The Following

5 SNABBA
Säsong•AvsnittLängd:Favoritkaraktär:Favoritpar:Betyg: 1-5
3 • 1545min 
Mike Weston
(Shawn Ashmore)
Mike Weston & Max Hardy★★★★★

 
The Following är en dramathriller som kom ut 2013 i Sverige med endast 3 säsonger. 15 avsnitt per säsong och ett avsnitt går väl på 45 minuter. En serie jag rekomenderar starkt för alla som gillar thriller. Jag har själv sett denna serie tre gånger med jämna mellan rum kan man säga. Den här serien är inte nå lång utan den går rätt snabbt att se ändå för man vill bara se mer när det ofta avslutas med cliffhangers speciellt i slutet av säsongerna. Jag hoppas verkligen ni tar er tid och ser den här serien, ni kommer inte att ångra er. Min favoritkaraktär i serien är Mike Weston som blir utsatt för många hemskheter, han blir indragen nå otroligt i de som sker.

 

HANDLING: Genom serien får vi följa Ryan Hardy (Kevin Bacon) tillsammans med Mike Weston (Shawn Ashmore) i jakten på den karismatiska seriemördaren Joe Carroll (James Purefoy). I anslaget rymmer Joe från fängelset, efter att ha blivit dömd för att ha mördat 14 kvinnliga studenter på ett campus där han undervisade i litteratur. Ryan Hardy och Joe Carroll skulle man kunna säga är besatt av varandra och medan Joe är boven i dramat så är Ryan en av de goda, en föredetta FBI-agent som kallas in som konsult för att hjälpa FBI att hitta Carroll. 

Egna reflektioner: Jag tycker verkligen om denna serie och visst tycker jag den är hel knäpp men på något sätt så gillar jag den. De skådespelarna som är med gillar jag och majoriteten av alla skådespelarna gör det bra, James Purefoy som spelar Joe Carroll är grym och Bacon är inte dålig han heller. Det finns väl speciellt en karaktär som jag verkligen inte gillar och det är Emma Hill, henne stör jag mig nå fruktansvärt på. Glädjen när hon dör, om hon dör... Serien är ju rätt sjuk om jag får säga det själv, hur är människorna funtad lixom, helt hjärntvättad allihopa i Carrolls sekt. Att anhängarna gör allt han ber om och det har verkligen planerat det hela alltet medan Joe har suttit i fängelse. Det är väl en av anhängarna man får ett litet hopp om att han ska inse att det han är inblandad i är sjukt men det visar sig inte vara det lättaste att dra sig ur. Det visar sig ju allt eftersom att det inte går att lita på någon för han har anhängare överallt, personal hos polisen, ens grannar som de känt i flera år, allt är planerat in i de minsta detalj.

 

MER OM KARAKTÄRERNA

Joe Carroll som spelas av James Purefoy
Den så kallade seriemördaren, han lockar till sig andra mördare och har en sekt som gör allt för honom. Carroll är inspirerad av Edgar Allan Poe och gör konstverk av offren som en koppling till poetens verk. Anhängarna hjälper honom med alla mord/konstverk, de lyder hans minsta lilla vink, i början så skär han ut offrens ögon som en hyllning till poeten. I samma veva som det utför alla mord så skriver Joe Carroll kapitel för varje anhängares del. Det finns många som känner stor tillit till Joe och är så desperat att det även offrar sina liv för att vara en del av boken. Joe har ett hopp om att få tillbaka sin familj, både ex-fru Claire Matthews och barn Joey.
 
Ryan Hardy spelas av Kevin Bacon
I början av serien bor han i Brooklyn och är alkoholist. Han blev sparkad från FBI efter att han arresterat Joe Carroll. Det spekuleras ifall det berodde på att han hade en nära relation till Claire Matthews eller om det var för att han blev knivhöggen i hjärtat och därav har han en pacemaker i fortsättningen. När han nu rymmer blir Ryan uppringd och kallad till Virginia för att hjälpa till hitta Joe. Hardy anser sig själv vara omringad av döden och har därför svårt att låta människor komma nära. Ryan hade en relation med Claire Matthews som är Joe Carrolls ex-fru men han stöter bort henne på grund av att han som sagt tror att han är omringad av döden. Blir de dem två tillslut?
 
Mike Weston spelas av Shawn Ashmore
Min favorit karaktär i serien, helt klart. Han jobbar inom FBI och han ser själva Ryan hardy som en stor hjälte eller legend. Han försöker att hjälpa Ryan med att få tag på Joe Carroll för att stoppa allt han ligger bakom. Mike blir mer och mer delaktig i allt som händer kring Ryan, Weston hjälper Ryan som mer än gärna vill jobba ensam. Tillslut är han lika inblandad i detta som Hardy är, ett av de västa scenerna var när Westons pappa mördas och det är så synd om Mike vid flera tillfällen under serien. Han mister mer än vad Ryan gör i serien vilket jag tycker är orättvist. Mike flörtar även med Ryans brorsdotter och det bildar en trio om att få stopp på Carroll och hans sekt. Det blir som att Mike går i Hardys fotspår och visst spårar han ur ibland men han besvarar sina så kallade utfall med att Ryan skulle gjort likadant.
 
 
*VARNING FÖR SPOILER*
*SPOILER* Tycker så synd om Mike i denna scen, detta är en av många saker som händer den stackars Mike Weston.
SPOILER* Slutligen ville jag dela med mig av detta klipp, när det äntligen blir dem så vad händer om inte de mest tragiska...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0