och jag känner mig inte så pigg. Är inte riktigt helt frisk än men hoppas på att bli det snart!
Iaf, skolan och det gick väl bra, könde av lite huvuvärk på eftermiddagen men det gick ju det också. Hade som tur var bara idrott och historia, historian läser vi bara på valfri plats så det är skönt sedan på gympan var det valfri aktivitet. Vi spelade badminton och tennis vilket var kul, haha ingen av dom jag spelade med var särskilt bra så det var tur. Jag hade väldigt svårt med tennis då jag hela tiden sköt bollen för hårt. Men vil lyckades stå och bolla/skjuta till varandra ett par gånger. Sedan hem och kolla på tv och nu sitter man här framför datorn och ska börja plugga så ny ger jag järnet, fast vet inte riktigt om jag orkar.


lite kort om dagen....

Hade först språk och tittade på turkisch halva lektionen och sedan fortsatte jag med testet och sen hade vi teknik och jobbade med fifa och vi ska göra en London buss, kopierade ut en bild men sen tog nån den innan vi hann, haha men iallafall så hade vi matte efter det och jobbade i en kvart och sen spelade vi spel i en kvart hos Ulla och sen gick jag hem till fifa och åt en pirog (stavning) och sen vidare till vivansborg och satt och lyssna på sanning & konsekvens på internet i 1,5 h och tråkigt var det, slutade sedan och gick hem med Olivia, tur att man har någon och gå med ibland iallafall. :D

:p /Matilda


Asså gud vad skolan är tråkig....

Då har man varit på skolan idag och gjorde något test och så sedan körde vi på som en vanlig skoldag, skulle göra något speciellt på torsdag men vet inte riktigt vad och var ju på stallet som vanligt och hjälpte mostern min och hon hade Linnie idag och det gick ju super, är ju LITE piggare än Columbus, haha men sen så har man ju 2 prov i veckan och typ ska redovisa något kanske också, inte riktigt klart än det. :D

Hare bra, så syns vi! :)
xD Matilda


Tillbaka

Ja nu är man tillbaka på bloggen.
Hade verkligen ingen ork och tid att uppdatera från gårdagen, som tur har Matilda uppdaterat lite.
Aja, lovet slut nu och man är tillbaka i skolan på dagarna och det är inge kul. Man könner verkligen vad långa dagarna är och man kommer aldrig någon vart. Men vi satt på skolan och räknade veckorna  skolan tills nästa lov och det var alldeles för många.

Och min måndag är precis som vanlig och det är nu jag har tid över för att göra något annat. Så nu blir det lite spel sedan sova och får se om man har tid för lite pluggning också.


Tillbaka

Ja nu är man tillbaka på bloggen.
Hade verkligen ingen ork och tid att uppdatera från gårdagen, som tur har Matilda uppdaterat lite.
Aja, lovet slut nu och man är tillbaka i skolan på dagarna och det är inge kul. Man könner verkligen vad långa dagarna är och man kommer aldrig någon vart. Men vi satt på skolan och räknade veckorna  skolan tills nästa lov och det var alldeles för många.

Och min måndag är precis som vanlig och det är nu jag har tid över för att göra något annat. Så nu blir det lite spel sedan sova och får se om man har tid för lite pluggning också.


Hemma från kalaset!

Nu är man äntligen hemma från kalaset och det gick väl super och imorrn är det ju skola, så jävla tråkigt så att det inte finns!
Iallafall så ska jag väl på stallet och kanske även på badhuset efter skolan och kollade även på hästhoppning på tv:n hos mina kusiner.
Angående det så på Världscuptävlingarna i italienska Verona avbröts idag efter att världsettan kanadensaren Eric Lamazes häst Hickstead föll ihop och avled på banan. 22 av 39 ekipage hade fullföljt tävlingen när olyckan inträffade. Tillsammans med Hickstead tog Eric Lamaze bland annat OS-guld 2008. 
Den tragiska händelsen har väckt stor sorg i hela ridsporten.
SÅ himla hemskt!
R.I.P Hickstead

(Bilden tagen från google!)

läs mer på
http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2011/11/HicksteadavledpabananiVerona/


Sista lovdagen!

Sista lov dagen känns ju för hemsk och idag blire kalas hos mina kusiner, 2 stycken som har fyllt år i veckan och igår var jag och syrran å min moster och köpte presenter, så vi var på barnenshus, jysk, siba, Hööks och rusta, inte så himla mycket folk men aja nu ska man njuta av sista lov dagen!

Kanske inte blir någon sömn inatt då! ;p

Sims 3 Djurliv



Känns som en riktig tråkig dag idag. Fick inte åka till stallet och kolla på tävlingarna då jag är typ sjuk och mamma vill inte att vi ska vara sjuk till skolan så då fick både jag och Matilda stanna hemma. Sedan så ringde en utav våra mostrar och frågade om vi ville hänga med på birsta en sväng och det fick vi. Köpte lite presenter till kusinerna som ska ha kalas för släkten imorgon. Så om vi har tur kanske vi får åka iväg och kolla på hopptävlingarna imorgon innan kalaset. Men vi får se, jag och Matilda har det iaf hyfsat kul nu när vi fick köpa Sims 3 djurliv som vi egentligen ska få i julklapp, men fick öppna det idag och lyckades även övertala mamma att instrallera det på hennes Mac-dator :D
Så nu sitter vi framför den datorn tillsammans och kommer överns ibland.

Kan ju säga att jag tyckte spelet var sådär, inte så roligt som man trott.


Sofias svar till frågestunden!

Emelie:
Lägg in filmer då ni rider!
Det kommer! Måste bara få nån att filma när jag rider... Håll utkik på bloggen så skaru se att det snart finns en film.


Sara:
Hur många besökare ungefär har ni per dag? :)
Runt 25 stycken :)


Birna:
 *hur kom det sig att sofia började blogga med er? hon är ju inte en 'knut'. ;)
hehe en lite random fråga men vad ska man fråga då?
*har ni någongång åkt utomlands? isånna fall vart?
*vad är eran högsta dröm?
*vad vill ni jobba med om några år?
*hur ser era liv ut om 10 alternativt 20 år?
svar:
* Det kan jag inte svara på...
* Ja, jag har varit i österrike, Grekland, Finland, Norge och Danmark.
* Att få en egen häst!
* Det har jag ingen aning om ;) Men jag komma ha ett jobb jag tycker om och tjänar bra på!
* Om 10 år har jag minst två hästar som jag tävlar hoppning med, en familj och ett bra jobb som jag tjänar bra på!




Moa:
Vad är de bästa med er ridskolan & hästarna ni rider?
& vad är mindre bra med båda? :)
svar: Det bästa med ridskolan är att man verkligen känner sig hemma där! Det bästa med hästen jag rider är att han är underbar och att han alltid gör sitt bästa  och att han älskar att bli borstad =) Mindre bra med ridskolan är  att ridhuset är ganska litet (enligt mig!) Mindre bra med hästen är att han är så liten mot andra storhästar..



Jennifer:
vad är det bästa som har hänt er?
vad vill ni uppnå med ridningen, alltså vart vill ni komma ? :)
vad är det värsta dom har hänt er när ni har ridit ?
svar: * Det var en svår fråga... Jag har varit med om en massa bra saker så jag kan inte välja ut nåt ;)

* Jag vill komma upp i högre klasser och kanske tävla mot dom allra största ryttarna i hoppning.

* När Dollar skena med mig och jag föll av in i sargväggen.. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg så läs där om du vill veta mer.




Postat av: Fanny

Hej.
Har ni egen häst?
Hur många dagar i veckan ruder ni?
Vad har ni för djur?
svar: * nej men vill väldigt gärna ha en...
* En, men det kan bli flera gånger beroende på om det finns plats i nån annan grupp
* Inga alls :(

 

Alva:
1.Är du kär i Tim elr bra älskar du han ;)?
2.vem är Alfons ;:)?
3.Hur många gånger har du ramlat av ;)?
svar:

1. Jag bara älskar han ;) haha
2. Han är en häst jag bruka rida förut. Jag tävla han lite grann och red han på ridskolemästerskapet i härnösand ;)
3. Jadu.. Har inte räknat så har faktiskt Ingen som helst aning. Men nu vare ett bra tag sedan ;)





Karin:

sofia: gillar du att skriva långa texter?:DDDDD
svar: hihi ja ;) men inte hela tiden, ibland har jag bara lust att skriva av mig lite =)





Hoppas ni är nöjda me svaren och att jag inte glömt nån fråga! ;)

XOXO SofiaE


TÄVLING!

Nu är det så att vi drar igång med en liten tävling här på bloggen!
Tävlingen går ut på att amn gör en header till oss, alltså en som passar till oss, sedan lägger vi ut dom vi fått in på bloggen och låter besökarna rösta. Den som får flest röster kommer få en länkning till sin blogg och den headern kommer att finnas på våran blogg.

Så för att vara med gör ni en header som ni skickar till [email protected] och sedan då vi fått in några så startar vi tävlingen!

/Knutarna

Till Linnea!

Linnea

Hej! Jag såg att ni ville ha en header som passa alla tre, så jag håller på att fixa en som jag skickar till er imorn! adressen var [email protected] va? :D

Svar: Vad snällt, och japp adressen är rätt, tack i förhand! :)


Matildas svar till frågestunden!

Jenniefer
1.Vad är det bästa som har hänt er?
SVAR: Såklart ridningen elr ja när jag fick börja rida och även när vi köpte Mallis & Meicie.
2.Vad vill ni uppnå med ridningen, alltså vart vill ni komma ? :)
SVAR: Jag vill ju såklart ha en egen häst som jag kan tävla och utvecklas vidare på, sen får man ju se hur det går efter det om det blir nya mål. ;)
3.Vad är det värsta dom har hänt er när ni har ridit ?
SVAR: Vet inte om det är så himla hemskt men jag har inte varit med om så värst mycket som varit hemskt för mig men hästen.
Men i somras när jag var på ridläger på Näset, så hade vi natt uteritt och min häst/ponny som jag hade haltade jätte mycket och så men Maggan sa att han bara hade sträckt sig och att det skulle gå över.
Sista dagen på ridlägret så gick vi och tog in hästarna och borstade och gjorde iordning dem och sen skulle vi typ rida fram på hindrena vi skulle hoppa på hopptävlingen och när vi värmde upp kände jag hur han inte ens kunde trava riktikgt, och det tyckte jag var väldigt synd om han för jag hade en tanke på att jag inte skulle få tävla han.  Så blev det också, jag gick till Maggan och berättade och hon sa att han var alldelst svullen på höger bakben och jag fick ta Ruby istället.  Jag fällde faktiskt några tårar men fokuserade sedan på nästa ponny. :/
Resultatet blev att jag kom 3:a och nöjd var jag förr att jag mötte stor konkurens!

Moa
1.Vad är de bästa med er ridskolan & hästarna ni rider & vad är mindre bra (båda)?
SVAR: Bästa med ridskolan är nog att den har en fin anläggning och skapligt bra hästar och det bästa med Elf vet jag faktiskt inte vad det är, men det är skönt att det typ är bara jag som tävlar han och annars blir en annan ryttare sur om man tar en "ANNANS" ponny och det tycker jag är väldigt dåligt för vi ägar ju inte dem vi rider precis. Så vad kan man säga. Elf är en liten ovanlig typ men som jag verkligen gillar och han är inte väldigt smäcker och snygg precis men han är fin och duger, är väldigt fin när man rider. Hoppar väll inte som en stjärna men han tar sig över 70-80, får ju se hur det går på lokala hemma tävlingen då han ska hoppa 90cm, skojsigt att se dock inte jag som hoppar han. ;)
Det som är lite mindre bra med han är att jag nästan håller på att bli av med han, närå men att han inte orkar så mycket och inte hoppar så bra men vi tränar och ger allt vad vi kan, kom ju trots allt 6:a sist på hopptävlingen mot både ridskolehästar och privata.
Det som är mindre bra elr dåligt som jag tycker är att det går så himla mycket skitsnack på stallet, så ibland vill man nästan byta men allting funkar alltid tillslut elr oftas så. :)

Birna
1.Hur kom det sig att Sofia började blogga med er? hon är ju inte en 'knut'. ;)
SVAR: Kommer inte ihåg varför! :)
2.Har ni någongång åkt utomlands? isånna fall vart?
SVAR: Ja,  i Norge, Danmark, Finland och Cypern med mina kusiner "Karlsson" och även min kära bror och syster. :D
Det var en upplevelse men ändå går jag hellre på ett ridläger lixom men man skulle ju kunna göra om det nån gång sådär om ett tag, saknade hästarna väldigt mycke men var dock bara borta i en vecka.
3.Vad är eran högsta dröm?
SVAR: Min högsta dröm är nog att bli rik, riktigt rik och vara fullt frisk! :)
4.Vad vill ni jobba med om några år?
Svar: Vet inte riktigt vd jag vill jobba med, skulle vilja kunna jobba med hästar såklart men som sagt jag vet inte riktigt än, lite tidigt för mig kankse. :/
5.Hur ser era liv ut om 10 alternativt 20 år?
Svar: Det är svårt att veta!!

Anonym
1.Är ni singel?
SVAR: Ja, jag är singel och varit de ett bra tag. HAHA :p

Johanna
1.Berätta det bästa ni varit med om? :D
SVAR: Som jag skrev tidigare "Såklart ridningen elr ja när jag fick börja rida och även när vi köpte Mallis & Meicie."
Även ridlägret på Näset var riktigt roligt och tveksamt om det blir lika roligt men man får ju försöka ha minst lika kul, eller hur?! :D

Fanny
1.Har ni egen häst? :)
SVAR: Jag har inte någon egen häst, rider på Timrå Hästsportförening och gjort det snart i 10år och stor trivs där och spenderar mina dagar där! =)
2.Hur många dagar i veckan rider ni?
SVAR: Jag rider 2 gånger i veckan men är där alla utom tisdag, åker dit så ofta jag kan! =D
3.Vad har ni för djur?
Svar: Jag har en katt som heter Mallis och hon är 10 år och är en Brittisk korthår och jag har även en hund som heter Meicie och är en Amerikansk Cocker Spaniel, som snart är 7 år.

Alva
1.Kan du klippa av dig håret? ;)
SVAR: Klart jag kan! men vill är en annan sak, ska däremot inte göra det på ett bra tag, har tänkt lite ju mer alla tjatar ju längre tid tar det. Är så sjukt less på alla som tjatar om att jag ska klippa mig och tycker att ni inte borde bry er, för vd har ni med saken, har jag sagt någonting om ditt hår, svar NEJ och detta svar tänker jag då inte bra på dig Alva utan det finns hundratals andra som tar upp detta varje dag och jag har tröttnat på det kan jag lugnt säga!!
Kanske lite avundsjuka vad vet jag?!
(Skit i mitt och tänk på ditt istället!)
2.Är det verkligen Elf som är bäst elr är då någon annan ;)?
SVAR: Nu ska jag vara riktigt ärlig och säga vad jag tycker, Elf är väldigt bra och jag älskar han för den han är och har utvecklas till men visst han är ingen ponny jag skulle köpa direkt om jag fick och var kortare och yngre.
Utan jag rider han för att, ge ett exemple på vilken annan ponny jag skulle rida i tränings gruppen, andra hästen jag tyckte om, kunde jag inte ha för då blir det ett jävla liv och då hatar hon mig och är sur och det orkar jag inte med!
Så jag tycker Elf är bäst på sitt sätt och jag älskar han bara mer och mer, skulle ändå inte vilja sluta rida han! :´(
(Paco är också BÄST och underbar en häst jag saknar grymt mycket!♥)
3.Hur många gånger har du ramlat av ;)? ett riktigt svar tack :)
Svar: Nu är det ju så här att jag inte räknar hur många gånger jag ramlar av och så men skulle vilja säga att jag har gjort det ungefär 10-15 gånger max. =)
Hoppas du tyckte det var ett riktigt svar Alva. :)

Sara
Hur många besökare ungefär har ni per dag? :)
SVAR: Det är olika från dag till dag men runt 25 är väl median! :)

Alice
När ska du klippa dig?:DDDD
Svar: Alice det vet du redan svaret på. haha :D



/Matilda :D♥

Madickens svar till frågestunden!

Jenniefer
vad är det bästa som har hänt er?
Svar: Ja, bra fråga. Lite svår faktisk, men det var väl när jag började rida och när vi köpte hunden och katten, sedan något som gjorde mig väldigt lycklig var när jag hittade Nellie och vi bestämde för att hälsa på henne. Bland det roligaste jag gjort faktiskt och det var jättekul! Hoppas du blev nöjd med det svaret.
vad vill ni uppnå med ridningen, alltså vart vill ni komma ? :)
Svar: Just nu så vill jag komma frammåt med Donald och iaf hoppa en bana på 80cm. Vilket jag tror kan ta ett tag men jag har ju som sagt ett år på mig så det borde vi klara. Sedan så vill jag naturligtvis ha en egen häst i framtiden som jag ska tävla och sedan får man väl se hur långt man kommer med den. Men först och främst att skaffa en egen häst.
vad är det värsta dom har hänt er när ni har ridit ?
Svar: Inget farligt har direkt hänt när jag ridit, har väl åkt av några gånger men inte så många gånger och aldrig gjort illa mig så farligt. Så kan inte svara på den frågan riktigt!

Moa
Vad är de bästa med er ridskolan & hästarna ni rider?
& vad är mindre bra med båda? :)
Svar: Det bra är att vi har en superfin anläggning och ja har rätt bra hästar/ponnyer. Det bästa med Donald är att han är supersöt och jättesnäll att rida men svår. Men sedan gillar jag att han älskar att busa vilket jag också gör! :D
Det mindre bra är väl att det går mycket skitsnack runt om i stallet och att man verkligen ska hålla sig till "sin häst". Det mindre bra med Donald är väl att han är ungponny och kan inte så mycket men vi kämpar på och han är rätt dum, inte så smart om vi säger så! ;)
Vill bara berätta att det är inte så att man inte trivs på våran ridskola för den är riktigt bra och vi har typ allt, och jag skulle inte vilja byta till någon ridskola i närheten direkt, utan jag är glad över det som är och det finns faktiskt mycket goda vänner i stallet också! Så stallet är en plats man typ alltid är på.

Birna
*hur kom det sig att sofia började blogga med er? hon är ju inte en 'knut'. ;)
hehe en lite random fråga men vad ska man fråga då?
Svar: Jadu, kommer faktiskt inte ihåg men jag läste Sofias blogg som hon la ner och för att vi skulle ha mer kontakt erbjöd jag henne att börja. Vi har ju också tänkt då bloggen heter knutarna om att göra en ny blogg med ett namn som vi alla går under, men det har inte blivit av.
Är det så att någon annan skulle vara intresserad att blogga med oss så är det inte helt omöjligt.
*har ni någongång åkt utomlands? isånna fall vart?
Svar: Ja, jag har varit i Norge, Danmark, Finland och Cypern.
*vad är eran högsta dröm?
Svar: Att få en egen häst och att det gick att spola tillbaka tiden då man hade en lång framtid på ponny! ;)
*vad vill ni jobba med om några år?
Svar: Ingen aning faktiskt. Men jag vill ha ett bra jobb som jag trivs med och tjäna bra med pengar! :)
*hur ser era liv ut om 10 alternativt 20 år?
Svar: Ingen aning här heller. Det får väntas och se.

Fanny
Hej.
Har ni egen häst?
Svar: Nej
Hur många dagar i veckan ruder ni?
Svar: Varierar lite, men två dagar + tävlingar och ibland något annat.
Red förut mer då jag red en kompis b-ponny.
Vad har ni för djur?
Svar: En hund av rasen Amerikansk Cocker Spaniel som kallas Meicie, och en katt av rasen Brittisk Korthår som kallas Mallis.
Har haft fiskar.

Anonym
är ni singel?
Svar: Ja

Alva
1. Hur länge ska du rida ponny :)?
Svar: Ja, jag ska rida ponny hela nästa år som det ser ut just nu. Har ingen storhäst som jag känner att jag vill satsa på utan känner att det är bättre att rida ponny tills just den storhäst som jag passar på. Men vill naturligtvis rida Donald så länge som möjligt och det kommer bli svårt att byta upp till storhäst och lämna Donald.
2.Om du skulle köpa en häst hur skulle den se t då,Beskriv mycket tack :)?
Svar: Som du vet skulle det vara ett sto, en smäcker häst som inte är allt för hög i manken. Färg spelar inte direkt någon roll, men vill att den ska ha jämna tecken exempel på ben och så. Sedan vill jag ha den rätt pigg som fungerar bra till både dressyr och hoppning.
3.Vilken storhäst tyckker du du om mest ;)?
Svar: Har inte ridit så jättemånga men Gregory och Mikron gillar jag att rida.

Karin/Alice
vad tycker du om dom här människorna:
moa wikstrtröm?´
Svar: Känner henne inte så bra, men hon går på ridskolan och gillar typ Romeo och Sarah, det är det enda jag vet.
jonna svelander?
Svar: Känner heller inte Jonna så bra, men hon har egen ponny och kämpar på bra med han då han brukar vara rätt tjurig. Hon red förut på ridskolan och har nu ponnyn i privatstallet så jag hejjar väl ibland på henne.
felicia jönsson?
Svar: Ja, en utav mina bättre vänner, går i skolan med henne och vi arbetar mycket tillsammans. Hon rider hon också och så umgås med henne i stallet. Hon rider väldigt bra och är supersnäll! och vi har nästan alltid kul! ;)

Sara
Hur många besökare ungefär har ni per dag? :)
Svar: Det beror lite på men, runt 25 besökare. Sedan varierar det upp och ner!

Emelie
Lägg in filmer då ni rider!
Svar: Alltså det skulle vi bara vi kunde fixa ihop några filmer då vi inte har någon som filmar så ofta, har endast från hopptävlingar.

Privatlektionen!

Donald idag igen då! Kört hårdträning den här veckan, dressyr en dag, markarbete en och hoppning en.
Iaf var det dressyr idag och det gick väl okej. Vi kan börja såhär. Skitfin och stadig i skritten, kunde verkligen ställa igen om den, ibland tyckte Donald det blev jobbigt men jobbade riktigt bra. Sedan så kommer vi till traven, stretar och går i hög form och väldigt spänd, när de andra börjar trav blir han bara seg och spänner sig och ah. Traven på han är jättesvår just nu, vet inte riktigt varför men han har fått nytt bett och kanske att det kanske har någon inverkan på de, men vet inte. Aja iaf, så blev han ju lägre och hade mycket bättre bjudning än vad han haft de andra dagarna. Aja, galoppen och också jättebra. Dock står jag i lätt sist då han ska bli avslappnad och jobbar då i bättre form. Så galoppen är jag riktigt nöjd med. Sedan när vi jobbade traven igen blev den mycket bättre, då han har galopperat så blir han mer avslappnad och får ännu mer bjudning och det går bättre, men inte så bra så att det känns super. Men vi får träna på, någon gång går det säkert bättre. Men jag är nöjd för jag har ju turen som har världens bästa ponny! :))

Privatlektionen på Spotlight!

Somnad väldigt sent inatt och så men det gick väll endå, vaknade lite då och då och vaknarde sedan klockan 9 och åt frukost och gjorde oss klara alla fyra och sen åkte vi till stallet och medans Linn och Alice gjorde prov så kollade vi på nån liten hoppträning Annelie hade och även den nya hästen var med. :)
Spelade även lite kort och alla blev klar med provet rätt fort iallfall Linn,Alice,Tim och Elisea.
Efter dem var klar så spelade vi kort med Elisea och pratade lite och sedan var jag i stallet och sen bytte jag om och då hade mina ridkompisar kommit och vi gjorde iordning hästarna och red lite dressyr.
Jag hade ju Spotlight då han Elf skulle vila till tävlingen och jag måste säga det att jag blev mycket överraskande hur bra det gick, tyckte Spotlight var jätte fin och vi alla fick jobba med olika, körde lite voltarbete och jag gjorde volt i varje hörn medans Madicken i varanat och Linnéa vid B och E.
Riktigt roligt var det och sen så blev det ju lite partaj med Columbus som min moster hade och fart fick han! :)

Jag älskar dig min lilla tjockis!<3
Men nu ska jag tänka på ett beslut och se vad jag kommer fram till också får vi se hur det går! :)


Frisk snart kanske

Sitter nu framför tvn och ska sedan göra mig iordning för stallet. Känner mig faktiskt mycket bättre, ingen feber och inge halsont så det ör ju bra. Aja, vid halv två ska jag rida Donald och hoppas på en fin häst. Känner som jag kommer ha mer ork idag än jag hade igår då jag känner mig piggare. Men nu blir det bra tv! :D

Slaggar över hos Alice!:)

Dagen lite snabbt då.
Stallet med annelie och linn vid 12 tiden och spelade kort en vanlig dag i princip och sen så kollade jag även på nina och pia hoppträningar och sedan så åkte jag och Linn hem till Alva och Alice och vi satt och ladda ner nån skräck film, då en kille i linns ålder hjälpte oss och sedansååt vi Tacos och sedan spelade vi kort. :)
Rostade mackor sen och satt vi datan och sen så har vi nyss sett klart en film och imorrn ska vi upp klockan 9 och sedan har jag privat lektion med Spotlight! :D


Dagens ridpass, markarbete!

Ja, idag så red jag istället för min kusin som typ nyss har lärt sig galopperat och "hoppat i trav". Och eftersom jag då skuller rida så fick jag rida Donald. Det var ioförsig bra, men dressyren fungerar inte så bra mellan oss nu. Iaf, så jobbade vi mycket volter, i hörn och volter vid A och C och på volterna vid A och C var det travbommar. Han var bra i skritten, traven gick åt skogen och galoppen riktigt bra. Traven blir bara helt fel då han spänner sig och inte tar stöd på tygeln vilket han gör i de andra gångarterna. Iaf mycket ledande tygeltag och så och han går ju i hög form så man vill ju han han låg, rund och fin men det gillar inte Donald. Då jag är sjuk så orkade jag inte riktigt rida fullt ut, men lektionen blev godkänd iaf. Jag och Ida bestämde iaf att imorgon då jag har privatlektion, ska vi ta itu med traven och verkligen trimma den så den sitter. Och förhoppningsvis blir det bättre. Tror att det kan vara bra att rida han för lite olika ridlärare så man får lite olika tips. Ida tyckte jag hade hittat mycket mer knappar på han sen sist jag red han för henne så det var ju bra så nu hoppas jag det går vägen till imorgon, för jag vill att dressyren ska kännas bra till dressyr KM.


Vi gör det här tillsammans, du och jag!

Sofias svar till frågestunden!

Emelie:
Lägg in filmer då ni rider!
Det kommer! Måste bara få nån att filma när jag rider... Håll utkik på bloggen så skaru se att det snart finns en film.


Sara:
Hur många besökare ungefär har ni per dag? :)
Runt 25 stycken :)


Birna:
 *hur kom det sig att sofia började blogga med er? hon är ju inte en 'knut'. ;)
hehe en lite random fråga men vad ska man fråga då?
*har ni någongång åkt utomlands? isånna fall vart?
*vad är eran högsta dröm?
*vad vill ni jobba med om några år?
*hur ser era liv ut om 10 alternativt 20 år?
svar:
* Det kan jag inte svara på...
* Ja, jag har varit i österrike, Grekland, Finland, Norge och Danmark.
* Att få en egen häst!
* Det har jag ingen aning om ;) Men jag komma ha ett jobb jag tycker om och tjänar bra på!
* Om 10 år har jag minst två hästar som jag tävlar hoppning med, en familj och ett bra jobb som jag tjänar bra på!




Moa:
Vad är de bästa med er ridskolan & hästarna ni rider?
& vad är mindre bra med båda? :)
svar: Det bästa med ridskolan är att man verkligen känner sig hemma där! Det bästa med hästen jag rider är att han är underbar och att han alltid gör sitt bästa  och att han älskar att bli borstad =) Mindre bra med ridskolan är  att ridhuset är ganska litet (enligt mig!) Mindre bra med hästen är att han är så liten mot andra storhästar..



Jennifer:
vad är det bästa som har hänt er?
vad vill ni uppnå med ridningen, alltså vart vill ni komma ? :)
vad är det värsta dom har hänt er när ni har ridit ?
svar: * Det var en svår fråga... Jag har varit med om en massa bra saker så jag kan inte välja ut nåt ;)

* Jag vill komma upp i högre klasser och kanske tävla mot dom allra största ryttarna i hoppning.

* När Dollar skena med mig och jag föll av in i sargväggen.. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg så läs där om du vill veta mer.




Postat av: Fanny

Hej.
Har ni egen häst?
Hur många dagar i veckan ruder ni?
Vad har ni för djur?
svar: * nej men vill väldigt gärna ha en...
* En, men det kan bli flera gånger beroende på om det finns plats i nån annan grupp
* Inga alls :(

 

Alva:
1.Är du kär i Tim elr bra älskar du han ;)?
2.vem är Alfons ;:)?
3.Hur många gånger har du ramlat av ;)?
svar:

1. Jag bara älskar han ;) haha
2. Han är en häst jag bruka rida förut. Jag tävla han lite grann och red han på ridskolemästerskapet i härnösand ;)
3. Jadu.. Har inte räknat så har faktiskt Ingen som helst aning. Men nu vare ett bra tag sedan ;)





Karin:

sofia: gillar du att skriva långa texter?:DDDDD
svar: hihi ja ;) men inte hela tiden, ibland har jag bara lust att skriva av mig lite =)





Hoppas ni är nöjda me svaren och att jag inte glömt nån fråga! ;)

XOXO SofiaE


Sweet dreams!♥

Kanske dax att gå och lägga sig om man ska upp imorgon och till stallet som vanligt, kanske sover över hos alva inte riktigt bestämt än men vi får se och tänkte kanske att man skulle plugga lite också, som att man har prov snart när skolan drar igång nu efter lovet.
Har fått hem omdömena nu och jag är väl si så där nöjd med dem har inte läst dem så noga utan bara översiktläsa elr vad det heter. :)
Har ju ätit Billys pizza nu på lovet när vi är på stallet så imorrn tänkte jag att vi kunde ta med hamburgare som är köpt från lidl, elr ja det är ju jag som får ta med det såklart, Madicken ska bara äta inte ta med något.
Svaren från frågestunden kommer jag lägga ut idag elr på fredag och det beror ju på om jag är hemma elr inte.
Jag älskar dig över allt och annat!♥
Ich liebe dich!♥


Matildas svar till frågestunden!

Jenniefer
1.Vad är det bästa som har hänt er?
SVAR: Såklart ridningen elr ja när jag fick börja rida och även när vi köpte Mallis & Meicie.
2.Vad vill ni uppnå med ridningen, alltså vart vill ni komma ? :)
SVAR: Jag vill ju såklart ha en egen häst som jag kan tävla och utvecklas vidare på, sen får man ju se hur det går efter det om det blir nya mål. ;)
3.Vad är det värsta dom har hänt er när ni har ridit ?
SVAR: Vet inte om det är så himla hemskt men jag har inte varit med om så värst mycket som varit hemskt för mig men hästen.
Men i somras när jag var på ridläger på Näset, så hade vi natt uteritt och min häst/ponny som jag hade haltade jätte mycket och så men Maggan sa att han bara hade sträckt sig och att det skulle gå över.
Sista dagen på ridlägret så gick vi och tog in hästarna och borstade och gjorde iordning dem och sen skulle vi typ rida fram på hindrena vi skulle hoppa på hopptävlingen och när vi värmde upp kände jag hur han inte ens kunde trava riktikgt, och det tyckte jag var väldigt synd om han för jag hade en tanke på att jag inte skulle få tävla han.  Så blev det också, jag gick till Maggan och berättade och hon sa att han var alldelst svullen på höger bakben och jag fick ta Ruby istället.  Jag fällde faktiskt några tårar men fokuserade sedan på nästa ponny. :/
Resultatet blev att jag kom 3:a och nöjd var jag förr att jag mötte stor konkurens!

Moa
1.Vad är de bästa med er ridskolan & hästarna ni rider & vad är mindre bra (båda)?
SVAR: Bästa med ridskolan är nog att den har en fin anläggning och skapligt bra hästar ovh det bästa med Elf vet jag faktiskt inte vad det är, men det är skönt att det typ är bara jag som tävlar han och annars blir en annan ryttare sur om man tar en "ANNANS" ponny och det tycker jag är väldigt dåligt för vi ägar ju inte dem vi rider precis. Så vad kan man säga. Elf är en liten ovanlig typ men som jag verkligen gillar och han är väldigt smäcker och snygg precis men han är fin och duger, är väldigt fin när man rider. Hoppar väll inte som en stjärna men han tar sig över 70-80, får ju se hur det går på lokala hemma tävlingen då han ska hoppa 90cm, skojsigt att se dock inte jag som hoppar han. ;)
Det som är lite mindre bra med han är att jag nästan håller på att bli av med han, närå men att han inte orkar så mycket och inte hoppar så bra men vi tränar och ger allt vad vi kan, kom ju trots allt 6:a sist på hopptävlingen mot både ridskolehästar och privata.
Det som är mindre bra elr dåligt som jag tycker är att det går så himla mycket skitsnack på stallet, så ibland vill man nästan byta men allting funkar alltid tillslut elr oftas så. :)

Birna
1.Hur kom det sig att Sofia började blogga med er? hon är ju inte en 'knut'. ;)
SVAR: ...........
2.Har ni någongång åkt utomlands? isånna fall vart?
SVAR: Ja,  i Norge, Danmark, Finland och Cypern med mina kusiner "Karlsson" och även min kära bror och syster. :D
Det var en upplevelse men ändå går jag hellre på ett ridläger lixom men man skulle ju kunna göra om det nån gång sådär om ett tag, saknade hästarna väldigt mycke men var dock bara borta i en vecka.
3.Vad är eran högsta dröm?
SVAR: Min högsta dröm är nog att bli rik, riktigt rik och vara fullt frisk! :)
4.Vad vill ni jobba med om några år?
Svar: Vet inte riktigt vd jag vill jobba med, skulle vilja kunna jobba med hästar såklart men som sagt jag vet inte riktigt än, lite tidigt för mig kankse. :/
5.Hur ser era liv ut om 10 alternativt 20 år?
Svar: Det är svårt att veta!!

Anonym
1.Är ni singel?
SVAR: Ja, jag är singel och varit de ett bra tag. HAHA :p

Johanna
1.Berätta det bästa ni varit med om? :D
SVAR: Som jag skrev tidigare "Såklart ridningen elr ja när jag fick börja rida och även när vi köpte Mallis & Meicie."
Även ridlägret på Näset var riktigt roligt och tveksamt om det blir lika roligt men man får ju försöka ha minst lika kul, eller hur?! :D

Fanny
1.Har ni egen häst? :)
SVAR: Jag har inte någon egen häst, rider på Timrå Hästsportförening och gjort det snart i 10år och stor trivs där och spenderar mina dagar där! =)
2.Hur många dagar i veckan rider ni?
SVAR: Jag rider 2 gånger i veckan men är där alla utom tisdag, åker dit så ofta jag kan! =D
3.Vad har ni för djur?
Svar: Jag har en katt som heter Mallis och hon är 9 år och är en Brittisk korthår och jag har även en hund som heter Meicie och är en Amerikansk Cocker Spaniel, som snart är 7 år................

Alva
1.Kan du klippa av dig håret? ;)
SVAR: Klart jag kan! men vill är en annan sak, ska däremot inte göra det på ett bra tag, har tänkt lite ju mer alla tjatar ju längre tid tar det. Är så sjukt less på alla som tjatar om att jag ska klippa mig och tycker att ni inte borde bry er, för vd har ni med saken, har jag sagt någonting om ditt hår, svar NEJ och detta svar tänker jag då inte bra på dig Alva utan det finns hundratals andra som tar upp detta varje dag och jag har tröttnat på det kan jag lugnt säga!!
Kanske lite avundsjuka vad vet jag?!
(Skit i mitt och tänk på ditt sitället!)
2.Är det verkligen Elf som är bäst elr är då någon annan ;)?
SVAR: Nu ska jag vara riktigt ärlig och säga vad jag tycker, Elf är väldigt bra och jag älskar han för den han är och har utvecklas till men visst han är ingen ponny jag skulle köpa direkt om jag fick och var kortare och yngre.
Utan jag rider han för att, ge ett exemple på vilken annan ponny jag skulle rida i tränings gruppen, andra hästen jag tyckte om, kunde jag inte ha för då blir det ett jävla liv och då hatar hon mig och är sur och det orkar jag inte med!
Så jag tycker Elf är bäst på sitt sätt och jag älskar han bara mer och mer, skulle ändå inte vilja sluta rida han! :´(
(Paco är också BÄST och underbar en häst jag saknar grymt mycket!♥)
3.Hur många gånger har du ramlat av ;)? ett riktigt svar tack :)
Svar: Nu är det ju så här att jag inte räknar hur många gånger jag ramlar av och så men skulle vilja säga att jag har gjort det ungefär 10-15 gånger max. =)
Hoppas du tyckte det var ett riktigt svar Alva. :)

Sara
Hur många besökare ungefär har ni per dag? :)
SVAR: Det är olika från dag till dag men runt 25 är väl median! :)


/Matilda :D


Ridpasset, hoppning!

Matilda har ju som sagt berättat om dagen så jag berättar väl lite om ridpasset då. Hade Donald som var sur idag, inge glad alls i stallet men han blev glad då man busade med han :')
Iaf, om vi säger såhär jag känner mig inte sådär jättepigg utan håller på att bli sjuk, men aldrig att jag stannar hemma då det är ridning. Har lite ont i halsen och ibland får jag jätteont i huvudet och naturligtvis så hade jag ingen ork alls när vi red. Men Donald var faktiskt jättefin. Ja om vi pratar om dressyren så gick det bara skit, orkade inte alls jobba han utan försökte bara hänga med på allt. Sedan hoppade vi och för en gång skull var han pigg! :D Skitbra kändes det, att han gick på mot hindret och inte bromsade upp så som han gjorde, kändes skönt då jag inte orkade hålla igång han riktigt. Han hjälpte mig faktiskt jättemycket. Hade han varit som han brukar hade det blivit grodhopp men han var snäll och gick på och skötte det mesta själv. Och min ridlärare sa också att nu är vi på väg tillbaka, för nu hoppar ju han riktigt bra vilket jag är glad över för jag har kämpat med hoppningen på han. Aja älskar min lilla prins, han är världs bäst så är det bara.


Hur skulle jag någonsin klara mig utan dig!


Hoppning idag!

Idag så åkte man till stallet med Annelie, Linn, Evelina och syrran såklart och vi åkte dit runt 12 och då snackade vi lite med Tim och Alice innan gröna kort kursen började och sedan gick jag syrran och Evelina upp till cafeterian och spelade kort.
Jag vann som vanligt på både vänd 10 och banka bäver, även bluff och sedan så gick vi ner till entrén och pratade lite sedan när dem hade slutat så gick jag,Alice,Madde,Tim och Elisea upp och spelade banka bäver och vann även där med och sedan kom alva och tim och elisea åkte sedan efter ett tag så gick vi ner och byggde till hoppningen och sedan bytte vi om, gick sedan till listan och kollade vem vi skulle ha osv, Jag såg inte mitt namn och sen typ längst ner på listan Matilda-Spotlight ochjag blev så jävla besviken och tänkte, ja nu får jag inte hoppa han något innan KM och frågade varför han inte fick gå någonting idag, Han hade varit så sur så han fick vila, aa och det tror jag faktiskt inte på utan det är väll för att han ska tävla 90 på lördag och det måste jag fan se. :D
Hoppningen från början gick skit, det var ovanligt men sen gick det bättre och bättre, jag fick fram farten i han riktigt bra tyckte jag själv och fick en tanke tom men den ska jag inte ta upp. :)
Hoppade kanske emellan 70-80 men är inte riktigt 100% säker och sen så åkte vi hem ganska tidigt idag för att madicken skulle jobba. :P

Spotlight är en d-ponny som är ganska sur i stallet men jätte fin att rida, lämplig häst till alla! :D

Imorrn blire stallet klockan 12 med dem vanliga, så otroligt bra lov det har varit och blir väl bättre å bättre hoppas jag! :)


Svar till jenniefer

Ja vi har privat lektion med våran kusin och vet inte men tror den är vid runt halv 2 vi ska rida. :)

Onsdag

Sitter nu framför tvn och datorn och tänkte börja svara på alla frågor från frågestunden. Kan ta lite det känner jag. Först ska jag i alla fall se på våra bästa år med syrran som jag nyss väckte. Aja, sedan klockan tolv ker vi till stallet med Anneli och Linn och blir kvar där till kvällen. Så mycket boggande idag blir det inte, men hoppas ni klarar er utan oss, Sofia finns ju alltid! ;)

idag ska man rida =D

Äntligen är det ridning igen, och inte bara ridning utan hoppning äre ju också och skönt att vi bara komma vara runt 5 stycken elr 4 sa våran ridlärare, sjukt bra då hinner vi med mycket mera också och det är ju bra som att det är ju snart KM och då gäller det. har bara en dressyr sedan kvar och sedan är KM i både hoppning och dressyr och tror inte jag vinner men vi måste ju ge gärnet ändå! :D♥

Superdupersötaguldponnyn!♥


Superduperglad! :')

Hihi, fattar ni om jag är glad eller. Haha blir stallet hela veckan utom söndag! :D :D :D

Iaf så loggade jag in på http://www.hipponized.com och läste mina mejl och i ett av dom stod det såhär! :
Grattis Madiiicken du har vunnit på Hippolotteriet.
Alla som är inloggade en dag deltar i ett lotteri som avgörs på natten.
Du har dragit vinst nr:4.
Du har vunnit 58300 Hc.
Som Vipmedlem får du en bonus på 2 gånger vinsten så det blir 116600 Hc som sätts in på ditt konto
Stort grattis
Andy, Therese och Jessica

Haha, fattar ni vad glad man kan bli eller. Men nu var det inte det jag skulle berätta utan jag har tre dagar som jag ser fram emot väldigt mycket. Imorgon så är det hoppning på lillkillen och vi ska ge gärnet. Fick reda av min ridlärare att vi kommer typ vara fyra fem stycken imorgon på lektionen så det är ju bra :D
Sedan torsdag så rider jag istället för min kusin som typ kan galoppera så då ska vi se hur det går för mig. Och då är det heller inte min vanliga ridlärare vilket kan bli kul! Iaf så hoppas jag på någon bra typ Donald eller Sarah, sedan fredag så är det privatlektion på förhoppningsvis Donald, vilket kommer bli skitkul.

Sedan på lördag är det lokal tävling hemma och tyvärr får inte jag vara med men ska dit och kolla och hejja på våra superponnyer som ska vara med! :)
Så var berädda på dålig uppdatering men snart kommer svar på alla frågor som vi fått! :D

Lång dag på stallet...

Från klockan 12:??-21:40 så har man varit på stallet och där var man ju med hur många som helst, men spelade Banka bäver med några och pratade och kollade på när dem red och var även med när dem hoppade lite med Velona ute i paddocken (Saras hund) sedan har man ju pratat ut tiden för det mesta. :)
Imorrn blire hoppning och även lite träning för KM, åkte med Annelie hem.
Ska åka med hon till stallet imorrn också, gud så snäll hon är! :D

:D /Matilda


Ridpasset som jag red istället för min moster! :D

Idag åkte jag med Annelie & Linn till stallet vid 12 och när vi kom dit stod jag och prata med Linn vid tävlingslistorna sedan kom Tim och vi pratade lite, efter en stund kom Alice och då bestämd vi tro ja, att ha film kväll på fredag som börja bli vanligt tycker jag och sedan kom Elisia och efter ett tag så började dems kurs, dem ska nämligen ta grönt kort så då gick jag ut till hästarna och var där ett bra tag sedan kom syrran och vi kollade på nån hund träning och spelade även lite kort. :)
Hundarna var väldigt duktiga och lydde verkligen jätte bra.
Sedan så spelade jag maffia med Alva,Alice,Elisia och Madicken och sen körde vi något som va dö tråkigt, satt i mys rummet och pratade lite och körde hänga gubbe, sedan åkte Madicken och Elisia och Alice, Alva och jag åkte hem till Abrahamsson och satt vid datorn litegranna och åt även.
Kom en liten flicka som sa: Bus elr godis? och Kikki svarade: Jag måste tyvärr ta bus för vi har inge godis,
Flicka: Men jag har inget bus!! (så gulligt)
Kikki: Men jag som ville ha bus!
Flickan: Men jag kan ta frukt!

Åkte sedan tillbaka till stallet och pratade med Maria (ridläraren) och hon frågade om jag kunde ta Lotus istället för Sarah, för hon tänkte att Julia som skulle ha Sarah på KM skulle vilja rida henne.
Så jag tänkte ja visst ska Julia få rida Sarah om hon ska tävla och då får ju även jag rida en c-ponny som jag aldrig ridit förut. :D
Han var väldigt pigg och snäll, gillade han på nått sätt men svårt att förklara och han var väldigt fin ibland och både Maria och jag var nöjd, inte för att skyta men hon tyckte jag red han jätte bra och fick han lugn och fin, så det tog jag emot och var väldigt nöjd, kul att slippa sitta och skänkla på som jag jämt få göra, nu behövde du nästan inte ens röra dig.
Bilder kommer kanske så småning om för det går inte att överföra bilderna från telefon till datan nu, varför vet jag inte?!
Sedan så satt jag i Cafeterian och pratade med Alva och spelade ju kort som vanligt! :)

Awesome day!


RSS 2.0