Tre rĂ€tters👍

Det Àr ju trots allt morsdag och det firar familjen med tre rÀtters. Till förrÀtt blev det rÀkcocktail, varmrÀtten bestod av grillat och till efterrÀtt blir det kladdkaka med grÀdde. Har Àven lite besök som Àr hÀr och Ät middag tillsammans med oss, brosan samt hans sambo, moster, mormor och morfar. Nu blir det att kolla pÄ finalen av mÀstarnas mÀstare, jag hÄller tummarna pÄ Björn.

Sista maj!

DĂ„ var över halva söndagen klar, hunnit varit hos farmor & farfar, ridit Kaj och nu blir det hem och kĂ€ka grillat, tre rĂ€tters middag vĂ€ntar. 


Stallet & kalas..

Hela morgon/förmiddagen spenderades pÄ stallet, jag och syrran började med att rida ut Aron och Kajtek. Fint vÀder och det blev en morgontur i skogen innan vi började ordna inför barnridningen som vi skulle ha efter. Alfons, Zauron och Pysen fick vara barnridningsponnysar idag och alla skötte dig suverÀnt men jag hade inte förvÀntat mig nÄgot annat heller. Kom hem runt tre kanske och nu har jag nyss kommit hem frÄn mormor och morfar dÀr jag spendera hela eftermiddag/kvÀllen.


Byte av hÀst för en stund...

Andra dagen av igĂ„ngsĂ€ttningen med Kajtek, bytte hĂ€st lite ocksĂ„ idag. Red Aron lite och lĂ„nade han av syrran, han Ă„ker ju redan bĂ€sta vecka och hur skall detta gĂ„? Kaj Ă€r verkligen beroende av honom, det Ă€r inte lĂ€tt nĂ€r det Ă€r svĂ„rt!  

29 maj...

Jamen dÄ var det helg och de tvÄ första kursproven Àr avklarad, mycket svÄra och kÀnner mig jÀtte osÀker pÄ hur resultatet kommer bli. SnÀll lÀrare har man ju iallfall, hon skippade lunchen och Äkte och köpte fika till proven, kan man begÀra nÄgot mer. VÀrldens bÀsta Agneta alltsÄ, hon berÀttade Àven att hon tyckte det gÄtt jÀtte bra pÄ grammatik provet som vi gjorde i onsdag, vilket lÄter kanon. Vet redan nu att jag hade nÄtt slarvfel som jag egentligen inte borde ha men finns inget att göra nu lixom.bastumys...

Efter vi hade kÀkat middag idag sÄ blev det lite bastumys pÄ kvÀllskvisten med tjejerna i familjen, pappa fixade lite glass och kall trocadero. Kan man begÀra mer, nyss sett dagens robinson och snart Àr det dags att lÀgga sig, rÀtt trött efter denna lÄnga dag. Imorgon vÀntas kursprov eller nationnela i tyska, tvÄ stycken tror jag att det Àr. Pepp till tusen eller inte, hÄller tummarna för att det Àr lÀtt men det kommer det nog inte att vara.

Skritttur

Passade pÄ att lÄna med Aron idag dÄ vi ska sÀtta igÄng Kaj igen som varit skadad. SÄ jag och syrran tog oss en lugn skritttur ute i skogen, skönt tyckte hÀstarna. Skrittjobbade dem lite lÀtt, sedan gjorde vi inte sÄ mycket mer. FÄr passa pÄ att ta vara pÄ de sista stunderna med Aron nu, snart lÀmnar han ridskolan :/
 
Imorgon blir det lite jobb pÄ ridskolan och en liten skritttur efterÄt, ibland har man tur :)
 

IgÄngsÀttning...

Idag har Kajtek börja skrittas, han var mycket snÀll och jag och syrran tog en skrittur i skogen eftersom det var sÄ fint vÀder. Fick stÄ en lÄng stund och borsta bort all damm och sand, det Àr vÀl tur man har borstat han lite dÄ och dÄ nÀr man varit i stallet men inte reds pÄ grund av skadan. SÄret ser mycket fint ut och har lÀkt bra, lite bitmÀrken hÀr och dÀr finns det, stackarn mÄste skaffa sig lite kompisar.
 

b o r i n g . . .

Det blev bara tvÄ lektioner idag pÄ skolan, Sten var tydligen hemma och vabba, vilket ledde att svenskan blev instÀlld och vi kunde köra idrotten tidigare och dÀr av fÄ sluta tidigare. TrÄkigt men sant som det Àr har jag bara en idrottslektion kvar nu, kÀnns sÄ otroligt trÄkigt. TÀnk att inte ha nÄgon idrott i trean, fy fan sÄ trÄkigt det Àr ju idrotten som Àr veckans höjdpunkt. FÄr se om jag kan lyckas fÄ idrott i trean fast det blir ju utökat det ocksÄ, beror pÄ hur mycket utökat man fÄr lÀsa.

SĂ€songsavslutning...

SĂ„ otroligt trĂ„kigt att denna serie tar slut sĂ„hĂ€r efter alldeles för fĂ„ sĂ€songer. Vi vill ha fler PM SU inte sett the following  bör du se den för den Ă€r helt klart vĂ€rd att se. Kommer vara trĂ„kigt att inte fĂ„ se nĂ„got avsnitt nĂ€sta vecka. Nu ska jag iallafall sova, det Ă€r ju en dag imorgon ocksĂ„.

Finaste K!❀

Fyra tappra pÄ mötet, kÀnns super inför helgens aktivitet. Efter mötet var det snabba ryck för att göra iordning hÀsten inför ett dressyrpass. DÄ vi hade tur med vÀdret och det var djup i manegen. Fint vÀder men lite blÄst vilket inte kÀndes nÀr man vÀl hade börjat rida. Jobbade lite bakdelsvÀndning pÄ en triangel, i början var Kupido lite flamsig men han blev bÀttra efter en stund. Riktigt nöjd med Kupido, han kan bara han vill men han tycker att det Àr sÄ mycket roligare att hoppa, jag med för den delen. Han blir ju lÀtt flamsig och tycker det blir jobbigt, man vill ju helst slippa undan. 


 

Ridpass

Hade samlande arbete idag pÄ lektionen. SvÄrt för Aron dÄ han inte riktigt har styrkan Àn. Jobbade med bakdelsvÀndningar vilket gick sÄdÀr och sedan att fÄ ihop galoppen, ibland fick vi till de och ibland blev det helt knas. Han var vÀldigt pigg och hade mycket energi sÄ han blev lite lÄng i galoppen. Men vi kÀmpade pÄ och han blir bÀttre och bÀttre. 
 

film→prov→fysik→prov

Började dagen med att pÄbörja en film pÄ svenskan, Stolthet & fördom och sedan hade vi prov pÄ engelskan, vanlig fysoíklektion och sedan prov pÄ tyskan. Nu Àr jag redo för att Äka upp till stallet, blir först ett u-sek möte och sen ett ridpass18:20
 

En fysik lektion...

Har haft en vÀldigt kort skoldag med bara en lektion, fysik och nytt kapitel som lÄter inte krÄngligt. Nu har man varit hemma och bland annat pluggat lite till proven som jag har imorgon. TvÄ grammatik prov och det Àr rÀtt sÄ mycket att hÄlla reda pÄ i tyskan, kÀnns som det kommer bli kaos i huvudet.Suzuki

 
VÀrldens bÀstaste Sukke!
Bilder frÄn höstas dÄ jag och ridskolehÀsten Suzuki var med pÄ en terÀngtrÀning för Wanja Landh. 
 

matten instÀlld....

DÄ var det mÄndag igen och en ny skolvecka vÀntas, började dagen med en labb pÄ naturen och sedan har man haft biologi. DÀrefter fick vi en lÄng lunch eftersom matten var instÀlld pga att muntliga nationella i matte höll pÄ och lÀrarna var upptagna med det, sedan var det engelska dÀr vi höll pÄ med grammatik och likasÄ pÄ tyskan. TvÄ grammatik prov pÄ onsdag, ett i engelska och ett i tyska, sedan Àr det tvÄ till prov pÄ fredag att se fram emot eller inte.

22 Maj hopptÀvling


Helt klart den bÀstaste killen, du gör mig glad!

frÄnvaro?

Ja vad ska man sÀga, detta har varit en urtrÄkig dag och har inte hunnit gjort nÄgonting mer Àn att gjort klart svenskan. Höll vÀl pÄ att lÀsa framtill klockan var fem halv sex nÄgongÄng och sen var det bara att pÄbörja bokrecensionen och jag hÄller tummar och tÄr att jag fÄr bra betyg nu alltsÄ. Man vill ju inte trampa ner i betyg och nu nÀr man inte haft nÄgot nationella i svenska sÄ mÄste det ju vara i topp. FÄtt bilder av My frÄn gÄrdagens tÀvling som jag mÄste dela med mig ocksÄ. FÄr vÀl kolla om hon fick nÄ fina bilder, nÀrÄ men det finns sÀkert ett par bilder men det var ju synd att det inte blev nÄgon ute tÀvling eftersom dÄ blir ju bilderna sÄ mycket bÀttre. NÀsta gÄng förhoppningsvis och kanske man tar 90cm, Àr ju lite sugen alltsÄ. PÄ tal om rubriken sÄ sÄg jag nyss att jag fÄtt frÄnvaro pÄ tvÄ lektioner, vilket Àr felaktigt dÄ jag inte varit borta utan man var pÄ praktik sÄ nÄtt knas har det blivit och det ska bort. Det skall ÄtgÀrdas imorgon för jag Àr en duktig flicka som inte skolkar, aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Fast man ska aldrig sÀga aldrig, eller?
 

GĂ„rdagens Klubbhoppning

IgÄr var det klubbtÀvling pÄ ridskolan. Jag bÄde jobbade och tÀvlade, stod pÄ framhoppningen hela dagen och hjÀlpte ridelverna som var med Ä ridskolans hÀstar. Sedan hade jag tur som har en snÀll syster som med hjÀlp av vÄran kusin fixade min hÀst som jag skulle tÀvla sÄ nÀr det var dags för mig var det bara att slÀnga pÄ sig alla grejer och sitta upp pÄ hÀsten, samtidigt som syrran fick ta över en stund pÄ framhoppningen. 
 
Aron som jag tÀvlade var överraskande lugn, cool kille. Fast lite tur hade jag dÄ det var rÀtt lungt pÄ framhoppningen nÀr jag red sÄ det var toppen. VÀrmde upp som vanligt och som sagt kÀndes vÀldigt lugn. Han hoppade ocksÄ vÀldigt bra, allt satt verkligen som det skulle. Vi tÀnkte helt lika pÄ hinderna pÄ framhoppningen och fick fina sprÄng, sÄ jÀttenöjd.
VÀl inne pÄ banan sÄ kollar han runt lite reagerar pÄ vissa saker men slÀpper det ganska snabbt. Skrittade runt en stund dÄ det var hans första tÀvlingen hÀr, har ingen aning om han hopptÀvlat förut. Travade in pÄ första och sedan ett jÀmnt tempo i galopp, hoppade bra för att vara Aron och Àr jÀttenöjd. Slutade med en felfri runda och en liten rosett. Hur kul som helst.  Duktig hÀst. Vi hoppade bara 60cm men det kÀndes som att det var bÀst dÄ vi inte vet vad han gjort förut och att han kan hoppa högre det vet jag. 
Sedan lÀmnade jag Aron till syrran och Ätergick till arbetet, hjÀlpa till pÄ framhoppningen. Allt rullade pÄ och gick bra sÄ en lyckad tÀÀvling för de flesta tror jag! :D
 
 
Alla bilder tagna av My! http://monkiapa.blogg.se/

ESC

Kan vÀl inte direkt pÄstÄ att jag sitter och ser pÄ eurovision men det Àr pÄ tv:n och jag försöker att lÀsa ut svenska boken som egentligen borde vara utlÀst. Den bestÄr av fyra delar och jag Àr faktiskt pÄ den sista sÄ helt efter Àr jag ju inte men den behövs lÀsas ut ikvÀll. LÀr vÀl kolla pÄ esc resultatet och hÄlla tummarna pÄ att MÄns tar hem det, tycker faktiskt inte att den lÄten Àr lika dÄlig som det andra som jag hört.Fick med mig en grön rosett hem...

Idag var det dax för tÀvling och Äkte till stallet vid halv 9 och kom hem för drygt en timma sen. Haft fullt upp kan man sÀga, börja med att fixa iordning hÀsten till Madicken som jobba, fick sedan byta av henne med jobb dÄ hon red fram och tÀvlade. Sedan var det bara att gÄ ut med hÀstarna Ka & Aron och sen ick jag skynda mig sÄ jag hann se Kupido i klassen före. Tog sedan hÀsten av tjejen som red han före, fick vÀnta ett tag innan jag kunde fick börja hoppa pÄ framridningen, Han skötte sig vÀldigt bra dÀrinne idag, jÀmfört med vad han brukar och det gick bra pÄ framhoppningen och likasÄ banan.
 

100 Code & sen vÀntar sÀngen...

Åkte pĂ„ kalas för att fira moster och Ă„kte hem vid halv tio ungefĂ€r. Började med att se lets dance nĂ€r jag kom hem, skönt att slippa reklamen lixom och tyckte det var rĂ€tt par som Ă„kte. DĂ€refter passade jag pĂ„ att se Hellenius hörna med Zara Larsson som jag missade tidigare i veckan och nu sitter jag och ser pĂ„ 100 Code. Efter jag sett klar pĂ„ detta avsnitt blir det godnatt för mig, tĂ€vling imorgon!

Freitag....

Skolan gick bra idag, det rullade pĂ„ rĂ€tt sĂ„ bra och inga konstigheter utan mĂ„ste faktiskt sĂ€ga att det var en bra fredag. Kanske lite FÖR mycket grammatik pĂ„ en och samma dag och direkt efter varandra, hade det bĂ„de pĂ„ engelskan och tyskan och prov nĂ€sta vecka i det bĂ„da tvĂ„. Plus kursprov ocksĂ„, bĂ„de lĂ€s och lyssna men nu blire först att lĂ€sa ut gullivers resor och skriva bokrecension, det Ă€r prio ett. IkvĂ€ll eller om nĂ„gra timmar Ă„ker vi och firar  moster som fyller Ă„r idag. SĂ„ det blir inge pluggning för min del idag, lĂ€ser lite i boken innan jag somnar ikvĂ€ll tĂ€nkte jag.
 
 
 

Dan Ă€r kvar, yey👏

Åkte och badade lite pĂ„ kvĂ€llskvisten, simmade lite lĂ€ngder under vattnet idag. MĂ„ste ju variera lite, skoja bara. Missade ju robinson pga att jag Ă„kte och bubbla och simma istĂ€llet, dĂ€rför fick man se det lite i efterhand. Jag Ă€r glad för att Dan Ă€r kvar, tycker han förtjĂ€na att vinna Ă€ven fast inte Melissa Ă€r nĂ„gon favorit hos mig. Nu blire glamour och dĂ€refter lite lĂ€sning innan jag somnar.

Överlycklig👍

DĂ„ var man hemma frĂ„n skolan, tre lektioner och kom hem till det jag vĂ€ntat pĂ„. Äntligen fĂ„tt svar angĂ„ende det sista sommarjobb jag sökt för iĂ„r och det visade att jag fick, första perioden vilket kĂ€nns awesome. DĂ„ har man hela sommarlovet framför sig efter dem tvĂ„ första veckorna och man har förhoppningsvis inte hunnit vĂ€nt pĂ„ dygnet. Är riktigt glad att jag fick detta iĂ„r eftersom jag blev helt utan sommarjobb förra Ă„ret. Alla vet ju att det gĂ„r Ă„t pengar speciellt pĂ„ sommaren dĂ„ man vill hitta pĂ„ en massa skojigheter. Big NO!!!

Neeeeeeeej, Mike fÄr inte dö!!! Nytt avsnitt ute av the following pÄ swe och det var ju klart att man var tvungen att se det pÄ direkten. FörlÄt om kag spoila för nÄgon som kanske ser serien men jag blir sÄ arg om Mike dör. Fast det Àr inte mÄnga avsnitt kvar, 2 stycken om jag ska vara exakt. Förhoppningsvis kommer han till sjukhuset och fÄr ligga dÀr, hÄllet tummarna att han klara sig. Han hat ju fÄtt varit med om mycket hemskt just han, det Àr han som utsÀtts och det slutar med att han hamnar pÄ sjukhuset. Nu ska Jag iallafall sova, kan inte vÀnta tills bÀsta avsnitt kommer ut. Har du inte sett serien sÄ tycker jag att du bör, ett mÄste!!

B A N H O P P N I N G

Det var hoppning pĂ„ schemat och dessutom banhoppning och det passade ju perfekt sĂ„ vi fick trĂ€na lite inför lördagen dĂ„ det Ă€r tĂ€vling. Har ju inte kunnat varit med pĂ„ de senaste tĂ€vlingarna dĂ„ jag har varit pĂ„ utbildning ca 5 helger.  NĂ€r vi vĂ€rmde upp sĂ„ kĂ€ndes han vĂ€ldigt lydig och lugn, lyssnade bra. Fjantade sig lite för vattenmattan men vi Ă€r lika peppad för tĂ€vlingen Ă€ndĂ„, nu skall vi köra.

Mitt i skolveckan....

Skolan Àr slut för denna dag iallafall och jag Àr riktigt trött, nu Àr jag snart framme pÄ stallet. Först blire kÀk och sen blire ridning.

En fin tisdag...

Hade planerat med nĂ„gra kompisar att Ă„ka till skolan strax efter 10 för att plugga inför kommande prov men sĂ„ blev inte fallet. Stod i minst 40 minuter och försökte fĂ„ igĂ„ng moppen men den var inte sĂ„ pepp att Ă„ka till skolan. Ringde runt och försökte fĂ„ tag i nĂ„gon som kunde skjutsa mig men det sĂ„g mörkt ut pĂ„ alla stĂ€llen. Fick tag i brorsan vid halv 12 och Issa ringer strax efter, dĂ„ har dem försökt att hitta en bil dĂ„ hon inte hade sin med sig till skolan idag. Tur man har snĂ€lla kompisar som gör allt för att man ska komma till skolan. I vĂ€ntan pĂ„ att brorsan skulle komma sĂ„ kom syster hem det blev slutligen hon som fick skjutsa mig. Hade tvĂ„ lektioner, kemi och fysik, dĂ€refter stannade jag kvar och plugga lite fysik till provet som vi har imorgon eftersom jag inte komm till skolan tidigare. 


Bara att lÀsa pÄ...

Har nu lÀst ett x-antal kapitel och samtidigt sett pÄ GOT, det gÄr det med och nu ska jag brÀnna av det fem sista kapitlena av tredje delen. Sen fÄr det rÀcka för dagen. Sista delen fÄr jag börja att lösa imorgon och sedan strÀcklÀsa tills jag Àr klar sÄ den blir utlÀst i tid. Sen blir det bokrecension, heja heja men först mÄste vi ta itu mer ett prov ocksÄ, aldrig vila hÀr inte!

Glamour....

Började skoldagen med att Äka till miun och var dÀr till ungefÀr halv 11, dÀrefter blev det donken och sen raka vÀgen till skolan. Biologi lektion och sedan muntligt nationella och det sista engelska nationella för det hÀr Äret. Sen var det en kort tyska lektion med grammatik innan vi fick sluta för dagen. Nu Àr det glamour och ska försöka att lÀsa sÄ mycket jag orkar sÄ att jag hinner att lösa ut den.FĂ„ren + Senja


 

 Opsi...

Har man nÄ tur eller, gjorde iordning mig för att Äka till skolan och ska precis gÄ ut ocksÄ fÄr man ett sms om jag ska Äka med dem. Vi ska ju till Mittuniversitetet idag pÄ morgon vilket jag helt hade glömt, ibland ska man ha tur och nu vÀntar jag pÄ att bli upphÀmtad.

H E M M A !

DÄ var man hemma i TimrÄ igen och tillbaka i verkligheten, vÀskan ska packas ur och vid Ätta blir det mÀstarnas mÀstare. Ingen vila hÀr inte, ska försöka hinna lÀsa ytterligare ett kapitel idag sÄ man kan pÄbörja engelska boken som ocksÄ ska vara utlÀst inom kort.Sista dagen hÀr....

Det Àr bra vÀder idag med och nu har man börjat packa ihop för hemfÀrden, blir vÀl en svÀng till hÀstarna och fÄren innan vi Äker. Det kommer komma lite mer bilder nÀr vi kommer hem dÄ det inte gick att ladda upp igÄr natt nÀr jag plugga. Funkar bra med en bild sen ger den upp....Lördagen har passerat...

Lördagen bara rullade pĂ„ och glömde helt bort bloggen, har med andra ord haft andra saker att göra. Är fortfarande uppe i helgum och det Ă€r nu andra natten vi sover hĂ€r och sista för pĂ„ mĂ„ndag Ă€r det skola igen. Dagen hĂ€r uppe har varit bra, klarat oss frĂ„n regn och det Ă€r vĂ€l det enda som man inte vill ha. Har varit och hĂ€lsat pĂ„ djuren tvĂ„ gĂ„nger idag och bjöd pĂ„ lite gotta, inge föl eller lamm har hunnit kommit. Spelat kort, sett tv, lĂ€st i boken som vi skall skriva bokrecension om. OcksĂ„ har man varit duktig och pluggat litegrann, kĂ€nner mig sĂ„ duktig och nu innan jag somnar blir det ett till kapitel av gullivers resor.


Uppe i helgum..

DÄ sitter man framför let's dance uppe i husnÀs som vi bestÀmde oss att Äka till igÄr kvÀll. Var ju och red pÄ morgonen och sen var vi till moster och kusin en stund, Äkte hem och packa och drog ivÀg. Dagen hÀr uppe har vÀl spenderats med djuren för det mesta, bÄde hÀstarna och fÄren, haft tacokvÀll. Senja ska fÄ föl vilken dag som helst och nÄgra lamm kommer om nÄgra dagar.Fredag

Började dagen med ett markarbetespass pĂ„ Aron. Gick ganska bra, blev kanske lite för rörigt för han men han skötte sig och han tyckte det var kul. Blev vĂ€ldigt taggad. Efter det Ă„kte vi hem och packade inför en liten tripp till helgum den hĂ€r helgen. SĂ„ nu Ă€r vi dĂ€r! 


Morgonridning...

Idag sÄ passade jag pÄ att vara med pÄ fredagsridningen som Àr halv 9 nÀr jag ÀndÄ var ledig ifrÄn skolan. Sen var det ju ett plus att det var markarbete, sÄ det blev andra markarbetespasset för mog och Kupido den hÀr veckan. Han var mycket bÀttre i onsdag och det kÀndes riktigt bra idag, vilket gjorde mig glad över att vi hade turen att fÄ kunna vara med idag. Vi red en övning som rullade pÄ hela passet i princip och Kupido blev vÀldigt mjuk och fin, hÀrlig kÀnsla och Vi lÀngtar redan till onsdag dÄ det Àr hoppning!

kort trÀningspass...

DÄ sitter man framför hockey och Àter god middag med familjen, idag blir det kinamat eftersom vi nyss kommit hem frÄn simhallen. Körde ett litet trÀningspass dÀr genom att simma ett 20 tal lÀngder och sen lite balans vilket var svÄrare Àn vad jag trodde.

Sommar, sol & bad

 
 
Sommaren -14
 

Fin hÀst

Markarbete idag pÄ Aron, vilket gick bra. Han tycker det Àr jÀttekul dÄ han taggar till och vet inte riktigt vart han ska ta vÀgen, han har verkligen gjort framsteg om man jÀmför med första gÄngen. DÄ trodde vi inte han hade kolla alls dÄ han hoppade tokigt alla gÄnger, kanske för att han inte orkade lika mycket dÄ. Nu tar han tag och hoppar sÄ att piloten dÀruppe bara flyger. Hoppa kan han och kul Àr det. Synd att galoppen inte Àr bra Àn sÄ man kan ta tillbaka han lite mer men det gÄr ju bra. Nu hÄller jag tummarna att vi hinner med en sista lektion innan han Äker tillbaka. Ibland gÄr det fortare Àn vad man tror.
 
PÄ fredag ska vi markarbeta lite igen, hoppas pÄ en duktig Aron dÄ med :)
 
 

Berg och dalbana...

Skolan gick inge vidare bra eller snarare engelska nationella, det gick inte riktigt som jag ville. Det var riktigt svÄrt och jag kommer att fÄ F kÀnns det som, de pratar sÄ himla snabbt och mangÄrd bara höra det en gÄng. Efter bÄda NP proven sÄ hade vi lunch, engelskan blev instÀlld pga att vi hade nationella i engelska. Agneta tyckte att det blev för mycket om vi skulle ha engelska lektion ocksÄ. SÄ hon flyttade fram tyskan, dÀr vi sÄg serie "Weissensee" sÀsong 2. Sen blev det vÀntan pÄ fysik dÀr vi bara hade en kort repetion inför provet vi har om en vecka.
Sen har man ju varit pĂ„ stallet idag, hade markarbete med Kupido och vi jobbade med olika anridningar. Det gick faktiskt över förvĂ€ntan och Kupido skötte sig mer Ă€n okej, vi Ă€r laddad för kommande tĂ€vling men vi kör markarbete pĂ„ fredag ocksĂ„ och hoppning nĂ€sta vecka. Hoppas vĂ€dret Ă€r hyfsat sĂ„ att vi kan rida ut, mer plats och bĂ€ttre luft, i manegen Ă€r det sĂ„ himla kvavt. Nu ligger jag framför tv och ser Sveriges yngsta mĂ€sterkock och dĂ€refter blir det Robinson, ikvĂ€ll Ă€r det sammanslagning.

SnÀll hÀstar, precis som vanligt!

Vid halv sju ungefĂ€r sĂ„ Ă„kte man upp till stallet för att rida hĂ€starna, Elf och skywalker. Eftersom det regna blev det ett pass inne, sen blev det en skogstur dĂ„ det var regnfritt. Skönt vĂ€der och snĂ€lla hĂ€star, imorrn blir det markarbete men först Ă€r det skolan man ska överleva, NATIONELLA!đŸ”«Tisdag

Försöker vĂ€l komma igĂ„ng med bloggningen igen dĂ„. 

Idag var det jobb pÄ ridskolan, hoppning pÄ schemat idag, kul! Idag fick eleverna hoppa en bana vilket gick bra, vÀldigt snÀlla ponnysar. Efter allt jobb sÄ hann jag med at motionera tvÄ hÀstar. Aron och Suzuki, lite trim i ridhuset och en tur i skogen, hÀrligt!
Kemi & Fysik...

Dagen skola bestod av tvÄ lektioner, kemi och fysik och pÄ kemi labbade vi hela lektionen vilket Àr lite roligare Àn att bara lÀsa. Fick titrera bland annat och rÀkna ut substansmÀngd osv. PÄ fysiken var det gruppuppgift inför provet, tre i varje grupp och man kunde ta med 2 poÀng till kommande prov. Min grupp bestod av Matte och Joel och det gick vÀl lite sisÄdÀr i början men tillslut kom vi fram till ett svar, hÄller tummarna pÄ att det var rÀtt. Idrottsuppgiften Àr inlÀmnad och fick trixa ihop lite dÄ utskrivarn inte ville sammarbete med mig men hoppas det funkar som det blev nu. SÄg nyss pÄ gÄrdagens avsnitt av game of thrones och nu tÀnkte jag kolla pÄ ett avsnitt av supernatural, det var lÀnge sen och ligger ju lite mer Àn en sÀsong efter.
 Serie..

Ligger i sĂ€ngen och ska snart slĂ€cka och försöka somna men först ska jag se klart avsnittet av ex on the beach och innan var det 100 Code. SĂ„ skönt att ha tid att kolla lite serie, varit hektiska skolveckorna nu de senaste. Har vĂ€l lite i skolan eller rĂ€tt mycket nu med men det Ă€r inte lika, som hundra prov pĂ„ samma vecka.:)

 
 
 
 
Aron W
Född: 2005
e. Radar u. Redetsky (Rudin) ue. Kennedy
imp. Holland
 
Kom vinter/vÄren 2015 till ridskolan. 
 
 

LÄng mÄndag...

Denna mĂ„ndagmorgon kĂ€ndes otroligt lĂ„ng om man ska jĂ€mföra med andra mĂ„ndagsamornar. Började med att labba pĂ„ naturen och avslutade med min och Hannahs munliga redovisning som har blivit förskjuten ett par veckor. Sedan har vi haft fyra lektioner till efter naturen och dagen har varit lĂ„ng. Ni förstĂ„r det sĂ€kert eftersom att jag inte Ă€r hemma Ă€n, stĂ„r och vĂ€ntar pĂ„ att mamma och pappa ska komma.  

GĂ„rdagen var lugn...

MÄste sÀga att lördagen var mycket lugn, fick sova ut ordentligt vilket var sÄ skönt. Vaknade pÄ natten flera gÄnger av att jag tyckte det var sÄ varmt, tÀnk nÀr den riktiga sommaren kommer. Vill ju ha vÀrme och sol nu, orkar inte vÀnta lÀngre. Har inte gjort nÄgot mer Àn att duscha och pÄbörjat idrottsuppgiften som ska in pÄ mÄndag. Har vÀl nÀstan gjort klar ett pass men vi skall göra tvÄ, det ska nog gÄ. Ska Àven försöka Äka in pÄ Birsta och byta storlek pÄ nÄn tröja jag fick nÀr fyllde Är och sÄ. Presentkort mÄste anvÀndas men fÄr ju aldrig med mig syrran, kanske blir en svÀng till hööks ocksÄ. Innan jag somnar ikvÀll ska jag se klart det senaste avsnittet av GOT.HĂ€starna ridna...


Kommer direkt ifrĂ„n stallet efter att ha ridit tvĂ„ hĂ€star och som tur vi hade var hopptrĂ€ningen ute, sĂ„ vi kunde rida inne dĂ„ det regna. Först blev det ett ridpass pĂ„ Sky och dĂ€refter var det Elfs tur att fĂ„ röra pĂ„ sig. KĂ€nslan att fĂ„ sitta pĂ„ sin favorit ponnys rygg igen Ă€r obeskrivlig, det lever jag pĂ„ lĂ€nge. 

GĂ„rdagens glamour...

DÄ var Àntligen denna skolvecka över och man fÄr helg, skulle varit en helg som var dubbelt sÄ lÄng men vi fÄr vara glada över det vi har. Skoldagen har varit jobbig och seg, prov och tester, nytt kapitel pÄ matten och vÄr sista lektion pÄ tyskan med vÄr vikarie. Nu efter att ha sett gÄrdagens avsnitt av glamour sÄ tÀnkte jag kÀka lite thai, det vore ju gott.

KĂ€nns inte alls bra...

Detta Àr inte alls bra, kÀnner mig inte redo för dagens prov helt enkelt. KÀnns som jag inte kan ett dugg och vi har lixom haft ca fyra lektioner pÄ tvÄ kapitel eller vad man ska sÀga. Det kÀnns som det Àr alldeles för mycket att lÀsa in och att man ska komma ihÄg allt pÄ samma gÄng. Det har gÄtt bort sÄ himla mÄnga lektioner att man hÀnger inte med i svÀngarna. Det har varit sÄ mycket i skolan den sista tiden att man inte kan göra allt. Antingen har vi allt eller inget och ni kan ju bara gissa vilka veckor som Àr bÀst. Nu har det vart mycket de senaste tvÄ veckorna kanske tre. Det blev mkt för mig dÄ jag Äkte pÄ utbildning men det var skönt att komma bort frÄn skolplugg. Jag lever lÀnge pÄ att jag fick alla rÀtt pÄ det teoretiska slutprovet som vi hade.

Ridpass-Tömkörningen-Ridpass

Jamen gÄrdagens eftermiddag spenderades sjÀlvfallet pÄ stallet. Först skulle Sky ridas och pga vÀdret sÄ red vi inne men avslutade med att skritta av en kortis ute. Efter det var det bas att fixa hÀstarna inför lektionerna, först skulle vi tömköra nÄgra hÀstar, Exxet och Prince. Det gick ju fin fint nÀr man vÀl kom in i det, hade nÄgra bommar, lite slalom och sen flyttade vi lite skÀnkelvikning ocksÄ. Det var lÀngesen vi tömkörde pÄ teorin och gud sÄ kul det Àr. Sist det var sÄ dök ju bas jag och syrran upp pÄ teorin men idag var vi fyra totalt. Bra att man inte Àr mÄnga, hinner testa och fÄ mer plats och det gillar vi. Efter vi var klara med tömkörningen var det dags för ett dressyrpass pÄ Kupido, vi körde förvÀndgalopp och lite skÀnkelvikning. Nu ska man sova sÄ man Àr pigg inför morgondagen, tagga tagga!
Exxet 
Skywalker
Full rulle...

Skola frÄn 11:40-15 ungefÀr och det var 3 lektioner, varav ett förhör och litw vad man ska tÀnka pÄ nationella som vi har imorgon. Efter att man varit hem och slÀngt i sig en billys sÄ Àr man nu pÄ vÀg till stallet. Först ska Skywalker ridas och dÀrefter ska vi tömköra nÄgra hÀstar och sedan ska Kupido ridas och till sist ska det höjas innan vi fÄr Äka hem, full rulle hela dagen. Kommer vÀl hem till nio ikvÀll om jag har tur, vi hÄller tummarna pÄ det.

5/5

Klockan tickar pÄ och har haft en kort skoldag med tvÄ lektioner, ena lektionen förberedde vi oss för att labba genom att kolla hur mycket vi behövde sÄ lite rÀkning. PÄ fysiken var det genomgÄng och sedan nÄgra uppgifter pÄ det, allt gick som pÄ en rÀls, inga konstigheter vilket kÀnns bÀttre Àn bra. FÄr vÀl se nÀr man ska upp till hÀstarna för att de ska fÄ röra pÄ sig litegranna.SERIE....

Åkte mot stallet vid fem tiden, hĂ€mtade upp kusin pĂ„vĂ€gen och pysslade och borsta igenom hĂ€starna ordentlig innan vi stack ut pĂ„ en skogstur och avslutade med lite trav i paddocken. HĂ€starna skötte sig, precis som dem brukar och det var ju inga konstigheter. Nu efter man har kommit hem sĂ„ kĂ€kade familjen lite tacos och sĂ„g pĂ„ Parneviks, ravellisarna var ju dĂ€r och herre vad lika dem Ă€r. Nu vĂ€ntas Glamour, 100 Code & Game of thrones för nu har det varit mycket plugg tycker jag. FörtjĂ€nar att se lite serie nu alltsĂ„, för man mĂ„ste ju ligga i fas sĂ„ man inte mĂ„ste se ikapp flera avsnitt senare.
 

Min dag blev bÀttre Àn tÀnkt.....

Blev varken muntligt nationella eller nÄgon muntlig redovisning i överhuvudtaget vilket gjorde en lite lÀttare. IstÀllet blev det labb pÄ naturen bara vi tvÄor och sedan forsatte vi med seminarium av praktiken. DÀrefter Biologi och sen kom matte provet vilket drog över tiden, över hela engelskan sÄ dÄrav blev det inge np och tyskan var tydligen instÀlld. Stannade och gjorde kvar svenskan, det var tvÄ frÄgor som gick fort att göra med Hannah och sedan blev det lite OTH innan jag fick min skjuts hem. Nu Àr det ungefÀr en timma kvar tills jag tÀnkte Äka upp till stallet och rida, passar pÄ att rida ut nÀr det Àr vÀder för det.
 

Helgen Àr förbi...

DĂ„ var man nyvaken och ska Ă„ka mot skolan för en lĂ„ng och tung dag. En dag jag helst bara skulle villa skippa om jag ska vara Ă€rlig men hĂ€r skolkas inge. Helgen gick fort vilket den alltid gör eller det beror ju pĂ„ vad man gör. Har blivit mycket tĂ„rta bĂ„de hemma gjord och köpt, mycket folk som varit hit till oss dĂ„ bĂ„de pappa och jag har fyllt Ă„r. FĂ„tt lite nya grejer och sĂ„, det Ă€r ju alltid kul att fĂ„ lite nytt i garderoben bland annat. Hela slÀkten har nu lÀmnat...

DĂ„ har slĂ€kten som varit hĂ€r och firat bĂ„de mig och pappa Ă„kt hem. Nu blir det lite matte plugg inför morgondagens prov, vilket kan behövas. Blir en tuff kommande vecka och jag hĂ„ller tummarna för att den ska gĂ„ nĂ„golunda bra. Har bĂ„de munligt och skriftligt prov imorgon, börja dagen med en muntlig redovisning pĂ„ naturen och matte prov efter lunch, nĂ€st sista lektionen blir det munligt nationella. 

Dagen innan söndag...

Dagen har gÄtt vÀldigt fort och helgen Àr snart över och det Àr snart en ny vecka igen, kÀnns inte som man hinner med allt man skulle behöva göra men man fÄr göra sÄ mycket man hinner. Började dagen med lite plugg, kollade lite videos vilket jag tycker hjÀlper och det blir lite repetion inför provet. Varit pÄ dollar, ica maxi och pÄ birsta, varit en snabbis pÄ stallet och ridit. Passade pÄ att rida barbacka idag pÄ Sky, det gick ju strÄlande det med. Han Àr ju sÄ snÀll, svÄraste Àr ju att komma upp men det Àr mycket mitt eget problem dÄ jag Àr sÄ osmidig man kan bli, fast alla kan ju inte vara smidiga heller.
 Andra delen, andra kapitlet & den andra maj...

Det var vĂ€ldigt mycke andra nu, tĂ€nkte försöka lĂ€sa ett kapitlet innan jag somnar. Har lĂ€st första delen men bara att veta att man har tre fjĂ€rdedelar kvar gör det hela sĂ„ tungt att lĂ€sa. Jag brukar ju inte vanligtvis ligga och lĂ€sa men man Ă€r sĂ„ illa tvungen och engelska boken har jag knappt pĂ„börjat. Jag gillar att lĂ€rarna planera sĂ„ att vi ska lĂ€sa tvĂ„ böcker samtida under sĂ„ fĂ„ veckor och att ha prov utöver det. Och nĂ€r jag har mycket i skolan Ă€r det alltid fler hĂ€star som ska ridas, jag har sĂ„ himla bra flyt kĂ€nner jag. Är oerhört glad över att jag ute ska pĂ„ nĂ„gon utbildning över den hĂ€r helgen alltsĂ„ för jag Ă€r nerdrĂ€nkt i plugg. IgĂ„r hade vi gĂ€ster och idag med, stallet ska hinnas med och pĂ„ söndag kommer slĂ€kten för att fira mig och Ă€ven pappa som fyller Ă„r dĂ„. Present mĂ„ste köpas och hĂ€starna skall ridas, jag vill eller mĂ„ste hinna plugga lite. Just nu skulle det vara nice med 30 timmar pĂ„ ett dygn och kanske att vi har som denna vecka. Tre dagars helg, skulle vi haft det sĂ„ skulle livet kĂ€nnas mycket lĂ€ttare och man skulle hinna sova ut. Ska njuta av att inte kliva upp kvart i 7 bĂ„de idag och imorgon, för det Ă€r ju trots allt helg Ă€ven fast man har fullt upp. 

TvÄ hÀstar..

Fredagen har gĂ„tt vĂ€ldigt fort, tiden bara sveper förbi. Nyss kommit hem frĂ„n stallet efter att ha ridit bĂ„de Skywalker och Suzuki. Det var bĂ„da snĂ€lla men det fanns lite lĂ€skiga saker i skogen tyckte Sukke nĂ€r dem höll pĂ„ ute vid nĂ„got hus. Haft bĂ„de brorsan och mormor och motfar hĂ€r pĂ„ middag, nu blir det lite dator och sen lite serie, imorgon vĂ€ntas en pluggdag. 


RSS 2.0