Känner mig som ett barn igen...

Ledig från skolan som jag alltid är på onsdagar vilket är skönt. Lite trist att läsa att en del går på lov idag bara, själv går man heldag imorgon med 3 lektioner plus gymnasiearbete. Där på GYA antar jag att vi ska få och ge opponering, svenskan ska vi bara läsa på och matten är det rätt chill på men vi avslutar dagen med prov eller läxförhör. Så viss det har försökt att plugga lite för det blir/blev stallet hela eftermiddagen och kvällen. Tre hästar riden. På tal om rubriken, när man skulle åka till stallet ovetandes om vilken häst man skulle få, man var så förväntansfull. Lite så kände jag idag, vilken häst kommer det stå mitt namn vid och det är ju eftersom jag inte kan hoppa Kupido idag men det är en liten tröst att jag ska få trava honom idag. Jippie, det ska bli kul och jag hoppas han är lika fin och avslappnad idag som han var igår. Det är kul att trimma honom lite på egen hand även om han inte är helt igång än men snart så.
 
Tibor (skimmeln ovanför)
Han var först ut idag och det blev en uteritt idag med, det är ju bara bra för han att gå ute nu efter skadan han haft. Än så länge skrittar och travar vi, det har gått väldigt bra och han känns bra. Idag var han väldigt fin ute tycker jag, jag kunde rida honom i den form jag ville och han är ju bara så himla go. Verkligen super snäll men lite feg bara, det finns saker som är väldigt läskiga, när man rider ute.
Kupido (ovanför och en gammal bild)
Nästa häst var Kupido, han skulle få trava lite idag och se om han kändes lika bra där som han gjort när jag skrittat. Red i lilla manegen och det var två andra där också så vi hade inte hela ridhuset för oss själva idag. Jag började skritta och kände av ur han var, lite spänd i början och blev lite rädd för en på läktaren men det gick bra, bara dem var still. I traven var han  lite piggare, eller efter jag travat första sträckan så blev han lite mer på. Tror han tyckte det var kul att få trava lite och jag får se om jag rider honom något imorgon eller om han får vila torsdag, fredag. Syrran jobbar hela eftermiddagen, kvällen imorgon så jag skulle ju kunna rida honom, vi får se hur det blir. Gör inget om han får vila två dagar heller men det är ju kul att få rida honom lite såhär. Han är ju annorlunda när man rider honom själv, mycket lugnare och blir mer fokuserad. På lektion tappar han fokus och sen är det så många att hålla reda på. Tur han inte sparkas men ibland blir han sur på det andra hästarna och blir typ seg. Han är bättre när man rider honom själv helt enkelt och sen har man ju mer plats också, ingen som är ivägen.
Rick (ovanför, även denna bild är gammal)
Sist jag satt på honom var typ någon klubbtävling förra året då Kupido var skadad. Rick var hästen jag fick och syrran fick flytta sig och ta Exxet, därav erbjöd jag mig att byta om hon ville men det blev tillslut jag som red honom. Det var hoppning på schemat och i början kan jag säga att, det gick inte alls. Jag tyckte att allt blev fel om jag ska vara ärlig, det var somom jag inte ridit honom en enda gång. På slutet skulle vi hoppa en bana och samla ihop så många poäng som möjligt, 8 totalt. Jag var tvåa ut och då tyckte jag att det gick bättre, allt flöt på. Det var något hinder jag kom lite nära inpå men inte så att det blev kaos. Den rundan var typ det enda jag var nöjd med den lektionen, var lite nere eftersom jag gärna velat hoppa Kupido. Jag längtar till han får hoppa igen men är glad för att jag fick RIck, gör jag rätt så hoppar han hur bra som helst. Bästa allround hästen vi har på ridskolan faktiskt.
När jag kom hem så blev det jag som fick ställa mig och göra mat, det blev köttbullar och makaroner med gräddsås. Nu ska jag läsa lite så att jag gjort något bra efter att jag kom hem från stallet. Imorgon är det sista skoldagen innan vi går på påsklov och då kan man andas ut lite igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0