Veckans ridpass....

(null)
Onsdag - Markarbete med Kupido och vi hoppade några s bågar och linjer. Små korta banor och i överlag så kändes K bättre än jag skulle tro, har känt att min ork inte är hundra procent men ridpasset gick bra ändå. Hoppas inte att jag håller på bli sjuk men känner att jag blir slut väldigt lätt och blev trött efter att bara ridit fram hästen. Kupido fick jobba lite mer än vad jag gjorde och han var väldigt lugn och lyssnade bra, så det flöt på för det mesta. Jag gjorde det jag behövde och det är väl lite så man också ska göra, man ska ju inte göra för mycket, det är dumt. 
(null)
Torsdag - Hoppträning med Boye och det var bokstavligen grejer överallt i manegen. Ett tiotals bommar inkluderat några upphöjda, lite hinder med bland annat vattenmatta. Träningen gick sådär, började inte på topp när vi skulle hoppa om jag säger så. Efter vi ridit fram på bommarna så skulle vi börja hoppa en liten bana med korta anridningar. Först travade vi över några upphöjda bommar, fatta galopp och första språnget va vattenmattan och Boye la i nödbromsen, han ville inte. Problemet var att han inte riktigt gick fram men han har sina ideér om bommar och vattenmatta, det finns saker som han alltid vill stanna på men efter den banan var vi igång på riktigt så då gick det mycket bättre, det var som att vi bytte blad. Bytte hinder/övning och hoppade långsidan (bild nummer två nedanför) med studs (två sockerbitar), fyra galoppsprång till en oxer och fyra språng ut till en likadan studs. Den övningen tyckte jag att vi gjorde allra bäst, han var framme och vi gjorde bra ifrån oss båda två. Sedan blev det ny bana med start på den linjen och även en ny linje som bestod av bom, räcke, bom x2, räcke och bom samt hindrena som var med i första banan. Det gjorde han också bra, han var lite tvek på första bommen men han tog sig över på en gång och och resten är historia som man brukar säga.  
(null)
(null)
Fredag - Det blev en sväng till stallet på eftermiddag eller mot kvällskvisten, trodde syrran skulle med som sällskap men jag hade fel. Väldigt lugnt i stallet, gjorde klart alla stallsysslor först och sedan blev det lite trim barbacka. Han kändes faktiskt riktigt bra, en guldstjärna till Boye. Red som på en åtta fast med kantigare hörn och hade fokus på halter i början när jag red den någon gång i skritt, gjorde halt på mitten och la även in en till halt där jag tyckte det passa. I traven blev "extra halterna" istället övergångar till skritt. Avslutade denna övning med att fortsätta med halten på mitten men istället för fler halter red jag istället skänkelvikning på hörnlinjerna. I galoppen fick han ändra steglängden och även där göra några avsaktningar och igångsättningar från olika gångarter och han kändes väldigt mjuk och fin idag. Ett bra ridpass för att min ork skulle hålla och för att Boye skulle få arbeta lite idag med, i helgen ska vi försöka ta oss ut om det inte blir för många minusgrader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0