sista juli....

Torsdag var det nu och jag har suttit vid datorn typ hela dagen och inte gjort så mycket mer idag mer än att jag har även hunnit rida två hästar. Red lite på eftermiddagen och var där ett par timmar, allellst tyst och lugn i stallet då det bara var jag och syrran där. Fraxinus "Frasse" var väldigt pigg, red först ut en kort sväng sen avslutade vi lite i paddocken. Tibor fick en hel skogstur, tror han tyckte det var jätte kul och han är ju så himla snäll. Två helt olika hästar kan jag ju säga men båda är endå jätte snälla, vilken tur jag har!  Frasse är fuxen på bilden nedanför..
Tibor & jag, Madicken & Sukke

Frasse och Tibor

Blev en tur i skogen på både Frasse och Tibor idag och det var mycket snälla. Frasse känns väldigt pigg och alert, Tibor var lugnare men båda skötte sig. Nu blire lite middag här hemma, nyss dukat och innan den är klar ser jag nått avsnitt av Supernatural som jag börjat tittat på häromdagen. Sen blire lost efter middag och avslutar pretty little liars så fort det kommer ut. :D
 

thaimat...

Tog sovmorgon idag och klev upp och satt lite vid datorn, Madicken och jag åkte och red Frasse och Suzuki en sväng i skogen och sedan åkte vi hem, sett lite på lost och nu ska jag se nyaste avsnittet av teen wolf som kom ut idag, nyss ätit thaimat med familjen framför lite allsång på tv.

•Blandade bilder

 

gott mä glass...

 

Hoppkurs på Näset

 
Igår kom jag och syrran hem från Näset, har haft det väldigt roligt. Jag hade först en ponny som kallades Porre, 6årigt cremellosto. Hade henne på markarbete första dagen sedan badade jag också med henne! :)
Sedan fick jag testa Mac, en annan ponny som var en renrasig connemaravalack på fem år. Klickade mer med han så red han de resterande passan, riktigt härlig ponny. Vi kämpade på och hoppade höjder därefter och tror nog att det kommer bli en toppenponny. Riktigt roligt och hoppas att Maggan har någon hoppkurs någon helg som vi kan vara med på, tänkte bjuda på lite bilder :)

Hästarna hemma!

Vaknade lite innan 10 idag, tog en snabbfika och sedan åkte vi till stallet och tog dit alla ridgrejer då ridskolan börjar om en vecka. Alla hästar är nu hemma och kommer väl vara på stallet nästan alla dagar i veckan. När jag kom hem såg jag och syrran nått avsnitt utav LOST och sedan har vi spelat lite kort med familjen. Till middag så blev det grillning då mormor och morfar kom hit och åt, nu sitter jag här vid datorn efter att tagit ett uppehåll från serie tittandet av lost. Började såg den bara för att Ian Somerhalder var med men efter han dog i serien så börja jag kolla helt på 90210 men nu när jag sett klart den passade jag på att se igen.

•Badbilder

Vi hade turen att få bada lite med ponnysarna, första dagen var det med min gamla hoppkompis Charlie (inge bilder från badet tyvärr) och andra dagen med ponnyn Meja.
Charlie på första bilden nedanför (gammal bild)☟ 
 från lördagsbadet :)
 Madicken och Porre (cremello)
Jag och Meya (skäcken)
Olivia och Egon (fux)

Sista dagen på hoppkursen...

Då var denna hoppkurs över och det har varit jätte roligt, haft bra väder kanske nästan för bra. Väldigt varmt på både land och i vattnet. Idag så hade vi sista ridpasset som var hoppning, vi hoppade bana och det gick bra. Blev väldigt slut så vi tog och svalkade oss i vattnet efteråt. Tänkte nu bjuda på lite mer bilder imorgon och ska försöka ladda in filmerna också.
 

Dag 2, lördag

Dent inlägg jag vet men har inte haft någon riktig tid eller hade väl en paus innan middagen fast det blev inget bloggande då. Bättre sent än aldrig iallafall, vaknade vid halv 9 och gick och åt frukost. Sen tog vi in hästarna eftersom vi skulle rida nästan på en gång eller ridlägerbarnen red först ett pass nere plan. Hade först markarbete/dressyr inne och det gick bättre idag, man hittar knapparna mer och mer, kanske lite problem med bromsen. Red öppna, skänkelvikning på det passet med nån enstaka bom inblandad, känner att Ester rinner hellre iväg än att jobba men som sagt tycker jag det går bättre och bättre, vilket är strålande.👍
 
Efter lunchen var det först avslutning för ridlägret, hopptävling och efter den och fikat så blev det lite bad med ponnysarna. Idag blev det Meya och vi kom en bra bit ut i vattnet, mycket broms dock.
 
Andra ridpasset flyttade vi och tog lite mer mot kvällen, typ runt halv 9 kanske vi red och det var bra varm och väldigt kvaft, trodde det skulle va lite kallare men icke sa nicke, höll på dö ändå. Det var iallafall hoppning som stod på schemat och vi började med bommar och sedan att hoppa lite hinder som vi sedan la ihop till en bana. Måste säga att det gick väldigt bra, rinner iväg efter hindret men tycker det annars gått riktigt bra. Kändes ännu bättre detta pass och det känns lite tråkigt att det är sista dagen idag, för det är nu man lärt känna hästen. Skulle lätt kunna stanna här en vecka till, no problemas för mig men istället så taggar vi nu om för dagen som är. Nu är det dags gör mig att sova, det är de svåraste tro jag😂



Första dagen✔️

Då var första dagen här på näset över, hoppkursen pågår fram till söndag och jag har fått hästen Ester. Inte någon jätte stor häst utan ett litet sto med en aning fart i baken. Går bättre och bättre och ska bli kul och ser hur det här avslutas. Nu efter att haft en solig dag här ute på Näset, vi har haft ett ridpass idag med Ester, badat med Charlie, spelat kort, Singstar och annat skoj. Nu ska jag försöka sova efter att ha sett 90210 och har endast 2-3 avsnitt kvar innan den är slut. Spar det till morgondagen👍
 

♥Min fina underbaraste vän♥

 

game over..

Jaop då var det game over för mig och jag ska nu ner och duscha vilket jag sagt alldelst för länge. Imorgon åker vi till ett av våra favvo ställen, längtar lite för mycket och peppad till tusen!

mer bilder ifrån semestern..

Några bilder kanske ni känner igen från collagen jag slog ihop under resan

en nolla för mycket...

Man somnar på morgon sover alldelst för länge in på dagen och vänder dygnet, inte bra. Sitter bara och ser serie efter serie och snart har jag sett klart på 90210. Är på sista säsongen nu och ska nog hinna se klart den tills på fredag😜 Tycker ni som inte sett serien kan kolla, många skådisar man vet vilka det är från andra serier/filmer, bäst är ju Matt & Adam i denna serie.
 

inga ägg hemma...

Dagarna rullar på här hemma, går inte att sova på grund av värmen och den mesta tiden ligger man och ser på serie. Tror hur många serier/filmer jag lyckas se innan sommarlovet är slut, Det är ju bara två av de serier jag ser på som pågår just nu, de andra är gamla serier som inte längre går. Vi har faktskt satt upp poolen också, bättre sent än aldrig men har inte doppat mig i den än. Cyklade iväg till mormor nyss för att kolla om dem hade ägg vilket vi inte hade här hemma men det hade dem inte heller också nu orka jag inte baka något, det var tänkt att jag skulle göra kladdkaka men men.
 

bildbomb 2 från semestern..

Tycker om väldigt många av dessa bilder, bra för att ha varit tagna med mobilen, fina nätter i vadstena!

Bänkås

Spenderade hela förmiddagen på stranden och nu är första doppet för iår avklarat. Var klart mycket varmare här än vad det var i Vadstena, kanske lite för mycket broms. Så himla rädd för dem haha😜



bildbomb 1 från husvagnssemestern

kommer upp lite bilder då och då från resan som ni inte sett.

Cykeltur🚲

Runt 23 kom syrran med en idé om att cykla, varför inte lixom. Skönt att komma ut då det inte är så varmt, tog en runda på 4,5 km. 


Näset...

Åkte och kolla på hoppning som var på Näset idag och även varit in på hööks en sväng, bara kollat inte köpt något nytt. Solen låg på näset och det var väldigt varmt, nu tänke jag bara lägga mig och se serie.
 

matilda hemma igen..

Kom hem från husvagnssemestern klockan ett idag och det känns otroligt skönt att få sova i sin egna säng, nybäddad och allt. Känns väldigt skönt att vara hemma igen även fast det varit roligt under de senaste 10 dagarna som jag varit borta. Städade ur alla mina grejer från husvagn och sedan har jag haft en ganska lugn dag här hemma, har packat upp och åkte upp en sväng till hästarna. Sett senaste avsnittet av teenwolf och även det senaste avsnittet av pretty litte liars och nu blire några avsnitt 90210 tills jag somnar. Här är en bild av många som jag fotat under resan...
 

Bad och nu bilresa👊

Efter några få timmars sömn inatt så klev jag upp vid kl nio kanske och gick och badade runt halv tolv. Började med att bada ute på gustavsvik och sedan blev det också äventyrsbadet som dem har, åkte allt var dem hade. Roligast var forsen men den gjorde även ondast, det var så hård ström så man bara åker med fast lite får man ju tåla. Nu sitter jag iallafall i bilen och är påväg efter ca en veckas trip, vi har hunnit med sola, bada, Ullared och Liseberg.


snart morgon...

Ligger och tittar på 90210 och sett det från halv 1 och gör det även nu, kan inte sova för alla ljud. Lite roligt ändå men tur att internet funkar bättre här än vad jag hade i borås, vilket var typ inget alls. Det går sakta men säkert nu och det duger så att jag kan kolla på swe. Nu ska jag fortsätta och sedan försöka få lite sömn med, var ju inte tänkt att jag skulle dygna...
 

Slutkörd efter gårdagen

Hann inte med att blogga något igår då jag var på Liseberg från morgon till kväll och det var helt klart den bästa dagen på hela semestern. Jag hade det helt super igår och den bästa attraktionen var helix och det var värt en timmas kö. Nu har vi nästan bara hemresan och just nu sitter jag i bilen påväg mot Örebro för att bada och där stannar vi nog inatt för att sedan fortsätta hemmåt.
Efter solsken kommer värsta regnet..

Åt sushi för andra gången...

Klockan har slagit 00:00 redan och det är nu tisdag redan, måndagen gick väldigt fort. Vi klev upp, duschade och gjorde oss i ordning innan vi åkte på Ullared. Vi shoppa och shoppa som bara den, tog en paus runt halv 3 och gick och käkade rosé garden. Så nu när jag kommer hem så blir det lite nya kläder i garderoben och en lampa till mitt rum och smink osv. Från att ha varit där sen förmiddagen till halv 8 så är man helt slut, när vi kom hem tog vi en liten promenad här vid campingen och kollade lite. Nu är det sovdags för det flesta och idag tisdag är lika med LISEBERG!

Jag & Linnéa

Söndagen håller på att glida mot sitt slut och här ute i borås sitter jag och Linnéa och njuter av vårt sega internet men det är ju bättre än ingenting alls. Kan ju säga att både internet och utsikten var bättre i vadstena men vi ger väl Saltemad en chans. Har ju vart här förut när jag var mindre men kommer inte ihåg mycket, snarare nada. Iallafall så är det ganska skönt här ute, lite små fuktigt eftersom det regnat här i borås, hoppas ni där hemma har klarat er ifrån det. Sitter och lyssna på lite musik samtidigt som vi ser på serie. Har inte gjort så himla mycket då det regnat och sen åkte vi ju även upp hit från Vadstena. 
Snart ny vecka, nya möjligheter och nya skojigheter!


Sista natten i Vadstena...

Tycker att det är rätt mysigt här, jag klagar inte☺️
Lördagen börjar nå sitt slut och här på campingen så äre dans lite längre bort, som det varit sen klockan 20. Sitter här inne i husvagnen och emellanåt går man ut en stund för lite luft, fotar på havet  Börjar bli mycket kusar ute nu, fått in tre skrangelmyggor som mormor och moster försökt fått ut dem utan att döda dem, usch och fy vad jag hatar kryp, kusar allt vad som flyger. Vad har man gjort idag då, inte så värst mycket egentligen eller inget interessant.

Skuttat på ängen

Idag byggde vi fram hinder på ängen som vi skulle hoppa. Inigo har ju inte hoppat på ett tag nu, så hon var väldigt pigg och glad. Hon var riktigt bra, hade bra bjudning och allt går så mycket lättare då. Vi hoppade sedan några olika hinder, inte så höga. Inigo tyckte det var jätteroligt, likaså jag. Pigg blev hon och hade nog mer än gärnat tagit ännu fler språng. Kul var det iallafall!
 
 

klockan bara rullar....

Idag har jag bara chillat, legat inne i husvagn och kollat på X antal avsnitt av  90210, det är inte så varmt här idag men inte heller dålig väder, det är lite blåsigt och solen kollar fram lite då och då men inge bad och sol väder för mig inte. Varit och kännt på vattnet och iskallt, aldrig att jag ta ett dopp! Nu ska det snart göras middag här och ikväll blir det visst dans här på campingen skojsigt och sen lite fyrverkeri vid 12 slaget. Förhoppningsvis kommer det upp lite bilder ikväll.
 
Bild från inatt

klockan har passerat 8....

Vaknade lite till och från imorse men somnade rätt snabbt om igen, vid 10 halv 11 kanske jag klev upp och började bädda bort sängen och gjorde iordning smörgåsar och tog fram grejer så vi kunde gå längre bort mot stranden och sola och bada där. Strax efter 12 så gickvi dit och jag solade mest gick ut i vattnet en stund men ingen första dopp då heller. Gick hem vid 16:30 för att vi sedan skulle åka och äta någonstand inne mot stan, slutade att vi hamnade på en kina thai restaurang. Där åt vi buffé och det var skapligt, de friterade var inte riktigt klar men det var ändå skapligt gott. Nu sitter jag inne efter att ha gott en promenad längst campingen fast i vattnet, var ganska härligt.



Allsång

Blev inte som jag tänkt, sitter och ser på allsång på skansen med moster medan de andra sover, efter det blir det pll, onödigt inlägg, jo jag vet men hade inget bättre för mig

Fagersta till Vadstena

Efter första natten på Eskiln så blev det inte så himla mycket sömn, kom fram halv 2 på natten och jag la mig med mobilen och spela hayday bland annat. Somnade efter 3 och vaknade lite då och då, klev upp vid 8 tiden och vi fikade och drog iväg vidare mot Mottala (osäker) haha. Vi åkte vidare till Vadstena och står nu på Vadstena camping precis intill vattnet. Det har vart varmt hela dagen så tänkte ta mig ett dopp men eftersom temperaturen i vattnen inte kan ha varit hög så gick jag bara därute ett tag. Har legat och solat, varit på restaurangen här på campingen och ätit gillbuffé, nu sitter jag i husvagnen och kollar på tv, någon film på 4 med Jennifer Aniston och Matthew Mcconaughey. Aja nu ska jag se på gårdagens pll avsnitt, ha de gött!👋



Kommer väl försöka göra lite inlägg nu under resan med lite blandade bilder👊

Kvällspass

 
 
Åkte iväg och red Inigo på kvällen. Red på ängen och det var väldigt kul, tyckte Inigo till en början tills det var dags att jobba. Varmt blev det men slutade med en fin Inigo ett galopprace på ängen, härligt. Hästen var riktigt nöjd efteråt!

tbt

Liseberg för typ 2år sedan, snart äre dax igen...
 

Fagersta

Då har vi äntligen slagit hos ner i Fagersta och här stannar vi och sover inatt iallafall. Funderar om jag ska ta mig ett dopp imorgon om det är varmt i vattnet eftersom att jag har ju fortfarande inte tagit mitt första dopp iår och det måste väl göras förr eller senare. Aja ska väll försöka och sova lite nu också innan man ska upp igen. Det går fortare än man tror!

På vägen...

Det var tänkt att vi skulle åka klockan två men blev omplanerat då det blev lite strömavbrott. Men nu är vi på väg på semester, bort från Timrå en vecka och mot sol och bad å andra roliga saker förhoppningsvis. Tog nyligen en bensträckare fast nu är vi ute och rullar vidare. Vart vet jag inte riktigt ännu, jag roar mig med lite serie tittande här bak i bilen, avsnitt på avsnitt av 90210. Bättre än att bara sitta rakt upp och ner, Aja ska fortsätta titta på serie nu!



Ingenting är omöjligt för den som försöker..

 
 
 

spela spel....

#Gameover

Kvällstur med syster...

'
Tog en liten skogstur såhär på kvällen med Madicken, red bort vid lögdösjön och båda var väldigt lugna och det var väldigt härligt väder, alldelst lagomt varmt. Nu ska jag duscha innan jag ska packa.

städat stallet

Åkte upp till stallet kvart över 10 för att hjälpa Annelie att städa rent stallet, boxar, vattenkoppar är skinande rent eller det gav ett bra resultat, Inigo får lite vila idag tro jag också rider jag henne imorgon. 
 

Varje prestation inleds med beslutet att försöka...

måste ju erkänna att jag saknar detta gryyymt mycket...

Dagen på Näset...

Vaknade imorse och såg ett avsnitt av teen wolf innan jag klev upp riktigt och klädde på mig och åt. Sedan stack jag och syster till näset, för att träffa några gamla ridläger kompisar och även hälsa på alla andra och lille Charlie. När vi kom dit så kollade vi först på avslutning som var hopptävling på ridlägret. Sen hälsa jag på min lille kompiz Charlie, som bara mådde bra och sedan pratade vi lite med åre tjejerna som vi gått på ridläger med för 2-3 år sen. Dagen här på Näset avslutades väl på det bästa sättet antar jag, vi fick varsin häst att rida, blev ett dressyrpass på Akilles. 

 

Låt aldrig sakerna du vill ha få dig att glömma bort vad du har....

 

UTERITT med Annelie

Blev en uteritt på Inigo tillsammans med Annelie och Amie, vi red bort mot lögdö...

gadsrot

Sitter och försöker kolla ikapp teen wolf  och känner att jag ändå inte har nått bättre för mig. Haft en ganska lugn dag, spelade lite quiz med familjen, kört land och stad och även spelat 5 kort. Morgondagen är inte så planerad men om vädret vill så kan man åka upp till betet på förmiddagen, för på eftermiddagen ska jag upp och rida Inigo. 

bilder

 

Vet du vilket det längsta engelska ordet är?

Det är smile, för det är en hel mil mellan s och e.
 
 

uteritt på Inigo

Jag och Annelie tog ut hästarna på en uteritt idag, dem fick plaska lite i vattnet också vilket var mycket roligt. Inigo var ganska pigg idag men hon har ju trots allt fått vila några dagar. 
 

LOST

Avslutar tisdagens kvällen med ett par avsnitt av lost

RSS 2.0