sista minuten

Blev inge Kungsnäs idag, då syrran är sjuk eller vad man ska säga utan
har bara suttit hemma och slöat, sett på oth och beställt spexfotona och bal.
Förhoppningsvis hittar jag på något skoj tomorrow....
Snapchat; akmatilda
kik; akmatilda
ställ frågor på ask; http://ask.fm/MatildaAndersson997

sjuk :/

Då har jag gått och blivit förkyld, så har typ legat hela dagen med vovven som sällskap, tur man kan ha. Hunden skulle kunna sova dygnet runt om hon fick.
Så här liten och söt var hon en gång i tiden, bästaste lillvovven! ♥
 

Bildbomb 1

Förbered dig för en stor bildBOMB
 
 
 

natti

Imorgon kommer det bildbomb från betet idag, hoppas det är helt okey, blev så sent eftersom jag kom hem från kusin nyss och har inte orken, utan har iallafall laddat in bilderna.
Detta var fikat vi hade med ovh det får räcka för ikväll...
bjuden på middag blev man hos kusinen också

Listen to your heart

Varit och hälsat på hästarna idag med syrran och kusinen. Var där någon timme och sedan for vi hem till kusinen och spelade Super Mario, bara för att jag är så bäst på de!
Klarade en massa banor, för att kunna låsa upp fler och klara sista världen, haha det är verkligen så kul, älskar att spela sådana tv-spel.
Så kom hem för en stund sedan, tänkte slå på en film eller något, bara ta det lugnt vilket jag känner att jag behöver! 
 
Bilder från mobilen! :)
 

hos kusinvitamin

Sitter nu hos kusin Vesterlund efter att ha varit på bete med Linnéa och träffat hästarna, de mådde bra för det mesta dock väldigt mycke bromsar och nån som har brännt sig på mule, t.ex Rick, stackaren.
Men iallfall så knäppte vi lite kort och myste med hjärtat mitt, han vill verkligen inte vara glad heller utan alltid så trött, dock är han inte sur heller, vi träffade ett par stycken som kom och åkte, vi var kvar ett tag och fikade och fota så ni kommer att få se bilder så fort jag kommer hem och laddar in dem. :)
My one and only
 

Detta är en bild från teleplingen min! ;)
 

29 Juni...

Sitter här ensam i mitt rum och lyssnar på musik, Katti (moster), Adde & Linnéa (kusiner) är här och vi har sett på jägarna, dock inte jag då jag suttit framför datorn mest, hade så tråkigt så att jag skaffade mig snapchat så det är bara att adda akmatilda 
 akmatilda, bara att adda då är ni bäst!👍
 
Iallafall så funderar jag på vad man ska göra i helgen,
kanske bete kanske summer horse show på kungsnäs
Vill även tacka alla mina awesome people som följer mig på insta!👍 

Färdig!!👍

Då har jag jobbat klart på stallet, har varit väldigt kul att jobba där med 4 andra awesome tjejer och idag var det väl den bästa dan på hela veckan då vi vart klar med allt på mindre än 1 timme och sen har vi suttit och spela Uno och fått papprena påskriven, åkte hem vid 13 tiden eftersom Saras skjuts kom då, men det gick ju det med!


oth in my heart

Alldelst strax ska jag lägga mig och se 2 avsnitt av one tree hill innan jag säger god natt,
imorrn är det min sista arbetsdag och det känns helt okej, så man får sova ut på dagarna lite.
Iallafall så har vi inte alls mycket jobb kvar så vi har det ganska chill,
bara papper som ska bli påskrivna och det lilla kvar på hagarna ska målas.
 
 

Sommarlovet

Två veckor av sommarlovet har gått, vet inte om det kallas så för mig men ni fattar. Fort har det gått, måste försöka hinna göra lite kul innan jag börjar jobba, har ju hunnit med att tälta på stallet med några vänner, varit till betet och haft kul och mera roligt kommer det att bli! :)
 
 

Snart så...

Inom en dag så är jag ledig, då har jag jobbat några veckor på stallet och sedan kommer stallet stängas i ca 5 veckor och medans de är stängt komme tag spendera lite tid ute i söråker där hästarna är på bete...
Idag var det jag som bjöd på gofika!


kladdis....

Bakat kladdkaka tills morgondagens jobb som är idag och ska måla om vädret håller sig fint vilket jag hoppas på då vi inte har något annat jobb kvar. :)
Natti

Äntligen!!!

Tänkte sätta mig och se det nya PLL avsnittet som kommit ut tidigare idag och sen blire något avsnitt av one tree hill då jag ändå är igång, nyss varit på birsta en snabbis och ska försöka åka dit nån dag eller till veckan, så är ni på, hör av dig! :)
riktigt köng serie!
 

Slutat.....

Bara två dagar kvar av sommarjobbet sedan är jag hel ledig om inget annat dyker upp, rätt trött när man kommer hem efter att ha raspat lite hagar. Men så får man sluta tidigare också, klagar man inte på. ;)
Tråkigt att det har regnat och tror det blir ös regn senare, inge bra...

 Min underbara vän som alltid ställde upp för mig!


Sitter hos mormor nu efter ha ätit lunch, brocoli gratäng...


2 veckor....

Tänk att de redan gått 2 veckor av sommarlovet och har inte gjort ett dugg utan bara jobbat men det är ju bra det med, men man vill ju njuta och ha roligt också!
kommer sakna mariedal till en viss del, vänner främst av allt....

tomorrow

Hoppas att det blir bra väder, vill inte ha något regn utan ska helst vara sol med lite vind, så det inte blir för varmt att jobba, blir det regn har jag ingen aning om vad vi ska göra, eftersom de bonar golven inne på ridskolan men det finns ju alltid nått som ska städas.....
 

Paper plan :)

 
 

sliten.

Nyss kommit hem från jobbet och det är bara 3 dagar till, 
känns riktigt bra att få tjäna lite cash igen då det var ett tag sen sist.
Idag var det ju en solig dag så vi har varit ute och målat hela dagen,
inge ont i armen men ryggen är värre, ont sen igår då vi krattat & den har precis inte blivit bättre..
Nu sätter jag mig och slappar framför datorn och ser på one tree hill♡

Anmäld√

Anmälde mig nyss till en hoppkurs eller hoppläger, whatever.....
Ska bli grymt roligt!

Midsommartävlingen!

 
 
 
Kollat på midsommartävlingarna på stallet hela helgen typ, något sugen man blev på att hoppa. De är sådana gånger man vill ha en egen häst, tävla, hoppa och bara ha så kul. :)
 
 

tiden går...

Ny vecka och måndag igen, jobbade idag och blev inge målning idag pga vädret inte såg så fint ut, istället så har vi städat efter midsommartävlingarna, krattat, tagit upp skräp, mockat och sopat, det ser svårt ut att slänga skräp i soptunnor, då man får fylla en hel tunna pga att några inte orkar slänga, skulle inte vilja åka hem till någon som gör så, börjar ju undra om de gör samma sak hemma?
 
Detta var det sista lastet med allt vi krattat ihop på baksidan...
Men då var yttligare än dag på sommarjobbet avklarad
och nu tar vi tag i morgondagens! :)
 
 

sleeptime

Dax att lägga sig nu, jobb imorgon då det är en vecka kvar sen har man hela sommarlovet på sig.
Ska försöka att knäppa lite bilder så det blir lite varierande här på bloggen men som sagt så måste man ha tid och just nu så blir det mycket, att jag börjar med att jobba och kommer hem sätter mig vid datorn och ser några avsnitt av one tree hill och sen så äter man middag och sen lägger man sig, man vill göra så mycket men 24 h är inte mycket för mig på ett dygn, dock kommer jag somna direkt då jag är hyfsat trött nu efter en lång natt/dag...
Spelade lite kubb hos Linnéa och såg på bitchkram, inte så bra film som jag hade trott.... 
Godnatt!

hemma aha....

Nyss kommit hem från mormor och morfar där släkten har målat carporten,
erkänner att jag är kanska trött sen tältningen ochska bara
byta om och åker sedan hem till kusinvitamin.
 
 

igår

Inget bloggande igår, zorry för det men sov rätt så länge och åkte sedan till stallet och kolla på tävlingar kom hem vid 18 och åt, såg sedan one tree hill och nån film, kom inte ihåg vad den hette men ingen jag rekommendera då den var as dålig, sedan vid 23 tiden blev det tal på tältning, några som fråga och varför inte? Åkte till stallet och fixa upp tältet, jag som boss och Jenniefer därefter. Resultatet blev bättre än sist jag satt upp ett tält helt klart!

Iallafall har inte gjort så himla mycket, vi spelade kort och satt och prata, käka lite onyttiga grejer och sen så var det dax för tupplur, alla sover och här ligger jag vaken, varför är jag inte förvånad. Lite avis då jag också vill sova men pga av all mygghelveten så blir det inte av.....


Sommar

 

Safe haven....

Midsommardagen var inte så speciell för min del, bara vart hemma med familjen, visseligen hade mamma och pappa bröllopsdag men eftersom det kom främmande så firar de den imorrn, själv var jag inte född när de gifte sig utan det var för 17 år sedan igår och fler år blir det, haha
iallfall har spelat lite kubb med släkt och familj,
sett på one tree hill och Safe haven med josh duhamel....
Josh Duhamel, bra skådespelare!
Jag funderar på vad man ska göra imorgon, vet inte om
det blir något stall kanske om jag inte hittar på något roligare att gö,
kommer ju bli en hel vecka på stallet veckan som kommer då jag jobbar..
 
 

Många grattis

Varit på stallet och kollat på midsommartävling hela förmiddagen idag, bestämde oss att åka hem vid 15 tiden efter att varit där hela morgonen, åkte hem och åt en taco tallrik, mums....
Grattis till andra platsen, Timrå laget och alla andra som placerades idag!
Sedan så vill jag säga GRATTIS till mamma och pappa som har varit gifta i 17 år nu,
det firas med en god middag och lite finfrämmande! :D
 
 

Min vackra kille!❤

Min vackra kille!❤
 underbara du

b e t e t i d a g

 
Åkte till sörråker idag som ni kanske vet och hälsade på hästarna,
de var jag, syrran, julia och alva och vi var där knäppte lite kort,
myste med hästarna och åt thai.....
bjuppar på några bilder på knäppisen❤
 
 
 
 


Bilder från Studenten

 
 

Betet

 
Idag blev en tripp på betet med syrran, Julia och Alva, var inte där så länge idag, men vi kommer åka dit många fler gånger. Vi åt Thai-mat och hälsade på hästarna, glömde dock kameran, tog några bilder med mobilen på Griva, glömde helt bort att knäppa kort. Haha, nästa gång tar vi med oss kameran och knäpper lite bilder! 

sova/vaken?

Sitter vid datorn och har en liten funderare om jag ska med och jobba, hjälpa till pappsen med tidningarna, dock ska man ju upp till hästarna imorrn och man ska väl försöka sova ut när man kan, men tror jag hänkar med han om han vill/behöver hjälp, roligare att va 2 kanske?
Iallfall så längtar jag efter att få lägga mig i min nybäddade säng, passade på eftersom jag sov på stallet natten som var, imorrn åker vi till hästarna.....

J O B B I G T

Man är nu hemma efter två långa arbetsdagar i sträck, sov ju över med ridläger barnen vilket gick super, la oss i en bra tid och alla barn hade roligt. Jag hjälpte sedan till med samma ridläger tills jag hade lunch vid halv 12 och efter det så hade jag ett annat ridläger som var sponsrat av permobil men nu är båda ridlägerna slut och det skadas verkligen inte då vi fick tårta och glass, vi som jobbade med ridlägren, super bra avslut på denna  vecka!
 
Nu är alla hästar på betet och det är alldelst tomt i stallet, känns tråkigt då man jobbar en vecka till.....
Sky & jag från betet!

Andra...

Då var andra jobbaren snart över, började 8 imorse och nu har jag och syster fått alla barn till sängs och nu taggar dem inför tävling imorgon.

Min dag började med att jag måla hinder till halv 11 och sen hade jag lunch och sen var det ridläger, ridlägret slutade 15 och då släppte vi ut hästarna och sedan slutade alla sommarjobbarna förutom jag, lekte med barnen och kollade på hoppträning, spelade fotboll och vi har även sett på film, ätit och fikat och nu är dem alla slut och trötta, dax att sussa!

Får väl se hur mycket sömn man får inatt!✌


Haha,

 
Alla har ju olika idoler, och den här killen är en av mina. En hockespelare, jag som hatar hockey, kan ni fatta att jag nu kan kolla på hockey då Landeskog spelar. Det måste ha blivit något fel på mig. Haha, kanske bara jag som tycker det här är kul!

sova

Dax att gå och lägga sig snart efter att ha sett Fast and furious 6, bra film men men, jobb hela dagen imorrn så kommer inte hem något så men kan lova er att jag ska uppdatera ändå, måste bara ha internet men det fixar sig, börjar ju 8 så det är lika bra man packar ner det sista till övernattningen då jag sover över med ett annat ridläger.
 
Så imorgon ser mitt schema i princip ut såhär...
  • 8-12 måla hinder till midsommartävlingarna
  • 12-15 ridläger ledare för ena lägret (detta ridläger åker hem)
  • Kort eller lång rast?, innan jag tar över det andra ridlägret som ska sova över på stallet
  • Övernattning med det andra ridlägret

Dagen

Idag blev en lång dag på stallet, men imorgon blir det en heldag där, till och med övernattning. Vi ska övernatta med ridlägerbarnen vilket kommer bli kul. Mycket bus och lekar som vanligt, men först så jobbar Matilda och jag gör typ lite olika, det jag har ork till. Finns till hands för syrran om hon behöver hjälp typ, hoppas jag träffar på en kompis! :)
Så imorgon kan jag inte lova er något bloggande, har inte tid och internet på stallet är inte så bra.
 
Hann inte följa med och släppa hästarna, men vi tog oss en biltur ut till betet när vi var klara på stallet. Så några är nu samlade, på onsdag då kommer dem sista hästarna som har gått läger och imorgon lite mer storhästar! :)
Det var lite bilder från dagens besök! :)
 

sommarjobbet!

Började klockan 8 imorse och nu man avklarat första dagen på sommarjobbet, såklart är det på stallet jag jobbar och vi började med att få lite information och invänta alla som skulle jobba, sedan vid halv 9 ungefär så börja vi måla bommar. Sedan fick jag och Ida planera ett schema till ett ridläger som börjar kl 12-15 mån-ons.
Vi håller i detta ridläger för 5 st personer och det är väldigt kul och inte för jobbigt, detta är väl allt vi gjort denna dag, ibland har man ju tur när andra frivilliga personer kommer och gör jobbet, iförsig det roligaste men då blir vi ju klar snabbare....
Nyss kommit hem, efter att ha lämnat in moppen på service, bromsana är inte de bästa just nu
 
 

♥pizza♥

 Söndagen har varit lång, sov hos Alice inatt med Linn och våran kväll blev inte som planerat, linn och jag åkte moppe och alice cykla, cykelisten alice kunde inte hålla sig på hjulen utan vurpa och åkte omkull när hon skulle köra upp på trottaren. sedan forstatt vi köra tills hon märkte att hon tappat teleon i samma veva, åkte tillbaka hämtade den och åkte vidare in mot sörberge, åkte sedan hem då inget var öppet konstigt nog, klockan måste  varit runt 23 så vi åkte hem och jag tog alice på moppen och linn fick cykla tillbaka då alice inte kunde röra armen.
Vi tog taxin in till sjukhuset och vi var där strax efter 00 och tog faktiskt inte sådan jätte lång tid utan tog taxin hem igen och var hemma runt halv 2. Tog lite mjölk och flingor och somnade strax efter 5, vaknade av sms imorse kl 7 och svårt att somna om men lyckades vaknade igen vid 9 och låg man en stund och bara låg och vid 12 gick vi och stekte korv med bröd, åkte sedan hem till mig med Alice och Linn stack till stallet, soppa torsk vid örnen så jävla bra man är.........
Åkte in på media mark och fick ett presentkort pga mina betyg, sedan åkte vi till stallet, fick vänta på att manegen skulle vara ledig då Linnéa och Jenniefer skulle hoppa och sen kom de två till så det var lika bra, red efter de hade hoppat klart och det var sista gången jag red Sky innan betet, han åker imorrn är det planerat om det inte blir några ändringar, vi hade några bommar framme och kan vara ärlig och säga att det inte var hans bästa sida, han var otroligt seg idag, inte alls som han brukar.
Imorrn börjar jag sommarjobba, imorrn vet ni vart!

Sista ridpasset innan betet!

Bild från film, därav kvaliten! 
 
 
Idag så red jag Griva en sista gång innan betet, och hon var fin. Vi hade lite bommar också vilket var kul. Det har blivit skillnad, hon är mer framåt men ej pigg och hon vill mer. Förut orkade hon inget, nu kan man rida ett helt pass på henne. Vänster sidan blir bättre och bättre, men är fortfarande inte lika bra som höger men, det kommer. Hon är jätteduktig och så snäll. Så nu får hon gå på sommarbete med alla andra ridskolehästar och till hösten kommer hon in i verksamheten. Tänkte föja med imorgon när de släpper hästarna, måste ju få säga hejdå och tacka för mig.  Så får vi se om jag kanske rider henne till hösten, spännande och se vem man kommer tävla framöver. 
Det har iallafall varit jättekul att fått haft nästan som en alldeles egen häst i två veckor, kommer verkligen sakna det, men det blir nog en och en annan åktur till betet nu i sommar. Hälsa på bästa Donald, Homer, Conan och Griva såklart, kommer bli skoj det. :)

Slaggar hos Abrahamsson....

Som ni kanske vet så åkte jag till Alice med Linn och vi skulle ta en tur till gulf men det var ju stängt, på vägen så vurpade Alice med cykeln och slog i armen, klant! Hon fick åka moppe hem och Linn fick ta cykeln och vi åkte hem tog en taxi in till akuten och resultatet blev att hon ska in imorrn och röntga, för att se om hon har en spricka...
Kom hem från akuten för drygt nån timma sen och nu laddar vi upp för morgondagen...


Griva

Min nya kompis Griva., hur go som helst!!!:)))


För jag har tagit studenten!!

I torsdags var det min tur, nu har jag tagit studenten!!


Schema....

Har ju varit på midlanda i princip hela dagen  och stämplat alla som gått in....
så tänkte bjuda på lite bilder från denna dag,
vi tog ju inträde och det invigdes och Sean banan uppträdde....
Hästarna får vila idag, så rider syster och jag dem för sista gången innan betet imorrn,
ikväll så får vi se vad som händer, förhoppningsvis något skojsigt!

Midlanda

Sitter vid entrén sen klockan halv 12 imorse och stämplar och tar emot biljetter, jobbar på som attan och nyss ätit lunch, fläskkare och potatis, gött!
Men måste fortsätta jobba i nån timma till, så nu får nöja er med lite bilder så länge...


fuxarna igår....

Åkte ju till stallet och red både Sky och Kupido, blev ju tyvärr regn så red inne i stora manegen på båda 2 och Sky var väldit lugn idag för att ha velat igår, fin men det hade kunnat gå bättre i galoppen tycker jag och sen red jag Kupido på dirren och han var lite spänd i hörnen vid caffy men annars var han fin. 
Linnéa knäppte kort så det kommer så fort vi fått dem, ni får ha lite förtroende och vänta, åkte hem vid sex tiden och åt kött, lökringar med bea..
Nu inväntas bara jobb ungefär hela dagen, det lär ju ta sin tid. Ska vara på midlanda 20 över 11 och sen slutar det vid 17 har jag hört men vi får väl se.
 
ligger framför datorn och tittar på one tree hillglassen är uppäten, bara drickan kvar :D
 

Världens snällaste häst

 
Fina prinsessan! :')))♥
 
Lite sådär halvt skadad satt man upp och red fina hästen. När jag inte alls orkade så hjälpte hon till, så underbart snäll. Jag har typ sträckt mig eller något på vänster sida, så jag har typ väldigt ont. Det har blivit bättre nu på kvällen, så jag hoppas det är borta snart så jag kan rida i helgen. Men idag blev det ett kort pass på Griva. I skritten kunde jag typ inte rida, traven och galoppen gick så mycket bättre, jag kände inte av värken något då så där kunde jag rida näst intill som vanligt. Hon var så snäll, on brukar vara lite osäker och reagera på ett och annat, men idag gick hon att ens reagera på speglarna som hon jämt gör. Hästen är ju för snäll, hon vet då hon måste skärpa sig. Finaste tjejen! :D

Sommarlov!

Hos mig finns inte den hära sommarlovs feelingen jag önskar, känns så tråkigt allt men man blir ju på bättre humör då man åker och rider hästarna mina på stallet, både Kupido och Sky ska ridas och tänkte rida i paddocken med minst en av dom iallafall men vi får se hur det blir. Ska försöka få med kusinen också så vi får lite kort, det är ju sista gången jag rider Kupido innan han går på betet och hoppas verkligen han håller nu efter betet och kan gå tillbaka hur han var innan han blev halt gång på gång.
Får inte tappa hoppet på honom, det finns inte en chans att jag gör det! ;)
Bild sen balen i måndags....

Student firande....

Rätt trött när jag vaknade imorse men det ändrades sig snabbt då jag tog en dusch, sedan har jag städat och donat inför folket som har kommit hit pga att Madicken tagit studenten och blev riktigt kallt att stå ute i regnet men vad gör man inte för att vara snäll, haha...
Efter det åkt runt så åkte vi hem och bjöd på middag, satt mycket bra i magen och nu ska jag väl gå tillbaka till de andra så att de inte tror att jag gått upp i rök bara, snart blir det lite efterrätt!
Hare gött!
 

Sista ridlektionen innan sommarn

Börjar med att säga att det är sommarlov!
vi åkte till b-sjön, spelade lite volleyboll och så och sedan drog man till stallet direkt....
Sky som var otroligt fin idag  och jag är så himla nöjd över detta dressyrpass
och sedan red jag min sista lektion innan de går på bete...
Rick han var väldigt kompakt och fin han med men red jockeyläder
för det mesta bara för kul och det gick bra det med.
Vad säger ni om min nya ridstil?
 
 Nyss kommit hem från lögdö sjön,där ja varit sen kl 23 med ett gäng från skolan!

Diplom

Nu finns det på papper, något stolt man känner sig!!


Två fuxar idag! :)

Min fina vän! :)♥
 
Red först Griva, allt började lite sådär, hon var tjafsig i munnen och klev inte på framåt, men i galoppen blev hon som en annan häst, traven skritten allt blev så mycket bättre. Stadigare form och bra framåtbjudning, då hon är som bäst. På måndag åker hon på bete med de andra hästarna, så något pass kvar på henne har jag! :)
 
 
Har typ inga bilder på han! ;)
 
Sedan på min vanliga lektion hade jag Frasse, rider han inte alls så ofta. Tycker han är svår särskilt i galoppen. Men det gick ganska bra, han slappnade av och avslutade med att rida i jockeyläder och bara galoppera på, han tyckte det var kul. Så det gick ju bra, sista lektionen innan sommarbetet, till hösten kör vi vidare! :D

Fuxstoet idag

 
Hon är för rolig hästen, hon vill vara med på precis allt. När man borstar så står hon och tittar och väntar på en liten klapp på mulen, så söt. Hon har blivit piggare i ridningen, idag kunde jag rida helt utan piska, vilket framsteg. Nu vill hon arbeta, inte bara gå runt och ta det lugnt, när syrran travade med Sky så vill hon hänga på, så hon kanske inte riktigt har haft orken. Nu är hon fin, ibland tappar hon framåtbjudningen, men tar nu skänkeln som framåtdrivande, ibland får man hjälpa till med lite smackningar. Hon är fortfarande lite tjafsig i munnen, vet inte riktigt varför, ibland kan hon vara hur fin som helsta och sedan, när man tappar minsta lilla kan hon slänga iväg med huvudet eller typ bli jättetung fram och dra ur mig i sadeln, men det brukar gå bra. Hon är speciell och framför allt är hon ju ett fuxsto, lite temprament finns ju hos henne. Sedan måste vi jobba med vänstervarvet, i traven funkar det helt okej men i galoppen känns det som att hon tippar in i kurvan, som att hon ligger i kurvorna. Det går framåt, ska rida henne veckan ut, sedan är det dags för bete, så ska ta vara på tiden då jag har min lilla häst, min lilla Greta Gris! ;)
Haha, näe, ska inte vara dum, hon är fin Griva! :D

Fuxisarna.....

Efter att ha (sovit/dygna) på skolan och städat ur skåpet och lämna tillbaka nyckeln och fått pengar så åkte klassen upp till Pia vår mentor och fikade, tårta och kladdkaka med mera, super gott och sen åkte man hem duschade för att få bort röklukten och sen åkte jag till Madickens klasskompis Anna och hjälpte till att fixa kläderna för guldkotten.
När vi var klar med det åkte vi till stallet, jag red först Kupido och han fick börja galoppera idag och han var fin emellanåt, blev lite spänd efter att blivit livrädd av läktarenbyggarbetarna gick ner från caffy, Kupdio är så fjantig, en riktigt tönt ibland....
Sedan skulle även Sky ridas och syrran red Griva, de vilade igår eftersom jag var på bal och så och det hade energi av bara tusan, Sky blir bara piggare och piggare, rätt fin var han idag också dock måste jag träna på galoppen och i vänstervarvet spänner jag min arm, inte BRA!
 
Nu ska det duschas igen, skolavslutning imorrn, yey!

Godmorgon världen!

Gårdagens kväll natt och dagens morgon har varit lång, härlig och riktigt rolig....
Började med att vi var på bal från 17:30 då vi börja med att knäppa kort och sedan åt vi tre rätters middag med några uppträdanden till och avslutade bal kvällen med dans.
räkcocktail
Kött & potatis grantäng med Béa
Tårt bakelse
från vänster till höger...
(Gibbe, Andrée, jag, Fifa, Fredde & Viktor)
 
Sedan var det bara hem en snabbis och byta om och packa inför tältning på skolan, började med att vi var ett stort antal där men när klockan blev kring 2-3 så var det inte alls lika många kvar, ungefär 25st
Blev ju inte mycket till sömn, var nått gäng som inte fick nån sömn alls och jag vet att jag inte är denna personen som lägger sig om man inte är riktigt trött, men jag klagar inte!
Vi spelade lite boll t.ex bollen i burken & warsava och tog en liten prommis på natten/morgonen vid 5 tiden och så, gjorde en brasa och vi hade iallafall rätt tur med vädret att det inte regna eller va sketa kallt!
(sista bilden är snodd av Christoffer)
 
 

b-sjön

Var ju till b-sjön med alla 9:or och spelade kubb, volleyboll och åkte hem runt halv 12, bara ätit sallad idag och sen blir det serverad middag på balen, 3 rätters och ska börja göra mig iordning då håret tar sin tid.
Måste beställa spexfotona också, men eftersom det är nå fel på bilderna så får jag göra det senare :P

today is the day!

Idag smäller det, denna dag kommer bli awesome!
Idag är det nämligen dax för bal, kvällen kommer spenderas med de bästa,
god mat, vänner och lärare och kanske tom lite dans efter ska det tältas!
Ska försöka knäppa lite bilder och sen får ni ursäkta mig om jag inte uppdaterar nå mer idag....

Bilder på Griva


Sky och Griva

Matilda och Sky, jag och Griva! :)                                                                       Bild från fredags, foto: Kattie
Mer bilder kommer!!!!!          
 
Idag så bytte vi hästar, alltså fick jag sitta upp på Skywalker. Tog inte alls lång stund innan vi bytte tillbaka, haha. Griva var spänd och och inte så samarbetsvillig idag, vet inte om det var för att det var ett annat ekipage inne i manegen samtidigt, dock har hon inte reagerat på andra förut, men den här ekipaget lät lite mer än vad andra brukar göra så jag vet inte. Försökte så gott jag kunde, ibland travade hon på bra, och ibland ville hon inte alls. I galoppen blev hon skrämd av den andra hästen och förstökte springa iväg, som tur var fick jag stopp och var berädd. Gick bätte andra galoppen. Imorgon får hon vila och på tisdag rider jag henne igen, hoppas det bara är jag och syrran i manegen så hon kan slappna av och koncentrera sig. 
Hon är lite rolig faktiskt, alltid när vi kommer in i ridhuset så kollar hon sig i alla speglar, särskilt när man skrittar på långa tyglar, när man jobbar henne så bryr hon sig inte. Så söt! :')

New in!!!

Inte hunnit blogga nått idag, så zorry för det men har tyvärr inte haft tid.....
 
Vaknade vid 10-11 tiden och har varit på lite affärer och köpt lite nya grejer till altanen och sen har jag solat lite eftersom det varit sol idag och sen har jag varit upp till stallet och ridit griva för första gången och det är ingen häst för mig, kändes helt fel så jag bytte tillbaka till Sky och det gick så mycket bättre, haha!
 
Blev ju kvar på stallet en bra stund då vi borsta dem lite längre eftersom de får vila imorgon då det blir för stressigt att först åka till bansjön och sen på kvällen ska man på bal, det blir för tajt. Har nu duschat håret och är redo för morgondagen, förhoppningsvis så ska vi tälta på skolan efter balen. Sitter nu rätt nöjd framför min nya dator också, fått en mac dator som jag är helt nöjd med!

What what what what.......

'
Lysnar på lite mix låtar, sett på one tree hill och vart och handlat, inte gjort nått spännade alls idag!

Tidningar....

Då var jad snart hemma, sena tidningar inatt så det blev lång väntetid men bättre sent än aldrig och nu är jag hemma , har inte varit hemma nått på hela dagen förutom att ätit och bytt om, ska bli skönt att få sova, tycker set vart så varmt på natten så har inte kunnat sovit men nu fan ska det sovas och hoppas på sol imorrn så man kan sola bort min vita rand.....


Sky!

Körde ett dressyrpass på Sky idag också det gick bra, han är så bra så. Gör allt man ber om och han har fint steg och det är otroligt roligt att risa han dag för dag, bilder får ni inom nån dag, men ett provsmak kommer här.....
Sedan åkte vi hem till kusinerna Vesterlund och spelade kubb, jag och Linnea briljerade idag och sedan har vi spelar Wii och sett "trespass" och nu byter jag bil och chaufför och kör tidningar med pappsen, så social är helt okej att vara! ;)


Nu går det framåt med Griva

Börjar nu känna Griva riktigt bra, hon är lite lat, så hon försöker sega ihop och slippa jobba ibland, men jag känner på henne då hon tänker göra det så jag kan gå på henne på en gång. Hon är snäll, blir lite upprörd i galoppfattningarna men annars så, jättefin. Hon blir bättre och bättre och roligare för varje gång. Hoppas på att kunna jobba henne lite mer nästa vecka, idag var det första gången hon blev lite svettig efter passet, så vi har tagit det ganska lugnt nu i början. Hon är så fin, och speciell. Känns som det kommer bli toppen det här! :)
 
Bilder från ridpasset kommer! :D

Shoppingdag!

Nyss kommit hem från stan, började åka till birsta vid 11 och vid 14 åkte vi in till stan och gick där och ny har jag nyss kommit hem och allt är nu klart inför både balen och avslutningen med skolan, KÖNG! Nu blir det att äta middag och sen sticker man och rider Sky....


Dagens pass på Griva!

 
Idag var hästen hästen duktig, idag tog vi våran första galopp. Hon skötte sig bra, hon var lat men jag hade med mig en piska och jag behövde bara hålla i den så lyssnade hon bättre på mina hjälper. Hon gick fram mycket bättre, kunde trava på och hästen är hur fin som helst. Galoppen gick hur bra som helst, tog galoppskänkeln och hästen rullar på, åh vilken häst. Hoppas verkligen hon är lika bra imorgon, och att vi kan jobba på lite mer, hon har inte världens bästa ork än, så vi kör på så mycket hon orkar. Fina tjejen! :')))

Dåligt, jag vet!

Har ju vart i vivstavarv hela förmiddagen, åkte till stallet halv 11 och varit på vivstavarv från 12-16 och gått med Pysen och Farao och hua vad duktiga dom är, värd en ledig dag. Sedan åkte vi till stallet och lasta ur ponnysarna och sedan red vi nyhästarna jag och syrran, Sky var rätt pigg han fick ju vila igår och kan väl säga att det var inte det bästa ridpasset men det var okej. Åkte sedan från stallet vid 7 och direkt till kusin vitamin och där vi spelar kubb, hoppat studsmatta och nu är vi påväg till nästa kusin ute på alnön, så det blir en lite släktträff med några kusiner, hihi!

 
 

Vivstavarv

Är nu på stallet och hästarna är lastad för en liten tur till vivstavarv där det skall ridas och kommer vara i där i några timmar och hoppas vi hat finväder hela tiden för vi vill inte ha regn!

 

Allra sista lektionen

Haft min allra sista lektion på gymnasiet nu, känns ju faktiskt lite tråkigt nu när man tänker efter. Alla kommer nu gå olika vägar, och man kommer inte träffa sina vänner lika ofta. Det är en vecka kvar innan jag tar studenten men jag har inte en enda lektion kvar med min klass. Sista gången vi träffas innan studenten är på måndag då vi ska äta middag med klassen och våra lärare. Känns ju jättekonstigt, att de här tre åren har gått så fort, nu ska man ut i den stora världen vilket kommer bli lite läskigt, nu ska man klara sig själv, hua.

Ridpass på Homer

Bild från senaste tävlingen! :)
Red Homer idag på min lektion, vi red lite fritt. Hästen var duktig, väldigt avslappnad, inte alls sådär pigg som han brukar vara utan, tog halvhalter och allt. Jobbade mycket med att få med bogarna, då jag lätt tappar dem när jag rider. Rätt var det är så tappar jag vänster bog i volter och så, vilket inte är så bra, ibland får jag med mig bogen och han blir riktigt fin. Men han var riktigt duktig idag, så jag är nöjd.
 
Griva fick vila idag, så imorgon tänkte jag rida henne och även testa att ha en liten piska på henne, så hon kanske tänker lite mer framåt. Ska även iväg med två ponnysar på barnridning i vivstavarv, Farao och Pysen får ställa upp, vilket jag tror dom tycker är kul. :)

onsdag 5/6

Hemma från stallet nu, Sky fick vila idag och det tror jag han tyckte om, red ett pass på Rick i Jockeyläder återigen och morgondagens träningsvärk inväntar jag nu, när man haft det ett par dagar så är det ju lika bra att få det igen, kan det bli värre.
(bilden tagen i vintras)
 
Har gjort en del saker idag, vart till vetrinären med Mecie vilket hon är ganska van vid och det gäller hennes öron som hon ar problem med och sen har jag även vart till skopunkten och kikat på avslutningsskor+balskormen dock inte köpt några än.
Imorgon kan alla barn rida i vivstavarv, ni kommer få träffa 2 ponnysar vi i u-sek tar med oss.....

Griva idag

 
Idag bestämde vi att vi rider samma häst den här veckan också byter vi till veckan, bara för att lära känna dom och så. Gick mycket bättre idag, mycket lugnare och stabilare, dock väldigt väldigt seg. Hon har liksom ingen framåtbjudning. Skrittade henne och kändes bättre, gick på mycket bättre och sökte sig mer neråt. Men märkte ju att hon inte alls kan böja halsen, haha jag tänkte testa och hon bara svängde. Aja, söt är hon. Sedan travade jag lite, hon kom fram i trav och travade, för att hon ska kunna jiobba behöver hon gå framåt, vilket jag fick. Då blir hon superfin, så hann trava i båda varven lite kort sådär. Sedan fick hon skritta på halvlånga tyglar, sedan tänkte jag att jag skulle ta en sista liten trav och hästen tar inte skänkeln, smackning eller något. Syrran red framför och jag skulle få draghjälp och hästen skrittar bara i samma tempo hela tiden. Reagerar liksom inte ens framåt, knepigt och synd, hon är en fin häst och jag tycker verkligen om henne i stallet och allt, men en 6-årig häst ska väl ändå ha lite energi för att kunna trava. Får hoppas det blir bättre nästa gång jag rider henne, tänkte ta med en piska då, kanske att hon går på lite framåt då. Gav inte upp utan fick henne att trava lite till, med hjälp av tyglarna. Lilla Griva, nu måste hon komma igång! :))

Lovet är i fullgång....

Hemma nu efter en lång härlig lovdag, började lovet med att åka till birsta med Fifa och kolla på bal/avslutnings skor och hittade ett par på skopunkten som jag ganska ska köpa, har inte bestämt mig än, sen åkte jag hem åt en snabb lunch som mamma och syrran lagat, chicken nuggets och sen åkte vi direkt upp till stallet red Skywalker och Griva. Tog lite galopp på Sky idag även fast det var hur struligt som helst men när jag fick chansen så tog jag lite galopp och det kändes bra, han är så snäll ich fin att rida, inte alls så komplicerad eller nått utan en helt underbar häst att rida faktiskt, gillar honom fast han är inte så stor, fick stora steg och så men väldigt fint riden. Sedan väntade jag bara till att de blev ledigt så red jag Kupido, han var inte som sist jag red honom utan sämre, ingen bjudning och helt okoncentrerad.


Nyhästen - Griva

Griva (till höger) och Skywalker (till vänster)
 
Idag har jag ridit en av ridskolans nya hästar som just nu står i karantän. Griva som hästen jag rider är ett fuxsto född -06. Rätt fin häst, (liknar faktiskt Kupido), supersnäll i stallet och en försiktig dam. Matilda rider valacken som heter Skywalker som hon får berätta om. Red bara skritt och trav idag, bara för att känna dem lite, Griva var lite spänd och inte lika stark som Skywalker. Men hon är rätt trevlig, hon är väldigt fin då hon går på lite mer, mörktes tydligt i traven. Hon är ganska kul faktiskt, det känns som man sitter på en riktigt fin häst. Sedan var hon väldigt svår i vänster varv, men det får vi jobba med. Vi ska rida dem här fram till betet tror jag, cirka två veckor. Ska bli kul, lite som att få ha en egen häst. 
 
Jag hoppas hon blir bra, för jag älskar ston och vem vet om vi kanske hittar varann. Haha, jag har liksom sagt att ett fuxsto ska det vara och nu står hon här, så jag hoppas det blir bra. :))

En kort en lång.....

Skolan idag var slapp som alla andra nu på slutet har varit, hade bara en redovisning på bilden och på svenskan spela vi kort, lunchen var väl inte den bästa och matten fick vi ledigt ifrån och sovmorgon imorrn och tyskan är inställd, så klassen ställde även in gympan vilket gjorde att vi blev hel lediga imorrn och får lov idag, yeah! Sen blev det en lång rast till HK där spelade vi kort först sen körde vi "typ" twister fast i lag, 3 och 3. Kom som bäst 2:a, hela grejen var tråkig men åkte sedan upp till stallet med syrran för att rida nyhästarna, vi fixade först utrustning åt båda och sedan var det dax, jag red Skywalker och han är en valack på 13 år , rätt så liten och han är otroligt lugn i alla lägen, fart har han och är lite framåt men inte för mycket utan alldeles lagomt, idag blev det bara skritt och trav vilket gick fint fint, imorrn blir det även lite galopp förmodligen.


Mer bilder från klubbtävlingen

Lite väl laddad häst, men snabb i benen. Haha, Homer han hoppar! :D
Foto: My

sun day...

Vaknade vid 8 tiden, körde en liten workout och duschade sedan låg jag lite ute i solen men jag blir aldrig brun, sedan åkte jag och gratta både Sandra och Sebbe som fyllt år och sedan for jag på affärn och nu har jag nyss gjort ordning tacos åt familjen.....

Avslutning på idrottshög 31/5

Ett ridpass med jockeyläder, hua vad kul men träningsvärken skippar jag helst!


Klubbtävlingen

Hoppade Homer en klass, 80cm och nollade. Jag är egentligen inte jättenöjd med rundan då han inte riktigt lyssnade på mig. Men jag har sett film på rundan och det såg inte alls lika ut som jag kände. Men han var duktig, framhoppningen gick bra, hoppade bara fram en gång på räcket och oxern då han kom riktigt bra på båda och hade gått en klass innan. 
Inne på banan så kom vi bra på ettan, tvåan trampade han om då vi kom nära, trean helt okej, fyran bra, femman okej, sexan mycket bättre och sista hindret lite nära men bra. Han blev lite stark emellan hinderna, men gick inte alls i undertempo, haha. Men han var duktig, kul att få sätta en nolla innan sommaren, så får vi se om vi fortsätter till hösten. Varmt var det också, höll på att dö, tur att man fick en liten vattenflaska! 
 

inget tävlande.....

åkte på tävling imorse, inget tävlande för min del då inte Kupido är helt igångsatt än, utan ännu en tävling som jag bara får jobba/fotografera och dona på, vad gör man inte för alla, inte alltid det uppskattas heller, tråkigt nog men klart att man hjälper till. Fotograferade x antal stycken idag, med min kamera med deras egna, film även och sugen blir man och tävla men så träningsverk jag har var det nog lika bra att jag stod över denna tävlingen också, Ridpasset igår tog bra, ont i rumpan och benen men det skadas inte med lite träningsverk, måste ju träna för att få mer muskler. 

1:17

Klockan tickar och är typ kvart över 1 och idag/igår var sista gången jag jag hade idh på mariedal och vi red med jockey läder vilket var riktigt roligt men jobbigt också, bytte från Rick till Linnie vilket kanske inte var det bästa men jag gillar Linnie, hihi. Aja har nån film jag ska försöka få in men har den inte på min telefon så den kanske kommer framöver.....

Sedan var vi på kalas hos mormor som fyllde år igår, grillade, gick till mariedal och spela fotboll och spelat kort, inget nytt....


RSS 2.0