ridlägret

Vi Timrå bor for på rad, Alva först sen vi och efter oss så åkte Agnes, när vi kom fram sprang vi upp och skulle ta rum nr 5, men såklart var det redan upptaget så vi slängde in grejerna i rum 4 och gick mot stallet och kolla på hästarna och hjälpte Alva med hennes packning som att hon hade med sig Mulle.
Iallafall efter ett bra tag så gav Maggan ut hästar och delade in oss i 2 olika ridgrupper, jag fick DC och skulle rida i andra ridgruppen fast sen ändrade Maggan och sa att jag skulle ha Poetics Juvelin, men strax innan dom andra skulle rida skulle jag tydligen ha DC ändå, Madicken fick Killigrews Sensation cicci & Agnes Steffi.
DC är en försäljningshingst, en d-ponny skimmel, irlänsk.
 
 sen fick jag DC igen och det är han ovanför på bild som ni kanske förstod, men det var inte riktigt min typ av häst även fast han var underbart snäll, trodde ett tag att jag skulle trilla av då han intehade några egna saker, så man blev ju lite små rädd då sadeln gled hela tiden, dom hade inte prövat grejerna om ni förstår, men han var riktigt snäll, svårt att hitta någon snällare ponny.
Iallafall så, jag bytte till Juvelin efter första ridpasset och andra passet då jag hade Juvelin, då det var markarbete, det gick mycket bättre om jag får säga.
Poetics Juvelin är också en d-ponny född 2007, en riktig pärla med sprut i.
Efter ridpasset så spelade vi lite kort, alla tillsammans på ridlägret och sen åt vi middag.
Maggan frågade ju även mig och Madicken ifall vi ville bo i en lägenhet då vi inte sov så mkt förra året vi var där+ att inte alla fick plats i dom vanliga rummen.
 
Festade lite på kvällen/natten, kollade andra avenyn och spelade kort, åt såklart godis och pratade, sov väldigt dåligt bara någon timma fast det är ju inte så ovanligt för mig när jag är borta och vaknade vid 6 och tog in hästarna vid 8 och åt frukost efteråt sen var det dags att göra iordning hästarna och vi i andra gruppen kollade en stund på första gruppen sen gick vi och sadla och de, sen var det våran tur, både första och andra dagen red vi inne både passen för att alla skulle ha lärt känna ponnysarna/hästen lite smått.
Det var dressyr första passet och var riktigt nöjd med Juvelin då hon var väldigt avslappnad och lugn vilket hon sällan var, men var riktigt NÖJD över henne då och svettig det var hon, dyngblöt med andra ord och sen åt vi lunch och vilade litegrann.
Nästa lektion var det hoppning och vi hoppade studs och ja, ni får en bild eller en skiss jag ritat:
Info om färgerna på bilden!
BLÅ = VÄG
LILA = VÄG
RÖD = VÄG
ROSA=VÄG
 
MÖRK GRÖN = HINDER
LJUS GRÖN = BOMMAR
 

Förhoppningsvis så förstår ni lite åtminstone och säger bara såhär, hon var riktigt pigg och studsig, hoppas ni förstår hur mycket energi hon har den ponnyn, hoppade faktiskt 110 cm med henne den dagen.
Men  nu kommer jag mest berätta om ridningen inte så mycket annat för det orkar jag inte. :)
 
Onsdagen så red vi inne i hagen där dom har en liten paddock, hade dressyr och det gick rätt så bra, inte lika bra som gårdagens dressyr men helt okej, hon var mycket piggare ute och det finns ju mycket saker som händer där som man är nyfiken på. ;)
Senare mot middagen så skrittade vi alla tillsammans både grupp 1 och 2 ut på en skritt tur, red 2 och 2, jag med Ebba. Min fina underbara lilla ponny fick lite ryck ibland och bara börja galoppera och hoppa om det tog stopp, jag blev lite smått irreterad ibland men bara att andas.......
Efter så badade vi med hästarna och kan inget annat än vara ärlig, minn häst ÄLSKAR att bada hon bara dök och hoppas som bara den, tokponnyn min!<3
Riktigt härligt var det och varmt i vattnet, även mitt första dopp för iår om man får säga så.
(Tycker att det vore skönt för henne att bada också, som hon svettas efter varje pass, stackaren.)
 
Torsdagen så firade vi Agnes som fyllde 12år så vi var ju uppe hyfsat länge kan man säga, körde sanning elr konka, kort och sjung och hade stor fest kan man säga men om man tänker ridning så började vi med att hoppa på den stora ute banan/paddocken och hoppade inte lika högt men hoppade lite av varje då, orkar inte göra en skiss igen och som ni såg var jag ju inget proffs heller men vi hoppade några linjer och även kombination och det gick riktigt bra, hon var lugnare ute denna hoppning än vad hon var inne på hopplektionen, riktig nöjd med henne.
Sen hade vi gymkhana tävling och mitt lag bestod av Ebba,Thilde och Alva, som ni kanske vet så vann ju mitt och Alvas lag förra året och det gjorde vi igen 3-1 i olika grenar blev det och vi hade Ebbas islandshäst Hrekkur, en riktigt söt islandshäst.
Inte ofta man rider islandhästar ju, ganska synd ändå, för det är ju inte precis tråkigare att rida dom, fast då kan jag ju inte tölta och pass, fast hästen kunde ju så han var ju ett proffs. :D
Hrekkur vet jag som sagt ingenting om, bara att han är en islandshäst och väldigt duktig om jag får säga det. En fin islandhäst!
 Hästen till vänster är Hrekkur och sen är det ju jag och Poetics Juvelin bredvid till höger. :D
Efter gymkhanan så badade vi idag igen.
Sen var det pizzakväll hemma hos Maggan, där vi också firade Agnes och såg på film och käka tårta, sen när vi kom tillbaka till våran lägenhet så fortsatte jag, Agnes och alva att fira medans Madicken var trött och sov, hörde även att någon var uppe så jag sa till agnes och alva att vi skulle lägga oss och Låtsas sova för att det skulle vara nuttuteritt och vi låg och pratade och hade oss tillslut kommer Beccis in och säger till att det är nattuteritt, och vi gick upp och lyssna på Maggans spökhistoria som hon hade tt berätta och såklart handlade det om våran lilla lägenhet, förra ået handlade det om rum nr 5 alltid det rum vi har, konstigt......
Red ut en sväng efter spökhistorian barbacka, så mysigt att rida ut på natten. :D
 
På Fredagen så red vi ut och första gruppen träffade på en lös häst på vägen och på våran uteritt så blev Maggan sparkad, min lilla pålle var pigg som alltid och senare kom morfar och pappa med lite godis och chips, han knäppte kort när vi red barbacka och hade lite roligt på hästryggen
.
Vet inte varför det blev sån liten bild!
Avslutade dagen med ett sista bad med hästarna!!
 
Lördag natt så försökte vi skrämma lite barn i rum nr 5 men dom vaknade inte ens, elr jo en men det var ingen stor grej, iallafall så hoppade vi lite första passet, eller vi hoppade banan lite lågt och sen gick vi banan och sen var det dags för tävling, jag var sist på startlistan och jag hoppade 80cm, både felfri i grunden och i omhoppningen, tydligen så fick man lägga volter utan några fel så kom på 4 placering, lite surt då man egentligen skulle ha kommit 2:a, men men iallafall jätte nöjd över henne och hela veckan. det var ju bara 2 felfri, eller 4 av 14 st så rikitigt nöjd.
Hoppas ni är nöjd med inlägget, detta var hela veckan fast ni kanske läste dom kortare inläggen istället! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0