Hoppa i blĂ„stenđŸŒȘ💹

Plugg och sedan pÄ eftermiddag bar det av till stallet men endast för min lektion, sÄ blev bara en hÀst riden idag. Fick höra att vi skulle hoppa lite idag och det sÀger man aldrig nej till, alltid lika roligt att hoppa. Red fram hÀstarna sjÀlvstÀndigt till en början och dÄ fick jag jobba mycket med att fÄ honom mjuk i sidorna dÄ han riktigt inte hÀngde med mig. Precis innan jag börja galoppera och efter galoppen sÄ slÀppte allt, dÄ kÀndes han rund och fin. Det var vÀldigt blÄsigt men mÄste sÀga att det var bÄde skönt men lite jobbigt att rida nÀr det vÀsta vindarna kom. Det var nÄgra terrÀnghinder framtagna i paddocken sÄ det passade vi pÄ att hoppa och sedan avslutade vi med att hoppa en linje. Det var en linje med tre hinder, med tre galoppsprÄng mellan varje. Första gÄngen jag kom in pÄ linjen var jag lite avvaktande, samlade ihop honom för att jag förstod att det skulle bli trÄngt ifall jag hade en större galopp men det Àr bra att fÄ kÀnna pÄ avstÄndet lite först men efter den gÄngen justerade jag galoppen och kom istÀllet in med en bÀttre galopp och fick jobba tillbaka honom för att fÄ plats med tre men det gick bara bÀttre och bÀttre. Kan faktiskt sÀga att sista gÄngen jag hoppade linjen blev bÀst och det kÀndes riktigt bra och hÀrligt att komma in och ut bra första gÄngen nÀr hon höjde upp lite ocksÄ. Han Àr ju för bra den hÀr ridskolehÀsten, tÀnk om han vore min!

Dagens och gÄrdagens trÀning...

MĂ„ndag

Ett ridpass som delades upp pÄ tvÄ hÀstar skulle man kunna sÀga. Skrittade fram ute i skogen och sedan gick vi till paddocken för att trimma hÀstarna. Jobbade mycket voltarbete med Avalon som jag börja red, stÀllde och böjde honom i volterna och försöka fÄ honom pÄ yttertygeln. Efter lite galopparbete sÄ bytte vi hÀstar, jag hoppade upp pÄ Boye och syrran fick rida Avalon. Boye började jag först flytta och nÀr det kom till galoppen jobbade vi lite tempovÀxlingar, samlad galopp i volterna och ökad galopp pÄ pÄ spÄret. Avslutade Àven dagen med en promenad senare mot kvÀllen, 7,07 km totalt.

 
Tisdag
Idag blev det en uteritt i alla gÄngarter för Avalon men vi gick in och tog lite mer galopp och trav i paddocken. Försökte göra en hel del galoppfattningar vilket han gjorde bra sÄ en tumme upp för det. Avslutar Àven denna dag med en promenad pÄ totalt 4,42 km.

Morsdag och en uteritt pÄ det

PÄ förmiddag var vi upp till farmor och farfar, tog en fika och satt och prata. Sedan bar det av till stallet för en ridtur i skogen och avslutade med lite galopp i paddocken. Hem för att kÀka middag och Àven efterrÀtt idag bara för att det Àr morsdag, sÄ grattis pÄ morsdag bÀsta mamma!

stall och firande av mormor..

Vaknade vÀldigt tidigt idag och kunde inte somna om utan lÄg kvar i sÀngen ett bra tag efter att jag Àtit frukost. Det bar av till stallet nÄgra timmar senare och idag fick hÀstarna skutta lite inne. Vi hade ett sockerbitshinder pÄ volten, ett rÀcke pÄ de bÄda diagonalerna. Efter vi vÀrmt upp och hoppat fram lite sÄ la vi ihop nÄgra korta banor med ungefÀr 4 sprÄng. Det Àr en skillnad pÄ bjudningen mellan varven och nÄgot som ibland intrÀffar i vÀnstervarvet Àr att han helt plötsligt tappar farten och bara dör av och det Àr nog envishet hos honom som spelar in. För det Àr inte pga att han inte orkar utan han verkar mer bestÀmma sig för att bara lÀgga ner allt just dÀr, i en speciell riktning. FörstÄr att han kanske bara testar mig om han eventuellt kan komma undan. 
Snabba puckar efter stallet. Hem och hoppa in i duschen för att Äka och fira mormor som fyller Är pÄ tisdag. Det blev grillning först och sedan marÀngsviss till efterrÀtt. Nu sitter man hÀr hemma, alldeles för trött och redo för en ny dag imorgon.
 

Det har gĂ„tt ett Ă„r, saknar❀

Det Àr mycket som fÄr en att tÀnka tillbaka och jag kan knappt beskriva saknaden. Att se mÄnga, en efter en lÀgga ut balbild efter balbild och se hur glada och vackra alla Àr. Det fÄr mig att minnas tillbaka men kanske inte pÄ just det ni tror jag tÀnker pÄ, för det Àr nÀmligen inte balen som först dyker upp i mitt huvud, utan det Àr vÄr Àlskade fyrbenta Meicie. Den lilla svarta vovven som Àlska att Äka bil, som Àlska korv och som Àr Àlskad av mÄnga. Efter att ha varit en krigskÀmpe i 11,5 Är med alla dessa sjukdomar som hon levde med. Dagen som man aldrig vill vara med om som djurmÀnniska kom, vi sa hej dÄ och hon fick somna in. Det var min absolut vÀrsta dag i hela mitt liv.
 Det har nu gÄtt ett Är sedan hon lÀmnade oss, ett Är sedan hon somnade in, ett helvetes Är med mer tÄrar Àn vad jag genom alla mina tidigare Är har grÄtit. Det man mÄste förstÄ Àr att det Àr okej att visa kÀnslor. Ibland kommer tÄrarna lÀttare fram och jag Àr ingen mÀnniska som vanligtvis visar kÀnslor men tycker dÀremot att man mÄste fÄ göra det. KÀrleken till henne Àr obeskrivlig och det Àr svÄrt att sÀtta ord pÄ hur fantastisk fin hund Meicie var och fortfarande Àr, hon har gett oss sÄ otroligt mycket. Alla borde ha en som henne och jag Àr sÄ ledsen över att hon inte finns med oss i vardagen lÀngre. En av flera saker jag önskar att fÄ göra med henne Àr att visa henne ratten och att fÄ ta med mig henne ut, bara hon och jag pÄ en biltur som jag vet att hon skulle Àlskat.
Det Àr med en stor saknad och med tÄrar i ögonen jag har skrivit det hÀr inlÀgget. Det gÄr inte en dag utan att jag inte tÀnker pÄ henne och hon kommer finnas med mig tills jag tar mitt sista andetag. Jag har insett att saknaden inte kommer bli mindre utan man fÄr lÀra sig att leva med den. Vissa dagar Àr jobbigare Àn andra men jag försöker vara glad för att hon funnits den större delen i mitt liv. Ta vara pÄ alla dagar ni har med nÀra och kÀra!

F r i d a y !

Sov verkligen sÀmst inatt, lÄg bara och kolla rakt upp i taket och somna jag sÄ vakna man lika snabbt. Det blev lite Àndrade planer dÄ Pappa fick en körning ner till Stockholm och syrran fick hÀnga med som sÀllskap. SÄ frÄn en till tvÄ hÀstar för min del idag och stallet helt sjÀlv. Det Àr ju skönt om man hade haft all tid i vÀrlden men nu blev jag och mamma bortbjuden pÄ mat sÄ det var ju bara hem en snabbis för att Äka vidare och det blev kebabtallrik och den satt riktigt fint i magen.
HÀstarna var duktiga, bÄda tvÄ. Det blev ett pass ute i paddocken med Avalon dÀr vi jobbade övergÄngar och skÀnkelvikning Àven lite voltarbete bara för att han inte bara ska göra en och samma sak. Dessa grejer kunde man rulla pÄ i ett par varv, skÀnkelvikning pÄ lÄngsidan, volt pÄ kortsidan och övergÄngar lite dÀr det passa. Boye fick en lugnare tur i skogen, fundera ett tag pÄ att rida ut en svÀng barbacka men tillslut sÄ blev det med sadel ÀndÄ. Skönt att avsluta stallvistelsen med en uteritt för med vÀrmen blir det varmt att köra tvÄ ridpass. Imorgon ska det förhoppningsvis bli lite hoppning, Avalon har ju inte fÄtt skutta nÄgot den hÀr veckan och han vill ju sÄ gÀrna och jag med för den delen. 
↑
AVALON
BOYE
↓

K R I S T I H I M M E L S F Ä R D S D A G

 
LÄg kvar i sÀngen ett tag och hade turen att bli serverad rÀkmacka pÄ sÀngen. KlÀdde pÄ mig och gick upp och Ät frulle. Sedan blev det lite rensning ur lÄdor och sedan fick det bli en paus..
 Paus frÄn stÀdningen och medan Äkte jag och Madicken upp och jag red. Det blev lite markarbete för mig och Boye, Madicken fick agera trÀnare för oss. Tre plastbommar pÄ ena lÄngsidan ocksÄ hade vi först tre travbommar pÄ volten som sedan Àndrades till galoppbommar. En bra övning för bÄde hÀst och ryttare, bÄde att komma pÄ volt och bara enkla bommar pÄ marken. Jag mÀrker ibland att yttersidan vill gÀrna glida ut i ena varvet pÄ honom och det Àr ju lite si och sÄ med bommar. Det Àr inte Boyes favorit om jag sÀger sÄ, han föredrar att kolla pÄ dem först annars Äker bromsen i. Det blir en stor skillnad nÀr man kÀnner att det flyter pÄ och vi fick till det tillslut till allt och B var duktig.
NÀr vi kommer hem har vi besök av Pontus, Elin och Saga. Det Àr dags för middag och det blir grillning och dÀrav fortsatte jag inte med stÀdningen, rensning ur lÄdorna. Det blev grillat och sedan blev det lite singstar och klockan börja rulla ivÀg, Vet inte om jag ska sÀtta mig en stund men man vill ju gÀrna fÄ bort det innan man ska sova sedan. 

Alltid kul att fĂ„ hoppa😁

Dagarna gÄr och vi nÀrar oss varmare tider och det blir allt svÄrare att somna, snart kommer flÀkten tas upp. Denna onsdag har jag hunnit varit en svÀng ner till mormor och hjÀlpt till att lyfta lite saker. Det har varit stall, vilket varje onsdag innebÀr men ingen hopptrÀning för mig och Avalon pga av att trÀnaren var sjuk sÄ vi fÄr hoppa lite sjÀlva pÄ fredag istÀllet. Fick bli en vilodag för honom och det mÄste man ju fÄ ibland, sjÀlvklart fick han bli lite ompysslad ÀndÄ. Som sagt sÄ var Pia sjuk, vi hade Julia istÀllet och det blev nÄgra sprÄng för vÄr del. I början av ridpasset var Kupido otroligt seg, lyssnade inte alls pÄ skÀnkeln utan han gick mest och sov kÀndes det som. Fick verkligen jobba med att fÄ honom lite kvickare och mer lyhörd, det blev bÀttre nÀr vi kommit igÄng med galopp. NÀr vi börja la till bommar som lÄg pÄ 24 meters avstÄnd skulle vi variera antal galoppsprÄng och det tyckte jag vi gjorde galant, bommarna blev sedan upphöjda i sockerbitshöjd. Avslutade med att hoppa ett rÀcke och dÀr fick vi ett par fina sprÄng och mÄste sÀga att jag fick en riktigt bra kÀnsla nÀr jag red sÄ fort vi kommit igÄng, det var kul. NÀr vi kom hem blev det dags för middag, raclette grill och det var super gott men kan erkÀnna att det ser inte sÄ gott ut pÄ bilden dock.

R.I.P FRAXINUS 2002-2017

Det har gÄtt tvÄ veckor och jag har fortfarande inte publiserat detta inlÀgg, det var tisdagen den 9:onde maj dÄ jag kom in i entrén och fick höra det sorgliga. En trogen ridskolehÀst som stÄtt pÄ ridskolan i nÀstan tio Ärs tid har tyvÀrr fÄtt somna in. Att fÄ höra detta fick mig nÀstan till tÄrar, det dyker upp ett och ett annat minnen som jag delat med just honom, det Àr lektioner som igÄngsÀttningar. Har insett att man har en och en annan koppling till nÀstan varje hÀst som stÄr i stallet, det har stÄtt hÀr sÄ lÀnge och Àven om det inte Àr den hÀr hÀsten man gillar/gillat lite extra sÄ kÀnns det. Det finns mÄnga som har en plats i mitt hjÀrta och det Àr klart eftersom jag spenderar min mesta fritid pÄ stallet, har ridit hÀr sedan 15 Är tillbaka, sedan jag var fem Är gammal började jag rida pÄ ridskolan. Frasse var en fantastisk ridskolehÀst som hade hjÀrtat pÄ rÀtt stÀlle och lÀrt mÄnga elever rida. Han hade cancer, blodcancer för att vara mer exakt och det Àr aldrig roligt nÀr djuren lÀmnar oss.

KvÀllspromenad pÄ 7,56km

En mycket god, halvnyttig middag som jag Àven bjuder en bild pÄ idag, mÄste bÀttre mig pÄ det och sedan blev jag sittandes vid tv: ett tag tills jag förflyttade mig till datorn. Vid halv tio tiden börja vi, jag och pappa bege oss ut pÄ en kvÀllsrunda och vi gick totalt 7,56 km. Det var rÀtt sÄ bra promenadvÀder, lite blÄsigt i början men nÀr man blivit varm i kroppen sÄ var det flÀktande.  

Stall och en hel vecka utan skola...

Idag blev det en liten lugnare uteritt för hÀstarna, red förbi scoutstugan och fortsatte in i skogen dÀr. Det var och blev en bra stalldag och imorgon blir det en stallfri dag, inte för att jag behöver det men ibland kan det vara skönt men nu nÀr man inte har nÄgon skola skadar det inte att behöva Äka till stallet.

Sverige ett mÄl, ett steg nÀrmare GULD!

Sverige har gjort mĂ„l och leder nu över Kanada och hĂ„ller dem nollan sĂ„ kommer Sverige ta hem guldet, man kan ju alltid hoppas. Det har varit en schemalagd dag, först till stallet och sedan kalas. Åkte upp till stallet och idag red jag Boye, första och Ă€ven den enda gĂ„ngen för den hĂ€r veckan. Jag red ut honom i skogen och det gick ju smidigt det och herre vad varmt det blir sĂ„ jag höll mig i skogen hela tiden men det gĂ„r ju bra det med. En snĂ€ll och pigg Boye var det ute i skogen och sedan var det bara Ă„ka hem, duscha och fixa sig inför firandet av min moster. Åt tacos dĂ€r och blev kvar tills vi Ă„kte hem för att kolla pĂ„ hockeyn men har inte suttit nĂ„got vid tv:n. Hörde att Sverige gjorde mĂ„l sĂ„ sprang dit och kolla men ska vĂ€l se den sista perioden nu och hĂ„ller tummarna pĂ„ att Lundqvist inte slĂ€pper in en enda puck.
TyvÀrr fick det bli en gammal bild, mÄste bli bÀttre pÄ att ta nya sÄ jag kan fÄ upp lite grönare bilder, snön Àr ju faktiskt inte lÀngre kvar.

Stall och bortbjuden pÄ middag...

Allt planerat men ont om tid ÀndÄ. LÄg kvar i sÀngen kanske lite för lÀnge men klev upp och satt mig vid tv:n. Klockan blev tillslut tolv och vi började göra oss iordning för att hinna med stallet, klockan var vÀl nÀstan ett innan vi var ivÀg och vi gjorde klart alla stallsysslor Ät bÄde Avalon och Boye innan vi hÀmtade in dem bÄda. HÀmtade in hÀstarna och red först ute i skogen, fortsatte med lite trim pÄ plan innan vi avslutade ridpasset. SnÀlla hÀstar bÄde ute i skogen och i paddocken. Efter att vi var klar i stallet sÄ brassade vi hem, duschade för att sedan Äka ner och Àta middag som vi var bjuden pÄ av mormor och morfar. Det blev grillning dÀr tillsammans med alla som var bjuden och som kunde komma. Kom hem nÄgon gÄng vid Ätta tiden och sen dess har jag tillbringat min tid vid datorn. Det blir lite plugg innan jag lÀgger mig ikvÀll ocksÄ, tenta nÀstkommande fredag.

Uteritt med Avalon

Finally fredag, vaknade sÄ pass tidigt idag att jag hann somna om en gÄng till, underbart. NÀr jag vÀl kom upp ur sÀngen sÄ blev man allt piggare och man har ju varit vaken sen dess. Lite frukost i magen och nÄgon timme senare sÄ bar det av till stallet. Bra vÀder dock lite kvavt ute men det överlever man, nöjd att det inte regnar. Vi red ut idag jag och syrran med Avalon och Boye, otroligt varmt men vi klagar absolut inte pÄ vÀrmen för det fÄr man inte göra och hÀstarna var snÀlla. En hÀrlig ridtur i vÀrmen.
NÀr vi kom hem blev det dags för lunch och sedan for vi ner till mormor och morfar, kom hem nÄgon gÄng vid sex sju tiden. Nu fÄr vi se hur kvÀllen avslutas.

Ett ridpass inne tack vare vÀdret...

Inge kul vÀder idag inte, hade tÀnkt trimma lite pÄ plan idag men det fick bli inne dÄ det regna hela lÄnga dagen. Fick passa pÄ att rida innan hopptrÀningen sÄ att vi inte skulle bli pÄ stallet hela lÄnga dagen men som tur va fanns det plats och syrran kunde trÀna tidigare, tummen upp för det. DÄ var vi hemma lite mer Àn tvÄ timmar tidigare, hur skönt Àr inte det. Avalon var inte lika pigg som igÄr och det Àr vÀl inte konstigt nÀr han blev av med lite energi och tror inte han tycker dressyr Àr lika roligt för den delen heller. Han var vÀldigt lugn idag, nÀstan Ät det segare hÄllet men fick igÄng han bÀttre och bÀttre. NÀr jag vÀrmde upp sÄ jobbade jag mycket övergÄngar och lite voltarbete sedan nÀr vi börja bli varma sÄ red ajg serpentinbÄgar med övergÄngar pÄ ena lÄngsidan och skÀnkelvikning in mot mitten och ut till spÄret, pÄ den andra. Imorgon om vÀdret vill sÄ hade vi tÀnkt att rida ut och eftersom vi inte har nÄgon skola passar det perfekt att Äka upp tidigare till stallet, nÄgon gÄng pÄ förmiddagen kanske. 

Hoppning ute med bÄda hÀstarna

Det hade kunna varit en bra onsdag, ingen skola och utan stall pÄ eftermiddag men eftersom jag fick en söm rakt igenom stöveln sÄ blev jag inte sÄ glad. Det började extremt dÄligt för mig och blev lite förbannad att inte kunna rida i stövlar, omöjligt om det sticker upp en söm i foten. Den var lite vass sÄ man kÀnde lixom att det skavde nÀr man gick, det var typ som en sten som bara satt fast under foten, inte sÄ behagligt. Tur den inte gick in i foten/tÄn och bara igenom stöveln men kan inte förstÄ hur svÄrt det ska vara att ta undan ordentligt efter sig. Jag hade vÀl tur i oturen iallafall för att jag hade ridskor ute i bilen som fick bli min rÀddning för kvÀllen. Först pÄ schemat stod alla stallsysslor pÄ mig medan syrran red Boye sedan var det dags för mig med, att fÄ rida.
BLÅ - Studs
LILA - Oxer
GUL - RĂ€cke
RÖD - RĂ€cke
KUPIDO↮
Red fram sjÀlvstÀndigt och Pia ville att jag skulle fÄ K lite lÀngre i halsen och Àven lite lÀgre sÄ vi jobbade med det i början jag red fram. NÀr vi vÀrmde upp sedan tillsammans sÄ började vi med att rulla pÄ tvÄ galoppbommar med 19 meter emellan och red pÄ bÄde fem och sex galoppsprÄng. Kupido kÀndes lydig och bra, rÀtt mjuk och avslappnad sÄ dÀr kÀndes det toppen. Sedan skulle vi hoppa studs (tvÄ blÄ strÀcken), sex galoppsprÄng till ett rÀcke. DÀrefter kunde vi sedan hoppa oxern (lilla) till studsen eller rÀcke (röd) till studs. Vi hoppade alltsÄ lite olika linjer och avslutade med en liten bana. Vi fick lite problem nÀr vi hoppa eller jag tycker vi hade lite dÄlig galopp sÄ jag rider pÄ vilket inte pia hÄller med om riktigt men det kanske kÀndes annorlunda Àn vad det sÄg ut. Han hoppar ju sÄ det Àr ju inget sÄnt utan det har mer att göra med nÀr han hoppar av, sÄ Kupido kÀndes bra dÀremot jag har en del att jobba pÄ. 
 
AVALON↮
Red fram sjÀlvstÀndigt hÀr ocksÄ, A var pigg redan frÄn start men bÀttre hÀstarna Àr framÄt Àn att man ska behöva driva pÄ. Med andra ord fick jag ta tillbaka honom mellan hindren och vi hoppade i princip samma sak som jag tidigare gjort med K. Han hoppar bara bÀttre och bÀttre, vi fick till nÄgra riktigt bra sprÄng idag med sÄ Avalon var duktig och lika sÄ Kupido. FÄr försöka fÄ ihop nÄgon film frÄn dagens hopptrÀning med Avalon, syrran fick agera kameraman men skulle va kul att fÄ lite bilder ocksÄ men det fÄr vi vÀl ta nÀsta gÄng. Imorgon Àr tanken att vi trimmar. Nu sÀger jag tack och godnatt!

God middag och kvĂ€llspromenad√

God mat och mot kvÀllen blev det en promenad med pappa pÄ nÀstan 5km.

Sista förelÀsningen, YES!!

Som rubriken lyder, sista förelÀsningen innan sommaren avklarad och nu har man endast tvÄ tentor att beta av om ungefÀr en och en halv vecka. SÄ skönt att det snart blir pluggpaus ett lÀngre tag framöver för jag Àr less, aldrig gillat och pluggat och har nog insett att jag aldrig kommer tycka att det Àr speciellt roligt. Har vÀl inte haft en sÄdan bra start pÄ universitetet, det kunde varit bÀttre.

TÀnk om det alltid gick sÄ snabbt!

Kan inte förstÄ hur snabbt jag fick respons eller betyg pÄ uppgiften jag skickade in igÄr, har redan idag fÄtt reda pÄ att den Àr godkÀnd. Ingen Àr gladare Àn mig för det och det Àr vÀldigt skönt att slippa sitta och vÀnta pÄ svar i typ en mÄnads tid vilket Àr vanligt, sÄ en tumme upp för det
Var pÄ skolan och hade tvÄ timmars förelÀsning och stallet Äkte vi inte förrÀn pÄ kvÀllen till. Mellan skola och stall sÄ var vi ner till mormor en svÀng och fikade bland annat. Tiden bara rullar pÄ men imorgon har vi skola tidigare och Àven dÄ tvÄ timmars förelÀsning.

Dagen....

Det har varit en vilodag och den var vÀlbehövd, det enda som Àr vÀrt att nÀmna av det jag gjort Àr att skoluppgiften Àr inlÀmnad. Fick tillÀgna minst en timmas arbete för att fÄ ihop tvÄ figurer som skulle passa in i min text, datorn ville inte riktigt samarbeta med mig sÄ fick hÄlla pÄ ett tag men det Àr bara att hÄlla tummarna att han förstÄr vad jag menar. Nu Àr det bara att vÀnta och hoppas pÄ att den var allt den behövde vara och lite till. Imorgon Àr det förelÀsning vid ett, gillar mer att ha pÄ morgonen sÄ man har dem gjorda och sedan hela dagen framför sig. FÄr vÀl se om vi tar stallet innan eller efter.
 

Bilder frÄn klubbhoppning 13/5

↑ A v a l o n ↑
↑ K u p i d o ↑

Klubbhoppning & jour pÄ det

Vart ska jag börja.....
Sov uselt inatt, för det första sÄ tar det en evighet tills man somnar och nÀr man vÀl gör det sÄ vaknar man. Spelar ingen roll om jag Àr lite trött, somnar ÀndÄ inte och dÄlig sömn och sedan ska man upp tidigt efter en sÄdan natt, inte sÄ roligt. Stalljour var det ja, tur det Àr bara en dag, hade tvÄ dagar förra veckan och det Àr bra mycket skönare nÀr man delar upp den. Efter att alla hÀstar kommit ut i hagarna, privatstallet fixat och man kÀkat frukost sÄ blev det paus i jouren och det blev en lÄng paus. TvÄ hÀstar skulle tÀvlas och totalt tre starter för mig (60, 80, 100cm) och sjÀlvklart fick vi ett schysst vÀder, man skulle kunna tro att sommaren Àr pÄvÀg men inget Àr sÀkert hÀr i krokarna.
 
A V A L O N
Det hÀr var Avalons andra tÀvling och första ute, en runda pÄ 60cm och jag vet att den höjden inte Àr nÄgot problem för honom men bÀttre han kommer runt med lÀtthet nu i början sÄ han tycker det Àr kul. Nu var vi ju inte felfri men vad gör det, man kan inte alltid plocka rosetter sÀg. DÄ kan han fÄ för mÄnga, nÀ men skÀmt Äsido, han skötte sig men det blev fyra fel idag men nÀsta gÄng Àr vi felfri. Vi Àr nöjd med rundan och prio ett Àr att vi ska ha kul och det har vi bÄda tvÄ sÄ vi Àr nöjd ÀndÄ. 
 
K U P I D O 
Först en runda i 80cm och det var vĂ€l bra att jag fick med mig den rundan Ă€ndĂ„, dĂ€r var vi felfri och den rundan kĂ€ndes bra mycket bĂ€ttre Ă€n andra rundan. Det blev lite för mycket kaos pĂ„ framridningen innan jag skulle hoppa en meter. Kort och enkelt sagt skulle jag kunna sĂ€ga att Kupido blev livrĂ€dd för en annan hĂ€st. K visste allvarligt inte vart han skulle ta vĂ€gen och dĂ€ruppe satt jag och försökte fĂ„ honom att stĂ„ still och lugna ner honom. Kupido slutar aldrig att förvĂ„na en, detta skedde alltsĂ„ pga ett par boots. Det smattrade av hĂ€sten som hade dem och Kupidos reaktion Ă€r bara sĂ„ överdriven. Vad ska hĂ€nda men det gick bĂ€ttre nĂ€r den skritta men det var en vĂ€ldigt spĂ€nd Kupido. SĂ„klart var vi efter varann i startlistan vilket kĂ€ndes bara som pricken över i:et  just dĂ„ men Kupido var ju varm och det var nog tur det. VĂ€l inne pĂ„ banan fick vi inget bra flyt helt enkelt och jag mĂ„ste helt enkelt rida bĂ€ttre, jag tror att det blev lite kaos hos bĂ„da vilket resulterar till hur rundan blev. Övning ger fĂ€rdighet och det Ă€r bara att fotsĂ€tta att trĂ€na. Det ska bli kul nĂ€r vi kan hopptrĂ€na ute pĂ„ lektionshĂ€starna, har ju inte hunna gjort det nu iĂ„r för det kommer mer snö men ser fram emot att hoppa ute lite framöver.
Kommer fler och förhoppningsvis bÀttre bilder imorgon, hÄll utkik....

Dagen innan tÀvling & en ridtur barbacka...

Fredagen Àr nÀstan avklarad och imorgon Àr det dags för Ànnu en jourdag plus tÀvling pÄ det och inte en utan med tvÄ hÀstar för min del. Planen för dagen var egentligen att jag skulle smörja alla grejer inför tÀvlingen imorgon men fick en hÀst pÄ det ocksÄ. Det kan aldrig bli för mycket ridning eller hÀstar för min del och Àr det nÄgot stÀlle jag spenderar mycket tid sÄ Àr det just, i stallet. Klagar inte pÄ att behöva Äka dit oavsett om jag ska rida eller inte men visst föredrar man att rida nÀr man Äker dit. Med lite Àndrade planer sÄ blev det först en mysig ridtur barbacka pÄ Avalon som var jÀtte snÀll, Àven Madicken pÄ Boye var med och det var en lugn och trevlig uteritt om jag fÄ sÀga det sjÀlv. En skön ridtur sÄhÀr pÄ fredags eftermiddagen med ett helt okej vÀder, vad skulle man kunna klaga pÄ.
Efter ridturen blev det teamwork som alltid, delade upp stallsysslor och smörjning av alla dess formar. Klar blev vi och nu Ă€r vi alla redo inför tĂ€vlingen men kanske inte lika taggad inför resten av jourdagen. Kan tĂ€nka mig att dagen gĂ„r rĂ€tt snabbt fram till hĂ€starna ska fĂ„ lunch ungefĂ€r men man fĂ„r hoppas att dagen flyter pĂ„ hyfsat bra efter tĂ€vlingens slut ocksĂ„. Är anmĂ€ld till tre starter och först ut blir Avalon i 60cm, det gick ju kanon sist i tĂ€vlingsdebuten för honom i 50cm och vet att 60 inte blir problem men det Ă€r bĂ€ttre att han fĂ„r komma runt och kĂ€nna sig duktig, vi tar oss an en höjd i taget. Det blir första tĂ€vlingen ute för honom och vi fĂ„r vĂ€l se vad han tycker om det, tror han kan tycka det blir extra kul. Andra hĂ€sten Ă€r Kupido och dĂ€r kör vi tvĂ„ rundor, en i 80cm bara för att han var ledig och hinner andas lite innan nĂ€sta klass. Dessutom har han inte hoppat ute sedan förra Ă„ret och vi har knappt hunnit ridit nĂ„got pĂ„ plan heller sĂ„ vi kör en uppvĂ€rmningsrunda och sedan Ă€r jag anmĂ€ld till 1m. Ska bli riktigt skoj att fĂ„ hoppa ute och allt jag hoppas pĂ„ Ă€r bra ridvĂ€der.

Hur kallt Àr det inte ute...

Torsdag idag och har vĂ€l fĂ„tt ihop en bra text gĂ€llande skoluppgiften jag har hĂ€ngande över mig och den Ă€r vĂ€l klar antar jag men det kĂ€nns Ă€ndĂ„ som att det Ă€r nĂ„got jag missar. Är lite kluven men vi fĂ„r se, har en halv vecka pĂ„ mig innan den ska vara inlĂ€mnad sĂ„ det Ă€r vĂ€l ingen stress samtidigt som det hade kĂ€nns bra att ha lĂ€mnat in den för att fĂ„ det överstökad. Det har inte endast varit plugg idag utan det var bara nĂ„gon timmes arbete egentligen men har kollat ikapp lite pĂ„ yt dĂ€r jag kollar JO, det finns en del man mĂ„ste se ikapp lixom. Fixade Ă€ven ihop filmen som jag la upp Ă€ven hĂ€r pĂ„ bloggen tidigare idag frĂ„n gĂ„rdagens hopptrĂ€ning med Avalon. TyvĂ€rr inga filmer pĂ„ Kupido dĂ„ jag inte har nĂ„gon som filmer helt enkelt men ska försöka fixa nĂ„gon till helgen. Det blir mycket pĂ„ lördag dĂ„ det bĂ„de Ă€r klubbtĂ€vling plus jour pĂ„ det men vi ska nog hinna med allt, hade varit bra med en hĂ€stskötare pĂ„ varje hĂ€st men det ska nog gĂ„ Ă€ndĂ„. Stallet idag var vĂ€ldigt kallt och jĂ€vligt mĂ„ste jag sĂ€ga, syrran som hopptrĂ€na idag. Hoppas pĂ„ bĂ€ttre vĂ€der eller varmare vĂ€der pĂ„ lördag iallafall.
Nu lÀgger man sig med denna sötnos hÀr ovan och kollar pÄ eotb innan man somnar..

Film frÄn gÄrdagens hopptrÀning med Avalon!


Kupido & Avalon, bÄda tvÄ fick skutta idag..

DAGENS ÖVNING och tolkning av min fina skiss!
BlÄlila - Sockerbitshinder, 16m emellan och 4-5 galoppsprÄng
Orange - Bom pÄ marken | Rosa - Ett rÀcke | Gröna - Oxer | Röd - Plank 
 
Vi började med att hoppa de tre sockerbitshindren med olika antal galoppsprÄng, först med fem och sedan med fyra galoppsprÄng mellan varje. Hindrena med bom hoppade vi Ät bÄda hÄll, först med bom efter och sen med bom före hindret. Avslutade med att lÀgga ihop allt till en bana och detta upplÀgg var för bÄda Kupido och Avalon.
TyvÀrr blev dagens tvÄ ridpass inne och jag kan vÀl gissa att det beror pÄ vÀdret men i det hela sÄ tyckte jag att det var lite trÄkigt. Det Àr sÄ mycket större yta att rida ute i paddocken jÀmfört med inne i manegen plus att man hade velat hoppa nÄgra sprÄng ute pÄ framförallt Kupido innan Ärets första utetÀvling. K har inte hoppat ute pÄ hur lÀnge som helst och det brukar vara lite annorlunda men det ska nog gÄ bra, vi gör det ju för trÀningens skull. A har hunnit varit ute lite mer, bÄde trimmat och hoppat lite i paddocken men han Àr ju privat hÀst sÄ dÀr kan man bestÀmma lite sjÀlv över vart man vill rida. PÄ lördag Àr det nÀmligen dax för klubbtÀvling och det kÀnns kul att fÄ vara ute, bara hÄlla tummarna för vÀdret, man kan aldrig veta vad det blir för vÀder hÀr.
 Ridpasset med K gick bra, han lyssnade verkligen pÄ mig och man kan ju bara Àlska honom. SÄ himla glad varje gÄng jag ser pÄ listan att det Àr honom jag ska rida, alltid lika glad. Det kÀnns som evigheter man red honom om man inte gjort det en onsdag. Nu har vi bÄde haft teori och gÄngen innan fick jag hoppa Darwin men vi var ju med och tÀvla dressyr emellan det men det verkar jag glömt bort helt. Kupido kÀnns vÀldigt bra i ridningen nu och det Àr vÀl bara jag som mÄste göra sÄ vi har alla förutsÀttningar till att det blir bra, det kan alltid bli bÀttre sÀg. Att variera antalet galoppsprÄng mellan fem och fyra galoppsprÄng var inga problem och tycker att det mesta hos honom bara flöt pÄ. Det var vÀl jag nÄgon gÄng som mÄste rida sÄ att vi fÄr plats med tvÄ galoppsprÄng efter hindret och gör jag det sÄ blir det toppen. Han Àr verkligen bÀst den dÀr fuxen och pÄ lördag hoppar vi en meter, vi Àr taggad till tusen och vi hoppas pÄ bilder.
HopptrÀning pÄ Avalon gick ocksÄ bra, han om nÄgon var taggad som bara den idag och jag tror nÀstan A hade en plan pÄ att försöka fÄ av mig ett tag. Han var pÄ tÄrna skulle man kunna sÀga och jag fick verkligen hÄlla tillbaka honom idag. Problemet var bara att vissa gÄnger sÄ fÄr man inte direkt nÄgon kontakt med honom utan han bara springer ivÀf och man försöker bromsa men det hÀnder verkligen ingenting. Jag fÄr ingen respons alls, kanske Àr det tungan som brÄkar med mig eller kanske vi fÄr ta och prova ett annat bett. Han hoppade bra och med en vÀldans bjudning pÄ allt faktiskt och ska försöka slÄ ihop en film som förhoppningsvis kommer ut imorgon. Det roliga Àr att det var varvet vi brukar ha sÀmre galopp i, det varvet var det fullfrÀs idag i men det Àr kul att han Àr pÄ. Alltid bÀttre att vara pÄ en att man ska sitta och driva men bromsen och halvhalterna mÄste ju fungera dem med. Denna kille Àr ocksÄ med och tÀvlar pÄ lördag, han var ju sÄ duktig sist sÄ det Àr klart han mÄste fÄ vara med ocksÄ.
 

❀❀❀


9 maj 2017

En kort skoldag precis som mÄnga andra, förelÀsning mellan 10-12 och efter skolan blev det lunch hemma innan syrran och jag for upp till stallet. Idag fick gulingen hÀnga med mig, det blev en liten mix mellan uteritt och trimning för honom pÄ grund av vÀdret. Tanken var att vi skulle rida ut jag och Madicken, som planerat red vi ut i majvÀdret. Vi skritta och travade lite ute, efter vi travat en stund börjar det snöa mer och mer. Det gÄr knappt att kolla nÀr vi rider och det blir kallare Àn vad vi hade klÀtt oss, sÄ vi gick in och trimmade i ridhuset istÀllet. Det blev lite skÀnkelvikning, en övning som vi bÄda kunde rulla pÄ dÄ vi hade hela ridhuset för oss sjÀlva. Red ett halvt timglas, red skÀnkelvikning pÄ lÄngsidan, in mot mitten och sedan ut mot spÄret igen. Andra lÄngsidan la jag in lite blandat, volter som övergÄngar bara för att Avalon inte skulle fÄ göra samma lika varje gÄng. Det gick ju bra och sedan hade vi snÀlla Karin som tog hand om stallsysslorna, imorgon blir det lite hoppning för gulingen.

 
NĂ€r vi landat hemma igen blev det dags för middag innan jag skulle ivĂ€g och köra ett styrkepass pĂ„ etic, vilket ni kanske sĂ„g i det förra inlĂ€gget. Det gick vĂ€l bra, armarna alldeles skakiga i den sista övningen bara men det Ă€r en bra kĂ€nsla efterĂ„t. Är lite smĂ„sugen att ta en joggingtur upp till stallet imorgon men det beror pĂ„ hur vĂ€dret blir, vi fĂ„r se men inget Ă€r huggit i sten.

Dagen tagen direkt frÄn snap


Inget stall bara plugg...

MÄndagen avklarad och jag Àr fortfarande inte klar med min kompleteringsuppgift vilket jag hade hoppas pÄ men har kommit igÄng och det Àr ett plus. Det har inte varit nÄgot stall idag utan det har varit en pluggdag, hade skola efter lunch men bara en förelÀsning. Sedan har det blivit lite plugg hÀr hemma ocksÄ i hopp om att skriva klart uppgiften men det fÄr jag försöka göra imorgon, vill inte stressa men har en vecka kvar innan den ska vara inne. Det ska börjas i tid och bÀttre att försöka göra det.

K U P I D O ❀

 

HÀst pÄ rymmen!

Det blir bara tidigare och tidigare man ska upp ur sÀngen, jour idag och det gick vÀldigt bra trots att det var islandstÀvling. HÀstarna var lugna och skötte sig mycket bra men vi hade ju den hÀr lilla skimmeln som var pÄ rymmen ett antal gÄnger under dagen, totalt fyra gÄnger sÄ smet han ut vid hagen och det slutade med att han fick stÄ inne. Det Àr vÀl tur att han ÀndÄ Àr sÄ pass snÀll sÄ han kommer till en om man ropar hans namn, hade kunnat vara vÀrre. Det mÄste fixas nÄgon undertrÄd sÄ han inte kan smita under sÄ lÀtt, roligast var nÀr jag slÀpper in han en tredje gÄng i hagen. Z sÀtter igÄng i full galopp och springer direkt ut pÄ nÀsta sida lyckligare Àn nÄgonsin. 

What a day...

Första halvan av dagen var inte sÄ rolig om jag sÀger sÄ, tenta som inte gick nÄ vidare bra men det finns vÀl fortfarande hopp men det ÄterstÄ och se vid slutet av denna mÄnad. Efter det var det hem en snabbis innan vi for till banken en svÀng, sedan hem för att kÀka lunch innan vi sedan begav oss mot stallet. Madicken börja jobba ett och sjÀlv fick man ta alla stallsysslorna, det tackar man för eller inte, fick hÀnga med ena ridgruppen ut. Sen tog man en paus frÄn allt innan man fick stÄ och borsta av all damm i timmar, nÀ men stod iallafall över en halvtimma och borsta minst och hade bestÀmt tid med Emelie men hon var lite försenad men det var vÀl lika bra. Det fanns nog med damm att borsta av och han blev vit tillslut. Vi red snÀgden en tur och det blev en roligt ridtur och inte minst med ett toppenvÀder, sommarkÀnslan kom fram idag. Red inte allt för lÄngt utan det blev en lagom ridtur i alla gÄngarter och Boye sÄg nöjd ut. 
Innan hemgÄng sÄ hann man se lite av hopptrÀningen innan vi höade och natta alla hÀstar, dÄ var en jourdag avklarade eller kvÀllsjouren för fredagen. Heldag imorgon och det taggar man till genom att se serier. Först ut blir PLL och dÀrefter skam.

7,53km👍

Det har varit en rÀtt lugn dag, har tagit den med ro och inte stressat. Har pluggat till morgondagens tentamen. Det Àr vÀl egentligen bara att hÄlla tummarna pÄ ett mirakel för det kÀnns inte sÄ vÀrst bra, det kommer inte att sluta bra. HopptrÀning för syrran idag och den blev framflyttad, pluggade lite mer nÀr vi kom hem innan jag och papp tog pÄ oss skorna för att bege oss ut en svÀng. 7,53 km blev det och vi kom till fagerviksfÀltet. RÀtt skönt vÀder nÀr inte solen Àr framme men nu ska jag inte dra ut pÄ detta inlÀgg men det blev mer plugg nu ikvÀll.

Ett steg nÀrmare femtio

Kan vÀl börja med att gratta pappa som faktiskt fyller Är idag, trots det sÄ Àr det en dag som liknar mÄnga andra. Vi, jag och syrran var pÄ en förelÀsning vid lunch ungefÀr. Pappa jobbade ju sÄ vi var och köpte blommor innan han kom hem, sÄ vi kÀkade lite god mat sÄ fort pappa kom hem och sedan var vi tvungna att Äka till stallet för att hinna med allt. Vi kom dit till tio i sex men vi var medvetna att vi skulle ha teori sÄ det var inte direkt nÄgon brÄdska. Skulle fixa stallsysslorna men Karin hade varit snÀll och mockat och fixat vatten, sÄ det var bara maten kvar att göra till B. Vi hade lite teori och dÀr blev det gofika, senare vid Ätta tiden var det dags för hopptrÀning. Red fram sjÀlv och Avalon var Ät det piggare hÄllet, kanske berodde pÄ att vi var ute men det spelar ingen roll. Han bjöd pÄ lite busigheter hÀr och var under första halvan av ridpasset iallafall men det Àr roligt att det var lite mer krut i honom och tycker han fick till fina spÄng, sÄ det blir bara bÀttre och bÀttre. 

En promenad i ett högre tempo..

KvÀllen gÄr mot sitt slut och man har nyss sett klart pÄ PH och Det största Àventyret. Tidigare ikvÀll eller klockan var runt tio i Ätta, dÄ tog jag och pappa en promenad mot fagga. Det blev ett högre gÄ tempo och ytterst lite jogg men det var skönt att komma ut, röra pÄ sig lite. Jag tycker det Àr rÀtt hÀrligt att bara gÄ ut och gÄ sÄhÀr, bra vÀder dessutom. I början kÀndes det lite kallt om hÀnderna men nÀr man blivit varm i kroppen sÄ var det kanon och vi hade tur, det blÄste inte direkt nÄgot idag nÀr vi var ute annars har det ju varit lite kalla vindar. Nu ligger kissen i sÀngen och förhoppningvis vÀntar hon pÄ att jag ocksÄ ska lÀgga mig. Imorgon fyller pappa Är, det blir skola vid lunch, stall nÀstan hela eftermiddagen och vi ska vÀl försöka hinna fira pappa mellan alla dessa aktiviteter.

Sen skoldag...

DÄ gÄr vi in i den fjÀrde delkursen vilket Àr den sista innan sommarn plus sista delkursen i nationalekonomin. FörelÀsningen idag började inte förrÀn kvart över tre och klockan var typ halv sex nÀr vi kom hem igen. Tur det fortfarande Àr ljust ute nÀr vi kommer hem. Klockan blev sÄ mycket sÄ det blev middag pÄ direkten men dock ingen styrketrÀning idag utan istÀllet tÀnkte vi ta pÄ oss skorna för lite vandring. Det Àr lite oklart vart vi ska gÄ Àn men vi ser ju vart vi hamnar i slutÀnden.

Första maj

Vi har gÄtt in i en ny mÄnad och idag har det varit en rÀtt lugn dag. Pontus och Elin frÄgade om man ville hÀnga med och köra frisbeegolf nere vid faggastranden. Efter det blev det en repa upp till stallet dÀr Elin har sin hÀst och sedan till stadium. NÀr vi kom hem blev det grillat och sedan bar det av till stallet. Det blev först en ridtur ut i skritt och sen tog man lite trav och galopp i paddocken. Det var lite fart pÄ Boye, tror han fick lite motor efter att ha skrittat ute och det var lite hÀstar överallt idag. Han blir ju dessutom piggare nÀr man rider tillsammans med nÄgon Àn om man rider ut sjÀlv. Idag var vi fyra stycken som red ut en svÀng tillsammans innan vi gick till plan. Sedan mot kvÀllen nÀr vi kommit hem, blev det en tur i kusinens moppebil nÀr hon kom förbi och vi tog en svÀng mot laggarberg och sedan en svÀng genom vivsta innan vi for hemÄt igen. Imorgon blir det skola...

RSS 2.0