Teori, löshoppning

Idag så blev det löshoppning med tre av ridskolans ponnys. Först ut blev Musse, ett russ på 8år som brukar vara en liten segpropp och kasta av barnen på tävlning, så han är svår, men dock för liten för att någon av de större kan rida han. Iaf, han var verkligen jätteduktig, hoppade jättefint och fattade precis hur han skulle göra och han tyckte det var riktigt kul. Han hoppad 75cm vilket är högt med tanke på vad han brukar hoppa, han har hoppat högre med ryttare och Alva brukar/brukade rida och tävla han på klubbtävlingar vilket gick super mot slutet.
Nästa ponny ut blev Puck, en b-ponny på 16år. En ponny som är jättesvår att hoppa, han hoppar rakt upp och ner. Han blir dessutom spänd och en och annan unge druttar av han på hoppning eller bara bommar. Annars en supertrevlig ponny, han hoppade inte så högt pga av att han var spänd och tycker det är läskigt men det var nyttigt för han, efter ett par språng slappnade han av lite mer så vi nöjde oss där med han.
Sist ut var min lille prins Donald, han är en c-ponny på 6år. Han fick vara med bara för att vi skulle testa och se då han är den yngsta på ridskolan. Han hoppade iaf jättefint, han var dock väldigt spänd och så men han skötte sig fint. Busponnyn min, haha världens bästa, han hoppade 1meter superbra och efter det nöjde vi oss med han också. Han kom även på en lägre höjd som avslut. Sedan när vi plockade undan fick han vara lös i manegen, och smart som han var så gick han och tog belöningen som låg på backen. Jättesnäll ponny, sedan när man ska ta in han så behöver man bara ropa och gå lite mot han så kommer han gående mot en, så snäll.
Musse! :)
Puck! :)
Och Donald som ni förmodligen känner igen! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0