Stallet idag och imorgon

Varit på stallet nästan hela dagen idag, och imorgon blir det stallet igen. U-sek ska ha stalljour så klockan 6.30 ska jag och syrran befinna oss på stallet med tre till ur u-sek. Jag måste verkligen säga att fler ur u-sek borde ställa upp, jag förstår om man är borta, men annars, aja, det är bara vad jag tycker. 
Så imorgon blir det att ta hand om alla ridskolehästar och alla privathästar, och det är ganska många hästar det. Det ska mockas fodras osv. Och nu har vi ju också fått kylan, så kallt kommer det bli. Vet inte riktigt hur länge vi kommer vara där då vi egntligen skulle vara hemma och städa då mamma fyller år på söndag. Så vi får se hur länge vi kan stanna och hjälpa till på stallet. :) Får se om vi kanske hinner med att fota lite från dagen! :)

SIHS

Sitter och tittar på SIHS, det som varit idag
 
(tänkte vara snäll och ge er pogrammen)
 
 
 
 
Sändningar från SIHS på svt

Fredag 30 november

16.30-17:30 SVT Play: Höjdhoppning (barbacka) och internationell tävling med islandshästar.

Lördag 1 december

12.00-14:00 SVT Play: Sammandrag från Reem Acra FEI World Cup, världscupen i dressyr, Grand Prix.

15.30-17:00 SVT Play: Matinéföreställning med bland annat riddarspel, ryttaragility och internationella shownummer.

Söndag 2 december

11:00-12:00 SVT1 och SVT Play: Direkt, Grand Prix-hoppning.

13.00-16:00 SVT Play: Direktsändning från Reem Acra FEI World Cup, världscupen i dressyr, kür.

15.30 SVT1 (i Vinterstudion): Sammandrag från världscupen i dressyr, kür.

20.00 SVT24 och SVT Play: Sammandrag av internationell 1,50-hoppning och FEI World Cup Driving, världscupen i fyrspann. 

Hemkommen från stallet :)

Skolan först, blev faktiskt klar med svenska uppsatsen som jag inte trodde skulle ske sedan hade man so prov inget mer än det och sen matte och då satt man ju bara vid datorn som att man hade vikarie, sen blev ju alla missnöjda då det skulle vara nuggets på skolan fast vi fick nån kycklinghamburgare. Sista lektionen var kanon, biologi och Danne är bara för bra!!

Sen var det elevensval och red Bella K idag som börjar bli en vana men ska försöka att inte vänja mig då hon åker inom snar framtid, tråkigt men sant, hade lite markarbete och det gick väl bra för att hon lyfte iallafall på benen, hihi hon är väl ingen hopphäst direkt men fin var hon också, gillar verkligen att rida dressyr på henne och hon var väldig lugn och kanske var sista ridpasset med henne, det får vi se helt enkelt! :)

 

Tagga jour imorgon bitti, klockan ställd på 5:30! Wiho


Godnatt allesammans!♥

Efter att bara ha skrivit 154 ord på min uppsats som ska vara klar imorgon lägger jag mig och hoppas jag har någon idé hur den ska fortsätta. :)

Ridpass, dressyr

Red lille Andy idag, väldigt länge sedan sist. Han har blivit annorlunda, både bättre och sämre, men helt klart bättre ridskoleponny. Han är inte lika känslig längre, och han har blivit mycket bättre i galoppen. Iaf så red vi mycket för att få hästen i en god balans, kunna bära upp sig själv, gick både bra och dåligt. I skritten och traven gick det rätt bra, i galoppen orkar han inte bära upp sig, men han är fortfarande ung, och han har inte orken ännu. Men bra det kommer han bli. Vi red mycket volter och arbetade med alla gångarter så, är väl ganska nöjd, då det var ett tag sedan sist! :)

Pluggandet?

Jaa jag som har prov och en uppsats som ska vara klar imorrn sitter och gör allt annat jag inte ska göra men svårt när det finns så mycket andra saker som är intressantare. :)
 
Tycker att ni ska se på några korta filmer om stjärnornas hoppning som jag sitter och ser just nu, har sett första och Mårten har ju blivit tagit som en reserv elr vad man ska säga, han hoppar för att en ramlade av.
Här hittar  ni första filmen när Mårten möter Bingo
http://www.pocketent.tv/stjarnornas/1 

Dagen före fredag.....

Sitter nu hemma framför tv och datorn med hörlurar i örona, helt social. Skolan idag var inte så speciell, startade dagen med musik klockan 9 och sjung julsånger sen hade vi en liten rast och sen var det "möte" i aulan med Sara i över 1 h, lite jobbigt att bara sitta still men sen var det bara lunch och en lektion kvar av dagen.
Hihi bilden och där fick vi fritt arbete och började rita en bild av Mulle, som ni hästintresserade säkert hört talas om sen så var det slut för dagen och mamma hämtade mig, hemma dukade jag till middagen och sen satt jag mig vid datorn framför tv:n, sett på Paradise Hotel återigen kommer ju nya avsnitt varje dag mån-fre kl: 12 och det är ju Norska Paradise Hotel ifall ni undrar, har faktiskt tagit insiativet att börja skriva min debattartikel som ska in imorgon, har även ett so prov imorgon som vi inte har jobbat med på 3 veckor......
 

Paradise Hotel, Norge

Kom hem från stallet vid 9 och varit där och knäppt på madicken som hade markarbete, pratade med Emelie när dom red och tur är väl de som man inte är helt ensam, hihi, aja ruriken säger ju vad jag gör just nu som ni förstår och det är bara därför jag inte har något böttre för mig och är inte trött som man förstår om man känner mig bra. 
 
Följ gärna mig på insta, så följer jag tillbaka, du ser lite av mitt liv i bilder.....
Jag skulle gärna vilja ha tips om vad jag ska skriva om,
saknas det något så lämna gärna en kommentar,
glöm inte att "ingen fråga är för dum"

Ridpass, markarbete

 
Markarbete idag på bästa! Fick rida Donald, och gissa om jag blev glad, min lilla prins, så kul!
Vi värmde upp lite sjävständigt och han var faktiskt väldigt samarbetsvillig idag, så det var kul. Man får liksom en mycket bättre start då, annars brukar han vara omöjlig hela lektionen. Så skrittade och travade fram sjävlständigt och jag försökte få han att gå i ett lite högre tempo då han skulle klara storhästsavstånd på bommarna. Vi gjorde sedan en gemensam övning, vi kortade och längde traven på ena långsidan, den andra red vi små bågar och flyttade undan hästarna. Inte Donalds starka sida, utan han försöker och undrar vad han ska göra. Men gick skapligt, sedan travade vi över en bom serie. Först en serie med kortare avstånd, sedan en serie med längre avstånd. Blev lite långt då han är c/d-ponny och storhästarna skulle länge men det gick. Sedan avslutade vi med att galoppera på volter över bommar, och då bytte vi galopp över bommarna och så. Donald är inte så duktig på det heller men han försöker. Och han är bäst min lilla prins! :)
Är iaf nöjd med lektionen!
 
Matilda följde med och fotade så bilder kommer! :))

Lektion halv inställd?

Vaknade 6 klev upp en snabbis gick och la mig klev upp 20 över 8 gjorde mig iordning för skolan och hade matte första passet, genomgång först sen grupprum med Sofie,Sandra och Bryan sen blev det engelska och då fortsatt jag med ett prov sen idrott där vi också gjorde prov väldigt enkelt men ett "prov"
Sen lunch, castler och potatis sen blev det Chicago i öppehållsrummet och sen sitter jag nu här på HK och har vikarie typ "får göra vad vi vill" så slappt har vi det med våra vikarier....


Innan jag somnar....

Hemma nu efter hockey match med Pontus och Adde, matchens resultat blev 0-1 till Frölunda, efter matchen var vi hos Adde där vi egentligen inte gjorde så mycket bara prata...
Dax att sätta sig och göra klar HK provet som ska in imorrn, ska bara skriva ner allt. Inte så komplicerat! :)


över.... :´(

Då var portkod över och jag hoppas verkligen det kommer en uppföljare av ett slag, det måste det bli, nästan helst en film men det går bra vilket som. Måste nästan vara ärlig och säga att det är den bästa serien som gått, skulle gått på tv:n tycker jag också men går ju lika bra med datan. Vill bara tacka för den här serien och jag håller tummarna för att det kommer en uppföljare och jag vet att jag inte är ensam om det utan det är ett viss antal som vill det också, så det är bäst ni gör det.
Vill verkligen tacka alla som medverkat i serien....
 
Fanny Klefelt - Agnes
Happy Jankell - Steph
Marcus Hasselborg - Hannes
Freddy Åsblom - Knutte
Valter Skarsgård - Igor
Hedda Stiernstedt
 
Skapad av:
Linnéa Roxeheim
Louise Pope
 

ingen rubrik...

Såg ju på polisskolan igår kväll så la mig vid 1 och somna inte direkt på en gång, och det visar sig tydligt då jag är för trött då mobilen ringer på morgonen så vaknade 20 i 8, så bara att slänga på sig kläderna och brorsan skjutsade mig till skolan, hade matte och fick en ny i klassen. Var ju halva tiden hos Ulla också men inget intressant för er, sen engelska och sen lunch. Tyska hade jag också då vi hade en muntlig övning som skulle utföras i hela klassen, vilket inte är min favorit men aja jag slapp ju, var bara en ur varje grupp och aa slutade lektionen med en kort film på 5 min som vanligt, världens sämsta men ändå. SO så blev det ju inte mycket gjort skulle ha genomgång men curt var lite krasslig i halsen så det blev inget och sen på svenskan hände det mycket men aaa skrev lite fakta till min debattartikel, sen sprang man ju som ett tok och leta rätt på Pia, hockey ni vet....
 
 
hade igen nyare bild.....

Saknarrrr

Fina hästen, inlägg från mobilen därav kvalitén!


ridpass, dressyr....

Avslutade denna måndagen som vanligt, ett dressyr pass på Kupido. jobbade med övergångar och halvhalter vilket inte är min och Kupidos bästa, men det gick väl hyfsat iallafall så missnöjd är jag inte men nu får ni ha en bra dag för nu ska jag se Polisskolan!

 


monday....

Alla hatar måndagar, är jag den ända som verkligen gillar måndagar?
lektionerna är så skön att man bara glider igenom dom bara så där, det gillas STORT!
Nu tar man det lite lugna innan man åker till stallet för lite dressyr.....

:)

Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, och det är drygt ett halv år kvar tills jag tar studenten. Och imorgon då är det skola, nästan en helt vanlig skolvecka. Så imorgon är det två lektioner, sedan stallet, kommer bli bra det! :)

Vovven

Finaste hunden!
Lill Meicie!♥

Pappersarbete

Sista praodagen är över avslutade min dag med lite pappers arbete efter att jag skrivit frikort och gjort remissar, fakturer och lite annat. Prao veckan har gått väldigt fort, sen blir det skola vilket jag inte ser fram emot direkt men kul att få träffa vännerna efter en jobbig vecka kan jag ju säga, det blir så när man kliver upp 6 och åker halv 7 in hit till sjukhuset och kommer hem vid 17, lite jobbigt men roligare än att plugga. Sen idag fik jag ju sovmorgon, åkte in hit halv 8 imorse så man fick lite sovmorgon men då kommer man inte hem fören 6 eller vad det nu blir.


Tävling.....

Jag är med i en tävling och skulle verkligen behöva er/din hjälp, det ända du behöver göra är att rösta genom att trcka på hjärtat, leta bara efter denna bild.....
Gå in på länken och rösta på denna bild, skulle vara roligt!
https://www.facebook.com/grizzlyzoo/app_434947736560266
 
 

Ridpass, dressyr

 
Red min fina grå idag, så kul att få rida han ibland, särskilt när det går bra. 
Började med att han stod emot från början, spände sig för skänkeln streta mot handen och så, men efter ett tag börja han ta min kontakt och gå mer fram, i traven började jag tappa honom igen. Så jag bröt av till skritt och kom fram i ny trav och allt gick då mycket bättre. Han blev bättre och bättre, och till slut så bra att man blir så glad och får den fina känslan. Eftersom han inte jobbar så ofta med ryggen, försökte jag rida han låg i formen vilket han tycker är svårt, när man väl få kontakten vill han inte släppa den utan han vill gå i en högre form med kontakt, men jag la han lägre och lägre och det gick riktigt bra. Han var duktig, kändes kul. Han blev en liten dressyrponny faktiskt. Lillkillen, han kan, men han är svår. Är iaf jättenöjd och hoppas verkligen att jag får Donald nästa vecka också, för det är det bästa som finns, att få rida sin fina prins! :)

En dag kvar....

Bara en dag kvar på praon nu, kommer inga bilder på mina inlägg då det inte går att ladda upp några från mobilen, men jag försöker varje gång ett x antal gånger men samma visa varje gång, tråkigt att det börjar närma sig sitt slut på praon, då måste man plugga och få läxor, hua ligen....
Blir ju ingen ridning imorrn, då jag har prao :(
Aja ska njuta av sista dagen imorgon på sjukhuset och hoppas på sovmorgon!

Sjukhuset, andra dagen....

Lunchen är slut och det blev bara en dricka och korv då man inte är hungrig efter alla fikapauser, men iallafall tiden går ganska fort när man väl kommer in i jobbet, hihi!
Jobbar väl till 16, så det lönar sig att kliva upp 6, man kommer hem fortare, haha men inte mycket.....
Vet inte varför det inte gick att ladda upp


Clinic

Nu är man hemma efter en bra och lärorik clinic på Kungsnäs. Riktigt roligt att se så verkligen glad att vi fick gå på den!:) Nu lite bilder!:))


tråkigtkortinlägg

Hemma efter en lång dag, började med praon sen har jag nu kommit hem från clinicen som var på kungsnäs med malin Baryard och Peder Fredricson!
riktigt roigt att se den, något jag verkligen vill göra fler gånger.
Ser på paradise hotel, sådant liv jag har........

Snart clinic med Malin och Peder

Snart åker jag och Matilda iväg till kungsnäs för att gå på clinic med Malin Baryard och Peder Fredricsson. Hoppas det blir kul, jag missar ju faktiskt min ridning ikväll på grund av det men det är säkert värt det. Så nu hoppas jag på att det blir en lärorik kväll med syrran! :)

Frikort....

Vaknade vid halv 6 6 och gjorde mig iordning snabbt för min första praodag på sjukhuset, har faktiskt varit intressant, roligt på ett sätt och man känner sig välkommen direkt. :)
Praoar nu här tills på fredag och lunchen blev väl lite tidigt för mig, även att vakna för att praoa då jag börjat 10 halv 11 på reklamteknik. Men har gått bra och jag har ju en alldeles för bra handledare.
Det ända jag kan säga är att jag inte är så för eller gillar att hålla på med frikort, något jag håller på med än, kan väl säga att jag sorterat över 100 garanterat, riktig less men känner ändå att jag vill bli klar med det, för er som inte vet vad det är så kan jag väl säga att man får det om man betalat 1100kr på sjukhuset.
Finns ungefär 30 sådana kartonger med kort, så man har ju suttit ett bra tag med bara denna uppgift, har även gjort lite annars också....


Ridpass, markarbete

 
Idag hade jag tur och fick en lektion av en kompis. Då blev jag glad, fick kanske inte den bästa hästen men ändå. Fick iaf Elf och jag har faktiskt inte ridit lektion på han förut, bara varit ute och busat i skogen så det var något nytt. Han var seg och väldigt tillbaka, han plockar gärna in ett till kort galoppsrång än att hoppa av lite större. Så ibörjan när vi hoppade så visste inte riktigt jag hur jag skulle rida, men på slutet blev det ändring. Han hoppade av bra och gick på bra frammåt fast han tyckte det var jobbigt, men tror ändå han tyckte det var kul att få testa lite annat, då han går för det mesta bara med barn. Nu fick han lära sig och testa att hoppa av lite och galoppera på fram. Han var iaf riktigt svettig efter passet, så han fick jobba på, lill Elfen. Haha, gillar han inte alls, kan faktiskt inte fatta att Matilda älskade att rida den ponnyn när hon var mindre, han är inte alls kul! ;)

Andra och sista praodagen......

Då var den snart över, min sista praodag hos Katarina och Svante, det har både varit lärorikt och roligt, men minstsagt så har man alltid roligt när man är med Kattie, man har aldrig tråkigt, men dagen är inte över än, jobbar drygt en timma till så jag lämnar inte min fantastiska plats än inte. :)

 


Hopplektionen...

Hoppade Kupido idag, men hoppade inte så högt då det varit KM i helgen fast dock var han lika pigg ändå, han var väldigt pigg idag, lite små roligt då det var hoppning. Han var fin emellan åt men nu ska jag snart lägga mig. :)


Prao......

Började 10 idag på min prao plats som jag spenderar hos Reklamteknik AB i 2 dagar och kom hit städade lite snabbt innan Svante kom, och Katrina skurade golvet efter jag dammsugit. Sedan har vi kollat på lite foton och Kattie har visat mig hur man kan redigera dem på ett bra sett. Har även jobbat lite med en skol grej som vi håller på med som ska in efter prao veckan, det måste gå ganska snabbt då jag bara är här 2 dagar av 5 och i en viss del vill jag vara kvar här längre.....
Vid klockan 13 så åkte jag och Kattie till Jade Garden och åt lunch, satt riktigt fint och gott var det. När vi väl skulle tillbaka blev det en riktig resa, vet inte vad jag ska säga, vi hade väl tur i oturen, haha. Iallafall så har det kommit ett par kunder hit och allt ska fixas, men får inte glömma att man har ridning ikväll också, dagens höjdpunkt om ni förstår och ännu bättre då det är hoppning på schemat. :)

Foto, dressyr KM

Agerade fotograf på dressyrtävlingen då jag inte själv var med och red, så här kommer lite bilder från gårdagen! :)

 


Bildbomb från helgen.....

Det vart ju typ stallet i helgen bara, inte hunnit gjort något annat, tänkte bjuda på en bildbomb iallafall :D
Hoppbilderna är från My, http://monkiapa.blogg.se/ 
Dressyrbilderna är från syrran! :)

Dressyr KM....

vaknade stax innan 8 och klev upp drygt 20 över, klädde på mig och åkte till stallet, mockade åt Kupido, kollade lite på första klassen för våra ridskoleponnysar (LC.1) och lite senare hämtade jag in Kupido borstade av honom sedan var det dax att knoppa honom, han kan verkligen inte stå still men knopparna blev väl inte de snyggaste jag gjort men, borstade honom nogrannare  efter jag var klar med knopparna.
Sedan gick det ett bra tag innan jag sadla honom, börja rida fram när 3:dje i LB:1 hade ridit och han kändes typ som vanligt, jobbade mycket med att få honom lugn och avslappnad. När jag rider i collectingring så blev han lite spänd och skulle kolla på allt men efter ett tag blev han lugn och gick ganska fort tills jag kom in på banan eller vad man säger, fick vänta ett tag på domaren tills jag fick signal.
travade runt och visade Kupido domaren då han var rädd för dom sist, han har ju tävlat dressyr en gång tidigare vilket inte är hans bästa sida men, jag fick signal red och han var spänd nästan hela tiden men tänkte inte så mycket mer på det, hade fullt koll på att försöka sitta ner.
I galoppen fick han ju nå litet utbrott sådär, blev lite halft galen men jag fortsatte och kämpade på,
blev dock ingen placeringen......

Hopptävlingen

 
Idag gjorde jag och Kupido våran första start tillsammans. I samma veva så var det KM så riktigt taggad var jag, men kände mig ändå lite osäker när jag aldrig tävlat hästen förut och det fanns med titthinder vilket jag inte hoppat med han så mycket. Men det hela startade bra, på framridningen, vad ska jag säga, vilken häst. Från att kunna spänna till för minsta lilla till en häst som var avslappnad hela framridningen, helt perfekt. Hade inte kunnat ridit fram bättre, allt satt verkligen som det skulle. Och jag trodde inte att det var den hästen jag skulle sitta på. Men helt underbar, sedan när det var vår tur på banan visade jag han titthinderna, men han brydde sig inte, fick startsignal. Han kändes bra, vi låg helt rätt på ettan men naturligtvis så slarvar han och river, resten av banan gick super. Riktigt kul var, det hade kunnat gått bättre och jag vet att han hade kunnat klara det där hindret, han kan ju hoppa. Liksom den finaste hopphästen vi har på ridskolan, också slarvar han. Men jag är nöjd, det var ju trots allt vår första tävling tillsammans, så mu vet jag lite mer hur han fungerar. 
 
Alla bilde tagna av MY (http://monkiapa.blogg.se/)

Hem sen bio..

Vaknade kl 10 över 8 åkte till stallet strax innan 20 i 9 och byggde bana åh gick den sen, jag mockade, syrran hämtade Kupido. Borstade honom sen satt jag och kolla från 50-60 och sen jobbade man 70 och sen när 80 började så skynda jag mig till läktaren då Madicken var 4 start, hon får själv berätta hur det gick....
Efter hennes ritt satt jag mig upp skrittade runt lite bara då jag var 24 start, hände en olycka så det drog ut på tiden och jag hoppas det gick bra, iallafall.

 

Resultatet

Jag var nolla i grunden dock rev han i omhoppningen och lite besviken är man då man hade vunnit annars, tiden vart ju rätt bra men rivningen tog ner mig på en fjärdeplats och jag försöker att tagga om till morgondagen då det är dressyr.....


Sova, (km imorgon)

Nu äre dags att sova så att man är pigg tills imorgon då det är KM. Nu ska det gå, Kupido och jag gör våran första start tillsammans och det är då det gäller. Hoppas hästen är lika taggad som jag, det här fixar vi. Om lille Donald kunde vinna så kan du också det! Godnatt :))

Dressyrträning....

Skolan först, svenska, so, matte fick tillbaka proven, betyg C....
 (kan inte vrida bilden)
Sist biologi, blev väldigt irreterad på klassen men det var väl endå en rätt bra dag i skolan, skönt att vara fredag, chipsets dag!, aja på idh hade jag Kupido för att träna in dressyr pogrammet, det gick väl men inte bra, kan inte sitta ner på honom, han byter galopp när vi ökar på snett i genom, han är ganska spänd och det skulle inte förvåna mig om han är det ännu mer spänd på söndag.
 
Dagens middag......
men nu taggar jag till hoppningen imorgon, startar typ sist......
Kollade även på hoppträningarna som Maggan hade,
är så sugen att vara med, synda att man inte har nån häst bara! :/
 
Blir så less när man ska boka biljetter till Breaking dawn del 2 också skriver jag in rätt och allt och det står att det inte går sen prövar jag ett annat kort då står det att det är redan genomfört men ändå har vi 110 kr kvar att betala?
Ska försöka gå på bion imorrn ändå, får ju se hur det går....
 

Ridpass, hoppning

Hoppade Kupido idag, gick både bra och dåligt. Han var jättefin när vi red fram, han kändes super. Sedan när vi började hoppa gick det sådär, vi hoppade ett räcke och en oxer fler gånger. Rullade på några gånger på de, räcket gick bra, men oxern blev hela tiden fel. Han liksom förstörde avstånds punkten och la hela tiden in ett extra och det gjorde det inte lättare heller när vi red i lilla manegen. Hindret kom direkt efter svängen så det var svårt, men han är så himla snäll. Han hoppar nästan jämt, fast han kommer fel så hoppar han, så han är verkligen jättesnäll så. På lördag då hoppar jag han på KM 80cm och hoppas på det bästa. Första gången jag tävlar han och första tävlingen på storhäst! :)

torsdag kväll och det blir en liten bildbomb från tävlingen.....

Skolan var vär helt normal, känns så drygt att berätta varje vecka och det blir samma visa varje gång men har ändå inget annat att berätta, känns lite stressigt med allt plugg men ska nog gå, har ju prao nästa vecka och tänkte inte riktigt avslöja vart jag ska vara det får bli en överraskning. 
Skolans lektioner idag, musik (lucia/jul sånger), tyska (läxförhör/rättning från ett test), bild (logotyper av mariedal), fysik (3 filmer) det var allt från dagen, bestämde en tid med Sara också, sen satt jag på simhallen och vänta på att pappa skulle sluta, pratade lite med sofia då sen hemma har jag inte gjort någonting alls, vart ute och handlat med pappsen på jula, maxi och lidl en snabbis.
 
Det fick bli Alva som var först i bildbomben och jag lägger in så mycket jag kan
och jag är medveten om att jag knäppt mer på en del men
som sagt så är en del inga vidare bra bilder=jag raderat.... 
 
Alva & Fredde
 
Elisea & Artemis
 
Julia & Lotus

Ridpass, dressyr

Nobel och Iris!
 
Hade turen att få Iris idag, eller inte. När hon kom så red jag henne en gång typ tio minuter sedan fick syrran ta henne. En häst som verkligen inte var något för mig. Och nu satt jag på henne igen och kan säga såhär, hon ville inte gå frammåt alls. Seg som tusan, men men. Hon kämpade och hon är inte den lättaste hästen, imorgon blir det iaf hoppning på någon. :))

Wihoo

Stack till stallet efter en middag hos mormor och morfar. Fick med mig lill kusinen också. :) nu är det nästan klart vart jag ska praoa, behöver bara en bekräftelse ich för er som undrar om bilderna så kommer dom när dom kommer, har haft så mycket prov, redan 4 stycken på 2 dagar och det är alldeles för mycket för min del, men fet är ju typ över, har nån typ uppsats kvar bara och det är bara och kämpa pch njuta av helgen och sen blir det prao en vecka.....


Proven check!!!

Vaknade vid kvart i 6 och låg i sängen till halv 7 och gjorde mig iordning, fast slet bara på mig nå kläder och håret ser ju ut som det gör, med andra ord så orkar jag inte hålla på med håret men lär väl duscha nu och sen platta det om jag orkar?!

Kom till skolan 5 i 8 och hade matte prov, haha man känner sig sämst då jag kollar klockan när jag har gjort klar del 1, då har en hel halvtimma redan gått, stressig som ***!

Sen var blev det Inge prov på engelskan, vet inte varför utan rättade bara ngn text sen var det gympa och där hade vi bollekar och ni kan ju bara gissa vilka som vann, förlorade 1 gång av 5. Sen hade man lunch, åt ingenting som att vi skulle ha HK prov med både varmrätt och efterrätt... Jobbade med Gibbe och resultat blev riktigt bra, vi hade några instruktioner och det var att det skulle vara morötter och köttfärs i varmrätten och i efterrätten skulle det var blåbär och äpplen.
Vi gjorde en köttsoppa och sen en fruktsallad och det blev riktigt super, gott med fruktsallad. Glömde ta en bild på soppan men tig en efter jag nästan ätit upp fruktsalladen så ni får nöja er med denna bild.......

Idh gick väl bra den med, tycker det är grymt kul att spela bandy,

men ibland blir det lite för mycket, kötta och det är jämt....


2 prov klar för veckan, hurra!!!

vet att håret står åt alla håll.......
första lektionen idag var en lugn matte lektion med vikarie, satt i grupprum med Sofie och Kevin,blev inge Ulla (olla) för min del idag, sen hade vi engelska, prov såklart gick skapligt, det var reading och imorrn gör vi ett till typ en fortsättning kan man säga. Sen lyssnade vi på Joakim och Johanna i aulan om hur det hade valt för linjer osv. Sen var det lunch, köttbullar och mos, efter lunchen spelade vi kort, jag, fifa, alex och taher sen var det so, där jobbade vi på med "vårat egna prov" ska hitta på 20 frågor själv i ett viss område och som vi sen ska ha prov på, sen hade vi svenska då blev det att fortsätta med debatten min som handlar om djur/kött, ni förstår kanske och även där satt jag i grupprum fast med alex, taher och fifa och michelle var också där. Sen hade man biologi provet som jag inte var klar med, skrev den sista frågan jag hade kvar och slutade därefter och jag måste säga att det var riktigt krångligt på sista timmen som är till för omprov eller om man missat ett prov, aja men nu har jag gjort klart det och kom hem vid 16 då pappa slutade, väntade i drygt en halvtimma på simhallen.
 
Alex bjussar på ett smile.....
Fifa alltid så söt.....
Alex & Taher :)
 Bjöd på några fina bilder på mina fina vänner från dagen :D
 
 

En vanlig dag!

En helt vanlig skodag, två lektioner och sedan får man reda på att morgondagens lektion sker på valfri plats, vilket betyder ingen skola för mig imorgon. Så imorgon är jag ledig, vilket är riktigt skönt.
Var också på stallet idag som vanligt. Syrran red och jag agerade fotograf. Så Matilda lär nog bjuda på några bilder av proffsfotografen! :))

markarbet och lite besviken.....

Ville ju träna lite dressyr till KM men såklart ända gången man verkligen ville ha dressyr så har man markarbete och tycker det verkligen är hårt för vissa hästar, Kupido som jag alltid har, tävlade 2 klasser i söndags, alltså igår och idag gick han 2 lektioner, markarbete. Föörst en i gruppen före mig sen jag såklart och tycker så synd om killen min, har ju KM till helgen också och då blir det ju 2 klasser i hoppning på lördag och sen rider jag även KM i dressyr (söndag) men dock är det bara jag som gör det då han är som han är, men får göra det bästa av situationen och hoppas på det bästa! Sen har vi hoppning på måndagen, alltså en vecka från idag. Han kommer vara helt slut körd stjärnan min, så jag får se hur det kommer att gå om man kanske får nån annan på lektionen på måndag och hoppas han får vila något i veckan. :)
 
Gamla bilder då jag är trött och för lat att ladda upp från dagens ridpass
men kommer imorgon eller ngn dag framöver så håll utkik...
 

stallet om 5 min...

snabbt kort inlägg nu innan stallet, skolan gick bra helt vanlig dag, fick -13 fel på tyska läxan vilket var riktigt bra och so: gick väl bra förutom då det var en äcklig kuse där vi/jag satt. Idrotten var tråkig men den gick väl hade olika bolllekar och på slöjden fick jag strunta i ridtröjan jag skulle göra för det inte fanns tyg, lite sur blev man så jag hjälpte gibbe att sticka hans vantar, gjorde en halv tills jag kom på att jag kunde göra egna haha, blev vita då det typ bara fanns det och randigt. :P
Aja åker till stallet så fort Kattie kommer så rider man 8 ikväll och innan hjälper man ju henne och kanske kusinen om hon behöver ngn hjälp, iallafall så har jag lite egen planering för ridpasset, så hoppas det går kanon! :)

Bildbomb på olika hästar....

Här kommer lite mera bilder från hopptävlingen.......
lämna en kommentar ifall ni vill ha fler :)

info om bilderna från igår...

Det kommer in bilder förmodligen imorgon då datorn är så seg, annars kommer de in väldigt sent ikväll, men dom kommer, försöker lägga upp dem som frågat först sen kommer de in mer och mer........

Helgen går mot sitt slut

Ja, helgen är snart över och en ny vecka kommer. 
Varit hemma och firat pappa på farsdagen och även vår lilla vovve fyller år idag. Så idag lever hon som en riktigt prinsessa. Igår jobbade jag på hemmatävlingen på stallet så var där hela dagen och kollade. Tror Matilda kommer ladda upp bilder sedan tävlingen. :)

Farsdag

Vaknade av att pappa väckte mig, med fika på sängen, har man världens bästa pappa eller? Grattis till honom på farsdag det är han verkligen värd, fick en hockey biljett till Brynäs-Timrå i Gävle som är den 8 december. Ute match är det också, men han fick lite annat också men nu sitter jag hos farmor och farfar. Varit här sen halv 13 och sen blir det hem kanske plugga lite om jag har lust sen blir det andra delen av Arne Dahl upp till toppen av berget..


Hemma snart!

Varit på stallet från klockan 8 tills nu, på väg hem efter en lång dag. Nu är det storhäst tävling imorgon, är osäkert om vi åker dit, har fotograferar lite och dem kommer upp imorgon förmodligen och har inte gjort så mycket mer än varit på stallet faktiskt ingenting annat, tillbringade dagen med Linn medans syrran jobbade, jag sålde lite imorse men inte mycke mer än så, sen har man ju varit med Jenniefer och Julia med, typ när Madicken jobbat klart :)


Funderar lite smått...

Funderar om man ska ta en dusch nu, tävlingen börjar 9 imorgon och syrran jobbar i caffy.  Men men ska försöka fotografera lite så har ni tur kommer det upp lite bilder på bloggen i helgen...
Syrran ska stå i caffis vid 8 tiden men vem kliver inte upp tidigt för en heldag på stallet?

Natti natti...


skoldagen avslutades på stallet....

Svenskan gick inge vidare idag då vi håller på med en debatt grej som vi ska göra fast då fick vi ett häfte som också skulle göras, allt på samma gång. Sen hade vi so med en vikarie då våran lärare har krockat, men allt är bra så mycket jag vet. Såg iallafall på film där sen hade vi matte, sista lektionen med Bertil innan provet och sen hade vi lunch, spagetti och köttfärssås relativt gott, biologin sista lektionen på skolan för dagen gick väl, gjorde typ inge mer än fick reda på hur det gick på provet och jag är dock inte helt klar men iallafall nöjd än så länge. Idh gick jätte bra idag, från början när jag tog tyglarna var hon väldigt dum bara, men sen var hon helt annorlunda, en helt annan häst skulle man kunna säga, hon hade varit omöjlig igår, så det var härligt att det gick så bra som det gjorde. Gillar faktiskt henne rätt mycke, hon är ju rolig att rida dock inge hopphäst tyvärr. Bella K var ju hennes namn! :)
 
Underbara du! 

Tråkigt

Idag blev det en dag hemma med hästarna på howrse, haha. Näe men det blev inge stall för mig idag, ska vara där och jobba imorgon på tävlingen så förmodar att jag blir kvar där hela dagen. 
Så imorgon kanske det blir lite bilder eller så om jag tar med kameran och fotar lite, vi får se. 
 
Nu ska jag fortsätta med hästarna på howrse, som vanligt. Ganska jobbigt, men vad gör man inte! xD

Ridpass, dressyr

Red Kupido idag och det var dressyrprogram som gällde inför KM, känner mig inte alls peppad och ganska säker på att jag ska stryka mig från dressyren och bara hoppa. Det är hoppning jag gillar och dressyr på en häst som är väldigt svår, det kan jag hoppa. Han kan vara jättefin, men han är så stor och rör sig så mycket och väldigt spänd på tävling som jag kan förstå så tror jag inte att dressyren kommer gå nå bra.
 
Aja, tillbaka till dressyrpasset idag, han var fin vissa stunder, men sitta ned på honom det kan jag inte. Jag studsar han blir spänd och han kan inte visa sitt bästa. Då han slapnnar av och inte travar på så mycket då kan jag komma ner men han är svår så. Sedan galoppen, en stor häst med en liten tjej uppe på ryggen, kul säger han och springer, haha närå. Ibland lyckas jag korta upp galoppen så att han blir fin, ibland tappar jag allt. Haha mycket problem jag har, men det är därför jag känner att jag inte kommer orka ett helt program, känner att jag måste kunna han mer innan jag testar något sådant, så vi får se om det blir hoppning på han eller någon annan då det som ska rida KM allround ska först anmäla sig och jag vill bara hoppa, så då får vi se vem det blir. Jag hoppas det blir Kupido på hoppningen iaf! :D

Ungdomsmottagningen, utvecklingssamtal osv....

Sovmorgon till 9 och sen musik i 10 minuter sen var man på ungdomsmottagningen i drygt en timma och sen hade man tyska, läxförhöret gick super och bingon också, 2 nummer ifrån fullbricka, var först på att få både 1 och 2 rader. Lunchen var ju kall, åt något kallt kött och potatis gratäng riktigt smarrigt faktiskt och sen gick jag till Sara och beställde en tid för min framtid eller gymnasie kanske jag ska säga, vet inte vad jag ska gå för linje men den 29 nov ska vi på möte, alltså mer information och den 6 dec aka vi besöka Timrå gymnasium och få välja 2 linjer vi vill kolla och får reda på lite mer om.

Senare hade man bild och gjorde en logotyp för våran skola lite smått roligt,

 

Fysik hade jag sista 90minuterna av dagen typ fast jag blev lite smått irretande då jag skulle ha samtal halv men det blev inställt för jag inte skulle missa fysiken så jag hann bara lämna grejerna i skåpet och komma till Pias kontor så var det ingen där, plötsligt hör man någon som skriker: AK!!!!!! Jag svarar lite fundersamt ja? och hon berättar att hon inte visste vi hade fysik jag fick hämta mina grejer igen och gå tillbaka till lektionen, där dom såg på film, vi bestämde även att vi skulle ha utvecklingssamtal kl 15 istället, en halvtimma senare och det hade jag också, men fick ha utvecklingssamtalet själv med Pia men det gick lika bra det! :)

Lite less är man ju när hårsnoddarna jämt går sönder.....:'(

 Nyss kommit hem från birsta, varit på rusta, birsta, ikea, ica maxi och ngn till,

men nu har jag taggat upp till twilight ikväll med lite gotta, faktiskt aldrig sett den som går ikväll,

Såg ju den igår bara för skoj! :D 

 


Ridpass, teori

Hade teori idag, gick igenom lite sjukdomar och skador sedan blev det fika! :)
 
Imorgon blir det ridning på Kupido, ett dressyrpass vilket kan behövas om jag ska tävla KM med honom. Blir spännande det!

Klar för dagen....

Mötet avslutat för snart en timma sen, blev ett ganska långt möte, underbara snälla Karin (jenniefers mamma) hade bakat så vi fick fika och gott var det!
Sitter i caffis nu själv Linnea åkte nyss hem, så jag tar insiativet att plugga lite elr inte.......


Die Schule.....

Vaknade kvart i 8 idag, hoppa upp ur sängen kastade på mig kläder och borsta tänderna+ håret sen var det raka vägen till skolan, helt osminkad men det gick ju bra det med, hade matte och fick reda på att vårat prov var flyttat till onsdag nästa vecka som att bertil skulle vara borta på tisdagen. Satt i grupprum med Fifa, felle och svemps sen hade vi engelska nästan direkt efter och där höll vi på att prata om valet med obama varför han vann och vad han skulle göra och sånna frågor. Där jobbade jag själv, satt med Gibbe och Abbe då en blev sur som inte är så ovanligt men aa, iallafall så hade vi idrott efter och där skulle vi ha typ "prov" redskap och det gick väl men är sämst på ringarna, haha det alla andra kan lixom. Annars gick det rätt bra, ont i händerna efter lijanerna som vi skulle klättra upp för. Lunchen var inte så rolig att gå till blåste som aldrig förr, nästan så att man blåste omkull ibland. Inte världens godaste mat, pyttipanna men det gick ju ner i magen som det ska och sen blev det uppehållsrummet och spela chichago och ni kan väl gissa vem som vann när vi avslutade, vi fortsätter nog imorgon eller dagen därpå. Spelade även vänd 10 någon gång då det kom andra som hellre ville spela det, sen hade man HK och där förberadde vi oss för ett praktiskt prov som ska innehålla 1 varmrätt+efterrätt, såklart skulle det ingå några ingredienser och tänker inte säga vad då det är andra som ska ha samma prov, så säger inte heller vad vi ska göra, jag jobbar med Gibbe så helt djälv är jag inte den här gången men sist gick det ju bra själv så jag är inte så nervös inför denna heller, men allt är planerat och nästa gång gör vi rätterna. Avslutade skoldagen med innebandy som vi hade på idh, idag var det min tur att välja lag och vilket visades var väldigt jämna då det blev lika och ett sista mål vinner, dock förlorade vi på ett skitmål vilket var riktigt synd men man kan ju inte alltid vinna. :)
 
Nu blev det mycket text känner jag och inte har jag några intressanta bilder heller men det kommer några få som jag bjuder på i vilket fall......
                                       Jag och min fina vän!❤
Nu drar jag på ett möte på stallet och lär ju stanna kvar där till runt 9 tiden om inte pappa hämtar upp mig! :)

en kort snabbis

Skolan har ju gått sådär idag, har varit en jobbig lång dag kan man säga och här hemma har jag bara legat vid datorn, sett på tv, såklart såg jag ju Portkod 1321, bra som alltid sen twilight som nyss har slutat och tänkte lägga mig nu, imorrn blir det förmodligen en roligare dag, lite kortare och slappare, avslutar ju dagen med innebandy....
Saknar den underbara ponnyn!

Onödigt inlägg!

Riktigt bra dag idag, min enda lektion på skolan blev typ inställd, man skulle bara hämta några papper på skolan. Så jag och min vän for en sväng till stan en snabbis. Jag är iaf inte riktigt pigg, lite förkyld och tung i huvudet, så tur att man inte har så mycket skola/lektioner i trean. Imorgon har jag bara en, så då orkar man med den. 
Ikväll blir det iaf tv, twilight ska ju gå på tvn idag, imorgon och i övermogron, så då ska jag se de med syrran och mamma tror jag. Har sett de två första men var rätt länge sedan nu. 
Blev heller inge stall för mig igår då det känns bättre att stanna hemma och vila upp sig än att vara på stallet och bli sämre. Men imorgon blir det stallet, tror det är möte först sedan teori på min ridlektion, på torsdag blir det ridning! :)
 
Haha, blev ett rätt tråkigt inlägg nu! Men hejdå! :D

Hyllning.....

Ni kanske minns vad som hände för exakt ett år sen? (6 november 2011)
 
Tror nog de flesta inom ridsporten aldrig glömmer detta, det var dagen då den regerande olympiska mästaren och världsettan Hickstead lämnade oss efter avslutande ritt inne på banan i Verona och hans liv gick inte att rädda. 
Kanske inget spciellt att veta men just att man såg när det hände, man blir så chockad av något slag, jag var på kalas hos mina kusiner och såklart sitter jag och syrran och kollar på hästhoppning om de går på tv, det är en självklar sak!
 
Tycker alla ska se denna film, verkligen värd att kolla/se på!
http://www.youtube.com/watch?v=y3sSnzVVS7M&list=FL8_YM_1cSQvtdfVXsLZv_Qw&index=2&feature=plpp_video
 
Man har faktiskt gjort en staty i hans ära. Den finns i kanadensiska Spruce Meadows  i Kanada och avtäckades den 9 september..
Rest In peace Hickstead 
 
 
 

sov gott

Då var denna dag över och vi sover till oss lite ny energi för morgon dagen, och mina ögon slocknar med musik i öronen på högsta grad ikväll, klart man somnar till musiken, det gör det mycket lättare att somna! :)
Teori lektionen idag bestod av att Marie red ett pass på Tibor gick igenom lite grunder av olika slag....
Aja jag taggar om nu och tar in ny krafter, sov gott.
 
╔══╗♪
║██║♫
║(●)║  
 

Ibland undrar jag

Jag undrar hur allt hade sett ut om denna häst hade varit kvar, det hade varit spännande. Han var liksom så speciell och så himla snäll, men något stod inte rätt till, men han hade verkligen hjärtat på helt rätt ställe, fin fina hästen! :'))

Lunch på högsta nivå....

Sitter på tik's thaimat nu och väntar på maten, beställde friterad kyckling och inväntar att slöjden ska börja....
Har haft idrott imorse som första lektion, sen såg vi nån film om skapande skola sen fick vi avsluta våran lektion som vi missade för filmen, sedan var det tyska ganska lugnt, jobbade 2 och 2 för det mesta. Inväntar slöjden som börjar 13:00.....


Skolan börjar igen....

Då var det dax för skola imorgon, känns riktigt tråkigt då jag inte har lust att plugga, men det har jag ju i stort sett aldrig men man får ta en dag i taget och tagga till proven jag har i veckan som kommer nu.
Har man tur så kanske det förflyttas till nästa vecka, eller får man ta dom när dom kommer, går ju bra det med, iallafall så ska jag inte skriva så mycket mer utan ska bege mig till sängen som väntar, kommer ju vara trött imorgon, konstigt? Nej inte så värst!

Det värsta av allt är att jag har teori imorgon, alltså ingen ridning för min del! 8´(


Sticker snart.....

Kusinerna har ju fyllt år eller en fyllde i fredags och en fyller idag, ska snart sticka dit och fira dem. Idag var det Linnéas tur att fylla, bror hennes fyllde 17år och Linnéa 12år, kan faktiskt inte tro det, hon som är så liten, haha men man börjar väl bli gamal snart. Aja har inte gjort så mycket idag mer än att åkt på XXL, Stadium, Usport och åkte upp och sålde new body till farmor och farfar. :)
 
Måste berätta att kissen har äntligen fått tagit av sig tratten! 
Nu är det bara att längta till jullovet som är om tyo 6 veckor tror jag!

The last day

Kanske dags att sova nu, sista lovdagen nu. Imorgon är det skola vilket jag inte längtar så jättemycket till. Men jullovet närmar ju sig.
Godnatt! :))

Saknar min prins!♥

Finaste lille vän! :')))♥

X-factor......

Ser på x-factor nu med the family och lite popcorn på sidan, missade ju det igår då man var på stallet hela kvällen/natten. Aja nu ska jag fortsätta kolla, det är ju one direction trots allt!!
(Bilderna gick inte att vrida)


Vaken...

Här ligger jag fortfarande vaken på stallet, dom har faktiskt slutat snarkat, jag är faktiskt lite osäker om jag somnade till, Aja sova borta är inre min bästa grej men roligt är det, fast inte då man får vara vaken alldenstund själv....
Bikerace räddade min natt!


Godnatt alla läsare....

Nu ligger alla barnen i sängarna, äntligen, jag ligger i ett rum med 8 barn inklusive Emelie men hon räknas ju också som ett, haha!
Aja var ju ute i skogen på en frågerunda och den gick ju rätt bra, skrik fick man ju höra så att det räcker, men vi klara oss och har kvar hörseln iallafall. Nu ska väl jag själv också försöka sova då det börjar bli väldigt lugnt och skönt nu...


Halloween övernattningen igång...

Sitter nu och lyssnar när Emilia berättar en spökhistoria och, har lekt och busat med barnen från klockan 18 och även fikat och varit ut och satt upp frågorna till spökrundan. Men berättar mer om hur det går med spökrundan som vi hoppas blir succé.....
Men barnen får ju inte bli för rädda heller! :P

Vill även gratulera min kusin som fyller år idag, bjuder på en bild sen släktträffen i helgum...


Hoppbilder!

Från hopplektionen i onsdags! :)

Less...

Har försökt blogga på mobilen, men det kommer aldrig in, less men aa nu skiter jag i det och har nyss kommit upp från duschen och nu tänkte jag att jag kanske ska sova fast jag inte känner för det men det är ju en dag imorgon också, halloween övernattning på stallet och det är väl runt 25 stycken som anmält sig sist jag kolla och det lär ju bli en ganska jobbig kväll/natt, men rolig.
Ritade dom här i 7:an elr 8:an och gjorde även ett ordspråk i 8:an, 
fast vet inte vart orginalet är men här har ni iallafall
ena bilden som skulle vara på den bilden.....

Ojj

Ingen som bloggat idag, så det kanske är dax nu!
Har inte gjort något speciellt idag, men imorgon blir det stallet för halloweenövernatttning där. Hoppas det blir kul, massa bus och läskiga historier. Det brukar vara ganska lätt att skrämma barnen, så det brukar vara roligt. Ska också försöka ladda upp bilderna från kameran från igår när jag hoppade Kupido.
Hoppas ni alla har det bra, hejdå! :)

Sängen väntar....

Går och lägger mig nu med ett leende på läpparna och kollar om på alla avsnitt av Portkod1321,
kan inte få nog av den, haha! :P
Avsnitten
  • http://www.svtplay.se/video/355361/del-1-plastsystrar
  • http://www.svtplay.se/video/355365/del-2-leftovers
  • http://www.svtplay.se/video/368530/del-3-a-barn-vs-adhd-barn
  • http://www.svtplay.se/video/390791/del-4-shoppa-loss
Så glöm nu inte att kolla, avsnitt 5 kommer på tisdag klockan 17.....
 

RSS 2.0