Donald

Donald är ponnyn jag rider mest på stallet och tänkte berätta lite om honom.

Namn: K-Donald
Född: 2005 december
Kategori: C-ponny

Det var lite kort fakta om han, tänkte berätta lite om hur han är osv.
Han är en riktigt snäll ponny att rida och gör aldrig något dumt, småbarn kan rida han då han är riktigt bra på att följa efter andra och kollar vad de andra gör. Iaf när jag rider han är han lat och nyfiken på allt, fast han börjar bli lite mer rädd om sig nu.

Hoppningen, han hoppar allt och ur alla lägen, dock så lyfter han inte på benen alls eller alldeles för mycket. Vi har hoppat drygt 80cm och tävlar 70cm på klubbnivå, vilket är L:d. :)
Det som är lite svårt med han är att han bromsar in sig mot hinderna och bjuder inte på frammåt, men han hoppar ändå, vilket är lite jobbigt, men jag har lagt märke till att då jag lägger på piskan mot bogen bjuder han på frammåt och hoppar riktigt bra.

Dressyren, han är en jättefin ponny som är lätt att jobba då han slappnar av, det enda vi behöver träna på är galoppfattningen. Jag tycker själv att det går bäst när man rider fritt eller när man inte är så många, då han är nyfiken och vill ha koll på allt, men han är världens goaste och snällaste! Jag tycker att han bäst slappnar av ppå tävlingar och när vi är väldigt få i gruppen då han verkligen kan koncentrera sig på att jobba, och det är en helt underbar ponny att sitta på.

Jag är den enda som har hunnit tävla med han, vi tävlar ju bara klubbtävlingar och mitt mål var att hoppa 70cm innan sommaren och det hann vi, vi fick 8fel tror jag men jag är otroligt nöjd över det!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0