Sista fredagen på lovet; hoppträning, nöjeshallen, biteline

Hemma nu efter en dag med full rulle från morgon till kväll och riktigt slut i kroppen och otroligt trött, kommer nog somna tidigt inatt. Vi tar väl dagen från start och det börjde med att klockan var ställd på 9, snoozade ett tag innan jag klev upp. Sedan traskade jag och syrran iväg upp till stallet, Kupido hade gått ett dressyrpass  innan hoppträningen så han var lite rastad. Vi red fram lite självständigt kanske första tio i skritt och trav sedan hade vi även en gemensam uppvärmning med lite låga enkla hinder. Första skuttet så var Kupdio lysande, han väntade in hindret utan att bli för på men när vi skulle komma igen så bara sög han tag i det lilla sockerbitshindret. Han bytte till korsgalopp och bara flög iväg typ. Vi fortsatte att hoppa och började hoppa en kort bana, sedan ändra vi till en lite längre bana och tog någon llinje var för sig. Efter att tag började Kupdio bara att studsa och hoppa, han kom typ inte framåt utan galoppera mest uppåt och ut med rumpan åt alla möjliga håll och kanter. Sedan när jag lät han springa på lite så gick det bättre men jag skulle väl säga att det var lite mer okontrollerat, det är inte så att man känner att det är jag som bestämmer riktigt. Jag bestämmer riktning så fick han bestämma resten men det gick ju bättre och sen tror jag att jag kanske håller honom lite för mycket men han är ju inte alls såhär på tävling. Han blir så här i perioder och det varierar typ mellan att han blir halt, så vem vet kanske att han kommer vara så här på tills han blir halt igen. Inte för att jag vill att han ska bli halt men har varit så de senaste gångerna men idag så stannade han ju inte på vattenmattan iallafall så det var ju en förbättring sedan vi hopade förra onsdagen. Är lite mer nöjd över de sista sprången idag på träningen, dem sprången tar vi med till nästa hoppning. Vi vill ju att allt ska bli perfekt till slut så vi får kämpa vidare och jag får tänka på att andas, andas och andas.
Efter hoppträningen så tog syrran och jag en liten paus för att hinna hämta andan och orken för att rida ytterligare en häst var. Vi red fram lite självständigt och sedan tog vi några skutt med Melizza och Aaltje med. Det blev bara några enstaka hopp på sockerbithindret med Melizza då det var tillräckligt bökigt, hon har en väldigt stark vilja och blir lite vinglig nästan men vi tog oss över till slut. Hon blir rätt snabbt trött så därav blev det inte så mycket mer för henne utan det blev ett kortare pass med lite lätt hoppning bara, vi stod och vänta mycket. Annars så tyckte jag Melizza kändes fin, lite lugnare än vanligt tror jag men imorgon får dem vila och det blir en stallfri dag för mig. Ska försöka bli frisk nu!
Efter att vi var helklar i stallet så åkte vi hemåt och plockade upp pappa påvägen. Det var bara att hoppa in i duschen och klä sig inför avslutningen vi skulle ha med ungdomssektionen. Det var planerat att vi skulle på nöjeshallen och vi skulle köra ungefär samma sak som vi gjorde sist vi var där med u-sek. Först körde vi två spel lasermaxx och herregud vad slut jag blev, man fick ju variera mellan att springa och ta lite pauser ibland. Det var grymt jobbigt och hur varmt som helst, jag var alldeles kokande efter men efter två spel så var det dax att käka. Det blev ju biteline och självklart Gold and Gate pizzan jag äter där jämt och hungrig var jag eftersom jag typ inte käkat något mer än banan tidigare idag. Tror jag aldrig ätit så mycket av pizzan trots att det var en fjärdedel kvar. När vi kom hem så slocknade jag typ i soffan, var alldeles trött. Vet inte om jag somna men näst intill iallafall men nu blir det nog teen wolf sedan får jag se om jag inte bestämmer mig för att gå och lägga mig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0