Luciashow!

Igår var det dags för årets luciashow och den bjöd väl på det ena och det andra hoppas jag iallafall. Såg  inget nummer men det var ett par nummer och som vanligt red jag kadriljen men dock lite annorlunda val utav ryttare iår, nu var det en mix av både ridskoleryttare och privata. Senaste åren har det varit tränginggruppen eller träningsgruppena på storhäst men nu blev det handplockade eller vad man ska säga. Tror programmet var bra som syrran och jag satt ihop tillsammans, försökte göra lite annorlunda från hur vi ridit de andra åren och det var ingen som ville göra någon ändring så det verkade som de var nöjda. Hoppas kadriljen även såg fin ut från läktaren, hästarna skötte sig väl bra måste jag säga men väl där kändes det som att programmet gick väldigt fort att rida men vad gör det så länge det såg snyggt ut. Ingen av oss fick pröva flyga som Karlsson gör, ja precis showen gick i Astrid Lindgrens tema och vi var Karlsson på taket eller kanske jag skulle säga Karlsson på hästen. Lite tråkigt nu i efterhand att vi varken har någon bild eller film men det kanske kommer. Vi, jag och syrran åkte hem så fort vårt nummer var klart pga av tentan som jag hade idag. Lördagseftermiddag var det tänkt att vi skulle plugga men det blev till att bygga propeller och hitta kläder till showen istället, snacka om prioriteringar. Så det återstår att se om söndagens plugg räckte för tentan men kan ju säga att jag har inte så höga förväntningar, det kändes som det gick så dåligt det kunde gå. 
(null)
 

Dagarna blir inte riktigt som planerat...

(null)
Hade morgonpasset i fredags igen med lillan här hemma. Trodde att vi skulle åka in till skolan då det var sista föreläsningen innan tentan men så blev inte fallet. Blev kvar här hemma med hunden istället och det fick bli lite spa för Mitzie. Hon fick bli badad, lite friserad både lite päls och klor. Sedan for vi in på eftermiddagen mot Birsta och det blev lite shopping faktiskt. Dock mer strul än någonsin och ja, inte något fan av presentkort alltså. Aldrig varit och kommer aldrig att bli. Hade över ett år kvar på det och nu när jag använde en del av det så for man ett kortare datum för hur länge det gäller till. Helt sjukt att det skulle gå ut över ett år tidigare än vad som gällde innan, nu går det tydligen ut på måndag istället så tack för den. Bara hålla i tummarna att det går att fixa tillbaka när det inte kunde fixa på plats, kanske ett återköp hade fungerat?
(null)

Prince i centrum och Roland där bak, andra bilden är också på Roland och dessa är tagna i sommar.
(null)
(null)
Idag var det sista genrepet inför luciashowen och det blev lite ändringar. Några små justeringar i programmet och sen blev det ett hästbyte för mellan mig och Alva så här mot slutet. Gick väl bra fet med men i och med hästbytet så rider jag nu inte längre först utan näst sist men det går bra det med. Prince är alltid snäll och Roland skötte sig han med, får hoppas alla hästar sköter sig lika bra imorgon också då det gäller. Efter stallet har det varit plugg, lite iallafall och sen har vi fixat allt som man ska ha på sig när vi rider kadriljen imorgon. Karlsson har ju propeller så det har vi byggt och tror vi fött ihop alla grejer nu.
(null)

Dax för skola igen..

Har haft lite ledighet från föreläsningar vilket har gjort att man har sluppit åkt in till skolan på två veckor, så skönt. Inte lika skönt att komma tillbaka, två föreläsningar denna vecka också tre tentor den kommande veckan. Så tillbaka i föreläsningssalen med ny lärare fast samma kurs, det skulle både vara seminarium och föreläsning inräknat i samma lektion. Frivilligt att presentera så det är ganska givet vad man väljer att göra eller inte att göra, haha. Det borde vara mer frivilliga presentationer i skolan, det gillar jag mer än att det ska vara obligatoriskt. Blev även lite kahoot på föreläsningen för att träna lite räkning innan tentan och en tredjeplats är inte illa. Efter skolan hämtade jag ut ett paket där mina två nya skal fanns. Ett av dem är redan på, frågan som återstår är ju bara vilket man valt. 
(null)
(null)


Alltid!

Dålig planering är ju det enkela svaret. Haft tre inlämningsuppgifter som alla hade deadline samtidigt och precis som alltid sitter man in i det sista och gör klart allt. Sedan på eftermiddagen blev det stall och känns som det var en evighet sen man sist var där. Hade dressyr eller markarbete, vet inte riktigt vad det blev för ridpass men lite bommar var iallafall inblandad och avslutade med att skutta över en stående sockerbit. Kupido kändes fin och det var ett bra ridpass.


Mamma fyller år!

Idag fyller världens bästa mamma år och idag har vi bara hunnit varit hemma då vi fick gäster som inte kunde fira henne igår. Började dagen med att basta precis som vi avslutade dagen typ igår. Sen har det blivit lite tårta och faktiskt inte så mycket kakor för min del. Igår var släkten och fira henne så det vlev rätt sent men på morgonen efter katterna fått mat och allt så åkte vi och red. Hade träning inför årets lucia show, första träningen på kadriljen och vi gjorde faktiskt klart skissen kvällen innan. Det har varit lite mycket den senaste tiden att jag inte hinner med det jag borde. Träningen gick ändå hyfsat för det var ju bara första gången, kanske att det måste justeras något men nu återstår det bara kläd och låtval också. Däremot kan ju inte allt hänga på oss, kadriljen består ju inte bara av två personer. Så Fredagen var vi kattvakt till Svea och Selma, Selma hade blivit så stor. Det var ett tag sedan man träffat dem eftersom vi skaffade hund har det blivit mycket här hemma. Kollade haövt på idol medan vi gjorde ett program till kadriljen. Igår blev kalas för mamma som fyller år idag och nu blir det plugg.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)Onsdagen 28/11

Ett bra ridpass på Kupido. Vi skulle få hoppa, inte nå högt men skutta lite iallafall. Det såg ut att vara inspirerat av Björneträningen som var i tisdags, liknande upplägg och samma hinder. Vi red fram självständigt vilket vi normalt gör och K kändes bra, han lyssnade och kändes fin. Vi börja sedan hoppa fram på några hinder och linjer för att sedan avsluta med en bana på samma höjd. Kupido är fortfarande lika glad över att få hoppa och det är en härlig bjudning han har mot alla hinder, man känner suget hos honom. Fick till och med beröm för att jag inte red iväg och trycker på honom det sista galoppsprången vilket är bra. Det går framåt och vi tränar på och försöker bli bättre och bättre, finns alltid saker att förbättra.

RSS 2.0