Klubbhoppningen

Tänkte jag skulle skriva om klubbhopnningen i lördags. Hoppade Exxet i 90cm och det gick över förväntan. Han brukar lägga i handbromsen inne på banan och vara rädd för den nedre delen av ridhuset. Han har ett antal gånger stannat med divesre ryttare, mig också. Hade ju hoppats på ute men tävlingen flyttades in. Jag tänkte mest att vi måste ta oss runt banan, haha. 
 
Jag stod på framhoppningen då jag samtidigt skulle jobba och hjälpa barnen på ridskolehästarna, hålla koll och så. Gick jättebra, fanns någon trött ponny som kämpade sig över men jättesnälla ridskoleponnyer faktiskt, de har tävlingsnerverna i styr. 
 
När det sedan var dags för min tur så var det bara ut i stallet och sadla hästen för att sedan skritta lite ute innan det var vå tur på framridningen. Exxet kändes lugn vilket han inte brukar vara, han brukar bli spänd och reagera på det mesta, väl inne på framridningen så kändes han fin, väldigt samarbetsvillig och lyssnade riktigt bra. Han hoppade bra på lilla och räcket, allt satt. Sedan kom vi till oxern och då tog det tvärstopp. Fick ta om det någon gång tills han hoppade bra och bjöd lite själv. Inne på banan så red jag runt förbi det flesta hinder för att se vart han tvekade att gå förbi vilket var på några ställen. Satte igång en bra galopp och sedan var vi iväg, han hoppade bra, jag lyckades ha ett bra tempo, det var några hinder han tänkte lite tillbaka på men jag är nöjd, han kom bra på hinderna och vi kom funt felfritt, grym ponny! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0