Avalon🐮

IgÄr blev det en uteritt för Avalon, han var pigg och glad. Alltid lika hÀrligt att fÄ komma ut men idag fick det bli lite dressyrtrim pÄ kvÀllskvisten med fokus pÄ bakdelsvÀndning. VÀldigt lugnt i stallet och knutarna fick hela ridhuset för sig sjÀlva, sÄ himla skönt. Det Àr sÄ bra för dÄ kan man göra en övning tillsammans sÄ blir man inte i vÀgen för varandra. Imorgon fÄr Avalon en vÀlförtjÀnt vilodag och det blir vÀl lite densamma för mig bortsett den att jag ska försöka plugga nÄgon timma. Har inte riktigt nÄgot inplanerat sÄ vi fÄr se var dagen tar oss.


Helg!


Torsdagen avslutas med en promenad...

Stall pÄ eftermiddagen och började med att bara kolla en stund pÄ hopprÀningen innan jag gjorde iordning Avalon. TÀnkte rida ut i skogen men det hade blivit lite mörk och skulle varit svart nÀr man kom tillbaka sÄ bestÀmde mig för att trimma lite pÄ plan istÀllet. Började ridpasset med lite halter som vanligt och sedan nÀr jag trava fram la jag in lite övergÄngar för att kÀnna att han lyssna pÄ mig. Red öppna och han kÀndes faktiskt vÀldigt fin och blev mjuk, toppen. Sedan hann jag kolla en stund till pÄ nÀsta hoppgrupp innan det var syrrans tur att hopptrÀna. SÄ idag var det jag som fick agera filmare och det gick vÀldigt fort dÄ det bara var tre dÀr i gruppen sÄ dem blev vÀl klar nÀstan en kvart tidigare Àn vanligt. Nu sitter man hemma och begav mig ut pÄ en kvÀllspromenad med pappa direkt efter jag kom frÄn stallet. NÄgon timma senare Àr jag nu redo för att sova, ny dag imorgon med skola och stall.

Opsi...

Kom hem sent igÄr frÄn stallet och hoppade direkt in i duschen, efter det fixade man nÄgot att Àta sedan satt jag vid tv vid halv tolv pÄ kvÀllen. Satt och skrev ett inlÀgg om onsdagen och hoppades pÄ att hinna göra klart det innan klockan slagit tolv, vilket jag gjorde. InsÄg senare att jag skrev ett aldrig nÄgot om hopptrÀningen vilket jag skrivit om i rubriken och Àven lagt in en bild. Se hur det kan gÄ, det vore ju logiskt at skriva om det som faktiskt stÄr i rubriken men jag glömde. Till saken nudÄ, precis innan hopptrÀningen blev det fika pga. att en Äkte av förra onsdagen. Fika precis efter man har haft en lÀttare fystrÀning och sedan ska upp pÄ hÀstryggen, kanske inte det multimata.
Red fram sjÀlvstÀndigt i början av hopptrÀningen och jag kÀnde av lite hur Avalon kÀndes just dÀr och dÄ med lite övergÄngar och Avalon verkade taggad, benen fulla med spring. NÀr vi började hoppa fram, galopperade vi pÄ en mindre fyrkant dÀr vi skulle rida över en upphöjd bom (sockerbitshinder) som att den lÄg pÄ en volt, alltsÄ pÄ böjt spÄr. Sedan hoppade vi serpentinbÄgar vilket gick bra, jag hade kanske för kort galopp men det Àr lite av ryttarens fel. VÀldigt halt pÄ spÄret nÀra kortsidorna, lite obehagligt att hoppa nÀr man plötsligt kÀnner att det slÀpper efter man har landat. Som jag sa var Avalon vÀldigt framÄt och det Àr inte bra med alldeles för mycket fart och farligt blir det om underlaget slÀpper i svÀngerna. Avslutade med att hoppa en linje med fyra hinder dÀr det var ett galoppsprÄng in, tvÄ i mitten och ett sprÄng ut. Han hoppade bra igenom det första gÄngen, sedan tappar han bjudning in mot första hindret vilket gör att galoppen blir kortare och vi tappar galoppen men vi kommer sedan igÄng med galoppen igen i mitten vilket gör att sprÄngen ut blir super. Dagens övning kanske blev lite lÄngtrÄkig men den var ÀndÄ nyttig för oss bÄda tvÄ. Det gÀller lixom att vi bibehÄller samma galopp och tempo genom hela kombinationen eller linjen.

FörelÀsning 10-12

Skola idag och med sagt sÄ hade jag en förelÀsning plus en lektion vilket gör av skoldagarna pÄ skolan blir kort. Det Àr precis sÄ man vill ha det men i egentligen Àr det bÀttre att ha fler förelÀsningar dÄ boken Àr pÄ engelska för jag förstÄr mer pÄ genomgÄngarna, haha. Det kanske snarare Àr sÄ att jag förstÄr bÀttre det jag lÀser nÀr vi har gÄtt igenom det men men. Till lunch idag blev det pannkaka, har för mig att det var pannkaksdagen för bara nÄgra dagar sedan men dÄ blev det inga. Det var iallafall fina och framförallt mycket goda.


Alla rĂ€tt, ett fyspass, en hopptrĂ€ning✔

Duggan godkÀnd och alla rÀtt, hurra för det. Efter man varit duktig och pluggat lite mer efter provet sÄ har jag Àven varit en svÀng hos mormor och morfar och sedan blev det stall pÄ eftermiddag sÄklart. Ingen ridning i trÀningsgruppen dock utan idag var det fyspass för oss, inte det roligaste precis. Det gör jag lika bra hemma eller pÄ ett gym för jag menar varför köpa gymkort om man ÀndÄ ska trÀna fys pÄ ridlektionen. Det var inte riktigt vad man hade önskat eller trott man skulle göra pÄ en ridlektion, hade hellre tagit ett program som jag kunna gjort antingen hemma eller i en trÀningslokal. Rider gör jag för att lÀra mig mer om hÀstar och sen utöver det sÄ trÀnar man annat, en del iallafall men det jag sÀger Àr att jag föredrar att rida pÄ stallet och fystrÀna nÄgon annanstans. Helst skulle jag vÀl trÀna sjÀlv men efter att ha gÄtt pÄ nÄgra pass pÄ etic sÄ kan jag Àven göra det. Nu blev det lite uppehÄll pÄ det i sommar dÄ det blev mycket jobb men istÀllet begav man sig ut pÄ en runda. Har ju sagt Ät mig att minst en gÄng ska jag ha sprungit till stallet innan snön Àr hÀr och sÄ sent som snön brukar komma sÄ har jag vÀl lÄng tid pÄ mig men man vill ju inte att det ska bli för kallt innan heller. FÄr nog ta tag i det dÀr om det ska ske iÄr, om jag bara lyckas fÄ med mig nÄgon annars blir det en löprunda sjÀlv men det funkar ju i och för sig det ocksÄ. Imorgon blir det skola,inte sÄ pepp för det men jag kanske blir?

 

Dugga - GodkÀnd?

Duggan Àr gjord och för att ha tvÄ timmar pÄ sig sÄ kÀnns det som att den gick bra men det ÄterstÄr vÀl bara och se. UtgÄr jag frÄn att jag har alla rÀtt sÄ mÄste jag sÀga att den var lite vÀl för enkel och dÄ Àr det bara hÄlla tummarna att tentan i slutet av kursen blir lika lÀtt men det tvekar jag pÄ.

Tisdag, dagen innan duggan..

Plugg och stall kan beskriva dagen rÀtt bra. Har fÄtt lite fler uppgifter gjorda och ska vÀl Àven göra nÄgra till sÄ smÄningom. Det blev pluggpaus och stall bra precis sÄ att vi hann mocka och göra klart alla stallsysslor innan vi tog in hÀstarna. Linn dök upp i stallet och hÀngde med pÄ en ridtur. Den ena hÀsten var piggare Àn den andra men det mÄste dem ju fÄ vara ocksÄ plus att det Àr mycket skojigare att vara fler sÀg. Avalon verkade glad över att fÄ komma ut och imorgon blir det lite hoppning!

sista veckan i september

Kameran fick stanna hemma idag dÄ det regna nÀr man skulle Äka till stallet men vÀl dÀr sÄ klarade man sig frÄn regn. Den fÄr kanske följa med nÄgot senare i veckan nÀr och om det kanske blir lite hÀrligare vÀder. Det fick bli ett ridpass inne i manegen för att syrran inte ville stÄ ute och frysa och fick dessutom vara alldeles ensam i ridhuset, det kan man kalla lyx. Madicken fick agera lite instukrör och vara pÄ mig lite, han fick flytta undan bakdelen lite pÄ volten och tog Àven fram nÄgra bommar som vi kunde ta pÄ stora mitt volten. Han kÀndes vÀldigt fin och pigg mot slutet, det Àr precis sÄ hÀstarna ska vara i början av ridpasset. NÀr jag travade av honom fick man mer tÀnka lite halvhalter men det Àr bra att han gillar att springa. Har inte kollat pÄ vÀdret men jag hoppas det blir bra sÄ vi kan rida ut i skogen utan att behöva gÄ i massa pölar. HÄller tummarna för att regnet hÄller sig borta.
 
Nu sitter man lite fram och tillbaka med skolboken, har gjort ett par uppgifter men mÄste göra ett par till innan jag lÀgger ifrÄn mig den. Det svÄraste i uppgifterna Àr inte att fÄ ut svaret utan det mÄste nÀstan jag sÀga Àr vad dem frÄgar efter. Hade jag kunna haft uppgifterna pÄ svenska sÄ hade det varit betydligt lÀttare men jag har lyckats förr och hoppas att jag förstÄr dem Àven i denna kurs.

barbackatur pÄ Avalon!

Allt Àr klart för dagen. Jag har lÀst klart allt till den kommande duggan som jag har pÄ onsdag bara sÀtta sig med lite fler uppgifter imorgon sÄ att man har gjort allt för att vara redo. Skönt att kunna göra den hema iallafall och hoppas den gÄr lika bra som det gjort förut pÄ duggorna. Stall pÄ eftermiddag efter att fÀlttÀvlan har tagit slut och det blev bara en lugnare ridtur idag och det fick Àven bli barbacka. Ibland sÄ Àr det rÀtt mysigt att bara rida ut barbacka, komma ifrÄn den normala vardagen. Sedan fÄr man vÀl passa pÄ att rida lite barbacka nÀr man har en sÄdan snÀll hÀst.

TvĂ„ pass idag☑

Sovmorgon en lördag och Ànnu har det inte blivit nÄgot plugg men fÄr vÀl ta tag i det innan jag lÀgger mig ikvÀll. Idag hade Àven syrran en hÀst att rida och vi trimmade lite inne. Red som ett y, red upp pÄ medellinjen och flyttade skÀnkelvikning ut mot spÄret och det gick vÀl bra. HÀsten fÄr inte ha sÄ brÄttom nÀr vi ska flytta men med nÄgon halvhalt sÄ flyttade han lugnt och fint. Imorgon fÄr man se vad vi hittar pÄ, ingen Boye dÄ heller. Jag funderar pÄ att kanske ta fram nÄgra bommar och göra nÄgon lite övning av det om man Àr ensam i ridhuset. Efter stallet blev det mer trÀning, ett fyspass och det tog kan jag sÀga men kÀnslan efterÄt Àr ÀndÄ bÀst. Funderar om man kanske ska ta en löptur i stallet nÄgon dag den kommande vecka, sa faktiskt till mig sjÀlv att jag skulle ha sprungit minst en gÄng till stallet innan det blir snö. TÀnkte att jag kanske skulle ta och göra det ocksÄ inte för att snön snart Àr hÀr för vem vet, den kanske inte ens kommer, haha!

En bÀttre fredag!

Idag blev det lite rÀkfrossa för oss tjejer i familjen, vilket var gudomligt gott. Vi skar upp sallad, gjorde rhode island sÄs och skalade rÀkor, gjorde sedan vÄr egen rÀkcocktail. Alltid lika gott alltsÄ och till detta ett kallt glas trocadero, kan det bli bÀttre?

Efter skolan Àr det raka vÀgen till stallet..

Skola i drygt tvÄ timmar och det var inte bara genomgÄng utan lite uppgifter pÄ det ocksÄ. Super och sen Äkte vi hem en snabbis, Ät en macka för att fÄ i mig nÄgot innan jag Äkte upp till stallet.Det blev ingen uteritt igÄr dÄ det regna sÄ igÄr fick han vila ocksÄ tog vi en ridtur idag istÀllet. Avalon kÀndes pigg men samtidigt vÀldigt mjuk och fin, det var som att jag hade kunna rida i flera timmar för sÄ bra kÀndes han. Man vill lixom inte sluta rida, kanske en dag man egentligen skulle valt att trimma men har ville ut i skogen ocksÄ vet jag att det Àr fÀlttÀvlan hela helgen sÄ lika bra att rida i skogen medan man kan, vill ju inte vara i vÀgen precis. Imorgon blir lite trim för vÄr del. 


TvÄ hopptrÀningar - onsdag

Att man nÀstan vÀnder pÄ dygnet mÄste det bli Àndring pÄ, det fungerar inte riktigt dagarna man vÀl ska upp tidigt. Just nu somnar man sent kliver upp sent, förskjuter sömnen rÀttare sagt men jag Àr en nattmÀnnsika eller kvÀllsmÀnniska och inte direkt nÄgon morgonmÀnniska. Jag somnar aldrig direkt nÀr jag gÄr och lÀgger mig utan ligger vaken och oavsett vad jag gör blir det inte nÄgot bÀttre resultat. FÄr vÀl försöka ta och lÀsa lite i skolboken sÄ kanske man somnar.

Jag hade tvÄ hopptrÀningar inplanerad igÄr och ingen Boye sÄ vi bestÀmde oss för att Äka lite senare till stallet eftersom vi skulle bli kvar dÀr hela kvÀllen. Först var det hoppning med trÀningsgruppen, dÀr jag red Kupido. Oj vilken chock sÀg. Red fram sjÀlvstÀndigt och vet inte riktgt vad jag höll pÄ med den lektionen, det var som att jag var i en helt annan vÀrld gentemot alla andra i gruppen. Försökte fÄ Kupido rund och fick inte riktigt Kupido dÀr jag ville ha honom i början och det ledde till att hans ben var lite överallt. Han lyssnade pÄ mina hjÀlper, nÀstan lite för bra om det ens Àr möjligt men dÀremot blev det ett flertal byten i galoppen, ibland korsgalopp mellan hindren och ja det flöt lixom inte pÄ. Hade ingen bra kÀnsla om man kollar pÄ helheten, blir förbannad pÄ mig sjÀlv för att jag borde rida bÀttre men alla dagar kan inte vara mina precis som hÀstarnas. Kupido hoppar bra, gör det han blir tillsagd och Àr en klippa helt enkelt. Han kÀndes fin och avslappnad pÄ slutet och dÄ var benen pÄ sin plats men ridpasset var inte pÄ topp. Vi kommer vÀl tillbaka, kÀnns som en evighet mellan gÄngerna man sitter pÄ hans rygg men förstÄr ju att det ultimata Àr vÀl inte att rida en hÀst en gÄng i veckan och tror att allt ska sitta. Vi tar nya tag nÀsta onsdag och hoppas det blir ett bÀttre ridpass.NÀsta hopptrÀning för denna onsdag var det Avalon som skulle ridas och den gick bra. Han var duktig och det kÀndes som att han tyckte det var roligt och det Àr verkligen a och o. Han fick ett par riktigt bra sprÄng och sen finns det saker att förbÀttra men det Àr vÀl dÀrför man trÀnar. TrÀningen kÀndes passande och det hÀr var precis vad Avalon ville vara med pÄ. Idag vad ju tanken att vi skulle rida ut men eftersom de regnat hela eftermiddagen sÄ fick A vila ocksÄ fÄr vi rida ute imorgon istÀllet.


Hemma!

Hade förelsÀning nu pÄ förmiddagen klockan 10-12 och nu har man kommit hem, hunnit kÀkat lunch och Àr vÀl sÄ redo jag kan bli för att sÀtta mig med lite uppgifter. Det trÄkiga mÄste ju Àven de göras och sedan pÄ eftermiddagen rullar bilen mot stallet. Hoppas vÀdret hÄller i sig sÄ man antingen kan rida ut i skogen eller pÄ plan, Avalon gillar naturen och lika bra att passa pÄ medan det Àr hÀrligt vÀder.

Firande och stall...

Förmiddagen spenderades hos morfar som fyller Är idag och kom vÀl hem nÄgon gÄng efter fyra tiden. DÄ var det bara att byta om för att sedan dra ivÀg till stallet. Karin hade fixat alla stallsysslor sÄ det var bara ridningen kvar sÄ att sÀga. Jag och syrran red ut i samtliga gÄngarter och han var pigg men det Àr bra, hoppas han har samma energi imorgon dÄ det blir lite markarbete/hoppning för hans del. Innan stallet ska man vÀl Àven försöka plugga lite dÄ det inte blivit nÄgot av det idag.

Vecka 38

NĂ„gra sidor framĂ„t i skolboken och sen fick de vara nog. Det blev lite tacos till lunch, rester som var över sedan igĂ„r. Åkte till stallet nĂ„gon timma tidigare Ă€n vad vi brukar bara för att vi inte hade nĂ„gon skola samt för att vi sĂ„g att det skulle regna pĂ„ eftermiddagen. HĂ€mtade in hĂ€starna efter att vi mockat och planen var ju att vi skulle rida ut men nĂ€r hĂ€starna var iordning gjorde kom regnet. IstĂ€llet trimmade vi Avalon och Boye inne i lilla ridhuset och A hade bra bjudning. Han var faktiskt  mer Ă„t det piggare hĂ„llet och kul att fĂ„ en sĂ„n kĂ€nsla inne dĂ„ han föredrar att bli riden ute. Började ridpasset med lite start och stopp för att fĂ„ försöka fĂ„ honom ltie kvick och sedan fick han trava fram pĂ„ lite lĂ€ngre tyglar innan jag började krĂ€va nĂ„got mer av honom. Red pĂ„ en Ă„ttvolt ungefĂ€r fast med hörn, alltsĂ„ en rektangel eller tvĂ„ kvadrater sĂ„ att jag kunde böja och flytta honom lite i hörnen. Avbrott pĂ„ mitten och detta gjorde vi i alla gĂ„ngarter innan vi trava av sedan avslutade vi ridpasset med att skritta av dem i skogen. Nu mot kvĂ€llen har det blivit lite fler sidor lĂ€st men det Ă€r nĂ„gra fler kapitel som ska lĂ€sas innan nĂ€sta förelĂ€sning som Ă€r pĂ„ torsdag, sĂ„ det gĂ€ller att hĂ€nga med.

 

KlubbtÀvling för Kupido & dressyrtrim för Avalon

Fick vara lite ledig igÄr, inget stall och inget plugg för den delen heller, plugget var verkligen skönt att kunna ta en dag ledigt ifrÄn. Farmor och farfar var hit en svÀng pÄ förmiddagen och pÄ eftermiddagen var vi hos mormor och morfar. Morfar fyller Är om nÄgra dagar, pÄ tisdag för att vara exakt sÄ slÀkten var dÀr och fira honom, Ät middag och sÄ. 
 
Idag var det första klubbhoppningen sedan hÀstarna kom tillbaka frÄn betet. VÀldigt fÄ tÀvlande sÄ dagen gick rÀtt fort och man var vÀl hemma runt halv tre. Började med att vara funktionÀr de första tvÄ klasserna, kollade lite och ÀndÄ kÀndes det som en evig vÀntan pÄ att det skulle bli 90cm. Kupido fick röra sig lite ute efter hans första runda, red inte fram honom sÄ lÀnge eftersom han redan varit inne en gÄng innan. Rev första hindret och resten av banan hade han bÀttre koll pÄ hovorna. Det blev lite av och pÄ vissa delar av rundan men det Àr bara att ta med sig och göra om göra rÀtt. 
HÀmta tillbaka andan medan man gjorde lite stallsysslor för att sedan rida den gula. Red ute i paddocken dÄ jag hade vÀdret med mig, lite trÄkigt att inte klubbtÀvlingen var ute men men det Àr som det Àr. Skrittade fram honom med lite tankesÀtt kring start och stopp och i traven börja jag lÀgga in volter utÄt pÄ kortsidorna och inÄt pÄ lÄngsidorna. NÀr vi var varma i kroppen sÄ blev det lite skÀnkelvikning pÄ ena sidan och galopparbete pÄ den andra.
Till middag idag blev det tacos, gott och nu sitter man och övervÀger om man ska ta fram statistikboken och lÀsa pÄ lite till duggan men det Àr ju inte sÄ vÀrst kul det.....

Markarbete och mat...

Somnade inte förrÀn efter klockan halv sju nÄgon gÄng och vaknade lite innan ett. Hann dammsuga och stÀdade lite innan det blev stall för oss knutar. Stallsysslorna först och sedan blev det lite markarbete för hÀstarna. Avalon verkade super nöjd med att fÄ ha lite bommar och nÄgra upphöjda bommar. Red fram först i alla gÄngarter och nÀr vi var varma började vi med att ha bommar pÄ marken pÄ varje serpentinbÄge. Red först pÄ en volt över tvÄ av bommarna och sedan började vi rida serpentinbÄgar och avslutade med att höja upp bommarna pÄ sockerbitarna.
NÀr vi kom hem blev det kÀk, grillat och sedan lite tv efter det.

Onsdag och torsdag har susat förbi...

Tiden har bara rullat ivÀg att jag inte riktigt hunnit uppdatera den hÀr veckan men sÄ kan det bli ibland. Ska försöka minnas tillbaka sÄ fÄr man se hur huvudet Àr med efter en heldag med plugg.


Onsdag
Satt med inlÀmningsuppgiften ett bra tag och blev sittandes fram till att vi Äkte till stallet. Red ut en tur barbacka pÄ Avalon som en uppvÀrmning inför nÀsta hÀst. NÀÀ men Avalon förtjÀnade att bara fÄ mysa ute i skogen, det behövs det med. NÀsta hÀst var Kupido och det var markarbete för oss, red fram sjÀlvstÀndigt och i början var han vÀldigt seg. K var ganska trög startad om man sÀger sÄ men nÀr han kommit igÄng i kroppen sÄ blev han vÀldigt fin.

Torsdag
Plugg nÀst intill hela lÄnga dagen, blev en paus nÀr vi stack till stallet. Skrittade fram ute i skogen och gick sedan in och trimma i ridhuset. Avalon hade föredragit att fortsatt vara ute idag, han ville inte riktigt vara med i början men vi körde pÄ, red lite öppna och lite tempovÀxlingar.


Nu Ă€r den inne👏


Dagen och gÄrdagen i ett och samma...

Kom upp frÄn duschen för nÀstan tvÄ timmar sedan efter att ha varit pÄ stallet och trimmat Avalon. NÀr jag vÀrme upp la vi in mycket övergÄngar för att han skulle tÀnka framÄt och lite volter emellanÄt. NÀr vi kÀndes oss varma pÄbörja vi en övning, red fyra serpentinbÄgar frÄn ena sidan till den andra och red öppna pÄ lÄngsidan. Rullade pÄ med den övningen ett tag dÄ det blev varannat höger och vÀnstervarv efter serpentinerna. NÀr det kom till galoppen tÀnkte vi bara framÄt. Efter de fÄtt pausat sÄ fick han jobba lite pÄ en volt och ett mindre fyrkantspÄr och vi galoppera över en bom som endÄ var framtagen. PÄ fredag blir det eventuellt lite markarbete för bÄde Avalon och Boye.
 
Det har inte bara varit stall utan tidigare idag sÄ har vi varit pÄ skolan, hade förelÀsning 10-12 ungefÀr och sedan tog vi lunch. Fortsatte att jobba med inlÀmningsuppgiften fram tills det kom en hel klass med civilingenjörer sÄ vi gjorde klart diagrammen och spara ner dem, Äkte sedan hem för att fortsÀtte en stund innan det blev stall för oss.
 
IgÄr var det enda som Àr vÀrt att nÀmna, stall för knutarna och vi Äkte dit fixade stallsysslorna innan vi red ut. HÀstarna var vÀl inte lika pigga som i söndags men motorn fanns iallafall hos Avalon, krut finns det gott om det gÀller bara att anvÀnda den pÄ rÀtt sÀtt ocksÄ var han lite lÀtt i baken. 

Tre pigga hÀstar pÄ en och samma gÄng!

Det hÀr vÀdret alltsÄ, frÄn sol till regn och regn till sol. Vi Äkte till stallet pÄ eftermiddagen nÀr det var sol men den var inte framme lÀnge dÀremot klarade vi oss frÄn regn iallafall sÄ man fÄr vara glad för det. Kom till stallet strax innan fem och Karin hade kommit tidigare sÄ stallsysslorna var klara och hÀsten redan borstad. Vi hade bestÀmt oss innan att vi skulle rida ut och tvÄ blev tre. 
 
Vi red ut tillsammans, jag, Madicken och Jonna. En uteritt i alla gÄngarter och pÄ en vÀldigt speedad Avalon men alla verkade vara pigga eller om de taggade upp varandra. Det var bokstavligen full fart i bena frÄn början till slut pÄ Avalon och han kunde nÀstan bara galoppera under denna ridtur. GlÀdjeskutt lite hÀr och dÀr men vi höll oss dÀrbak och varierade tempot lite emellan Ät men man vill ju inte hamna för lÄngt efter sÀger Avalon som gÀrna hade sprungit om dem vissa gÄnger. 
 
Nu har dem sprungit av sig bra iallafall och imorgon blir det en uteritt och sedan lite trim pÄ plan men det beror pÄ hur vÀdret visar sig vara imorgon. Tanken Àr att Äka till stallet pÄ förmiddagen och sedan ta tag i inlÀmningsuppgiften för att komma igÄng med den som ska in pÄ fredag.
 

lördagstrim i ridhuset...

Vad har hÀnt denna lördag, det har inte blivit nÄgot plugg idag men Àn Àr dagen inte över sÄ mÄste lÀsa ett par sidor Ätminstone. Det har blivit lite stÀdning pÄ förmiddagen, stall pÄ eftermiddagen dÀr vi trimmade hÀstarna inne i ridhuset idag. VÀdret har inte varit pÄ topp och hÀstarna har bara gÄtt ute sedan de kom tillbaka frÄn sommarbetet sÄ idag passade vi pÄ att trimma lite inne. Aldrig fel med omvÀxling och Avalon kÀndes ÀndÄ piggare Àn vad han vanligtvis Àr inne, kanske beror det pÄ att han fick vila igÄr. Det Àr iallafall positivt med lite energi pÄ hÀstarna, det Àr aldrig fel. VÀrmde upp Avalon i alla gÄngarter innan jag började rida skÀnkelvikning pÄ hörnlinjerna och en volt efter man kommit ut pÄ spÄret igen. Rullade pÄ sÄ i bÄda varven och han lyssnade bra, fick jobba lite mer med att försöka fÄ honom lite mer stÀlld i volterna, svÄrast Àr det i galoppen. Vi fÄr se vad det blir för vÀder imorgon, det blir nog ridning utefter vÀdret men vi hoppas pÄ lite sol.

Lite av varje..

Till frukost blev det ett glas drickyoghurt men lĂ„g kvar i sĂ€ngen ett bra tag efter det. NĂ€r jag vĂ€l klev upp sĂ„ klĂ€dde jag pĂ„ mig ocksĂ„ blev det dax att kĂ€ka lunch. Åkte till thaien och Ă„t dĂ€r, friterade kycklingarna var det som var godast. Åkte hem och det blev lite lĂ€sning i statistikboken. Ner till mormor och morfar en stund som blev ett lĂ€ngre tag, hem igen och lite mer lĂ€sning. Nu blir det lite tv innan det Ă€r dags att lĂ€gga sig.

En glad Avalon pÄ dagens ridtur!

Det blev en uteritt idag med och vi tÀnkte rida i lite backar men det finns inte sÄ mÄnga bra backar att rida i. Vi red pÄ det som fanns och Avalon var duktig, han har gÀrna lite för brÄttom nÀr vi rider nerför backarna men med nÄgra halvhalter sÄ gick vi sakta nerÄt, en hov i taget. Uppförsbackar Àr inget problem och det Àr vÀl inte nerför heller men man mÄste pÄminna honom att ta det lite lugnt. En ridtur i alla gÄngarter och han var riktigt glad, vilket mÀrktes i galoppen dÀr han bjöd pÄ lite bakutsparkar. Det Àr hÀrligt att han tycker det Àr kul och man kÀnner att han gillar att ridas i skogen sÄ vi passar pÄ nÀr vi ÀndÄ har vÀdret med oss. Blev sittandes vid hopptrÀningen ett bra tag innan vi Äkte hem.

Första övningsuppgifterna klara👍

Det gick snabbare Àn jag trodde, vi kom till skolan och var vÀl lite fundersam hur denna laboration skulle sluta. Följde instruktionerna och gjorde uppgifter fram till kapitel 4 och Àn sÄ lÀnge var det inga riktigt klurigheter. Hann Àven pÄbörja med att koda om inför inlÀmningsuppgiften. Klar för idag och skönt att vara hemma en stund innan man sticker till stallet.

En lÀngre dag pÄ stallet..

Ledig frÄn skolan alltsÄ ingen förelÀsning för min del idag men har ÀndÄ varit duktig och lÀst klart första kapitlet i statistikboken. Det kÀnns som den hÀr boken kommer att ta en evighet att lÀsa och det finns tvÄ anledningar till varför. 1. Boken Àr pÄ engelska. 2. Det Àr över 800 sidor i den hÀr "tunna" boken. Bra att man var ledig för att jag fick annat inplanerat, en skoning. Det blev en lite lÀngre dag pÄ stallet Àn vanligt om man bortser frÄn nÀr man har jour, haha. NÄgon gÄng efter ett tiden sÄ Äkte vi upp till stallet dÄ Avalon skulle fÄ nya dojor. HÀmtade in honom frÄn hagen och han skoddes, var mycket duktig trots att han hade lite spring i benen sÀg. Efter att han var nyskodd fick han stÄ i boxen och Àta lite medan vi hÀmtade in Boye samt bytte om innan vi skulle bege oss ut pÄ en lugnare skogstur. Han var oöm i fötterna och skogsturen gick bra, tummen upp!

Efter vi ridit blev det tid över för lite plugg, vi försökte och det gick bra till en början men vi kom inte mÄnga uppgifter tills jag insÄg att jag inte förstod vad frÄgan var. Man ska jÀmföra med facit och inser att det finns bara facit pÄ alla ojÀmna uppgifter. TÀnk att det finns dem som gör en bok med uppgifter men det gör bara facit pÄ hÀlften av dem alla, hur skall jag kunna veta att jag har gjort rÀtt dÄ. Efter jag insett detta kommer jag nog bara göra varannan uppgift framöver för att sedan kunna kolla att jag faktiskt gjort rÀtt. Första tanken var ju att det mÄste bero pÄ nÄgot tryckfel men alltsÄ alla uppgifter med ett jÀmt tal finns inte, s À m s t!

Klockan började nÀrma sig tio i sex nÀr jag och syrran drog oss ner mot stallet för att göra iorning hÀst nummer tvÄ att rida. Det blev lite markarbete för oss idag och ingen var gladare Àn mig dÄ jag fick skutta lite pÄ fuxen. Alltid lika glad att sitta pÄ hans rygg men ridpasset började mindre bra, fick jobba mycket med att fÄ honom mjuk och liksidig och hade en bra kÀnsla pÄ slutet. Det blev en liten bana av detsom stod framme och den gjorde han bra den hÀr stjÀrnan. Hörde om det var okej att skriva upp sig pÄ klubbtÀvlingen och vi har nu anmÀlt oss pÄ klubbisen som Àr redan nÀsta vecka. Kom hem och det blev först en dusch och sen middag efter det. Nu Àr jag redo att hoppa i sÀng, fyra timmars laboration.
 

Det Ă€r nĂ„got med utsidan av en hĂ€st som Ă€r bra för insidan av en mĂ€nniska.🐮

Idag nÀr jag kom till stallet var det mesta redan gjort, ja nÀstintill allt var klart hos Avalon. Karin hade gjort allt och lite till sÄ nog har man det lyxigt ibland. Avalon stod sadlad och var redo för att springa av sig lite energi. Idag var vi inte ensamma ut pÄ tur utan hade sÀllskap av syrran och Boye, Avalon var pÄ tÄrna i skogen men nÀr vi skulle avsluta med att trimma lite mer i paddocken var det inte samma motor pÄ honom. Det Àr klart det Àr roligare att springa i skogen, han Àr nog lite sugen pÄ att hoppa ocksÄ för jag tror han saknar det. Vi jobbade pÄ med lite volter och övergÄngar pÄ ridplan och lite segare hÀr som sagt men det Àr klart man försöker komma undan arbetet. Vem vill jobba gratis, inte Avalon och inte jag heller för den delen. Imorgon blir det nog en uteritt för den söta gulingen och sedan ett ridpass med fuxen mot kvÀllen.

De nÀrmaste 24 timmarna...

Kan vĂ€l börja med att sĂ€ga att fĂ„ bĂ€dda rent sĂ„dĂ€r pĂ„ kvĂ€llskvisten hade jag gĂ€rna sluppit. MĂ„ste man sĂ„ mĂ„ste man, tur Mallis stĂ€llde upp och hjĂ€lpte till med lakanet. 


Skolan har dragit igÄng men har fortfarande bara haft en förelÀsning, vad jag enligt schema sÄg var det lektion 8-12 men vi kom hem tidigare Àn sÄ. Nu blir det statistik ett bra tag framöver och Àn sÄ lÀnge verkar det inte vara nÄgon kurs som intresserar mig sÄ det kommer bli jobbigt med alla dessa inlÀmningsuppgifter, dugga och tenta. Det Àr bara att kötta pÄ och göra det bÀsta jag kan!

Mat stall och mer mat...

GÄrdagens middag blev tacos och det blev Àven lite rester över sÄ det fick bli min lunch idag, tacos Àr alltid gott. Det Àr imorgon som skolan drar igÄng igen och man börjar med en fyra timmars lÄng lektion. Inte det roligaste men man fÄr se till att hÄlla hjÀrnan vaken frÄn början till slut sÄ man hÀnger med redan frÄn start precis som alltid.
Avalon fick vila igÄr och det kÀndes för det var mycket energi i honom idag nÀr vi red ute i skogen. Vi var ensamma i skogen sÄ vi jobbade med lite lösgörande arbete mellan trÀden och i skritten la vi in mÄnga halter. Tog lite galopp pÄ sandstigen och det var en snÀll Avalon ute i skogen, inga konstigheter. Ett bra ridpass eller en bra uteritt!

En uteritt i alla gÄngarter pÄ en pigg Avalon

PÄ förmiddagen var vi ner till mormor och morfar i ett par timmar innan de skulle ivÀg, den vistelsen blev lite lÀngre Àn tÀnkt sÄ direkt nÀr vi kom hem dÀrifrÄn blev det raka vÀgen upp till stallet. TÀvlingen hade redan tagit slut sÄ det var vÀldigt lugnt pÄ stallet men vi gjorde klart stallsysslorna innan vi red ut. Det blev en uteritt i alla gÄngarter och Avalon hade verkligen super kul. Han var pigg och glad under ridturen och  imorgon fÄr han en vÀlförtjÀnt vilodag. Ladda om för en ny vecka sÀg och jag Àr faktiskt ledig pÄ mÄndag, börjar skolan pÄ tisdag. Det kÀnns trÄkigt men fÄr hoppas pÄ att det Àr en intressant kurs och det gÀller att hÀnga med redan frÄn start.

Fina fuxen!❀

SĂ„ himla sugen pĂ„ att fĂ„ börja hoppa den hĂ€r killen efter sommar uppehĂ„llet vi haft. 
TÀnk nÀr vi Àr tillbaka pÄ banan igen, tror bÄde han och jag lÀngtar.


VÀlkommen september mÄnad

Det Àr redan september och hade gÀrna dragit ut augusti mÄnad till en eller kanske tvÄ veckor till. Snart börjar skolan med en ny kurs och jag personligen Àr inte taggad alls. Det Àr egentligen ingen ovanligt dÄ jag hittills inte tyckt det varit sÄ intressant men vi fÄr se, jag kör pÄ en sÄ lÀnge och sedan fÄr man se var det bli av mig. Hoppas pÄ en bra lÀrare som har givande förelÀsningar, just nu hÄller jag bÄde tummar och tÄr för det med tanke pÄ att kurslitteraturen Àr pÄ engelska. Det blev stall pÄ förmiddagen och det var lugnt i stallet, efter att stallsysslorna var klara sÄ red vi ut en svÀng och tÀnkte avsluta lite i paddocken men det var inte sÀrskilt bra underlag sÄ det blev inte sÄ mycket ridit dÀr. NÀr man kom hem fick vi ta tag i en uppgift som var klar men har inte tagit tid till att skicka in den dÄ vi inte hade nÄgon deadline, dumt jag vet. Nu Àr den inskickad och det kÀnns ju bra, bara tentan som Àr kvar nudÄ men det fÄr man inte besked om förrÀn kring den tjugonde.
 

RSS 2.0