Inventering...

Har nyss kommit hem från inventeringen på ica maxi, har varit där sen klockan 16-21:20, riktigt jobbigt var det.
Men är iallafall klar nu som tur är och taggar för skolan imorrn, sista fredagen innan skolavslutningen, sista idrottshög denna termin, men är ju toppen glad, snart nere i strömsholm med vännerna och sen sommarlov :D
Måste börja kolla efter skolavslutningskläder!
Tycker ni om denna?! :)

Ridpass, hoppning

Fick hoppa Exxet idag vilket var väldigt roligt. Skulle egentligen haft Gregory men då alla inte dök upp så bytte vi lite hästar. Exxet var lite seg när vi red fram och så, men så fort vi började hoppa fram så fick vi upp tempot och han blev mycket mycket finare. Vi hoppade fram på lite olika hinder, vi hade med en mur och en lite ovanlig grind och sedan bara vanliga hinder. Så efter att vi hoppat fram på några hinder så fick vi hoppa en bana på 80-90cm och Exxet var hur duktig som helst. Riktigt kul var det, han stannade heller inte en ända gång vilket var bra då han var väldigt rädd för både muren och grinden men idag var vi hoppsugna och hade inte tid för att stanna. Jätterolig ponny, men han är inte lika bra som Donald enligt mig men jättefin är han verkligen.

skolan lite snabbt innan.....

Skriver bara lite snabbt nu innan jag åker och inventerar på ica maxi med laget, har haft sovmorgon idag fast var upp 5 och plugga till kemin och började halv tio och cyklade till skolan och hade matte sen hade vi HK, bakade kola kakor, skit goda faktiskt, sen pratade vi om proven där som vi har gjort. Sen skit jag i lunchen och pluggade istället, fast blev inte så mycket pluggande då en lärare kommer och ska prata. :/
Iallafall så hade jag kemi prov och det gick väl rätt bra, får hjärnsläpp varje gång asså, sitter jämt kvar där sist eller näst sist ALLTID, men jag är nöjd tror jag iallafall! :D
Jobbade med svensson på HK idag ;)

Ridpass, dressyr

Red Donald, vilket gick rätt bra. Han var busig och glad och fick bara gå en lektion med mig idag, så han fick det skönt. Vi red lite olika övningar, värmde upp på volterna och fyrkantspåret och sedan red vi på en båge och så. Han var fin emellanåt då han kunda koncentrera sig. Han var väldigt busig och ville ibland inte alls jobba, då blev det lite små tok hopp och så. Sedan kunde han bli jättefin, man måste ju faktiskt få busa lite. Han kändes iaf bra och hoppas att jag får honom imorgon med, skulle vara jättekul, vi ska hoppa ute på ridbanan så då brukar Donald bli lite mer laddad än inne och han älskar att bara få springa i full fart och bara rulla på, min lille buse. Våran resa är ju snart slut nu, så är inte alls många lektioner kvar nu, till hösten kommer jag byta till en storhäst grupp och då blir det inge mer Donald om jag inte har turen att kan få honom ibland ändå, hoppas verkligen det. Kommer bli jobbigt att lämna honom nu, vi har verkligen vuxit tillsammans! Min finaste ponnyprins! :'')♥
Jag älskar dig och kommer alltid att göra det, finaste du!

schule...

Började dagen med en matte genomgång och sen hade man idrott, halva tiden åker ju bort då läraren inte kommer i tid, det gör mig så jävla arg då det är idrott man vill ha på skolan, körde rugby och basket gick väl bra.
Vann några matcher iallafall :)
Sen hade man so och sen äckel lunch och halva klassen åkte ju till birsta och åt på donken, det gjorde ju mig ännu gladare, äckel fisk som det var, fanns lite köttbullar kvar så jag åt det fast inget till.
Engelska prov sen då som gick rätt bra, väldigt svårt då det är 9:ans nationella som vi få göra, sen så slutade man då det inte blev någon bandy.
Undrar vad ni tycker om bilderna, ser ni något om skiljer dom sig åt!
EN SAK HITTAR JAG!!
Sen ville jag bara säga att jag inte tycker om när vänner inte håller vad dom lovar,
det är lätt att säga att man ska göra det, men det är sanningen som bevisar det!

match resultatet! :D


Serie matchen idag gick väl sisådär, vi vann ju iallafall med 3-0 mot Selånger FK/Kovland IF!
Rätt bra, riktigt nöjd, fick även spela offensiv mittfältare och deffensiv! :)
Skolan är inget att ta upp rätt vanlig förutom att jag glömde skåpnyckeln hemma och cyklade även till skolan idag

Sommarlov vi väntar på...

Fattar ni det är snart sommarlov, inte långt kvar nu, bara två veckor kvar, hur skönt som helst.
Jag får sommarlov den elfte juni, när får ni sommarlov! :)))

Ridpass, dressyr

Fick rida Prisse idag och tänker inte skriva så mycket då jag är mega trött ska se på glamour nu sen sova......

Skolan

Nyss kommit hem från skolan, hade idrott sista timmen och det var grymt måste jag säga, sen har man också haft engelska prov, det är väl det ni behöver veta dom andra lektionerna var rätt vanlig förutom att vi inte hade någon mentorssamling!
Också fick man tårta på tyskan också eller? :)


Klar!

Då var man äntligen klar med teorilektionerna, härligt med andra ord.
Imorrn är det tråkig måååååndag och tänkte om man kanske skulle cykla till skolan fast onödigt då syrran åker moppe! :)
Har inte hunnit gjort så värst mkt idag utan varit på birsta och köpt nya shorts och varit en snabbis hos farmor och farfar och sen ätit middag hos mormor med släkten!!
Nu ska jag lägga mig, är ju bara 3 veckor kvar innan sommarlovet nu! :D


ville bara skriva lite innan jag lägger mig...

Sverige vann ju hyfsat överlägset och grattis till Loreen, då var man stolt svensk då eller.
Imorrn blir det andra och sista moppe teori lektion, härligt men sjukt jobbigt, var en sväng till matfors och kollade lite på hopptävling fast var dock inte där så länge men.
Imorrn ska jag även försöka dra mig till elljusspåret och springa 5km minst, då våran träning blev inställd idag. :)

Taggar tävling på bästa sätt!


På väg till matfors.....

Sitter nu och dunkar musik i bilen på väg till matfors efter ett par timmar moppeteori på checkers, riktigt jobbigt var det och trött blev man som fan.

 

 


Snart....

åker jag till Näset med Alva för att kolla på hopptävling, kommer bli skojj det. :))
Så bloggar sen!
/Madicken

Teori

Idag har det varit en riktig sommardag, sommarvärme och kort skoldag. Efter skolan blev det stallet och jag och min kompis tränade på häst vid hand och longering. Donald och Sarah fick bli hästarna som fick jobba. Gick väl okej, båda var väldigt spänd och det var Donalds första gång att bli longerad så både dom och vi gjorde vårat bästa. Han lyssnade i alla fall på kommandon men ville inte skritta, då vända han sig innåt och ville inte gå fram. Bushästen, världens finaste! :))

Fredag....

Skolan först idag gick väldigt segt, da man lyssnade på mkt information och gymnasie linjer och massa sånt, visst är det bra att veta i tid men less blir man när man fick lyssna på samma skit 2 ggr, renskrev även min novell så den är helt klar nu och sen cyklade jag och fifa till coop och köpte mjuk glass. :D Sen hade man tyska också, gjorde bara 2 sidor med massa korsord och hitta på meningar, sen på idh fick jag rida Elf, jätte roligt var det och speciellt för att han var fin men ändå lite stel att ställa, väldigt pigg också när vi körde förvänd galopp på serpentinbågar, men är helt nöjd öven ridpasset. =D
världens finaste d-ponny, jag älskar dig!

Kan inte sova!!!!!!

Vaknade vid halv 2 utr på soffan genom att ha ramlat ner från den och sen dess har jag INTE kunnat sova.....
drar på en film nu.

Snabb bloggning

Kommer en snabb bloggning från mig nu, har varit på skolan och haft NP i matte och en lektion, sedan har jag varit hemma hela dagen och typ bara tagit det lugnt och så. Imorgon blir det stallet en snabbis efter skolan. 
Så skriver mer imorgon, ha de så braa! :)
/Madicken

nöjd över dagen!!!

riktigt nöjd över mig själv idag, klarat 2 praktiska prov + cyklat till e:on och sprungit 3 varv runt elljusspåret och sen cyklat hem, nu sitter man och äter baconlinda kyckling, kan det bli bättre? :D
Ja visst kan det vara bättre men nu är det riktigt bra, har även skrivit klart mitt andra HK prov nu som ska in imorrn
ha en bra kväll! :D

Dagen avklarad

Så jävla nöjd med dagen, klarade 2 praktiska prov idag, fick jobba själv på HK men det gick ju lila bra det, kemin gick också jävligt bra och matten var man väl slö på med det spelar ingen roll. Ny blir det hem och äta rulltårta som själv bakat på egen hand.
Sen blire träning också! :)

 

 


innan jag lägger mig...

Är nu klart med mitt teoritiska prov på HK, riktigt nöjd med både frågorna och svaren även fast det bara var 3 frågor och det räcker väl för mig, skrev drygt 3 sidor och ville bara säga att jag är riktigt nöjd över dagen förutom fotbollsträningen, har tränat i 2 timmar och + att jag har haft fotbollsträning och cyklat dit och hem, är riktigt nöjd faktiskt, borde vara så här oftare, imorrn har jag bara 3 lektionen, dock är 2 av dom prov och det är praktiska båda 2 men det ska nog gå bra ska vi se, får hoppas det iallafall! :)
Var nog bara det jag ville säga innan jag börjar städa ihop här och lägger mig sedan.....

innan jag lägger mig...

Är nu klart med mitt teoritiska prov på HK, riktigt nöjd med både frågorna och svaren även fast det bara var 3 frågor och det räcker väl för mig, skrev drygt 3 sidor och ville bara säga att jag är riktigt nöjd över dagen förutom fotbollsträningen, har tränat i 2 timmar och + att jag har haft fotbollsträning och cyklat dit och hem, är riktigt nöjd faktiskt, borde vara så här oftare, imorrn har jag bara 3 lektionen, dock är 2 av dom prov och det är praktiska båda 2 men det ska nog gå bra ska vi se, får hoppas det iallafall! :)
Var nog bara det jag ville säga innan jag börjar städa ihop här och lägger mig sedan.....

Ridpass, hoppning

Hade hoppnong idag och förvänad blev jag när jag fick Donald, trodde jag skulle få Sarah men jag hade turen och slapp. Fick rida buskillen som var galen i stallet precis som förr, cirkushästen. Iaf så värmde vi upp självständigt och Donald kändes lite lat, var liksom inte riktigt framme för skänkeln, men han slappnade av rätt bra och han gick att jobba rätt bra. Efter att vi ridit fram fick vi rida på över bommar på en åttvolt, då kändes han faktiskt mycket bra och blev lite piggare. Efter det skulle vi hoppa en liten bana på typ 50-60cm med omhoppningssvängar, Donald är expert på sånt, särskilt då det är lågt så det gick rätt bra, det enda var att han var lite seg och kom lite nära några gånger men andra rundan blev det mycket bättre då jag även hade ett bättre grundtempo. Efterdet så fick vi hoppa en valig bana på typ 70cm, gick väl okej, som sagt så kändes han lite seg och ville inte alltid gå fram riktigt, men han hoppade som vanligt. Sedan travade vi av och så. Är väl ganska nöjd med han, det hade kunnat gått bättre men det är bara att kämpa på vidare.
Imorgon blir det ingen ridning med ridgym då jag har NP i Matte D, så då missar jag en rolig hopplektion ute i skogen på Donald, men våran ridlärare sa att vi skulle göra det nästa vecka istället, kommer bli skojj! :D

Drar iväg...

Dagen lite snabbt då, var hos tandläkarn klockan 10 i 7 imorse och skulle göra någon undersökning och kolla tändern, hade inga hål som tur va och fick ju typ en släkting som läkare också, kung sen svarade jag på några frågor pch lyssnade på lite andra läkare där.
Sen kom jag till skolan 20 över 9 och hade idrott, lacrosse och freesbe (stavning) och måste bara säga att mitt lag vann överlägset i båda grenarna och sen hade vi so, lunch sen engelska där vi fick avbryta då en lampa sprack och börja lukta brännt så vi fick bara jobba engelska i typ 20 min kanske. :)
Skadar ju inte precis sen så hade jag idh, bandy som jag tror jag ska ha istället för agillity då det är lite roligare!
Förlorade mot killarna på bandyn 4-2 men nu ska jag sticka och träna med laget och cyklar dit som en extra uppvärmning med svemps :D

 

 


Bilder sedan hopptävlingen!

Fotograf: http://monkiapa.blogg.se/

Följ min blogg med Bloglovin

Tryck på länken ovanför och följ oss även där så följer vi er tillbaka! :)

plugga,plugga och mer plugga....

Har inte gjort så mycket mer än plugga nu, sett på tv, sitter nu lite framför datan och lyssnar på melodifestivalen PASSIV och är väl inte så taggad till labbprovet på torsdg och inte för de praktiska HK provet heller då jag nyss fått reda att jag måste göra det utan min arbetskamrat :´(
Men det ska nog gå om jag inte får hoppa in i en annan grupp vill säga.
Aja har en liten funderare men tror jag fattar nu hur jag ska göra :D

22 Maj 2012

Skolan idag gick väll rätt bra och snabbt, först hade jag tyska och då pratade vi hela lektionen förutom då man var ute och pratade om ett test vi gjorde förra veckan och resultatet på det var mycket bättre än vad jag trodde! :D
Sen hade jag sexualkunskap och det behöver jag inte gå in på vad vi gjorde där utan hade matte efter och där pratade vi ut timmen och sen var det lunch och då blev det sibylla.
Sen hade man musik lektion ute och fick sluta tidigare där så då körde jag och några till basket, såklart vann man och sen hade man so+vikarie, som inte trodde oss men fick sluta tidigare där också, så har min dag sett ut.

Ridpass, dressyr

Fick rida idag på Matildas lektions då hon inte kände sig så bra. Så fick rida Prisse vilket gick sådär, var kanske inte hans bästa dag, han ville inte alla jobba och han är så himla stor så jag hade väldigt svårt att få honom att jobba på, blev bättre när vi red på i ett litet högre tempo då orkar han jobba på, men när man ska samla upp han och verkligen få han att jobba så blir ha seg, men han är ju en fin en väldigt fin dressyrhäst, men inte riktigt min typ. Jag tycker han är alldeles för stor och så.

Vinst...

Vann med 2-1 mot kovland, grymt jobbat tjejer! Ni är bäst! :D


Checkers...

Nyss kommit hem från checkers där jag gjort syntest!
Lite roligt ändå att jag ser bättre utan glasögon än med! :)
Haha köng det! :)


Ledig, whey!

Studiedagarna är något av det bästa jag vet med skolan, älskar dom, så jävla sköna.
Vet inte vad jag ska inte på idag, är väldigt snorig så får se om det blir någon match ikväll för mig, men ska ju dit och titta iallafall, men nu ska jag se Våra bästa år!

Hemma

Då har man sett på the lucky one och det var en riktigt bra film, med Zac Efron som huvudroll och han är ju så snygg!


Bio

Sitter i bilen påväg till SF BIO och ska se the lucky one med Fifa som börjar kvart över 9, skönt att vara ledig imorrn också, älskar studiedagar så jävla mkt!
Dom är fan köng fast det blir väl att plugga då jag inte gjorde det idag, smarta jag undrar faktiskt hur jag tänker ibland och varför jag inte pluggar för det är ju faktiskt min framtid som hänger på det.
Iallafall så ska jag se på bio nu som jag inte gjort på över ett år tro jag, inte min roligaste grej att hitta på direkt! :D


Dagen hittills

Vaknade vid 6 tiden då jag inte kunde sova pch legat i sängen till klockan 9 och gjorde mig iordning för matchen min eller aa som jag skulle döma, det var 7-manna, min första dessutom och troligen inte den sista :D
Iallafall nu ska jag gå ner och duscha sen fila lite och sitta vid datan och kanske plugga skulle faktiskt behövas för min del och sen ikväll ska jag gå på bio med en vän!


Iväg på 3-årstest!

Nu ska jag till kungsnäs och kolla på treårstest med mina ridgymnasievänner. Kommer bli roligt det, så hejdå! :)

Svar på kommentar

Jonna om Privatlektionen:
Är det en D-ponny?, ser ut som det, gullig iallafall! <3

Svar: Jaa, visst är han gullig. :)
Jag vet tyvärr inte om han är c- eller d-ponny då han ej är mätt men, skulle tro att han vuxit och blivit d-ponny nu. När han kom till ridskolan kom han som c-ponny och eftersom han är ung så växer han fortfarande så skulle tro att han kommer/är en d-ponny! :))

/Madicken


Privatlektionen i bilder! :)

Nu blir det en massa bilder från privatlektionen på Donald och mig! :)
Världens finaste kille!
K-Donald

Bildbomb från tävlingen!

Nu kommer det bilder på mig och Kupido som My (http://monkiapa.blogg.se/) har fotat under tävlingen!
Det var lite bilder från min och Kupidos första hopptävling tillsammans!
Lite galen var han men ändå bäst!<3
Tack för alla bilder My!:D

Tävlingen idag!

Hoppade 80cm idag på Donald och det gick ju bra. Första utetävlingen för det här året så det var kul.
Donald kändes jättefin på framridning, hoppade verkligen superbra. Så var riktigt taggad när vi kom in på banan, han var inte lika fin inne på banan men han hoppade och tog sig över felfritt. Jätteduktig, så nu längtar jag tills nästa tävling.
Är iaf riktigt nöjd med dagens tävling, han kändes pigg och glad och han var väldigt duktig, så mer än det kan jag inte bejära.
Det kommer mer bilder som My har atgit så fort jag får tillbaka min bärbara dator! :)
http://monkiapa.blogg.se/

Tävling!!

Kom till stallet lite efter 9 och började bygga bana och bytte om, sedan så gick jag banan och sedan jobbade jag dom 3 första klasserna.
Sen gjorde jag iordning Kupido och började rida fram, skulle starta 5:a men som Kupido var taggad så fick jag starta sist istället, ingenting gick han bara stod och studsa på stället och tillslut så hoppade jag fram efter jag ridit ett bra tag.
Kom sedan in på banab´n och det gick väl som det gick, måste säga att han var väldigt pigg och studsig men vi blev ju nollade iallafall och det var riktigt kul tycker jag, blir en högre höjd nästa gång kanske.
New In

2 par låga converse skor och ett par solglasögon! :D

Tänker....

Ligger och tänker på en massa roliga minnen man har och tänker att jag aldrig får glömma dom, för det är det sista jag har!
Tävling imorrn som jag ska tagga till, fast ligger i sängen med en massa huvudvärk istället, kanske man blir sjuk, fan heller att jag ska vara sjuk, har minst 3 prov i veckan jag inte får missa och jag vill inte ens tänka på tanken att ligga i sängen dagarna lång.
Ska även försöka anmäla mig till moppe kurs och så, men vi får se!

Ursäkta för min fula handskriv!


Privatlektionen

Hade privatlektion idag på väärldens finaste ponny, dom gånger då han går så bra svävar man på moln. 
Började inte alls bra, men vilken förändring, en helt ny ponny, åh vad jag älskar han!
När vi började rida så blåste det mycket och det små regnade och så, Donald blev väldigt spänd och tyckte allt var lite konstigt, så han var inte alls rolig i början. Fick jobba väldigt mycket med honom vilket gav goda resultat.
Han blev så mjuk och fin, rund och låg och jobbade på hur bra som helst. Han blev som en helt ny ponny, och det är inte många gånger han slappnar av så blir så underbar. Han är bäst och han ställer verkligen upp, gud vilken ponny alltså. Jag har aldrig känt att jag kan lita på en ponny så som jag litar på han, han gör ingenting gratis men när man väl får han till den bästa av honom då finns det inget som slår han.
Jag älskar dig finaste K-Donald, jag vill aldrig att våran tid ska ta slut!

Mer bilder kommer så småningom! ;)

ღ Privat lektionen ღ

Hade som sagt privat lektion idag med syster och kusinen min och den gick så otroligt bra,
börjar nästan gråta när jag red, han är så himla underbar denna solstråle,
han lyser verkligen upp mina dagar och gör dom så mycket bättre.
Det var en härlig känla att få rida honom igen, nästan en dröm som blir sann.
Kommentera ifall ni vill ha bildbomb! :D

Mot stallet

Nu väntas stallet och privatlektion. Kommer bli super det! :))

Längtar ihjäl mig?

Vill verkligen USA converse,
bara tanken att jag kanske
kommer få det också!

Bara 46 dagar kvar nu till ridlägret,  snart är det vekligen sommarlov och jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar efter sommarn!
Jag ska skaffa nya vänner, minnen som jag aldrig kommer att glömma!<3
Gud vad kul sommar jg ska ha fast man måste ju ge allt nu dom sista veckorna på skolan.
Alla prov man har kvar och det, har ju bara 3 prov veckan som kommer!
Jätte kul eller inte!?
Synd att Sverige åkte ut mot Tjeckien med 3-4, att Tjeckien gjorde mål när det var 29 sekunder kvar,
så jävla bittert så att det inte ens är sant!

Dagen lite kort...

Vaknade vid 4 och kunde inte sova, men ja somnde tillslut igen och vaknade vid 8 tiden sen var jag uppe en stund sen la jag mig igen, inte mått så super idag, haft huvudvärk och ont i halsen.
Så jag sov till 10 över 10 och såg sen på våra bästa år sen så har jag sovit och legat och kllat på någon konstig film som jag slog på.
Nu sitter man och väntar på att andra perioden på hockeyn ska börja och det är bäst som får in mist 2 puckar till så att dom vinner!
1-2 till tjeckien

Ridpass, markarbete (igår)

Red Sarah igår också var det markarbete. Alltså hon är ju fin att rida dressyr på men när det kommer till hinder och bommar går det inte lika bra. Vi red iaf ute på ridbanan och Sarah var ju fin dressyrmässigt som vanligt, jättefin var hon. Sedan när vi började med bommar och små hinder så kände jag hur hon blev osäker och inte riktigt ville, man får liksom tvinga henne över, tycker jag. Men gick väl bra, hon är ingen favorit och så, men ja finns inte så många andra val.

träning...

Cyklade idag till träningen då jag inte hade någon skjuts och var jätte lite på träningen idag och allt gick bra förutom skotten, gick sämst med andra ord, sen cyklade jag hem också, riktigt slut är jag som sagt, nu ska jag käka lite sen se på glamour och  imorrn vet jag inte vad jag hittar på.
Har även hänt en olycka här i sörberge, hoppas allt gick bra!<3
http://st.nu/medelpad/timra/1.4714449-personbil-och-moped-i-krock

Morgondagen

Imorgon blir en helt vanlig skoldag, eller nästan vanlig. Min tyska är inställd så då blir det sovmorgon en timme, sedan efter skolan blir det stallet och rida. Markarbete den här gången, men har ingen aning om vem jag kommer ha, hoppas på Donald men nu får jag rida Sarah istället eftersom de andra i min grupp inte gillar henne och hon är vildigt svår att hoppa. Men jag hoppas på lille Donni, det är ju faktiskt tävling i helgen. Men vi får se hur det blir, på fredag har jag privatlektion och då får jag rida min lilla prins så det är ju bra! :)
Sedan är jag ledig som alla andra torsdag och fredag, kommer bli skönt det!

Dator på lagning

Nu har min bärbara dator åkt in på lagning så nu kommer det inte alls bli så mycket bloggande från min sida då jag inte har någon bra dator. Tar typ hundra år när man ska in på någon sida och det är inte så kul, men när datorn min kommer tillbaka då blir det som vanligt igen, ska iaf försöka blogga så gott det går! :)
/Madicken

Underbar dag eller?

Har haft en helt underbar dag på skolan, först hade vi tyska då vi gjorde test och det gick väl rätt bra tycker jag sen hade vi biologi och pratade om sexualkunskap och allt gick bra där förutom att Micke tog min telefon utan anledning!?
Sen hade vi matte, satt i grupprum med Svemps och sen spelade jag spel nere hos Ulla med Alex och Jossan.
Sen var det lunch och äckel mat, senare hade jag musik då vi fick lyssna på olika låtar som vi i klassen ville höra och sen på so lektionen var det film men inget jag ville göra så jag och några till fick spela kort i ett grupprum, bästa Curt!


Die Schule...

Skolan gick väl rätt bra förutom att 2 lärare hade sagt i fredags att vi hade sovmorgon idag men så hade vi prov, bra information, vikarien var sjuk men våran vanliga lärare var där, typ 3 stycken var på engelska!
Haft sv,ty,so och idrott!


Dagen

Har suttit och kollat på 4 avsnitt av coacherna, har bara ett kvar då jag sett första för ett bra tag sedan.
Imorrn är det skola så det är bäst man lägger sig, träningen idag gick inge vidare men jag tar nya tag imorgon till matchen. Ska fortsätta på mitt prov som jag inte minns ett skit på osv.
Skönt att man bara går måndag,tisdag och onsdag sen är man ledig, härligt härligt! <3
Ville även säga att jag tycker ni ska följa mig på instagram akmatilda

Helgen

Dåligt uppdaterat från min sida, men nu kommer ett inlägg om helgen. 
Lördagen hände det inte mycket, vara hemma och gjorde nästan inget förutom att jag städade lite och så. Idag var det lite mer saker att göra, barnridning på ridskolan. Där fick Farao och Pysen ställa upp och gå några varv med barnen, och dom var jättesnälla som vanligt. Verkligen superbra ponnysar att ha med på barnridning, sedan åkte jag hem och for in på birsta en snabbis med tulda och pappa. Köpte nya byxor där, sedan så handlade vi mat och så. Sedan grillade vi hemma och så. Och nu har man sett på mästarnas mästare och något mer program och snart ska man väl gå och lägga sig så man är pigg till morgondagen!
Blir bara en kort skoldag då alla är ledig torsdag och fredag så det blir skönt, så på fredag har jag privatlektion och lördagen tror jag det är hopptävling, så det blir ju skojj, sedan har jag markarbete på onsdag och imorgon hoppar jag in i matildas grupp och är med på teorin! :)

Drömma kan man ju alltid göra!

Något alldeles extra, helt otroligt!

Fotboll

Sitter och kollar på en fotbolls match nu och väntar på att vi ska träna, bara kg som kommit än men dom andra ramlar väl in strax....


lördag den 12

Har dömt 2 mtcher idag och det gick bra och sen har jag bakat och ätit pannkaka, sett på en film och så, inte något speciellt, städat lite smått då och då också.
kom med förslag på vad jag ska skriva behöver hjälp

Bilder

Testade att redigera lite bilder, är inte alls duktig och har inte heller något bra program, men någon gång måste man ju börja och som tur är så syns världens finaste ponny! :'))

Lägga sig?

image description
Ska förmodligen gå ch lägga mig nu då jag ska upp vid 9 tiden imorrn,
ska vara på NCC klockan 20 i 10 och döma ett sammandrag med f03.
Riktigt kul att få tjäna lite extra varje helg nu men får ju se om dom
vill att jag ska döma något mer också! ;)

Ridpass, markarbete

Sovmorgon till 20 i 9 idag och började med svenska där jag skrev klart min novell och sedan prov i so fast blev inte klar idag så fortsätter på måndag eller tisdag sen hade man lunch i 10 min.
Hann äta 3 korvar och sen skynda sig på tyskan som man blev sen till, där hade vi läxförhör, var bäst i klassen, köng!
Sen så hade vi markarbete på idh ute i regnet, grym hästen hade man också, bild kommer från i måndags då jag red honom. :D

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2813959/images/2012/pic_202147449.jpg" class="image">


10 maj

Skolan först idag gick väl skita bra, hade rätt om HK vi hade teori håller på med ett teoritiskt prov ch förberedde mitt praktiska och tränade inför mitt praktiska på kemin, hade bara 10 min matte idag så jävla skönt.
Här hemma har jag suttit med so hel jävla dagen, prov imorrn!


Ridpass, uteritt

Fick rida busponnyn idag också red vi ut på en uteritt och hästarna var jätteglada. Donald var laddad och blir helt knäpp, men pigg och glad och det var bra för dom att få komma ut. Vädret var kanske inte det bästa men det blev mysigt, också bestämde vi att nästa gång så ska vi hoppa stockarna ute i skogen vilket kommer bli jättekul. Och då skulle jag få ha Donald också, kommer bli superkul. :))

It´s hard to say goodbye













/sofia

Varför?

Varför? Ett ord som kommit upp mycket idag. Nej, asså jag förstår inte. Igår när jag kom till stallet så var allt hur bra som helst. Pratar med en i stallet som säger att Zidane är till salu. Tror först inte på hon/han för jag litar inte riktigt på den personen. Jag hade ju inte hört någonting från min ridlärare eller från ridskolechefen. Och med tanke på att jag har ridit han i 2 års tid, tävlat och tränat så tycker jag att jag hade kunnat få veta att dom tänkt sälja honom. Nej, precis. Jag visste inte ens att han var till salu. Tyckte det var lite konstigt att det var en tjej som kom och red han utan ridlärare eller något. Började frukta det värsta.

Så jag red på som vanligt, eller inte som vanligt. Hela lektionen såg jag Zidanes huvud framför mig. Hur han tittar på mig. Flera gånger under ridlektionen höll jag på att börja gråta. Varför skulle han va till salu för? Han är snäll, gör ingenting dåligt och han är omtyckt av eleverna. Varför?

Och så efter lektion satt jag inne i cafét med mamma och då sa hon: "Han kanske är till salu, därför ******* rider honom." Då kunde jag inte vara i stallet längre, jag hade ju tänkt samma sak 10 minuter tidigare. Så jag tog bilnycklarna och gick till bilen. Väntade där och när mamma kom så hade hon pratat med en annan mamma som sagt att han var såld.

Asså jag FATTAR INTE! VADÅ SÅLD?? har han ens varit till SALU?? Och tydligen var det länge sen det bestämdes att den här personen skulle köpa honom. Och ingen har sagt det till mig? Jag har ju ändå ridit han i 2 år och verkligen satsat på han. Varit till sundsvall och tävlat, Härnösand. Nej jag fattar inte? Varför har inte jag fått vetat att dom funderade på att sälja honom? Varför har ingen SAGT NÅGOT.

Det kom som en blixt från en klar himmel. Helt från ingenstans. Han är såld.

 

Varför Varför VARFÖR...

Det va de som tog absolut hårdast, att inte fått veta att dom ens FUNDERAR på att sälja honom. Kan inte beskriva men de gjorde så ont... Hade en jobbig dag idag på skolan. Försökte att inte tänka på det. Men Zidanes huvud kom huvud kom om och om igen. Han ville inte försvinna från mitt huvud. Riktigt jobbigt. Var helt som vanligt mot mina kompisar för dom skulle ändå inte förstå hur de känns.. Kan inte fatta.

 

/Sofia


Sovmorgon Yeah!

Sitter nu framför datorn som ni förstår och ska strax sticka till skolan då jag börjar 5 i halv 10, har bara 3 lektioner idag vilket är riktigt skönt tycker jag.
bara denna lektion kvar tills vi har labbprov på kemin och har typ teori på HK om jag inte har helt fel, men vi får se.
Dom kanske har glömt bort det sen har vi matte också men den är som vanligt! :)

Zidane är såld.

Lägger ett inlägg om det när jag kommer hem från skolan.

/Sofia

Ridpass, dressyr och teori!

Hade sån tur att jag fick Tillys lektion idag då min grupp hade teori. Så blev först ett dressyrpass på Fleur och sedan longering men sitsträning på Spotlight och Fleur.
Så kom till stallet och såg att jag skulle ha Donald och blev glad, sedan kom Maria och frågade om jag kunde ta Fleur istället, då hon har varit lite omöjlig med barnen den sista tiden och Donald skulle gå tre så då blev det Fleur. Fleur är då en fjording och en väldigt stark en som kallas pansarfleur. Finns typ inget stopp för den hästen. Det gick faktikst bra att rida, men så otroligt stark och så, men hon blev mjukare och mycket bättre. Skritten och traven gick väldigt bra, men galoppen gick inte alls. Men hon fick ju jobba på vilket hon inte brukar göra utan hon brukar bara springa. Men både jag och Maria var nöjd vilket var bra! :)
Och efter det så var det min egna lektion som stod på tur, och då skulle vi longera samtidigt som någon satt på hästen och hade sitsträning. Så jag och två till tjejer fick börja med Spotlight. En d-ponny som är hur bra som helst att rida, både för nybörjare och rutinerade, det ända med han är att han är skumpig och lite sur i stallet men annars en superponny. Sedan fick vi byta till Fleur och ja inga problem, gick super det där!
Romeo, den brune och Spotlight, den prickiga!
Fleur

sitter vid datan..............

Började dagen med ett kort matte pass där jag gjorde 3 stycken läxorr och sen innebady på gyman, grymt roligt men skit dålig fst jag gjorde nog mest mål av alla, typ 7 elr 8 kanske mer :D
Men sen var det so och sen lunch, panncakes fast et spöregnade ju så fick låna paraply av pappa på simhallen sen hade jag engelska och sen slutade jag, har inte gjort så mycket hemma, lite engelska.
Glömde so mappen på skolan men ska plugga lite till nu !

Bildbomb från markarbetet på Prisse!

Lite bilder som min supersnälla moster har tagit på mig och Prisse.
En stor häst som ni kanske se! :)

Ridpass, markarbete

Idag hade jag sån tur att jag fick rida istället för min moster på hennes ridlektion. Så hon skulle haft Columbus men när hon berättade att jag skulle rida istället så fick jag Prisse, en väldigt stor häst som är mycket fin. Hade aldrig ridit han innan, men det gick väl ganska bra ändå. Stor att rida tyckte jag, men väldigt fin men då det blev jobbigt ville han inte riktigt vara med. Så ibland gick det väl kanske inte så bra men ibland kunde han var fin. Red iaf en liten bana med bommar och volter, så det gick väl bra. Ibland ville han inte riktigt lyssna men det gick ju, en stor häst med en liten tjej uppe på ryggen. Aja, han var väl kanske inte den bästa men kul att rida speciellt då man får en sån fin känsla på han. :)
Lite bilder kommer så småningom!

Ridpass, hoppning!!!

Hade hoppning som sakt på lektionen idag och är riktigt nöjd då det typ var första gången jag hoppade honom och syrran knäppte ju lite så här kommer lite bilder.....
Hoppade Kupido förresten!

 


Rätt bra dag hittills och hoppas det fortsätter.... :D

Då väntar man på brorsan som ska hämta en så blir det fixa lite käk sedan direkt till stallet, hoppning på schemat idag, riktigt spännande att se jag får, hoppas på Kupido iallafall mer kan jag inte göra.
Men skola har gått rätt bra idag, jobbade på och allt flöt på bra!

Blir så irreterade på en viss person i klassen, den gör mig helt jävla galen med andra ord!
Klagar jämt på en och öppnar käften även fast jag inte pratar med han/hon!


!

Är det något ni saknar här på bloggen, något som vi kan förbättra så är vi glad för lite olika åsikter! :)

Bloggar nu

Har blivit väldigt dåligt med bloggande från min sida just nu, men det känns som att det inte finns så mycket att skriva just nu.
Imorgon är det iaf studiedag på min gymnasieskola och jag är ledig, rätt skönt måste jag säga. Jag var ju inte ledig förra måndagen som alla andra så nu var det väl min tur. Är nog hemma och pluggar lite och sedan på eftermiddagen blir det stallet. Så nu ska jag sova, godnatt! :))

Film


En liten film på fina Donald! :))

Dagen

Min dag är inte så speciell idag ska försöka plugga lite so, engelska, svenska och tyska och sen ska jag döma senare ikväll eller vid 17 tiden och sen får jag fortsätta plugga hoppas jag.
Är jätte dålig på att plugga hemma så det är bäst jag gör det nu, så det blir gjort! :D


Festen...

Då var festen över, hade riktigt kul med alla girls!
Åt kött och pommes, körde frågesport, twister, bollen i burken och mörker kurragömma nu på slutet, var inte så mörkt med inte ljust heller!
Iallafall så har jag haft en toppen kväll och hoppas ni haft detsamma! :)
Bjuder på en bild från festen på mig och Olivia :)


fest hos edström.......

Snart åker man till edström och festar litegrann, nästan alla b-rudar i laget kommer, great!
Blir lite grillning och lite annat, vet inte så mycket men kul kommer det bli, iallafall ska strax åka dit,
vet inte riktigt när jag åker hem men det lär ni nog märka, egentligen skulle jag behövt plugga men
känner inte för det, sanningen är att jag aldrig känner för att plugga så det blir väldigt sällan.
Ha en bra kväll! ;D

Fina ponny!

Idag hade jag turen och fick skritta Conan, verkligen jättekul att få sitta på hans rygg igen. Red han jämt förut då han var favoritponnyn innan Donald. Och det var av lite olika skäl som jag lämnade honom och en del gånger var det lite jobbigt och ville bara ta tillbaka han. En jättefin ponny som nu varit skadad ett tag och är under gångsättning och Linnea som då rider igång han skulle rida en annan häst så då hade jag turen och fick låna Conan. Så glad, var så länge sedan sist och visst jag skrittade bara men det var verkligen jättekul.
Han är verkligen hur mysig som helst, stod och mös med han ett tag i stallet och då när jag kliade honom så la han huvudet i min famn och små sov, saknar han verkligen!
Finaste underbaraste Conan!
Bilder sedan sommaren/hösten 2011! :'))<3

birsta...

Var på birsta med pappa och bytte och lämna tillbaka lite grejer, inne på dressman blev det lite strul då jag och Pappa var in på en affär där vi bytte en och köpte 2 likadana, var ganska struligt då det var en ny tjej som jobbade där och hon var tvungen att ringa "chefen" och sen så fick vi tillslut tillbaka tröjan vi hade bytt, gud jag kunde inte hålla mig, men såklart så sa vi till henne, tyckte väldigt synd om henne alltså.
På slutet tackade hon för vårat tålamod, rolig tjej!
Imorrn blir det träning sen kanske hööks och sen lagfest hos edström!!!

Stallet

Precis OK

Fick turen att rida Prisse "Precis OK" för första gången idag

och det är en jättefin storhäst som är 8 år.

Blev en helt nöjd tjej efteråt, med andra ord så var

han verkligen jättefin, riktigt charmig.

 

Ser fram emot att få rida han igen nästa fredag,

Han är faktiskt en av dom bästa hästarna jag har ridit

och en av dom finaste! ;)

Superfinahezten! :D


Lunch....

Började dagen med sovmorgon och sen svenska, håller just nu på att skriva en egen novell, hur tråkigt som helst men är man tvungen så är man.
Sen hade jag so och fortsatte med prov frågorna, nästan klar nu, men det måste ju sitta också, nu sitter jag på maten med Fifa och är på väg ner till skolan, har ganska lång lunch idag börjar om 45 min, då jag har tyska och sen ska har jag ridning på idh, skita bra det, bloggen mer efter ridningen eller senare när jag kommer hem! ;D


Ridpass, dressyr

image description
Dagens ridpass var sådär. Vi red utan ridlärare idag och skulle rida på ridplanen och jag hade Kupido. En jättefin häst med mycket nerver. SÅ det tog ett tag innan jag kom upp på han och han ville inte alls stå still. Hästarna har ju inte varit ute så mycket heller så det blev lite nytt samtidigt som det blåste en massa. Jag kände att han var lite halvt galen då haan också hade vilat två dagar så jag och Susanna gick in till manegen och red där istället. Vilket var ett bra val, han var lite spänd och så till en början men kändes sedan bättre och började slappna av. Så det gick väl skapligt. Han blir riktigt trevlig när han slappnar av och så och en rolig häst att rida. Blev mycket arbete för att få han avslappnad och så vilket gav resultat så jag hoppas jag får han nästa gång också då jag hittat lite knappar på han idag, har bara ridit han en gång förut i cirka 20min så jag visste inte riktigt hur och vad han skulle reagera på, men jag är nöjd med en fin häst! :)

sjukt jobbigt idag på löpträningen...

Det var sjukt jobbig på löpträningen idag, det var så varmt, har alltid sprungit i regn förut och tror jag föredrar det och sen var jag kiss nödig helt jävla tiden och jag kissar inte ute i skogen!
Men imorrn blir det skola och stallet :D
Tummen upp....
image description

Ridpass, dressyr

Fick rida lilla Sarah idag, hon var verkligen jättefin men inte lika bra som Donald. Hon är rena drömmen att sitta på, inte alls så komplicerad om man inte håller på och grejja en massa med henne, utan att man rider henne mjukt och ta det bara lugnt och försiktigt. SÅ fin ponny. Iaf var hon super på uppvärmningen, kanske lite seg men stadig och fin och jag kände mig nöjd lika så min ridlärare. Sedan så skulle vi flytta skänkelvikning och det gick sådär, känner ju henne inte allt för bra och visste inte riktigt hur hon skulle reagera på hjälperna så första gången kanske inte gick så bra men sedan så kom jag på henne och då blev allt så mycket lättare. Nöjd med ridpasset är jag verkligen, för man kan få den här känslan mycket lättare på henne tycker jag, Donald är lite mer spänd och går mer uppåt än att bli rund och låg och så. Så på det viset tycker jag hon är mycket lättare, sedan är Sarah lite speciell också. Men de mindre rutinerade ryttarna så blir hon rätt spänd och osäker så hon är inte den lättaste. Men en fin ponny det är det verkligen om man ska rida dressyr! ;)

Fotbollsträning i VIND!!

Att ha träning i vind och blåst är inget jag rekomenderar precis men det gick väldigt bra ändå tycker jag, bollarna flöt på fast på slutet blev det mycket fel då det blåste till rejält ibland.
Men hoppas på bättre väder imorrn då jag har löpträning!
aja ska sköta hästarna nu på se.howrse.com

Skönt...

Så himla skön skoldag efter den långa helgen, haft idrott och so och nu efter lunchen väntar engelskan och vikarie på 2 av lektionerna, grymt asså!
Sen blir det hem och köra agillity med hund och katten.....
Fick
Även annan mat på skolan då jag tycker fisken är snuskig, haha gillar mattanten som bara ge mig annan mat!
Uppdaterar kanske lite mer när jag är hemma! :)


Skola imorrn!

Då går jag och lägger mig för jag är sp jävla trött och har haft släkten här som har firat både pappa och mig, har fått massor av pengar och kläder, solglasögon, mascara, godis, piska och lite mer! :D
Jag har haft en väldigt bra lång helg och men det är ju skola imorrn, trist men man måste ju!
Tror vi har många vikarier denna vecka om inget är ändrat!
Orkar inte ta fram alla kläder igen! :)


Hejhej

Nu är denna dag avklarad.
Släkten har varit är idag för att fira Matilda och man har inte hunnit med något alls. Fixat och donat på morgonen för att sedan vänta på släkten, ganska skönt att det är över nu. Man blir trött sådana dagar. Imorgon blir det skola igen och jag  har faktiskt en ganska bra dag imorgon, för vi naturare ska till söråker för att lyssna på projektarbeten och då slipper vi tre riktigt jobbiga lektioner, vilket är rätt skönt. Sedan på kvällen är det ridning på lille Donni. Kommer bli en bra dag hoppas jag iaf! :))

RSS 2.0