Redo för allt👊

Efter att inte behövt Äka till skolan pÄ tvÄ dagar sÄ begav vi oss in till miun idag för seminarium. Jag var redo för allt men tyckte inte man fick sÄ himla mycket negativt pÄ PM:et ÀndÄ, lÀste igenom det imorse och sÄg en del fel sjÀlv. SÄ det finns en del saker att rÀtta till och dessutom tycker jag det saknas lite mer Àn vad som sades men opponeringen/seminarie Àr överstökat och det Àr bara justera lite saker och sedan skicka in uppgiften för att fÄ betyg. Jag har börjat fixa till PM:et men Ànnu Àr det inte helt klart. Nu har man Àtit tacos, hunnit sett idol och nu blir det lite senaste parlamentet.

 

Boye var pÄ bus humör igÄr sÄ idag var han hur lugn som helst...

IgÄr var det tisdag och man hade rÀtt mycket att göra, som jag skrev igÄr var det dugga pÄ skolan, besök hos nya tandlÀkaren och en massa skrivande pÄ mitt sista PM för den hÀr kursen. Dock har vi inte fÄtt nÄgot betyg pÄ det första vilket vi skulle fÄtt egentligen, vet inte varför vi inte fÄtt nÄgot Ànnu men kanske blir senare i veckan. Stallet igÄr var ju riktigt kul, skulle trimma Boye lite i paddocken sÄ skrittade fram runt vallen och gick in och jobba honom lite pÄ plan. Red lite öppna pÄ lÄngsidan och halt och volter pÄ kortsidan till en början i skritt, nÀr jag sedan travat fram lite började jag jobba lite öppna pÄ lÄngsidorna och red upp pÄ mittlinjen över en enkel bom bara sÄ det blev varvbyte varje gÄng jag kom över bommen. Sedan nÀr vi skulle galoppera började buset i Boye, han börja bocka gÄng efter gÄng i galoppen och hade allmÀn kul. NÀr han lugnat sig lite galopperade jag över bommen och dÄ passade han pÄ att ta i som att det vore ett hinder. Gud vad han tröck ifrÄn och sedan kom bockarna efterÄt. Det var kul att fÄ jobba med lite bommar tyckte Boye och med lite extra energi dessutom.
Idag har man pluggat frÄn att jag vakna imorse enda fram till jag Äkte till stallet vid halv fem fem. Har skickat in vÄr sista uppgift för opponering nu, har seminare pÄ fredag. Vi skyndade oss iaf ut pÄ en skogstur, jag pÄ Boye, Madicken pÄ Nellie och bÄda hÀstarna var lugna. Det var liksom rena motsatsen till vad han var igÄr men det Àr vÀl lite roligare med bommar. Han fick bara en lugn skostur idag dÄ han ska hopptrÀna imorgon. Efter vi ridit sÄ hade vi teori, fick ha en presentation och berÀtta kort vad öpnna och sluta Àr, vilka hjÀlper man anvÀnder och hur hÀsten rör sig. De andra fick berÀtta skÀnkelvikning eller bakdelsvÀndning. Sedan var det bara att gÄ tillbaka till stallet och fixa alla stallsysslor, jag mockade Ät bÄda hÀstarna sÄ fick syrran fixa maten.

Dagen började kanon iallafall

Alarmet stod pÄ halv sju och det var bara att hoppa ur sÀngen eller sÄ kan man snooza lite och stiga upp strax efter sju, bÄda sÀtten fungerar ju mer eller mindre. Hade min sista dugga i den nuvarande kursen Organisation och ledarskap och blev godkÀnd Àven pÄ den sÄ det kÀnns super Àven om det var drygt att lÀsa alla kapitel, vecka för vecka. Samtidigt kÀnner jag skulle göra duggor alla dagar i veckan istÀllet för att ha tenta i en massa timmar, det fÄr man pröva pÄ i nÀsta kurs som gÄr av stapeln nÀsta vecka. Det Àr bara en uppgift kvar av den nuvarande kursen jag gÄr i, sÄ tvÄ betyg saknas ju eftersom vi inte fÄtt nÄgot betyg pÄ första PM:et. Orsaken till att det blev uppstigning sÄ tidigit idag var pÄ grund utav att jag hade tid hos tandis ocksÄ. Tur man fÄr komma nÀr man vill och göra duggan, det passade utmÀrkt idag och sedan blev det hem en snabbis innan jag Äkte till tandis. TÀnderna var det bra med, inga pÄbörjade hÄl eller nÄgot negativ, ytterst lite tandsten som de tog bort. HÀrligt hÀrligt för dÄ behöver man inte Äterkomma förrÀn ungefÀr ett och ett halvt Är efter. Vi hoppas att dagen fortsÀtter i samma riktning, det blir en svÀng till stallet nu efter att ha ÄterhÀmtat mig av dagen. Tyckte att jag förtjÀnande lite vila efter dagens bravader. Boye ska ridas och ha eventuellt ett möte att gÄ pÄ om jag hinner sedan blir det hem och plugga, vi mÄste börja fixa klart andra PM:et för imorgon nÄgÄn gÄng ska det skickas vidare för opponering som vi ska ha pÄ fredag, inte sÄ kul om ni frÄgar mig.

LÄng skoldag jÀmfört med alla andra man haft...

Första lektionen var 8:15 men lÀraren kom inte förrÀn det gÄtt en halvtimma och vi hade vÀl typ 40 minuters förelÀsning och det blev lixom bara kaos. LÀraren frÄga ifall vi skulle köra kapitel 16 och klart man vill det men dÄ var det ju en hög som hade hunna dragit hem dÄ lÀraren kom sent. SÄ istÀllet fick vi vÀnta tills klockan slog ett för att ha en timmas förelÀsningen som hade kunna haft pÄ morgon. Det blev inte sÄ mycket antecknat pÄ sista förelÀsningen idag, "Hur?" det var allt sÄ frÄgan Àr vad jag skulle med det till. Finns mycket jag kan sÀtta in i det sammanhanget, haha. Efter skolan hann vi typ bara landa innan vi Äkte till stallet och gjorde klart allt till Boye. Madicken red och jag gjorde alla stallsysslor sÄ att det skulle gÄ sÄ fort som möjligt, det gÀller att vara effektiv. Sedan blev det hem och plugga, lyckades lÀsa det sista tvÄ kapitlen idag och Àr mer eller mindre redo för dugga imorgon. Jag hoppas det gÄr bra, Efter vi Àr klara med proven imorgon sÄ ska man raka vÀgen till tandis, sÄ jag hoppas det inte blir nÄgot försenat pÄ skolan imorgon för det har jag verkligen inte tid med. 
Boxen mackad, tur han har sina stÀllen och inte lika grisig i spÄnet som han Àr med vattenhinkarna.
RÀtt sÄ ofrÀscha hinkar varje dag nÀr man kommer till stallet, han Àr lite vÀl sölig med maten...

saknar dig sĂ„â€

They say memories are golden 
well maybe that is true. 
I never wanted memories, 
I only wanted you. 

7-1, det gĂ„r bra nu!👏

GÄrdagen gick rÀtt fort, vet inte vart tiden flög ivÀg riktigt. Skola pÄ morgonen och sen lite trix med enkÀten. Lite tv tittande och somna en stund med kissen. Sedan kÀkade man och Äkte pÄ hockey, TimrÄ vs Pantern. Det började bra, 1-0 redan de första minuterna och TimrÄ spelade bra till en början men ett tag spelade dem riktigt dÄligt men dem kom tillbaka i andra perioden och fick in 3 mÄl pÄ bara sju minuter och fler blev det ocksÄ. Tillslut vann dem med 7-1 och jag hoppas dem fortsÀtter att vinna nu, bara att hÄlla tummarna.Nu har jag klarat mitt prio ett att göra idag, enkÀten ligger ute bÄde hÀr och pÄ fb. Den hoppa jag blir besvarad sÄ fort som möjligt sÄ man kan börja sammanstÀlla alla svar. Sedan Àr det ju bra om man fÄr nÄgot kapitel lÀst ocksÄ, har precis tagit mig igenom ett av sex, bara fem kvar.

EnkÀt till skolan

Skulle vara vĂ€lidgt tacksamma ifall ni tog er tid att svara pĂ„ denna enkĂ€t! LĂ€nk till enkĂ€ten finner du HÄÄÄR!
https://goo.gl/forms/9a4TMvvdtciWZNkh2

Fullt upp med skolan, typ...

IgÄr hade vi inget pÄ skolan men satt nÀstan hela dagen med att försöka fÄ till en bra början pÄ PM:et. Vill lixom fÄ det klart sÄ man hinner lÀsa alla kapitel som vi har prov pÄ redan nÀsta vecka. Allt Àr sÄ struligt med moodle och vet inte riktigt hur det fungerar. StÄr knas pÄ den förra inlÀmningen jag gjorde och jag ska ju bara invÀnta betyg men nu ser du ut som jag knappt lÀmna in nÄgon men det Àr inte det största problemet just nu. Vi har ett grupparbete men alla gör inte lika mycket och det kÀnns som man mÄste tjata hela tiden för att man ska fÄ nÄgot gjort. Det var typ likadant pÄ förra inlÀmningen men dÄ kom det in en person lite senare sÄ jag förstÄr ju det men nu nÀr dem sÀger att dem ska göra men gör det aldrig. Jag kÀnner just nu att jag mÄste lixom lÀgga ner dubbelt sÄ mycket tid för att veta att det blir gjort. Det vore sÄ mycket enklare ifall alla tog lite egna intiativ istÀllet för ingenting alls. 

Plugg och stall, hinner inte mer...

Idag var man ledig frÄn skolan vilket gjorde att man passar pÄ att sova ut lite vÀl lÀnge. Klev upp och Ät lunch, dÀrefter satt jag mig och börja skriva PM2. Som sagt det ska vara klart redan nÀsta vecka och vi hade knappt börja, en sÄ lÀnge Àr det bara jag som börjat lite smÄtt hÀr och dÀr men det Àr mycket, vÀldigt mycket kvar att skriva. Tycker vi nyss blivit klar med förra PM:et och plus att man ska hinna lÀsa sju kapitel till pÄ tisdag dÄ man har prov/dugga igen. Det Àr fullt upp hela tiden, vid halv fyra tiden Äkte vi upp till stallet. Syrran har fÄtt testa den nya nu ocksÄ i tvÄ dagar. Boye fick en lugnare tur i skogen idag bara och det tror jag han tyckte var skönt. Han var lugn och det var en mysig tur, komma pÄ andra tankar. NÀr alla stallsysslor och sÄnt var klart med Boye sÄ var det bara att börja borsta nÀsta hÀst. Det var hoppning som stod pÄ schemat idag för ridskolehÀstarna, Kupido skötte sig vÀldigt bra om man bortser frÄn att han tjuvgalopperar in, nÀr det Àr travbommar. Vi lyckades nÄgra gÄnger att komma in i trav och det Àr en bra början iallafall, det Àr ju inte sÄ att det blir direkt trÄngt nÀr han galopperar in men han ska ju ocksÄ kunna trava som alla andra. Det Àr ju bra att han tycker det Àr sÄ kul iallafall, dagens ridpass gick bra. Liten ryttarmiss men hÀsten sköter sig galant och fixar det endÄ, tur han fixar till det nÀr jag klantar upp mig, precis som det ska vara. jag tyckte annars att det gick bra, han hade bra sug mot hindrena men det blev inte för mycket utan han har blivit lugnare. Kupido Àr inte lika mycket överallt som han var förut, han stressar inte upp sig sÄ det Àr vÀldigt positivt.
Gamla bilder, mÄste fÄ med nÄgon som kan fota lite nya bilder sÄ snart som möjligt.

Det hÀnder jÀmt!!

Det hÀnder jÀmt, varenda dag sÄ gÄr hÄrsnoddar sönder och det Àr tur man ibland lyckas fÄ med sig en extra eller tvÄ. TÀnkte att jag skulle flÀta hÄret pÄvÀg in till skolan idag, gjorde tvÄ inbakade flÀtor men klart den andra snodden spricker. Man kan ju undra vad folk ska tycka om man gÄr med halva hÄret uppsatt och ena utslÀpp, det kanske Àr en trend jag inte vet om eller ska jag skapa en. Som tur va hade jag med mig fler snoddar sÄ fick ihop tvÄ flÀtor tillslut. Idag blev det en lÀngre skoldag Àn gÄrdagen, hade förelÀsning i nÀstan tvÄ timmar och sen fick man invÀnta "workshopen" som egentligen var rÀtt onödig men vi har hunnit pratat lite om PM2 ocksÄ. Det Àr vÀl egentligen ingen som har nÄgon koll vad vi ska göra men det ska nog gÄ, har ett hum om hur jag vill ha det iallafall. Har pÄbörja en enkÀt som ska skickas ut, det Àr ju lite kort om tid sÄ vill bli klar sÄ fort som möjligt med den.
Efter skolan vet jag inte vart tiden flög ivÀg, jo men som jag sa, har pÄbörja en enkÀt och kollat runt lite pÄ kvantitativa PM, hur det Àr uppbyggd. Sedan Äkte man till stallet nÄgon gÄng efter halv fem, gjorde klart allt till Boye och red ut det sista jag gjorde. Boye kÀndes riktigt fin idag, tyckte han blev mjuk i bÄda sidorna och var vÀldigt lugn fram till att vi mötte hÀstar pÄvÀgen hem. DÄ blev det en vÀldans fart pÄ Boye och han fick upp farten rejÀlt pÄvÀgen tillbaka till stallet.

Dagen tagen frĂ„n snap👏


Dugga 2, G O D K Ä N D!

20 minuters lÄng skoldag, kan kÀnnas ovÀrt men nu har man ju gjort dugga tvÄ och klart man klara den ocksÄ. Bara invÀnta betyg pÄ PM1, dax att börja skriva PM2 och sen tagga till den tredje och sista duggan i den hÀr kursen som redan Àr nÀsta vecka. Fullt upp och aldrig vila!

Film frÄn gÄrdagens tÀvling...

Första tÀvlingen sen hÀstarna kom tillbaka frÄn betet men framförallt, första tÀvlingen sedan han blev frisk. Vi fick ju stÄ över en tÀvling innan betet sÄ det hÀr hade vi vÀntat pÄ. Det blev en lÀgre höjd men vad gör det nÀr man fÄr hoppa vÀrldens bÀsta.

dagen innan prov...

Har bara gjort tvÄ saker idag och det Àr legat och lÀst kapitel efter kapitel. Har mitt andra prov imorgon pÄ kapitel 6-9 och det Àr mer sidor Àn man tror. AlltsÄ, jag har snart lÀst tvÄ kapitel och Àr knappt klar Àn men det Àr vÀl bara ett tretiotal sidor kvar sÄ har man lÀst igenom alla kapitel fram till starten pÄ 10. Runt halv tre var man pÄ stallet och mockade Ät Boye och red sedan nyhÀsten idag igen. Idag provade vi pÄ lite galopp och vi red pÄ plan och avslutade med att skritta ut i skogen, sÄ det blev en mini premiÀr ute i skogen. BÄda hÀstarna var hur snÀll och lugna som helst, min Àr nÀstan piggare i paddocken tycker jag. Skönt att han sköter sig och framförallt Àr han vÀldigt trevlig i stallet. Lyfter hovarna utan man ens behöver sÀga nÄgot och verkligen supersnÀll, imorgon fÄr han vila. Nu Àr man hemma, nyduschad och Àven lÀst lite mer i boken. Nu Àr det dax att kÀka lite ocksÄ.

sittning 16/9 2015

I fredags var det den absoluta första sittningen för min del iallafall, ett avslut pÄ insparken skulle man kunna sÀga (var dock bara pÄ Dare night). Man bestÀmde sig typ sista dagen att man ens skulle gÄ, eftersom vi bara har en lektion om dagen typ, om ens det, det blir inte direkt sÄ man trÀffat och pratat med alla, har knappt sett allihopa som jag gÄr i samma klass som, man vet ingenting alltsÄ. Har ju lixom pratat och trÀffa ett par stycken men nÄgon man har trÀffat har ju dessutom hoppat av, vad jag tror iallafall för en del har jag inte sett nÄgot mer utav. Den hÀr sittningen var lixom en bra grej att gÄ pÄ för att lÀra kÀnna lite nytt och fler folk i framförallt klassen och det gjorde man ocksÄ. Det var bordsplacering sÄ man hade ingen aning om vart man skulle sitta, tur Julia fanns dÀr och kunde visa mig till min plats. Det var ju faktiskt bara nya ansikten vid mitt bord, iallafall dem jag satt nÀrmarst och pratade med under kvÀllen. Aldrig sett dem tidigare vilket Àr rÀtt konstigt dÄ vi gick i samma klass men nu har man ju lite mera koll pÄ vilka man gÄr med iallafall. Det blev ju ganska mycket prat innan maten serverades. NÀr förrÀtten serverades sÄ Ät man och sa igenting om maten. Till förrÀtt var det bruschetta, den var kall och brödet var blött av tomatskyn, det var blandat tomat ohch rödlök pÄ den. Det var ingen tio poÀngare om jag sÀger det men hade ÀndÄ höga förvÀntningar av varmrÀtten. Den var kall den med och jag har nog aldrig Àtit sÄ torr kyckling, lite trÄkigt. VarmrÀtten bestod av kyckling och klyftpotatis med knappt nÄgon sÄs, lite grönsaker. EfterrÀtten var bÀst av dessa rÀtter, panna cotta.
 

LÄng lördag..

Det blev sent igÄr, kom hem nÄgon gÄng innan ett tror jag iallafall. Skulle ju upp tidigt idag eftersom det var första hopptÀvlingen sedan hÀstarna kom tillbaka frÄn betet. Det var en klubbtÀvling och började med en 80 cm bana, han var ju ofrÀsch eller skadad innan betet sÄ det var lika bra att börja lugnt. Vi Àr redo inför nÀsta. Det blev en felfri runda men framhoppningen var lite sisÄdÀr, man hann knappt hoppa fram innan man skulle till banan. De bara sÀnkte hindren utan att frÄga innan men nu Àr det gjort. Kupido var rÀtt lugn pÄ framhoppningen, blev allt mer taggad pÄ banan. Annars sÄ skötte han sig, han var taggad precis som jag.

Efter tÀvlingens slut var det dax för debut för den nya storhÀsten. JÀtte snÀll i stallet, lite nyfiken och ville vara med hela tiden. Hur snÀll som helst i stallet och likasÄ nÀr man satt pÄ ryggen. Eftersom det var första gÄngen idag sÄ blev det bara ett kortare ridpass, i skritt och provade lite trav. Han brydde sig inte sÄ mycket om saker runt omkring mer Àn de andra hÀstarna drogs han emot. Det var lite fram och tillbaka med tempot, ena stunden var han seg och andra var han pigg och börja typ smÄ trava. Vi hÄller tummarna att det bli en toppen bra ridskolehÀst.


tre minuter och sju sekunder

Den abslout första inlÀmningen Àr gjord och bara att hÄlla tummarna att den hÄller en hög nivÄ. TÀnk att jag hade tre minuter tillgodo ocksÄ, bra jobbat tjejer. Synd att det inte blir nÄgon vila, dax att ta tag i boken och lÀsa ett x-antal sidor.

Snart inne i mitten pÄ augusti

Det Àr onsdag och snart torsdag, dagarna bara rullar pÄ. MÄste ta tag i och fixa klart PM:et sÄ att man kan skicka in det imorgon dÄ vi har vÄr slutgiltiga deadline. Idag var det markarbete pÄ Kupido och innan de ridpasset blev det en uteritt pÄ Boye. Det blev bara en lugnare skrittur i skogen med Boye idag dÄ vi trimmade pÄ plan igÄr samt att vi hade sÀllskap av Madicken och Nellie. Boye var vÀldigt lugn under hela turen faktiskt, trodde han skulle bli lite piggare nÀr vi var pÄvÀg hem men han var duktig och snÀll, som alltid. Ridpasset med Kupido gick mycket bra, han var lugn och han kÀndes bra frÄn start till slutet av ridpasset. Vi Àr taggad inför lördag dÄ det Àr hopptÀvling, fÄr se vad det blir för höjd och om man kör tvÄ rundor eller inte, det beror pÄ vilken höjd ocksÄ.

 

Dagarna rullar pÄ och tiden flyger ivÀg...

Vi har gÄtt in pÄ en ny vecka, hann inte med nÄgon bloggning igÄr trots att man var skolledig. Eller med andra ord, behövde jag inte Äka till skolan men hade tre olika arbeten som jag skulle lÀsa inför dagens seminarium. Det var inte bara lÀsning jag Àgnade gÄrdagen till utan det blev ju en tripp till stallet, var ute pÄ en promenad tvÄ gÄnger, blev lite pokemonjakt. Passade Àven pÄ att se skavlan med Mikael Persbrandt och HÄkan Hellström. Idag var det skola i nÀstan en timma, kort skoldag och sen var det bara hem och justera lite i texten, lite missar hade man ju gjort. Glömt en massa citat men nu Àr det fixat och PM:et Àr vÀl som gÄtt som hel klart. Man mÀrkar att man glömmer vissa saker som Àr sjÀlvklara för mig medan oklara för andra, det Àr bra med lite respons och kÀnner att jag Àr klar i tid för en gÄng skull. Den slutgiltig inlÀmningen ska ske innan torsdag.
 
Efter man var typ klar med finslipet pÄ skolarbetet sÄ hann man chillar lite hÀr hemma framför tv:n innan man begav sig mot stallet. Började med att skritta ut i skogen och sedan red jag i paddocken. Det blev en trimdag för Boye idag och han var seg i skogen men fick bra med energi paddocken. Red lite serpentinbÄgar blandat med skÀnkelvikning, dvs. serpentiner pÄ ena lÄngsidan och sedan skÀnkelvikning pÄ andra lÄngsidan.

slÀkttrÀff 2016

IgÄr var det en riktigt hektisk dag, att man vakna till det nÀstan var morgon igen. Jag vaknade och satt mig och plugga pÄ direkten, frÄn 9 fram till kvart i ett satt man fastklistrad vid datorn och lÀste, sökte och skrev pÄ PM:et. Vid ett tiden var det dax för den Ärliga slÀkttrÀffen, det Àr pÄ pappas sida och iÄr var de det 30:e Äret. TÀvlingarna gick sÀmst för min del, det Ànda jag fick bra poÀng var pilkastningen men det kommer man inte lÄngt pÄ. Tummen ner för det hÀr Ärets tÀvlingsprestation.

AlltsÄ vilken helg....

PÄ tal om helg sÄ har man haft fullt upp frÄn och med i fredags nÀr vi gick frÄn handledningen sÄ blev det kaos i huvudet. Mer info om arbetet som skulle in idag, det har varit mycket fram och tillbaka. Nu Àr PM:et inskickat för opponering inför seminariumet vi har pÄ tisdag, vÀrst Àr det att man mÄst lÀsa tre elller fyra andras, för mig hade det rÀckt bra med att bara opponera en annans grupp. Det fÄr man ta imorgon, allt lÀsande. Nu efter att ha varit ute pÄ en pokemonjakt ska det kÀkas middag, ska duscha och sen blir det lite youtube.
 

saknar

 TÀnk vad fort tiden gÄr, 3 mÄnader sedan vi tog studenten. Fy vad jag saknar!

I MADE IT!!!

Första duggen avklarad och det kan kÀnnas lite drygt att behöva Äka till skolan för att göra ett prov pÄ 20 minuter för att sedan invÀnta nÀsta lektion i en timma eller tvÄ. Det kÀnns lite extra surt dÄ man fÄtt göra duggorna hemma förut men pÄ grund av att de fuskat, fÄ vi nu göra det pÄ skolan istÀllet. Det Àr bara bita i det sura Àpplet och pallra sig till skolan, nu Àr det iallafall gjort dessutom Àr det helg och bara en uppgift som hÀnger kvar i luften. PM1 mÄste göras klart och hade en handledning dÀr vi fick reda pÄ lite ny information och det blir lite Àndringar i PM efter idag.
Innan vi skulle kÀka lunch sÄ blev det en kort pokemonjakt. Tanken var att vi skulle passa pÄ att ta pokestoppen i vivsta nÀr man ÀndÄ hade vÀgarna förbi och vad fÄr man tag pÄ om inte en dragonite. Fick kasta alla mina svarta bollar men han rymde varenda gÄng, tillslut nÀr jag fÄtt ta en blÄ boll sÄ fick jag den pÄ nÀstan direkten. Min bÀsta pokemon jag fÄngat faktiskt, kommer ha anvÀndning av denna nÀr jag tar över gym.
 

orkar inte plugga mer..

Jag skulle kunna beskriva hela denna dag med endast ett ord och det Àr plugg. Det Àr bokstavligen det enda jag gjort idag, lÀst, lÀst och lÀst. Jag hade en förelÀsning, inge ovanligt och det var en genomgÄng av kapitel 8 respektive 9 men imorgon Àr det dags för dugga sÄ idag har det varit lÀsning pÄ hög nivÄ. RÀtt sÄ less pÄ allt nu och kÀnns inte sÄ bra det hÀr med tanke pÄ att det bara Àr 10-15 frÄgor och det Àr mer Àn 100 sidor och kapitel 1-5. Hur skall detta gÄ, jag vet inte vad jag ska förvÀnta mig heller. Det kÀnns vÀldigt osÀkert det hÀr, har den hÀr boken blivit min vÀn?

Dressyrpass, bakdelsvÀndningar

NÀr klockan hade passerat fyra sÄ bestÀmde vi oss att det var dax att Äka till stallet. Syrran fick rida medan jag tog och fixade alla stallsysslor Ät Boye. DÀrefter blev det ett dressyrpass pÄ fuxen och vi fick vÀrma upp lite pÄ egen hand. Sedan fokuserade vi mycket pÄ bakdelsvÀndningar idag och Kupidos bakdel eller benen Àr ju lite slingrig och Äker ut lite hÀr och var. Men jag tyckte ÀndÄ det gick rÀtt bra i högervarvet men det andra, vÀnstervarvet Àr lite trixigare. Det fanns kanske en eller tvÄ bakdelsvÀndningar dÀr som jag kÀnde mig nöjd över men det Àr ju bÀttre Àn ingen, det Àr en skillnad beroende pÄ vilket varv man rider i. Sen red vi Àven lite tagen bakdel och det tyckte han var vÀldigt jobbigt, man kÀnde det pÄ honom. I övrigt sÄ kÀndes han faktiskt vÀldigt fin. Jag tyckte jag fick honom avslappnad, lite lÀngre i formen och lite lÀgre Àn vad han vill gÄ. SÄ Àven om inte allt satt pÄ sin plats idag sÄ var det ett roligt ridpass fast det Àr det ju nÀstan jÀmt, oavsett. NÀsta vecka blir det markarbete och den helgen blir det hopptÀvling hÀr pÄ klubben.

 Speedo Kupido

ligger efter i bloggandet nu...

KÀnner att jag inte riktigt hinner med mig just nu, har ingen tid dÀr jag bara kan chilla. Det kÀnns iallafall som det och gÄrdagens eftermiddag stack bara ivÀg. Efter vi kommit hem frÄn skolan sÄ satt vi oss nÀstan pÄ direkten och skrev vidare pÄ uppgiften som ska in, jag vet inte nÀr den ska in lÀngre. Vill bara bli klar med den sÄ fort som möjligt.  
GÅRDAGEN, dĂ„ tog jag sovmorgon sedan blev det stallet, red Boye, hann "intervjua" ytterligare tvĂ„ till, kollade idol, top model och glamour, Ă„kte pĂ„ pokemonjakt mot kvĂ€llen och sen var det inte sĂ„ mycket mer av den dagen kvar. Boye var pigg och glad ute i skogen iallafall och han Ă€r pĂ„ gĂ„ng nu, hĂ€rligt med energi.

lördag, söndag och mÄndag...

I helgen sÄ var man bland annat ute pÄ pokemonjakt, det blev lite plugg och var hÀstskötare Ät Jenniefer. Det hade regnat mycket och dÀrav var det bokstavligen blött överallt, det blev en pöl i skon nÀstan pÄ direkten. Underlaget var rÀtt lerigt och sÄg Àven lite halt ut, det var lite bÀttre pÄ banan men ute vid framhoppningen sÄ var det typ bara vatten. Ni ser ju bilden och det flög verkligen gegga pÄ en nÀr man stod vid banan. Jag sjÀlv Àr riktigt hoppsugen nu och Àr nyfiken vad som stÄr pÄ schemat för onsdagen. Brorsan var pÄ besök i helgen ocksÄ, man ser sÄ lite av honom nu. Idag var det skola, en förelÀsning pÄ morgonen frÄn 8-10 och sedan hade vi nÄgon företagsaktivitet. FörelÀsningen gick segt men vÀldigt fort, vi skulle typ ha en genomgÄng om kapitlen 2-6 stod det pÄ schemat men det var 2-5 vi gick igenom pÄ lektionen/förelÀsningen och det lÀt mer logiskt eftersom vi har prov pÄ kapitel 1-5 den hÀr veckan. Första kapitlet elr kapitel 2 tog typ en timma sen blev det ont om tid och det kÀndes som att vi hoppade över jÀtte mycket bara för att tiden inte rÀckte till. Det blev lixom massa hopp i powerpointen och jag blev helt Àrlig lite vimsig. Man hÀngde typ inte med pÄ allt som sades dÄ allt blev sÄ kort och man hann knappt att anteckna för dÄ var vi redan inne pÄ nÄgot nytt. Nu Àrd et bara att lÀsa pÄ inför provet och hoppas man fÄtt in lite i hjÀrnan, det kÀnns som historia verkar viktig sÄ namnen pÄ det viktiga personerna ska jag ha klÀm pÄ. PÄ företagsaktiviteten, dÀr fick vi gÄ pÄ olika stationer och trÀffa nÄgra personer frÄn olika företag som berÀttade lite om vad det gjorde och ltie allmÀnt om företaget, svarade pÄ frÄgor vi hade. Varje företag eller station hade Àven en liten tÀvling som vi ekonom ettor roterade runt och gjorde, tre i varje lag. Det var bland annat nordea, pwc, grant thornton, skandia, folksam och ytterligare sex till som kommit och alla hade vÀl en koppling eller samarbete med sundekon. Nu ska jag försöka sÀtta mig ner och fÄ ltie gjort pÄ PM:et, sedan blir det stallet. Det Àr sÄ himla svÄrt att komma igÄng, vi har försökt att pÄbörja men Àr nog lÄngt ifrÄn klar.

fredag men ingen vila...

Idag var det ingen förelÀsning som jag tidigare nÀmnt, sÄ har pluggat hemma lite pÄ förmiddagen innan jag Äkte ivÀg och red ut pÄ denna kille. Han tyckte det var skönt att fÄ komma ut i skogen och man fÄr vÀl passa pÄ nÀr man har sÀllskap och Àven fÄr rida ut pÄ den bÀsta. Han var faktiskt vÀldigt avslappnad och kÀndes fin ute i skogen, han skötte sig super. MÄste försöka fÄ med kameran nÄgon gÄng och nÄgon som kan fota lite nya bilder. FÄr inte heller glömma att berÀtta för er att vi skrivit upp hos pÄ en klubbis. Han fÄr bara hopap 80 cm eftersom det Àr första tÀvlingen sen sommarbetet men vi kör pÄ, jag stod över sist sÄ nu kör vi för jag Àr laddad och super taggad för att hoppa. FÄr verkligen försöka fÄ nÄgon som kan ta bilder, har ju bara gamla och vem vill ha repris hela tiden.

torsdag igÄr, fredag idag....

 Hade en förelÀsning igÄr och sen blev det lite lÀsning i boken och pÄbörjade lite planer om PM:et, kom igÄng med en inledning iallafall. Det Àr en början och idag har det inte varit nÄgon skola för mig/oss men dÀremot hr vi jobbat pÄ med PM:et, lÀst ett kapitel till ur boken. Nu tar vi en paus, med lite sen lunch och efter vi Àtit drar vi till stallet och rider ut en svÀng innan vi sÀtter oss ner vid datorn och fortsÀtter att skriva. Bjuder pÄ en bild som jag tog igÄr, dubbla regnbÄgar och det gick frÄn att spöregna till strÄlande sol. Efter solsken kommer vÀrsta regnet!

RSS 2.0