Vinterjackan på..

Ny vecka och nya tag, idag hade pappa bokat tid hos doktorn åt mig eftersom jag inte blivit nå bättre. Fick börja med att skriva in mig på vårdcentralen eftersom att jag inte varit där förut, har aldrig varit så pass sjuk att jag behövt men nu var det dags. Fyllde i nått papper innan jag fick sätta mig i väntrummet för att vänta på min tur. Satt typ en kvart innan jag blev uppropad och doktorn tog några prover såsom halsproblem samt blodprov som visade sig att det inte va något bakterie utan ett virus. Hon visste inte hur länge det skulle vara utan det är bara att värda ut. Kunde inte få något som skulle bota utan det skulle försvinna av sig själv men fick med mig hostmedicin hem för att dämpa hostan. Efter drygt en timma kom jag hem igen och nu har jag legat och vilat lite i soffan med vovven.



SJUK

Bara ett få antal dagar kvar till nyår och jag har inte blivit något bättre utan är fortfarande sjuk. Måste bli frisk snart, var ju sjuk innan lovet i två veckor och blev bättre på slutet och dagen efter lovet ligger man. Jag hade ju velat fått lite gjort på lovet och ta paus från skolan, istället ligger jag bara och vill bara att allt skall vara över. Tråkigt nog och det blev ju inte en sådan rolig jul heller, man orkar inte med allt. Hoppas och ber att jag blir frisk innan nyår men jag är osäker, känna inte direkt som det tyvärr.👎



zorry

Ledsen att det är dålig uppdatering men jag ligger fortfarande hemma och är sjuk än, inge vidare kul. Har därför ingen motivation till att blogga, sover typ bara men blir inge bättre utan tycker jag bara har blivit sämre. Halsen är sämre än förra veckan och jag bara vill att detta lov ska få börja på riktigt. Låg dagen efter lovet hade börjat, på lördag fickjag frossa osv. Så blir dåligt med uppdateringar, kanske slänger in ett inlägg då och då, kanske kan fixa så att det kommer upp lite bilder.
gammal bild

𝒯𝒜̈𝒱𝐿𝐼𝒩𝒢....

Jag är med och tävlar om en Soul Ovation helmet hos dressyrmupparna

ᴛʜᴇ ᴅᴀʏ ᴀғᴛᴇʀ ᴄʜʀɪsᴛᴍᴀs...

Det var julafton igår vilket borde vara roligare än det var men som ni kanske förstår så är jag fortfarande sjuk och man blir sjuk trött att vara uppe hela tiden. Det blev en extremt långdag men man gjorde det bästa utav det, först hade vi lite paket öppning hemma och sedan åkte  vi till mormor och morfar och åt julbord. Tänkte visa lite som jag fick i julklapp.
 

uppesittarkväll..

Somnade sent och vaknade lite då och då under natten, efter att jag somnat halv 6 någon gång så vaknade jag väl runt 12 igen och sen var man uppe en stund, inte gjort något speciellt utan bara låtit dagen gått. Blev middag till uppesittarkvällen och ingen vinst för min del, tyvärr men det hade ju inte suttit fel med lite cash, fast förstod väl att jag inte skulle vinna. När har jag tur i spel lixom, det är bara att vänta kanske blir 2015 mitt år då jag vinner något alldeles extra?
 

sover bort dagarna...

Kan vara ett av dem tråkigaste loven jag har haft, iallafall starten eftersom jag ligger sjuk och orkar inte göra något utan att bli andfådd. Låg precis hela dagen igår utan att äta något, idag har man käkat lite pytt och allting smakar skit, inte ens kall trocadero är gott. Druckit ett par koppar te och faktiskt sett lite serie nu på kvällskvisten, blå ögon heter den och det hade gått tre avsnitt så passade på att se ikapp innan fjärde kom ut idag. Nu skall jag dricka en kopp te och bara ta det lugnt, har en sådan tur som har en kisse som ligger och myser med en när man är sjuk. bästastekissen
 

S j u k....

Rubriken säger allt, ligger i sängen och orkar inte göra ett piss vilket suger. Imorse red jag Inigo och det blev en uteritt mot lögde och red i skogen där. Pigga hästar och Inigo tyckte det va super kul att få galoppera lite. Sen tog man och basta eftersom jag fick en sådan frossa. Legat i sängen och inte ätit nått på hela dagen men känner mig inget hungrig heller. Hoppas jag blir frisk snart för jag orkar inge mer!



Annabelle...

Jamen då har man ju äntligen fått sett Annabelle, tyckte kanske att den kunde ha varit lite bättre men det finns även sämre filmer. Den dög med andra ord, jag tyckte att man kunde dra slutsatser hela tiden så man visste typ vad som skulle hända. Hade kanske fel en gång av tio möjliga men kanske det bara är jag?



Startar lovet med en uteritt..

Det blev en lång fredag idag eftersom man gick på jullov efter kl 10, såg en julshow och sen fika vi lite och sen var det klart. Åkte hem och såg lite serie och sen åkte jag och red ut med Annelie. Hästarna var pigga och längtar tills det ska få springa av sig ordentligt, kontorillen nästa typ. 

Jullov, yey👏

Äntligen, får man ta lov även fast det inte varar så länge men man får nöja sig med det man får.  Sista skoluppgiften lämnade jag in igår vilket kändes sjukt skönt men det var stressigt in i det sista. Dagen är väl inte så planerad utan skall åka och rida Inigo vid klockan 14 och skulle behöva åka och köpa lite julklappar också men det kanske blir till helgen istället. 


Kanoners!!

Endast en vecka kvar till julafton nu och bara två dagar kvar av skolan innan man får lov, hur bra är inte det? Skoldagen har inte varit så jobbig direkt utan lite varierande lektioner, lite pluggande, frågesport, kortspel och mycket fika och även nån inställd. Kändes skönt med sovmorgon också!
Sedan på eftermiddagen så åkte jag ju självklart till stallet, började med att rida Prince som ska få röra sig lite. Sen var det bara att ladda om inför vår avslutning av denna termin och vi fick välja mellan två övningar och en var tänkt till höjdhoppning, så det blev ett enkelt val. Kupido var helt galen idag, han var riktigt taggad, typ 10 gånger mer taggad än vad jag var och då såg även jag fram emot detta, han sparka bakut ett tiotal gånger och latjja runt så mycket han bara kunde, han var bara allmänt galen och peppad idag. Stressade typ upp sig själv så att han inte visste vart han skulle ta vägen men hoppa det gjorde han och det var riktigt kul. Tyvärr så avslutades aldrig höjdhoppningen då vi var tvungen att avbryta pga för lite tid, vilket var lite tråkigt. Sista höjden blev 1.25  och denna lektion var hel klart ett toppen avslut på denna termin och jag tror vi alla i gruppen var överens om det.
Såklart vi valde övningen till vänster som var höjdhoppning, alltså det var en riktigt bra lektion😜

innebandy eller inte?

Sitter och funderar ifall jag ska åka och spela lite innebandy senare ikväll eller om jag ska stanna hemma och bara ta det lugnt. Har varit så trött sen jag kom hem från skolan att jag nästan somnat i soffan då jag kolla lite serie, jag överväger om jag ska åka. Det vore ju kul och det är sista gången men samtidigt vet jag inte om jag orkar så vi får väl se hur det blir. Nu skall det pluggas lite iallafall, det skall ju också göras och har ju bara en skolgrej kvar nu innan jullovet och som ska in imorgon egentligen om det inte blir förlängt ännu mer. Skulle haft deadline för över en månad sen men det har bara gått bort lektion på lektion men det är bara att köra på. Måste börja gymma lite igen...
 

Sista provet för iår☑️

ÄNTLIGEN säger jag, för idag har jag gjort mina sista prov för iår och det känns förjävla bra kan jag säga med ett stort leende på läpparna. Naturen gick väl sådär, var rätt svårt prov men muntliga nationella gick faktiskt bättre än väntat och skönt att det är över.



Dax att hoppa i säng....

Då är jag väl redo att sova efter allt pluggande också hoppas jag att jag har allt jag behöver till morgondagens första prov, för jag känner mig ganska lugn inför muntliga nationella konstigt nog. Det kanske var Leifs peppande ord som hjälpte eller att jag fattade uppgiften klockrent om jag inte är helt ute och cyklar men det tro ja inte. Skall inte ligga här och låta klockan rinna iväg för här ska det sovas. Behöver vara utvilad för denna tisdag känns som att den komma bli lång, skönt att avsluta med idrott då kan jag lugnt säga.


Just nu på stallet...

Ett snabbt inlägg nurå, nyss klar med hästen och nu är det dags för pluggning, får väl se om man får nå gjort här på stallet. Hästen hade iallafall energi idag, hoppas att även jag har det.


 

Hemgång...

Sista veckan är nu i full gång och denna dag har det varit alltifrån, labb, betygsnack, 2 prov och ett förberedande till muntliga nationella. Imorgon klockan 08:30 är det först naturprov och därefter 11:20 har jag muntligt matte nationella, sista delen. Nu blir det hem en snabbis och käka, åka till stallet och rida och sedan plugga till prov som jag har imorgonbitti, aldrig vila här inte.

den årliga lucia showen...

Då har man hämtat andan från lucia showen och jag som trodde man skulle få se nästan hela showen iår men tyvärr inte. Skulle egentligen bara vara med i första nummret, som var och alltid är luciatåget men fick även hoppa in i vårat u-sek nummer. Det var agility hästar mot hundar och mitt lag bestod av 3 b-ponnysar, hann iaf se några fåtal nummer och helt slut är man efteråt, nu är det dax att plugga, först måste jag gö lite svenska och sen plugga inför provet imorrn. Pysen i centrum och Alfons i kanten, två av ponnysarna som var med, ingen bild på musse!
 

Lucia show 2013...

 
 

lucia träning och firande av kusin....

Helgen går så himla fort, lördagen är redan över och söndagen kommer gå ännu fortare. Åkte till stallet och hade genrep på lucia showen som är imorgon kl 15, ska försöka att se hela då jag bara skall vara med i första numret. Iallafall så har vi också varit på kalas och firat vår kusin som fyller 15 imorgon och nu ska jag försöka plugga lite till provet på måndag, känner att jag inte har tid imorgon.
 

lucia cup....

Åkte en en snabbis till ncc och kollade lite fotboll men nu är man tillbaka, hemma och dax för lite mys till TVD. Hela denna fredagen i skolan tillbringades åt matte nationella, tog en helskoldag och efter var man rätt slut. Kändes inge bra alls, hjärnsläpp och tyckte inte jag kunde ett piss och det var verkligen inte min dag men Prince hjälpte mig på andra tankar. Efter skolan åkte jag bara hem en snabbis och sen till stallet, red Prince och sen var det julpyntning åt hästarna. Hjälpte barnen och sen har jag vart hemma och kollat glamour, alla veckans pogram eftersom jag missat allihopa och sen drog man ju iväg till ncc och kikade på lite fotboll efter tolv slaget. 



Torsdagen...

Bild sen betet i somras
Tiden bara flög iväg idag, först var det skola, ännu ett prov avklarat som var väldigt svårt. Hoppas det gick bättre än det kändes, det var inte det bästa jag gjort men ändå tyckte jag att jag kunde relativt mycket. Efter skolan var det raka vägen till stallet, ont om tid men syrran och jag skynda oss. Jag red Prince och han kändes sisådär, i mitten av ridpasset gick det som bäst, han tappade lite fokus i slutet. Det var ju rätt längesen jag red honom, minns inte när det var sist för jag fick ju stryka mig från tävlingen då han hade skadat sig innan sommaren. Nu skall jag sova om man ska orka med 4 timmars nationella, inte så kul att ha det på en fredag!


dressyrpass med dubbla tyglar...

Hela långa onsdagen har snart passerat förbi och det blev en tidig morgon idag för att först åka och plugga matte på skolan 2 timmar. Sedan har jag haft 5 lektioner till efter det, så efter den här dagen så är man rätt slut men har iallafall fått ett prov överstökat och ett prov togs bort tror jag vi kom fram till. Imorgon väntar ett nytt prov och på fredag blir det nationella hela dagen och nu ska jag kolla igenom lite anteckningar till morgondagens prov som är fysik, den allra sista lektionen på torsdag. Hade ju även träning idag, dressyr på Kupido vilket det var ett tag sen jag red eftersom jag var sjuk förra veckan och det närmaste veckorna innan det hade jag Rick. Vi red med dubbla tyglar vilket kändes struligt i början men när man väl rider så tänker man inte så mycket mer på det, började med att flytta skänkelvikning för att sedan göra sluta. Kupido var väldigt irreterad idag, redan inne i boxen men det gick ändå bra för oss idag. Han var lite på tårna men kändes ändå fin emellanåt, då han var fokuserad för att han har väldigt lätt att tappa fokus och det gör han ofta, måste variera övningar hela tiden.
 
 

Mᴀᴛɪʟᴅᴀ ᴀ̈ʀ ᴛɪʟʟʙᴀᴋᴀ...

Då var man tillbaka i skolan igen efter ett antal dagar liggandes hemma och bara försöka krya på sig, en hemsk förkylning om jag får säga det själv och jag är mycket bättre nu och hoppas jag håller mig frisk nu. Missat ett par prov som måste göras men vi tar två i taget så förvinner dem lika snabbt och det är gjorde. Idag har jag bara haft tre lektioner vilket var skönt att komma tillbaka till. Imorrn blir det fler men det skall nog gå det med, har minst ett kanske två/tre prov imorgon men det får vi se jag pluggar lite så jag kan göra dem när det blir möjlighet att göra dem. Slut snackat om skolan, har även varit och ridit Inigo en liten sväng tillsammans med Annelie. Inigo var riktigt pepp idag och var på alerten hela tiden, hon hade fart i baken idag med andra ord men det är inget att klaga på.
 

𝓶𝓾𝓶𝓶𝓪....

Det var lite mumsigheter från när mamma fyllde år för prick en veckan sen, gotteligott..

Happy b-day!!

Idag är det Ian´s födelsedag och det firar jag med att se The Anomaly, även fast det skulle sitta fint med TVD marathon men det tar ju en evighet så istället passa jag på att se en film med Ian, som jag har varit sugen på att se men inte hunnit gjort än. Passar super såhär på hans b-day!

Sakta kommer också fram...




-Det är inte riktigt det jag bänkar ännu....

När jag ändå är sjuk och inte har något att dela med mig så tycker jag att ni kan kolla på denna, vrf inte lixom! 

den bruna lilla springaren...

 

Går bara utför....

Har inte blivit nå bättre i halsen sen i lördags utan ha snarare bara blivit sämre, hosta tar all kraft ifrån sig och det gör typ ont när man hostar och snorig är man också. Blev ingen skola idag för mig vilket jag har lite panik över då vi har prov och allt där i mellan, nästa vecka är det nationella och behöver verklien jobba matte. Tyvärr så är inte hjärnan på hugget nu och orken i kroppen har jag inte heller. Sov ungefär till 14 idag och sen dess har jag bara legat i soffan, har faktiskt läst ytterligare två kapitel av the fault in our stars (engelska boken), det är typ allt jag orkat gjort idag och nu är jag uppe på benen bara för det här blogginlägget för att sedan lägga mig och vila mig så jag blir frisk. 



Helt slut i kroppen...

Tisdag har rullat på, haft två lektioner idag, matte och idrott. Olle var sjuk så det blev inställd kemi och istället spelade vi kortspel, hade ändå skoldatorn hemma så kunde inte göra svenska inlämningen som egentligen behövdes göras. Efter skolan åkte pappa och jag först med två burar till posten och sen leta vi tårta på alla möjliga affärer. Hittade aldrig den vi ville ha så fick nöja oss med en prinsesstårta, så kom inte hem förren klockan var halv 6. Gäster hemma och det var dax för käk och nu har vi också hunnit käkat lite tårta. Har inte i hela kroppen och all kraft är slut ifrån mig, så jag hoppas verkligen att jag blir frisk snart, hatar att va sjuk.
 

𝓂å𝓃𝒹𝒶𝑔....

Vecka 49 har dragit igång och det är skola som vanligt, 2h natur på morgonen och direkt efter en längre fysiklektion och prov. Matte och hål efter lunchen och hålet kändes typ som 5 timmar långt och tiden gick alldelst seg men efter 2 h så fick vi ha vår lektion i tyska på 40 min lixom. Hemma nu efter att ha käkat lite thai och nu skall det pluggas, fast vänta jag orkar inte riktigt det just nu. Ikväll blir det kafsmag, ensam mamma söker, ph och skall väl se det nya pogrammet membersclub
 

RSS 2.0