Dressyrpass pĂ„ Lagos👍

Vi fortsatte med samma övning som förra veckan, dock började vi rida lite öppna först. Sedan gjorde vi förra veckans övning som var skĂ€nkelvikning och Lagos var duktig. Han kĂ€ndes fin idag. Speciellt i traven, lite svĂ„rare i galoppen men det kommer bli bĂ€ttre med tiden. Vi gjorde sĂ„ gott vi kunde och Lagos var Ă€ndĂ„ duktig mĂ„ste jag sĂ€ga. Det Ă€r roligt att det finns nĂ„gon hĂ€st som Ă€r lite rolig att rida nu nĂ€r Kupido Ă€r halt men ingen ersĂ€tter ju honom. Antar att jag kommer rida Lagos fram tills Kupido blir frisk och fĂ„r vĂ€l se om han snart kommer att sĂ€ttas igĂ„ng. Fast jag tycker det Ă€r roligt att rida Lagos med, han har nĂ„tt speciellt som jag inte riktigt vet vad det Ă€r. 

snabba köp igÄr...

TISDAG
IgÄr var man in pÄ hööks och lite affÀrer pÄ birsta, det blev inget som fick följa med oss hem frÄn birsta men det Àr man ju van vid. PÄ hööks blev det nÄgra smÄ snabba köp bara, Äkte dit bara för att vi egentligen behövde nummerlappshÄllare till helgen och sen passade jag pÄ att köpa nya ridhanskar dÄ mina har gÄtt sönder. 
 
ONSDAG
Idag blir en bra dag, ingen skol för min del vilket kÀnns toppen men nÀsta ondag blir en betydligt lÀngre Àn vad jag brukar eller tror det var 10-14 men ÀndÄ. Ska kanske hÀnka med pÄ nÄn mÀssa idag, har inte riktig bestÀmt mig men vi lÀr ju se.

Matteprov & mössprovning...

Började tjugo över elva idag och hade matteprov sedan var det mössprovning direkt efter. Och det var den dagen det, nu blir det lite serie hemma dÄ jag ha valt att ha en pluggfri dag hÀr hemma och tÀnker fortsÀtta sÄ tills pÄ torsdag. Imorrn blir en awsome dag, ledig frÄn skolan och ridning mot kvÀllen. Kan det bli bÀttre.

Barncancergalan...

Det blev en kort stund med plugg medan syrran red sedan Äkte vi till nÀsta tur dÀr det var jag som skulle rida. Passade pÄ att rida dressyrprogram som jag ska rida i helgen, inte nÄgot komplicerat program precis. Det blev mörkt vÀldigt tidigt ikvÀll men nu Àr jag hemma och kollar pÄ barncancergalan dÀr det delar ut humorpriser. Sen blir det Paradise och sen lite matte innan man lÀgger sig.

4 skoldagar denna vecka och 1 Àr avklarad...

DÄ var första dagen av vecka 40 avklarad med 3 lektioner, fysik, svenska och religion. Religion uppgiften Àr nu halv klar, jag har fixat min muntliga del och ska bara skicka in min uppsats som blev 4 sidor. Nu tÀnkte jag sÀtta mig med matten tills syrran kommer hem för dÄ Äker vi och rider.

Skolan tar kÄl pÄ mig...

De senaste veckorna har varit jobbiga, vi fÄr massvis med uppgifter och det ska vara klara pÄ en gÄng. Man hinner inte slutföra ena förren man har tvÄ nya och det tar aldrig slut. Nu har vi haft tvÄ uppgifter pÄ religionen som vi skickat in och idag ska den tredje in plus att vi ska ha muntligt pÄ den senaste uppgiften ocksÄ. Sedan har vi haft en historia uppgift sen har vi haft typ tvÄ muntliga pÄ svenskan och det Àr pÄvÀg och bli en tredje. Prov har vi haft i fysik och imorgon Tisdag har vi matte prov. Inget har man hunnit plugga heller sÄ det kÀnns lite kört. Jag hÄller tummarna pÄ uppgifterna att de blir enkla för jag vill absolut inte ha ett E i matten. Vi siktar vÀl mot ett C kanske men just nu kÀnns det vÀldigt lÄngt ifrÄn. Nyduschad ska jag snart pallra mig ivÀg till skolan efter ha kÀkat upp frukosten, har en tuff dag framför mig som jag helst hade sluppit...ÀlskadevÀn

SĂ„ otur vi jĂ€mt ska ha, snĂ€lla bli frisk❀

Ö s t e r s u n d . . .

Hemma lite tidigare Ă€n vad som var tĂ€nkt och det Ă€r vi mer Ă€n glada över. Har varit pĂ„ mitt universitet i Östersund och lyssnat pĂ„ lite förelĂ€sningar och de har varit lite rundturer osv, bland annat var vi in i nĂ„tt frysrum och prova. Drog Ă€ven pĂ„ lite affĂ€rer, outlet butiken snö och Ica, sedan fick Ă€ven donken ett besök. I bussen hem blev det lite kort men allt mer, med en gissningslek. DĂ„ man stĂ€ller ja och nej frĂ„gor och man ska komma pĂ„ vem personen Ă€r. 

PĂ„ bussen...

En tidig fredag kan man sĂ€ga, vanligtvis börjar jag inte förren 9:20 men idag skulle man va pĂ„ skolan 6:45. En lite skillnad och synd att man skall behöva ha en Ă€nnu lĂ€ngre skoldag pĂ„ en fredag lixom Ă€ven fast vi slipper lektioner men Ă€ndĂ„. Hade nog hellre gĂ„tt i skolan för vi ska inte komma hem förrens runt klockan sex ikvĂ€ll. En skoldag frĂ„n 7-18 en fredag dessutom Ă€r inget jag egentligen vill ha, vem vill det? Nu sitter jag iallafall pĂ„ bussen och har sett lite serie, spelar kort och kĂ€kat frukost. Vi har vĂ€l kommit lite lĂ€ngre Ă€n halva biten, vet inte riktigt vad vi ska göra i Östersund men det Ă„terstĂ„ att se.upprepande skoldag...

Idag började jag kolckan tvÄ och hade endast historia och det var likadant igÄr, bara historia. Vi hade en genomgÄng och sen fick vi sluta för dagen. Nu hÄller man pÄ att fixa lite kÀk, det blir chicken nuggets idag och sen Àr tanken att jag ska förska plugga lite men mÄste Àven Äka och handla till morgondagens Àventyr.
Bara för att göra inlÀgget lite intressantare sÄ fÄr Mallis stÄ för en bild...

Onsdag 23 september....

Hade en lektion pĂ„ skolan idag och det kan man vĂ€l inte klaga över sen sĂ„ följde jag med kusin hem. DĂ€r blev det lite plugg och roligt att man fĂ„r kĂ€nna sig lite smart för det Ă€r inte varje dag men klart man hjĂ€lper till med det man kan. Vid halv sex kom vi till stallet och det blev andra dressyrpasset pĂ„ Anastasia för denna vecka. Hon var lite segare Ă€n i mĂ„ndags och ville inte direkt galoppera men tillslut sĂ„ lyssnade hon direkt. Vi jobbade lite skĂ€nkelvikning pĂ„ hörnlinjerna och sedan pĂ„ diagonalerna. Som den dressyrhĂ€st hon Ă€r sĂ„ gick det ju mer Ă€n lysande med det, otroligt kul att fĂ„ sitta en som lyssnar sĂ„ otroligt bra pĂ„ hjĂ€lperna. Bortsett frĂ„n galoppen idag men galoppfattningarna Ă€r svĂ„r och man vill samtidigt behĂ„lla henne kort. Hon behöver lite mer go i sig och man mĂ„ste Ă€ven vara stark sjĂ€lv. Kanske Ă€r det jag som Ă€r för svag men slutdiskuterat om ridpasset. Kom hem till tio och kollar PH, sen bonde söker fru, dĂ€refter blir det glamour. Just det, fick ju lite dubbeltrisslotter i breven idag och bara 60 kr i vinst. Lite sur kan jag tycka men man ska inte klaga.
2 lektioner idag, 1 imorgon...

Tisdagen Àr snart förbi och jag sitter hÀr och försöker komma nÄgon vart i allt pluggande men det finns mycket annat som Àr intressantare som alltid. Det Àr svÄrt att hÄlla fokus men nÀr man vÀl har kommit igÄng sÄ gÄr det vÀl relativt bra, allt hÀnger pÄ starten. Sitter den sÄ funkar resten ocksÄ och har inte riktigt kommit nÄgonstans tycker jag utan sitter lite fast pÄ ett och samma stÀlle men förhoppningsvis slÀpper det snart. Det har varit ganska mycket nu i skolan, vi fÄr uppgifter pÄ uppgifter och sedan ska man hinna göra en del bara pÄ en lektion, helt sjuk hur mycket man ska hinna. Det kÀnns inte riktigt som att man hÀnger med utan nu sitter man hÀr och försöker komma en bra bit för att inte sitta hela dagen nÀr den ska vara klar. Sen har vi ju prov snart ocksÄ, matten och idag gick det inte alls nÄ vidare. Fick frÄga om hjÀlp pÄ typ varje uppgift, hÄller pÄ med tester nu innan provet och det kÀnns som det kommer upp sÄnt vi jobba med allt för lÀngesen som man inte minns hur man skall göra. 
 

Sen mÄndagskvÀll pÄ stallet....

Nu har man landat i soffan, Äkte ju till stallet vid fem och kollade pÄ ridlektionerna medan Madicken va ridlÀrare. Sen vid Ätta sÄ skulle vi rida, för mig blev det ett pass med Anastasia och hon var lite piggare Àn vanligt. Det kÀndes bra att hon hade lite energi men man var tvungen att driva pÄ ÀndÄ. Sen höade vi ett stall var och vi hade riktigt tur med höet som rÀckte och vi slapp öppna nÄgon ny. Sedan efter det blev det nÄtt strul, vilket ledde till att jag nu har jÀvligt ont i öra. Ni kanske förstÄr varför men nu blir det middag, slÄr till pÄ en Karins lasagne och sen slÄr man vÀl pÄ pH.

Religion lektion pÄ valfri plats!

Hemma nĂ„gra timmar tidigare frĂ„n skolan dĂ„ vi fick arbeta pĂ„ valfri plats eftersom vi hĂ„ller pĂ„ med ett eget arbete som ska vara klart till nĂ€sta vecka. Vi hade tvĂ„ lektioner, första gick riktigt bra den andra mindre bra. Nu ser jag pĂ„ serie, Under the Dome och sen blir det thai och dĂ€refter Ă„ker jag till stallet.

Vilken lÀttnad....

En sÄdan otrolig lÀttnad nÀr man skickat in uppsatsen som legat och tyngt en alldeles för lÀnge. Man kommer pÄ sÄ mycket mer nÀr man vill bli klar och nu fick det vara bra. Glömde bara att skriva namnet pÄ mailet men hÄller tummarna att hon ser att det Àr ifrÄn mig. Nu belönas man med lite tv, missade parlamentet sÄ nu sitter man och ser och idag Àr det röda partiet bÀst som Robert Gustafsson och Henrik hjelt Àr med i. HÄller tummarna pÄ att det kommer lite "man fÄr inte sÀga ja nej eller tveka"
Imorrn blir det Ànnu en skolvecka, gÄr mÄndag till torsdag helt vanligt sen pÄ fredag ska vi Äka buss...

gÄrdagen var pluggfri....

IgĂ„r var en pluggfri dag, frĂ„n morgonen till kvĂ€llen och mycket för att vi var till stallet pĂ„ förmiddagen och hos mormor och morfar pĂ„ eftermiddagen, dĂ€remot blev det sjĂ€lvklart kortspel. Morfar fyllde Ă„r sĂ„ det var dĂ€r vi spenderade hela eftermiddagen/kvĂ€llen, det bjöds pĂ„ rĂ€kcocktail till förrĂ€tt, lite allt möjligt till varmrĂ€tt sĂ„som kött, rostbiff, skinka, potatisgratĂ€ng, potatissallad osv och till efterrĂ€tt blev det fika senare mot kvĂ€llen. NĂ€r vi kom hem sĂ„ satt vi vid tv hela familjen, vi startade om atleterna som vi missat och kollade pĂ„ det och sedan blev det datorn resten av kvĂ€llen. Idag mĂ„ste jag göra klar historian för den skall vara inskickad innan midnatt och jag kĂ€nner att jag Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n klar. Jag fĂ„r lĂ€gga pĂ„ ett litet kol tror jag, kĂ€nns alldeles för jobbigt och det blir aldrig vila. Denna dag kommer vara jobbig, ser det framför mig och jag kommer att sitta och slipa in i de sista minutrarna som alltid för jag blir aldrig nöjd med mina arbeten oavsett hur mycket tid jag lĂ€gger ner. 

Födelsedagsfirande...

Efter att ha varit ivÀg och ridit Amie idag sÄ har vi nyss duschat och Àr redo för att Äka och fira morfar som fyller Är. Det blev ett pass i paddocken och hon skötte sig blev lite stojig pÄ slutet bara.

En dag nÀrmare mÄndag...

Matte, lunch, kortspel, religon och fysik det var vÀl fredagens skola idag och har hunnit sett ytterligare ett avsnitt av under the dome men nu ska jag plugga lite, historian mÄste bli lite lÀngre och jag hoppas pÄ att jag blir klar ikvÀll men det ser osÀkert ut. Man fÄr ju tÀnka pÄ att det Àr fredag ocksÄ men vi kör pÄ nÄgon timme nu i hopp om att vi skriver en sida till ungefÀr. KÀnner att allt kommer pÄ samma gÄng nÀr vi fÄr saker vi ska göra i skolan, det Àr inte bara historia utan det Àr andra Àmnen ocksÄ. 
 
 

BÀttre en hÀst utan sadel Àn en sadel utan hÀst..

Foto: My

I survived!!

DÄ var denna torsdag över och jag har tÀnkt att försöka fortsÀtta plugga nu nÀr jag Àr hemma dÄ allt Àr lugn och ro. Man vill ju komma nÄgon vart ocksÄ och just nu Àr uppsatsen bara en sida men Àn sÄ lÀnge Àr jag klar med bakgrunden eller vad man ska sÀga. Har nyss börjat skrivit om England men nog om det, skoldagen lite kort bara innan jag fortsÀtter min egna skoldag hÀr hemma. Först var det svenskan som faktiskt gick sÄ bra som den kunde, tycker inte alls om att ha muntligt men det var kort sÄ det var över relativt fort. Det var en ganska simpel uppgift egentligen dÄ vi bara skulle analysera och reflektera hur "nÄgon" har gjort upp talet med typ etos, logos och patos. Sedan hade vi GYA och dÀr la jag bara in de lov som jag inte lagt in i tidsplanen plus att vi prata med Olle och Peter om labb. Skickade ett mejl till en som vi fÄr hoppas att vi fÄr nÄgot svar, det gÀller ocksÄ labben dÄ vi gÀrna hade velat gjort en labb pÄ vÄrt gymnasiearbete. Sedan Àr Arbetsplanen inskickad och sen sista lektionen var historia och dÀr jobbar vi pÄ uppsatsen, sista lektionen dÄ han ska in slutet av veckan.

Under the Dome

Ser vĂ€l ett avsnitt innan man sticker till skolan idag.
Muntlig redovisning pÄ första lektionen
behöver jag sÀga nÄgot mer.
 

Hoppning med Lagos👍

Kupido Àr skadad och ska kollas imorgon sÄ idag blev det hoppning pÄ Lagos istÀllet. Pia tyckte det var bra tillfÀlle dÄ inte Kupido kunde vara med och Lagos skötte dig över förvÀntan. Jag trodde inte han skulle vara sÄ klok men det gick riktigt bra iallafall för att vara första gÄngen. Galoppen sitter ju inte helt perfekt Àn utan han har inte orken att samla men han var duktig, mer Àn godkÀnt fÄr han av mig. Pia tyckte likasÄ och Àven fast jag tycker Lagos Àr rolig att rida sÄ hoppas jag att Kupido Àr tillbaka snart.

chill skoldag...

DÄ var man hemma igen, en kort skoldag med endast en liten ynklig lektion, kan det bli bÀttre? NÀÀ typ inte och dagen fortsÀtter hyfsat bra med att det Àr hoppning pÄ schemat idag bortsett frÄn att Kupido inte kommer fÄ vara med.

Klubbhoppningen

TÀnkte jag skulle skriva om klubbhopnningen i lördags. Hoppade Exxet i 90cm och det gick över förvÀntan. Han brukar lÀgga i handbromsen inne pÄ banan och vara rÀdd för den nedre delen av ridhuset. Han har ett antal gÄnger stannat med divesre ryttare, mig ocksÄ. Hade ju hoppats pÄ ute men tÀvlingen flyttades in. Jag tÀnkte mest att vi mÄste ta oss runt banan, haha. 
 
Jag stod pÄ framhoppningen dÄ jag samtidigt skulle jobba och hjÀlpa barnen pÄ ridskolehÀstarna, hÄlla koll och sÄ. Gick jÀttebra, fanns nÄgon trött ponny som kÀmpade sig över men jÀttesnÀlla ridskoleponnyer faktiskt, de har tÀvlingsnerverna i styr. 
 
NÀr det sedan var dags för min tur sÄ var det bara ut i stallet och sadla hÀsten för att sedan skritta lite ute innan det var vÄ tur pÄ framridningen. Exxet kÀndes lugn vilket han inte brukar vara, han brukar bli spÀnd och reagera pÄ det mesta, vÀl inne pÄ framridningen sÄ kÀndes han fin, vÀldigt samarbetsvillig och lyssnade riktigt bra. Han hoppade bra pÄ lilla och rÀcket, allt satt. Sedan kom vi till oxern och dÄ tog det tvÀrstopp. Fick ta om det nÄgon gÄng tills han hoppade bra och bjöd lite sjÀlv. Inne pÄ banan sÄ red jag runt förbi det flesta hinder för att se vart han tvekade att gÄ förbi vilket var pÄ nÄgra stÀllen. Satte igÄng en bra galopp och sedan var vi ivÀg, han hoppade bra, jag lyckades ha ett bra tempo, det var nÄgra hinder han tÀnkte lite tillbaka pÄ men jag Àr nöjd, han kom bra pÄ hinderna och vi kom funt felfritt, grym ponny! 
 

kommer inte framÄt...

TvÄ lektioner pÄ skolan idag och nu Ànnu mer pluggande. Dagen har gÄtt segt, har suttit vid datorn i försök att komma lite lÀngre pÄ min historia uppsats men resultat ser inte sÄ bra ut. Det gÄr knappt framÄt och har inte kommit igÄng nÄ bra och det gör det inte lÀttare att man inte Àr nÄ intresserad. Historia har aldrig varit min grej och kommer nog inte bli heller utan jag tycker det Àr rÀtt trÄkigt, visst kan det finnas lite som Àr intressant men inte Àr det mycket. Fast vem sa att det skulle vara roligt, saknar idrotten i skolan för det var den som var skolans höjdpunkt.

X

 

Àlskade vÀn...

Min fina underbara hĂ€st, hoppas du blir bra snart!♡

movietime!

Första klubbisen efter sommarbetet och vi Àr pÄ gÄng.

kÀpphÀsthoppning 27/9

Åkte till stallet vid halv 5 ungefĂ€r och fick lite sĂ€llskap nĂ€r jag Ă„t, vi satt och prata pĂ„ samma gĂ„ng om lite idĂ©er och andra skojigheter men iallafall sĂ„ berĂ€tta Maria att Kupido inte hade sett nĂ„ bra ut i hagen nĂ€r det skulle ta in honom idag. Vi har ju hoppning pĂ„ onsdag och det var inget konstigt i lördags nĂ€r vi tĂ€vla men det har tydligen varit rĂ€tt vilt i hagen. SĂ„ vi passade pĂ„ att longerade honom efter jag Ă€tit och i vĂ€nster varvet sĂ„g man ingenting men i de högra sĂ„g det mindre bra ut. SĂ„ jag hoppas han kommer tillbaka fort sĂ„ vi kan vara med pĂ„ kommande aktivitet pĂ„ stallet, det blir skoj. Efter han var kollad sĂ„ borstade jag av honom och Tibor som var alldeles skitig och speciellt dammiga över hela kroppen, sen var det u-sek möte. VĂ„r nĂ€sta aktivitet Ă€r kĂ€pphĂ€sthoppning söndagen den 27 september, kom och var med vetja för sedan kommer halloweenövernattningen...
 

Why is Monday so far from Friday and Friday so near Monday?

Det Ă€r inte loigiskt men nĂ„got jag vet Ă€r att mĂ„ndagar Ă€r inget jag gillar. Vi började dagen med prov och det vet jag inte riktigt hur det gick, gjorde bort mig pĂ„ frĂ„ga tvĂ„ och sju. FĂ„r hoppas att jag fĂ„r nĂ„got poĂ€ng iallafall plus nĂ„tt poĂ€ng frĂ„n gruppuppgiften vore bra. Man vill ju ha sĂ„ högt betyg som möjligt och skulle vilja ha ett C men vi fĂ„r se vart det leder. Är ingen stjĂ€rna pĂ„ fysik men mĂ„ste Ă€ndĂ„ sĂ€ga att jag gillar nĂ€r man ska rĂ€kna med siffror. Det fĂ„r absolut inte vara för lĂ„nga frĂ„gor för dĂ„ tappar man intresset utav att ens försöka kĂ€nns det som. Hade inte bara prov utan en svenska och religion lektion ocksĂ„ och som alltid ett hĂ„l som Ă€r alldeles för lĂ€nge. Tidsplanen Ă€r klar pĂ„ GYA eller Ă„tminstone till vecka 41 och det tycker jag rĂ€cker för nuet. 13 september

Det Àr vÀl bÀst att man pluggar fysik tills man gÄr och lÀgger sig. Prov första lektionen imorgon, hua det kan typ inte vara vÀrre. Det kommer bli en lÄng skoldag tror jag och jag hoppas att provet Àr lÀtt för en gÄng skull. Man kan ju alltid hoppas, mÄste tillbaka till pluggandet nu.


speedo Kupido❀

VÀrldens bÀsta hoppehÀst!
 

klubbtÀvling 90cm...

Det blev ingen sovmorgon idag inte utan upp vid kvart i 8 för att Ă„ka raka vĂ€gen upp till stallet för att börja bygga inför tĂ€vlingen, den blev inflyttad tyvĂ€rr vilket jag tyckte va lite trĂ„kigt. Iallfall sĂ„ hann man ju se pĂ„ lite tĂ€vling innan jag hoppa dĂ„ han gick i 70cm med en annan. KĂ€ndes vĂ€l inte sĂ„ dĂ€r jĂ€tte bra egentligen, nĂ€r hon flög av pĂ„ framhoppning och jag tĂ€nkte att attan om det sitter i nĂ€r jag ska hoppa men jag passade pĂ„ att kolla nĂ€r hon var pĂ„ banan ocksĂ„ och dĂ€r stanna han ut sig. Efter det gick tiden rĂ€tt sĂ„ fort, jag fick komma in pĂ„ framridningen rĂ€tt tidigt och Kupido fick en liten paus innan jag börja hoppa fram. Han var ju redan uppvĂ€rmd sĂ„ jobbade han bara lite lugnt och försökte fĂ„ han avslappnad vilket han blev. Började hoppa fram och han hoppade oerhört bra och det kĂ€ndes sĂ„ kul att han verkligen var fokuserad. Han fjantade sig lite pĂ„ oxern men jag tyckte att han kom en gĂ„ng bra och var nöjd sĂ„, dĂ€refter var det min tur pĂ„ banan. TyvĂ€rr fick vi 4 fel i början av banan, han ville ha mer plats för galoppsrĂ„nget men Ă€ndrade sig i sista sekund och smög ut pĂ„ sidan fast sedan tog vi hela banan och det gick riktigt bra. Är nöjd Ă€ndĂ„ att vi tog oss runt för jag kĂ€nde att han var lite osĂ€ker pĂ„ ett sĂ€tt men jag vet ju att han kan hoppa, vi tar nollan nĂ€sta gĂ„ng.
 

Tagga tÀvling...


Imorgon Àr det tÀvling och jag hoppas det trÄkiga nyheterna blir Àndrad, vi fÄr vÀl se. HÄller tummarna, berÀttar mer tomorrow...

tredje gÄngen gillt, haha

Fredagar bestÄr av tre lektioner och denna dag kÀndes fruktansvÀrd lÄng men nu Àr man hemma och sitter framför datorn. Började dagen med lite matte och dÀr har vi snart jobbat klart med kapitlet och sen pÄ religionen fick vi frÄgor i samband med filmen Exodus Gods and Kings. Sista lektionen var fysik dÀr vi hade först en gruppuppgift som kunde ge nÄtt extra poÀng till provet, tre i vardera grupp. Min grupp bestod av mig, Anton M och K som hade lite problem dÄ vi fick göra om den tre gÄnger för vi hade rÀknat tvÄ gÄnger pÄ densiteten (slarvigt) sÄ vi fick reda pÄ nÄgot som var helt onödigt men tillslut lyckades vi. HÄller tummarna pÄ att allt annat ocksÄ Àr rÀtt bara. Blir inget stall idag med sÄ förhoppningsvis kanske jag orkar plugga lite för det hade varit bra.
 

Pluggar.....

Vad gör man inte en torsdagkvÀll nÀr man varit helledig frÄn stallet idag. Jag passar pÄ att plugga lite fysik, provet nÀrmar sig och jag tycker faktiskt att uppgifterna jag gör flyter pÄ. KÀnns skönt och jag hoppas det hÄller i sig, fadt bara för jag sÀger sÄ kommer jag nog fastna pÄ nÀsta men det Àr smÀllar man fÄr ta. Imorgon Àr sista lektionen sÄ hade varit bra om hela extra uppgifterna var typ klara sÄ man kan göra nÄgra som var typ i början som man har glömt bort.J o H A N F A L K

SÄg om alla Johan Falk filmer förra veckan och det kÀnns trÄkigt att det inte kommer nÄgra fler utan att sÀsong 3 som kom ut iÄr var de sista filmerna. Varenda film Àr mycket bra, det Àr bara nÄn enstaka jag har tyckt varit mindre bra det vill sÀga lite trÄkig men det har varit hög nivÄ pÄ samtliga. Jag tackar för alla 20 filmer som har producerats och en guldstjÀrna till samtliga skÄdespelare som har medverkat i filmerna, det har faktiskt varit mÄnga bra skÄdisar med i filmerna vilket gör filmerna Ànnu bÀttre. TÀnkte avsluta detta inlÀgget med ett klipp pÄ Johans vanligaste replik "va fan"

inget internet....

Idag var det skolfoto och 2 lektioner pÄ det men lektionerna blev inte sÄ lyckad eftersom att skoldatorerna Àr sÀmst och det var strul pÄ internet. PÄ alla tre av dagens lektioner behövde vi internet och det var nÄgra som funkade sÄ det gick ju att jobba nÀr vi var i grupper men sen sprack det. Blev bara en halv svenska lektion dÄ skolfoto var mitt i och sen pÄ GYA hade vi genomgÄng och jobbade en dryg timma efter genomgÄngen. Sen fick vi som tur va gÄ hem, jag hade ju inte kunnat fortsÀtta jobba pÄ historian dÄ internet pÄ min dator inte funkade, varför vet jag inte dÄ typ alla andras började funka men att jobba hemma ska nog gÄ bra det med dÄ vi jobbar sjÀlvstÀndigt just nu.
 

Fantastiska hĂ€st♡

DĂ„ har man landat i soffan efter ett kanonpass pĂ„ bĂ€staste Kupido och ja han var riktigt bra idag. Vi hade markarbete ute i paddocken och ridpasset började bra men det slutade Ă€nnu bĂ€ttre. Han Ă€r vĂ€rd en guldstjĂ€rna och den ska vi ha pĂ„ lördag ocksĂ„. Vi Ă€r nu taggad inför lördag, vi Ă€r sist i 90cm och vi ska rida precis som vi gjorde idag. 
Skolan dÄe...
Vi eller snarare jag hade bara en lektion idag plus mentor sÄ det blev lite kortspel men jobbade Àven lite fysik eftersom vi har prov pÄ mÄndag.

Stallet...

Åkte till stallet och red Tibor men han kĂ€ndes seg och inte riktigt bra det lilla jag travade. DĂ€rav blev det inte sĂ„ lĂ„ng ridpass idag men vi kollade bĂ€r lite grupper hade hoppning och nu blir det hem och kĂ€ka mat. Hyfsat hungrig efter att bara Ă€tit fil och flingor tidigare idag. IkvĂ€ll blir det nya avsnitt av idol och pH ocksĂ„, passar pĂ„ att se idol strax innan pH börjar.

Matte, muntlig redovisning plus film...

Tisdagar Ă€r rĂ€tt bra dagar i skolan dĂ„ jag bara har tvĂ„ lektioner och det Ă€r matte och religion. Idag blev den muntliga redovisningen av efter lite problem med art fĂ„ igĂ„ng allt.  Sedan var det slutet pĂ„ filmen vi börjat sett för tvĂ„ lektioner sen. Nu ska man ta moppen hem och kĂ€ka lite lunch innan man Ă„ker och rider Tibor pĂ„ stallet. Han ska eventuellt fĂ„ trava lite smĂ„tt idag, sĂ„ fĂ„r vi se hur han Ă€r dĂ„.

Anastasia, Kupido & Tibor...

Blev ingen redovisning idag heller dÄ lÀraren glömt bort det sÄ imorgon blir det ett nytt försök och slÄr vad om att jag kommer att vara lika nervös imorgon. Sedan har man varit pÄ stallet frÄn klockan fyra till halv nio, alltsÄ pÄ 4 h 30min sÄ se jag hunnit rida 3 hÀstar. Först blev det en uteritt pÄ Anastasia och det var inte nÄ modiga hÀstar med pÄ den trippen. Kupido var nÀst ut och vi började skritta fram ute i skogen och fortsatte i paddocken men nÀr regnet kom sÄ passade vi pÄ att gÄ till manegen. Kupido var faktiskt bra idag och det ska bli roligt att rida honom pÄ onsdag ocksÄ men vi hoppas det blir markarbete. Sist ut var Tibor som jag skrittjobbade lite i stora manegen och han Àr ju sÄ lydig den lilla dressyrhÀsten. Nu ligger man i soffan och ser pÄ idol efter att ha kÀka kött med bea och potatisgratÀng, efter idol blir ph.
 MĂ„ndagen rullar vidare....


MÄndagarna Àr lÄnga och luftiga, med det menar jag att vi har rÀtt mycket hÄl/ slö tid dÄ vi egentligen inte gör nÄgot. Vi har tvÄ lektioner pÄ morgon och sen vid lunch blir det hÄl och GYA (gymnasiearbete) vilket innebÀr att mycket av den tiden bara sitter man pÄ arslet och inte gör nÄgot. Vi hÄller pÄ med arbetsplanen nu pÄ GYA och mina tvÄ kompisar stack till Ica i hundra Är sÄ det blev inte sÄ mycket gjort. Det lilla jag kom pÄ skrev jag ju sjÀlvklart sedan har jag Àven hunnit haft ett snack med vÄr nya mentorn om studierna. PoÀngen klarar jag och nu blev det hu Àndrat sÄ jag lÀser inget utökat men det gör ju inget det heller, utan nu siktar vi pÄ att fÄ ett par bra betyg i Àmnena vi har kvar. Nu Àr det film pÄ religionen sen vÀntas muntlig redovisning av mig och Hannah, vill bara Äka hem egentligen....

Efter skolan ska man hu upp till stallet och rida Ätminstone en hÀst. Tibor ska fÄ fortsÀtta skritta dÄ jag hÄller pÄ sÀtter igÄng honom efter att han blivit sparkad.

Dagen innan mÄndag...

Lika trĂ„kigt som vanligt, söndagen fĂ„r en bara att tĂ€nka pĂ„ att det Ă€r en sag nĂ€rmare mĂ„ndag och en lĂ„ng skolvecka vĂ€ntas. Idag har vi varit hos mormor och morfar dĂ„ den bjudit slĂ€kten pĂ„ surströmming, usch Ă€r vĂ€l det rĂ€tta ordet för det. Stinker som vara den och luktar Ă€nda in. Övningskörde till Willys och sedan hem, nu sitter man och kollar parlamentet med lite godis och invĂ€ntar pĂ„ att trocaderon ska bli kall. Snart Ă€r reklamen slut sĂ„ lika bra att man avslutar hĂ€r.

PizzakvÀll med u-sek

DĂ„ var man hemma efter 4 timmar med fullt ös pĂ„ alla barn som valde att kĂ€ka pizza med oss i u-sek. Eftersom att vi inte hade vĂ€dret med oss idag sĂ„ fick vi Ă€ndra och va inne i manegen istĂ€llet för att vara ute i regnet. Det blev lite frĂ„gesport, flaggleken, hoppning och evighetstafett. SjĂ€lvklart Ă€r det inte bara barnen som har sprungit utan vi deltar vi ocksĂ„ och stafetten var nog min favorit för dagen. 


Sovtips nr 1

Har du problem att somna precis som jag och kan ligga vaken halva natten eftersom det Ă€r omöjligt att somna? DĂ„ tĂ€nkte jag faktiskt försöka ge nĂ„gra tips ibland nĂ€r jag sjĂ€lv har svĂ„rt för att somna. Mitt första tips Ă€r att ta en bok att lĂ€sa, det gör dig sömning efter bara 2-3 sidor. Det kan vara nĂ„got av det trĂ„kigaste jag vet och kanske det bara Ă€r dĂ€rför det funkar för mig. Fast detta Ă€r inget jag gör dagligen utan jag passar  pĂ„ att göra detta dĂ„ jag har en bok i skolan som skall lĂ€sas. Skulle inte komma pĂ„ tanke att jag skulle lĂ€sa en bok frivilligt. 

Movietime.....

 Denna vecka har varit lite av en "Johan Falk" vecka, sett om alla Johan Falk filmer snart och det finns ett par man minns bĂ€ttre Ă€n andra. Idag eller just nu sitter jag och ser barninfiltratören och kanske man hinner med en eller tvĂ„ filmer till idag, vi fĂ„r vĂ€l se. Det kĂ€nns lugnt och skönt nu efter att man varit pĂ„ stallet, har ny börjar igĂ„ngsĂ€ttningen med Tibor. Han fick skritta lite kort idag bara fĂ„ han stĂ„tt i tvĂ„ veckor pĂ„ grund utav att han blev sparkad.FRIDAY...

Fredagen Àr hÀr och jag har klarat av ytterligare en vecka i skolan och min lilla redovisning blev flyttad till mÄndag istÀllet dÄ vi sÄg film idag och tiden inte rÀckte till, vad synd eller inte. Denna fredag kÀndes vÀldigt lÄng och jag har varit nervös över muntliga delen hela dagen men nu fÄr man vara nervös hela helgen ocksÄ, nÀrÄ men pÄ mÄndag kör vi dÄ det bara Àr jag och Hannah kvar, de sparar de bÀsta till sist. Dagens lektioner var matte, film och fysik egentligen ingen super jobbig dag men lite slö men det blir ju bÀttre genom att spela kort, hjÀrter sju och bluff. Innan jag Äkte hem sÄ svÀngde jag in till mormor och morfar dÀr jag satt och snackade lite och nu ska man strax Äka till stalle

Torsdag och tvÄ fina fuxar motionerade

Det Àr redan torsdag och skolan började bra genom att fÄ tillbaka referatet och ett bra betyg pÄ den. Sedan har jag haft tvÄ lektioner till och dÀrefter kunde man Äka hem för att sedan Äka till stallet. Det var tvÄ fuxar som ville komma ut i skogen, sÄ red Lagos tillsammans med Madicken och Alva och sedan Kupido efter det. BÄda var pigga och alerta idag och tyckte det var hÀrligt att fÄ komma ut litegrann. Passade pÄ att kolla pÄ de tvÄ första hopptrÀningarna för Pia och gud sÄ sugen man blir att hoppa.Lille Evan

Idag bytte jag och Alva ponnyer, sĂ„ idag var det min tur att prova Evan. En pigg kille, tror han kommer bli riktigt bra till ridskolan. Trimmade dem ute innan det var dags för teori. 


skittelefon!

Onsdagar betyder ju vanligtvis ridning men idag blev det inget eller stall blev det men ingen ridning för min del iallafall. Åkte dit vid lite efter fyra och började att kolla nĂ€r rs hade lite lĂ€tt hoppning för att invĂ€nta min teori, ja det var just dĂ€rför det inte var nĂ„gon ridning. Det var teori idag och vi fick börja med att svara pĂ„ lite frĂ„gor, kortfattat skulle det va vilket blev bra precis en rad pĂ„ varje frĂ„ga för min del. Sedan tog vi upp lite mĂ„l bĂ„de lĂ„ng och kortsiktiga mĂ„l med vĂ„r ridning, det var ju lite lĂ€ttare att svara pĂ„ och sedan avslutade vi med att göra en förbĂ€ttringsplan, alltsĂ„ nĂ„got vi ska förbĂ€ttra tills nĂ€sta mĂ„nad eller nĂ„got. Klart man försöker bli bĂ€ttre hela tiden men min sits har blivit sĂ€mre och anledningen till det tror jag mycket hĂ€nger pĂ„ att jag har ridit mycket jĂ€lv och man tĂ€nker inte pĂ„ sitsen sĂ„ himla mycket utan behöver bli pĂ„mind. Sedan har jag inte hittat nĂ„gra bra stövlar Ă„t mig, har provat att rida med ridskor och chaps men tycker det inte Ă€r lika bra. Mina gamla ridstövlar har ju tyvĂ€rr dragkedjan gĂ„tt sönder IGEN och mina nya Ă€r jag inte sĂ„ nöjd med, dem lixom passar mig inte. Ska försöka och antingen fixa mina gamla eller tvinga pĂ„ mig mina nya (Mountain Horse Venice High Rider) som Ă€r ganska gamla egentligen men anvĂ€nda endast tvĂ„ gĂ„nger sĂ„ jag kan rida in dem ordentligt, de Ă€r fortfarande vĂ€ldigt stela.
detta Àr mina gamla, som jag tycker Àr vÀldigt sköna, vill inte lÀmna dem.....

Mentors plus historia...

DÄ var man hemma efter en kort mentors och lite quiz pÄ hÄlet innan min enda lektion för dagen. Lite snack om gymnasiearbetet pÄ mentorn annars var det inget. PÄ historian idag var inte sÄ komplicerad, sÄg pÄ en kort film och mer Àn sÄ var det inte. Dock fick man med sig en hemlÀxa, att lösa lite i den hÀr boken och det kanske Àr lika bra man börjar annars kommer det aldrig gÄ framÄt. Att lÀsa Àr ingen favorit syssla direkt för min del, jag blir sÄ oerhört trött av att lÀsa, sömnmedel i böckerna kanske.Femhundra♧♀♹♥

Första lektionen var det lite kaos i hjÀrnan, var inte riktigt nÄgon matte dag för varken mig eller issa. Vi höll pÄ med ett tal hur lÀnge som helst och sedan inser man att man gjort slarvfel redan i början. Orka lixom börja om nÀr man skrivit nÀstan ett halvt A4. Sedan blev det en lugn religion lektion, satt och lyssna pÄ redovisar och pÄ fredag Àr det min tur, hur ska detta gÄ? Nu sitter man och spelar kort pÄ altanen sen blir det datan och kanske blir det lite plugg.RSS 2.0